Kérdés

Nyugalmi állapotban is magas a pulzusom

Tisztelt Doktornő! Az elmúlt néhány hétben  (90-110). 21 éves vagyok, nem vagyok túlsúlyos, aktív, egészséges életet élek, rendszeresen sportolok. Sokszor előfordul, hogy szédülés, gyengeség fog el. Olyan is előfordult, hogy az ágyból felkelve (nem hirtelen mozdulattal) 75-ről 130-ra ugrott a pulzusom. 2 hete voltam a kardiológián, ahol vérvételen és EKG vizsgálaton vettem részt. A vérképen csupán a limfocitaszámom volt magas, az EKG pedig nem mutatott - az orvos szavaival élve - nagy eltérést. Ön szerint lehet valami gond a háttérben, és érdemes további vizsgálatokra mennem? Előre is köszönöm a válaszát: Kemsei Viktória

Megválaszolt
Kategóriák: Szív- és érrendszeri problémák

Válasz

 1. Dr. Tóth Sára Rebeka
  2022. Február 10.

  Kedves Viktória!

  Amennyiben a magasabb pulzus panaszokat okoz Önnek, érdemes lehet alaposabban utánajárni. A magasabb pulzus hátterében számos ok állhat, melyeket ki kell zárni. Mindenképpen érdemes a pajzsmirigy vizsgálata, melynek kezdeti lépése a pajzsmirigyhormonok meghatározása (TSH, T3, T4 szint) – nem tudom, hogy ez része volt-e az Önnél elvégzett laborvizsgálatnak. Gyulladás is okozhat magasabb pulzust, amire több laborparaméter is utalhat (főleg CRP, össz.fehérvérsejtszám). Amennyiben ezek az okok kizárásra kerültek, további kardiológiai kivizsgálás lehet szükséges. Az, hogy a nyugalmi EKG rendben van, nem feltétlenül jelenti azt, hogy időnként nem jelentkezik úgynevezett paroxizmális („jövő-menő”) ritmuszavar, mely jelentős pulzusszám emelkedéssel és rosszulléttel járhat. Célszerű lehet egy Holter-EKG elvégzése is (24 órás EKG monitorozás), mely során szélesebb kép kapható a szívritmusról. Indokolt lehet szívultrahang, esetleg terheléses EKG elvégzése is. Amennyiben sikerül valamilyen „konkrét” ritmuszavart azonosítani, akkor speciális kezelési formák (pl. katéteres abláció) is szóba jöhetnek. Illetve indokolt esetben, alapos kivizsgálás után gyógyszeres terápia is elérhető a pulzusszám csökkentésére. Mindezeket egyedileg kell mérlegelni. Keresse fel háziorvosát, egyeztessenek ezekről és ha panaszai továbbra is fennállnak, kérjen időpontot további kardiológiai kivizsgálásra. 

  Továbbá figyeljen oda a megfelelő mennyiségű (minimum 2 liter) folyadék fogyasztására; illetve kerülje a koffeintartalmú italok fogyasztását.

  Jó egészséget kívánok!

  Üdvözlettel, 

  Dr. Tóth Sára Rebeka 

Kérdés

Magas vérnyomás, szívbillentyűzavar és túlsúly esetén hogy javíthatnék az életminőségemen?

Szia! Remélem nem gond hogy így szólítottalak meg:) Szeretnék segítséget kérni ugyan is manapság kiderült egy két probléma az egészségem veszélye érdekében. Magas vérnyomást és szívbillentyű zavart diagnosztizáltak nálam. :/. Szeretném rendbe hozni az életemet mert van rajtam plusz súly ami ha esetleg el tűnni jobban élhetném az életemet, megszűnne az önbizalom hiány, és a betegségemet is legyőzhetném.

Megválaszolt
Kategóriák: Szív- és érrendszeri problémák

Válasz

 1. Dobor Viktória
  2017. December 12.

  Kedves Kérdező!

  Semmi gond! A legfontosabb a problémádra valóban a fogyás lenne! A vérnyomás a fogyás hatsára rohamos javulást tud mutatni, így a szív is mentesülhet a terhelés alól. Bár így a sportolás kicsit keretek közé szorul. Az orvosod tanácsára szorulsz ebben a kérdésben, hiszen ő tudja, hogy az szívbillentyű probléma mennyire súlyos és mi ajánlott mellette. Én azt mondanám, hogyha eddig nem sportoltál akkor először a biciklizés, úszás vagy a séta sokat változtathat!

  A fogyást tekintve két szabályt tarts be: csökkentsd a szénhidrátot és egyél rendszeresen kis adagokat! A szénhidrát csökkentése magába fogalja a fehérlisztes pékáru kerülését (vizes zsemle, vizes kifli, fehér kenyér stb), a tésztafélék, a burgonya, a rizs, a ropogtatni valók, az édességek és a cukor tartalmú élelmiszerek kerülését (cukros üdítő, de még a gyümölcslé is! ). Ha köreteket zöldségekkel helyettesíted, az nassolni valót gyümölccsel vagy magvakkal, máris sokat tettél az egészségedért! A magasvérnyomás és a szívproblémák esetén az is fontos lenne, hogy a só- és zsírbevitelt lecsökkentsd. Kerülni kell a zsíros húsokat, húskészítményeket. Az étkezéseket illetően 4-5 étkezés, amire szükséged lenne, hogy a vércukrod egyenletes legyen és elkerüld az éhségérzetet.  

  Tisztelettel: Dobor Viktória 

Kérdés

Milyen étrendkiegészítőt lenne jó szednem a szívritmus zavar megszüntetésére?

Tisztelt Cím! A problémám a következő:több éve már,hogy időnként kellemetlen szívritmus zavarral küzdök. A kardiológiai kivizsgálás során szervi eltérést nem találtak.Családomban azonban két leánytestvérem is elszenvedett már infarktust,ezért félek,hogy genetikailag hajlamos lehetek én is.64 éves vagyok ,egyébként nem beteges jó fízikai állapotban.Szeretném a véleményüket kérni abban,hogy milyen étrendkiegészítőt lenne jó szednem a szívritmus zavar megszüntetésére. Válaszukat tisztelettel megköszönve:Szabóné Katalin.

Megválaszolt
Kategóriák: Szív- és érrendszeri problémák

Válasz

 1. Dr. Fachet
  2017. Október 25.

  Tisztelt Hölgyem!

  Köszönjük megtisztelő érdeklődését!  A Fachet készítmények közül a Fachet Vital Plus nevű termék fogyasztását ajánljuk Önnek 2x1 kapszula/nap adagolással. 4 hónap aktív szedést követően érdemes tartani egy 1 hónapos szünetet, majd ilyen ciklikussággal a terápiát folytatni. További támogatásra érdemes a rendszeres fizikai aktivitás, a megfelelő étkezés és életvitel, valamint a belső egyensúlyt megteremtő lelki gyakorlatok. Amennyiben ez a komplex holisztikus terápia felkeltette az érdeklődését, kérjük szíveskedjen jelezni felénk!
   
  Tisztelettel kívánunk jó egészséget
  Dr Fachet orvosi csapata

Kérdés

Kérem szíves tanácsát, mivel lehetne a tüneteket enyhíteni, lefolyásukat lassítani vagy esetleg megállítani?

Tisztelt Doktor Úr! Édesapám 88 éves, egy hete jártunk érsebészeti vizsgálaton, ahol előrehaladott alsó végtagi érszűkületet állapították meg. Műtéti megoldás a magas kora és általános állapota miatt szóba se jöhet az orvos szerint. Bal lábának nagy ujja lilás elszíneződésű, nyugalmi állapotban is fájdalmas és már kisebb seb is megjelent rajta. Olvastam, hogy a mozgás sokat segítene, de sajnos egy korábbi agyi történés miatt nagyon nehezen mozog és állandó szédüléssel küzd. Az orvos sok jóval nem bíztatott bennünket, SP54 gyógyszert írt fel, és rosszabbodás esetén lábamputációt helyezett kilátásba. Ez a legrosszabb, amit el tudunk képzelni. Sok jót olvastam és hallottam a gyógygombákról. Kérem szíves tanácsát, mivel lehetne a tüneteket enyhíteni, lefolyásukat lassítani vagy esetleg megállítani. Köszönöm megtisztelő válaszát.

Megválaszolt
Kategóriák: Szív- és érrendszeri problémák

Válasz

 1. Dr. Fachet
  2017. Október 25.

  Tisztelt Hölgyem!

  Köszönjük megtisztelő érdeklődését! Bár a gombák sokrétű gyógyhatása valóban segíthet a keringési zavarok tüneteinek enyhítésében, sajnos azt nem ígérhetjük, hogy az Édesapja gyógyulását garantálják. Angiológus szakorvos véleménye alapján lehet beállítani a terápiát, amit az állapot és az életkor együttesen határoznak meg. A gyógygombakészítmények közül Édesapjának a Fachet Vital Plus nevű terméket ajánljuk, 2x2 kapszula/nap adagolásban 3 hónapig. Majd 1 hónap szünet után 2x1 kapszula/nap adaggal folytatható a kezelés.
  Javasoljuk érdeklődjön a kezelőorvosnál, van-e lehetőség keringésjavító infúzió adására, esetleg Alprestil kúra folytatására?
   
  Tisztelettel kívánunk jobbulást Édesapjának
  Dr Fachet orvosi csapata

Kérdés

Az alábbi problémák és az ezekre szedett gyógymszerek mellé mit javasol?

Tisztelt Doktor Úr! 21 éves vagyyok, II. fokú mitralis billentyű elégtelenségben, II. fokú AV blokkban, illetve magas vérnyomásban szenvedek. Kitágult a bal kamrám ezeknek a következménye képpen. Az orvosom Coverexet, Chinidin-t, illetve amlodipint írt fel. Mivel ugye magas a vérnyomásom, panaszaim közé tartozik még a mellkasi fájdalom illetve a nehézlégzés is. Július 24.-én fognak műteni. Az amlodipint reggel, a chinidint naponta 1x, a coverexet este szoktam szedni. Csak az az igazság, hogy sokszor nem vagyok jól. Egy egészségügyis ismerősömmel beszéltem ő a Nitromintet mondta, hogy azt kéne szedjem amikor fáj a mellkasom. De Önt kérdezném, mint szakembert, hogy javasol e esetleg még valamiféle gyógyszert ezek mellé/helyett? Köszönöm. László

Megválaszolt
Kategóriák: Gyógygombák

Válasz

 1. Dr. Fachet
  2017. Március 28.

  Tisztelt Uram!

  Köszönjük, hogy hozzánk fordult kérdésével! Nem ismerve az Ön pontos kórtörténetét, nem volna helyes és etikus beleszólni az Ön kezelésébe! A kardiológus szakemberek kiválóan felkészültek, s biztos, hogy Önnek korrekt kezelést állítottak be. Amennyiben e tekintetben kétségei volnának, érdemes lehet egy másik kardiológus véleményét is kikérni. Ön még nagyon fiatal, így fontos, hogy megfelelő terápia alatt álljon!
  Kiegészítésként javasolható olyan módszer gyakorlása a mindennapokban, amely a lelki-szellemi és a fizikai síkon is előnyösen támogathatja a szervezetét. Ilyen pl. a jóga, amely minden vonatkozásban jótékony befolyással lehetne az Ön állapotára. Egyebekben ajánlható gyógynövények, gyógyteák (pl. galagonya) fogyasztása.
   
   
  Tisztelettel kívánunk jobbulást,
  Dr Fachet orvosi csapata

Kérdés

Magasvérnyomás, mozgásszervi problémák mellett javasoltak a termékek?

Magasvérnyomással,szív ritmus zavarral,és a bal szívkamra nagyobbodással,és mozgás szervi ,betegséggel küszködök.Szeretném meg kérdezni a prof úrat,hogy szedhetem e valamelyik gombat? Ami jó hatást váltana ki a szervezetemre. Tisztelettel Zsuzsa

Megválaszolt
Kategóriák: Gyógygombák

Válasz

 1. Dr. Fachet
  2017. Január 8.

  Tisztelt Hölgyem!

  Köszönjük megtisztelő érdeklődését! Panaszaihoz igazodó sokrétű hatásai miatt a Fachet Vital Plus nevű készítmény fogyasztását javasoljuk 2x1 kapszula/nap adagolásban. A Cordiceps és a Ganoderma gombák több oldalról tudják támogatni az ön szervezetét a meglévő problémákat illetően.
   
  Jobbulást kívánunk tisztelettel
  Dr Fachet orvosi csapata

   

Kérdés

Szívműtét után mit javasol?

kb. 3 éve fedezték fel, hogy kitágult az aortám. Évek alatt 6,6 lett a mérete. Előszőr a Városmajori ezott szivműtétet javasolták. Erre ebben az évben ,-május óta havonta telefonáltam időpontért,de a professzor Úr kijelentette, hogy nincs rá kapacitás. Egy ideig a tudaton kivűl nem okozott problémát, de kb. l éve sokszor igen rosszul vagyok. erős szivdobogás, mellkasszoritás, halálfélelem, hányinger, általános rosszullétet érzek. Gyógyszerem Metoprolol Z Hexal, 5o mg retard tabl. napi 3x1 és Telmisartan Actavis 4o mg 2 x 1/2. Ezek után jelentkeztem a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetnél,ahol 2o16.év végéig igérték a nyitott szivműtét elvégzését, de ez sem teljesült még. A problémát még tetézi,hogy lelkileg családi semmibevételem miatt mentálisan is nagyon rosszul vagyok. kérdésem,hogy műtét után van-e olyan szer,ami elősegiti/ha túlélem/ az állapotom hatásosabb javulását,beleértve a pszichés állapotom! Nagyon köszönöm a segitségét! Magdolna

Megválaszolt
Kategóriák: Gyógygombák

Válasz

 1. Dr. Fachet
  2016. December 29.

  Tisztelt Hölgyem!

  Köszönjük megtisztelő bizalmát! Az aortatágulat mindenképpen műtéti beavatkozást indokol, mely minden bizonnyal kitűnően fog sikerülni. A várólisták az Ünnepek alatt gyakran zsúfolódnak, de talán jobb is, ha nyugodtabb körülmények közt zajlik az operáció. A lelki problémák megoldásának ügyében haladéktalanul lépéseket kell tennie, de ez nem (csak) gyógyszeres megoldást kíván. Ez ügyben Ön tehet magáért a legtöbbet, akár már a műtétet megelőzően, de azt követően mielőbb. Amennyiben e téren a segítségére lehetünk, kérjük legyen szíves jelezze felénk!
   
  Tisztelettel,
  Dr Fachet orvosi csapata

Kérdés

Cukor és vérnyomás

Tisztelt Professzor úr,

Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy már régóta problémám van a cukrommal, sokszor magasabb mint a megengedett, de még nem kaptam rá gyógyszert, viszont félek, hogy hamarosan ez is bekövetkezik. Olvastam ezekről a gyógygombákról és az lenne a kérdésem, hogy segíthet-e ez rajtam? A vérnyomásom is kicsit magas szokott lenni, de más problémám nincs. A cukor miatt gyógyteát iszom, mellette lehet szedni az Ön készítményét?

Köszönöm a válaszát!

Tisztelettel: Király Gáborné

Megválaszolt
Kategóriák: Cukorbetegség

Válasz

 1. Dr. Fachet
  2016. Július 26.

  Kedves Király Gáborné,

  Köszönöm, hogy hozzám fordult problémájával!

  Nagyon fontos hangsúlyoznom, hogy mennyire fontos a prevenció, a megelőzés, hiszen, sokkal könnyebb egy betegség kialakulását megakadályozi, mint magát a betegséget kezelni. Ha már a családban is előfordulnak krónikus megbetegedések, cukorprobléma, vérnyomás gondok, rákos megbetegedések, érdemes a gyógygombákhoz fordulnunk, hogy megelőzzük a bajt. 

  Készítményem a Vital Defense Basic, a leghatékonyabb gyógygombák kombinációja. Összeállításuk során figyelembe vettem tulajdonságaikat, hogyan hatnak leginkább jótékonyan a szervezetre. Az egyik gyógygombám, a mandulagomba tartalmazza a legnagyobb mennyiségben a gyógygombák közül a béta-glükánt, mely bizonyítottan kiváló daganat gátló, vírusölő hatással rendelkezik valamint eredményesen helyt áll a cukor és vérnyomás problémákkal szemben. De ide sorolhatnám a Vital Defense termékcsaládban megtalálható további gyógygombákat is, melyek tulajdonságainak köszönhetően (Pecsétviaszgomba-rendkívül jó antioxidáns) mind elősegítik a cukorszint és a vérnyomás optimális beállítását. Mivel a gyógygombákból álló készítményem természetes összetevőket tartalmaz, nincs semmifelé mellékhatása, nyugodtan szedhető a gyógytea mellett. 

  Ajánlom a Vital Defense Basic 3x2 db szedését, kúra szerűen 3 hónapig fogyasztani!

  Köszönöm a bizalmát, üdvözlettel:

  dr. Fachet József