Kérdés

Érdeklődöm,hogy a toxicleant három hónap után is lehet használni?

Tisztelt Doktor nő! Érdeklődöm,hogy a toxiklint három hónap után is lehet szedni? A férjemnek bőrproblémái vannak az arcán,már több orvosnál is voltunk azt modták rosocea-ja van.A kúra határozott javulást mutat és nem szeretnénk ha vissza jönnének a pattanások,hozzá teszem ez mellé még folyamatosan aloevera gélt is használtunk,amit a természetes növényből nyertünk ki. Előre is köszönöm válaszát! Köszönettel Bódi Gita

Megválaszolt
Kategóriák: Bőrproblémák

Válasz

  1. Dr. Apostol
    Dr. Apostol Éva Bőrgyógyász-kozmetológus
    2018. Augusztus 21.

    Kedves Gita!

    A ToxiCleant-javasolt három hónapig használni, majd szünetett kell tartani.Érdemes lenne felkeresni, olyan szakembert, aki kimondottan a rosacea-pattanásos betegségekre szakosodik, mivel  a bőratka jelenléte igen komoly tüneteket is okozhat: gyulladásban tartja a bőrt, ami komoly szerepet játszhat a rosacea és a pattanások kialakulásában.Rosaceás és pattanásos bőrűeknél nagyon fontos a bőrflóra helyreállítását segítő kozmetikai kezelés. A gyógyulás során bizonyos kozmetikumokat kerülni kell, a táplálkozási szokásokon is javasolt változtatni, ezek sorrendjét minden esetben hozzáértő szakorvos- szakkozmetikus határozza meg.

    Tisztelettel Dr.Apostol Éva

     

Kérdés

Darázs csípés kezelése

Jó napot kívánok! Azzal a kérdéssel fordulok most Önhöz, hogy sógorom megcsipte egy darázs 2 napja a mutató ujján. Eleinte úgy nézett ki neki mintha ki ázott volna a bőre azon a részen, mára már le hamlott neki be vorosodott, be duzzadt (olyan mint akinek megvan égve a keze). Hiába iszik Kalciumot nem múlik neki. Mivel lehetne ezt kezelni vagy mit kéne tenni? Válaszát előre is köszönöm. Szép napot kívánok Önnek!

Megválaszolt
Kategóriák: Immunrendszer, Allergia

Válasz

  1. Dr. Apostol
    Dr. Apostol Éva Bőrgyógyász-kozmetológus
    2018. Július 27.

    Kedves Anikó!

    A csípés helyén jelentkező szokatlan reakciók – elhúzódó, az átlagosan nagyobb méretű duzzanat - után mindenképpen forduljunk allergológus szakorvoshoz.A méh- és darázsméreg allergia tünetei lehetnek enyhe, helyi panaszok, de súlyos, életveszélyes állapot is kialakulhat. Az enyhébb panaszok közül különös figyelmet igényel, ha a csípés helyén több napon át tartósan fennálló, vörös, viszkető, nagyméretű, 12 cm-t meghaladó átmérőjű duzzanatot tapasztalunk.

    A darázs váladéka lúgos méreganyagot juttat a bőrbe, így azt savas oldattal, pl. citromlével, ecetes vízzel érdemes kezelni. A rovar okozta csípés esetén mossuk le a bőrt langyos, szappanos vízzel és használhatunk antihisztamin, illetve lidokain tartalmú kenőcsöt és jeges borogatást is.

    Üdvözlettel Dr.Apostol Éva
     

Kérdés

Piros, viszkető foltok

Tisztelt Doktorő! Fiam szája körül, kb. két hete, piros, viszkető foltok jelentek meg. Próbálom canestennel kenni, de nem igazán akar elmúlni. Sőt! Két napja egyszer elfelejtettem bekenni és azóta erősebb lett. Van olyan folt az arcán, aminek közepén kis fehér hólyagok jelentek meg. Mi lehet ez? Mivel kezeljem?

Megválaszolt
Kategóriák: Bőrproblémák

Válasz

  1. Dr. Apostol
    Dr. Apostol Éva Bőrgyógyász-kozmetológus
    2018. Július 27.

    Kedves Anyuka!

    Lehetséges, hogy ún. periorális dermatitise van. Első léps lenne a kivizsgálásban a további góckutatás.Nem szeretnék vakon kezelést javasolni, mert nem tudom biztosan, hogy miről van szó, mi okozhatja a panaszokat de azt javaslom, hogy első körben további góckutatás, kozmetikumok elhagyása, fluoridos fogkrémek elhagyása javasolt, illetve mielőbb keressen fel egy  bőrgyógyász kollégát.

    Üdvözlettel Dr.Apostol Éva

Kérdés

Májfoltok kezelése

Tisztelt Doktor Nő! 23 éves lány vagyok, normál bőrrel. Külföldi nyaralás alatt több,apró pár mm nagyságú barna folt jelent meg a kézfejemen és a karjaimon. Soha nem történt még velem ilyen, használtam fényvédőt a strandon. Nem vagyok szeplős se.Mi lehet ez? Aggódom, van-e teendőm,vagy maguktól elmúlnak?

Megválaszolt
Kategóriák: Bőrproblémák

Válasz

  1. Dr. Apostol
    Dr. Apostol Éva Bőrgyógyász-kozmetológus
    2018. Július 24.

    Kedves Zsanett!

    A májfoltok veszélytelenek, nem igényelnek kezelést sem. Néhányan azonban zavarónak találják őket, főleg akkor, ha nagy számban fordulnak elő az arcon és a kézfejen. Ha valaki kozmetikai okokból el akarja távolítani, halványító krémeket javasolt használni. Ennek hatóanyagai különböző módon csökkentik a melaninképződést a bőr mélyebb rétegeiben.A pigmentfoltokat rendszeresen ellenőriztetni kell bőrgyógyász szakorvossal, magasabb faktoró naptej használata javasolt.

    Üdvözlettel Dr.Apostol Éva

     

Kérdés

Fejfájás, kisebb szédülés, rossz közérzet

jó napot kívánok! Lenne egy nagyon fontos kérdésem! Szombat este el estem a konyhába, be vertem a fejem a padloba, nagy duzzanat lett rajta. Persze egyből be mentem a kórházba ahol a CT nem mutatott ki semmit. Azóta le ment a duzzanat, már csak a lila folt van amit kenegetek Flexagillel. Viszont azóta tart a fejfájás, kisebb szédülés, rossz kozerzet... nem tudom ez az időjárás miatt van, vagy a fej sérülés, vagy a stressz, mert azóta eléggé ideges vagyok...! Forduljak orvoshoz, lesz ennek később bármi komplikáció, illetve meddig fog tartani e lila folt a homlokom és a szemem körül? Válaszát előre is köszönöm!

Megválaszolt
Kategóriák: Bőrproblémák

Válasz

  1. Dr. Apostol
    Dr. Apostol Éva Bőrgyógyász-kozmetológus
    2018. Július 19.

    Kedves Mónika!

    Ütés hatására a bőr alatti szövetekbe szivárog a vér. Ahogy bomlanak a sejtek, úgy változik a színe állandó fokozatokon keresztül: fekete-lila-kék-zöld-sárga, míg végül elmúlik, ez 8 nap. A színéből lehet megállapítani, hogy mikori a sérülés.Ami a fejfájást, rosszullétet illeti-lehet gyenge agyrázkódás jele is.Javasolnám felkereni a háziorvosát, aki a megfelelő vizshálatokat kéri az Ön részére, ha szükségesnek tartja.

    Tisztelettel Dr. Apostol Éva