Kérdés

Kérhetem a segítségüket?

Tisztelt Prof. Dr.Fachaet József Md.Phd, Egy mellkas röntgen alk. 11.07-n a jobb oldala 4. bordánál 2,5cm foltot mutatott a felvétel. Szeretném megelőzi a bajt, ezért kérek segítséget a gombájuk kiválasztásában. Van egy kis cukor betegségem is amit gyógyszer segítségével kezelek. Köszönöm segítségét Tisztelettel Katalin

Megválaszolt
Kategóriák: Gyógygombák

Válasz

 1. Dr. Fachet
  Prof. Dr. Fachet József MD. PhD. orvosi csapata Rákkutató, immunológus, kórélettanász
  2017. November 9.

  Tisztelt Hölgyem!

  Köszönjük megtisztelő érdeklődését! A daganatos betegség - amelynek megelőzése miatt fordult hozzánk - összetett probléma, számtalan külső és belső tényező befolyásolja a folyamatok alakulását. A megelőzés/gyógyulás esélyét rendszerbe foglalt, komplex holisztikus terápia biztosíthatja leginkább, mely a klasszikus és a komplementer medicinát ötvözi, magában foglalja az étkezés, gyógynövények, a testmozgás, az életvitel újragondolását és a lelkigyakorlatokat (természetesen az életkor és a fizikai állapot figyelembevételével). Ugyanis a lelki tényezők befolyásolják legnagyobb mértékben a fizikai test folyamatait.

  A gombakészítmények elsősorban az immunrendszer erősítésével segíthetnek (nagyon hatékonyan), bár számos egyéb jótékony hatásuk is van. Önnek a Fachet Vital Basic nevű, 4 különféle gombát tartalmazó terméket ajánljuk, 2x4 kapszula/nap adagolásban. Minden bevételt javasolt kiegészíteni alkalmanként 500mg C-vitamin bevitelével (nem liposzómás C-vitamin, hanem tabletta formátumú), a felszívódás javítása érdekében. A készítményt tartósan kell szedni, 4 hónap aktív szedést követően érdemes tartani egy 1 hónapos szünetet, majd ilyen ciklikussággal a terápiát folytatni.

  Meghatározó, hogy a gyógymódok, kiegészítő/gyógytermékek alkalmazása is tudatosan, tematikus rendbe foglaltan történjen, mert a gyógygombák csupán egy "szeletét" képezik a szükséges terápiának. Amennyiben a komplex holisztikus terápia iránt érdeklődne, kérjük szíveskedjen jelezni felénk! Kérjük, a diagnózis tisztázását követően szíveskedjen jelentkezni az eredménnyel!

  Tisztelettel kívánunk jobbulást

  Dr Fachet orvosi csapata

Kérdés

A kislányom tejfehérje allergiás és nem igazán tudom, mit adhatok neki!

Tisztelt doktornő! Olyan problèmánk van hogy a kislányom tejfehèrje allergiás ès nem igazàn tudom mit adhatok neki! Kenyerek felvàgottak màjkrèm kenőmàjas èdessèg ami neki jó! Köszönöm a segìtsèget Sáfàr Rozàlia

Megválaszolt
Kategóriák: Egészséges táplálkozás

Válasz

 1. Dobor Viktória
  Dobor Viktória Dietetikus
  2017. November 9.

  Tisztelt Sáfár Rozália!

  Az első fontos tényező, hogy mindig minden élelmiszernek a hátoldalon feltüntetett összetételét olvassa el. A termékezesetben nem tartalmazhat tejterméket, tejsavót, tejport, kazeint, kazeinátot, citopánport, kecsketejet, juhtejet. A borjúhús, marhahús keresztallergiát okozhat, így az azokból készült termékek sem javasoltak. 
  Pékáruk esetében a vizes zsemle, vizes kifli, fehér- és barnakenyér, ami biztosan fogyasztható. A különböző pékáruk, szelettelt kenyerek stb. gyakran tejjel készülnek. A felvágottakra is figyelni kell, a címkéket elolvasni. A Kométa, Délhús, Pick termékei tejmentesek. Magarinok esetében is figyelni kell, a Linco, Vénusz, Dana margarinok tejmentesek. 
  A tej helyettesítésére mandula, rizs, kókusz, köles, zab –italok az ideálisak.A kalciummal dúsítot megfelelők a legmegfelelőbbek egy gyermek számára.

  Ami biztosan fogyasztható: zab, rizs, gabonapelyhek, magvak, zöldség, gyümölcs, tojás, növényi olajos, tejmentesnek jelölt felvágott, hústermék és margarin, tőkehúsok, halak.

  A tejfehérjementes értendről, ha részletes és könnyen megtalálható információt szeretne kapni, amit mindig naprakészen elő vehet, akkor ajánlom a www.taplalekallergia.hu oldalát, ahol részletes utasítások és terméklisták szerepelnek. Illetve a dietaabc.hu-n olyan termékeket tud keresni, amiket akár megrendelni, de boltban is megtud venni és tejmentesek.

   

  Tisztelettel: Dobor Viktória


Kérdés

Kiegészítőkezelésként tud javasolni valamit?

Tisztelt Professzor Úr! Édesanyámnál 2016. végén diagnosztizáltak agydaganatot. Melyet sikeresen eltávolítottak, majd a szövettani eredményből kiderült, hogy ez már egy rosszindulatú áttét. Kiderült, hogy vastagbél daganat van, ráadásul májáttétekkel. A vastagbél műtéten is túlvagyunk, de a májon még mindig ott vannak. Sugárkezelésen túl vagyunk, jelenleg a kemoterápiával küzdünk. Ebből is már a 2. "koktéllal" próbálkoznak, mivel az első összetételű nem hozta a nagyon várt eredményeket. Már nagyon nehezen viseli a mellékhatásokat is, nincs étvágya sem. Bár bízunk a kemoban (mit is tehetnénk), kiegészítőkezelésként próbálkoznánk mással is. Tudnának segítségünkre lenni? Köszönöm válaszát.

Megválaszolt
Kategóriák: Daganatkezelés

Válasz

 1. Dr. Fachet
  Prof. Dr. Fachet József MD. PhD. orvosi csapata Rákkutató, immunológus, kórélettanász
  2017. November 8.

  Tisztelt Uram!

  Köszönjük megtisztelő érdeklődését! A daganatos betegség összetett probléma, számtalan külső és belső tényező befolyásolja a folyamatok alakulását. A gyógyulás esélyét rendszerbe foglalt, komplex holisztikus terápia biztosíthatja leginkább, mely a klasszikus és a komplementer medicinát ötvözi, magában foglalja az étkezés, gyógynövények, a testmozgás, az életvitel újragondolását és a lelkigyakorlatokat (természetesen az életkor és a fizikai állapot figyelembevételével). Ugyanis a lelki tényezők befolyásolják legnagyobb mértékben a fizikai test folyamatait.

  A gombakészítmények elsősorban az immunrendszer erősítésével segíthetnek (nagyon hatékonyan), bár számos egyéb jótékony hatásuk is van. Daganatos betegség esetén a Fachet Vital Basic nevű, 4 különféle gombát tartalmazó terméket ajánljuk, 2x4 kapszula/nap adagolásban. Minden bevételt javasolt kiegészíteni alkalmanként 500mg C-vitamin bevitelével (nem liposzómás C-vitamin, hanem tabletta formátumú), a felszívódás javítása érdekében. A készítményt tartósan kell szedni, 4 hónap aktív szedést követően érdemes tartani egy 1 hónapos szünetet, majd ilyen ciklikussággal a terápiát folytatni. A termék fogyasztását mielőbb célszerű megkezdeni, s fontos tudni, hogy segíthet semlegesíteni az esetleges sugár- és kemoterápia egyik legfenyegetőbb szövődményét, a hasmenés/étvágytalanság/hányás okozta testsúly vesztést. A kemoterápia beadásának napján ajánlott minden kiegészítő készítmény bevételének kihagyása!

  Meghatározó, hogy a gyógymódok, kiegészítő/gyógytermékek alkalmazása is tudatosan, tematikus rendbe foglaltan történjen, mert a gyógygombák csupán egy "szeletét" képezik a szükséges terápiának, melyek áttét esetén is alkalmazhatók. Amennyiben a komplex holisztikus terápia iránt érdeklődne, kérjük szíveskedjen jelezni felénk!

  Tisztelettel kívánunk jobbulást Édesanyjának

  Dr Fachet orvosi csapata

Kérdés

Nekem segítene e a gyógygombájuk ?

Az én estemben, az immunrenszer " bombázza " az agy szürkeállományát. Sokat mozgok, figyelek az étkezésemre, de sajnos érzem a testem rosszabodását. Az a kérdésem hogy nekem segítene e a gyógygombájuk?

Megválaszolt
Kategóriák: Gyógygombák

Válasz

 1. Dr. Fachet
  Prof. Dr. Fachet József MD. PhD. orvosi csapata Rákkutató, immunológus, kórélettanász
  2017. November 7.

  Tisztelt Uram!

  Köszönjük megtisztelő érdeklődését! A gyógygombák immunmoduláns hatásuknak köszönhetően segíthetnek a harmonikus immunműködés megteremtésében/visszaállításában. A Fachet készítmények közül a Fachet Vital Plus nevű termék fogyasztását ajánljuk Önnek 2x1 kapszula/nap adagolással. 4 hónap aktív szedést követően érdemes tartani egy 1 hónapos szünetet, majd ilyen ciklikussággal a terápiát folytatni.

  Másik lehetőség a kúraszerű alkalmazás. Ez esetben évente 1-2 alkalommal javasolunk egy-egy 3-4 hónapos kúrát 2x1-2 kapszula/nap adagolással (testsúlytól függően).

  Tisztelettel kívánunk jobbulást

  Dr Fachet orvosi csapata

Kérdés

Fekélyes vastagbél gyulladásra, milyen étred javasolt?

FEKÉLYES VASTAGBÉL GYULLADÁSOM VAN COLITIS MIJEN ÉTRENDET JAVASOL AZT TUDOM HOGY MIT NE EGYEK DE MIT EGYEK KÉREK SEGITSÉGET

Megválaszolt
Kategóriák: Bélgyulladás

Válasz

 1. Koprivanecz Magdolna
  Koprivanecz Magdolna Dietetikus, okleveles táplálkozástudományi szakember
  2017. Október 10.
  Kedves Gábor!
  Az étrendet mindig az egyéni állapothoz és a betegség stádiumához kell igazítani!
  Akut szakaszban láz, hasmenés esetén fontos a folyadék- és ásványi anyag pótlása!
  Ebben az állapotban csipkebogyótea áztatással készítve, nyáklevesek, diétás (zsiradék nélküli) rántott leves, sárgarépa lé, hígított-szűrt almalé, almapüré, birsalmapüré, zöldségfőzet javasolt.
  Állapotjavulást követően bővíthető: frissen áttört burgonyával, vizes burgonyapürével, sós főtt burgonyával, héjában főtt-vagy sült burgonyával, főtt rizzsel, főtt sárgarépával. Ebben az állapotban fogyasztható még: lezsírozott csontleves, húsleves, pirított kenyér, Abonett, Hamlet, párolt alma héj nélkül, tej- és cukormentes almaleves vagy mártás, pirított darával,
  További javulás esetén: lágy tojás, sovány reszelt sajt, főtt hal, főtt csirkemell, csirkecomb bőr nélkül, sovány felvágottak, sovány túró, kefir, joghurt következhetnek. Felhasználhatóak még: zsenge főzelékfélék (főzőtök, saláta, patisszon, cukkini, cékla, sütőtök, zsenge zöldbab, zsenge zöldborsó csak áttörve. Ezeket zsírszegényen egyszerű habarással vagy száraz rántással lehet sűríteni.
  Hosszú távú étrend:
  A durva rostokat ki kell hagyni az étrendből!  (száraz hüvelyesek: száraz bab, sárgaborsó, lencse, káposztafélék, karalábé, kukorica)
  Naponta többször, kis mennyiségű étel fogyasztása javasolt. A napi folyadékbevitel: 2-2,5 l javasolt, amely szénsavmentes folyadék formájában ajánlott.
  Mellőzni kell: az erős fűszereket, pörzsanyagot tartalmazó ételeket (pirított hagyma, magyaros ételek), a friss kelt tésztákat, a túlédesített ételeket, a cukros üdítőitalokat, az alkoholt, a szénsavas italokat, a füstölt húsokat és húskészítményeket, a magas zsírtartalmú nyersanyagokat.
  Az ételek elkészítésénél a főzést, a gőzben főzést, a párolást, a cserépedényben való elkészítést javaslom.Tilos a bő zsírban sült, panírozott ételek, tészták étrendbe tevése. A nagy mennyiségű zsiradék a nyugvó betegséget is fellobbanthatja!
  Javasolt nyersanyagok, élelmiszerek:
  Kenyérfélék, péksütemények: akut állapotban pirítva vagy másnapos formában fehér kenyér, kifli, zsemle. Javulás esetén félbarna, barna, Graham kenyér is kipróbálható kis mennyiségben. Felhasználható: zabpehely, kukoricapehely, rizspehely, Abonett, Hamlet. Töltelék nélküli kalács, fonott kalács, briós másnaposan. 
  Húsok: Sovány húsokat válasszon, a látható zsírréteget és a baromfi bőrét el kell távolítani! A csirke- és pulykamell, a csirkecomb, a sertés karaj-és comb, a marha bélszín,-lapocka,-tarja megfelelő alapanyag. A nyúlhús és a galamb is fogyasztható. A vadhúsok alacsony zsírtartalommal rendelkeznek, de az ételkészítésre ügyelni kell! A sovány halak: tonhal, heck, fogas, busa, pisztráng kedvezőek. A tengeri halak is alkalmazhatóak. A máj zsírtartalma nem magas, de sok koleszterint tartalmaz, ezért ritkán fogyassza! A húsokból natúr szeletet, egyben sült húst, vagdaltot, párolt és töltött húsokat, zöldséges ragut, húsgombócot ajánlott készíteni. 
  Húskészítmények: zsírszegény, nem túl fűszeres változatok javasoltak: sonkafelvágottak, csirkemell felvágott, pulykajava, párizsi, virsli, szafaládé, krinolin, zalai felvágott. 
  Tejtermékek: zsírszegény változatok ajánlottak. Sajtok közül Tenkes, Tolnai sovány, Köményes, Túra, Ordasajt, Medve light, lapka light, Trappista light
  Tojás: lágy tojás, buggyantott tojás, teflonban zsírszegényen tükörtojás. Heti 3-5 db-nál több nem javasolt.
  Zöldség- és főzelékfélék: a fentebb felsoroltakon kívül spenót, sóska. A rizskörethez párolt sárgarépa, zsenge zöldborsó, zöldbab hozzáadható. A friss kerti vetemények egyéni kipróbálással fogyaszthatók: paprika, paradicsom, uborka héj nélkül, retek, póréhagyma. Ha bármelyik panaszt okoz, azonnal elhagyandó!
  Gyümölcsök: Alma, őszibarack, körte, banán ritkán okoznak panaszt. A cseresznye, meggy, kajszibarack, narancs, mandarin egyéni tűrőképességgel fogyaztható. Az aprómagvasok és a szilvafélék puffasztó hatásúak. A diófélék és az olajos magvak zsírtartalma magas, ezért kerülendők.
  Édességek, élvezeti szerek: A túl édes, vajas, margarinos krémmel készült sütik nem javasoltak. A linzerek magas zsírtartalmúak. Piskótafélék gyümölccsel,gyümölcsízzel fogyaszthatók. Teflonedényben sütött, vékonyan túróval vagy lekvárral töltött palacsinta is kipróbálható.Alkohol kerülendő, a sok kávé nem javasolt.
  Zsiradékok: minimális növényi olajok az ételkészítéshez, kenyérre margarin, vajkrém.
  Fűszerek: babérlevél, édes őrölt paprika, borsikafű, kakukkfű, petrezselyem, zeller, lestyán, tárkony, citromlé. Kevés só, cukor, méz használható. A hagyma még főtt állapotban is panaszt okozhat.
  Italok: Szénsavmentes víz, tea, gyümölcslevek, turmixitalok.
   
  Állapotától függően az étrend egyéni. Ajánlom Önnek, hogy a kezdeti időszakban vezessen naplót, hogy mely ételek, nyersanyagok fogyasztása után jelentkeznek panaszok?  
  Jó egészséget kívánok!
  Üdvözlettel:

  Koprivanecz Magdolna dietetikus

   
   

Kérdés

Állandó székrekedésem van

Tisztelt doktor úr! Állandó székrekedésem van, melyre próbáltam már sporttól, rostos ételen át, sok folyadékon keresztül mindent. Ön szerint milyen betegség gyanúja merül fel állandó székrekedés esetén? Milyen vizsgálatra kellene elmennem?

Megválaszolt
Kategóriák: Székrekedés

Válasz

 1. Dr. Podlupszki
  Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
  2017. Október 4.

  Kedves Piroska!

  A székrekedés nagyon sok ember érint, mégis hosszú idő telik el, míg ezekkel a panaszokkal felkeresik az orvost. A helytelen életvitelre, rossz szokásokra, szorongásra visszavezethető, úgynevezett funkcionális székszorulás mellett sokféle szervi megbetegedés is állhat a háttérben. Ilyen pl a divertikulózis, különféle anyagcsere- és endokrin betegségek, a vastagbél daganatos elváltozásai, de nagyon sok gyógyszer használata is okozhat ilyen jellegű panaszokat.Az elégtelen folyadékbevitel is okozhatja a panaszokat: ilyenkor nincs elegendő folyadék a széklet normális víztartalmának kialakításához, a megfelelő napi folyadékbevitel minimum 2-2,5 liter.Javasolt a rostban gazdag ételek fogyasztása, valamint a vizsgálatok után, a vastagbél tisztítása.

  Tisztelettel Dr.Podlupszki Csaba


Kérdés

Egy öröké fogyókúrával küzdő házaspár vagyunk

Tisztelt Magdolna! Egy öröke fogyókúraval küzdő házaspár vagyunk.En 40 éves (70 kg),férjem 47 éves (106 kg).Szeretnem ha ajánlana nekünk valamilyen összeállított csomagot amelyiket egy tisztító kúra alapján tudnánk elkezdeni es esetleg elindítana egy fogyast nalunk .A férjemnel nem gond a mindennapi szeklet,nálam ezt nem mondhatom el van ,hogy csak 2 naponta .Köszöm szépen a lehetőséget ,hogy kérdezhetek önöktől .Udvozlettel a Zelenak család .Szep napot!

Megválaszolt
Kategóriák: Béltisztítás

Válasz

 1. Koprivanecz Magdolna
  Koprivanecz Magdolna Dietetikus, okleveles táplálkozástudományi szakember
  2017. Október 2.

  Tisztelt Zelenák család!

  Köszönöm megtisztelő kérdésüket.

  Véleményem szerint az Önök esetében a sorozatos (örökös) fogyókúrák miatt ásványi anyag-és tápanyaghiány alakult ki.

  Ez Grétánál jelentkezhet ritkább székletürítéssel, lassabb bélműködéssel. Sajnos, az ún.: „csoda diéták” időszakos megoldást jelentenek a testsúly csökkentésre és az ideális testsúly fenntartásához. Bélrendszerünk tisztításával megszabadulhatunk a káros salakanyagoktól, méreganyagoktól. Ajánlom Önöknek a Clean Inside béltisztító programot, amely 3 kitűnő termékből áll. Összetevői a minőségi rostkészítmény, az anti-parazita kapszula és a slim tea. A kúra megkezdése előtt javaslom az egészséges bélflóra helyreállítását.  A SwissProbiotix kiváló minőségű probiotikum, amely hatékonyan képes helyreállítani a károsodott bélnyálkahártya mikroflóráját. Ha nem megfelelő állapotú a bélflóra, akkor a tápanyagok nem tudnak tökéletesen felszívódni és nem érjük el a várt eredményt például a fogyókúrák során.

  Kedves Gréta! Ha panaszai hosszabb ideig megoldatlanok maradnak, kérem, keressen fel gasztroenterológus szakorvost esetleges szervi működési rendellenesség kizárása miatt!

  Mindkettőjüknek jó egészséget kívánok!

  Koprivanecz Magdolna dietetikus

Kérdés

Mennyire hatékony a lézeres szőrtelenítés?

Tisztelt Doktornő! Mostanában elég sokat lehet hallani a lézeres szőrtelenítésről, ezzel kapcsolatban lenne pár kérdésem: mennyire hatékony, illetve vannak-e káros hatásai a bőrre, mik a veszélyei? Előre is köszönöm a válaszát!

Megválaszolt
Kategóriák: Bőrproblémák

Válasz

 1. Dr. Apostol
  Dr. Apostol Éva Bőrgyógyász-kozmetológus
  2017. Június 13.

  Kedves Lilla!

  A lézeres szőrtelenítés előnye, hogy hatása hihetetlenül tartós, kíméletes a bőrhöz, csak a szőrtüszőkre hat, a környező szöveteket nem érinti.Számos előnnyel jár a kezelés, ahogy a legtöbb eljárásnak, ennek is megvannak a hátrányai. Emellett a lézeres szőrtelenítés nem alkalmazható minden bőrtípuson, nagyon világos szőrzetre, és nagyon sötét bőrre nem használható, valamint ahhoz, hogy az eredmény tartós maradjon, évente fenntartó kezeléseket kell végezni.

  Tisztelettel  Dr.Apostol Éva

Kérdés

Izzadás okai mitől lehetnek?

Tisztelt Doktor Úr! Férjemmel kapcsolatosan szeretnék kérdezni, 65 éves. Reggelenként arra ébred, hogy pizsamája elsősorban a jobb oldalon a karján, a hónaljában, a vállán nedves. Megfigyeltem, hogy jobb oldala mindig be van takarva nyakig, a bal keze pedig kinn van. Általában hajnali 3-kor fel szokott ébredni, akkor még teljesen száraz, majd 6-7 körül, amikor felkel, ez a jelenség tapasztalható kb. 1 hete néha kevésbé, néha pedig erősebben. Reumatikus fájdalma is jelentkezett kb. egy hete, a csuklója, elsősorban a bal enyhén fáj, illetve érzi, hogy van, és jobb válla enyhe fájdalmára is panaszkodott. A házat csak este fűtjük, reggelre kb. 19 fokra hűl le. Szeretném megkérdezni, mi lehet az ébredés előtti izzadás oka. Teste más része nem izzad, feje, arca sem, csak az említett helyeken tapasztalható a jelenség. Válaszát előre is köszönöm

Megválaszolt
Kategóriák: Gyógygombák

Válasz

 1. Dr. Fachet
  Prof. Dr. Fachet József MD. PhD. orvosi csapata Rákkutató, immunológus, kórélettanász
  2017. Április 11.

  Tisztelt Hölgyem!

  Köszönjük, hogy hozzánk fordult kérdésével! A féloldali megjelenése az említett tüneteknek furcsa, ám mégis előfordulhat, hogy belszervi probléma áll a háttérben. Ezért mielőbb javasoljuk egy belgyógyászati kivizsgálás elindítását.
   
   
  Tisztelettel kívánunk jobbulást,
  Dr Fachet orvosi csapata

Kérdés

Fejfájás,székrekedésem van,el kellene végeznem a béltisztitó programot?

Kedves Dr.Podlupszki,már lassan fél éve székrekedéssel küszködöm,amihez még hozzátartozik,hogy nagyon fáradékony is lettem,egyre többször veszem észre,hogy a fejem is fáj-migrénem is van.Ön szerint ha elvégezném a béltisztitó kúrát enyhülnének,esetleg meg is szünnének a panaszaim?

Megtisztelő válaszát előre is köszönöm.
D.Rozália
Megválaszolt
Kategóriák: Béltisztítás

Válasz

 1. Dr. Podlupszki
  Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
  2014. Szeptember 8.

  Kedves Rozália,


  Igen,a béltisztitó kúra segitene megoldani az Ön által leirtakat,valamint nagyon oda kell figyelni a folyadék pótlására,mivel az is közrejátszhat a fejfájásnál.Jobban odafigyelni a mozgásra,de ha nem enyhülnek a panaszai,kérem keresse fel háziorvosát,aki mindenben segiteni fog Önnek.
  Üdv.Dr.Podlupszki Csaba

Kérdés

54 éves vagyok, és a változókor kapcsán híztam 10kg-t

Kedves Barbara,
54 éves vagyok, és a változókor kapcsán híztam 10kg-t, amiből már 5kg lement. Most a Regenorral folytattam a tisztítást. Ma megrendeltem a NaturalSwiss 2 tisztító csomagját. A hasam tájékán van nagy úszógumi. Mivel a barátnőm is a béltisztító kúra után büszkélkedett alakjával, fogyás, lapos has, megrendeltem én is. Kíváncsi lennék, vannak- e bennem paraziták, illetve a kúra végén is jó lenne egy kontroll mérés. Ennek érdekelne a lebonyolítása, illetve hogy mennyibe kerül.
Üdv.
L. Bernadette

Megválaszolt
Kategóriák: Lapos has, Fogyás

Válasz

 1. Dr. Rónay
  Rónay Barbara Dietetikus, funkcionális táplálkozás és hormon tanácsadó
  2016. Március 2.

  Kedves Bernadette!

  A NaruralSwiss béltisztító program használata alatt nem javasolnám a Regenor készítmény használatát, ez nagyon megterhelő lenne a szervezetnek. A kúra viszont valóban segíti a lapos has elérését! :)

  Lépjen velem kapcsolatba, a további részleteket megbeszélhetjük.

  Üdvözlettel: Dr. Rónay Barbara


Kérdés

Krónikus székrekedés

Tisztelt Főorvos Úr! Krónikus székrekedésben szenvedek. Most 65 éves vagyok, budapesti lakós. A negyvenes éveimben kezdődött, talán a pajzsmirigy elégtelenséggel (ezt gyanítom a háttérben, de szakorvos által felírt gyógyszert szedek és szerinte ettől nem lehet székrekedésem).Ebben az időszakban évekig evés után tiszaszent szedtem. Ezután könnyebb időszak következett, amikor évekig elég volt a szűztea kapszula. A tavaly tavasszal megint rosszra fordult. Megkeményedett a székletem és berepedt a végbelem, ami sok szenvedés. Egy kicsit begyógyul és aztán kezdődik elölről.Sok készítményt kipróbáltam igazán semmi nem jött be hosszú távon. A közelmúltban minden analízist, beleértve a vastagbél tükrözést is elvégezték és jók az eredményeim.Minden reggel minimum 30 percet tornázok, általában gyalogolok is. még is... Tisztelt doktor úr, Ön mit tanácsol, tudna-e segíteni? ? Előre is köszönöm válaszát. Tisztelettel: Komlódi Zsuzsa

Megválaszolt
Kategóriák: Székrekedés

Válasz

 1. Dr. Podlupszki
  Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
  2014. Február 25.

  Kedves Zsuzsa!


  Mindenféleképpen ajánlom a minimum 2 hónap Cleaninside béltisztító program használatát,valamint a folyadék bevitelét a szervezetbe,ami ne legyen 2-2,5liternél kevesebb.


  Tisztelettel

  Dr.Podlupszki Csaba

Kérdés

Mit jelent a méregtelenítés és mennyiben segít a rost használata?

Tisztelt Dr Úr!

Örömmel láttam a NaturalSwiss oldalán, hogy orvos is van már a szakértők között. Azért érdekes az Ön szerepe számomra, mert eddig nem láttam orvost, főleg gasztroenterológust , aki támogattam a méregtelenítő kúrákat. Ez amolyan természetgyógyász alkalmazás volt eddig. Mit jelent az, hogy méregtelenítés?
A bélrendszerben lerakódik bármilyen salakanyag? Azt el tudja távolítani bármilyen rost? A méregtelenítésre ott a máj és a vese. Megírná nekem, hogy mennyire tudományos ez a méregtelenítő kúra? Nagyon érdekel a véleménye.

Üdvözlettel: Béla

Megválaszolt
Kategóriák: Rost

Válasz

 1. Dr. Podlupszki
  Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
  2013. Október 8.

  Tisztelt Uram!

  A méregtelenítés elsősorban azt jelenti, hogy távoznak a bélből a lerakódott káros salakanyagok, másodsorban a rostok növelik a széklet térfogatát és ezzel serkentik a belek működését. Ezzel megakadályozzák a káros anyagok nagymértékű felszívódását, ami főként a vastagbéldaganatok megelőzésében kap szerepet. Ezen kívül, a méregtelenítés része a bél mikroflórájának helyreállítása, mely fontos szerepet játszik az immunrendszer problémamentes működésében is.

  Tisztelettel,

  Dr. Podlupszki Csaba

Kérdés

A vastagbéldaganat megelőzése

Tisztelt Podlupszki úr!
A családunkban sajnos többeknél előfordult már vastagbéldaganat, attól félek, hogy engem is utolér a betegség. 26 éves vagyok, egyelőre nincsenek panaszaim, de már annyira rettegek, hogy WC-re sem merek kimenni, hátha vért látok a székletemben. Nem akarok rákos lenni, hogyan lehetséges a vastagbéldaganat megelőzése?
Egy aggódó anyuka

Megválaszolt
Kategóriák: Vastagbéldaganat

Válasz

 1. Dr. Podlupszki
  Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
  2016. Március 25.

  Kedves anyuka!

  Mindenekelőtt azt tanácsolom, hogy ne aggódjon feleslegesen, a vastagbéldaganat megelőzése egyáltalán nem ördöngösség! Abban igaza van, hogy a rák sajnos bárkit utolérhet, és az is tény, hogy –ha nem is nagy százalékban– megfigyelhető örökletes hajlam a betegség tekintetében. Éppen ezért, ha a közvetlen családtagok körében előfordult vastagbéldaganat, 20 éves kortól kezdve, 3-4 évente ajánlott a vastagbéltükrözés (kolonoszkópia) elvégzése. Hogy megnyugtassa magát, kérjen beutalót a vizsgálatra, ennek segítségével ugyanis száz százalékos pontossággal kimutatható a vastagbéldaganat, illetve a rákmegelőző állapotnak tekinthető polipok (rendszerint ezekből alakul ki a rosszindulatú tumor) jelenléte. Sőt, a polipokat a vastagbéltükrözés során biztonságosan eltávolítják, a rák gyanúja esetén pedig szövetmintát is vesznek. A vastagbéldaganat megelőzése érdekében, javaslom a cukros, zsíros, erősen fűszerezett, adalékanyagokban gazdag ételek, az alkohol és a szénsavas üdítő italok elhagyását, ugyanakkor a rostok bevitelének növelését.
  Fogyasszon psyllium maghéjat, chia magot, nyers zöldségeket és gyümölcsöket, valamint teljes kiőrlésű gabonát, árpafüvet, búzafüvet (ezeket por alakban is nyugodtan megvásárolhatja). Érdemes rendszeresen méregtelenítő- és béltisztító kúrákat is elvégezni, erre a Natural Swiss termékeit ajánlom, mert ezek eltávolítják a vastagbéldaganat kockázatát növelő toxinokat, káros lerakódásokat és parazitákat, valamint helyreállítják a bélflóra egyensúlyát. Utóbbi azért lényeges, mert a bélben található káros baktériumok, a parazitákhoz hasonlóan, anyagcseréjük során mérgeket termelnek, ezáltal elősegítik a gyulladások, és a rák kialakulását. Ne feledkezzen el a mindennapos mozgásról sem, ami szintén hozzájárul a vastagbéldaganat megelőzéséhez.

  Bízom benne, hogy segíthettem,

  Üdvözlettel:

  Podlupszki Csaba

Köszönő levél

Nagyon köszönöm a válaszukat, ilyen tökéletes diagnózist senki nem állapított meg, pedig 24 éve sok orvosnál jártam, de eddig magamnak sem mertem bevallani, pedig valahol a lelkem mélyén mindig éreztem.

Kérem szíveskedjenek köszönetemet továbbítani.

Tisztelettel Horváthné

Köszönő levél

Tisztelt Doktor Úr!
A lányom rendelt nekem a Parasic csomagból. Én 90 éves vagyok, övsömör betegség okozta szenvedések után kezdtem el szedni a Parasic kapszulát és a hozzá tartozó rostot és teát. Csodálatos változás történt. Sokkal jobban érzem magam, fájdalmaim elmúltak, emésztésem rendbe jött. Nagyon köszönöm hogy érdeklődött hogylétem után.

Tisztelettel és köszönettel Takács Istvánné, Erzsi.