Kérdés

Hasi fájdalmaim vannak 4 éve

Tiszteletem 31 éves férfi vagyok 4 éve hasi fájdalmam van és székelési ingerem köldököm körül fáj vizsgálatokat végeztek rajtam bél tükrözes,gyomor tükrözes,alergia vizsgálat semmit nem találtak mit tegyek

Megválaszolt
Kategóriák: Gyomorfájdalom, Reflux

Válasz

 1. Dr. Podlupszki
  Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
  2018. Október 25.

  Kedves Péter!

  Panaszai hátterében a gluténérzékenység, autoimmun betegség állhat.A gluténérzékenység kimutatásának lehetséges eszköze a vérvizsgálat, majd a szerológiai (specifikus ellenanyag) vizsgálat, végül pedig a vékonybél-biopszia.

  Tisztelettel Dr.Podlupszki Csaba

Kérdés

Mit jelent a diverticulosis coli?

Üdvözlöm dr úr! Azt szeretném kérdezni mit jelent a diverticulosis coli? Napjában többször kell wc -zni érdemes lenne -e béltisztitó kúrát végezni? Mit tanácsol? Köszönöm válaszát!

Megválaszolt
Kategóriák: Divertikulózis

Válasz

 1. Dr. Podlupszki
  Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
  2018. Október 24.

  Kedves Ibolya!

  A divertikulózisban szenvedő betegek csak abban az esetben használhatják a béltisztító- és méregtelenítő programokat, ha a gyulladásos állapotuk tünetmentes. Ebben az esetben a termékek használata javasolt.Ha a gyulladás jelenpillanatban is tart, javasolt egy megfelelő pro és prebiotikum kúrát elvégezni, majd utána a béltisztítást kell elvégezni, majd ezt követően a méregtelenítés következik. A gyomorműtétnek nincsen kapcsolata a jelenlegi betegségével. Elkerülni sajnos nem lehet, a tünetek enyhítésére viszont van lehetőség. Életmód- és étrendváltásra van szükség: a legfontosabb a növényi alapú, rostdús étrend, a jelentősen megnövelt folyadékfogyasztás (napi 2-3 liter), valamint a gyógynövények, pszillium mag, lenmag, korpakészítmények, probiotikumok bevitele. Különösen ajánlott a hüvelyesek, mogyorók, káposztafélék fogyasztása. A megfelelő kezelést mindig orvosnak kell javasolnia. A túlzottan nagy, állandóan vérző gurdély esetén például akár a műtét is indokolt lehet, az úgynevezett konzervatív kezelések helyett. Időt kell szakítani –és ez nagyon fontos– a rendszeres mozgásra, hiszen ez tonizálja a beleket, illetve a gyógyulási folyamatokat támogató salaktalanításra. Figyelmébe ajánlom az antioxidáns és gyulladáscsökkentő növényi szerek használatát is.

  Tisztelettel

  Dr.Podlupszki Csaba

Kérdés

10 éve vagyok coelákiás glutén sensitív enteropátiája diagnosztizáltak.

Tisztelt Doktor úr! 10 éve vagyok coelákiás glutén sensitív enteropátiája diagnosztizáltak. Létezik, hogy a gluténmentes étrend megemeli a májfunkcio értékeim. Előtte mindig normális volt. Mostanság a legmagasabb értékeim:Got71, GPT80, Gamma GT 172. Ultrahangon ezt állapították meg:a máj laterálisan a bordaívig ér, echoszerkezete megtartotta nem látszik körül írt eltérés. Az epehólyag tol jobbra a májkapu mellett közvetlenül egy kB. 18mm nagyságú máj denzitásu és szerkezetű éles contoru körül írt terület látszik. /különálló májsziget? / Ez mit jelent? Rosszra kell gondolnom? Alkoholt nem fogyasztok csak alkalom szetűen. De akkor sem sokat. Decemberre kaptam időpontot a hepatológushoz. Fibroscan vizsgálaton 1 éve voltam ott normális eredményeket kaptam. Lehetséges hogy a gluténmentes buzakemenyitos kenyérliszt ezt befolyásolja?

Megválaszolt
Kategóriák: Egészséges táplálkozás

Válasz

 1. Dr. Podlupszki
  Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
  2018. Október 21.

  Kedves Gyöngyi,

  Nem hinnem, hogy a diéta okozza a megemelkedett értéket, ez sokkal inkább magára a cöliákiára vezethető vissza.
  Ami a májléziót illeti, a leírtak alapján nincs szó rosszindulatú elváltozásról, ettől függetlenül, a jövőben érdemes figyelemmel kísérni az esetleges változásokat. 

  Tisztelettel,
  Dr. Podlupszki Csaba

Kérdés

A páromnál találtak a nyelőcső végén egy 1 cm-es és 6 cm hosszú daganatot.

Üdvözlöm. A páromnál találtak a nyelőcső végén egy 1 cm-es és 6 cm hosszú daganatot. Kérdésem, hogy a műtétig melyik készítményt ajánlaná hogy az állapota ne romoljon tovább és fizikailag is jobb legyen. Köszönettel: Jurecska Tünde

Megválaszolt
Kategóriák: Daganatkezelés

Válasz

 1. Dr. Podlupszki
  Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
  2018. Október 18.
  Kedves Érdeklődő!
  Én megvárnám a műtétet lehet, hogy előtte  sugárkezeléssel is enyhítik a problémás részt.
  Amit javasolnék,  azok a pro és prebiokumok illetve nagyadagban C vitamin használata.
  Tisztelettel Dr.Podlupszki Csaba

Kérdés

Visszatérő candidával küzdök

Kedves Doktor úr! Szoptatos kismama vagyok vissza-visszatérő candida albicannal küzdök! Sajnos antibiotikomos betegségen is átestem. Kezelésként túl vagyok egy 10napos Macmiror kezelésen most pedig egy 3 napos gynoxin 200mg-is kezelést folytatok de sajnos ugyan jobb a helyzet, de még nem vagyok tünetmentes! A szoptatást nem szeretném abbahagyni! ! ! Mit ajánlana számomra az adott esetben? Válaszát előre is köszönve!

Megválaszolt
Kategóriák: Candida

Válasz

 1. Dr. Podlupszki
  Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
  2018. Október 10.

  Kedves Érdeklődő!

  Javasolnám, keresse fel a nőgyógyászát, aki a megfelelő kezelésben részesíti Önt.

  Tisztelettel Dr.Podlupszki Csaba