Kérdés

Röntgen alkalmával, nem kaptam védőruhát

 Fogröntgenen a noverke nem adott ram vedo ruhat. Az a kerdesem hogy esetleg kell e aggodnom a sugarzastol?

Valaszat koszonom, udvozlettel  Jolika

Megválaszolt
Kategóriák: Felnőtt fogszabályozas

Válasz

 1. Dr. Hermann
  2017. Március 28.

  Kedves Jolika!

  A napjainkban használatos digitális röntgen-berendezések minimális sugárdózist bocsátanak ki, mely nem jelent veszélyt az egészséges szervezetre. Környezetünk folyamatos háttér-sugárzással terheli szervezetünket (kozmikus- illetve, földből, táplálékokból származó sugárzás), melynek mértéke 5-8 μSv/nap. A modern fogászati röntgengépek sugárzása 15-35 μSv, azaz nagyjából két napi természetes sugárdózisnak felel meg. Biztos vagyok tehát abban, hogy nem szükséges aggódnia.
  Üdvözlettel  Dr.Hermann Gábor
   

Kérdés

Problémám az alsó állkapcsommal

Jó napot kívánok, van egy problémám az alsó állkapcsommal. A 4. fogamon keresztül és a fog körül sok édeskés utóízt érzékelek. A fog körül az ínyem forró, a fogamban nyomást érzékelek és szintén forróságot. Ezek az érzések arra kényszerítenek, hogy azt az édeskés ízt kiszívjam onnan. Az ínyem törletében eloször pseudomonas volt, később orvosi lelet nélkül. Az alternatív gyógyászat szerint lehetnek ott a fogmosáshoz használt vízből eredő apró paraziták. A fogaimat kúti vízzel mostam, amelybe felületi vizek is juthattak. Hol lehet parazita-vizsgálatot végeztetni? Köszönöm szíves válaszár. H. Mónika

Megválaszolt
Kategóriák: Felnőtt fogszabályozas

Válasz

 1. Dr. Hermann
  2017. Március 14.

  Kedves Mónika!

  Azt javaslom Önnek, hogy problémájával mielőbb forduljon fogágy-specialistához! Keresse bizalommal a SOTE Parodontológiai Klinikáját az alábbi linken található elérhetőségek bármelyikén:http://semmelweis.hu/parodontologia/elerhetoseg/.

  Mielőbbi gyógyulást kívánok!

  Üdvözlettel  Dr.Hermann Gábor

Kérdés

Kb 3 hete kiműtötték a bal alsó bölcsességfogamat

Tisztelt doktor. Kb 3 hete kiműtötték a bal alsó bölcsességfogamat ugye a jobb oldalon ettem ahol van egy fogam amiből kiesett a tömés és a fogam fél oldala van meg na most ez elkezdett lötyögni.Kifog esni vagy mindenképp ki kell húzatni? A másik hogy sokszor van aftám lisztérzékeny vagyok ez mitől kehet és hogyan szüntethető meg? Gingisol plust használok rá. A szám mind a két szélén kijött ilyen sebesedés azt hittem herpesz de nem az mivel tudom eltüntetni? köszönöm

Megválaszolt
Kategóriák: Felnőtt fogszabályozas

Válasz

 1. Dr. Hermann
  2017. Február 13.

  Kedves Hölgyem!

  Fogszabályozó szakorvosként én más jellegű problémákkal, más területtel foglalkozom. Azt gondolom, a legjobb, ha a kérdéseivel felkeresi azt az orvost, aki a bölcsességfog-műtétet végezte. Ő az eset ismeretében bizonyára azonnal alkalmazható tanácsokkal látja majd el.
  Üdvözlettel,
  Dr. Hermann Gábor.

Kérdés

Mit jelent a digitális fogszabályozás?

 Tisztelt Dr. Hermann Gábor!

Szeretnék érdeklődni, hogy mit jelent a digitális fogszabályozás? Pontosan melyik fázist digitalizálják? A HermannOrtho rendelőben alkalmaznak digitális technológiát? Milyen előnyei vannak ennek az eljárásnak? Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel, Szokoli Éva, Budapest

Megválaszolt
Kategóriák: Felnőtt fogszabályozas

Válasz

 1. Dr. Hermann
  2017. Január 23.

  Kedves Éva!

  A modern fogszabályozás legnagyobb változása, hogy szinte minden digitális alapon készül. A lenyomatvételt követően a komolyabb készülékek a száj, vagy a minták 3D szkennelése után virtuálisan kerülnek megtervezésre és gyártásra. A digitális technológia egyik legnagyobb előnye a pontosság, hiszen az ún. CAD-CAM technológia alkalmazásával, ezredmilliméter pontossággal készítjük el a készüléket. A másik fontos előny a gyorsaság, hiszen az eljárás során gépeket alkalmazunk.

  A HermannOrtho nemzetközileg is az egyik legfejlettebb digitális rendelő. Mind a nyelv felőli fogszabályozó készülékek, mind a digitális alignerek digitálisan készülnek.További kérdések felmerülése esetén is állok rendelkezésére!

  Üdvözlettel,

  Dr. Hermann Gábor


Kérdés

Szeretnék Önnel konzultálni a fogaim állapotáról.

Kedves Dr. Hermann Gábor! Néhány napja láttam a live videót a HermannOrtho Facebook oldalán, és igazán lebilincselő volt, amit a fogszabályozás átalakulásáról mondott. Elnyerte a bizalmam, és ezért szeretnék Önnel konzultálni a fogaim állapotáról. Azonban én Pécsett élek. Van arra mód, hogy a konzultációra ne, csak a kezelés megkezdésekor kelljen Budapestre utaznom? Esetleg Skype-on tudnánk beszélni? Köszönettel, Kocsis Zsolt, Pécs

Megválaszolt
Kategóriák: Felnőtt fogszabályozas

Válasz

 1. Dr. Hermann
  2017. Január 4.

  Kedves Zsolt!

  Köszönöm a bizalmát. Természetesen van mód a Skype-konzultációra, azonban hadd ajánljak Önnek egy kézenfekvőbb megoldást. Az AppStore-ból, vagy a Google Play-ről letölthető Smilefie alkalmazásunkkal Önnek lehetősége van fényképet küldeni a fogairól, szájüregéről illetve oda feltölteni egy 3 hónapnál nem régebbi Panoráma Röntgent. A fotók alapján a rendelőben el tudjuk készíteni Önnek a kezelési tervet, melyet e-mailben elküldünk. Így elegendő csupán a kezelés első alkalmával ellátogatnia hozzánk személyesen.

  Várom megkeresését!

  Üdvözlettel,

  Dr. Hermann Gábor

  Fogszabályozó szakorvos, funkcionális fogszabályozás-specialista