Kérdés

Valóban okozhatott a Salazopirin magzati kàrosodàst, hisz a terhesség 2/3 részében azt szedtem.

Tisztelt Doktor Úr! 27 hetes kismama vagyok, 2x500 g Salazopirint szedtem, mikor kiderült, hogy terhes vagyok. A terhességem 6. hetétől a terhességi vitamin mellé 3mg folsavat is szedek. 11.héten az orvosommal abban maradtunk, hogy szedhetem tovàbb a Salazopirint, de most azt javasolta, hogy vàltsuk le a Salazopirint inkàbb Pentasàra nehogy a babànàl kàrosodàst okozzon...Szeretném a véleményét kérni, ezzel kapcsolatban. Valóban okozhatott a Salazopirin magzati kàrosodàst, hisz a terhesség 2/3 részében azt szedtem. Segítségét előre is köszönöm!

Megválaszolt
Kategóriák: Bélgyulladás

Válasz

  1. Dr. Podlupszki
    Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
    2020. Február 17.

    Kedves Dóra!

    A magzatra káros készítményekről a terhesség alatt alternatív kezelésre szoktak átállni, vagyis az adott betegség kezelésére alkalmas, de ártalmatlan hatóanyagot tartalmazó gyógyszert ír fel a szakorvos a kismamának A legfontosabb , hogy önállóan semmiféle gyógyszer szedésébe ne kezdjünk bele a terhesség alatt, ha pedig valamilyen krónikus .problémánk van, nőgyógyászunkkal beszéljük meg az esetleges használatot, kezelést.

    Tisztelettel Dr.Podlupszki Csaba

Kérdés

Náthás vagyok, Coldrex tablettát, vagy Neo citran port este bevehetek?

Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Béta blokkólót és vérhigítót is szedek. (magas vérnyomás + nem állandó szívritmuszavar) Azt szeretném megkérdezni, hogy, mivel náthás vagyok, Coldrex tablettát, vagy Neo citran port este bevehetek, megihatok-e? Előre is köszönöm szépen válaszukat.

Megválaszolt
Kategóriák: Vírusos és bakteriális fertőzések

Válasz

  1. Dr. Podlupszki
    Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
    2020. Február 15.

    Kedves Tamás, háziorvosa felkeresését javasolnám.

    Üdvözlettel Dr.Podlupszki Csaba

Kérdés

Esténként kapkodom a levegőt a szivem nagyon ver es pánikba esem

Kedves doktor úr! En azzal a kérdessel fordulok önhöz,hogy esténként kapkodom a levegőt a szivem nagyon ver es pánikba esem aludni sem nagyon tudok így de ez mindig csak este jön elő én légszomjra gondolok..mit tehetnék ez ellen? Köszönöm válaszát!

Megválaszolt
Kategóriák: Életmód

Válasz

  1. Dr. Podlupszki
    Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
    2020. Február 11.

    Kedves Érdeklődő, javasolnám keresse fel kezelőorvosát, aki az elmondott panaszai után a kerdiológiai, belgyógyászati vizsgálatot fogja javasolni a panasz felderítésére.

    Tisztelettel Dr.Podlupszki Csaba

Kérdés

Évek óta szenvedek hasi görcsökkel illetve hasmenéssel, tejtermék fogyasztása után

Tisztelt Doktor Úr! Évek óta szenvedek hasi görcsökkel illetve hasmenéssel, tejtermék fogyasztása után. Gondoltam laktózérzékeny lehetek, így elkezdtem laktózmentes termékeket fogyasztani. A tünetek nagyrészt meg is szűntek. A mai napig ragaszkodom ezekhez a termékekhez azonban az elmúlt hónapban rávettem magam hogy én erről egy papírt is szeretnék, amivel úgymond megerősíthetem magamban ezt a feltételezést. H2 kilégzéses teszt elvégzése után az eredmény negatív lett. Gyomorproblémák sem voltak a 25 mg laktóz elfogyasztása után. Viszont most bajban vagyok, mert magasabb laktóztartalmú ételeket továbbra sem tudok fogyasztani mert a hasi problémák fenn állnak, de papírom van róla hogy nem vagyok laktózérzékeny. Ilyenkor mi lenne a teendő? 1 éve tej allergia teszten is voltam ami szintén negatív lett. Kezdek kifogyni az ötletekből és azért jó lenne tudni hogy milyen problémám lehet hogy tudjak a diétára is oda figyelni. Várom válaszát!

Megválaszolt
Kategóriák: Immunrendszer, Allergia

Válasz

  1. Dr. Podlupszki
    Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
    2020. Február 11.

    Kedves Szabolcs!

    A leírtak alapján, javasolnám egy dietetikus felkeresését, aki a megfelelő szaktudásával tudja kezeli az Ön által leírt panaszokat.

    Tisztelettel Dr.Podlupszki Csaba

Kérdés

Kisebb fekély, ezenkívűl pedig refluxom van, kérdezem,hogy mit ehetek?

Gyomromban van egy kisebb fekély, ezenkívűl pedig refluxom van, Kérdezem,hogy mit ehetek, hogy ez a gond megszünjön. Előre is köszönöm válaszukat. Üdvözlettel Liska Ivánné

Megválaszolt
Kategóriák: Gyomorfájdalom, Reflux

Válasz

  1. Dr. Podlupszki
    Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
    2020. Február 10.

    Kedves Mária!

    Javasolnám a minimum 3 hónapos probiotikum használatát, valamint olyan szakember felkeresését, aki a megfelelő táplálkozási tanácsokkal látja el Önt, hogy a leírt panaszai esetben, mi a legmegfelelőbb étrend.

    Üdvözlettel Dr.Podlupszki Csaba