Kérdés

Véres széklet,haspuffadás

Tisztelt Dr. Úr! 36 éves, napi szinten sportoló ffi vagyok. Odafigyelek az étkezésre, nem eszem szemetet. Iszom eleget. Szedek táplálékkiegészítőket, jó minőségűeket (fehérje, omega3, izületvédő, vitamin, ) A következő történt velem. Észrevettem, hogy a belem mindig kemény, fel van fújódva. Lelassult az anyagcserém a jó táplálkozás ellenére. Azt gondoltam majd elmúlik. Néha véres lett a WC papír is de nem nagyon. Egyszer viszont rosszabbra fordult a helyzet. Az egyik wc-zés alkalmával rendkívül véres volt a székletem (1-1.5 dl vér), eléggé meg is ijedtem. Azonnal abbahagytam minden húsevést és nagyon rövid időn belül (1-2 nap) elmúlt minden tünetem. Ezután 2 hétig halat ettem meg zöldséget. jól éreztem magam, míg nem egyszer ettem csirkés gyrost és visszajött az összes tünetem. Azóta nem eszem csirkét, a székletem nem véres, nem vagyok felfújódva, stb. A kérdésem a következő lenne. Ha komoly bélproblémám lenne az nem múlik el 1-2 nap alatt. Inkább valami allergiás jelenségre gondolok de ez az Ön szakterülete. Ön szerint menjek el orvoshoz és vizsgáltassam ki, annak ellenére, h már nincsenek panaszaim mióta kerülöm a csirkét? Most fogom elkezdeni egy Natural Swiss béltisztító kúrát és a méregtelenítőset is meg fogom csinálni. Jókat hallottam róla. Ártani nem árthat most egy béltisztítás. Mindenféle tanácsot szívesen fogadok és előre is köszönöm a segítségét! ! ! Tisztelettel: Kincses László

Megválaszolt
Kategóriák: Aranyér

Válasz

 1. Dr. Podlupszki
  Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
  2015. Augusztus 31.
   
  Kedves László!
   
  A végbél vérzését nem a húsos ételek okozzák, ugyanakkor kiválthatja a fűszerek és a csípős ételek fogyasztása, illetve a megfázás, vagy akár a nehéz tárgyak hirtelen emelése. A leírtak alapján aranyérre gyanakszom, ezért azt javaslom, ha újra jelentkeznének a tünetek (végbél vérzés), mielőbb keresse fel a sebészetet, ahol a vizsgálat után a megfelelő kezelésben részesítik Önt. A béltisztító program használata ebben az esetben egyáltalán nem árt, sőt kifejezetten segít az aranyérben szenvedőkön. Ráadásul megszűnik a haspuffadás és a lelassult anyagcsere is felgyorsul a program segítségével.
   
  Tisztelettel
   
  Dr. Podlupszki Csaba

Kérdés

Végbél tájéki viszketés

Tisztelt Doktor Úr!
 
Örülök, hogy levélben is szívesen ad tanácsot és tájékoztatást rászorulóknak.
3-4 hónapos várakozási idővel juthatnék be egy gasztroenteorológus szakrendelésre.
Problémám nem fájdalmas, de igen kellemetlen. 2013. januárjában voltam vizsgálaton, ahol megállapították, hogy már nincs probléma a vastagbélben. A vérzés megszűnt, és azóta sincs. Ellenőrzésre idén januárban kellett volna mennem. 
Szinten tartom magam napi 20 mg cink szedésével. 
A problémám a végbél tájéki viszketés. Igaz aranyerem is van. 
Próbálkoztam már Hemorid végbélkenőccsel  és körömvirág kenőccsel is de nem oldotta meg a problémámat. 
Várom válaszát.
 

Tisztelettel:  Dobos Jánosné

Megválaszolt
Kategóriák: Aranyér

Válasz

 1. Dr. Podlupszki
  Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
  2014. Február 17.

  Kedves Asszonyom!

  A végbél tájéki viszketés, ahogyan Ön is írja, mindenféleképpen a paraziták, bélférgek jelenlétére utal. Azon pácienseimnek, akik ilyen gondokkal küszködnek, mindig ajánlom a CleanInside béltisztító program kipróbálását. Minimum 2 hónap használatot javasolok, ennyi idő kell ahhoz, hogy a Parasic kapszula, valamint a rost készítmény kitisztítsa a bélférgeket a vastagbélből, ezáltal megszűnik a végbéltájéki viszketés.

  Tisztelettel

  Dr. Podlupszki Csaba

Kérdés

Aranyér és nyombélfekély esetén ellenjavallt a Clean Inside?

Tisztelt Doktor úr!

A Clean Inside béltisztítóval kapcsolatban szeretnék kérdéseket feltenni és örömmel venném a válaszát.

1. Nyombélfekély esetén nem ellenjavalt -e a Clean Inside?

2. Aranyér problémáim vannak, és egy egyszerűbb ,enyhe hasmenés esetén is kiújul az aranyerem.
Mi történhet akkor a Clean Inside kúra alatt?

3. Volt egy bélelzáródás miatti hasi műtétem, ez nem zárja ki a Clean Inside kúrát?

Előre is köszönöm a válaszát! Tisztelettel: Mária

Megválaszolt
Kategóriák: Aranyér

Válasz

 1. Dr. Podlupszki
  Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
  2013. December 2.

  Kedves Mária!

  1. Nyombél fekély esetén, ha nem aktív, nyugodtan alkalmazható.

  2. A Clean Inside kúra puhítja a székletet, hasmenést nem okoz, ezért aranyér gondok esetén is sikerrel használható.

  3. Mivel bélelzáródással műtötték, és úgy gondolom, hogy ezt az elzáródást el is távolították, ezért ebben az esetben sem ellenjavallt a Clean Inside program.

  Tisztelettel

  Dr. Podlupszki

Kérdés

Aranyér és végbél berepedés mellett alkalmazható a Clean Inside?

Tisztelt Doktor Úr!

Nagyon felkeltette az érdeklődésemet ez a készítmény, mégis szeretnék biztonságot érezni affelől, hogy a jelenleg fenálló problémámat a készítmény nem súlyosbítja, hanem esetleg megkönnyíti.
Hónapok óta aranyér problémám van, és az orvosi vizsgálat alapján a vérzés nem csak az aranyérnek, hanem a végbél berepedésének is az oka. Ebben az állapotba, elkezdhetem szedni ezt a készítményt?

Válaszát előre is köszönöm!
Tisztelettel: Szilvia

Megválaszolt
Kategóriák: Aranyér

Válasz

 1. Dr. Podlupszki
  Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
  2013. November 3.

  Tisztelt Hölgyem!

  A Clean Inside szedése mellett mindenképpen javasolt kúp használata. Amennyiben a végbél berepedése 2-3 héten belül nem javul, érdemes sebésszel konzultálni. Tapasztalataim alapján, ha ennyi idő elteltével sem gyógyul, az esetleges további kellemetlenségek kiküszöbölése érdekében mindenképpen indokolt lehet a műtéti beavatkozás.

  Tisztelettel

  Dr. Podlupszki


Kérdés

Mi a véleménye az alábbi tünetekről?

Tisztelt Doktor Úr,

A  gondom a következő. Az Édesanyám vastagbélrákban halt meg 20 évvel ezelőtt. Ebből kifolyólag gondolom nagyobb a rizikó faktor a számomra. Sajnos az utóbbi időben egyre többször voltak emésztési problémáim ( puffadás, gyomor görcs,székrekedés, hasmenés). Amit próbáltam kisebb nagyobb sikerrel enyhíteni. Most viszont nagyon meg ijedtem , mivel 5nappal ezelőtt véres volt a székletem. Természetesen utána néztem, és a vastagbélrák tüneteit a vérzéssel együtt produkáltam. Nagyon félek attól hogy rákom van. Milyen hatással van a Clea Inside  a betegségre, a tünetekre.?
Természetesen kivizsgáltatom magam, de szeretnék minél előbb valamit tenni a tüneteim megszüntetésére, enyhítésére….
Köszönöm. Tisztelettel, Erzsébet

Megválaszolt
Kategóriák: Aranyér

Válasz

 1. Dr. Podlupszki
  Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
  2013. Szeptember 4.

  Kedves Erzsébet!

  A leírtak alapján mindenképpen javasolt a kolonoszkópia elvégzése, méghozzá minél rövidebb időn belül. A vizsgálattal ugyanis megállapítható a probléma oka. Ha a kivizsgálás negatív eredményt hoz, vagy esetleg kiderül, hogy valamilyen beavatkozásra van szükség, ezt követően szükség lesz a rostbevitel növelésére. Ezzel csökkenthető a rákkeltő anyagok lerakódása, valamint felszívódását a szervezetben. Itt szeretném megemlíteni a Clean Inside  programot, amely nagy mennyiségű rostot és probiotikumokat tartalmaz, ezek immunerősítőként a megelőzéshez is hozzájárulnak.

  Tisztelettel Dr. Podlupszki Csaba