Kérdés

Műtét utána tanács kérés

Tisztelt Doktor Úr! Apámat vastagbélrákkal műtőtték 2 hónapja kiderült hogy van egy áttét a hasüregben, máshol nincs áttét., most volt Pet-CT vizsgálaton meg egy vérvizsgálaton is, amit az onkologus kért. Két dolog szerepelt a vérvizsgálat eredményén. CEA értéke 194 volt 0-2,5 helyett illetve CA 19,9 értéke pedig majdnem 1600 volt a normlis helyett, ami 0-32 között lett volna, most fejből nem emlékszem. Tudom hogy ez a hasnyálmiriggyel kapcsolatos, anyukámnak nem is mertem szólni erről még, gondolom ott van az áttét, mennyire súlyos a helyzet? Apámnak egyébként semmi baja nincsen, nincsen semmi panasza. Tisztelettel Sipos László

Megválaszolt
Kategóriák: Gyógygombák

Válasz

 1. Dr. Fachet
  Prof. Dr. Fachet József MD. PhD. orvosi csapata Rákkutató, immunológus, kórélettanász
  2016. November 9.

  Tisztelt Uram!

  Köszönjük megtisztelő bizalmát! Való igaz, a felsorolt értékek magasak, a CA19,9 pedig a hasnyálmirigyre vonatkozik. A műtét és minden egyéb kezelés hasznosak lehetnek, ha másért nem azért, mert időt adnak. Időt a változáshoz. Komplex életvitel-váltó csomagot kellene az Édesapjának beépítenie a mindennapokba, hogy a betegség felé tartó folyamatok irányváltására lehetőség nyíljon. Ennek része a gondolkodás megváltoztatása, az életmód/életvitel, fizikai aktivitás, étkezés, vízfogyasztás, lelki-szellemi munkálkodás és megannyi lehetséges termék és módszer. Mindezeket összehangoltan, személyre szabottan, hosszú távon és következetesen kellene kiválasztani és alkalmazni.
  Immunerősítőként a Fachet Basic termék lenne választható (2x4 kapszula/nap), amely a kemoterápia emésztőrendszeri tüneteinek (hasmenés, hányás, étvágytalanság, fogyás) a mérséklődésében is hasznos lehet.
  A tervek szerint november 21-én tartunk egy nyilvános, ingyenes előadást mindezekről, melyre szeretettel hívjuk Önöket!
   
   
  Jobbulást kívánunk tisztelettel:
  Dr Fachet orvosi csapata

Kérdés

Műtét vastagbél daganattal

Tisztelt Doktor Úr! Nevelőapámat előző héten műtötték vastagbél daganattal. Most hazaengedték a kórházból. 13 nyirokcsomóból 9-t kivettek és sajnos találtak áttétet a hasüregben. Májban és tüdőben nem találtak semmit. Kemoterápiát fog kapni. Ön szerint meggyógyítható teljesen illetve, mennyire nagy baj, hogy a hasüregben találtak áttétet, mondjuk a májjal és tüdővel ellentétben? Tisztelettel László

Megválaszolt
Kategóriák: Gyógygombák

Válasz

 1. Dr. Fachet
  Prof. Dr. Fachet József MD. PhD. orvosi csapata Rákkutató, immunológus, kórélettanász
  2016. Szeptember 26.

  Tisztelt Uram!

  Köszönjük megtisztelő bizalmát, hogy hozzánk fordult kérdésével! Az áttétek közvetlen szervi érintkezéssel, a nyirok vagy a vér útján terjedhetnek. A nyirokkal többnyire közelebbi, a vérrel inkább távolabbi területek lehetnek érintettek, de szervtől függően ebben mutatkoznak bizonyos törvényszerűségek. Csak a nyirokcsomók érintettsége, távolabbi szerv áttéte nélkül mindenképpen bíztatóbb, de a műtét elvégzése fontos volt.
  Az, hogy miként alakul a Nevelőapja állapota, több mindentől függ. Sokan meggyógyulnak vastagbél daganatos betegségből, de ahhoz komplex életmódváltás szükséges, valamennyi életterület felülvizsgálatával, átfogó kezelési stratégiával. Ebben szívesen állunk rendelkezésére, amennyiben erre érdeklődésük mutatkozik.
  A jelen állapotban az immunerősítő készítményeink fogyasztása azért is indokolt lehet, mert segíthetnek ellensúlyozni a kemoterápiás kezelések egyes mellékhatásait.
   
   
  Tisztelettel kívánunk jobbulást:
  Fachet Csapat
   

Kérdés

Vastagbél tumor műtét után javasoltak a készítmények?

Kedves Professzor Úr! 2016. július 20-án műtöttek rosszindulatú vastagbél daganattal. A szövettani vélemény: "Közepesen differenciált invasív adenocarcinoma a coceumban. Appendicitis chronica occlusiva. Daganatos áttét képződés a regionális nyirokcsomókban (9/19). (M8140/9). A fentiek alapján a tumor a pT2pN2b pMx, Dukes C stádiumba sorolható." Az Onkológiai Központba, 09. 13-ra van előjegyzés a tápanyagcsatorna bizottsági megbeszélésre, ott dől el, hogy milyen kezelést fogok kapni. Nagyon szeretnék meggyógyulni, ezért kérem a segitségét, hogy melyik fajta gombát és milyen mennyiségben kellene szednem? A kezelések alatt is lehet szedni a gombát? Honnan rendelhetem meg? Az alábbi étrend kiegészitőket szedem: Kyani Sunrise (többféle vitamint és ásványi anyagot tartalmazó készítmény); Kyani NitroFX nitrogén monoxidot tartamazó cseppet; Béres csepp extra és Béres C vitamint; Iron Vital F vaskészitményt 10 ml, valamint Maltofer 100 mg vastablettából 3szem; Köszönöm előre is vélaszát! Tisztelettel: Kornyik Zoltánné Erzsike

Megválaszolt
Kategóriák: Gyógygombák

Válasz

 1. Dr. Fachet
  Prof. Dr. Fachet József MD. PhD. orvosi csapata Rákkutató, immunológus, kórélettanász
  2016. Szeptember 11.
  Tisztelt Hölgyem!
   
  Köszönjük, hogy megtisztelt bennünket bizalmával! Az Ön esetében a Vital Defense Basic készítmény szedését javasoljuk 2x4 kapszula/nap dózisban. A kapszulák bevételéhez javasoljuk C-vitamin egyidejű fogyasztását (pl. alkalmanként 1/2 citromból készült limonádé formájában). A gombák szedését a kezelések idejére javasolt felfüggeszteni.
  Szeretnénk felhívni szíves figyelmét, hogy érdemes lenne komplex életmódváltással támogatni a gyógyulás folyamatát! Rendeléssel kapcsolatban kérjük írjon nekünk az info@drfachet-gyogygomba.com címre vagy hívjon a 06306970542 ügyfélszolgálati számon és szívesen állunk rendelkezésére.
   
   
  Jobbulást kívánunk tisztelettel:
  Fachet Csapat

Kérdés

Vastagbéldaganatom van?

Tisztelt Doktor úr!
Hetek óta friss, világos vért látok a székletemben, nagyon félek, hogy esetleg vastagbéldaganatom van. Évekkel ezelőtt, már volt ilyen tapasztalatom, akkor is véreztem a székelések alatt. Sok mindent olvastam erről az interneten, azt írják, hogy a hasfájás és más emésztési zavarok is utalhatnak a rákra, de nekem ilyen panaszaim nincsenek, székrekedésem viszont szokott lenni. Arra is gondolta, hogy aranyerem van, de a végbelem külső részén nem sikerült kitapintani csomót. Mit tegyek, mit javasol?
Várom a válaszát,
Nagy Tibor

Megválaszolt
Kategóriák: Vastagbéldaganat

Válasz

 1. Dr. Podlupszki
  Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
  2016. Március 29.

  Kedves Tibor!

  Először is, ne essen pánikba! Látatlanban ugyan nagyon nehéz felelősséggel bármit kijelenteni, de abból, amit leírt, én nem gondolnám, hogy Önnek vastagbéldaganata van. Önmagában a véres széklet, főleg, ha a vér nem keveredik össze az ürülékkel, sokkal nagyobb eséllyel utal aranyérre, mint kolorektális tumorra. Az aranyér a végbél belső részén is lehet, ilyenkor az ürítést követően visszahúzódhat, ezért kívülről nem mindig kitapintható, azonban rendre vérezhet, ráadásul ebben az esetben a vér általában friss és ritkán keveredik össze a formált, azaz nem híg széklettel. Ami a vastagbéldaganat tüneteit illeti, a leginkább jellemzőek a krónikus székrekedés és/vagy hasmenés, illetve ezek váltakozása, az állandó fáradékonyság, vérrel kever, a szokásoshoz képest megváltozott állagú széklet, a kitapintható hasi duzzanat, a hasfájás és az ok nélküli súlyvesztés.
  A vastagbéldaganat ugyan a tüdőrák után a második leggyakoribb, és legnagyobb eséllyel halált okozó rosszindulatú tumor, azonban jó eséllyel kezelhető. Utóbbi feltétele, hogy időben felismerjük, amihez számos módszer áll rendelkezésünkre. Gyors és egyszerű, a szabad szemmel láthatatlan vért kimutató széklettesztek használata, ezek azonban nem adnak biztos eredményt. Sokkal pontosabbak, de még mindig nem tökéletesek a bélflóra tesztek. A legjobb megoldás a kolonoszkópia, azaz a vastagbéltükrözés, ami egyértelműen kimutatja a vastagbéldaganat jelenlétét. Sőt, a kolonoszkópia során az orvos egyszerűen eltávolíthatja a veszélyes polipokat (az esetek döntő többsége ezek a jóindulatú kinövések rákosodnak el), és szükség esetén szövetmintát is vehet.
  A vastagbéldaganat elsősorban az 50 évnél idősebbeket érinti, így ebben a korban tulajdonképpen „kötelező” a vizsgálat elvégzése. Mivel a polipokból átlagosan 10 év alatt fejlődik ki a rák, ezért a vastagbéltükrözést elegendő ilyen időközönként megismételni. Ha viszont a közvetlen családtagok körében előfordult vastagbéldaganat, 20 éves kortól kezdve, 3-4 évente szükség lehet a vastagbéltükrözésre. Azt javaslom tehát, hogy a saját megnyugtatása érdekében vizsgáltassa ki magát!

  Üdvözlettel:

  Podlupszki Csaba