Kérdés

Mit tanácsolna a puffadásra és a rövidtávú memóriazavarra?

Tisztelt  Dr Podlupszki Csaba doktorúr!

Az alábbi internetes oldalon találkoztam a nevével.
Részletesen elolvastam "A néma gyilkosok" című
igen izgalmas történetet.
Most két jellemző nehézségemre szeretnék rákérdezni
és Öntől tanácsot kérni.
Puffadás
 Lassú memória működés.
1._    Időnként még egyes ételek puffadást okoznak.
Már jelentősen tudtam moderálni azt a kellemetlenséget,
de még mindig nem teljesen megnyugtató számomra.
A cikkben szerint a vékonybélben lévő gyulladás,
pontosabban, valamely hívatlan lakó jelenléte okozhatja.
2._    Agyi működésemet ugyan rendben lévőnek tartom, de
a tanulás, az ismeretek megtartása rossz hatásfokkal működik.
Ez akkor zavaró nagyon, ha új táncot tanulunk, mert
én tudom a leg lassabban megtanulni az új lépéseket, koreográfiát.
Ez nem új jelenség számomra, mert egyetem óta küzdök ezzel a
rövidtávú memória, ismeretek megtartása nehézséggel,
csak meg kellett tanulnom együttélni vele.
Akkor még senkinek semmi fogalma nem volt ezekről a férgekről.
Talán ez is valamely lábatlan látogató, aki eleszi előlem
az agyamnak oly szükséges energia csomagokat?

Előre is köszönöm válaszát!

Üdvözlettel! Gábor

Megválaszolt
Kategóriák: Puffadás

Válasz

 1. Dr. Podlupszki
  Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
  -0001. November 30.

  Tisztelt Uram!

  A leírtak alapján a rövidtávú memória zavarra sajnos gyógymódot ajánlani nem tudok. Ami a puffadást illeti a Clean Inside program bizonyos mértékű, esetleg teljes javulást is eredményezhet.

  Tisztelettel Dr. Podlupszki Csaba

Kérdés

Használhatja-e 10 éves unokám a Clean Inside Programot?

Tisztelt Doktor Úr,

van egy 10 éves unokám, aki lassan mindenre allergiás lesz. Sajnos egyre gyakrabban jelentkezik nála ételallergia is. 
Évek móta ismerem és kúrálom magam a Natura termékekkel. Tökéletesen elégedett vagyok velük, megtapasztaltam, hogyan hatnak szervezetünkre.
A gyereknél tapaszt tünetek arra a gondolatra juttattak, hogy segítség lenne egy komplex NaturalSwiss kúra.
Abban kérem segítségét, hogy jól  gondolom-e, ha igen akkor  az adagolását mennyiben kell  módosítani. Ártani nem szeretnék. 

Segítségét előre is köszönöm, üdvözlettel: Erzsébet

Megválaszolt
Kategóriák: Immunrendszer, Allergia

Válasz

 1. Dr. Podlupszki
  Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
  -0001. November 30.

  Kedves Hölgyem!

  Mivel tudomásom szerint a Clean Inside program hatása nem volt vizsgálva gyerekek esetében, 18 éves kor alatt nem javaslom a használatát.

  Tisztelettel Dr.Podlupszki Csaba


Kérdés

A ToxiClean méregtelenítő melyik elemét érdemes elkezdeni, a béltisztító mellett?

Tisztelt Doktor Úr!  

1hónapja szedem a Clean Inside béltisztítót. Szeretném megkérdezni, hogy a ToxiClean méregtelenítő melyik elemét érdemes elkezdeni, a béltisztító mellett?   Az 3 db-os méregtelenítést egyszerre soknak találom, mivel életemben először méregtelenítek! Sok betegséggel küzdök /szívritmus zavar, nyombélfekely, depresszió,stb/,és ezekre gyógyszereket is szedek.Megtisztelő válaszát várva: 

Köszönettel: Rozália

Megválaszolt
Kategóriák: Méregtelenítés

Válasz

 1. Dr. Podlupszki
  Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
  -0001. November 30.

  Kedves Rozália!

  A Toxiclean  esetében főleg a probiotikumot /Swiss probiotix/ és az antioxidánst /DetoxVital/ javaslom ill. felhívnám figyelmét, hogy a program használata és a gyógyszerek bevétele közt min 2 órás időintervallum betartása javasolt.

  Tisztelettel Dr.Podlupszki Csaba

Kérdés

A Program során törvényszerű a napi többszöri széklet?

Tisztelt Dr. Podlupszkics!

A Clean Inside  béltisztító program honlapján találtam rá az ön elérhetőségére.  Van egy problémám, amire ön mint szakorvos és talán mint a Clean Inside program ismerője is választ tudna adni.

Munkája mellet biztosan sok levelet és kérdést kap, így igyekszem röviden és tömören fogalmazni és válaszát előre is hálásan köszönöm.

3 hete kezdtem el az előbb említett béltisztitó programot és már rövid időn belül is sok pozitív eredményről számolhatok be. Lényegesen több erő, jó közérzet, mélyebb és pihentetőbb alvás, édesség utáni vágy szinte teljesen megszűnt, és találtam is már egy hét után olyan gumiszerű, 30 cm hosszú lerakódásokat a székletemben, ami szerencsésen kiürült.  Sok beszámolóban azt olvastam, hogy az embereknek napi 3-4 alkalommal   is van székletük a program ideje alatt. Nálam kezdetektől fogva csak egyszer van és (3 hete kezdtem el) az utóbbi 4 napon erős és makacsszékrekedés jelentkezett. No, itt a gond. Nagyon szigorúan betartom a 8 pohár (8x2.5 dl.) víz elfogyasztását (ezen felül még sokszor sok herba teát is megiszok, menta+citromfű, vagy gyümölcstea), sőt még a táplálkozással is igyekszem rásegíteni a béltisztításra. Zöldséget, salátát eszek minden nap és gyümölcsturmikszokat iszok. (Különböző friss gyömölcs+narancslé+víz….összeturmikszolom és megiszom.)  Ettől függetlenül a székrekedés makacsul kitartott. (Volt széklet reggel, de igen kemény, bogyó szerű.) Tegnap este már mindent bevetettem,  szilvalekvár+víz, majd ananász-őszibarack turmix (fél liternyi menyiség), ennek következtében lett ma reggel normális állagú székletem (de nem lágy! ! ! )  Ez a jelenség igen furcsa és rendkívül szokatlan, nem tudom mi a gond. Annyit még hozzáteszek, hogy 44 éves vagyok, nincsenek egészségügyi problémáim, normál testsúlyú vagyok és a bélürítéssel nem voltak gondjaim azelőtt. Minden reggel volt székletem, rendszeresen, székrekedéstől sem szenvedtem soha. (Alkalmanként ha nagyon elszaladt a ló velem ami az édességet és a csokit illeti, akkor volt természetesen szorulásom.)

Már napok óta gondolkodom, hova forduljak tanácsért és erre ma megtaláltam az ön mail címét…   Nagyon örülnék ha tudna időt szakítani a válaszra, találkozott e már ilyen esettel és mi a véleménye, tanácsa a dologgal kapcsolatban?

Szeretettel üdvözlöm, Olivia

Megválaszolt
Kategóriák: Béltisztítás

Válasz

 1. Dr. Podlupszki
  Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
  -0001. November 30.

  Kedves Hölgyem!

  Eddigi tapasztalataim során egyszer találkoztam az ön által leírt problémával, mely viszont egy kis idő után megoldódott. Amit még ajánlani tudnék az a probiotikum használata 1 hónapig 2x1 tbl. evés közben vagy után, mely szintén javítja a székletet. Az, hogy csak egyszer van széklete, ebből gondot ne csináljon, mert nem mindenkinél törvényszerű a napi többszöri széklet. Amit még ajánlani tudnék, az az esetleges még több folyadék bevitel.

  Tisztelettel Dr. Podlupszki Csaba

Kérdés

Mennyire hatékony a lézeres szőrtelenítés?

Tisztelt Doktornő! Mostanában elég sokat lehet hallani a lézeres szőrtelenítésről, ezzel kapcsolatban lenne pár kérdésem: mennyire hatékony, illetve vannak-e káros hatásai a bőrre, mik a veszélyei? Előre is köszönöm a válaszát!

Megválaszolt
Kategóriák: Bőrproblémák Egyéb

Válasz

 1. Dr. Apostol
  Dr. Apostol Éva Bőrgyógyász-kozmetológus
  2017. Június 13.

  Kedves Lilla!

  A lézeres szőrtelenítés előnye, hogy hatása hihetetlenül tartós, kíméletes a bőrhöz, csak a szőrtüszőkre hat, a környező szöveteket nem érinti.Számos előnnyel jár a kezelés, ahogy a legtöbb eljárásnak, ennek is megvannak a hátrányai. Emellett a lézeres szőrtelenítés nem alkalmazható minden bőrtípuson, nagyon világos szőrzetre, és nagyon sötét bőrre nem használható, valamint ahhoz, hogy az eredmény tartós maradjon, évente fenntartó kezeléseket kell végezni.

  Tisztelettel  Dr.Apostol Éva

Kérdés

Izzadás okai mitől lehetnek?

Tisztelt Doktor Úr! Férjemmel kapcsolatosan szeretnék kérdezni, 65 éves. Reggelenként arra ébred, hogy pizsamája elsősorban a jobb oldalon a karján, a hónaljában, a vállán nedves. Megfigyeltem, hogy jobb oldala mindig be van takarva nyakig, a bal keze pedig kinn van. Általában hajnali 3-kor fel szokott ébredni, akkor még teljesen száraz, majd 6-7 körül, amikor felkel, ez a jelenség tapasztalható kb. 1 hete néha kevésbé, néha pedig erősebben. Reumatikus fájdalma is jelentkezett kb. egy hete, a csuklója, elsősorban a bal enyhén fáj, illetve érzi, hogy van, és jobb válla enyhe fájdalmára is panaszkodott. A házat csak este fűtjük, reggelre kb. 19 fokra hűl le. Szeretném megkérdezni, mi lehet az ébredés előtti izzadás oka. Teste más része nem izzad, feje, arca sem, csak az említett helyeken tapasztalható a jelenség. Válaszát előre is köszönöm

Megválaszolt
Kategóriák: Gyógygombák

Válasz

 1. Dr. Fachet
  Prof. Dr. Fachet József MD. PhD. orvosi csapata Rákkutató, immunológus, kórélettanász
  2017. Április 11.

  Tisztelt Hölgyem!

  Köszönjük, hogy hozzánk fordult kérdésével! A féloldali megjelenése az említett tüneteknek furcsa, ám mégis előfordulhat, hogy belszervi probléma áll a háttérben. Ezért mielőbb javasoljuk egy belgyógyászati kivizsgálás elindítását.
   
   
  Tisztelettel kívánunk jobbulást,
  Dr Fachet orvosi csapata

Kérdés

Férjem a bélférgektől nem tud megszabadulni

Tisztelt Doktor Úr! Azt szeretném megtudni hogy rendel e Tatabányán mert szívesebben beszélném meg személyesen ezt aproblémát ami évekota tart.Férjem a bélférgektöl nem tud megszabadulni a Vermox hatására egy ideig eltünnek de mindig szaporodnak tovább.Mit tegyünk? ?

Megválaszolt
Kategóriák: Béltisztítás Parazita

Válasz

 1. Dr. Podlupszki
  Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
  2017. Február 17.

  Kedves Ibolya!

  Javasolnám a kedves férje számára a legalább 2 hónapos Clean Inside® béltisztító kúrát. A béltisztító program során a béltisztításért a Parasic® anti-parazita kapszula felel. Ez egy olyan táplálék-kiegészítő, amely a béltisztítás mellett a szervezet egyéb részeiből is eltávolítja a káros élősködőket és azok petéit. A bélparazitáktól történő megszabadulás és a béltisztítás érdekében már évezredek óta használnak különböző gyógynövény-kombinációkat, így ezek béltisztító hatása általánosan elfogadott. A Parasic® rendkívül hatékony, önmagukban is parazitaölő hatású gyógynövényösszetevőit már őseink is arra használták, hogy az élősködőket kiűzzék a szervezetből, elpusztítsák azok petéit, kikelt lárváit. A Parasic® hatékony termék, amely nem terheli a felnőtt ember szervezetét, így teljesen biztonságos.Sajnos nem Magyarországon rendelek.

  Tisztelettel  Dr.Podlupszki Csaba 

Kérdés

Szeretnék Önnel konzultálni a fogaim állapotáról.

Kedves Dr. Hermann Gábor! Néhány napja láttam a live videót a HermannOrtho Facebook oldalán, és igazán lebilincselő volt, amit a fogszabályozás átalakulásáról mondott. Elnyerte a bizalmam, és ezért szeretnék Önnel konzultálni a fogaim állapotáról. Azonban én Pécsett élek. Van arra mód, hogy a konzultációra ne, csak a kezelés megkezdésekor kelljen Budapestre utaznom? Esetleg Skype-on tudnánk beszélni? Köszönettel, Kocsis Zsolt, Pécs

Megválaszolt
Kategóriák: Felnőtt fogszabályozas Funkcionális fogszabályozás Modern fogszabályozás

Válasz

 1. Dr. Hermann
  Dr. Hermann Gábor Fogszabályozó szakorvos, funkcionális fogszabályozás-specialista
  2017. Január 4.

  Kedves Zsolt!

  Köszönöm a bizalmát. Természetesen van mód a Skype-konzultációra, azonban hadd ajánljak Önnek egy kézenfekvőbb megoldást. Az AppStore-ból, vagy a Google Play-ről letölthető Smilefie alkalmazásunkkal Önnek lehetősége van fényképet küldeni a fogairól, szájüregéről illetve oda feltölteni egy 3 hónapnál nem régebbi Panoráma Röntgent. A fotók alapján a rendelőben el tudjuk készíteni Önnek a kezelési tervet, melyet e-mailben elküldünk. Így elegendő csupán a kezelés első alkalmával ellátogatnia hozzánk személyesen.

  Várom megkeresését!

  Üdvözlettel,

  Dr. Hermann Gábor

  Fogszabályozó szakorvos, funkcionális fogszabályozás-specialista

Kérdés

Mit jelent a láthatatlan fogszabályozás?

Tisztelt Doktor Úr! Igen régóta gondolkodom, hogy belekezdek a fogszabályozó kezelésbe, de a munkám nem engedné a látható fémkészülék folyamatos viselését. Úgy tudom, hogy ma már létezik láthatatlan fogszabályozás. Szeretnék érdeklődni, hogy ez pontosan mit jelent? Hogyan tud egy fogszabályozó készülék „láthatatlan” lenni? Van esetleg többféle változata is, ami közül a páciens választhat? Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel, Kiss Anna, Szeged

Megválaszolt
Kategóriák: Felnőtt fogszabályozas Modern fogszabályozás

Válasz

 1. Dr. Hermann
  Dr. Hermann Gábor Fogszabályozó szakorvos, funkcionális fogszabályozás-specialista
  2016. December 13.

  Tisztelt Kiss Anna!

  Ma már valóban léteznek szinte teljesen észrevétlen, úgynevezett láthatatlan készülékek. Ezeket elsősorban közismert emberek kedvelik, akik például televíziós szereplésük miatt nem engedhetnék meg maguknak a hagyományos készülékeket.

  A láthatatlan fogszabályozás nagy klasszikusa a nyelv felőli fogszabályozás (ún. lingual technika). A 80-as években alakult technika nagyon sokat változott, különösen 2000 után. Ma jellemzően már digitálisan tervezett nyelv felőli fogszabályozó készülékeket ajánlunk a komplexebb esetekre, bár kisebb torlódásokra egyszerűbb nyelv felőli fogszabályozó készülékek is használatosak. A mai nyelv felőli készülékek már sokkal kisebbek, mint a korábbiak voltak, ennél fogva sokkal komfortosabbak is.A láthatatlan fogszabályozás másik nagyon ismert és népszerű készülékei az ún. alignerek. Ez valójában egy készülékcsalád, hiszen több módon is készülhet egy-egy aligner. A nagyon egyszerű esetekre a laborokban kézi előkészítéssel is elkészíthetők alignerek, míg az összetettebb kezelésekre a digitális tervezés és 3D gyártás a jellemző. A digitális alignerek klasszikusa az Invisalign, ugyanakkor nagyon sok hasonló termék elérhető már. A HermannOrtho, mint Magyarország legnagyobb digitális fogszabályozó laboratóriuma saját aligner terméket állít elő MyClearBrace néven, melyet Európa több országában is alkalmaznak.Mindezek mellett sok kiegészítő készülék minősül láthatatlannak, bár ezek többnyire valamely fent említett eljárás előkészítéseként használatosak.A fogszabályozás megkezdése minden esetben a páciens döntése, az orvos – az igények ismeretében – csupán javaslatot tehet egy-egy készülék alkalmazására. A fogszabályozás összetett kérdés; lehetséges, hogy az Ön esetében nem szükséges a teljes fogsor mozgatása, pusztán kozmetikai kezelésre lenne szüksége, ebben az esetben pedig remek megoldás lehet az Invisalign, vagy a  MyClearBrace készülék. Ezek speciális anyagból készült, átlátszó sínek, melyek étkezés, vagy jeles események alkalmával könnyedén kivehetőek. További kérdés esetén örömmel állok rendelkezésére.

  Üdvözlettel,

  Dr. Hermann Gábor

  Fogszabályozó szakorvos, funkcionális fogszabályozás-specialista

Kérdés

Gyomorszáj fájás, hasmenés hányinger jött rám

Tisztelt Doktorúr! Teljesen tanácstalan vagyok, hová kéne forduljak a panaszaimmal. 61 éves nő vagyok, november végefelé ebéd után röviddel erős gyomorszáj fájás, hasmenés, hányinger jött rám és 2,5 órán át tartott.Hiába vettem be 2 szem no-spát, egy algopirint nem hatott. Csináltattam hasi ultrahangot, vérképet ami semmi betegségre nem utalt. Epeköven van már sok éve, de ultrahang szerint nyugvó állapotban van. Jan.06-án végeztek nálam gyomortükrözést és gyomor , nyombél fekélyt és rekeszsérvet állapítottak meg. Esomeprazol 40mg, Kreon 10 000 kapszulát kaptam. Béltükrözésre március 02- ra vagyok előjegyezve. Ezen gyógyszerek mellett tüneteim mit sem változtak, egyre gyengébbnek, fáradtnak érzem magam. Lázam nincs, már előre félek az evéstől, ami talán egy kisgyermeknek megfelelő adag, de az is elég a rosszulléthez. Kérem, ha tud tanácsot adni, hová érdemes sürgősen eljutnom, hogy a panaszom legalább csillapodjon. Válaszát hálásan köszönöm. Tisztelettel: Erzsi

Megválaszolt
Kategóriák: Bélgyulladás Hasmenés

Válasz

 1. Dr. Podlupszki
  Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
  2017. Január 14.

  Tisztelt Erzsébet!

  Vegye komolyan a tüneteket. Ha állandósultak a panaszok, akkor sebészhez kell fordulni.

  Dr. Podlupszki Csaba

   

Kérdés

Melyik terméket javasolja?

Tisztelt Dr Fachet Professzor Úr! 2 éve eltávolították a prosztatámat tumor miatt. PSA értékem sajnos nem csökkent 0,5 alá. Ezt kövdtően sugárkezelést kaptam a kismedencére és a prosztat ágyra 33 alkalommal. A PSA érték ezek után sem csökkent, jelenleg 0,9 és sajnos lassan emelkedik. Újabb kontroll április végén lesz. Onkológusom semmilyen javaslatot nem ad arra vonatkozóan, hog, mit tehetnék, hogy ne alakuljon ki áttét. A honlapján látott gomba készítmények közül melyik segíthetne legjobban nekem? Várom válaszát! Üdvözlettel: Borzák György.

Megválaszolt
Kategóriák: Daganat kezelés

Válasz

 1. Dr. Fachet
  Prof. Dr. Fachet József MD. PhD. orvosi csapata Rákkutató, immunológus, kórélettanász
  2017. Február 1.

  Tisztelt Uram!

  Köszönjük, hogy hozzánk fordult kérdésével! Szeretnénk Önt megerősíteni abban, hogy sok mindent kell ill. lehet tenni annak érdekében, hogy a folyamat jó irányba forduljon. Komplex terápiás csomag napi szintű rendszeres és következetes alkalmazása szükséges, mely valamennyi életelemet érinti. Rendszer-szintű változtatásokra van szükség, hogy legyen esély a változásra a testi/fizikai síkon. Ez magában foglalja az életvitelt, mozgást, étkezést, lelkigyakorlatot és számos gyógynövény ill. módszer alkalmazását - természetesen személyre szabott kombinációban. Érdeklődés esetén szívesen nyújtunk további információt a témáról.
  A gombakészítmények közül a Fachet Vital Basic fogyasztását javasoljuk 2x4 kapszula/nap adagolásban, amely az immunrendszer támogatására szolgál. Javasolt minden bevétel alkalmával 500mg C-vitamin együttes bevitele a gombapoliszacharidák felszívódásának támogatása érdekében.
   
   
  Tisztelettel kívánunk jobbulást ,
  Dr Fachet orvosi csapata

Kérdés

8 éve van colitis ulcerosám

Gábor vagyok,42 éves és 8 éve van colitis ulcerosám. A kérdésem az volna,hogy az a bizonyos biológiai terápia pontosan hogyan zajlik és igényel-e hosszú kórházi bennfekvést? Előre is köszönöm válaszát.

Megválaszolt
Kategóriák: Egyéb

Válasz

 1. Dr. Podlupszki
  Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
  2017. Április 14.

  Tisztelt Érdeklődő!

  Többféle kezelésre van mód, kórházi befekvésre azonban nincsen szükség.

  Tisztelettel,
  Dr. Podlupszki Csaba
   

Kérdés

Vérképzési problémára javasoltak a készítmények?

Tisztelt Dr. Úr! Áprilisban kiderült,hogy egy kullancs csípés miatt lyme-os lettem.1 hónapig szedtem doxicillint,rá 3 hétre pozitív lett a tesztem.Évek óta kezelnek vérképzési problémámmal,mert 2es vasat produkálok.kérdésem,melyik terméket tudná nekem ajánlani.köszönettel simonné

Megválaszolt
Kategóriák: Gyógygombák

Válasz

 1. Dr. Fachet
  Prof. Dr. Fachet József MD. PhD. orvosi csapata Rákkutató, immunológus, kórélettanász
  2016. Szeptember 8.
  Tisztelt Hölgyem!
   
  Készítményeink az immunrendszer erősítésének támogatásával járulhatnak hozzá az egészségi állapot megtartásához. Ebben a vonatkozásban a Vital Defense Plus termékünk fogyasztását javasoljuk, de ettől az Ön vérképzési problémájának javulása sajnos nem várható.
  Jobbulást kívánunk tisztelettel:
  Fachet Csapat

   

  Termékeink étrend-kiegészítők, nem minősülnek gyógyszernek, nem helyettesítenek kezeléseket és  más gyógyszereket.
  Javaslatunk az étrend-kiegészítő termékek fogyasztására vonatkozik, nem minősül ORVOSI szakvéleménynek, konzultációnak.

   
   

Köszönő levél

Nagyon köszönöm a válaszukat, ilyen tökéletes diagnózist senki nem állapított meg, pedig 24 éve sok orvosnál jártam, de eddig magamnak sem mertem bevallani, pedig valahol a lelkem mélyén mindig éreztem.

Kérem szíveskedjenek köszönetemet továbbítani.

Tisztelettel Horváthné

Köszönő levél

Tisztelt Doktor Úr!
A lányom rendelt nekem a Parasic csomagból. Én 90 éves vagyok, övsömör betegség okozta szenvedések után kezdtem el szedni a Parasic kapszulát és a hozzá tartozó rostot és teát. Csodálatos változás történt. Sokkal jobban érzem magam, fájdalmaim elmúltak, emésztésem rendbe jött. Nagyon köszönöm hogy érdeklődött hogylétem után.

Tisztelettel és köszönettel Takács Istvánné, Erzsi.