Kérdés

Izületi fájdalomnál is hatásos a CleanInside Program?

Tisztelt Podlupszki Csaba!

48 éves hölgy vagyok, aki mindeddig elég sokat sportoltam, de 4 éve egy íróasztal mögött végzem a munkám, s azóta fájnak az ízületeim. Néhány kg is rám rakódott, amitől nem tudok megszabadulni. Szeretném magam kitisztítani, rendbehozni, reménykedve, hogy az izületi problémáim is elmúlnak.
MOzgás nélkül feszkült és stresszes vagyok, de nem engednek futni, mert a térdeim is fájnak.
Vajon jót tenne nekem a Clean Inside program? NEm fogom megbánni, ha kiadok érte  egy 3 havi adagra való pénzt?

Szeretnék kérni egy választ, hogy mit tegyek, mi lenne a legjobb megoldás számomra, természetes úton, gyógyszerek nélkül.  Egyébként gyógyszerellenes vagyok, hiszek a természet erejében és a test öngyógyító képességében, de ehhez némi tisztításra van szükség.

Köszönettel: Katalin

Megválaszolt
Kategóriák: Béltisztítás

Válasz

 1. Dr. Podlupszki
  Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
  -0001. November 30.

  Kedves Kata!

  Az ön esetében nem vagyok biztos a Clean Inside program hatékonyságában, szerintem panaszai hátterében az Ön által is leírt ülő munka ill. súlygyarapodás állnak. Amit ajánlani tudnék, az a gyakoribb mozgás (gyors gyaloglás, úszás, bicajozás) és egy kis kondíció felvétele után csak a CleanInside rost használatát javaslom.
  Dr. Podlupszki Csaba

Kérdés

Mivel magyarázható a gyors emésztés?

Tisztelt Doktor Úr, 

kérdésem a férjemmel kapcsolatos. Ő 36 éves, vékony, egészséges. 178 cm magas, és nincs 70 kg. Sosem hízik, pedig szeretne. Ez talán nem lenne baj, amit én furcsának találok, hogy nagyon gyakran  kell ennie. Hiába eszik rendesen reggelit, ebédik sosem bírja ki. A munkahelyén óránként - másfél óránként megeszik egy szendvicset. Emellett persze ebédel is. Szó szerint rosszul lesz az éhségtől néhány óra leforgása alatt, falfehér lesz, szinte reszket. 

Naponta többször van széklete, állítása szerint normális, nem "hasmenéses", azt is mondta, hogy gyakorlatilag bármikor el tudna menni WC-re. Gyakran megfigyeltem, hogy alighogy ettünk, ő már a WC-n ül.

Javasoltam neki a Clean Inside  programot, de tiltakozik, mert neki ugyan nincs szüksége hashajtóra. Lenne értelme esetleg csak a parazitaölő kapszulákat fogyasztania? Ön szerint kell ezzel egyáltalán foglalkozni, vagy egyszerűen vannak emberek akiknek ennyire gyors az emésztése?  

Segítségét köszönöm, : Ildikó

Megválaszolt
Kategóriák: Béltisztítás

Válasz

 1. Dr. Podlupszki
  Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
  -0001. November 30.

  Kedves Ildikó!

  Az ön által leírt folyamat lehet természetes folyamat is, de ezen kívül egy daganatos betegség jelei is lehetnek. A daganat neve inzulinóma, mely a hasnyálmirigyben alakulhat ki. Diagnosztizálása illetve pontos elhelyezkedésének meghatározása nehéz. Endokrinológiai kivizsgálást javaslok.

  Tisztelettel Dr. Podlupszki


Kérdés

A Program során törvényszerű a napi többszöri széklet?

Tisztelt Dr. Podlupszkics!

A Clean Inside  béltisztító program honlapján találtam rá az ön elérhetőségére.  Van egy problémám, amire ön mint szakorvos és talán mint a Clean Inside program ismerője is választ tudna adni.

Munkája mellet biztosan sok levelet és kérdést kap, így igyekszem röviden és tömören fogalmazni és válaszát előre is hálásan köszönöm.

3 hete kezdtem el az előbb említett béltisztitó programot és már rövid időn belül is sok pozitív eredményről számolhatok be. Lényegesen több erő, jó közérzet, mélyebb és pihentetőbb alvás, édesség utáni vágy szinte teljesen megszűnt, és találtam is már egy hét után olyan gumiszerű, 30 cm hosszú lerakódásokat a székletemben, ami szerencsésen kiürült.  Sok beszámolóban azt olvastam, hogy az embereknek napi 3-4 alkalommal   is van székletük a program ideje alatt. Nálam kezdetektől fogva csak egyszer van és (3 hete kezdtem el) az utóbbi 4 napon erős és makacsszékrekedés jelentkezett. No, itt a gond. Nagyon szigorúan betartom a 8 pohár (8x2.5 dl.) víz elfogyasztását (ezen felül még sokszor sok herba teát is megiszok, menta+citromfű, vagy gyümölcstea), sőt még a táplálkozással is igyekszem rásegíteni a béltisztításra. Zöldséget, salátát eszek minden nap és gyümölcsturmikszokat iszok. (Különböző friss gyömölcs+narancslé+víz….összeturmikszolom és megiszom.)  Ettől függetlenül a székrekedés makacsul kitartott. (Volt széklet reggel, de igen kemény, bogyó szerű.) Tegnap este már mindent bevetettem,  szilvalekvár+víz, majd ananász-őszibarack turmix (fél liternyi menyiség), ennek következtében lett ma reggel normális állagú székletem (de nem lágy! ! ! )  Ez a jelenség igen furcsa és rendkívül szokatlan, nem tudom mi a gond. Annyit még hozzáteszek, hogy 44 éves vagyok, nincsenek egészségügyi problémáim, normál testsúlyú vagyok és a bélürítéssel nem voltak gondjaim azelőtt. Minden reggel volt székletem, rendszeresen, székrekedéstől sem szenvedtem soha. (Alkalmanként ha nagyon elszaladt a ló velem ami az édességet és a csokit illeti, akkor volt természetesen szorulásom.)

Már napok óta gondolkodom, hova forduljak tanácsért és erre ma megtaláltam az ön mail címét…   Nagyon örülnék ha tudna időt szakítani a válaszra, találkozott e már ilyen esettel és mi a véleménye, tanácsa a dologgal kapcsolatban?

Szeretettel üdvözlöm, Olivia

Megválaszolt
Kategóriák: Béltisztítás

Válasz

 1. Dr. Podlupszki
  Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
  -0001. November 30.

  Kedves Hölgyem!

  Eddigi tapasztalataim során egyszer találkoztam az ön által leírt problémával, mely viszont egy kis idő után megoldódott. Amit még ajánlani tudnék az a probiotikum használata 1 hónapig 2x1 tbl. evés közben vagy után, mely szintén javítja a székletet. Az, hogy csak egyszer van széklete, ebből gondot ne csináljon, mert nem mindenkinél törvényszerű a napi többszöri széklet. Amit még ajánlani tudnék, az az esetleges még több folyadék bevitel.

  Tisztelettel Dr. Podlupszki Csaba

Kérdés

Gyógyszer szedése mellet is alkalmazható a Clean Inside?

Tisztelt Doktor Úr!

Kérem nézze el nekem, hogy így ismeretlenül zavarom! A címét a Clean Inside program olvasása közben találtam meg. A tapasztalatok,amiket ott olvastam ,egytől egyik igen meggyőzőek. Mivel én is nagyon sokféle fogyókúrás "csodaszert" kipróbáltam már de eredménytelenül,és a tünetek amiket felsoroltak nagy része rám is illik,ezért gondoltam hogy talán nekem is segít.
Mivel a magas vérnyomásomra gyógyszert szedek, nem tudom hogy emellett lehet-e? / Talliton 25mg 2x1, és Minipress 2mg 2x1 /
Válaszát nagyon megköszönném!

Tisztelettel üdvözlöm! Andrea

Megválaszolt
Kategóriák: Béltisztítás

Válasz

 1. Dr. Podlupszki
  Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
  -0001. November 30.

  Kedves Andrea!

  Más gyógyszerek szedése esetén is használható a kúra, csupán be kell tartani a min. 2 órás intervallumot a gyógyszerek és a Clean Inside használata közt.

  Tisztelettel Dr. Podlupszki