Kérdés

Stressz lehet az oka?

Üdvözlöm. Pár napja vettem észre hogy a bal karom és kezem gyenge, valamint 1-2-szer a szám mellé nyúlok. Tárgyakat,eszközöket jól tudok fogni és nem is nyulok melléjük. Mi lehet az oka? Stressz?

Megválaszolt
Kategóriák: Daganat kezelés Gyógygombák

Válasz

 1. Dr. Fachet
  Prof. Dr. Fachet József MD. PhD. orvosi csapata Rákkutató, immunológus, kórélettanász
  2017. Szeptember 13.

  Tisztelt Hölgyem!

  Köszönjük, hogy hozzánk fordult kérdésével! Igen, akár a túlzott stressz, idegi kimerültség, fáradtság is lehet a háttérben, de egyéb ok, betegség sem kizárható. Így megnyugtató volna felkeresni a háziorvosát, esetleg neurológiai vizsgálatot elvégezni, amely rövid úton tisztázhatja a tünetek okát. Javasoljuk tegye meg mielőbb ezt a lépést!
   
  Tisztelettel kívánunk jó egészséget,
  Dr Fachet orvosi csapata

Kérdés

Laboreredményekkel kapcsolatban érdeklődhetek?

Tisztelt Doktor úr! https://kephost.com/image/Bly0 https://kephost.com/image/Blyw A fentebb megadott linkeken található laboreredményekkel, valamint az alábbi tünetekkel kapcsolatban szeretnék érdeklődni. Egy jó barátom leletei ezek, akinek a háziorvosa vastablettát írt fel, illetve hasi UH-ra küldte az eredmények, valamint a panaszok fényében, amelyek a következők: hetek óta időszakosan visszatérő hasfájás, erős hasmenés, puffadás és ritkábban hányás. Egy, a húszas éveiben járó fiatal nő, akinek az életmódja az utóbbi időben rendszertelen, mind étkezésben, mind pedig az alvás (és annak hiánya) értelemben, mostanában heti szinten több alkalommal fogyasztott nagyobb mennyiségben alkoholt, dohányzik. Súlyvesztés nem tapasztalható. Panaszai szinte megszűntek, mióta odafigyel az alkoholfogyasztás elkerülésére, de elvileg a vér-, és vizeleteredményei nagyobb aggodalomra adhatnak okot, ugyanis az azokat értelmező háziorvos szerint esetlegesen kialakulóban lehet egy daganat a hasában, sőt, mi több, már a kemoterápiát is szóba hozta. Miből lehet erre a feltevésre következtetni? Valóban ennyire súlyos a helyzet? Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel, TZP

Megválaszolt
Kategóriák: Gyógygombák

Válasz

 1. Dr. Fachet
  Prof. Dr. Fachet József MD. PhD. orvosi csapata Rákkutató, immunológus, kórélettanász
  2017. Szeptember 12.

  Tisztelt Uram!

  Köszönjük bizalmát, hogy hozzánk fordult kérdésével! Őszinte egyetértéssel vagyunk Önnel, nem mutatkoznak olyan aggasztó jelek a leletekben, amelyek ilyen következtetésre adnának okot. Természetesen előfordulhatnak betegségek szokatlan tünetekkel, de a thrombocytaszám kissé emelkedett értékén és vérszegénységen kívül más említésre méltó eltérés nincs. Mindezek ellenére mi is azt javasoljuk, hogy a tünetekhez igazodóan érdemes egy komplex kivizsgálást tenni, kizárandó a lehetséges betegségeket.
  Egyebekben kiemelten fontos, hogy rend legyen az ember fejében, gondolkodásában, életében. A belső káosz a fizikai test működését is összezavarja, s előbb-utóbb betegségekbe torkollhat.
  Amennyiben a belső rend gyors és célzott megteremtésére irányuló szándék volna az ifjú hölgynél, javasoljuk az alábbi weboldal tanulmányozását és bejelentkezést egy konzultációra: www.darnoitibor.hu
  Tisztelettel
  Dr Fachet orvosi csapata

Kérdés

Parkinson kórra alkalmazható-e gyógygomba termék?

Parkinson kórra alkalmazható-e a Professzor úr által kifejlesztett gyógygomba termék valamelyik tagja? Édesanyám szenved ebben a kórban, a jellegzetes tünetek megvannak, jelenleg gyógyszeres kezelést kap.

Megválaszolt
Kategóriák: Gyógygombák

Válasz

 1. Dr. Fachet
  Prof. Dr. Fachet József MD. PhD. orvosi csapata Rákkutató, immunológus, kórélettanász
  2017. Szeptember 11.

  Tisztelt Hölgyem!

  Köszönjük megtisztelő érdeklődését! Korrekten közelítve kérdését gyógyulást a gombakészítményektől nem ígérhetünk, de a tüneteket képesek lehetnek jótékonyan befolyásolni több folyamaton keresztül is.

  A Fachet Vital Plus nevű termék fogyasztását ajánljuk 2x2 kapszula/nap adagolással. A készítményt tartósan kellene szedni, 4 hónap aktív szedést követően érdemes tartani egy 1 hónapos szünetet, majd ilyen ciklikussággal a terápiát folytatni 2x1 kapszula/nap fenntartó dózissal (természetesen a beállított gyógyszerek kiegészítéseként).

  Édesanyjának jobbulást kívánunk, tisztelettel,

  Dr Fachet orvosi csapata

Kérdés

Az alábbi betegség mit foglal magába?

tisztelt doktorur elnézést kérek a zavarásért de szeretném asegicségit kérni akis hugum csont hárgya gyuladásban szenved ezért akis homlokábol kivetek egy darabot ezért kérem magát hogy eza beteg ség mitfoglal magában és hogy hamar mege gyogyul

Megválaszolt
Kategóriák: Gyógygombák

Válasz

 1. Dr. Fachet
  Prof. Dr. Fachet József MD. PhD. orvosi csapata Rákkutató, immunológus, kórélettanász
  2017. Szeptember 10.

  Tisztelt Uram!

  Köszönjük, hogy hozzánk fordult kérdésével! Sajnos leveléből nem derül ki, mi okozza a csonthártyagyulladást, bár valószínűleg a kivizsgálások még folyamatban vannak (a leírtak alapján). Kérdésére ezért nem tudunk korrekt választ adni, javasoljuk keressék fel a kezelőorvost és kérjék meg őt arra, mondjon el Önöknek minden fontos tudnivalót a Kislány állapotával kapcsolatban!
   
  Tisztelettel kívánunk jobbulást
  Dr Fachet orvosi csapata

Kérdés

Mennyire hatékony a lézeres szőrtelenítés?

Tisztelt Doktornő! Mostanában elég sokat lehet hallani a lézeres szőrtelenítésről, ezzel kapcsolatban lenne pár kérdésem: mennyire hatékony, illetve vannak-e káros hatásai a bőrre, mik a veszélyei? Előre is köszönöm a válaszát!

Megválaszolt
Kategóriák: Bőrproblémák Egyéb

Válasz

 1. Dr. Apostol
  Dr. Apostol Éva Bőrgyógyász-kozmetológus
  2017. Június 13.

  Kedves Lilla!

  A lézeres szőrtelenítés előnye, hogy hatása hihetetlenül tartós, kíméletes a bőrhöz, csak a szőrtüszőkre hat, a környező szöveteket nem érinti.Számos előnnyel jár a kezelés, ahogy a legtöbb eljárásnak, ennek is megvannak a hátrányai. Emellett a lézeres szőrtelenítés nem alkalmazható minden bőrtípuson, nagyon világos szőrzetre, és nagyon sötét bőrre nem használható, valamint ahhoz, hogy az eredmény tartós maradjon, évente fenntartó kezeléseket kell végezni.

  Tisztelettel  Dr.Apostol Éva

Kérdés

Izzadás okai mitől lehetnek?

Tisztelt Doktor Úr! Férjemmel kapcsolatosan szeretnék kérdezni, 65 éves. Reggelenként arra ébred, hogy pizsamája elsősorban a jobb oldalon a karján, a hónaljában, a vállán nedves. Megfigyeltem, hogy jobb oldala mindig be van takarva nyakig, a bal keze pedig kinn van. Általában hajnali 3-kor fel szokott ébredni, akkor még teljesen száraz, majd 6-7 körül, amikor felkel, ez a jelenség tapasztalható kb. 1 hete néha kevésbé, néha pedig erősebben. Reumatikus fájdalma is jelentkezett kb. egy hete, a csuklója, elsősorban a bal enyhén fáj, illetve érzi, hogy van, és jobb válla enyhe fájdalmára is panaszkodott. A házat csak este fűtjük, reggelre kb. 19 fokra hűl le. Szeretném megkérdezni, mi lehet az ébredés előtti izzadás oka. Teste más része nem izzad, feje, arca sem, csak az említett helyeken tapasztalható a jelenség. Válaszát előre is köszönöm

Megválaszolt
Kategóriák: Gyógygombák

Válasz

 1. Dr. Fachet
  Prof. Dr. Fachet József MD. PhD. orvosi csapata Rákkutató, immunológus, kórélettanász
  2017. Április 11.

  Tisztelt Hölgyem!

  Köszönjük, hogy hozzánk fordult kérdésével! A féloldali megjelenése az említett tüneteknek furcsa, ám mégis előfordulhat, hogy belszervi probléma áll a háttérben. Ezért mielőbb javasoljuk egy belgyógyászati kivizsgálás elindítását.
   
   
  Tisztelettel kívánunk jobbulást,
  Dr Fachet orvosi csapata

Kérdés

Férjem a bélférgektől nem tud megszabadulni

Tisztelt Doktor Úr! Azt szeretném megtudni hogy rendel e Tatabányán mert szívesebben beszélném meg személyesen ezt aproblémát ami évekota tart.Férjem a bélférgektöl nem tud megszabadulni a Vermox hatására egy ideig eltünnek de mindig szaporodnak tovább.Mit tegyünk? ?

Megválaszolt
Kategóriák: Béltisztítás Parazita

Válasz

 1. Dr. Podlupszki
  Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
  2017. Február 17.

  Kedves Ibolya!

  Javasolnám a kedves férje számára a legalább 2 hónapos Clean Inside® béltisztító kúrát. A béltisztító program során a béltisztításért a Parasic® anti-parazita kapszula felel. Ez egy olyan táplálék-kiegészítő, amely a béltisztítás mellett a szervezet egyéb részeiből is eltávolítja a káros élősködőket és azok petéit. A bélparazitáktól történő megszabadulás és a béltisztítás érdekében már évezredek óta használnak különböző gyógynövény-kombinációkat, így ezek béltisztító hatása általánosan elfogadott. A Parasic® rendkívül hatékony, önmagukban is parazitaölő hatású gyógynövényösszetevőit már őseink is arra használták, hogy az élősködőket kiűzzék a szervezetből, elpusztítsák azok petéit, kikelt lárváit. A Parasic® hatékony termék, amely nem terheli a felnőtt ember szervezetét, így teljesen biztonságos.Sajnos nem Magyarországon rendelek.

  Tisztelettel  Dr.Podlupszki Csaba 

Kérdés

Szeretnék Önnel konzultálni a fogaim állapotáról.

Kedves Dr. Hermann Gábor! Néhány napja láttam a live videót a HermannOrtho Facebook oldalán, és igazán lebilincselő volt, amit a fogszabályozás átalakulásáról mondott. Elnyerte a bizalmam, és ezért szeretnék Önnel konzultálni a fogaim állapotáról. Azonban én Pécsett élek. Van arra mód, hogy a konzultációra ne, csak a kezelés megkezdésekor kelljen Budapestre utaznom? Esetleg Skype-on tudnánk beszélni? Köszönettel, Kocsis Zsolt, Pécs

Megválaszolt
Kategóriák: Felnőtt fogszabályozas Funkcionális fogszabályozás Modern fogszabályozás

Válasz

 1. Dr. Hermann
  Dr. Hermann Gábor Fogszabályozó szakorvos, funkcionális fogszabályozás-specialista
  2017. Január 4.

  Kedves Zsolt!

  Köszönöm a bizalmát. Természetesen van mód a Skype-konzultációra, azonban hadd ajánljak Önnek egy kézenfekvőbb megoldást. Az AppStore-ból, vagy a Google Play-ről letölthető Smilefie alkalmazásunkkal Önnek lehetősége van fényképet küldeni a fogairól, szájüregéről illetve oda feltölteni egy 3 hónapnál nem régebbi Panoráma Röntgent. A fotók alapján a rendelőben el tudjuk készíteni Önnek a kezelési tervet, melyet e-mailben elküldünk. Így elegendő csupán a kezelés első alkalmával ellátogatnia hozzánk személyesen.

  Várom megkeresését!

  Üdvözlettel,

  Dr. Hermann Gábor

  Fogszabályozó szakorvos, funkcionális fogszabályozás-specialista

Kérdés

Mit jelent a láthatatlan fogszabályozás?

Tisztelt Doktor Úr! Igen régóta gondolkodom, hogy belekezdek a fogszabályozó kezelésbe, de a munkám nem engedné a látható fémkészülék folyamatos viselését. Úgy tudom, hogy ma már létezik láthatatlan fogszabályozás. Szeretnék érdeklődni, hogy ez pontosan mit jelent? Hogyan tud egy fogszabályozó készülék „láthatatlan” lenni? Van esetleg többféle változata is, ami közül a páciens választhat? Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel, Kiss Anna, Szeged

Megválaszolt
Kategóriák: Felnőtt fogszabályozas Modern fogszabályozás

Válasz

 1. Dr. Hermann
  Dr. Hermann Gábor Fogszabályozó szakorvos, funkcionális fogszabályozás-specialista
  2016. December 13.

  Tisztelt Kiss Anna!

  Ma már valóban léteznek szinte teljesen észrevétlen, úgynevezett láthatatlan készülékek. Ezeket elsősorban közismert emberek kedvelik, akik például televíziós szereplésük miatt nem engedhetnék meg maguknak a hagyományos készülékeket.

  A láthatatlan fogszabályozás nagy klasszikusa a nyelv felőli fogszabályozás (ún. lingual technika). A 80-as években alakult technika nagyon sokat változott, különösen 2000 után. Ma jellemzően már digitálisan tervezett nyelv felőli fogszabályozó készülékeket ajánlunk a komplexebb esetekre, bár kisebb torlódásokra egyszerűbb nyelv felőli fogszabályozó készülékek is használatosak. A mai nyelv felőli készülékek már sokkal kisebbek, mint a korábbiak voltak, ennél fogva sokkal komfortosabbak is.A láthatatlan fogszabályozás másik nagyon ismert és népszerű készülékei az ún. alignerek. Ez valójában egy készülékcsalád, hiszen több módon is készülhet egy-egy aligner. A nagyon egyszerű esetekre a laborokban kézi előkészítéssel is elkészíthetők alignerek, míg az összetettebb kezelésekre a digitális tervezés és 3D gyártás a jellemző. A digitális alignerek klasszikusa az Invisalign, ugyanakkor nagyon sok hasonló termék elérhető már. A HermannOrtho, mint Magyarország legnagyobb digitális fogszabályozó laboratóriuma saját aligner terméket állít elő MyClearBrace néven, melyet Európa több országában is alkalmaznak.Mindezek mellett sok kiegészítő készülék minősül láthatatlannak, bár ezek többnyire valamely fent említett eljárás előkészítéseként használatosak.A fogszabályozás megkezdése minden esetben a páciens döntése, az orvos – az igények ismeretében – csupán javaslatot tehet egy-egy készülék alkalmazására. A fogszabályozás összetett kérdés; lehetséges, hogy az Ön esetében nem szükséges a teljes fogsor mozgatása, pusztán kozmetikai kezelésre lenne szüksége, ebben az esetben pedig remek megoldás lehet az Invisalign, vagy a  MyClearBrace készülék. Ezek speciális anyagból készült, átlátszó sínek, melyek étkezés, vagy jeles események alkalmával könnyedén kivehetőek. További kérdés esetén örömmel állok rendelkezésére.

  Üdvözlettel,

  Dr. Hermann Gábor

  Fogszabályozó szakorvos, funkcionális fogszabályozás-specialista

Kérdés

Diverticulosis Sigmae, állapított meg a vizsgáló orvos

Jó napot Kívánok! ! Tisztelt Doktor Úr! ! Bal oldali hasi panaszok miatt, amivel ki vizsgáltattam magam! ! Diverticulosis Sigmae, állapított meg a vizsgáló orvos! ! Hasi uh,( bal oldalon egy 4mm kő), egyébként negatív, vérvétel, helicobacter negatív, Székletenyésztés negatív! ! Normixot szedtem rá, egy dobozzal egy hétig ,napi 2X1 szemet, 200 mg -ot. A székletem rendeződni látszik, bár a hasi panaszok még időközönként fenn állnak, a mi néha át sugároz a köldökhöz, és a jobb oldalra is! ! Normix kúrát javasolt az orvos 3 havonta, ill , ha nem javulok Vastagbéltükrözést! ! 4 éve voltam Colonoscopia CT, ugyanilyen panaszok miatt,akkor Negatív volt. Két kérdésem lenne öntől , ha a hasi panaszok nem szünnek kell e tükrözés? , illetve a másik kérdésem az , hogy a Normix Kúra megismételhető hamarabb is, mint három hónap,mondjuk a jöv héten is akár, nem lesz belőle probléma? ? két hete felyeztem be! ! Köszönöm Válaszát előre is! ! Róbert, 36 éves

Megválaszolt
Kategóriák: Divertikulózis

Válasz

 1. Dr. Podlupszki
  Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
  2016. Szeptember 7.

  Kedves Róbert!

  A normix kúrát 3 hetente lehet ismételni. Nem gondolom, hogy az újabb kolonoszkópiai vizsgálat elvégzése után, találnának valami újabb elváltozást.

  Üdvözlettel  Dr.Podlupszki Csaba

Kérdés

Az emésztésem is, jelentősen megváltozott

Tisztelt Doktor Úr! 35 éves vagyok, 4 évvel ezelőtt agyműtéten estem át, egy a kisagyban lévő érdaganatot távolítottak el. Azóta felépültem, viszont nem tudok elaludni, ezért egy Lyrica és egy Xanax nevű tablettát kell szednem, a kettő együttes hatásával tudok napi 3-7 órát aludni. A napi életritmusom teljesen megváltozott, sokat vagyok fáradt, pihenek, de aludni nem tudok. Már az evésben is annyira elfáradok, hogy nem tudok talpon maradni, és le kell feküdnöm. A tabletták szedése óta az emésztésem is jelentősen megváltozott, lelassult, kevés ennivalótól is teltség érzetem van, mintha puffadnék is. Naponta csak egyszer tudok enni, annyira rossz érzetem van evés után. Voltam már két gasztroenterológusnál is kivizsgáláson, az emésztésemmel mindent rendben találták, és azt mondták, örüljek, hogy csak ennyi bajom van. Tudna nekem tovább segíteni, mit tudnék tenni annak érdekében, hogy jobban érezzem magam? Ne érezzem azt, hogy majd fél napig pang bennem az étel? Esetleg léteznek olyan emésztés serkentők, amit egészségesnek tartott emberek is folyamatosan szedhetnek? Köszönm válaszát. Üdvözlettel Kati

Megválaszolt
Kategóriák: Emésztés, gyomorpanaszok, reflux

Válasz

 1. Dr. Podlupszki
  Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
  2016. Augusztus 30.

  Kedves Kati!
  Az Ön esetében, mindenképpen az emésztést elősegítő enzimek használatát javasolnám.A Swiss DigestFX® természetes növényi enzimeket tartalmaz, amelyek az étkezés közben bevéve segítik az emésztést, valamint segítenek megelőzni a legtöbb emésztési problémát, mint például a puffadást, felfújódást, szélgörcsöket, gyomorégést, a lassú emésztést, az irritációt vagy egyéb emésztési zavarokat. Emésztési zavart okozhat a nem megfelelően megválasztott táplálék, az idegeskedés, a stressz, az elégtelen enzimtermelődés és megannyi más.Az emésztőenzimet tartalmazó táplálékkiegészítőből evés közben és evés után is 1-1 tablettát vegyen be.
  Mivel nincsen mellékhatása, az emésztést elősegítő enzimeket, nyugodtan használhatja hosszabb ideig.
  Tisztelettel  Dr.Podlupszki Csaba


Kérdés

Hogy kell kiirtani a Candida gombát?

Tisztelt Doktornő!
Segítségét kérném, hogy kell kiirtani a Candida gombát? A nőgyógyász 1 éve diagnosztizálta a hüvelygombát, a leletre Candida volt ráírva. Először kúpot kaptam rá, de a tüneteim megmaradtak. Másodszor szájon át kellett gyógyszert szednem, de még mindig kimutatták a Candida jelenlétét. Tüneteim azóta is állandóan visszatérnek, hol erősebben, hol gyengébben.
Köszönöm a segítséget,
Janka

Megválaszolt
Kategóriák: Candida

Válasz

 1. Dr. Rónay
  Rónay Barbara Dietetikus, funkcionális táplálkozás és hormon tanácsadó
  2016. Március 31.

  Kedves Janka!

  A Candida gomba elszaporodása ellen indított harc hosszadalmas és nehéz folyamat. Érdemes tudni, hogy a Candida az egészséges bélflórában is jelen van, tehát teljesen kiirtani nem kell, csak a túlszaporodását kezelni. A hüvelyi tüneteket lehet gyógyszeresen kezelni, de a szervezetben csak úgy lehet helyreállítani a Candida mennyiségét, ha szigorú diétát tartunk, máskülönben a Candida újra elszaporodik. A diéta alatt az első 3 hónapban teljesen ki kell iktatni a cukros ételeket (még a gyümölcsöt is! ), a tejtermékeket és a nemespenészt vagy élesztőt tartalmazó élelmiszereket, mert ezek szolgálnak táplálékul a Candida gombáknak. Később lehet lazítani a diétán, de alapvetően érdemes hosszú távon is egészségesen táplálkozni!

  Sok sikert kívánok!

  Dr. Rónay Barbara

Kérdés

Doktor Úr mit tud javasolni, hogy tudunk segíteni ezen az állapoton?

Tisztelt dr.Nő/Úr! 88 éves anyukámmal kapcsolatban érdeklődnék. 8 éve volt egy emlőműtéte lencse nagyságú daganattal, azóta kontrollra járt, rendeben volt minden. Áprilisban egy csigolyaműtétre került volna sor, állandó hátfájása miatt, de sajnos kiderül csontizotóp, CT vizsgálat során, hogy csontáttét, valamint valószínű, hogy májban is átét keletkezett. Az Onkológián /Kékgolyó utca/ sürgős sugárkezelést ajánlottak a háti 5 - 10. csigolyára, mert ott lyticus átépülést irnak le. Kérdésem az lenne, hogy mit tudnak ajánlani, hogyan tudunk segíteni az állapotán. Üdvözlettel Dr. Tóth Tiborné

Megválaszolt
Kategóriák: Gyógygombák

Válasz

 1. Dr. Fachet
  Prof. Dr. Fachet József MD. PhD. orvosi csapata Rákkutató, immunológus, kórélettanász
  2017. Augusztus 14.

  Tisztelt Hölgyem!

  Köszönjük megtisztelő érdeklődését! A daganatos betegség összetett probléma, számtalan külső és belső tényező befolyásolja a folyamatok alakulását. A gyógyulás esélyét rendszerbe foglalt, komplex terápia biztosíthatja leginkább, mely a klasszikus és a komplementer medicinát ötvözi, magában foglalja az étkezés, gyógynövények, a testmozgás, az életvitel újragondolását és a lelkigyakorlatokat (természetesen az életkor és a fizikai állapot figyelembevételével). Ugyanis a lelki tényezők befolyásolják legnagyobb mértékben a fizikai test folyamatait. Erről bővebben az alábbi weboldalon lehet tájékozódni: www.darnoitibor.hu

  Édesanyja korára való tekintettel a felsorolt lehetőségek alkalmazhatósága korlátozott, így az alábbiak jöhetnek szóba - természetesen a kórházban javasolt kezelések mellett.

  A gombakészítmények elsősorban az immunrendszer erősítésével segíthetnek (nagyon hatékonyan), bár számos egyéb jótékony hatásuk is van. Daganatos betegség esetén a Fachet Vital Basic nevű, 4 különféle gombát tartalmazó terméket ajánljuk, 2x4 kapszula/nap adagolásban (átlagos testsúly esetén). Minden bevételt javasolt kiegészíteni alkalmanként 500mg C-vitamin bevitelével (nem liposzómás C-vitamin, hanem tabletta formátumú), a felszívódás javítása érdekében. A készítményt tartósan kell szedni, 4 hónap aktív szedést követően érdemes tartani egy 1 hónapos szünetet, majd ilyen ciklikussággal a terápiát folytatni. A termék fogyasztását mielőbb célszerű megkezdeni, s fontos tudni, hogy segíthet semlegesíteni az esetleges sugár- és kemoterápia egyik legfenyegetőbb szövődményét, a hasmenés/étvágytalanság/hányás okozta testsúly vesztést. A kemoterápia beadásának napján ajánlott minden kiegészítő készítmény bevételének kihagyása!

  Meghatározó, hogy a gyógymódok, kiegészítő/gyógytermékek alkalmazása is tudatosan, tematikus rendbe foglaltan történjen, mert a gyógygombák csupán egy "szeletét" képezik a szükséges terápiának, melyek áttét esetén is alkalmazhatók. Felmerülhet még vagy az Avemar vagy az Oncomar szedése (ezen termékek elsősorban a daganatos szövetre hatnak), a Kaqun víz fogyasztása, illetve napi 2000 NE D-vitamin, citrocalcium bevitele a csontképzés támogatására.

  Tisztelettel kívánunk jobbulást Édesanyjának

  Dr Fachet orvosi csapata

Kérdés

A bal hónaljamban észrevettem egyik pillanatról a másikra egy csomót

Tisztelt Doktor. Olyan problémám lenne hogy 3 napja a bal honaljamban észrevettem egyik pillanatról a másikra egy csomót aminek a felszinte pirosas-lilas de a bőr alatt van a csomórésze.Tapintásra érzékeny.Betadine kenőccsel kentem be ennek hatására kicsit puhult és men is összébb de még érzem hogy ott van.Mitől lehet ez? Rák? Mellrák?

Megválaszolt
Kategóriák: Bőrproblémák

Válasz

 1. Dr. Apostol
  Dr. Apostol Éva Bőrgyógyász-kozmetológus
  2017. Február 12.

  Tisztelt Érdeklődő!

  Nem kell azonnal a roszra gondolni, láthatatlanban nezéz információt adni-írni, javasolnám a bőrgyógyász kolléga felkeresését, aki a panaszai elmondása után, a megfelelő vizsgálatokban részesíti Önt.

  Üdvözlettel  Dr.Apostol Éva

Köszönő levél

Nagyon köszönöm a válaszukat, ilyen tökéletes diagnózist senki nem állapított meg, pedig 24 éve sok orvosnál jártam, de eddig magamnak sem mertem bevallani, pedig valahol a lelkem mélyén mindig éreztem.

Kérem szíveskedjenek köszönetemet továbbítani.

Tisztelettel Horváthné

Köszönő levél

Tisztelt Doktor Úr!
A lányom rendelt nekem a Parasic csomagból. Én 90 éves vagyok, övsömör betegség okozta szenvedések után kezdtem el szedni a Parasic kapszulát és a hozzá tartozó rostot és teát. Csodálatos változás történt. Sokkal jobban érzem magam, fájdalmaim elmúltak, emésztésem rendbe jött. Nagyon köszönöm hogy érdeklődött hogylétem után.

Tisztelettel és köszönettel Takács Istvánné, Erzsi.