Kérdés

A Clean Inside és a ToxiClean kúrát elkezdhetem egyszerre?

Üdvözletem,
kérdésem, a méregtelenítés és béltisztításkor a Clean Inside és a ToxiClean kúrát elkezdhetem egyszerre, vagy várjak a kettő között?
Köszönettel:
Szilágyi Zita

Megválaszolt
Kategóriák: Méregtelenítés

Válasz

 1. Dr. Rónay
  Rónay Barbara Dietetikus, funkcionális táplálkozás és hormon tanácsadó
  2016. Március 28.

  Kedves Zita!

  A béltisztító kúra és a méregtelenítés nyugodtan végezhető egyszerre. Ha nem egyszerre végezné, annyit érdemes tudni, hogy a béltisztítás után a méregtelenítés – a megfelelő eredmény elérése érdekében – fél éven belül ajánlott.

  Üdvözlettel,
  Dr. Rónay Barbara

Kérdés

Férjem és én gondolkodunk méregtelenítés elvégzésén

Kedves Doktorúr!
Férjem és en gondolkodunk méregtelenítés elvégzésén. Kérem, válaszoljon néhány kérdésre: Férjemnek magas a vérnyomása, gyógyszert szed, reggel és este kell bevennie. Olvastam, hogy a gyógyszerek és a Naturalswiss termékek beszedése között legalább 1 órának kell eltelnie. Ezt különböző okokból nem tudjuk így alakítani, csak egyszerre tudja bevenni. Az a kérdés, hogy ha egyszerre veszi be a gyógyszereket a NaturalSwiss termékekkel, okozhat- e bármilyen problémát? Másik kérdésem: mindketten szedünk multivitamint és C vitamint. A méregtelenítés ideje alatt is szedjünk vagy szükségtelen? Harmadik kérdés: Antibiotikum kúra utáni probiotikum kúrán vagyok. Folytassam a méregtelenítés alatt, vagy szükségtelen, mert ugyanazt a hatást biztosítom a NS termékekkel is?
Köszönöm válaszukat!
Sike Zsuzsa

Megválaszolt
Kategóriák: Méregtelenítés

Válasz

 1. Dr. Podlupszki
  Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
  2016. Március 16.

  Kedves Zsuzsa!

  NEM SZABAD gyógyszereket szedni a méregtelenítés és béltisztítás alatt, mert a gyógyszereknek megfelelően fel kell oldódniuk. Ha ez nem történik meg, akkor a gyógyszerek felszívódás nélkül távoznak a széklettel, ami komoly egészségügyi problémákhoz vezethet. Fontos, hogy a reggeli rost és Parasic kapszula bevétele után minimum 2 órának kell eltelni. A napi multivitamin és C-vitamin pótlása a béltisztítás alatt ajánlatos, a méregtelenítés idejében nem szükséges.

  Tisztelettel,

  Dr. Podlupszki Csaba

Kérdés

Nagyon sürgősen szükségem lenne a szervezetemnek méregtelenítésre!

Tisztelt Doktorúr!
Nagyon sürgősen szükségem lenne a szervezetemnek méregtelenítésre! Mit javasol, milyen készítmény a leghatásosabb? Túlsúlyos vagyok, alig eszem de nem tudok fogyni. Nagy szükségem lenne méregtelenítés végzésére, hogy fogyjak, mert fulladok és magas a vérnyomásom. Köszönöm a segítségét!
Üdv.
Kiss Józsefné. Éva.

Megválaszolt
Kategóriák: Méregtelenítés

Válasz

 1. Dr. Podlupszki
  Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
  2016. Március 11.

  Kedves Éva!

  Mielőtt a méregtelenítés folyamatát elkezdené, fontos, hogy változtasson táplálkozási szokásain! Napi 4 alkalommal kis adag táplálékot juttasson a szervezetébe, a folyadékbevitel legyen 2,5-3 liter naponta, kifejezetten ajánlott a rostos ételek, gyümölcsök fogyasztása. Mindenképpen javasolt a rendszeres, mindennapos mozgás, de fontos, hogy érvényesüljön a fokozatosság elve, így az ízületek nem kapnak hirtelen túl nagy terhelést. A méregtelenítés segíti a vérnyomás csökkenését, a lerakódott bélsár távozásával a testsúly is csökken. Javaslom, forduljon dietetikushoz az étrendváltoztatással kapcsolatban.

  Tisztelettel,

  Dr. Podlupszki Csaba

Kérdés

Méregtelenítés

Kedves Dr!
Most tartok a méregtelenítés harmadik napjánál. Nagyjából 2 éve végeztem utoljára méregtelenítést. Nem emlékszem, hogy volt-e ilyen, most kicsi, piros, kiütések jelentek meg az alkaromon, amik viszketnek. Lehet, hogy ez normális? A tisztulás jele? A fejem fáj (nem túlzottan, el lehet viselni) és folyton álmos vagyok (talán a telihold miatt). Mi a véleménye?
Válaszát előre is köszönöm!
Üdvözlettel: egy lelkes használójuk.
Krisztina

Megválaszolt
Kategóriák: Méregtelenítés

Válasz

 1. Dr. Podlupszki
  Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
  2016. Március 8.

  Kedves Krisztina!

  Három nap használat után nehéz választ adnom arra, hogy beindulhatott-e a méregtelenítő folyamat a szervezetében, több tényezőtől függ. Ha általában egészséges életmódot folytat, akkor valószínűleg már beindulhatott a méregtelenítés a szervezetében. Ha nem mindig figyel oda a táplálkozásra, akkor ezek a kiütések inkább allergiás kiütések, melyekre érdemes gyógyszertárban kapható, nyugtató hatású krémet használni. Ha nem múlnának el pár napon belül, érdemes felkeresni egy bőrgyógyászt. A fejfájás, fáradékonyság az elégtelen mennyiségű folyadékbeviteltől is lehet, érdemes odafigyelni erre! Ha bármiben tudok segíteni, kérem keressen meg bizalommal.

  Tisztelettel: Dr. Podlupszki Csaba


Kérdés

Gyógyszerszedés közben is végezhető méregtelenítés?

A kérdésem az lenne, hogy gyógyszerszedés közben is végezhető-e méregtelenítés? A véremben megadott és állandó gyógyszer-koncentrációnak kell lenni, ez az egyensúly nem borul fel a méregtelenítés hatására?
Válaszukat köszönöm!
M. Ferenc

Megválaszolt
Kategóriák: Méregtelenítés

Válasz

 1. Dr. Podlupszki
  Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
  2016. Március 5.

  Tisztelt Ferenc!

  Nem kell ettől tartania, a méregtelenítés hatására ugyanis csak a belekben lévő méreganyagok, lerakódások távoznak a szervezetből. A méregtelenítés miatt a toxinok felszívódása gátlódik, a vese és a máj által végzett természetes méregtelenítés is hatékonyabban működik.

  Tisztelettel: Dr. Podlupszki Csaba

Kérdés

Szükséges gyógyszer koncentráció alatt is méregteleníthetek?

Szeretném megtudni, hogy ha valaki rendszeres gyógyszerszedő és a vérében stabil gyógyszerconcentrációnak kell lennie a méregtelenítéssel ezt az egyensúlyt nem borítom-e fel? ? Válaszukat köszönöm

Megválaszolt
Kategóriák: Méregtelenítés

Válasz

 1. Dr. Podlupszki
  Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
  2016. Március 1.

  Tisztelt Ferenc!

  Ettől nem kell tartania, ugyanis a méregtelenítés hatására a belekben lévő káros anyagok,lerakódások távoznak a szervezetből. A méregtelenítő kúra jótékony összetevői gátoljáka toxinok felszívódását, ezáltal a vérbe kerülő méreganyagokat a vese képes időben kiválasztani, valamint a máj természetes méregtelenítése is hatékonyabb lesz.
  Tisztelettel

  Dr.Podlupszki Csaba

Kérdés

Kedves Dr.r! A harmadik napon tartok a béltisztító kúrával. Kb. 2 éve csináltam utoljára a kúrát. Nem emlékszem, hogy akkor volt e ilyen de most apró piros viszkető kiütések lettek az alkaromon. Lehetséges, hogy ez már a tisztulás jele és teljesen normális? Nyomás szerű fejfájás (de nem erős könnyedén elviselhető) és álmos vagyok. Ez viszont lehet a telihold is. smile emoticon Érzékeny a szervezetem és jól reagálok mindenre... pl homeopáthia... szóval ezért gondoltam a kiütések a tisztulás jelei. Mi a véleményük? Válaszukat előre is köszönöm. Üdvözlettel: egy lelkes használójuk. Krisztina

Megválaszolt
Kategóriák: Méregtelenítés

Válasz

 1. Dr. Podlupszki
  Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
  2015. Október 15.

  Kedves Krisztina! A 3nap használat után nehéz választ adnom arra,hogy be e indulhatott a béltisztító méregtelenítő folyamat a szervezetében.Nagyok sok tényező közrejátszhat.Ha egészséges éltmódot folytat,akkor azt tudom mondani,hogy igen beindult a kívánt folyamat,ha csak átlagos, van amikor jobban de nem mindíg figyel oda a táplálkozásra,akkor valószínű,hogy Önnél alergiás kiütések jelenhettek meg az alkaron.A kellemetlen kiütésekre a gyógyszertárakban ajánlatos nyugtató hatású krémet vásárolni,ami enyhíti a tüneteket,ha nem múlnának el akkor keresse fel bőrgyógyászát,aki a vizsgálat után a megfelelő gyógymódot írja elő. Nem e változtatott mosóport,tusfürdő,testápoló stb,A fejfájás,fáradékonyság jelei a nem kellő menyiségű folyadék bevitelét is jelzi,nem biztos hogy  a telihold az okozója.Ha bármiben tudok segíteni,kérem keressen meg bizalommal.  Tisztelettel  Dr.  Podlupszki Csaba

Kérdés

Nagyon sürgősen szükségem lenne arra, hogy méregtelenítsem a szervezetem!

Tisztelt Dr Úr! Nagyon sürgősen szükségem lenne arra, hogy méregtelenítsem a szervezetem! Ön mit javasol rá, milyen készítmény lenne rá a leghatásosabb? Ugyanis túlsúlyos, is vagyok és szerintem pont ez miatt, alig eszem és nem tudok fogyni. Nagyon szükségem lenne hogy méregtelenítsek, és fogyjak, mert, fulladok, és magas vérnyomással rendelkezem. Nagyon szépen köszönöm a segítségét! Üdv. Kiss Józsefné. Éva.

Megválaszolt
Kategóriák: Méregtelenítés

Válasz

 1. Dr. Podlupszki
  Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
  2015. Október 6.

  Kedves Éva!

  Mielőtt a bél- és méregtelenítő programot elkezdené, nagyon fontos, hogy a táplálkozási szokásain sürgősen változtasson. Napi 4 alkalommal kevés táplálékot juttasson a szervezetébe, a folyadékbevitel legyen 2,5-3 liter naponta, kifejezetten ajánlott a rostos ételek, gyümölcsök fogyasztása. Mindenképpen javasolt a rendszeres, mindennapos mozgás, ugyanakkor érvényesüljön a fokozatosság elve, hogy az ízületek hirtelen ne kapjanak túl nagy terhelést. A kúra használata segít a vérnyomás csökkentésében, a lerakódott bélsár távozása után súlycsökkenés is tapasztalható. Érdemes dietetikus tanácsát is kikérni az étrend változtatásával kapcsolatban.

  Tisztelettel,

  Dr. Podlupszki Csaba