Kérdés

Kérem tanácsát! Szíveskedjen tájékoztatni.

Tisztelt professzor Úr! A CT vizsgálat 2,5x2,5 mm. átmérőjű tej üveg foltot talált a tüdőmben. További vizsgálatok szükségesek. Tükrözés, valamint ha szükséges szövet minta vétel. Kérem tanácsát! Szíveskedjen tájékoztatni. E hónap 23 ÁN lesz a konzultáció. Tisztelettel Nagy János

Megválaszolt
Kategóriák: Gyógygombák

Válasz

 1. Dr. Fachet
  Prof. Dr. Fachet József MD. PhD. orvosi csapata Rákkutató, immunológus, kórélettanász
  2018. Augusztus 13.

  Tisztelt Uram!

  Köszönjük megtisztelő bizalmát. Kérjük, hogy a vizsgálatok befejeződésével legyen szíves megírni a diagnózist, mely alapján javaslatot teszünk a gyógygombák szedésére és a további teendőket illetően.
   
  Tisztelettel kívánunk Önnek jó egészséget
  Dr Fachet orvosi csapata

Kérdés

Indokolt e mâs dozis vagy combinâlni- Defense plus kèszitménnyel?

IIDÖS - 90 èv- 8 ève adenocarciomâs prosztatarâkos beteg vagyok. HOrmonkezelést kaptam,de a mellékhatâsok miatt felfüggesztették Sajât dōntèsem utân Fachet basic gombâkat szedek / napi 2x4 plusz 1000 C vitamin./ 6 ève. A PSA szintem fokozatosan emelkedik,jelenleg 35-. Közérzetem kivâló,sulyom megfelelö.CSontcintiografia negativ. K ERDES: a szedett mennyiség nem tulzott? Ill. Inokolt e mâs dozis vagy combinâlni- Defense plus kèszitménnyel? KÖszōnōm vâlaszukat: FÜREDI József

Megválaszolt
Kategóriák: Gyógygombák

Válasz

 1. Dr. Fachet
  Prof. Dr. Fachet József MD. PhD. orvosi csapata Rákkutató, immunológus, kórélettanász
  2018. Augusztus 13.

  Tisztelt Uram!

  Köszönjük megtisztelő bizalmát! Hacsak lehetőségünk nyílik rá, minden esetben elmondjuk az alábbi lényeges információkat:
  a daganatos betegség összetett probléma, számtalan külső és belső tényező befolyásolja a folyamatok alakulását. A gyógyulás esélyét rendszerbe foglalt, komplex holisztikus terápia biztosíthatja leginkább, mely a klasszikus és a komplementer medicinát ötvözi, magában foglalja a táplálkozás, gyógynövények, a testmozgás, az életvitel újragondolását és a lelkigyakorlatokat (természetesen az életkor és a fizikai állapot figyelembevételével). Ugyanis a lelki tényezők alapvető törvényszerűségek mentén befolyásolják a fizikai test folyamatait. Meghatározó, hogy a gyógymódok, kiegészítő/gyógytermékek alkalmazása is tudatosan, tematikus rendbe foglaltan történjen, mert a gyógygombák csupán egy "szeletét" képezik a szükséges terápiának.
  A 2x4 kapszula/nap adagolás C-vitaminnal együtt megfelelő, annyit szoktunk még javasolni, hogy 4 hónap szedés után mindig kerüljön beiktatásra 1 hónap szünet. Az Ön leírása alapján (8 év, kiváló közérzet, megtartott testsúly, negatív csontszcintigráfia) az állapot jónak minősíthető, a PSA szint emelkedése valóban a folyamat aktiválódását jelzi. A szakorvosi kezeléseken túl a terápiát érdemes lenne kiegészíteni az alábbiakkal:
  - Avemar
  - Kaqun víz (ivó és fürdő kúra - www.kaqun.hu)
   
  A Fachet Vital Defense Basic és Plusz kombinálása nem indokolt, bennük 2-2 gomba azonos.
   
  Tisztelettel kívánunk további jó egészséget
  Dr Fachet orvosi csapata

Kérdés

Melyiket és milyen adagolásban szedje?

Tisztelt Doktor Urak, Doktor Nők! Fiam fejéből eltávolítottak egy "dudort", ami az agyat szerencsére nem érte el. A koponyacsont egy részét is kivették .A szövettan azonban azt jelezte, hogy a tüdőből indult az egész, sőt a bordákon, a medencén, sőt a csigolyákon is vannak lágyrészek. Jelenleg zajlanak a vizsgálatok. Fiam fájlalja a hátát, mellkasát, köhög, de úgy érzi, nem akar felszakadni. Az eredményekre várunk, utána kell jelentkeznünk az orvosnál. A CT folyadékot is mutatott a tüdőben.A műtétet végző orvos javasolta a Fachet gyógygombát. Ebben szeretném a segítségüket kérni, melyiket és milyen adagolásban szedje a fiam! Béres cseppel együtt is lehet szedni? A D vitamint is ajánlották. A fiam 34 éves! Várom mielőbbi válaszukat! Köszönettel: Dobi Jánosné

Megválaszolt
Kategóriák: Gyógygombák

Válasz

 1. Dr. Fachet
  Prof. Dr. Fachet József MD. PhD. orvosi csapata Rákkutató, immunológus, kórélettanász
  2018. Augusztus 10.

  Tisztelt Hölgyem!

  Köszönjük megtisztelő érdeklődését! A daganatos betegség összetett probléma, számtalan külső és belső tényező befolyásolja a folyamatok alakulását. A gyógyulás esélyét rendszerbe foglalt, komplex holisztikus terápia biztosíthatja leginkább, mely a klasszikus és a komplementer medicinát ötvözi, magában foglalja a táplálkozás, gyógynövények, a testmozgás, az életvitel újragondolását és a lelkigyakorlatokat (természetesen az életkor és a fizikai állapot figyelembevételével). Ugyanis a lelki tényezők alapvető törvényszerűségek mentén befolyásolják a fizikai test folyamatait.

  A gombakészítmények elsősorban az immunrendszer erősítésével segíthetnek (nagyon hatékonyan), bár számos egyéb jótékony hatásuk is van. Daganatos betegség esetén a Fachet Vital Basic nevű, 4 különféle gombát tartalmazó terméket ajánljuk, 2x4 kapszula/nap adagolásban. Minden bevételt javasolt kiegészíteni alkalmanként 500mg C-vitamin bevitelével (nem liposzómás C-vitamin, hanem tabletta formátumú), a felszívódás javítása érdekében. A készítményt tartósan kell szedni, 4 hónap aktív szedést követően érdemes tartani egy 1 hónapos szünetet, majd ilyen ciklikussággal a terápiát folytatni. A termék fogyasztását mielőbb célszerű megkezdeni, s fontos tudni, hogy segíthet semlegesíteni az esetleges sugár- és kemoterápia egyik legfenyegetőbb szövődményét, a hasmenés/étvágytalanság/hányás okozta testsúly vesztést. A kemoterápia beadásának napján ajánlott minden kiegészítő készítmény bevételének kihagyása!

  Béres-csepp mellett fogyaszthatók a gombák, a D-vitaminból napi 4.000 NE egység az adag, de ennél jóval kiterjedtebb, komplex terápiás csomagra lenne szükség.

  Meghatározó, hogy a gyógymódok, kiegészítő/gyógytermékek alkalmazása is tudatosan, tematikus rendbe foglaltan történjen, mert a gyógygombák csupán egy "szeletét" képezik a szükséges terápiának, melyek áttét esetén is alkalmazhatók. Amennyiben a személyre szabott holisztikus terápia iránt Fia érdeklődne, kérjük szíveskedjen jelezni felénk!

  Tisztelettel kívánunk Fiának jobbulást

  Dr Fachet orvosi csapata

Kérdés

Ön szerint mit tegyek?

Tisztelt doktor úr! 55 éves vagyok, juniusban voltam kardiológiai vizsgálaton. Enyhe szivzörejem már fiatalkoromban volt, jó pár éve propranololt szedek, kb. 50-60 mg-t naponta. A diagnózis továbbra is az volt hogy enyhe mitrális elégtelenség. Azonkivül másodlagos diagnózisok: extraszisztolés szupraventrikuláris aritmia, enyhe tüdőelégtelenség, savtúltengés. A kardiologus azt mondta hogy cseréljem le a propranololt, és napi 2x 2,5 mg bisoprololt irt helyette. Azt szerentém kérdezni hogy egyszerűen csak hagyjam abba a propranololt és kezdjem szedni a bisoprololt? A kardiologus megnyugtatott hogy nem lesz semmi baj mert ugyanarrol a gyogyszercsaládrol van szó. De én még nem tudtam lecserélni, olvastam a neten hogy sokaknak problémát okozott ez a csere, és visszatértek a propranololhoz. Maradnék a propranololnál de arra is gondolok, hogy a bisoprolol újabb és jobb gyógyszer, a vérnyomásom mostanában olyan 130-136 per 87-91 között mozog, talán a per tűnik magasnak. Ön szerint mit tegyek, cseréljem le a propranololt, és milyen mellékhatások várhatók? Előre is tisztelettel köszönöm a válaszát!

Megválaszolt
Kategóriák: Gyógygombák

Válasz

 1. Dr. Fachet
  Prof. Dr. Fachet József MD. PhD. orvosi csapata Rákkutató, immunológus, kórélettanász
  2018. Augusztus 10.

  Tisztelt Uram!

  Köszönjük megtisztelő bizalmát, hogy hozzánk fordult kérdésével!
  Nem volna bölcs és korrekt dolog a részünkről távolról, a kórtörténet, a betegvizsgálati anyagok és az Ön ismerete nélkül állást foglalnunk a szakorvos javaslatát illetően. Bízzon a kezelőorvosában, aki minden bizonnyal az Ön érdekét szem előtt tartva tett javaslatot a gyógyszercserére. Az, hogy esetleg egyesek nem reagálnak jól egy ilyen váltásra, nem jelenti azt, hogy ez Önnél is zavart fog okozni.
  Ugyan gyógyulást nem ígérhetünk, de kiegészítő kezelésként ajánljuk Önnek a Fachet Vital Plus fogyasztását 2x1 kapszula/nap adagolásban, mely adag felemelhető szükség esetén 2x2 kapszulára (testsúlytól függően). A készítményt tartósan kell szedni, 4 hónap aktív szedést követően érdemes tartani egy 1 hónapos szünetet, majd ilyen ciklikussággal a terápiát folytatni 2x1 kapszula/nap fenntartó dózissal. A gyógygombák számos folyamaton keresztül (immunerősítés, a vérnyomás harmonizálása, gyulladás- és koleszterinszint csökkentő hatás, értágító, véralvadásgátló hatás, zsírok lerakódásának megakadályozása az érrendszeren belül, szervezet oxigénfelhasználásának javítása) képesek támogatni az Ön szervezetét.
   
  Tisztelettel kívánunk Önnek jó egészséget

  Dr Fachet orvosi csapata

Kérdés

Fekélyes vastagbél gyulladásra, milyen étred javasolt?

FEKÉLYES VASTAGBÉL GYULLADÁSOM VAN COLITIS MIJEN ÉTRENDET JAVASOL AZT TUDOM HOGY MIT NE EGYEK DE MIT EGYEK KÉREK SEGITSÉGET

Megválaszolt
Kategóriák: Bélgyulladás

Válasz

 1. Koprivanecz Magdolna
  Koprivanecz Magdolna Dietetikus, okleveles táplálkozástudományi szakember
  2017. Október 10.
  Kedves Gábor!
  Az étrendet mindig az egyéni állapothoz és a betegség stádiumához kell igazítani!
  Akut szakaszban láz, hasmenés esetén fontos a folyadék- és ásványi anyag pótlása!
  Ebben az állapotban csipkebogyótea áztatással készítve, nyáklevesek, diétás (zsiradék nélküli) rántott leves, sárgarépa lé, hígított-szűrt almalé, almapüré, birsalmapüré, zöldségfőzet javasolt.
  Állapotjavulást követően bővíthető: frissen áttört burgonyával, vizes burgonyapürével, sós főtt burgonyával, héjában főtt-vagy sült burgonyával, főtt rizzsel, főtt sárgarépával. Ebben az állapotban fogyasztható még: lezsírozott csontleves, húsleves, pirított kenyér, Abonett, Hamlet, párolt alma héj nélkül, tej- és cukormentes almaleves vagy mártás, pirított darával,
  További javulás esetén: lágy tojás, sovány reszelt sajt, főtt hal, főtt csirkemell, csirkecomb bőr nélkül, sovány felvágottak, sovány túró, kefir, joghurt következhetnek. Felhasználhatóak még: zsenge főzelékfélék (főzőtök, saláta, patisszon, cukkini, cékla, sütőtök, zsenge zöldbab, zsenge zöldborsó csak áttörve. Ezeket zsírszegényen egyszerű habarással vagy száraz rántással lehet sűríteni.
  Hosszú távú étrend:
  A durva rostokat ki kell hagyni az étrendből!  (száraz hüvelyesek: száraz bab, sárgaborsó, lencse, káposztafélék, karalábé, kukorica)
  Naponta többször, kis mennyiségű étel fogyasztása javasolt. A napi folyadékbevitel: 2-2,5 l javasolt, amely szénsavmentes folyadék formájában ajánlott.
  Mellőzni kell: az erős fűszereket, pörzsanyagot tartalmazó ételeket (pirított hagyma, magyaros ételek), a friss kelt tésztákat, a túlédesített ételeket, a cukros üdítőitalokat, az alkoholt, a szénsavas italokat, a füstölt húsokat és húskészítményeket, a magas zsírtartalmú nyersanyagokat.
  Az ételek elkészítésénél a főzést, a gőzben főzést, a párolást, a cserépedényben való elkészítést javaslom.Tilos a bő zsírban sült, panírozott ételek, tészták étrendbe tevése. A nagy mennyiségű zsiradék a nyugvó betegséget is fellobbanthatja!
  Javasolt nyersanyagok, élelmiszerek:
  Kenyérfélék, péksütemények: akut állapotban pirítva vagy másnapos formában fehér kenyér, kifli, zsemle. Javulás esetén félbarna, barna, Graham kenyér is kipróbálható kis mennyiségben. Felhasználható: zabpehely, kukoricapehely, rizspehely, Abonett, Hamlet. Töltelék nélküli kalács, fonott kalács, briós másnaposan. 
  Húsok: Sovány húsokat válasszon, a látható zsírréteget és a baromfi bőrét el kell távolítani! A csirke- és pulykamell, a csirkecomb, a sertés karaj-és comb, a marha bélszín,-lapocka,-tarja megfelelő alapanyag. A nyúlhús és a galamb is fogyasztható. A vadhúsok alacsony zsírtartalommal rendelkeznek, de az ételkészítésre ügyelni kell! A sovány halak: tonhal, heck, fogas, busa, pisztráng kedvezőek. A tengeri halak is alkalmazhatóak. A máj zsírtartalma nem magas, de sok koleszterint tartalmaz, ezért ritkán fogyassza! A húsokból natúr szeletet, egyben sült húst, vagdaltot, párolt és töltött húsokat, zöldséges ragut, húsgombócot ajánlott készíteni. 
  Húskészítmények: zsírszegény, nem túl fűszeres változatok javasoltak: sonkafelvágottak, csirkemell felvágott, pulykajava, párizsi, virsli, szafaládé, krinolin, zalai felvágott. 
  Tejtermékek: zsírszegény változatok ajánlottak. Sajtok közül Tenkes, Tolnai sovány, Köményes, Túra, Ordasajt, Medve light, lapka light, Trappista light
  Tojás: lágy tojás, buggyantott tojás, teflonban zsírszegényen tükörtojás. Heti 3-5 db-nál több nem javasolt.
  Zöldség- és főzelékfélék: a fentebb felsoroltakon kívül spenót, sóska. A rizskörethez párolt sárgarépa, zsenge zöldborsó, zöldbab hozzáadható. A friss kerti vetemények egyéni kipróbálással fogyaszthatók: paprika, paradicsom, uborka héj nélkül, retek, póréhagyma. Ha bármelyik panaszt okoz, azonnal elhagyandó!
  Gyümölcsök: Alma, őszibarack, körte, banán ritkán okoznak panaszt. A cseresznye, meggy, kajszibarack, narancs, mandarin egyéni tűrőképességgel fogyaztható. Az aprómagvasok és a szilvafélék puffasztó hatásúak. A diófélék és az olajos magvak zsírtartalma magas, ezért kerülendők.
  Édességek, élvezeti szerek: A túl édes, vajas, margarinos krémmel készült sütik nem javasoltak. A linzerek magas zsírtartalmúak. Piskótafélék gyümölccsel,gyümölcsízzel fogyaszthatók. Teflonedényben sütött, vékonyan túróval vagy lekvárral töltött palacsinta is kipróbálható.Alkohol kerülendő, a sok kávé nem javasolt.
  Zsiradékok: minimális növényi olajok az ételkészítéshez, kenyérre margarin, vajkrém.
  Fűszerek: babérlevél, édes őrölt paprika, borsikafű, kakukkfű, petrezselyem, zeller, lestyán, tárkony, citromlé. Kevés só, cukor, méz használható. A hagyma még főtt állapotban is panaszt okozhat.
  Italok: Szénsavmentes víz, tea, gyümölcslevek, turmixitalok.
   
  Állapotától függően az étrend egyéni. Ajánlom Önnek, hogy a kezdeti időszakban vezessen naplót, hogy mely ételek, nyersanyagok fogyasztása után jelentkeznek panaszok?  
  Jó egészséget kívánok!
  Üdvözlettel:

  Koprivanecz Magdolna dietetikus

   
   

Kérdés

Állandó székrekedésem van

Tisztelt doktor úr! Állandó székrekedésem van, melyre próbáltam már sporttól, rostos ételen át, sok folyadékon keresztül mindent. Ön szerint milyen betegség gyanúja merül fel állandó székrekedés esetén? Milyen vizsgálatra kellene elmennem?

Megválaszolt
Kategóriák: Székrekedés

Válasz

 1. Dr. Podlupszki
  Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
  2017. Október 4.

  Kedves Piroska!

  A székrekedés nagyon sok ember érint, mégis hosszú idő telik el, míg ezekkel a panaszokkal felkeresik az orvost. A helytelen életvitelre, rossz szokásokra, szorongásra visszavezethető, úgynevezett funkcionális székszorulás mellett sokféle szervi megbetegedés is állhat a háttérben. Ilyen pl a divertikulózis, különféle anyagcsere- és endokrin betegségek, a vastagbél daganatos elváltozásai, de nagyon sok gyógyszer használata is okozhat ilyen jellegű panaszokat.Az elégtelen folyadékbevitel is okozhatja a panaszokat: ilyenkor nincs elegendő folyadék a széklet normális víztartalmának kialakításához, a megfelelő napi folyadékbevitel minimum 2-2,5 liter.Javasolt a rostban gazdag ételek fogyasztása, valamint a vizsgálatok után, a vastagbél tisztítása.

  Tisztelettel Dr.Podlupszki Csaba


Kérdés

Egy öröké fogyókúrával küzdő házaspár vagyunk

Tisztelt Magdolna! Egy öröke fogyókúraval küzdő házaspár vagyunk.En 40 éves (70 kg),férjem 47 éves (106 kg).Szeretnem ha ajánlana nekünk valamilyen összeállított csomagot amelyiket egy tisztító kúra alapján tudnánk elkezdeni es esetleg elindítana egy fogyast nalunk .A férjemnel nem gond a mindennapi szeklet,nálam ezt nem mondhatom el van ,hogy csak 2 naponta .Köszöm szépen a lehetőséget ,hogy kérdezhetek önöktől .Udvozlettel a Zelenak család .Szep napot!

Megválaszolt
Kategóriák: Béltisztítás

Válasz

 1. Koprivanecz Magdolna
  Koprivanecz Magdolna Dietetikus, okleveles táplálkozástudományi szakember
  2017. Október 2.

  Tisztelt Zelenák család!

  Köszönöm megtisztelő kérdésüket.

  Véleményem szerint az Önök esetében a sorozatos (örökös) fogyókúrák miatt ásványi anyag-és tápanyaghiány alakult ki.

  Ez Grétánál jelentkezhet ritkább székletürítéssel, lassabb bélműködéssel. Sajnos, az ún.: „csoda diéták” időszakos megoldást jelentenek a testsúly csökkentésre és az ideális testsúly fenntartásához. Bélrendszerünk tisztításával megszabadulhatunk a káros salakanyagoktól, méreganyagoktól. Ajánlom Önöknek a Clean Inside béltisztító programot, amely 3 kitűnő termékből áll. Összetevői a minőségi rostkészítmény, az anti-parazita kapszula és a slim tea. A kúra megkezdése előtt javaslom az egészséges bélflóra helyreállítását.  A SwissProbiotix kiváló minőségű probiotikum, amely hatékonyan képes helyreállítani a károsodott bélnyálkahártya mikroflóráját. Ha nem megfelelő állapotú a bélflóra, akkor a tápanyagok nem tudnak tökéletesen felszívódni és nem érjük el a várt eredményt például a fogyókúrák során.

  Kedves Gréta! Ha panaszai hosszabb ideig megoldatlanok maradnak, kérem, keressen fel gasztroenterológus szakorvost esetleges szervi működési rendellenesség kizárása miatt!

  Mindkettőjüknek jó egészséget kívánok!

  Koprivanecz Magdolna dietetikus

Kérdés

Mennyire hatékony a lézeres szőrtelenítés?

Tisztelt Doktornő! Mostanában elég sokat lehet hallani a lézeres szőrtelenítésről, ezzel kapcsolatban lenne pár kérdésem: mennyire hatékony, illetve vannak-e káros hatásai a bőrre, mik a veszélyei? Előre is köszönöm a válaszát!

Megválaszolt
Kategóriák: Bőrproblémák

Válasz

 1. Dr. Apostol
  Dr. Apostol Éva Bőrgyógyász-kozmetológus
  2017. Június 13.

  Kedves Lilla!

  A lézeres szőrtelenítés előnye, hogy hatása hihetetlenül tartós, kíméletes a bőrhöz, csak a szőrtüszőkre hat, a környező szöveteket nem érinti.Számos előnnyel jár a kezelés, ahogy a legtöbb eljárásnak, ennek is megvannak a hátrányai. Emellett a lézeres szőrtelenítés nem alkalmazható minden bőrtípuson, nagyon világos szőrzetre, és nagyon sötét bőrre nem használható, valamint ahhoz, hogy az eredmény tartós maradjon, évente fenntartó kezeléseket kell végezni.

  Tisztelettel  Dr.Apostol Éva

Kérdés

Izzadás okai mitől lehetnek?

Tisztelt Doktor Úr! Férjemmel kapcsolatosan szeretnék kérdezni, 65 éves. Reggelenként arra ébred, hogy pizsamája elsősorban a jobb oldalon a karján, a hónaljában, a vállán nedves. Megfigyeltem, hogy jobb oldala mindig be van takarva nyakig, a bal keze pedig kinn van. Általában hajnali 3-kor fel szokott ébredni, akkor még teljesen száraz, majd 6-7 körül, amikor felkel, ez a jelenség tapasztalható kb. 1 hete néha kevésbé, néha pedig erősebben. Reumatikus fájdalma is jelentkezett kb. egy hete, a csuklója, elsősorban a bal enyhén fáj, illetve érzi, hogy van, és jobb válla enyhe fájdalmára is panaszkodott. A házat csak este fűtjük, reggelre kb. 19 fokra hűl le. Szeretném megkérdezni, mi lehet az ébredés előtti izzadás oka. Teste más része nem izzad, feje, arca sem, csak az említett helyeken tapasztalható a jelenség. Válaszát előre is köszönöm

Megválaszolt
Kategóriák: Gyógygombák

Válasz

 1. Dr. Fachet
  Prof. Dr. Fachet József MD. PhD. orvosi csapata Rákkutató, immunológus, kórélettanász
  2017. Április 11.

  Tisztelt Hölgyem!

  Köszönjük, hogy hozzánk fordult kérdésével! A féloldali megjelenése az említett tüneteknek furcsa, ám mégis előfordulhat, hogy belszervi probléma áll a háttérben. Ezért mielőbb javasoljuk egy belgyógyászati kivizsgálás elindítását.
   
   
  Tisztelettel kívánunk jobbulást,
  Dr Fachet orvosi csapata

Kérdés

Édesapám alkalmazhatja ezt a termékcsaládot?

Tisztelt Uram!

Először is köszönöm a lehetőséget, hogy szakít időt arra hogy e-mail-ben tanácsot ad az embereknek cleaninside termékekkel kapcsolatban.
Az nem kérdés, hogy én kipróbálom a Clean Inside terméket, bízok benne hogy jótékony hatással lesz rám.
A problémám az lenne, hogy Apukám 69 éves és sok problémája van pl. asztmás, cukros, szív problémája /érszűkület, műtötték is/, magas vérnyomás, pigmentációsbőrbetegség.
Ő alkalmazhatja ezt a termékcsaládot?
Rendkívül szkeptikus az ilyen fajta gyógymódokkal. Egyre több gyógyszert szedetnek vele a szakorvosok, szerintem már az ellenkező hatását fejti ki a sok pirula. Igényel e valamilyen előzetes vizsgálatot a termék használata?
Vagy a szakorvosoknak kell e erről tudnia? Köszönöm
Várom mielőbbi válaszát. 

Tisztelettel: Anikó

Megválaszolt
Kategóriák: Béltisztítás

Válasz

 1. Dr. Podlupszki
  Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
  -0001. November 30.

  Tisztelt Hölgyem!

  Kedves édesapjával kapcsolatban csak arra kell ügyelnie, hogy a gyógyszerek bevétele és a Clean Inside program használata közt min. 2 órás időintervallum legyen.

  Tisztelettel Dr.Podlupszki Csaba

Kérdés

Nyitott gyomorszáj

Nekem csak annyi lenne a kérdésem hogy mit tehetnék a nyitott gyomor száj ellen,mert nagyon idegesít?  Voltam gyomor tükrözésen és ott mondták, hogy ez a problémám.Ajánlaná a béltisztítást-méregtelenítést? Előre is koszonom ))))Klaudia

Megválaszolt
Kategóriák: Emésztés

Válasz

 1. Dr. Podlupszki
  Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
  2015. Július 30.

  Kedves Klaudia!

  A gyomorszáj zárásának vizsgálata nem csak gyomortükrözés során történhet, erre a célra alkalmasabb a nyelés röntgen vizsgálat, mert ez pontosan arról ad képet, hogy milyen a gyomortartalom mozgásának iránya. Először gyógyszeres kezelést alkalmazunk, hogy ne legyen szükség a sebészi beavatkozásra. Az étrendváltás nagyon sok esetben javulást eredményez. Kerülni kell az alkoholfogyasztást, a dohányzást, a zsíros, fűszeres, finomított lisztet tartalmazó ételeket. Fontos tudni, hogy a cukrot tartalmazó ételek elősegítik a gyomorsav termelődést, illetve a gyomorszáj kinyílását. A savas ételek fogyasztása mindt a csokoládé, a fekete tea, a kávé, a gyümölcslevek átmenetileg szintén kerülendők. A napi testmozgás is elősegíti a panaszok enyhülését. Egyenlőre, nem ajánlanám a béltisztító és méregtelenítő programok használatát, később viszont nagy segítséget jelentenek a beteg számára.

  Tisztelettel

  Dr. Podlupszki Csaba


Kérdés

Candida gomba esetén mi javasolt?

Kedves Doktor Úr! Édesapámnál nemrégiben diagnosztizáltak a hörgőin candida gombát. Hónapokig lázas volt, kb. 8 antibiotikum kúrán van túl. Tavaly ősszel kezdődött, egy mellhártya gyulladással, vírusfertőzéssel. Kórházban is volt , felmerült a diagnózis felállításakor a következő: rák, tbc, mindkettő , vagy valamilyen gomba. Ez utóbbi volt, hála Istennek. Ez a kandida gomba a hörgőn . Milyen gyógyszert tudna ajánlani nekünk? Segítségét előre is köszönjük! Üdvözlettel : Andorné Szabó Judit

Megválaszolt
Kategóriák: Candida

Válasz

 1. Dr. Fachet
  Prof. Dr. Fachet József MD. PhD. orvosi csapata Rákkutató, immunológus, kórélettanász
  2017. Január 4.

  Tisztelt Hölgyem!

  Köszönjük megtisztelő érdeklődését! A candida kiirtása bizony nehézkes és elhúzódó folyamat lehet. A tartós antibiotikum kúra minden bizonnyal felborította a bélflórát így az immunrendszer működése vélhetően elégtelen. Továbbá a normál flóra pusztulása is további teret ad pl. a gombáknak, hiszen nincs, ami féken tartsa a szaporodásukat.
  Fontos lenne a komplex javasolt orvosi terápia kiegészítése. Ennek egyik pillére valamilyen kiváló minőségű probiotikum kell legyen, mely segíti a normál bélflóra visszaépülését és az immunrendszer helyreállását. Nem Normaflore! ! !
  Másik pillér valamilyen konkrét immunerősítő. Erre a Fachet Vital Plus azért lenne javasolt elsők közt, mert gombaösszetevői az immunerősítés mellett antimikrobiális hatással is bírnak, azaz a gombák ellen is fellépnek.
  Egyebekben erős vírus-, baktérium- és gombaölő hatása miatt a grapefruitmag-olaj alkalmazása lenne indokolt. Meginni, gargalizálni, a használati tárgyakat fertőtleníteni, esetleg erősen hígított oldattal a garatba permetezni és azt belélegezni. Javasolt kiváló minőségű készítmény beszerzése! Részletek az alábbi linken olvashatók: http://gyogynovenylexikon.hu/a-grapefruit-olaj-kulsodleges-alkalmazasa/
   
   
  Tisztelettel kívánunk jobbulást,
  Dr Fachet orvosi csapata

Kérdés

Herpesz virusra is segitene a bél és méregtelenitő kúra?

Tisztelt Doktor Nő!
46 éves nö vagyok, egy 16éves kislány edesanyja. Kérdésem a Herpesz virusra vonatkozik.
18 évesen, az érettségi vizsgára keszülődés idején jött ki először a virus fertőzés tünete, az arcomon. Innen évek során lehúzodott az orrom és a szám környékére, nem gyakran jelentkezik de megfigyeltem, hogy kizárólag stressz és erős lelki, érzelmi emóciók váltják ki nálam.Kikértem a bőrorvosom,valamint a héziorvosom véleményét,de a vizsgálatok-gyógyszerek-krémek sajnos nem segitettek.
Mindig azt gondoltam, hogy az I-es tipusu Herpesz Simplex van a szervezetemben, mely ugyan labialis de lehúzodott a csipőmre, enyhe lefolyásu Herpes Zoster formát öltve. Soha nem volt és most sincs okom arra – főleg életvitelemből adódóan: soha nem váltogattam partnert, ami kapcsolatom volt az  többéves párkapcsolat volt. A Herpeszt a fent emlitett párkapcsolatokban soha nem okozott problemát, senki el nem kapta tőlem, kislányom sem kapta el.Szeretném a segitségét kérni,hogy a béltisztitó kúra valamint a méregtelenitő kúra segitene e a herpeszvirus megszüntetésére? Elkeseredettségemben kérem szépen a  szakértői véleményét és bölcs tanácsát, melyeket párommal is el szeretnék olvastatni.
Köszönöm az idejét, hogy elolvasta a levelem – feltételezem, hogy ehhez hasonló fertőzések  megkeserithetik  mások élet is – Előre is köszönöm szives válaszát!

Megválaszolt
Kategóriák: Bőrproblémák

Válasz

 1. Dr. Apostol
  Dr. Apostol Éva Bőrgyógyász-kozmetológus
  2014. November 9.

  Kedves Asszonyom !

  A herpes vírus hominis 2 nem okvetlenül csak az Ön által megjelölt helyeken- szerveken fordul elő, hanem más régiókat is érinthet – a kiütés lokalizációjából a vírus pontos nevére/fajára egyértelműen következtetni nem lehet.
  A dolog érdeméhez: sajnos nincs biztos orvosi garancia arra, hogy a kiütés jelenlétekor (egészen addig, amíg a folyamat nem pörkösödik és az le nem szárad) Ön ne lenne fertőző: a vírus a hólyagocsákban jelen van, és – egyéb feltételek megléte esetén – másra átkerülhet. Leginkább a partnere nyálkahártyái veszélyeztetettek, más bőrrész ritkán fertőződik.
  Ezért viszont különösen sajátos az Ön esete, mert a lokalizáció nem tekinthető típusosnak. Bár a kiújulás jellegzetes az Ön elmondása alapján, azonban a folyamat megjelenésének helye nem szokványos, így nem vírusos eredetű “herpetiformis” folyamatok lehetőségét is felmerül.
  A herpetiformis hólyagocsák  vizsgálatával direkt víruskimutatás elvégeztetését javaslom,és utána a béltisztitás-méregtelenitő kúrát.
  Tisztelettel
  Dr.apostol Éva

Kérdés

A kérdésem,hogy a Vitál Basic és a Plus a tájékoztatás szerinti szedése javasolt a gyógyuláshoz?

Üdvözletem! Jobb oldali emlődaganat miatt műtöttek.Leírás:negativ sentinel nyirokcsomó kivételt és sectorilais exscissiot végeztünk.A kérdésem,hogy a Vitál Basic és a Plus a tájékoztatás szerinti szedése javasolt a gyógyuláshoz? Üdvözlettel:Kismók Andrásné

Megválaszolt
Kategóriák: Gyógygombák

Válasz

 1. Dr. Fachet
  Prof. Dr. Fachet József MD. PhD. orvosi csapata Rákkutató, immunológus, kórélettanász
  2018. Február 12.

  Tisztelt Hölgyem!

  Köszönjük megtisztelő érdeklődését! A daganatos betegség összetett probléma, számtalan külső és belső tényező befolyásolja a folyamatok alakulását. A gyógyulás esélyét rendszerbe foglalt, komplex holisztikus terápia biztosíthatja leginkább, mely a klasszikus és a komplementer medicinát ötvözi, magában foglalja az étkezés, gyógynövények, a testmozgás, az életvitel újragondolását és a lelkigyakorlatokat (természetesen az életkor és a fizikai állapot figyelembevételével). Ugyanis a lelki tényezők alapvetően befolyásolják a fizikai test folyamatait.

  A gombakészítmények elsősorban az immunrendszer erősítésével segíthetnek (nagyon hatékonyan), bár számos egyéb jótékony hatásuk is van. Daganatos betegség esetén a Fachet Vital Basic nevű, 4 különféle gombát tartalmazó terméket ajánljuk, 2x4 kapszula/nap adagolásban. Minden bevételt javasolt kiegészíteni alkalmanként 500mg C-vitamin bevitelével (nem liposzómás C-vitamin, hanem tabletta formátumú), a felszívódás javítása érdekében. A készítményt tartósan kell szedni, 4 hónap aktív szedést követően érdemes tartani egy 1 hónapos szünetet, majd ilyen ciklikussággal a terápiát folytatni. A termék fogyasztását mielőbb célszerű megkezdeni, s fontos tudni, hogy segíthet semlegesíteni az esetleges sugár- és kemoterápia egyik legfenyegetőbb szövődményét, a hasmenés/étvágytalanság/hányás okozta testsúly vesztést. A kemoterápia beadásának napján ajánlott minden kiegészítő készítmény bevételének kihagyása!

  Meghatározó, hogy a gyógymódok, kiegészítő/gyógytermékek alkalmazása is tudatosan, tematikus rendbe foglaltan történjen, mert a gyógygombák csupán egy "szeletét" képezik a szükséges terápiának, melyek akár áttét esetén is alkalmazhatók. Amennyiben a komplex holisztikus terápia iránt Ön érdeklődne, kérjük szíveskedjen jelezni felénk!

  Tisztelettel kívánunk jobbulást

  Dr Fachet orvosi csapata

Köszönő levél

Nagyon köszönöm a válaszukat, ilyen tökéletes diagnózist senki nem állapított meg, pedig 24 éve sok orvosnál jártam, de eddig magamnak sem mertem bevallani, pedig valahol a lelkem mélyén mindig éreztem.

Kérem szíveskedjenek köszönetemet továbbítani.

Tisztelettel Horváthné

Köszönő levél

Tisztelt Doktor Úr!
A lányom rendelt nekem a Parasic csomagból. Én 90 éves vagyok, övsömör betegség okozta szenvedések után kezdtem el szedni a Parasic kapszulát és a hozzá tartozó rostot és teát. Csodálatos változás történt. Sokkal jobban érzem magam, fájdalmaim elmúltak, emésztésem rendbe jött. Nagyon köszönöm hogy érdeklődött hogylétem után.

Tisztelettel és köszönettel Takács Istvánné, Erzsi.