Kérdés

Kb 1 hete, köldök vonalban,alhasi részen szúrást érzek

Kedves DoktorÚr! Kb 1 hete köldök vonalban illetve jobb alhasban szúrást érzek! Eleinte ritkábban mára már folyamatos a fájdalom és mozgásra fokozódik, ha lefekszem éaz oldalamra és felhuzom a lában enyhül egy kicsit! Székletem eddig normális volt viszont ma reggel már nagyon minimális.Elég gyakran hányingerem is van! Mit javasol keressek fel orvost a problémámmal vagy nem lehet komoly gond? Válaszát köszönöm!

Megválaszolt
Kategóriák: Székrekedés

Válasz

  1. Dr. Podlupszki
    Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
    2019. Április 25.

    Kedves Érdeklődő!

    A pontos kiváltó ok felderítése gyakran csak több vizsgálat eredményeképpen állapítható meg (fizikális vizsgálat és kórelőzmény, laborvizsgálat, esetenként képalkotó eljárással- pl. ultrahang- kiegészítve).Sajnos leveléből,nem megállapítható, hogy ki írta a levelet, mivel a panaszok a terhesség első trimeszterére is utaló jeleket mutatnak.Ezért, javasolnám keresse fel kezelőorvosát, hogy mielőbb felfedjék a panasza okát.

    Tisztelettel Dr.podlupszki Csaba

Kérdés

Az lenne a problémám hogy folyamatosan azt érzem hogy meg fogok halni

Szép napot! Az lenne a problémám hogy folyamatosan azt érzem hogy meg fogok halni. Napota többször van zuhanás érzésem. Néha furcsa a levegő vétel de inkább elalvasnal Állandó gondolat hogy meghalok. Félek hogy meg fogok halni vagy az hogy elalszom és többé nem kelek fel vagy valahol össze esek és kész annyi volt minden. Voltam kardiologian ott nem találtak semmit Pajzsmirigy túlműködés gyanúja miatt jell szednem Huma Pronolt napi 2xfelet A kérdésem az lenne hogy tényleg meg fogok halni vagy ez csak félelem 20 éves vagyok Köszönöm a válaszát.

Megválaszolt
Kategóriák: Életmód

Válasz

  1. Dr. Podlupszki
    Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
    2019. Április 24.

    Kedves Boglárka!

    Önnek erős szorongása van, ebből adódnak a tünetei, melyek hátterében szervi elváltozást nem találtak. Javaslom pszichológus vagy pszichiáter felkeresését. Ne aggódjon, nem fog meghalni, ha a szorongás oldódik, a halálfélelme is elmúlik. 

    Üdvözlettel Dr.Podlupszki Csaba

Kérdés

Hasmenés következményekép kialakult nálam egy bab méretű külső aranyér

Kedves Dr úr. 26 éves vagyok, 3 hete egy csúnya hasmenés következményekép kialakult nálam egy bab méretű külső aranyér, életemben elsőnek. 5-6 napig nagyon fájt, este is 4-5x keltem fel arra, hogy fáj és nehezen is tudtam vissza aludni miatta. Azonnal elkezdtem használni HEMORID kenőcsöt, naponta többször alkalmaztam. 6-7 nappal a megjelenés után, teljesen megszűnt a fájdalom és a bab méretű aranyér kb nagyobb bórsónyira húzódott vissza. Azóta eltelt 1,5 hét, de még mindig ott az aranyér, kicsitsem érzékeny, kicsitsem fáj. Kérdésem az lenne hogy, érdemes lenne esetleg más készítményel, krémmel, kúppal próbálkozni...szeretném ha teljesen elmúlna a kitüremkedés. Sosem volt még aranyerem.... félek hogy már örökre ott marad a kis "gumó" Válaszát előre is köszönöm!

Megválaszolt
Kategóriák: Aranyér

Válasz

  1. Dr. Podlupszki
    Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
    2019. Április 22.

    Kedves Áron!

    Az aranyeres csomó magától nem múlik el teljesen, de ha nincs gyulladásban a mérete kicsi, vagy alig tapintható. Ha a kitüremkedés nem fáj, azonban önt zavarja, a végbél falában kialakult visszér sebészileg távolítható el. Ügyeljen az étrendjére, kerülje a szorulást okozó ételeket, mivel fokozhatjákaz aranyeret, vagy elősegíthetik a kiújulását. Ha csomó begyulladt, vérzik, mindenképpen foduljon proktológushoz, aki a csomó méretétől és elhelyezkedésétől függően határozza meg a kezelés módját.

    Tisztelettel Dr.Podlupszki Csaba

Kérdés

Fokozott nyáladzasom van

Fokozott nyáladzasom van. nem reflux voltam kivizsgáláson.szivpanaszaim miatt gyógyszer élet szedek de mellé khatasként egyik sem jelez ilyen probléma T. Voltam hasi ultrahang ön is nem találtak semmit.a nyál színtelen habos muszáj kikopni már naponta elhasználom vagy 100 papírzsebkendő t. Már nagyon zavar a körzeti orvos tehetetlen már éjszaka is keletkezik akkor sűrű BB az állaga.mi lehet az ok?

Megválaszolt
Kategóriák: Immunrendszer, Allergia

Válasz

  1. Dr. Podlupszki
    Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
    2019. Március 22.

    Kedves érdeklődő!

    A fokozott nyáltermelés a paraszimpatikus idegrendszer kóros túlsúlyára utal. Ez önálló betegségként nem szokott előfordulni, de más központi idegrendszeri betegség tünete lehet,amit pl.előidézhet az allergia, vagy pszichés állapot is.

    Tisztelettel dr.Podlupszki Csaba

Kérdés

Megvastagodott gyomorfal

Több éve refluxos betegséggel jártam ellenőrzésre. Nagyon sokat fogytam, 75 kg-ról 55-re 5 év alatt. Egy hónapja trombózist kaptam a térdhajlatomban, és az akkori kivizsgálások során / CT vizsgálat kimutatta, hogy a gyomorfal megvastagodott, a legnagyobb 20 mm. Gyomor tükrözés során gastritis szerepel a leleten, ugyanekkor mintavétel is történt. A két 3 mm mintából a patológiai vizsgálat eredménye szerint a mély mirigyek épek, a lamina propriában enyhe gócos lympho-plasmasejtes beszűrődés látható. Most folyamatosan fogyok, a hajam ritkul, és már csak 43 kg vagyok. Az orvosok eltérő válaszokat adnak, gyógymódot senki nem javasolt, a szövettani eredmény jó. Az lenne a kérdésem, hogy létezik az, hogy az ilyen megvastagodott gyomorfal nem tumort jelent. Köszönöm

Megválaszolt
Kategóriák: Gyomorfájdalom, Reflux

Válasz

  1. Dr. Podlupszki
    Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
    2019. Február 13.

    Tisztelt Érdeklődő!

    Nekem személyesen is küldött több páciens olyan CT leleteket, amiken megvastagodott gyomorfal látható, de nincs jele rákos elváltozásnak. A biztonság kedvéért érdemes lenne egy endoszkópos ultrahangvizsgálatot végezni, ez megmutatja az egyes rétegeket a gyomorfalban, és kizárhatja a rákos megbetegedést. További előnye, hogy a vizsgálat közben szövetmintavételre is mód nyílik.

    Tisztelettel
     Dr. Podlupszki Csaba