Kérdés

Emésztési gondjaim vannak

Tisztelt Doktor Ur! Emesztesi gondjaim vannak, eves utan sokaig erzem magam tele, vizet alig tudok inni, talan egy liter vizet tudok csak meginni egy nap, ha eszek nem birok inni ha iszok nem birok enni. Azt vettem eszre mikor eljon az eves ideje ugy erzem hogy tele vagyok, pedig nem is ettem se nem ittam ket eves kozott es mikor elindul a szel akkor erzem hogy leengednek a belek vagy a gyomrom es akkor erzem csak hogy ehes vagyok. Szedtem emeszto segito gyogyszereket es No-spa-t is de csak egy kicsivel volt jobb. Meg kell emlitsem hogy fogyokuraztam a panaszok elott, nem szedtem erre a celra semmilyen gyogyszert vagy teat, csak nagyon keveset ettem, de sok vizet ittam, fel orankent meg tudta inni egy pohar vizet, most naponta csak vagy negyet, ez zavar a legjobban mert van vesekovem es sok vizet kellene igyak. A gondok akkor kezdodtem mikor mar viz helyett menta es csalan teat ittan es eszrevettem hogy felpuffadok. Decemberbe voltam sargasagos, azt mondtak hogy lehet attol is de azota mar eltel 5 honap. Mariatovis teat ittam egy parszor, az mintha segitett volna egy kicsit de utoljara mikor ittam mar nem hasznalt. Gyomortukrozest ajanlottak ha nem javul, de tartok tole mert a pajzsmirigyemnel van egy gob es nehezebben tudok nyelni. Mit tudna javasolni a doktor ur?

Megválaszolt
Kategóriák: Egészséges táplálkozás

Válasz

 1. Dr. Podlupszki
  Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
  2017. Május 29.

  Tisztelt Érdeklődő,

  A leírtak alapján egy komplett gasztroenterológiai kivizsgálást ajánlanék. Csak így lehet egyről a kettőre jutni, a vizsgálati eredmények alapján a megfelelő kezelésben.
  Üdvözlettel:
  Dr. Podlupszki Csaba
   

Kérdés

Kérem segítsen értelmezni

Tisztelt Doktor Úr, Gyomortükrözés és mintavétel diagnózisát levélben kaptam meg és nem értek egy kukkot sem belőle. Kérem segítsen értelmezni. Diagnózis, vélemény: Fragmentált duodenalis nyálkahártya részletek, mérsékelt, idült lobosodás jeleivel. A bolyhok jelentős része lesodródott, harántmetszetek formájában mutatkozik. A megítélhető területeken a boholy crypta arány megtartott, a kehelysejtek száma megőrzött, Paneth - sejtek csoportjait jól azonosítjuk. A lamina propriaban mérsékelt kereksejtes beszűrődés látható. Intraepitheliaris lymphocytosis nem mutatkozik. Válaszát előre is köszönöm!

Megválaszolt
Kategóriák: Egészséges táplálkozás

Válasz

 1. Dr. Podlupszki
  Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
  2017. Február 27.

  Kedves Dóra!

  A leírtak alapján minden rendben van.

  Tisztelettel  Dr.Podlupszki Csaba


Kérdés

Magas vérnyomásom van, mit tud tanácsolni?

Jó napot! Jelenleg 16 éves vagyok (4 hónap múlva 17 leszek), 75kg, 173cm. 11 éve aktívan sportolok (heti legalább 3 edzés). 2 éve elkezdtem a testépítést, azaz 14 évesen. Akkor voltam 60kg és 170cm. Mire 15 éves kort elértem 73kg lettem és a testmagasságom maradt ugyanannyi (legnagyobb súlyom 85kg volt). 2 hónapig szedtem étrend kiegészítő szereket. Aztán mikor 16. születésnapom eljött lebetegedtem és elmentem háziorvoshoz ahol magas vérnyomást mértek (Orvos állítása szerint 180 és 100-as pulzus, de ezt nekem nem mondta), később már 140 és 90es pulzusra visszament. Elküldött mindenféle vizsgálatra (2 vérvétel, izotóp, mellkas ultrahang, alhasi ultrahang, 2 24 órás vérnyomásmérés és még minden ami a hipertóniához kell). Rá lett fogva az étrend kiegészítőkre, abbahagytam a szedésüket és a vérnyomásom visszament teljesen normális értékekre. Elkezdtem újra edzeni azonban most csak naturálba. Vissza kellett menni egy kontroll vérnyomásmérésre ahol az átlag 134/80 volt (kisebb kiugrások voltak 150 és 160 felé). Most ellettem tiltva a testépítéstől (márciusba kell visszamenni kontrollra). 1 hónapja elkezdtem szedni fokhagyma kapszulát és heti 5x futok 4km-t (minden második héten növelem a távot). Vérnyomásaim tökéletesek. Legnagyobb eddig volt 130/75 90 pulzussal rögtön futás után. Mindig 130 alatt van a vérnyomásom. Az lenne a kérdésem, hogy Ön szerint ha elkezdem a testépítést újra aktív kardió edzések mellett és fokhagyma kapszula szedése mellett akkor nem-e fog felmenni megint a vérnyomásom? Étrendet mostanra sikerült helyre tegyem. Több testépítő fórumot és könyvet olvastam már el ahol olyanokat írnak le, hogy csak nézek. Teljesen az orvos véleményének az ellentettjét. Olyat is olvastam, hogy az orvosok nem néznek utána a háttérnek, hogy miért lett magas, csak eltiltanak mindentől. (Szerintem egyébként a súlytöbblettől lett magas, hiszen másfél év edzés után 20kg jött fel, amiből izom és zsír is van. Ön szerint ez lehet a vérnyomásom mögött? Előre is köszönöm és várom a válaszát!

Megválaszolt
Kategóriák: Egészséges táplálkozás

Válasz

 1. Dr. Podlupszki
  Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
  2017. Január 19.

  Üdvözlöm!


  Valószínűleg a súlynövekedés okozhatta a vérnyomás változást. Szerintem, ha kardio mellett kezd test építeni nem lesz gond, ha odafigyel a diétára, és főleg arra, hogy ne legyen túlzott a tömegnövekedés.

  Tisztelettel  Dr.Podlupszki Csaba

Kérdés

Műtéttel lehetne javítani az állapotomon?

A gyomorban polipot találtak, melyből 8-at eltávolítottak. De még sok kicsi van. A has kevés étel után is felpuffad. Ezen kívül zavar a kellemetlen szájszag. Az orvos szerint a bélnél nem jól zár a gyűrű, vagyis elcsökevényesedett. Kérdésem: hogyan lehetne főleg a szájszagot kezelni,ill műtéttel lehet-e korrigálni a rossz zárást. Köszönettel: Viola

Megválaszolt
Kategóriák: Egészséges táplálkozás

Válasz

 1. Dr. Podlupszki
  Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
  2016. November 2.

  Tisztelt kérdező,

  A műtétet inkább nem ajánlom, helyette próbálja meg a savlekötő szedését, az egészséges táplálkozás, és a béltisztítás, ami a panaszaira a megoldás, ezzel enyhülhetnek a panaszai. 

  Üdvözlettel:
  Dr. Podlupszki Csaba