Kérdés

Hámló, viszkető fejbőr

Tisztelt Doktornő! Kilànyom 10 éves,és egy ideje igencsak hàmlik a fejbőre és nagyon viszket is neki. Élősködő nincs a hajàban. Mi lehet az oka es mit lehet ellene tenni? Vàlaszàt nagyon vàrom és köszönom!

Megválaszolt
Kategóriák: Bőrproblémák

Válasz

 1. Dr. Apostol
  Dr. Apostol Éva Bőrgyógyász-kozmetológus
  2015. December 1.

  Kedves Zsuzsanna!

  A kislánynál a gondot okozhatja akár a fejbőr természetes nedvességtartalmának egyensúly felborulása- viszketés és szárazság lehet az eredmény. A száraz és viszkető fejbőr  tünete lehet olyan rendellenességeknek is, mint az atópiás dermatitisz, vagy a pikkelysömör.Javasolnám a bőrgyógyász felkeresését,aki a vizsgálat alapján a megfelelő kezelésben részesíti a gyermeket.

  Tisztelettel  Dr.Apostol Éva

Kérdés

Terhességi színelváltozás a bőrön

Kedves Dr.Apostol!

5-hónapos terhes kismama vagyok,és nagyon meglepődtem, amikor az esti fürdés után a testemen színelváltozásokat barna foltoktat tapasztaltam-legfőképpen az arcomon,hasamon.Van erre valami gyógymód? Mi segítene,hogy elmúljon.Várom kedves válaszát-segítségét.Tisztelettel egy aggódó leendő anyuka.

Megválaszolt
Kategóriák: Bőrproblémák

Válasz

 1. Dr. Apostol
  Dr. Apostol Éva Bőrgyógyász-kozmetológus
  2015. Október 28.

  Kedves Kismama!

  A terhesség alatt az egész szervezet működése alapvetően megváltozik. Érvényes ez a bőrre is. A leírt színelváltozás sajnos leginkább az arcon, ezen kívűl a kar belső részein jelennek meg. Különösen zavarók lehetnek a homlokon és a szemek alatt megjelenő barna foltok. Ha az elváltozások nagyon feltűnőek, érdemes alapozót használni, más orvosi megoldás ugyanis nem létezik a problémára. Nem kell azonban aggódni, a terhességi barna foltok többsége ártalmatlan, és a szülés után maradéktalanul megszűnik.

  Üdvözlettel  Dr.Apostol Éva

Kérdés

Ez még mindig hajhullás?

Tisztelt Doktornő. Korábban hullott a hajam, de már megszűntették az okát. Most napi 47-17 szál között hullik. Ebből napi 1-2 szál a frufrumból jön. A többi mindenhonnan. Heti 1x mosom, akkor kb 200 valamennyi szál hullik. 30 éves nő vagyok. Nem festett, hosszú hajam van. Ez még mindig hajhullás?

Megválaszolt
Kategóriák: Bőrproblémák

Válasz

 1. Dr. Apostol
  Dr. Apostol Éva Bőrgyógyász-kozmetológus
  2015. Június 30.

  Kedves Rita!

  A hajhullás természetes folyamat. Mindannyian veszítünk el hajszálakat, naponta 60-100 szálat, hajunk a hajhullás segítségével így regenerálódik.
  Üdvözlettel
  Dr.Apostol Éva

Kérdés

Vírusos szemölcs van a lábfejemen

Kedves Éva!

 Segítségét szeretném kérni. Kb 2 évvel ezelőtt a lábfejemen vírusos szemölcs volt. Ezt akkor lefagyasztották, de szerintem nem jól sikerült, sőt biztos, mert állandóan újra előjön, s ráadásul sokkal csúnyább mint 2 évvel ezelőtt. Sokkal nagyobb helyen alakult ki,más a formája, és nagyon csúnya, heges. Ismét elmentem kb 2 hónappal ezelőtt fagyasztásra, és ismét megismétlődött a fenti eset, most megint elmentem tegnap és szörnyen néz ki. Milyen végleges megoldást tudna javasolni, ami nem hagy heget,és többet nem jön elő? Válaszát előre is nagyon köszönöm Kati

Megválaszolt
Kategóriák: Bőrproblémák

Válasz

 1. Dr. Apostol
  Dr. Apostol Éva Bőrgyógyász-kozmetológus
  2015. Április 2.

  Kedves Katalin!

   
  A vírusos szemölcs kezelésére nem minden beteg esetében a fagyasztás a legjobb választás.
  Mivel Önnél már több alkalommal ez a beavatkozás megtörtént, és nem hozott eredményt, a további fagyasztást nem ajánlom!
  Tapasztalataim alapján javasolnám  a CO2-lézerrel való  eltávolítást. 
  A felnőttkorban megjelenő szemölcs esetében előfordulhat, hogy immunológiai betegség áll a háttérben. Ezért nagyon fontos a mielőbbi kivizsgálás, valamint a szemölcs eltávolítása.
   
  Tisztelettel Dr.Apostol Éva

Kérdés

Pattanásos bőr

Tisztelt Dr.Apostol Éva!

 Szeretnék érdeklődni,a fiam 22-éves egyetemista,nagyon sok csúnya pattanás van a testén,arcán.Használtunk különböző krémeket,de sikertelenül,a pattanások visszatérnek.Szeretném megkérdezni Öntől,tanácsos-e elvégezni a bél-méregtelenitő kúrát,ami megszabaditaná a kellemetlenségeitől? Nagyon szivesen fogadnám ha tanácsolna valamit,ami megszüntetné a pattanásokat. Köszönöm szépen,a megtisztelő válaszát. Egy aggódó Anya Esztergomból

Megválaszolt
Kategóriák: Bőrproblémák

Válasz

 1. Dr. Apostol
  Dr. Apostol Éva Bőrgyógyász-kozmetológus
  2014. November 26.

  Kedves aggódó anyuka!

  Elsősorban a táplákozási szokásain kell változtatni. Kerülje a cukros ételeket és italokat, valamint a zsíros fogásokat. Egyen több zöldséget és rostos ételeket. Utána javasolnám a program elvégzését.

  Üdvözlettel

  Dr. Apostol Éva

   

Kérdés

Fertőző a pikkelysömör?

Kedves Dr.Apostol Éva!

Meg tudom e fertőzni a 2 hetes csecsemőnket,ha pikkelysömör bőrbetegségem van? valamint tanácsát szeretném kérni e betegség gyógyításában.

Köszönöm,és várom mielőbbi válaszát.

Márton

Megválaszolt
Kategóriák: Bőrproblémák

Válasz

 1. Dr. Apostol
  Dr. Apostol Éva Bőrgyógyász-kozmetológus
  2014. November 23.

  Kedves Márton!

  A pikkelysömör nem tartozik a fertőző bőrbetegségek közé. Nem tudja megfertőzni a csecsemőt, a családot, és a környezetét sem. A bőrgyógyásza által felírt krémek, gyógyszerek rendszeres használata melett az étrendváltással a pszoriázisban szenvedő betegek enyhülést vagy tünetmentességet érhetnek el.

  Tisztelettel

  Dr.Apostol Éva

Kérdés

Segíthet-e a köszvényes és pikkelysömörös állapoton a Clean Inside kúra?

Tisztelt Dr.Apostol Éva!

Elnézését kérem, amiért érdeklődésemmel Önhöz fordulok, s egyben kérném szíves segítségét.
A Clean Inside  oldalon találtam Önre, mert kétségbeesettségemben folyton gyógymódok után kutakodom.
Közel tíz éve köszvény betegségben szenvedek hozzá társult pikkelysömörrel, melynek tünetei mind
gyakrabban jelentkeznek.A köszvény olyan nagymértékben elhatalmasodott rajtam, hogy a mozgás
is szinte kín számomra.
Sokféle gyógymóddal próbálkoztam, de ezidáig sajnos sikertelen.Ezúton kérném véleményét a
Clean Inside kúrával kapcsolatban, vajon segíthet-e állapotom jobbátételében.
Válaszát várva, megköszönve tájékoztatását!

Megválaszolt
Kategóriák: Bőrproblémák

Válasz

 1. Dr. Apostol
  Dr. Apostol Éva Bőrgyógyász-kozmetológus
  2014. November 12.

  Tisztelt Uram!

  Eddigi tapasztalatom alapján az ön által leírt betegségekkel és a Clean Inside  program hatásával nem találkoztam, de véleményem szerint az Ön problémáján sajnos a  Clean Inside program nem segít.
  Tisztelettel Dr. Apostol Éva

Kérdés

Herpesz virusra is segitene a bél és méregtelenitő kúra?

Tisztelt Doktor Nő!
46 éves nö vagyok, egy 16éves kislány edesanyja. Kérdésem a Herpesz virusra vonatkozik.
18 évesen, az érettségi vizsgára keszülődés idején jött ki először a virus fertőzés tünete, az arcomon. Innen évek során lehúzodott az orrom és a szám környékére, nem gyakran jelentkezik de megfigyeltem, hogy kizárólag stressz és erős lelki, érzelmi emóciók váltják ki nálam.Kikértem a bőrorvosom,valamint a héziorvosom véleményét,de a vizsgálatok-gyógyszerek-krémek sajnos nem segitettek.
Mindig azt gondoltam, hogy az I-es tipusu Herpesz Simplex van a szervezetemben, mely ugyan labialis de lehúzodott a csipőmre, enyhe lefolyásu Herpes Zoster formát öltve. Soha nem volt és most sincs okom arra – főleg életvitelemből adódóan: soha nem váltogattam partnert, ami kapcsolatom volt az  többéves párkapcsolat volt. A Herpeszt a fent emlitett párkapcsolatokban soha nem okozott problemát, senki el nem kapta tőlem, kislányom sem kapta el.Szeretném a segitségét kérni,hogy a béltisztitó kúra valamint a méregtelenitő kúra segitene e a herpeszvirus megszüntetésére? Elkeseredettségemben kérem szépen a  szakértői véleményét és bölcs tanácsát, melyeket párommal is el szeretnék olvastatni.
Köszönöm az idejét, hogy elolvasta a levelem – feltételezem, hogy ehhez hasonló fertőzések  megkeserithetik  mások élet is – Előre is köszönöm szives válaszát!

Megválaszolt
Kategóriák: Bőrproblémák

Válasz

 1. Dr. Apostol
  Dr. Apostol Éva Bőrgyógyász-kozmetológus
  2014. November 9.

  Kedves Asszonyom !

  A herpes vírus hominis 2 nem okvetlenül csak az Ön által megjelölt helyeken- szerveken fordul elő, hanem más régiókat is érinthet – a kiütés lokalizációjából a vírus pontos nevére/fajára egyértelműen következtetni nem lehet.
  A dolog érdeméhez: sajnos nincs biztos orvosi garancia arra, hogy a kiütés jelenlétekor (egészen addig, amíg a folyamat nem pörkösödik és az le nem szárad) Ön ne lenne fertőző: a vírus a hólyagocsákban jelen van, és – egyéb feltételek megléte esetén – másra átkerülhet. Leginkább a partnere nyálkahártyái veszélyeztetettek, más bőrrész ritkán fertőződik.
  Ezért viszont különösen sajátos az Ön esete, mert a lokalizáció nem tekinthető típusosnak. Bár a kiújulás jellegzetes az Ön elmondása alapján, azonban a folyamat megjelenésének helye nem szokványos, így nem vírusos eredetű “herpetiformis” folyamatok lehetőségét is felmerül.
  A herpetiformis hólyagocsák  vizsgálatával direkt víruskimutatás elvégeztetését javaslom,és utána a béltisztitás-méregtelenitő kúrát.
  Tisztelettel
  Dr.apostol Éva