Kérdés

Több mint 1 hónapja szenvedek hasmenéstől

Üdvözlöm! Több mint 1 hónapja szenvedek hasmenéstől. Egy hajnali rosszulléttel kezdődött,ami hatalmas görcsökkel, nagy mennyiségű széklettel, ájulás érzettel és túlzott verejtékezéssel járt. Aznap 2 alkalommal volt kint nálam az ügyelet, csak fájdalmat csillapítottak. Felhívtam másnap a háziorvosom telefonon keresztül IBS gyanút mondott. Mivel a tüneteim mindennapossá váltak, puffadás,gyomorszáj fájdalom,reggeli hasmenés, volt hogy emésztetlen étel volt a székletben, volt, hogy sárga volt, zöldes volt, nyálkás ,délután 5 és 8 óra között (emésztési idő után)szokott még jelentkezni a puffadás, ritkább esetben hasmenés vagy székrekedés, így ki harcoltam egy teljes kivizsgálást. A széklet minta eredménye negatív, a vérkép az Össz bilirubin szám 19-es és a CRP szám 9-es lett, ez a két szám magasabb értékű. Hasi ultrahangon egy 9mm-es és pár apróbb epekövet találtak. Szeptember 23-án kell mennem bél tükrözésre. Vény nélkül kapható készítményeket szedek. Most kezdtem a Duspatalin nevű gyógyszert. A székletem egy halvány fokkal változott, barna színű, de ugyan úgy lágy és maradt a puffadás és a puffadással járó fájdalom. Sok stressz ér, gyász időszak is szerepet játszik, voltak pánik rohamaim is. A kérdésem az lenne, hogy van-e okom feltételezni, hogy rákkal van dolgom, vagy inkább IBS, vagy esetleg az epekő okozhatja a mindennapos tüneteimet. Válaszát előre is köszönöm!

Megválaszolt
Kategóriák: Hasmenés

Válasz

 1. Dr. Podlupszki
  Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
  2019. Szeptember 10.

  Kedves Diána!

  Várjuk meg a vizsgálat eredményét, addig is javasolnám mielőbb elkezdeni a pro és prebiotikum használatát, ami a sérült bélflóra helyreállításában segít.

  Üdvözlettel Dr.Pdlupszki Csaba

Kérdés

Sokat puffadok a székelés is néha nehezen megy

Szép Napot! ,Sokat puffadok a székelés is néha nehezen megymég nem voltam vele magánorvosnál a kórházban a gasztroenteológián nem foglalkoztak vele.Érdekelne milyen vizsgálatra kellene elmennem hiszen ön Gasztroenteológus. Az itteni készítmények melyike segíthetne ebben? Válaszát várom! Üdvözlettel :Hegedűs Nóra

Megválaszolt
Kategóriák: Puffadás

Válasz

 1. Dr. Podlupszki
  Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
  2019. Szeptember 8.

  Kedves Nóra!

  Haspuffadás ellen nagyon fontos a bélflóra egyensúlyának fenntartása és/vagy helyreállítása, amit a probiotikumok és prebiotikumok fogyasztásával oldhatunk meg.Javasolnám a 2-3 hónapos kúra használatát, majd már a második hónap végén el lehet kezdeni a CleanInside béltisztító kúra használatát, ami segytségével a leírt panaszai megszűnnének.

  Üdvözlettel Dr.Podlupszki Csaba

Kérdés

Érdeklődnék ez esetleg valamilyen fertőzés lenne, vagy valami más esetleg?

Tisztelt Doktor Úr! 3 nappal ezelőtt kolléganőmmel ebédeltünk, és neki nem esett jól az étel mondta is. Estére hányt, majd utána napokig hányingere, émelygése volt. Nekem másnapra jött ki délutánra ugyan ez, hogy émelygek, hányingerem van. Első nap végig ment a hasam, mostanra felváltva van hasmenésem és szorulásom. Első napokban szürkés-sárgás székletem volt, most 3 nap elteltével normalizálódni látszik( sötétbarnás-barnás) Viszont már semmit nem tudok megenni, minden ételtől még pl. háztartási keksztől is ételundorom lesz, ha eszek máris érzem háborog a gyomrom. Éhes vagyok folyamatosan, de ha eszek utána egyből rosszul érzem magam, hányingerem lesz. Érdeklődnék ez esetleg valamilyen fertőzés lenne, vagy valami más esetleg? ( még a télen volt gyomor-bélrendszeri fertőzésem hasonló tünetekkel, de akkor lázas is voltam) Válaszát előre is köszönöm!

Megválaszolt
Kategóriák: Probiotikum

Válasz

 1. Dr. Podlupszki
  Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
  2019. Augusztus 9.

  Kedves Andrea!

  Valószínű, erős gyomorrontás-t kaptak.E kiváltó ok lehet a nem megfelelő étel elfogyasztása.Javaslat: mielőbbi probiotikum használat, háziorvos felkeresése, ha a panaszai nem múlnak, széklet vizsgálat, a megfelelő folyadék bevitelére nagyon figyeljen oda.Mielőbbi jobbulást.

  Tisztelettel Dr.Podlupszki Csaba

Kérdés

Tisztelt Dr. Podlupszki Csaba! 26 éves férfi vagyok. Már több mint egy éve szenvedek. Kezdetekben fáradtság, torokfájás, erősen kaparó torok, majd gyomor panaszok. 2018 április FOG vizsgált és nem talált eltérést, baktérium nem tenyészett. 2018.07.05-én Bal oldali borda alatti szúró érzet éjszaka. (Megesik, hogy néha érzek még egy két gyengébb szúrást) Duodenitis, Idült Gastritis k.m.n (Duodenum nyh-ja ép, redőzete megtartott, a papilla ép, bulbus gyulladt, a plyorus kerek, spontán nyílik. Az antrum gyulladt, 2 kicsípő biopsia megtörtént. Gyomor többi részének nyh-ja ép, redzőete megtartott. Oesophagus alsó harmagában I.std reflux oesophagitis képe látható. (2x1 quamatel, 4x10ml gaviscon, 1tbl Cerucal, 2x1 Lacto Seven két havonta 1 hetes kúra) 2 hét múlva kontroll: Kórszövettan (Carbamid serum 5.0 negatív, Creatinin 65 negatív, eGFR-EPI >90) Gastritis chronica levoris gredus M43000 K:K2950, Helicobacte p. negatív. Vélemény: Duodenitis, Antrumgastritis chr. Reflux betegség. 2018.07.11-én vérvétel. Minden véreredmény ref. értéken belül, de Epstein-Barr vírust detektáltak nálam (IgM 0,125 + , VCA IgG/ELISA 48.5 NTU +, nukleáris antigén (EBNA) IgG/ELISA 34.9 NTU +) Eredmények alapján friss ferzőtés. Hasi ultrahang on Haemangioma láttak ezért Hasi CT-n voltam de kiderült, hogy minden rendben. Egyéb problémát nem láttak. Fogorvosi panaszom nincs, panoráma röntgen volt. Jelenlegi állapot: Azóta sem múlt a nyaki panaszom. Gyakori fáradtság, kicsi libidó. Nyelési nehézséget érzek, kilégzéskor úgy érzem, hogy tüzes levegőt fújok. Állam alatti nyirokcsomót enyhén érzem, tapintható feszülnek érzem. Enyhén kaparó, váladékos torok. Vérvétel. Vas serum 12.6 alacsony , GPT/ALAT 69 magas, HGB 132 alacsony, HCT 0,400 alacsony. Ismételt FOG vizsgálat: idülten vérbő garat és tonsillák, idülten vérbő algarat és gégenyálkahárta, egyéb probléma nincs. Neo-ferro-forgamma-t szedtem, sötétebb székletet okozott. Éjszaka Reflux párnán alszok. Gaviscont folyamatosan szedem, próbáltam quamatel 40mg 2x1-et, időszakos böjtölést, koffeint és szénsavat kerülöm, diétázok. De lényegi változást nem érzékelek, így nem látom a helyes utat. Rosszul élem meg ezt az állapotot, már ezzel kelek-fekszek, koncentrálásban meggátol. Ön szerint elképzelhető, hogy a nyaki panaszomat a reflux, vagy a gastritis csinálja? Hogyan deríthetem ki? Köszönöm a segítségét! Tamás

Megválaszolt
Kategóriák: Fáradtság

Válasz

 1. Dr. Podlupszki
  Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
  2019. Június 17.

  Kedves Tamás!

   Panaszait okozhatja a reflux, a felmaródott nyálkahártya miatt érzi úgy, hogy tüzes levegőt fúj. Mivel a reflux miatt nem tudja kipihenni magát éjszaka, fáradt, ami kihat a libidójára, és pszichésen is megviseli. A torok területét érő gyomorsav a felmaródás miatt gyulladást okozhat (a torka és gégéje is irritált), míg a szegycsont vagy bordák mögötti részen szúró  fajdalommal járó égető érzést is valószínűleg a reflux miatt érzi. A „gombóc” érzés a torokban tipikusan reflux tünet. A reflux betegség okozta kellemetlen tünetek enyhítésére a gyógyszerek mellett a mályva és az útifű főzete sikerrel alkalmazható, de javaslom egy gasztroenterológus felkeresését, aki részletes kezelési tervet állít fel Önnek.  Ez TB alapon is igénybe vehető. 

  Tisztelettel Dr.Podlupszki Csaba

Kérdés

Kb 1 hete, köldök vonalban,alhasi részen szúrást érzek

Kedves DoktorÚr! Kb 1 hete köldök vonalban illetve jobb alhasban szúrást érzek! Eleinte ritkábban mára már folyamatos a fájdalom és mozgásra fokozódik, ha lefekszem éaz oldalamra és felhuzom a lában enyhül egy kicsit! Székletem eddig normális volt viszont ma reggel már nagyon minimális.Elég gyakran hányingerem is van! Mit javasol keressek fel orvost a problémámmal vagy nem lehet komoly gond? Válaszát köszönöm!

Megválaszolt
Kategóriák: Székrekedés

Válasz

 1. Dr. Podlupszki
  Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
  2019. Április 25.

  Kedves Érdeklődő!

  A pontos kiváltó ok felderítése gyakran csak több vizsgálat eredményeképpen állapítható meg (fizikális vizsgálat és kórelőzmény, laborvizsgálat, esetenként képalkotó eljárással- pl. ultrahang- kiegészítve).Sajnos leveléből,nem megállapítható, hogy ki írta a levelet, mivel a panaszok a terhesség első trimeszterére is utaló jeleket mutatnak.Ezért, javasolnám keresse fel kezelőorvosát, hogy mielőbb felfedjék a panasza okát.

  Tisztelettel Dr.podlupszki Csaba