Kérdés

Körülbelül három hónapja szenvedek hasfájástól (feszítő fájdalom) gyakori hányingertől, étvágytalanságtól

Tisztelt doktor úr! Körülbelül három hónapja szenvedek hasfájástól (feszítő fájdalom) gyakori hányingertől, étvágytalanságtól! Ennek eredménye, hogy a testúlyom is csökkent. Illetve folyamatos bél lúktetésről és korgásról, valamint gázosságról, gyomorégéről számolok be! Már pszichiátriai kezelés alatt is állok, ugyanis pánikbetegség, szorongás alakult ki emiatt. Székelési szokásaim, nagymértékben megváltoztak. Elképzelhető, hogy ibs-em van? Válaszát nagyon szépen köszönöm!

Megválaszolt
Kategóriák: IBS

Válasz

 1. Dr. Podlupszki
  Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
  2016. November 29.

  Tisztelt Márk!

  A leírtak alapján nagy a valószínűsége annak, hogy IBS-el állunk szemben.
  Ettől függetlenül, a biztonság kedvéért, kérnék a háziorvostól egy székletvizsgálatot, amivel kiszűrhető a rejtett vérzés. Amennyiben az eredmény negatív, akkor probiotikum szedését ajánlanám.

  Dr. Podlupszki Csaba

Kérdés

Mit javasol Ön, hogyan kezeljem az IBS-t?

Tisztelt Doktor Ur, IBS miatt szedtem a Normix-ot és ProtexinIBS-t.Ez utóbbit jelenleg is szedem.Mostanában puffadás tünetem van inkább.A laborleletemben a Lipáz és az Amiláz enzim értékek kissé magasak voltak, ill. a CPR érték is.Megjegyzem korábban már volt hasnyálmirigy gyulladásom. Fiatalon pajzsmirigy operációm volt, 100 mg Letrox-ot szedek naponta.Ezek az értékeim jók. Mit javasol Ön, hogyan kezeljem az IBS-t, ami jelentkezget, ill. milyen +probiotikumokat szedjek még? Köszönöm. H.Ibolya

Megválaszolt
Kategóriák: IBS

Válasz

 1. Dr. Podlupszki
  Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
  2016. Szeptember 2.

  Kedves Ibolya!

  Javasolnám a SwissProbiotix használatát, este lefelfés előtt.Ha a normix használata óta eltelt 3 hónap, akkor lehet újra kezdeni egy hónapot.

  Tisztelettel   Dr.Podlupszki Csaba


Kérdés

Kb másfél éve IBS-em van a szakorvos szerint

Tisztelt Doktor Úr! Kb másfél éve IBS-em van a szakorvos szerint.Az a furcsa hogy egyáltalán nincsenek fájdalmas hasgörcseim, de sajnos 4-5 ször kell székelnem,nagyon nehezen, szinte erőlködve tudom csak kiüríteni,pedig általában puha a székletem.Sajnos aranyerem is van ami a többszöri székelés miatt nagyon fáj és kifordul.Három hónapig szedtem IBS probiotikumot,de sajnos semmit nem használ.Nagyon el vagyok keseredve,van-e erre gyógyszer, ami rendbe tenné ezt? Válaszát előre is köszönöm.Tisztelettel:Derda Lászlóné

Megválaszolt
Kategóriák: IBS

Válasz

 1. Dr. Podlupszki
  Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
  2016. Március 19.

  Kedves D.Lászlóné!
  Javasolom a Normix nevű gyógyszer szedésének elkezdését. A gyógyszerben található antibiotikum, nagyon kedvező hatással van az IBS tüneteinek enyhítésére. 
  Tisztelettel

  Dr.Podlupszki Csaba

Kérdés

Glutén érzékenységgel is lehet ezt a tisztító kúrát csinálni?

Jó napot!
Kérdésem a következő, glutén érzékenységgel is lehet ezt a tisztító kúrát csinálni? Irritábilis bél szindróma (Ibs) diagnózisom van és rosszul reagál a szervetetem a gluténos dolgokra.

Megválaszolt
Kategóriák: IBS

Válasz

 1. Dr. Podlupszki
  Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
  2015. Szeptember 22.

  Kedves Beatric!

  Természetesen a tisztító program termékeit a gluténérzékenyek is használhatják, mivel nem a búzafű, hanem a csírája található a termékben. Az irritábilis bél szindróma (IBS) betegségben szenvedő betegek részére a béltisztító- és méregtelenítő program kifejezetten ajánlott.

  Tisztelettel,

  Dr. Podlupszki Csaba