Kérdés

Székrekedésre illetve sok végbél gázra létezik tartós kezelés?

Jó napot szekrekedésre illetve sok vegbel gazra letezik tartos kezeles akár injekció formában? Köszönöm

Megválaszolt
Kategóriák: Székrekedés kezelése

Válasz

 1. Dr. Podlupszki
  Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
  2017. Június 6.

  Tisztelt Érdeklődő!

  Elegendő rost, illetve probiotikum szedése javíthat a panaszokon. Esetleg egy Normix kezelés szóba jöhet.
  Üdvözlettel,
  Dr. Podlupszki Csaba

Kérdés

3 éve szorulásom van. guttalax, keserűsó, 3-4 naponként van székletem

3 éve szorulásom van. guttalasz, keserűsó, 3-4 naponként van székletem Méregtelenítés használna-e? vastagbél, végbél tükrözésem negatív. Nem tudnak igazán sehol segíteni Ha kapnék valami jó tanácsot megköszönném tisztelettel J.Endre

Megválaszolt
Kategóriák: Béltisztítás

Válasz

 1. Dr. Podlupszki
  Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
  2017. Április 28.

  Kedves Endre!

  Úgy gondolom, hogy ebben az esetben a béltisztítás és a  méregtelenítés látványos eredményt hozhat, és a székelése helyreáll.

  Remélem, segíthettem,
  Üdvözlettel,
  Dr. Podlupszki Csaba


Kérdés

Minden féle hashajtót kipróbáltunk, de nem használnak

Tisztelt Doktor Úr! Férjem 8o éves, és mindig nagyon székrekedéses volt. Eddig az évig szenna teával elértük hogy 4-5 naponként legyen széklete, de az idén már a tea sem hat neki. Minden féle hashajtót kipróbáltunk, de nem használnak. A beöntés még kórházi körülmények között sem hozott eredményt. Kétszer került ezzel kórházba az idén. Erőteljes hashajtót irt neki az orvos, és azt mondta, hogy idős kori bélrenyhesége van. Az erőteljes hashajtóból is kétszer kapott, de csak amikor a kórházban egy nagy adag ricinust adtak neki, arra lett széklete, ami először egy kicsit keményebb, és utána 2-3 alkalommal nagyon hasmenéses, de még azon a napon. Utána újra semmi. Inzulinos cukros, Levalokot is használtunk, de arra sem lett semmi. Most kórházban van, dagadó lábbal kapcsolatosan, és egy hete nem volt széklete, és ott nem enged beadni magának ricinust, mert fél hogy "+baleset " éri. A hasa nem fáj, amikor kórházba került és azt mondták, hogy szalvéta szárazságú dugók vannak a belében, akkor is jó bélhangokat állapitottak meg. A cukros doktornő is azt mondta, adjam a ricinust. Kérdésem az, hogy ezen nem lehet segiteni, vagy hány naponként muszály a ricinust beadni. Nagyon várom a válaszát, mert amikor kórházban van, volt o9lyan hogy 7-8 napig nem volt széklete.Tisztelettel Némethné Kovács Magda

Megválaszolt
Kategóriák: Székrekedés kezelése

Válasz

 1. Dr. Podlupszki
  Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
  2016. Szeptember 6.

  Kedves Magda!

  A székrekedés jelentkezhet egyes gyógyszerek, például opioid fájdalomcsillapítók és vastartalmú tabletták szedésének következtében, illetve anyagcserezavar és más betegségek mellékhatásaként.A hashajtók használata,amelyek rövid távon hatásosak ugyan, de hosszú távon nem ajánlott az alkalmazásuk.Javasolnám a megfelelő folyadék bevitelét, több rostban gazdag táplálék fogyasztását, székletlazítót és emésztést, bélműködést serkentő készítményt kipróbálni. Amennyiben ezek egyike sem vezet eredményre, mindenképpen fel kell keresni újra a háziorvost, illetve szakorvoshoz kell fordulni.

  Tisztelettel  Dr.Podlupszki Csaba

Kérdés

Az anyagcserém jóformán teljesen leállt

Kedves Dokrtor Úr! Olyan problémám van, hogy az anyagcserém jóformán teljesen leállt, szűztea kapszula nélkül a természetes folyamat nem működik a szervezetemben, kilók folyamatosan jönnek rám. Mit javasolna? ? Nézegettem az interneten a Natural swiss méregtelenítő kúráját, nekem az megfelelő lenne? Válaszát előre is köszönöm!

Megválaszolt
Kategóriák: Székrekedés kezelése

Válasz

 1. Dr. Podlupszki
  Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
  2016. Június 5.

  Tisztelt Érdeklődő!
  Az anyagcsere során keletkező salakanyag megfelelő ürítéséhez nagyon fontos a folyadék(elsősorban tiszta víz) bevitele, és a rostokban gazdag táplálkozás. A Clean Inside béltisztító kúra használatát javasolnám az Ön számára, ezzel megoldható az egészségügyi problémája.
  Tisztelettel   Dr.Podlupszki Csaba