Kérdés

Folyamatosan korog a hasam

Üdv doktor úr! Le írnám a panaszomat 2 éve korog , morog , fortyog , kiabál a hasam van amikor érzem van amikor csak a hangot ad ki! De hangosan! ! Teljesen megörülök 10 percet nem tudok némán ülni mert akkor halatszodik a morgás :( , hasmenés nincsen , ha eszek akkor is morog ha iszok akkor is :( köszönöm a választ

Megválaszolt
Kategóriák: IBS

Válasz

 1. Dr. Podlupszki
  Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
  2018. Február 21.

  Kedves Sándor!

   Ha nagyon hangos és tartós a hanghatás, érdemes gasztroenterológus orvoshoz fordulnunk.

  Tisztelettel Dr.Podlupszki Csaba

Kérdés

Tisztelt Doktor úr! Évek óta vannak panaszaim. (köldök két oldalán görcsös fájdalom, csak nappal. Változó állagú széklet, puffadás, pánikbetegség, szorongás) Többféle vizsgálat is történt ( gyomorröntgen- kis fokú GOR, hasi UH- 6 mm-es epekő, helicobacter -negatív, glutén,laktóz-negatív) Orvosom a vizsgálat és tünetek alapján azt állapította meg, hogy IBS. Székletem mostanában nagyon változó. Hol teljesen normális, hol hasmenés, hol napokig nem tudok menni, hol sötétbarna, fehér foltokkal (nyák? ), másnap teljesen normális. Van hogy egy órát görcsöl a belem (általában a köldök két oldalán) vagy hogy több órát, van hogy hetekig semmi. Éjszaka sosem. Szorongó, idegeskedő típus vagyok. Ezt tényleg mind az IBS okozza? Mivel kezeljem, hogy jobb legyen? Nagyon köszönöm megtisztelő válaszát!

Megválaszolt
Kategóriák: IBS

Válasz

 1. Dr. Podlupszki
  Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
  2018. Február 12.

  Üdvözlöm,

   Én is azt tudom mondani, hogy minden valószínűség szerint IBS-sel állunk szemben. Amit tehet, hogy rendszeresen sportol, valamint ne feledkezzen meg a probiotikum- és a rostfogyasztásról.

   Remélem, segítettem,

   Dr. Podlupszki Csaba


Kérdés

IBS-ben szenvedek, hasmenésem van

Tisztelt Dr. Podlupszki Csaba! IBS-ben szenvedek. Nekem hasmenéses tüneteim vannak. A szénhidrátok nem tesznek jót nekem. Nem igazan tudja lebontani a szervezetem, de mióta tökmagolajat és lenmagolajat szedek napi 1 evőkanállal azóta kevesebbszer kell mennem a vécére és jobb a székletem. Téjékozódtam a www.meregtelenites-beltisztitas.com oldalon. Ön szerint fog használni a Clean Inside® rost? Mert az is olvastam az oldalon, hogy akiknek IBS-es hasmenésük van azoknak ajánlott a rost mennyiségét is csökkenteni. Ez a készítmény viszont rostokat tartalmaz. Kérem, hogy segítsen mely termékeket próbáljam ki, ami segíthetne a tünetek enyhítésében megszüntetésében. Melyikkel kezdjem illetve folytassam. Vagy esetleg 1-2-3 terméket egyszerre alkalmazzam? Tisztelettel, Nagy József

Megválaszolt
Kategóriák: IBS

Válasz

 1. Dr. Podlupszki
  Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
  2017. November 24.

  Kedves József!

  Mindenképpen javallott a rostok és a probiotikumok fogyasztása. A megfelelően kiválasztott probiotikumok helyreállítják a bélflóra egyensúlyát, a rostokra pedig többek között azért van szükségünk, mert ezek nélkül a probiotikumokban található jótékony baktériumok nem tudnak elszaporodni.
   
  Üdvözlettel,
  Dr. Podlupszki Csaba

Kérdés

Körülbelül három hónapja szenvedek hasfájástól (feszítő fájdalom) gyakori hányingertől, étvágytalanságtól

Tisztelt doktor úr! Körülbelül három hónapja szenvedek hasfájástól (feszítő fájdalom) gyakori hányingertől, étvágytalanságtól! Ennek eredménye, hogy a testúlyom is csökkent. Illetve folyamatos bél lúktetésről és korgásról, valamint gázosságról, gyomorégéről számolok be! Már pszichiátriai kezelés alatt is állok, ugyanis pánikbetegség, szorongás alakult ki emiatt. Székelési szokásaim, nagymértékben megváltoztak. Elképzelhető, hogy ibs-em van? Válaszát nagyon szépen köszönöm!

Megválaszolt
Kategóriák: IBS

Válasz

 1. Dr. Podlupszki
  Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
  2016. November 29.

  Tisztelt Márk!

  A leírtak alapján nagy a valószínűsége annak, hogy IBS-el állunk szemben.
  Ettől függetlenül, a biztonság kedvéért, kérnék a háziorvostól egy székletvizsgálatot, amivel kiszűrhető a rejtett vérzés. Amennyiben az eredmény negatív, akkor probiotikum szedését ajánlanám.

  Dr. Podlupszki Csaba