Kérdés

ITP miatt kérném a tanácsát

Üdvözlöm! Tanácsát szeretném kérni! Lányom 21 éves, 1 éve ITP-s. Medrolt szed, de sajnos nem emelkedik a trombocita száma megfelelően. Az utóbbi időben már sikerült másnaponta. 4ml re csökkenteni az adagját de 50 felé nem ment a trombocita száma. Most ismét megemelték napi 8 ml-re a gyógyszert, mert le ment 25-re a trombocita. A nagyobbik lányom is ITP-s de most vele minden rendben. Nála 2-szer jött elő ez a panasz. Konkrét válasz nincs mi okozná ezt. A családban többeket is érintett már ez a betegség. Mivel emelhetnénk a trombocita számot. Cékla, áfonya lét napi szinten fogyasztja. Említették már a lépkivételt is többször, de ápoló tanulóként nincs meggyőzve az eltávolítás helyességében. Amit természetes úton be lehet vinni, mindent fogyaszt a cél érdekében. Várom tanácsát! Tisztelettel.

Megválaszolt
Kategóriák: Egyéb

Válasz

 1. Dr. Fachet
  Prof. Dr. Fachet József MD. PhD. orvosi csapata Rákkutató, immunológus, kórélettanász
  2017. November 6.

  Tisztelt Hölgyem!

  Köszönjük megtisztelő érdeklődését! Korrekten közelítve kérdését gyógyulást a gombakészítményektől nem ígérhetünk, de a tüneteket képesek lehetnek jótékonyan befolyásolni több módon is. Pl. a gyulladásos folyamatok mérséklése, az immunrendszer harmonizálása, a szervezet oxigénfelhasználásának javítása mind javíthatják az életminőséget.

  A tünetek enyhítésére a Fachet Vital Plus nevű készítmény fogyasztását javasoljuk az alábbiak szerint:

  1-5. nap: reggel 1 kapszula naponta

  Amennyiben az állapot zavartalan,

  6-10. nap: 2x1 kapszula naponta

  Amennyiben az állapot zavartalan, a készítményt tartósan lehet szedni, 3 hónap aktív szedést követően érdemes tartani egy 1 hónapos szünetet, majd ilyen ciklikussággal a terápiát folytatni. A gombák - tapasztalatok szerint - a kóros folyamatot nem lobbantják be, de mégis e tekintetben kiemelt óvatosságra van szükség! Állapotrosszabbodás legenyhébb jele esetén is a gombák fogyasztását abba kell hagyni! 1-2 ciklus alatt eldönthető, van-e terápiás előnye a gombák fogyasztásának. Amennyiben nincs, a fogyasztásukat nem érdemes folytatni.

  A gombák kipróbálása csak abban az esetben ajánlott, amennyiben nem zajlik célzott immunműködést gátló (immunszupresszív) kezelés, mert ebben az esetben a gombakészítmények ill. valamennyi immunerősítő fogyasztása ellenjavallt! Vagyis nem az autoimmun folyamat képez ellenjavallatot, hanem az immunműködést gátló gyógyszer alkalmazása.

  Mivel egészségünket érintően számtalan külső és belső tényező befolyásolja a folyamatok alakulását, a gyógyulás esélyét rendszerbe foglalt, komplex terápia biztosíthatja leginkább, mely a klasszikus és a komplementer medicinát ötvözi, magában foglalja az étkezés, gyógynövények, a testmozgás, az életvitel újragondolását és a lelkigyakorlatokat. Ugyanis a lelki tényezők befolyásolják legnagyobb mértékben a fizikai test folyamatait. Javasoljuk továbbá a craniosacralis terápia kipróbálását (Upledger Institut Hungary).

  Tisztelettel kívánunk jobbulást

  Dr Fachet orvosi csapata

Kérdés

Érdekelne milyen étrend felelne meg allapotomra?

Üdvözlöm! Pár napja tudtam meg hogy szisztémas lupus erythematosus-om van. Kortekoszteroidos kezelést kaptam, pontosabban 38mg medrolt szedek hét napig es utána csökkentem felére még két hétre . Érdekelne milyen étrend felelne meg allapotomra? Felemlitenem hogy, még nem volt az immunologus biztos a betegségbe,(vártuk a szövettani leletek) mediátor diétán voltam. Szívélyes üdvözlettel várom válaszát! Mónika

Megválaszolt
Kategóriák: Egyéb

Válasz

 1. Dr. Fachet
  Prof. Dr. Fachet József MD. PhD. orvosi csapata Rákkutató, immunológus, kórélettanász
  2017. November 2.

  Tisztelt Hölgyem!

  Köszönjük megtisztelő érdeklődését! Korrekten közelítve kérdését gyógyulást a gyógygombakészítményektől nem ígérhetünk, de a tüneteket képesek lehetnek jótékonyan befolyásolni több módon is. Pl. a gyulladásos folyamatok mérséklése, az immunrendszer harmonizálása, a szervezet oxigénfelhasználásának javítása mind javíthatják az életminőséget.

  A tünetek enyhítésére a Fachet Vital Plus nevű készítmény fogyasztását javasoljuk 2x1 kapszula/nap adagolásban, amennyiben nem zajlik célzott immunműködést gátló (immunszupresszív) kezelés, mert ebben az esetben a gombakészítmények ill. valamennyi immunerősítő fogyasztása ellenjavallt! Vagyis nem az autoimmun folyamat képez ellenjavallatot, hanem az immunműködést gátló gyógyszer alkalmazása. Amennyiben nincs ütközés, a készítményt tartósan kell szedni, 4 hónap aktív szedést követően érdemes tartani egy 1 hónapos szünetet, majd ilyen ciklikussággal a terápiát folytatni.

  Mivel egészségünket érintően számtalan külső és belső tényező befolyásolja a folyamatok alakulását, a gyógyulás esélyét rendszerbe foglalt, komplex terápia biztosíthatja leginkább, mely a klasszikus és a komplementer medicinát ötvözi, magában foglalja az étkezés, gyógynövények, a testmozgás, az életvitel újragondolását és a lelkigyakorlatokat. Ugyanis a lelki tényezők befolyásolják legnagyobb mértékben a fizikai test folyamatait. Amennyiben e téren érdeklődne és a segítségére lehetünk, kérjük szíveskedjen jelezni felénk!

  Tisztelettel kívánunk jobbulást

  Dr Fachet orvosi csapata


Kérdés

Mi okozhatja ezt a tünetet?

Tisztelt Doktor úr, 27 éves vagyok, és 2 éve történt velem először hogy a jobb kezemen az eggyik újjam teljesen bekékult, azután elsápadt (mintha nem kapott volna elgendő oxygént) és nagyon fájt. Ez télben volt. Azóta már pár másik újjammal is ez történik és nem csak a kezemen de a lábamon is és elég ha csak egy kicsit is lehül az idő. Olvastam a kryglobulinról és a tünetek nagyon hasonlítanak. Szeretném önt megkérdezni hogy mi okozhatja ezt a tünetet és ön szerint milyen vizsgálatokra lenne szükség a diagnózis felállításához. Előre is köszönöm a válaszát. Üdvözlettel Jolán.

Megválaszolt
Kategóriák: Egyéb

Válasz

 1. Dr. Fachet
  Prof. Dr. Fachet József MD. PhD. orvosi csapata Rákkutató, immunológus, kórélettanász
  2017. Október 28.

  Tisztelt Hölgyem!

  Köszönjük, hogy hozzánk fordult kérdésével! A panasz és tünet miatt érdemes lenne egy kivizsgálást tenni a pontos okok feltárására. Lehet ennek alkati vonatkozása, vagy vegetatív idegrendszeri diszharmónia, vagy akár egyéb probléma is. A kivizsgálás eredménye tud irányt mutatni a teendőkre nézve. A belső egyensúly kialakítása erősen támogathatja a szervezetet, hogy visszakerülhessen az egyensúlyi állapotba és abban meg is maradhasson. Kérjük, ha ez irányban szeretne részletesebben tájékozódni, szíveskedjen jelezni felénk és privát levélben ezt egyeztethetjük!
   
  Tisztelettel kívánunk jó egészséget
  Dr Fachet orvosi csapata

Kérdés

Doktor Úr véleményét szeretném kérni

Szép napot! Olyan gondom van,hogy szeptember 14- én volt az utolsó rendes menstruációm,október 10- én is volt elég sok alvadt vérrel,teszteltem 20- án pozitívat meg 23- án pozitívat! Boldogan mentem 24- én orvoshoz aki nem látott terhességet csak egy zöld diónyi cisztát,a méhen kívül terhességet kizárta! Rákszűrés negatív! Hogy lehetnek + tesztek ha nincs baba? Úgy tudom a ciszta nem termel hcg- T! Remélem tud nekem segíteni

Megválaszolt
Kategóriák: Egyéb

Válasz

 1. Dr. Fachet
  Prof. Dr. Fachet József MD. PhD. orvosi csapata Rákkutató, immunológus, kórélettanász
  2017. Október 25.

  Tisztelt Hölgyem!

  Köszönjük megtisztelő érdeklődését. Csupán általánosságban tudunk válaszolni a kérdésére, hogy általában a ciszták nem termelnek HCG-t és a tesztek megbízhatósága sem egyforma. Ugyanakkor nagyon fontos a bizalmon alapuló szakorvosi háttér, amely az Ön esetét a konkrétumoknak megfelelően tudja értékelni és szükség esetén befolyásolni, ami kiegészíthető az életvitel átalakításával, gyógynövényekkel, lelki gyakorlatokkal. Kívánjuk, hogy álljon helyre mielőbb az egészsége, hogy megérkezhessen a várva várt baba!
   
  Tisztelettel kívánunk jó egészséget,
  Dr Fachet orvosi csapata