Kérdés

Szeretném megkérdezni, melyik készítményt szedjem?

Tisztelt Dr. ÚR! SZeretném megkérdezni, melyik készítményt szedjem. A mellemet most fogják másodszor műteni, emlő solitser cystájával.Köszönöm előre is válaszát.Tisztelettel:Nagyné Erika

Megválaszolt
Kategóriák: Gyógygombák

Válasz

 1. Dr. Fachet
  Prof. Dr. Fachet József MD. PhD. orvosi csapata Rákkutató, immunológus, kórélettanász
  2018. Április 25.

  Tisztelt Hölgyem!

  Köszönjük megtisztelő bizalmát! Az említett elváltozás nem rosszindulatú, így az alábbi kiegészítő kezelést javasolnánk:
  a Fachet Vital Basic nevű, 4 különféle gombát tartalmazó terméket ajánljuk, 2x2 kapszula/nap adagolásban. Minden bevételt javasolt kiegészíteni alkalmanként 500mg C-vitamin bevitelével (nem liposzómás C-vitamin, hanem tabletta formátumú), a felszívódás javítása érdekében. A készítményt tartósan kell szedni, 4 hónap aktív szedést követően érdemes tartani egy 1 hónapos szünetet, majd ilyen ciklikussággal a terápiát folytatni.

  Tekintve, hogy az említett betegség is összetett probléma, számtalan külső és belső tényező befolyásolja a folyamatok alakulását. A gyógyulás esélyét rendszerbe foglalt, komplex holisztikus terápia biztosíthatja leginkább, mely a klasszikus és a komplementer medicinát ötvözi, magában foglalja a táplálkozás, gyógynövények, a testmozgás, az életvitel újragondolását és a lelkigyakorlatokat (természetesen az életkor és a fizikai állapot figyelembevételével). Ugyanis a lelki tényezők alapvető törvényszerűségek mentén befolyásolják a fizikai test folyamatait. Meghatározó, hogy a gyógymódok, kiegészítő/gyógytermékek alkalmazása is tudatosan, tematikus rendbe foglaltan történjen, mert a gyógygombák csupán egy "szeletét" képezik a szükséges terápiának. Amennyiben a személyre szabott, holisztikus terápia iránt Ön érdeklődne, kérjük szíveskedjen jelezni felénk!

  Tisztelettel kívánunk jobbulást

  Dr Fachet orvosi csapata

Kérdés

Az lenne a kérdésem hogy erre az autoimun pajzsmirigy betegségre szethetem e a pecsétviaszgombàt?

Üdvölön kedves doktorúr! Egy olyan problémàm lenne hogy a lajzsmirigyen 10-évvel ezzelöt kezdödött hogy begyulladt.Na màr most ezzàltal rocsolodott elghalt területek cannak rajta.Már nincs begyulladva kezelnek hormont szedek nspi 1letroxot.Tsh àltalában jo szokot lenni.Nèha ki ki ugràl a tartomànybol.A másik ami baj volt hogy magas volt az antitestek T P O szàma! Az lenne a kérdésem hogy erre az autoimun pajzsmirigy betegségre szethetem e a pecsétviaszgombàt? /ö mint adaptogén természetü gomba/ jo e nekem? Megàlitanà e az imunredszerem tàmadàsàt a pajzs.mirigy ellen? köszönettel :Saboltàsz Ferencné

Megválaszolt
Kategóriák: Gyógygombák

Válasz

 1. Dr. Fachet
  Prof. Dr. Fachet József MD. PhD. orvosi csapata Rákkutató, immunológus, kórélettanász
  2018. Április 24.

  Tisztelt Hölgyem!

  Köszönjük megtisztelő érdeklődését! Korrekten közelítve kérdését gyógyulást a gombakészítményektől nem ígérhetünk, de a tüneteket képesek lehetnek jótékonyan befolyásolni több módon is. Pl. a gyulladásos folyamatok mérséklése, az immunrendszer harmonizálása, a szervezet oxigénfelhasználásának javítása mind javíthatják az életminőséget.

  A tünetek enyhítésére a Fachet Vital Plus nevű készítmény fogyasztását javasoljuk 2x1 kapszula/nap adagolásban, amennyiben nem zajlik célzott immunműködést gátló (immunszupresszív) kezelés, mert ebben az esetben a gombakészítmények ill. valamennyi immunerősítő fogyasztása ellenjavallt! Vagyis nem az autoimmun folyamat képez ellenjavallatot, hanem az immunműködést gátló gyógyszer alkalmazása. Amennyiben nincs ütközés, a készítményt tartósan kell szedni, 4 hónap aktív szedést követően érdemes tartani egy 1 hónapos szünetet, majd ilyen ciklikussággal a terápiát folytatni.

  Mivel egészségünket érintően számtalan külső és belső tényező befolyásolja a folyamatok alakulását, a gyógyulás esélyét rendszerbe foglalt, komplex terápia biztosíthatja leginkább, mely a klasszikus és a komplementer medicinát ötvözi, magában foglalja az étkezés, gyógynövények, a testmozgás, az életvitel újragondolását és a lelkigyakorlatokat. Ugyanis a lelki tényezők alapvetően befolyásolják a fizikai test folyamatait. Amennyiben e téren érdeklődne és a segítségére lehetünk, kérjük szíveskedjen jelezni felénk!

  Tisztelettel kívánunk jobbulást

  Dr Fachet orvosi csapata

Kérdés

Milyen immunerősítőt tudna ajánlani?

Jó napot kívánok Professzor úr Azzal a kérdéssel fordulok ön ill önök felé hogy a bátyámnál a szájpadlásán rossz indulatú daganatot állapítottak meg.Sajnos hetente 3szor vese dialízisre is vinni kell szeretném meg kérdezni milyen gyógynövényt immunerősítőt tudna ajánlani. Válaszát ill segítségét előre is köszönöm Tisztelettel Csató Tibor

Megválaszolt
Kategóriák: Gyógygombák

Válasz

 1. Dr. Fachet
  Prof. Dr. Fachet József MD. PhD. orvosi csapata Rákkutató, immunológus, kórélettanász
  2018. Április 24.

  Tisztelt Uram!

  Köszönjük megtisztelő érdeklődését! A daganatos betegség összetett probléma, számtalan külső és belső tényező befolyásolja a folyamatok alakulását. A gyógyulás esélyét rendszerbe foglalt, komplex holisztikus terápia biztosíthatja leginkább, mely a klasszikus és a komplementer medicinát ötvözi, magában foglalja az étkezés, gyógynövények, a testmozgás, az életvitel újragondolását és a lelkigyakorlatokat (természetesen az életkor és a fizikai állapot figyelembevételével). Ugyanis a lelki tényezők alapvető törvényszerűségek mentén befolyásolják a fizikai test folyamatait.

  A gombakészítmények elsősorban az immunrendszer erősítésével segíthetnek, bár számos egyéb jótékony hatásuk is van. Daganatos betegség esetén a Fachet Vital Basic nevű, 4 különféle gombát tartalmazó terméket ajánljuk általában 2x4 kapszula/nap adagolásban, de Testvérének a dialízis miatt 2x2 kapszula/nap adagban. Minden bevételt javasolt kiegészíteni alkalmanként 500mg C-vitamin bevitelével (nem liposzómás C-vitamin, hanem tabletta formátumú), a felszívódás javítása érdekében. A készítményt tartósan kell szedni, 4 hónap aktív szedést követően érdemes tartani egy 1 hónapos szünetet, majd ilyen ciklikussággal a terápiát folytatni. A termék fogyasztását mielőbb célszerű megkezdeni, s fontos tudni, hogy segíthet semlegesíteni az esetleges sugár- és kemoterápia egyik legfenyegetőbb szövődményét, a hasmenés/étvágytalanság/hányás okozta testsúly vesztést. A kemoterápia beadásának napján ajánlott minden kiegészítő készítmény bevételének kihagyása!

  Meghatározó, hogy a gyógymódok, kiegészítő/gyógytermékek alkalmazása is tudatosan, tematikus rendbe foglaltan történjen, mert a gyógygombák csupán egy "szeletét" képezik a szükséges terápiának, melyek áttét esetén is alkalmazhatók. Amennyiben a komplex holisztikus terápia iránt Testvére érdeklődne, kérjük szíveskedjen jelezni felénk!

  Tisztelettel kívánunk jobbulást Testvérének

  Dr Fachet orvosi csapata

Kérdés

Nekem mi lehet a bajom? Fent leírt kórkép mit jelent?

Tisztelt Doktor Úr! Bár nem feltétlen az Ön szakterülete, de Önnek küldöm el a kérdésem. Talán több információval rendelkezik a kérdést illetően, mint egy dietetikus vagy egy bőrgyógyász. 28 éves férfi vagyok, jobb oldalamon borda alatt pár napja, hete tompa nyomást érzek. Van olyan nap, hogy nem is érzem, máskor viszont igen. Nem fáj, nem akadályoz semmiben, kondim jó, étvágyam van, nem vagyok levert, vagy bármi. Viszont olyan érzés, mintha lenne ott valami. Nyomásra nem reagál, mozgásra sem. kitüremkedés nincs, vagy púp, szimetrikus a hasfalam. Hasonló panaszokkal olvastam egy olvasó hozzászolását, ahol a CT-nek vagy ultrahangnak az alábbi eredménye lett: A máj homogen,reflectivitása jelentősen fokozott. Vélemény Diffus májlaesio. Nekem mi lehet a bajom? Fent leírt kórkép mit jelent? Tisztelettel, Cs. Balázs

Megválaszolt
Kategóriák: Egyéb

Válasz

 1. Dr. Fachet
  Prof. Dr. Fachet József MD. PhD. orvosi csapata Rákkutató, immunológus, kórélettanász
  2018. Április 24.

  Tisztelt Uram!

  Köszönjük megtisztelő érdeklődését! Az Ön panasza/tünete nem olyan specifikus, hogy azt azonosítani lehetne a korábbi olvasói hozzászólással, de akár előfordulhat a problémák tekintetében azonosság is. A kérdés tisztázására mielőbbi belgyógyászati kivizsgálást javasolunk! Az említett diagnózis a máj egészét érintő működési zavart jelez.
   
  Tisztelettel kívánunk jobbulást, jó egészséget
  Dr Fachet orvosi csapata

Kérdés

A kérdésem az, hogy jogos-e a félelmem?

Tisztelt Doktor Úr! A hétvégén barátokkal Tatabánya mellett egy kulcsosháznál sütögettünk és az este folyamán egy róka is szegődött hozzánk, többször megjelent ellopva asztal mellől kolbászt, kenyeret... A háziak állítása szerint ők szoktatták oda, avval, hogy etették és ezért nem tart az embertől. Nekem a nap folyamán a lábam feltörte a cipő és így este mezítláb mászkáltam, azonban egy kicsi viszonylag felületes, de kicsit vérző seb volt bal sarkamon. Sajnos mivel estére szinte ki is ment a fejemből, így le sem mostam, illetve le sem fertőtlenítettem alvás előtt. Másnap jutott az eszembe az, amitől félek, hogy mi van, ha a róka esetlegesen mégis veszett volt és nekem a sebes lábam érintkezett a székkel, amire felraktam illetve földdel, amiken az ő testnedve előfordulhatott akár. A kérdésem az, hogy jogos-e a félelmem? Kell-e így félnem a veszettségtől? Kell-e oltás? Vagy ilyen módon nem kaphatom el? Válaszát előre is köszönöm.

Megválaszolt
Kategóriák: Egyéb

Válasz

 1. Dr. Fachet
  Prof. Dr. Fachet József MD. PhD. orvosi csapata Rákkutató, immunológus, kórélettanász
  2018. Április 23.

  Tisztelt Hölgíem!

  Köszönjük megtisztelő kérdését! A róka nem biztos, hogy veszett volt, a veszett állat viselkedése bizonyos jellegzetességeket mutat. Amennyiben a róka veszett volt, előfordulhat fertőzés a leírt módon, de akár csak a földdel érintkező seb is elfertőződhet. Emiatt a seb megfigyelése, kezelése kiemelten fontos, bármilyen apró tünet, panasz, zavar esetén azonnal orvoshoz kell fordulni! Ha Önt nyugtalanítja a kérdés, javasoljuk, hogy haladéktalanul keresse fel a Baleseti Sebészeti Ambulanciát!
   
  Tisztelettel kívánunk jó egészséget
  Dr Fachet orvosi csapata

Következő oldal