Kérdés

Székrekedés kezelése béltisztítással

Tisztelt doktor úr!
Régóta küzdök a székrekedéssel, ami valósággal megkeseríti a mindennapjaimat. Nem is hiszi el, mennyit szenvedek. Kétsége vagyok esve, mert lassan minden gondolatom a vécé körül forog. Sokszor napokig nincsen székletem, amikor mégis, akkor pedig nehézkes az ürítés. Sokat olvastam a székrekedésről, kb. másfél hónapja megváltoztattam az étrendemet is, igyekszem egészségesen étkezni, nem iszom kávét, nem eszem cukros, zsíros ételeket, mégsem érzek nagy javulást. Bár, amióta több rostos ételt fogyasztok, kicsit jobb a helyzet, a székletem valamivel lazább lett, de még mindig nagyok a szünetek két vécézés között. Abban kérem a segítségét, hogy ajánljon olyan módszert a székrekedés ellen, amivel gyorsabban eredményre vezet. Létezik egyáltalán ilyen?
Válaszát várja, egy elkeseredett anyuka

Megválaszolt
Kategóriák: Béltisztítás Székrekedés

Válasz

 1. Dr. Podlupszki
  Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
  2016. Május 2.

  Kedves anyuka!

  Ne keseredjen el, hiszen jó úton jár, megtette az első lépést a székrekedés megszüntetése érdekében. Nagyon fontos, hogy legyen türelmes, gondoljon arra, hogy a székrekedés sem egyik napról a másikra alakult ki. Tételezzük fel, mert ez a leggyakoribb, hogy Önnek nincsen semmilyen emésztőrendszeri betegsége, ezért a székrekedése a nem megfelelő táplálkozásra vezethető vissza. A diétája megfelelőnek tűnik, ezt kiegészíteném azzal, hogy a kész- és fékész ételeket is próbálja meg elkerülni, valamint igyon minél több vizet. Nagyon jól teszi, hogy növelte a növényi rostok fogyasztását –ezek közül a psyllium maghéjat, a chia magot, az Aloe verát és a korpát különösen ajánlom–, hiszen nagyszerűen letakarítják a bélfalra tapadt, és a víz felszívódása miatt, megkeményedett salakanyagot. Úgy működnek, mint egy hatékony seprű. A lerakódásoktól megszabadított vastagbélnek nő az átmérője, és visszaáll az egészséges bélmozgás, ennek köszönhetően az ürülék zavartalanul távozhat. Ráadásul a felszívódás ismét normális lesz, így, ha továbbra is egészségesen étkezik, kisebb az esélye a mérgek- és a salakanyagok ismételt felhalmozódásának. Mindez azonban lassú folyamat, ezért javasolt a méregtelenítés- és béltisztítás rendszeres elvégzése. Lényeges, hogy minőségi kúrát válasszon, mert ezek pótolják a nem megfelelő anyagcsere miatt hiányzó tápanyagok egy részét is, valamint a probiotikumokhoz hasonlóan, támogatják a bélflóra helyreállítását. Utóbbi különösen fontos, hiszen a bélflóra jótékony baktériumai emésztőenzimeket termelnek, és segítik a hasznos anyagok felszívódását. Azt ajánlom tehát, hogy továbbra is tartsa be a kímélő étrendet, és végezzen el egy béltisztító programot, amit évente legalább kétszer ismételjen meg.

  Tisztelettel

  Dr. Podlupszki Csaba

Kérdés

Egészséges vagyok, csak egy általános méregtelenítést - vastagbéltisztítást szeretnék

A méregtelenítő kúrával kapcsolatban szeretnék érdeklődni Egészséges vagyok csak egy általános Méregtelenítést szeretnék. vastagbéltisztítást ,féregtelenítés,zsírsejt tisztítást candida tisztítást nehézfém tisztítást illetve máj epe vese tisztítást A kérdésem : A Clean inside kurái ezeket a tisztításokat mind magába foglalja? Lehet e mind a két kúrát egyidejűleg csinálni vagy jobb ha egymás után és ha egymás után melyikkel ideális kezdeni? Mennyi ideig kell ezt csinálni? Szükséges beöntés és ha igen van e mód a hozzávalókat önöknél beszerezni? Előre is köszönöm! Üdvözlettel Zita

Megválaszolt
Kategóriák: Béltisztítás

Válasz

 1. Dr. Podlupszki
  Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
  2016. Április 14.

  Kedves Zita!

  A kúra első alkalmazásakor érdemes a béltisztítással kezdeni – vagyis a Clean Inside® Béltisztító Programmal –, hiszen a megtisztított emésztőrendszeren át a ToxiClean® Méregtelenítő Program által a szervezetbe juttatott tápanyagok felszívódása is sokkal hatékonyabb. A Méregtelenítő Programot még a Béltisztító-kúra befejezése előtt elkezdve, erőteljesebb és teljesebb méregtelenítést érhetünk el. A kettő együttes alkalmazása tehát alaposan megtisztítja és méregteleníti a májat és a bélrendszert, valamint az egész szervezetet.A beöntést nem javasolnám.

  Tisztelettel   Dr.Podlupszki Csaba

Kérdés

Segíthet rajtam a béltisztítás?

Tisztelt Doktor Úr!
Az utóbbi időben egyre többször tapasztalom, hogy sárgás és zsíros a székletem, az ízületeim, főleg az ujjaim is gyakrabban fájnak. Mi lehet ennek az oka? Segíthet rajtam a béltisztítás?
Köszönettel
Imre

Megválaszolt
Kategóriák: Béltisztítás

Válasz

 1. Dr. Podlupszki
  Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
  2016. Március 18.

  Kedves Imre,

  A tünetei alapján könnyen elképzelhető, hogy enzimhiánnyal küzd, ezen belül a lipáz enzimekből nincsen elegendő mennyiség a szervezetében. A lipázok a szervezetbe kerülő zsírok lebontását végzik, hiányukra figyelmeztethetnek az Ön által tapasztalt izületi gyulladások, a sárga színű, zsíros széklet, valamint a zsírban oldódó vitaminok alacsony szintje (ilyen az A-, D-, E-, K-vitamin) és a pattanásos, gyulladt bőr. Szintén a lipáz emésztőenzimek lecsökkent mennyiségére utalhatnak a szív- és érrendszeri betegségek. Nem kell azonban megijedni, ezek az emésztőenzimek ugyanis megfelelő táplálékkiegészítőkkel, például a Natural Swiss Probiotix készítménnyel pótolhatók, illetve javaslom a probiotikumok szedését. A béltisztítás annyiban segíthet, hogy hozzájárul a bélflóra egyensúlyának helyreállításához, valamint eltávolítja a mérgeket, amik közvetve előidézhetik az enzimtermelődés zavarát. Az enzimpótlás és béltisztítás mellett nagyon fontos a kivizsgálás, hiszen az emésztőenzimek hiánya a hasnyálmirigy hibás működésére utalhat.

  Üdvözlettel

  Podlupszki Csaba

Kérdés

Béltisztítás, de hogyan?

Elsavasodott a szervezetem, azt mondták, méregtelenítő kúra vagy béltisztítás lenne szükséges. Nos annyi féle terméket reklámoznak, Dr.ur mit ajánlana, melyiket érdemes kiprobálni? (ARPA.por? stb) Köszönöm szives segitseget!

Megválaszolt
Kategóriák: Béltisztítás

Válasz

 1. Dr. Podlupszki
  Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
  2016. Február 7.

  Kedves Érdeklődő!
  A CleanInside-ot jómagam is használom évente béltisztítás és méregtelenítés elvégzésére, nagyon jó tapasztalataim vannak. Betegeim részére is javasolom a használatot - nem csak azoknak, akik bélproblémáikkal keresnek fel. Esetenként akár egy béltisztítás program elvégeztével is javulnak vagy megszűnnek a beteg panaszai.
  
Tisztelettel,
  Dr. Podlupszki Csaba

Kérdés

Hasi fájdalom a béltisztítás alatt

Üdv!
A clean inside kúrával kapcsolatban kérdezném, hogy béltisztítás alatt a vérnyomáscsökkentő gyógyszer(pritor2X40mg,valamint 2x1/4 nebilet hatása a béltisztitás hatására nem lesz erősebb? Tisztább bél jobb felszivódás? Másik kérdésem, béltisztítás megkezdését követő második napon csak a has bal oldalán köldök magasságban,érzékenynek érzem a hasam,ha megnyomom szintén.Régebben is éreztem feszülés érzést itt.De most inkább enyhe érzékenységet"fájdalmat".Mi lehet ez? Gyulladás? Tükrözést javasol?
Köszönöm válaszát!

Megválaszolt
Kategóriák: Béltisztítás

Válasz

 1. Dr. Podlupszki
  Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
  2016. Január 25.

  Kedves Sándor!
  A béltisztító kúra és a gyógyszer bevétele között várjon minimum 2 órát, hogy a széklettel a gyógyszer hatóanyagai ne távozzanak a szervezetből.
  Ami a  hasi fájdalmakat illeti elképzelhető a bélsérv vagy divertikulózis jelenléte. Biztosat csak a hasi ultrahang elvégzését követően lehet mondani.


  Tisztelettel  Dr.Podlupszki Csaba