Kérdés

Vajon mi okozhatja és mit javasolna nekünk további teendőnek?

Feleségemnek sajnos 2017 december elején cilinderes látás alakult ki. Előtte és a mai napig migrénes, erős fejfájásai vannak kb.:heti rendszerességgel. A testtömege - hol stagnál, hol csökken, de nem nő. A fogyás lassú Vajon mi okozhatja és mit javasolna nekünk további teendőnek?

Megválaszolt
Kategóriák: Életmód

Válasz

  1. Dr. Fachet
    2018. Január 15.

    Tisztelt Uram!

    Köszönjük megtisztelő bizalmát! Felesége panaszai részben összefügghetnek, de akár egymástól független folyamatokból is eredhetnek. Egy komplex belgyógyászati kivizsgálás tudna tiszta vizet önteni a pohárba remélhetőleg megnyugtatva Önöket, hogy nincs aggodalomra okot adó betegség a háttérben. Mindenképpen javasoljuk egy ilyen kivizsgálás mielőbbi elindítását!
     
    Tisztelettel kívánunk jó egészséget
    Dr Fachet orvosi csapata

Kérdés

Nem tudom mi lehet a probléma

Üdvzözlöm Doktor úr Egy Olyan Panasszal Fordulok Önhöz Hogy Nyirokcsomo Megnagyobodással (Fájdalmatlan) küszküdök de elég Rég Óta a a Nyirok csomó Régiók ahol megduzzadtak a nyirokcsomóim az álkapocs alatt féligmeddig közel a gégéhez a nyakam bal oldalán pont egymás felett kitapintható mindkettő És a másik amiröl nem feltételezem azt hogy nyiroksómo csak tapintásbol következtetek rá a jobb oldalon pont az állkapocsderékszögem alatt egy picivel lejjeb és méjjeben egy 2ujj hosszuságu göb van ami néha kicsit fúra köhögés szerű legenyhébb ingerhez hasonlítható és egy picit ha megnyomom a fülemen is érezhető kis fájdalom . Hónalj Árokba bal oldalon egy darab És az ágyék légióba jobb oldalon 1 Nagy és 3 kicsi míg a baloldalon 3 kitapintható ezek közül egy darab ami igen érezhető, kb Májús Tájékán Fordultam Szüleim felé Hogy mégis Mi lehet és Laborvizsgálatra került a Sor júniusba.. az Eredmények Szinte átlagosak lettek és az Orvosom annyit mondott hogy Valami vírus Mélyen van a vérembe vagy nemtudompontosan már És hogy ez elmúlik majd szép lassan Történt ez (Október 13). a vesémmel nincs semmi nagyobb galiba csak valamelyik kálium szint magasabb és hogy kerüljem a cukros felesleges italokés egyéb nehéz dolgokat a Májam volt a másik ott semmi féle probléma nem volt csak egy nem megállapitható túlműködés vagy termelés szerű valami...Én még gyanakszom a pajzsmirigyre mert a családba van problémás de az lehetelen mert ha az lenne nem lennék még most is ilyen vékony... Nem tudom mi a probléma De nagyon régóta itt vannak a dohányzást is már 1Hónapja letettem.. De semmi Sajnos a helyzetem nem adhatja meg mivel nem tartózkodom európa területén végleges költözés miatt ezért irtam önnek kérem Segitsen Sajnos kezdek már megilyedni! ! Köszönöm Válaszát előre is Elvileg Valami Hosszú lefojású Vírus ami Nagyon lassan elmúlik.... és most borda tájti elmúló fájdalom is jelentkezik

Megválaszolt
Kategóriák: Életmód

Válasz

  1. Dr. Fachet
    2018. Január 12.

    Tisztelt Uram!

    Köszönjük megtisztelő bizalmát, hogy hozzánk fordult kérdésével! Mindenek előtt azt javasoljuk, további kivizsgálásokon keresztül sürgősen járjon a végére annak, mi okozza ezeket a zavarokat! Akár ugyanazon, akár másik orvosnál, esetleg infektológus konzultációjával.
    Így ismeretlenül nem volna korrekt javaslatot tennünk valamely gomba fogyasztására, mert akaratlanul is kárt okozhatnánk Önnek és ezt szeretnénk elkerülni.
    Amennyiben tisztázódott a helyzet és ezt megírja nekünk, célirányos javaslattal tudjuk Önt segíteni.
     
    Tisztelettel kívánunk mielőbbi gyógyulást
    Dr Fachet orvosi csapata

Kérdés

Mik a lehetséges okok?

Tisztelt Dr. Úr! Laczka Sándor vagyok. Tanácsot és véleményt szeretnék kérni, a "betegségem" illetve problémám nem hétköznapi, első hallásra tudom nem önökhöz kellene fordulnom, viszont az adott területen már az ország legjelentősebb orvosai sem tudtak megoldást találni. Ez a terület az urológia. Röviden tömören körülbelül 10 éve szinte napi rendszerességgel vér folyik a hímvesszőmből. Már mindent kipróbáltak rajtam, többször műtöttek, állítólag elforrasztották az eret ami ezt okozza, viszont semmi változás nem történt. Ezért én mint teljesen laikus arra gondoltam hogy azért nem tudták megoldani mert talán nem is jó helyen keresték a megoldást. Esetleg lehetséges hogy az érrendszeremmel van valami probléma, esetleg a vérkeringésnél, esetleg a májam rossz irányba juttatja a vért.... tehát hogy nem is biztos hogy urológiai a problémám. Jelenleg 23 éves vagyok. Köszönöm szépen az időt amit a kérdesem megválaszolására fordítanak. Szép napot.

Megválaszolt
Kategóriák: Életmód

Válasz

  1. Dr. Fachet
    2018. Január 8.

    Tisztelt Uram!

    Köszönjük megtisztelő bizalmát, hogy hozzánk fordult kérdésével! A máj "rossz irányú működése" kizárt, ha általános zavar állna  a probléma mögött, vélhetően nem csupán a hímvesszőnél jelentkezne a vérzés. Azonban egy átfogó kivizsgálás mindenképpen hasznos volna, nem tudjuk ez milyen mélységig történt meg a megelőző időszakban. Kérjük engedje meg, hogy egy holisztikus szemléletű urológust ajánljunk Önnek Dr. Varga Imre (https://vargaimredoktor.hu/) személyében, akit érdemes lenne felkeresni a valóban nem hétköznapi problémával.
     
    Tisztelettel kívánunk mielőbbi gyógyulást
    Dr Fachet orvosi csapata

Kérdés

Mi lehet ez?

Üdvözlöm Teréz vagyok 32 éves,a problémám egy hete kezdődött,fájt a jobb bordám alatt a hasam,amit ha erősen benyomok érzek egy kemény görcsöt ami kicsit fáj is.lázam nincs,széklet normális,viszont régóta fáj a hátam,néha a jobb comba és derékba is kisugárzik.félek hogy komoly bajom van! mi lehet az a görcs? Köszönöm

Megválaszolt
Kategóriák: Életmód

Válasz

  1. Dr. Fachet
    2018. Január 3.

    TiszteltHölgyem!

    Köszönjük bizalmát, hogy hozzánk fordult kérdésével! Amennyiben panaszai nem múlnak vagy netán fokozódnak, haladéktalanul keresse fel háziorvosát, kezelőorvosát! A célzott kivizsgálás egyértelmű választ ad a kérdésére, amit távolból csak találgatni lehetne. Jó eséllyel lehet, hogy két különálló problémáról van szó, de jobb időben tisztázni azokat!
     
    Tisztelettel kívánunk jobbulást és jó egészséget 

    Dr Fachet orvosi csapata


Kérdés

Mi lehet ez?

Jonapot kivanok. Nem tudom hogy jo helyre irom e a kerdesem de egy olyan problemaval fordulok onhoz hogy ma este furdes kozben eszre vettem a herezacskomban egy csomot/daganatot olyan borsonyi nagysagu.megtapintottam de nem faj. Regebben volt cisztam nem tudom de lehet hogy azzal van osszefuggesben? Vagy mi lehet ez? Valaszat elore is koszonom.

Megválaszolt
Kategóriák: Életmód

Válasz

  1. Dr. Fachet
    2018. Január 1.

    Tisztelt Uram!

    Köszönjük bizalmát, hogy hozzánk fordult kérdésével! Találgatások helyett javasoljuk, hogy haladéktalanul vegyen részt urológiai vizsgálaton, mely a probléma okát, eredetét tisztázni fogja!
     
    Tisztelettel kívánunk jó egészséget
    Dr Fachet orvosi csapata

Kérdés

Tisztelt Doktor Úr! 23 éves lányomnál 2016 májusában melanoma maignumot diagnosztizáltak, mikrometasztázissal a hónalji nyirokcsomóban. Interferont (IntronA) kapott immunerősítőként. A problémánk az, hogy a betegség diagnosztizálása előtt is gyakran (évi 2-3 alkalommal) mandulagyulladása volt, minden alkalommal nagyon komoly problémát jelentett. Az interferon terápia elején is mandulagyulladása volt, ott tályogosnak ítélték és ezért felvágták a gyulladt részt, de a manduláját nem vették ki. Az interferon terápiát már 9 hónapja befejeztük, ugyan a mandulája nem jelentett komolyabb problémát az elmúlt egy évben, azonban a lányom azon gondolkodik, hogy altatásos műtét során eltávolíttassa a manduláját, mivel attól tart egy-egy esetleges újabb gyulladás megterhelné az immunrendszerét és esetleg elősegítené a melanoma terjedését. A füll-orr gégész szerint a mandulája nincs olyan állapotban, hogy feltétlenül el kelljen távolítani, azonban amennyiben szeretnénk nyilván sor kerül a műtétre. Szeretnénk megérdeklődni, hogy mennyire megalapozott a félelmünk? Évi egy-két alkalommal történő komolyabb tüszős/gennyes mandulagyulladás megterhelné-e az immunrendszert? Esetleg ha fölöslegesen távolíttatnánk el a mandulát kárt okoznánk vele? Válaszát előre is köszönjük.

Megválaszolt
Kategóriák: Életmód

Válasz

  1. Dr. Fachet
    2017. December 26.

    Tisztelt Hölgyem!

    Köszönjük megtisztelő érdeklődését! Kétségtelen, hogy a melanoma és a mandulagyulladások együttes kezelése komoly kihívást jelent. Az immunrendszer állapota mindkét esetben meghatározó, s egy-egy gennyes gyulladás a szervezet számára nagy tehertétel. Ugyanakkor a mandulák eltávolítása tekintetében érdemes a fülész szakorvosra hallgatni, megnyugtatásul lehet egy másik szakembertől is véleményt kérni.
    A leírás alapján Lánya szervezete nincs egyensúlyban és ezt érdemes lenne komplexebb módon kezelni. A holisztikus megközelítés lehetőséget kínál arra, hogy a testi-lelki-szellemi harmónia visszaállhasson és a lánya egészséges, teljes életet élhessen. Amennyiben ilyen irányú érdeklődés mutatkozna az Önök részéről, kérjük szíveskedjen jelezni felénk és privát levélben tájékoztatjuk a lehetőségekről.
     
    Tisztelettel kívánunk mielőbbi jobbulást
    Dr Fachet orvosi csapata

Kérdés

Mitől fájhat a lábam?

Jó napot azt szeretném kérdezni hogy voltam háziorvosnál elküldött laborban minden negatív azt mondta nincs semmi bajom nyugodjak meg mitől fájhat a lábam és sokat rosszul vagyok almos vagyok arra gondoltam hogy attól mert napi egyszer vagy kétszer eszem és keveset iszom arra gondoltam hogy daganatom van vagy rákos vagyok! Azt nem mutatja ki a vérkép? nagyon ágodon 28 éves 1 gyermekes anyuka

Megválaszolt
Kategóriák: Életmód

Válasz

  1. Dr. Fachet
    2017. December 17.

    Tisztelt Hölgyem!

    Köszönjük bizalmát, hogy hozzánk fordult kérdésével! Ne tessék feltétlenül rosszra, a legrosszabbra gondolni! A laborleletek és a panaszok, tünetek alapján eldönthető, hogy milyen irányban érdemes tovább folytatni a vizsgálatokat. Számos oka lehet az Ön által felsorolt tüneteknek, s az is biztos, hogy a megfelelő étkezés, a kielégítő folyadékfogyasztás, a mindennapos aktív mozgás (edzés), a szabad levegőn tartózkodás, meditáció vagy jóga rendszeres gyakorlása mind segítik az egészség megtartását, visszanyerését.
    Ha bármilyen elváltozást igazolnak a diagnosztikus módszerek, annak célzott kezelése segíthet a panaszmentesség elérésében.
    Így hát tessék megnyugodni és szükség esetén célzott vizsgálatok elvégzését kérni!
     
    Tisztelettel kívánunk jó egészséget
    Dr Fachet orvosi csapata

Kérdés

Tudna nekem tanácsot adni?

Tisztel Doktor Hölgy (Úr)! Érdeklődni szeretnék,mert sajnos a munkahelyemről nem mehetek el csak úgy,hogy az aflamin tabletát írta ki nekem a neurológus az arcomba ízületi gyulladásra. És három szem kívételével majdnem mindet beszedtem,de nagyon ritka esetben okoz végtag dagadást és nálam tegnap mikor fürödtem láttam hogy bokán felül nagyon be dagadt a lábam,mára már nem szedtem be a többi szemet a gyogyszerből. Reggelre lement a dagadás. De mire beértem a munkahelyemre újból dagadt lett! Azért lenne fontos a válasz mert innen nem érek oda az orvosomhoz,és ha elmegyek nincsen helyettem más,és kirúg a főnök. Köszönöm mielőbbi válaszát! Pulai Judit

Megválaszolt
Kategóriák: Életmód

Válasz

  1. Dr. Fachet
    2017. December 7.

    Tisztelt Hölgyem!

    Köszönjük megtisztelő bizalmát, hogy hozzánk fordult kérdésével! Tekintve, hogy nem ismerjük a részleteket, nem tudunk korrekten állást foglalni az állapotát illetően. Ha volna lelete, amelyet átküldene nekünk (diagnózissal, terápiás javaslattal), köszönettel fogadnánk.
    Mivel a gyógyszer elhagyása után is megjelent a végtagduzzanat, előfordulhat, hogy a két dolog egymástól független. Ha a dagadás egyértelműen összefüggésbe hozható egy adott készítménnyel, akkor helyette más termék, de főleg más hatóanyagú termék fogyasztása indokolt.
     
    Tisztelettel kívánunk mielőbbi gyógyulást
    Dr Fachet orvosi csapata