Kérdés

Tehát mi a követendő?

Tisztelt szakértők! 6 kemoterápián vagyok túl, Non-Hodgkin limfómával kezeltek. Jelenleg tünet mentes vagyok, de hogy ne jöjjön vissza a kórság, mit kellene tennem ezért? Az okát ugye senki nem tudja, csak az okozatot sikerült legyűrni első körben. Az orvosom megvigasztalt, hogy két éven belül visszajöhet. Tehát van ésszerű tanácsuk ez ügyben? Mit ehetek, mit nem? A hónaljra kent szereket elhagytam, semmivel nem tömítem el a nyirok mirigyeket. Enném az algákat, de abban meg sok a vas, ami ugye táplálja a ráksejteket. Tehát mi a követendő? Üdvözlettel Kövesdi Sándor

Megválaszolt
Kategóriák: Daganatkezelés

Válasz

  1. Dr. Fachet
    2018. Március 8.

    Tisztelt Uram!

    Köszönjük megtisztelő érdeklődését! Amint Ön is írta, az alkalmazott orvosi, természetgyógyászati kezelések sajnos csupán tünetiek, így azoktól gyógyulás nem várható. A gyógygombák több úton támogathatják a szervezetet (pl. gyulladásos folyamatok mérséklése, az immunrendszer harmonizálása, a szervezet oxigénfelhasználásának javítása), de gyógyulást önmagukban szintén nem hozhatnak. Daganatos betegségek kezelésére a Fachet Vital Defense Basic nevű terméket szoktuk ajánlani, de limfomák esetén nagy körültekintéssel. Ennek oka, hogy a gombák befolyásolják az immunrendszer működését. S, bár a kóros immunfolyamatokat a gombák nem támogatják, mindenképpen óvatosságra van szükség!   A gombák szedése csak akkor javasolt, amennyiben nem zajlik célzott immunműködést gátló (immunszupresszív) kezelés, mert ebben az esetben a gombakészítmények ill. valamennyi immunerősítő fogyasztása ellenjavallt!

    Javasolt adagolás:

    1. hét: reggel 1 kapszula Fachet Vital Basic + 500mg C-vitamin (tabletta formátumú) a gombapoliszacharidák felszívódásának elősegítésére

    2. hét: (amennyiben a gombák fogyasztása nem okozott zavart) az adag felemelhető 2x1 kapszulára naponta + 2x500mg C-vitamin (tabletta formátumú)

    3. hét: (amennyiben a gombák fogyasztása nem okozott zavart) reggel 2, este 1 kapszula Fachet Vital Basic + 2x500mg C-vitamin (tabletta formátumú)

    4. héttől: (amennyiben a gombák fogyasztása nem okozott zavart) 2x2 kapszula naponta + 2x500mg C-vitamin (tabletta formátumú)

    Amennyiben a gombák fogyasztása továbbra sem okozott zavart, ez lehet a fenntartó adag. Javasolt 4 hónap szedés után 1 hónap szünetet tartani és ezt hosszú távon újra és újra megismételni.

    A daganatos betegség összetett probléma, számtalan külső és belső tényező befolyásolja a folyamatok alakulását. A gyógyulás esélyét rendszerbe foglalt, komplex holisztikus terápia biztosíthatja leginkább, mely a klasszikus és a komplementer medicinát ötvözi, magában foglalja az étkezés, gyógynövények, a testmozgás, az életvitel újragondolását és a lelkigyakorlatokat (természetesen az életkor és a fizikai állapot figyelembevételével). Ugyanis a lelki tényezők alapvetően befolyásolják a fizikai test folyamatait. Mindennek törvényszerűségei vannak, s ezek érintetlensége kizárja a gyógyulás lehetőségét.

    Meghatározó, hogy a gyógymódok, kiegészítő/gyógytermékek alkalmazása is tudatosan, tematikus rendbe foglaltan történjen, mert a gyógygombák csupán egy "szeletét" képezik a szükséges terápiának, melyek akár áttét esetén is alkalmazhatók. Amennyiben a komplex holisztikus terápia iránt Ön érdeklődne, kérjük szíveskedjen jelezni felénk!

    Tisztelettel kívánunk jó egészséget

    Dr Fachet orvosi csapata

Kérdés

Mit gondol? Mi lehet?

Tisztelt Dr. Úr! Két napja vettem észre egy csomót a mellemben. Azóta voltam mammográfián es uh is melyeknek ez lett az eredménye. Mammográfia részleges zsiros átalakulás látható.jobb oldalon az emlőbimbó vonalában egy 7mm es ovális halvány éles határú képlet van.bal oldalon hasonló ket db 4 mm es kifejezetten halvany képlet.tipusos malignitasra utalo jel egyik oldalon sincs. Uh jobb oldalon egy 7mm körüli septalt cysta. Közveten mellette a ductusok közt egy 5mm körüli szabálytalan,echoszegény terület mely környezetében kisse intenzivebb elmosott hataru kötöszövetes kötegek is elkülönülnek.lehet kis gyulladásos folyamat de biztosan nyilatkozni nem tudok.axillákban pathologias méretűes szerkezetű nyirokcsomó nem láthato.van okom aggodalomra? Esetleg tumor lehet? Mintavételre kaptam előjegyzést Köazönettel

Megválaszolt
Kategóriák: Daganatkezelés

Válasz

  1. Dr. Fachet
    2018. Március 7.

    Tisztelt Hölgyem!

    Köszönjük bizalmát, hogy hozzánk fordult kérdésével! Egyelőre az eddigi eredmények nem igazoltak rosszindulatú elváltozást, de ezt a további vizsgálatok fogják tudni megerősíteni, mint pl. a mintavétel.
     
    Reméljük minden rendben lesz, jó egészséget kívánunk tisztelettel
    Dr Fachet orvosi csapata

Kérdés

Szeretném a véleményét kérni

Tisztelt Dr úr Azt szeretném kérdezni az lehetséges hogy az orvos nem közli a beteggel hogy rákos? ugyanis én is csak akkor tudtam meg amikor meg kerestem az orvos nőt senki se mondott volna semmit? fel sem hivtak bár a férjem megadta a tel számot.Amikor én kérdeztem őt mindég azt mondta nem tud semmit,nagyon maga alatt volt kerülte a tekintetem csak halgattunk keveset beszéltünk nem kérdezett a családjáról sem ugyanis én második felesége voltam.Olykor félre beszélt máskor olyan furcsa volt a hangja nem értettem mit akar.Én nem mertem közölni vele a betegségét féltem bár most nem tudom jó e tettem.Valahol sejtem hogy tudta vagy érezte főleg hogy átviszik az onkológiára az már valamié van de ezt sem beszéltük meg.Most nagyon fáj hogy mért nem akart beszélni velem úgy vettem észre mindha szégyenlette volna magát előttem.Ő életébe mindég olyan tipus volt hogy ne beszéljünk róla bámi is legyen az. Köszönöm válaszát

Megválaszolt
Kategóriák: Daganatkezelés

Válasz

  1. Dr. Fachet
    2018. Február 27.

    Tisztelt Hölgyem!

    Köszönjük bizalmát, hogy hozzánk fordult kérdésével! Tájékoztatni kellene a beteget, az úgy korrekt és etikus. De mind az orvos, mind a beteg hibázhat - akár jó szándékkal is. Nehéz helyzet ez mindenkinek, s előfordulhat, hogy valaki rossz döntést hoz egy kritikus helyzetben. Ha bármiben az Önök segítségére lehetünk, kérjük szíveskedjenek jelezni felénk!
     
    Tisztelettel kívánunk jobbulást, jó egészséget
    Dr Fachet orvosi csapata

Kérdés

Segítségét szeretném kérni

Tisztelt Doktor úr! Hét hete műtöttek rosszindulatu emlő daganattal, mely már nyirokcsomó áttétet mutatott ki a hét kivett nyirokcsomóból kettőben. A szövettani eredmény után felkerestem az onkológus doktornőt, aki tájékoztatott, ha kiveszi a sebész doktor úr a csövet, akkor 6 kemo 25 sugár és utánna hormon gyógyszer lesz a terápia 5 évig. A műtét óta rendszeresen járok palack cserére, Négy hete szeromám lett, melyre azt mondta a doktor úr, hogy nem szúrja fel. Minden héten megnézi, a seb szépen gyógyult, de más tenni való nincs a sebbel, majd elmúlik. Most már a cső mellett is jön a folyadék amikor fertőtlenítővel kezelem. Hétfőn ismét felkeresem a sebész doktor urat, de már félek. A kérdésem az lenne, hogy várjek-e tovább vagy mit tegyek, hiszen mindig azt hallom, hogy a műtét után 3-5héten belül el kell kezdenia kemoterápiát, és ez már régen elmúlt. Most már igen aggódom. diagnózis:Az emló kettős a nagyobb góc tekintetében 15 mm legnagyobb átmérőjű grade II. fokban diggerenciált invasiv carcinoma. carcinoma ductale infiltrans ( C 5o) köszönettel várom válaszát.

Megválaszolt
Kategóriák: Daganatkezelés

Válasz

  1. Dr. Fachet
    2018. Február 24.

    Tisztelt Hölgyem!

    Köszönjük megtisztelő bizalmát! Ne tessék félni! Ha seromáról van szó, az sebészileg megoldható, s erre szükség is lenne minél előbb! Egyebekben engedje meg, hogy az alábbiakról tájékoztassuk!  A daganatos betegség összetett probléma, számtalan külső és belső tényező befolyásolja a folyamatok alakulását. A gyógyulás esélyét rendszerbe foglalt, komplex holisztikus terápia biztosíthatja leginkább, mely a klasszikus és a komplementer medicinát ötvözi, magában foglalja az étkezés, gyógynövények, a testmozgás, az életvitel újragondolását és a lelkigyakorlatokat (természetesen az életkor és a fizikai állapot figyelembevételével). Ugyanis a lelki tényezők alapvetően befolyásolják a fizikai test folyamatait.

    A gombakészítmények elsősorban az immunrendszer erősítésével segíthetnek (nagyon hatékonyan), bár számos egyéb jótékony hatásuk is van. Daganatos betegség esetén a Fachet Vital Basic nevű, 4 különféle gombát tartalmazó terméket ajánljuk, 2x4 kapszula/nap adagolásban. Minden bevételt javasolt kiegészíteni alkalmanként 500mg C-vitamin bevitelével (nem liposzómás C-vitamin, hanem tabletta formátumú), a felszívódás javítása érdekében. A készítményt tartósan kell szedni, 4 hónap aktív szedést követően érdemes tartani egy 1 hónapos szünetet, majd ilyen ciklikussággal a terápiát folytatni. A termék fogyasztását mielőbb célszerű megkezdeni, s fontos tudni, hogy segíthet semlegesíteni az esetleges sugár- és kemoterápia egyik legfenyegetőbb szövődményét, a hasmenés/étvágytalanság/hányás okozta testsúly vesztést. A kemoterápia beadásának napján ajánlott minden kiegészítő készítmény bevételének kihagyása!

    Meghatározó, hogy a gyógymódok, kiegészítő/gyógytermékek alkalmazása is tudatosan, tematikus rendbe foglaltan történjen, mert a gyógygombák csupán egy "szeletét" képezik a szükséges terápiának, melyek áttét esetén is alkalmazhatók. Amennyiben a komplex holisztikus terápia iránt érdeklődne, kérjük szíveskedjen jelezni felénk!

    Tisztelettel kívánunk jobbulást

    Dr Fachet orvosi csapata


Kérdés

Alacsony vas és hemoglobin szint

Tisztelt Doktor Úr! A férjemnél vérvétel alkalmával észrevették hogy nagyon alacsony a vas és a hemoglobin szintje ( vas 1, hemoglobin 50) bementünk a kórházba kapott vért és vasat, az eredményei javultak. A székletmintába nyomokban vért találtak ezért vastagbél és gyomortükrözést javasoltak! Vért vettek tőle és néztek u.n . tumormarkereket -t is ott az orvos elmondása alapján minden rendbe negatív lett az összes eredmény tuti nem rákos! Elmentünk a tükrözésekre és ott találtak a vastagbélben polipot ill daganatot! A szövettan még folyamatban van annyit mondott a vizsgálatot végző orvos hogy el kell távolítani! A kérdésem az lenne hogy mivel a markerek negatívak lettek mennyi esély van arra hogy jóindulatú az elváltozás ill a marker teljes biztonsággal kimutatja a problémát, ( a rákot)? Tisztelettel várom válaszát! Annamária

Megválaszolt
Kategóriák: Daganatkezelés

Válasz

  1. Dr. Podlupszki
    Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
    2018. Február 23.

    Kedves Annamária,

     

    Nagyon fontos tudnia, hogy a tumormarkerek nem specifikusak. A negatív eredmény nem jelenti feltétlenül azt, hogy nem rákos, de ez fordítva is igaz: a pozitív vizsgálat sem mond biztosat. Mindenképpen meg kell várni a szövettan eredményét.

    Üdv.

    Dr. Podlupszki

Kérdés

Segítségét előre is köszönöm

Tizstelt orvosok! 2005-ben 35 évesen műtöttek rosszindulatú mell daganattal, sugárkezelést kaptam utána, és 5 évig hormon gyógyszert és injekciót is. Jelenlegi kérésem a csont vizsgálat eredményére vonatkozik, mert csak áprilisban fogok visszamenni az onkológushoz az összes kontroll eredménnyel. Január elejétől szenvedek erős lumális gerinc fájdalomtól, de csak ezen a héten vasárnap megyek MR vizsgálartra, de közben úgy érzem, hogy az össze ízületem fáj, mintha influenzás lennék. Kedden kaptam meg a Csontszcintigráfia eredményét, és kérném, hogy magyarázzák meg az eredményt. "A leképezett csontok területein: a gerincen végig kissé inhomogén aktivitáseloszlás látható a csigolyák vetületében, degeneratív jelleggel. Azátlagosnál kissé aktívabb mko. acromioclavicularis ízület és mko. lábtőcsontok vetülete. Egyebekben a statikus és SPECT felvételeken kóros dúsítás vagy aktivitáskiesés nem ábrázolódott. Vélemény: kezdődő degeneratív gerinc- és ízületi folyamatok. Intraoss. met. folyamatra utaló jel nem igazolódott. Javasolt további időszakos kontroll." Köszönöm Válaszukat. Somogyiné Bozsó Ilona

Megválaszolt
Kategóriák: Daganatkezelés

Válasz

  1. Dr. Fachet
    2018. Február 21.

    Tisztelt Hölgyem!

    Köszönjük bizalmát, hogy hozzánk fordult kérdésével! Jó hírrel tudjuk Önt megnyugtatni, hogy ez a vizsgálat daganatos csontáttétet nem igazolt! Ugyanakkor tisztelettel szeretnénk felhívni az Ön figyelmét arra, hogy kiemelt jelentőséggel bír szervezetének testi-lelki-szellemi egyensúlyának megtartása. Amennyiben e téren az Ön segítségére lehetünk, kérjük szíveskedjen jelezni felénk!
     
    Tisztelettel kívánunk jó egészséget
    Dr Fachet orvosi csapata

Kérdés

Szeretném a véleményét kérni

Tisztelt Szakértők! Édesapámnál most diagnosztizáltak adenocarcinomát a tüdejében. Rossz indulatú, primer invaziv daganat. Nem tudjuk, hogy operálható-e. A 74 éves kora és a vérhígító szedése (1 hónapja kapott 2 stent a szívébe) nem javasolt tényezők egy műtéthez. Úgy tűnik a szövettan alapján, hogy első stádiumban van. A daganat 3 cm-es. Köhögéses tüneteken kívül olykor nehéz légzés jelentkezik,de jó az általános állapot. A vizsgálatok eredményének megérkezése hosszú és ezért elkezdtük a gomba szedését. Áttét nincs. Először 4 szemet vett be belőle napi 2 alkalommal,de felvitte a vérnyomását, így lecsökkentettük 2 szemre. Kérdésem: Nem növekedhet-e a daganat, ha a gombával az immunrendszert erősítjük? Szabad-e szedni ilyen esetben (műtét nélkül) is? Nagy valószűnéséggel biológiai terápiát fog kapni (ennek feltérképezése folyamatban). Nem zavar be a terápiába a szedése? Milyen dózis ajánlott a napi 4 szem vérnyomáscsökkentő, vérhígító mellet? Mellette adható az AVEMÁR? Mit javasol, hogy ne történjen állapotromlás az eredmény megérkezéséig? A biopszia óta többet köhög, tartunk egy sejszórodásos állapottól. Ezzel megakadályozható egy áttét kialakulása a terápia megkezdéséig? Köszönöm válaszukat! További hasznos munkát és sok erőt kívánok Önöknek! Mónika

Megválaszolt
Kategóriák: Daganatkezelés

Válasz

  1. Dr. Fachet
    2018. Február 19.

    Tisztelt Hölgyem!

    Köszönjük megtisztelő érdeklődését! Kérjük engedje meg, hogy először általánosságban írjunk a betegséget érintő tudnivalókról!  

    A daganatos betegség összetett probléma, számtalan külső és belső tényező befolyásolja a folyamatok alakulását. A gyógyulás esélyét rendszerbe foglalt, komplex holisztikus terápia biztosíthatja leginkább, mely a klasszikus és a komplementer medicinát ötvözi, magában foglalja az étkezés, gyógynövények, a testmozgás, az életvitel újragondolását és a lelkigyakorlatokat (természetesen az életkor és a fizikai állapot figyelembevételével). Ugyanis a lelki tényezők alapvetően befolyásolják a fizikai test folyamatait.

    A gombakészítmények elsősorban az immunrendszer erősítésével segíthetnek (nagyon hatékonyan), bár számos egyéb jótékony hatásuk is van. Daganatos betegség esetén a Fachet Vital Basic nevű, 4 különféle gombát tartalmazó terméket ajánljuk (nem tudjuk, Önök milyen készítményt vásároltak), 2x4 kapszula/nap adagolásban. Minden bevételt javasolt kiegészíteni alkalmanként 500mg C-vitamin bevitelével (nem liposzómás C-vitamin, hanem tabletta formátumú), a felszívódás javítása érdekében. A készítményt tartósan kell szedni, 4 hónap aktív szedést követően érdemes tartani egy 1 hónapos szünetet, majd ilyen ciklikussággal a terápiát folytatni. A termék fogyasztását mielőbb célszerű megkezdeni, s fontos tudni, hogy segíthet semlegesíteni az esetleges sugár- és kemoterápia egyik legfenyegetőbb szövődményét, a hasmenés/étvágytalanság/hányás okozta testsúly vesztést. A kemoterápia beadásának napján ajánlott minden kiegészítő készítmény bevételének kihagyása!

    A gombák gyengéd hatóanyagokat tartalmaznak, amelyek hatása lassan épül fel, így a vérnyomásemelkedés nem valószínű, hogy a gombakészítménynek tudható be, bár ez ki sem zárható. A napi dózist (a Fachet Vital Basic esetében) célszerű volna a 2x4 kapszulához közelíteni, amennyire csak lehet!

    Kérdéseire válaszolva:

    - a gombák immunrendszer erősítő hatása nem segíti, hanem meggátolja a daganat növekedését

    - a gombákat műtéttől függetlenül lehet fogyasztani

    - az onkológusok többsége (kellő tájékozottság hiányában) elvből utasít el minden protokollon kívüli készítményt és gyógymódot, pedig a gyógygombák nem zavarják az általuk adott terápiákat (külföldi centrumokban a komplementer medicinális ágak módszerei és készítményei széles skálán elérhetők a betegek számára); javasoljuk, hogy a kórházi kezelések napjain minden kiegészítő szer bevételét függesszék fel

    - a vérnyomáscsökkentő és vérhigító nem befolyásolja a gombák általunk korábban javasolt adagolását

    - az Avemar kiválóan kiegészíti a gombákat, mi is együtt szoktuk ajánlani, miképp Hidvégi Máté is, az Avemar feltalálója

    - javasoljuk még a makrobiotikus étkezés alkalmazását, mely hathatós segítséget jelentene Édesapjának

    Meghatározó, hogy a gyógymódok, kiegészítő/gyógytermékek alkalmazása is tudatosan, tematikus rendbe foglaltan történjen, mert a gyógygombák csupán egy "szeletét" képezik a szükséges terápiának, melyek áttét esetén is alkalmazhatók. Amennyiben a komplex holisztikus terápia iránt érdeklődne, kérjük szíveskedjen jelezni felénk!

    Tisztelettel kívánunk jobbulást

    Dr Fachet orvosi csapata

Kérdés

Segítségét előre is köszönöm

Tisztelt Dr Szeretném kérdezni,a rák mindég az első fázisból indul ki és igy halad az áttétes rákig vagy lehet azonnal is valaki sulyos rák beteg? Amenyibe az első stadiumból indul hány év kell mig eljut az áttétesig amenyiben az ilető nem is tud róla hogy beteg. Köszönöm

Megválaszolt
Kategóriák: Daganatkezelés

Válasz

  1. Dr. Fachet
    2018. Február 19.

    Tisztelt Hölgyem!

    Köszönjük megtisztelő érdeklődését! A folyamat mindig ugyanaz. Az elsődleges gócból indul, aztán helyi és/vagy távoli áttéteket ad. A kérdés az, hogy mikor kerül felismerésre a betegség. Van, amikor már több szervi áttét kialakulásakor, ami már nagyon súlyos helyzet, de ez is egyszer elindult egy kis apró elváltozásból és idővel elhatalmasodott.
    Van, hogy tényleg sokáig nem mutatkoznak tünetek, de olyan is előfordul, hogy valaki a végsőkig halogatja, hogy orvoshoz forduljon a problémáival.
     
    Tisztelettel kívánunk jó egészséget

    Dr Fachet orvosi csapata