Kérdés

Anyagcsere problémák mellett mit javasol?

Tisztelt Professzor Ur! Kérem ha tud segitsen a problémáim megoldásában. 36 évesen rosszindulatu méhdaganatom volt, mindkét petefészkemet eltávolitották és 20 sugárkezelést kaptam. A szervezetemet nagyon megviselte, azóta anyagcsere betegségben /cukorbetegség, pajzsmirigy alulmüködés, köszvény, érproblémák, belek gyakran begyulladnak, gyomorégés, 3 db 1 cm-es epekövem van, tulsulyos vagyok már 10 kilót fogytam, de nem megy tovább. Tüdőszarciodosisom és a hörgők, légcsövek állandóan begyulladnak, köhögök. Ebből a sok bajból egyszerüen nem tudok kilábalni, valahol minig gyulladás van. Vizelési problémáim is vannak elakad, rendszertelen széklet. Többször voltam béltükrözésen, mert egy időben vérzett és a sugár helyén ahol a bél elvékonyodott, ezt megoldották. De a nyáron is találtak kis polipot amelyet eltávolitottak. Szeretném a segitségét kérni hogy tudna e számomra megfelelő táplálékkiegészitő vagy egyéb segitséget adni.Várom válaszát és előre is köszönöm. Tisztelettel: Ildikó

Megválaszolt
Kategóriák: Gyógygombák Immunrendszer, Allergia

Válasz

  1. Dr. Fachet
    2016. December 8.

    Tisztelt Hölgyem!

    Köszönjük bizalmát, hogy hozzánk fordult kérdésével! Az Ön által felsorolt halmozott problémák arra utalnak, hogy a szervezete távolra került az egyensúlyi állapottól, amit az is erősít, hogy nem sikerül ezekből kilábalni. A helyzet megoldására (elsősorban) nem táplálékkiegészítőre van szükség, hanem egy teljes életvitelt érintő komplex terápiás csomag kialakítására és annak mindennapos, következetes alkalmazására. December 20-án 17 órától a Budapest I. kerület Bem rakparton található Art Hotelben tartunk ingyenes tájékoztató előadást erről a témáról, melyre ezúton szeretettel meghívjuk Önt! Itt szóba kerülnek azok a fontos tényezők, amelyek az Ön számára is segítséget nyújthatnak és Önt érdemi változáshoz segíthetik. Kérjük, részvételi szándékát előzetes regisztrációval szíveskedjen jelezni!
     
     
    Tisztelettel kívánunk mielőbbi jobbulást,
    Dr Fachet orvosi csapata

Kérdés

Nyirokcsomóval kapcsolatos kérdés

Tisztelt Doktor Úr/ Doktor Nő! A daganatokkal kapcsolatban lenne kérdésem. Mikor van az, hogy a nyirokcsomó megnagyobbodik ha a daganat alakul ki? Ez függ a daganat típusától? Gondolom egy agydaganatnál nincs nyirok nagyobbodás vagy bőr daganatnál. Az igaz, hogy ezek a csomók a nyirok körül alakulnak ki, tehát pl az arcomon nem lehet csomó? Egy utolsó kérdésem lenne még, hogy ha jól sejtem akkor nem számít, hogy van e nyirokcsomó vagy nem akkor is kialakul mint pl az agyban. Köszönöm! Üdvözlettel, Dávid

Megválaszolt
Kategóriák: Daganat kezelés Gyógygombák

Válasz

  1. Dr. Fachet
    2016. December 7.

    Tisztelt Uram!

    Köszönjük érdeklődését! A nyirokcsomók a nyirokrendszer elemeiként vannak jelen a szervezetben. Meghatározó szerepet játszanak a szervezet védekezésében. A gyulladásos folyamatokat a közeli, regionálisan érintett nyirokcsomók megnagyobbodása kíséri illetve vannak betegségek, amelyek az egész nyirokrendszert testszerte érintik. A daganatos betegségek közül nem mindegyik jár nyirokcsomó duzzanattal. Az arcon nincsenek nyirokcsomók, hanem a fül környékén, az állkapocsszöglet mögött és annak folytatásában a nyak két oldalán találhatók azok a nyirokcsomók, amelyek a fej és az arc nyirokelvezetésével vannak kapcsolatban.
     
     
    Tisztelettel,
    Dr Fachet orvosi csapata

Kérdés

Szédülésre, magasvérnyomásra tanács kérés

T.:cim! Azt szeretném megkérdezni, hogy szédülésemre és magasvérnyomásomra/Oprymea 0.52mg 2x1 és Felodipin 5mg retard 1x1/ szedett és Cialis 10mg-os tabletta szedhető-e eggyütt. Más betegsé- gemről nincs tudomásom. Agyi CT-én és MR vizsgálaton voltam ami negatív lett. Kerékpározom és gépkocsit vezetek. Egyesúly zavarom csak felálláskor van. Köszönöm válaszát: Kálmán János

Megválaszolt
Kategóriák: Gyógygombák

Válasz

  1. Dr. Fachet
    2016. December 7.

    Tisztelt Uram!

    Köszönjük, hogy hozzánk fordult kérdésével! Bár az Ön által említett gyógyszerek leírása szerint nincs elvi akadálya ezek egyidejű alkalmazásának, azonban a készítmények olyan problémák meglétéről árulkodnak, amelyek - az Ön állapotának teljes figyelembevétele mellett - széles körültekintést kívánnak. Javasoljuk, hogy belgyógyásza ill. neurológusa segítségét kérje a beállított terápia felülvizsgálatára, pontosítására!
     
     
    Tisztelettel kívánunk jó egészséget,
    Dr Fachet orvosi csapata

Kérdés

A gerincsérv sok más betegséget utánoz,mármint a fájdalom....tud-e okozni vastagbél rákot?

Kedves doktor ur. Egy fél évvel ezelőtt diagnoztizáltak nálam 4 gerincsérvet /T12-L1 6mm,L3-L4 3,5 mm,L4-L5 3,5mm,L5-S1 4,5 mm/ Közben kiderűlt hogy aranyerem is van + az UH-n egy 2*2 cm-s lukat láttak a jobb lágyékomban..vagyis ott is sérvkezdődik.Mármost ...mióta ezek a dolgok kiderűltek fáj a hasam a jobb oldalt és sokszor korrog..morrog.Székletem az napi 3 szor van...miota az eszemet tudom,csak azt nem tudom miota van az hogy néha kemény a székletem néha pedig egész lágy.Hányingerem nincs,fogyni nem fogytam..sőt hiztam...most fogyózok a gerincem miatt /37 éves férfi,172 cm és 82 kg vagyok/Olvastam hogy a lágyékigerincsérv okozhat vastagbélutánozó panaszokat.A korgások is inkább a jobb oldalon vannak...a Hasfájdalom elől ha fáj akkor fáj hátul a gerinc mellett az izomzat és a bordaiv alatt.Ön szerint ez Gasztroenterológus vagy Neurologiai probléma? A gerincsérv sok más betegséget utánoz,mármint a fájdalom....tud-e okozni vastagbél rákot? Mert annyi rémséget olvastam már erről... :-( Sajna olyan országban élek ahol minden és mindenki korrupt....

Megválaszolt
Kategóriák: Aranyér

Válasz

  1. Dr. Podlupszki
    Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
    2016. December 6.

    Tisztelt Érdeklődő!

    Megnyugodhat, a sérv biztosan nem okoz vastagbélrákot. Nagyon valószínű, hogy a panaszai hátterében valamilyen gerincelváltozást kell keresni.
    Ettől függetlenül, ha úgy gondolja, végezzen el egy otthoni székletvizsgálatot, amivel kimutatható a vér jelenléte. Ezzel jó eséllyel kizárható a gyulladás, a vérző polip, illetve a rák jelenléte. Ezeket a teszteket a gyógyszertárakban meg lehet vásárolni. Ennél is biztosabb módszer a kolonoszkópia, amiről kezelőorvosával egyeztessen. 

    Tisztelettel  Dr.Podlipszki Csaba

Kérdés

Vérvétel eredmény

Tisztelt orvos Ur! Ha segitseget, hogy én siket vagyok, azert kérdezem milyen betegseg? Ekcema ügyben, valószinú, hogy tej-tejtermékmentes -e, azert 2015 év óta, mert lábszáron sok sok kiütéseket volt, most már nincs, de érzem tovább belül bőrei valami? Vérvetel voltam IgE 27 érteket, jó-e? még más valami labor vérvetel milyen nevezése kell? Tóth Péter

Megválaszolt
Kategóriák: Gyógygombák

Válasz

  1. Dr. Fachet
    2016. December 6.

    Kedves Péter!

    Köszönjük megtisztelő érdeklődését! Az IgE vizsgálata asztma, szénanátha, ekcéma irányában meghatározó, de kóros értéke jelezhet parazitafertőzést is. Bőrgyógyászati, kiterjedt allergológiai illetve belgyógyászati kivizsgálást javasolunk az Ön panaszainak tisztázására.
     
     
    Tisztelettel kívánunk jobbulást.
    Dr Fachet orvosi csapata

Kérdés

Kérem szíveskedjék tanácsot adni, hogy esetemben milyen étrendet kövessek

Tisztelt Szarka Anita! Kérem szíveskedjék nekem segítséget/tanácsot adni az alábbi problémámra: 61 éves vagyok, 2015. év elején ultrahang és ct vizsgálat máj metasztázisokat mutatott ki. Máj biopszia útján megállapították, hogy jól differenciált carcinoid daganat van a szervezetemben, amely a karcinoid szindróma tüneteit: majdnem napi szinten fellépő flusht és gyakori, hirtelen jelentkező hasmenést okoz. Az elsődleges tumor helyét az eltelt egy év alatt semmilyen vizsgálattal nem sikerült megállapítani, egy éve onkológiai kezelés alatt állok, (havonta kapok sandostatin injekciót) és március eleje óta májtranszplantációs várólistán vagyok. Kérem szíveskedjék tanácsot adni, hogy esetemben milyen étrendet kövessek, melyek lennének az ajánlott és melyek a kerülendő ételek , mert erre vonatkozólag ezidáig nem kaptam tanácsot. Válaszát előre is megköszönöm, üdvözlettel: Erika

Megválaszolt
Kategóriák: Egészséges táplálkozás

Válasz

  1. Szarka Anita
    Szarka Anita Dietetikus
    2016. Május 7.

    Kedves Erika!

    Az emésztőrendszer kímélése érdekében gyakran kell étkezni és egyszerre kisebb mennyiséget kell elfogyasztani, ez napi 5-6 étkezést jelent. Így az étvágytalan betegek is el tudják fogyasztani a számukra szükséges mennyiségű ételt.Májproblémák esetén a zsíros ételek puffadást, teltségérzetet, rossz hasi közérzetet válthatnak ki, ezért kevesebbet kell felhasználni a zsírban gazdag nyersanyagokból (zsíros sajtok, vaj, tejszín, tejföl, zsíros húsok és húskészítmények, pl. tepertő, szalonna, császárhús, tarja, disznósajt stb.), sőt a legjobb ezeket teljesen kihagyni az étrendből. Tartózkodni kell a zsíros ételkészítési módoktól: rántott hús, zsíros húsból készült töltött és rakott hús- és főzelékételek igen sok zsiradékot tartalmaznak, ezeket az ételkészítési módokat kerülni kell! Helyettük zsírszegényen: alufóliában, teflonedényben, agyagedényben, párolva, gőzölve elkészített ételekből kell összeállítani a menüt.A diéta alapja a zöldség,- főzelékfélék és a gyümölcsök fogyasztása. Így elegendő vitamin, ásványi só és cukor, továbbá rendszeres bélmozgást, székletürítést elősegítő rostanyag is jut a szervezetbe. Ez utóbbi különösen fontos azoknak, akik székrekedésben, vagy hasmenésben szenvednek. Gyakori panasz lehet a puffadás is. Vannak a gyümölcsök, zöldség- és főzelékfélék között olyanok, amelyek illóolajokat, durva emészthetetlen rostokat, puffasztó anyagokat tartalmaznak, amelyek a puffadásért, haszfeszülésért felelősek, ilyenek pl. szárazhüvelyesek, káposztafélék, kukorica, zöldborsó, gomba, citrusfélék, aprómagvas gyümölcsök. Ezek a bélben tényleges puffadást eredményeznek. Egyéni tűrőképességtől függően a durva rostokat pl. áttöréssel,szűréssel, hámozással távolíthatjuk el. Igen fontos, hogy a zöldség- és főzelékféléket zsírszegényen kell elkészíteni: tejföl helyett kefirt használjunk, ételkészítéshez repceolajat, olívaolajat, és változatosan készítsük el a zöldségféléket, ne mindig rántott zöldséget készítsünk! Hasmenésre pedig jó hatású lehet az utifűmaghéj használata, mint kíméletes rostforrás.Burgonya, rizs, gabonafélék is értékes táplálékok. Legyenek az étrend mindennapos részei. Májproblémák esetén különösen ajánlott a köles fogyasztása.Fontos a májvédő hatású fehérjék rendszeres fogyasztása. Leghasznosabb a növényi és állati fehérjéket együttesen fogyasztani. Ez azt jelenti, hogy a rizs, a burgonya és a gabona  fehérjéje teljes értékűvé alakítható tojás, tej, tejtermék, hús, húskészítmény hozzáadásával.Ha a reggeli zsemléből, teából és tojásból áll, akkor a kétféle fehérje (zsemlében és a tojásban lévő) jól kiegészíti egymást. Ugyanez vonatkozik pl. a burgonyából és húsból álló ebédre is.Kifejezetten ajánlott a túró.

    Alkoholos ital fogyasztása tilos! A májsejtek különösen érzékenyek az alkohol májmérgező hatása iránt, súlyos szövődményt, állapotromlást idéz elő néhány korty is.A máj igen fontos szerepet játszik a vitaminháztartásban, májbetegségben, ezért vitaminhiány is kifejlődhet kisebb-nagyobb mértékben, különösen azokban, akik egyoldalúan válogatva táplálkoznak. A kellően változatos, az élelmianyagok, élelmiszerek főként a zöldség- és főzelékfélék, gyümölcsök széles skáláját használó táplálkozás biztonságot nyújt a vitaminhiány, ásványisó hiány ellen. De bármilyen étrendkiegészítő fogyasztása előtt konzultáljon kezelőorvosával!

    Erőt és kitartást kívánok a betegség elleni harcban!

    Üdvözlettel: Anita

Kérdés

Clostrídium toxin jelenléte található a székletemben

Tisztelt Dr.Podlupszki!

Clostrídium toxin van-volt jelen a székletben. Ma újra székletmintát vittem a laborba,vizsgálatra. A kezelő orvosom hylak forte cseppeket írt fel, még a swissprobiotikum használata mellé -kérdésem ha használom és tudja a Swissprobiotikumot, ami segített : -miért kell használnom a hylakot? -miért adják ilyen esetben? -milyen hatása van? -Van valami speciális hatóanyaga,direkt erre az esetre? -Ilyen esetben javasolt e a gasztroenterológus kivizsgálás? Sajnos a hozzá tett használatin nincs feltüntetve nagyon semmi, a neten sem találtam választ a kérdéseimre, és a múltkor Ön is ezt ajánlotta, vegyek hylak forte cseppeket. Köszönöm megtisztelő válaszát.

Tisztelettel Marianna

Megválaszolt
Kategóriák: Probiotikum

Válasz

  1. Dr. Podlupszki
    Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
    2016. Április 20.

    Kedves Marianna!

    A hylak forte, olyan baktériumokat tartalmaz, mint a probiotikum.
    Véleményem szerint, nem szükséges mind két készítmény használata,
    elég csak az egyik.A hylak forte cseppeket azért kapja, mivel a Clostrídium fertőzésnél nem szükséges az antibiotikumos kezelés.Sok esetben akkor jelenik meg, mikor hosszú antibiotikumos kezelés után van a beteg.Gasztroenetrológiai kivizsgálásra nincs szükség.
    Tisztelettel   Dr.Podlupszki Csaba
     


Kérdés

Véres széklet,haspuffadás

Tisztelt Dr. Úr! 36 éves, napi szinten sportoló ffi vagyok. Odafigyelek az étkezésre, nem eszem szemetet. Iszom eleget. Szedek táplálékkiegészítőket, jó minőségűeket (fehérje, omega3, izületvédő, vitamin, ) A következő történt velem. Észrevettem, hogy a belem mindig kemény, fel van fújódva. Lelassult az anyagcserém a jó táplálkozás ellenére. Azt gondoltam majd elmúlik. Néha véres lett a WC papír is de nem nagyon. Egyszer viszont rosszabbra fordult a helyzet. Az egyik wc-zés alkalmával rendkívül véres volt a székletem (1-1.5 dl vér), eléggé meg is ijedtem. Azonnal abbahagytam minden húsevést és nagyon rövid időn belül (1-2 nap) elmúlt minden tünetem. Ezután 2 hétig halat ettem meg zöldséget. jól éreztem magam, míg nem egyszer ettem csirkés gyrost és visszajött az összes tünetem. Azóta nem eszem csirkét, a székletem nem véres, nem vagyok felfújódva, stb. A kérdésem a következő lenne. Ha komoly bélproblémám lenne az nem múlik el 1-2 nap alatt. Inkább valami allergiás jelenségre gondolok de ez az Ön szakterülete. Ön szerint menjek el orvoshoz és vizsgáltassam ki, annak ellenére, h már nincsenek panaszaim mióta kerülöm a csirkét? Most fogom elkezdeni egy Natural Swiss béltisztító kúrát és a méregtelenítőset is meg fogom csinálni. Jókat hallottam róla. Ártani nem árthat most egy béltisztítás. Mindenféle tanácsot szívesen fogadok és előre is köszönöm a segítségét! ! ! Tisztelettel: Kincses László

Megválaszolt
Kategóriák: Aranyér

Válasz

  1. Dr. Podlupszki
    Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
    2015. Augusztus 31.
     
    Kedves László!
     
    A végbél vérzését nem a húsos ételek okozzák, ugyanakkor kiválthatja a fűszerek és a csípős ételek fogyasztása, illetve a megfázás, vagy akár a nehéz tárgyak hirtelen emelése. A leírtak alapján aranyérre gyanakszom, ezért azt javaslom, ha újra jelentkeznének a tünetek (végbél vérzés), mielőbb keresse fel a sebészetet, ahol a vizsgálat után a megfelelő kezelésben részesítik Önt. A béltisztító program használata ebben az esetben egyáltalán nem árt, sőt kifejezetten segít az aranyérben szenvedőkön. Ráadásul megszűnik a haspuffadás és a lelassult anyagcsere is felgyorsul a program segítségével.
     
    Tisztelettel
     
    Dr. Podlupszki Csaba

Kérdés

Fura hangok a hasban,székrekedés,hasmenés,hasi feszülés

Tisztelt Doktor Úr! 3-4 héttel ezelőtt 2 éjszakán felriadtam az álmomból. Semmi fájdalom és kellemetlenség nem volt, csak olyan, mintha valaki felébresztett volna, de aztán a hasamban szintén nem éreztem fájdalmat sem kellemetlenséget, csak olyan érzés volt, mintha a hasamban valami nem lenne rendben; illetve furcsa hangokat adott. A felriadások többé már nem nagyon, csupán pár alkalommal jelentkeztek és kezdetben csak néhány tünet volt: megváltozott székelési szokások (gyakoribb lett és táplálkozásomból kifolyólag vagy nem, székrekedéses és hasmenéses időszakok kezdték el egymást váltani; a székletem székrekedéses időszakban kis átmérőjű és sötétebb volt néha, néha pedig kicsi sötét gömbökre hasonlított), furcsa hangok a hasból, fokozottabb szelesség alul és felül, kezdetben erős hányinger és étvágytalanság. Mostanra a kellemetlen érzést felváltotta a hasi feszülés - olyan, mintha felüléseztem volna és izomlázam lenne a hasamban folyamatosan -, a furcsa hangok mérséklődtek, a hányinger és az étvágytalanság teljesen elmúlt, továbbá a már kezdeti megváltozott székletről sem tudok beszámolni, a székelésem maradt ugyanolyan - bár a hasmenéses időszakok ritkábbak lettek és székrekedés és sötét, vékony vagy kis golyószerű széklet pedig már nem is jelentkezik -, a székletem színe normális, barna; azonban az utóbbi napokban a normális mennyiségű alvás ellenére fokozott fáradtság, illetve enyhe béllüktetés jelentkezett. A családomban generációkra visszamenőleg sem a közvetlen, sem a közvetett rokonságban nem volt egy rákbeteg sem, és a fent felsorolt tüneteken kívül más tünet nem jelentkezett. Sok gyümölcsöt és zöldséget fogyasztok, a húsbevitel mérsékelt, az életmódom mozgásszegény a nyári időszakban, tej- és tejtermékfogyasztásom pedig nem túlzott, továbbá stresszes életet élek, káros szenvedélyekkel (dohányzás, alkohol, drog) nem rendelkezem. Vérképem egy hete készült és minden normális volt, a hugysav volt egy leheletnyivel több. A válaszát előre is nagyon szépen köszönöm. Tisztelettel: János

Megválaszolt
Kategóriák: Székrekedés

Válasz

  1. Dr. Podlupszki
    Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
    2015. Augusztus 31.

    Kedves János!

    A hangokat azon idegvégződések aprócska görcsei okozzák, amelyek a vékonybélbe juttatják az elfogyasztott élelmet, így összehúzódást (és korgó morgást, zajos hangok kiadását) okozzák. A székrekedés, illetve hasmenés, valamint a leírt tünetek alapján erős a gyanúja, hogy Ön IBS-ben szenved.

    Mielőbb keresse fel háziorvosát, és végeztessen béltükrözést. A colonoscopia hozzásegít a diagnózis felállításához, és az ezt követő kezelési terv elkészítéséhez. A béltükrözés eredménye nélkül csak találgatásokba lehetne bocsátkozni. Addig is ajánlanám a probiotikumos készítmény használatát, ami hozzájárul a bélflóra egyensúlyának visszaállításához. A gyümölcs- és a tejcukorban gazdag ételek elhagyása segíthet a problémák megoldásában. Bizonyos szénhidrátok és a cukoranyagcserében részt vevő anyagok elkerülése is javíthat az állapotán. A szénsavas üdítők, ásványvizek, kávé elhagyása is a panaszai enyhítéséhez vezethetnek. Ajánlott ez esetben a béltisztító program elvégzése, ami az esetleges lerakódástól és a bélben található parazitáktól is megszabadítja a szervezetet, a béltisztítás után a szervezete megkönnyebbül, a haspuffadás is elmúlik.

    Tisztelettel,


    Dr. Podlupszki Csaba

Kérdés

Szükséges a probiotikum használata?

Kedves Dr.Rónay Barbara!

Szükséges a probiotikum használata,ha antibiotikumot írt fel az orvos?

Köszönöm szépen a válaszát.

Kálmán

Megválaszolt
Kategóriák: Immunrendszer, Allergia

Válasz

  1. Dr. Rónay
    Dr. Rónay Barbara Dietetikus, alternatív gyógyász
    2014. November 25.

    Kedves Kálmán!

    Az antibiotikum szedésekor nagy szükség van a probiotikumok bevitelére, hiszen ezek segítenek visszaállítani a bélflóra visszaállítását, ezzez hozzájárulnak a gyógyuláshoz. Nem mindegy azonban ,hogy milyen probiotikumos készítményt választunk. Fontos, hogy a termék vaóban élő baktériumot tartalmazzon. Oda kell figyelni a szedésére, az antibiotikum bevétele után ugyanis minimum három órát kell várni.

    Tisztelettel,

    Dr. Rónay Barbara

Kérdés

Több éve szenvedek gyomor és bélgyulladásos betegségben.

Kedves Főorvos Úr! Több éve szenvedek gyomor és bélgyulladásos betegségben. Polipok vannak mindkettő területen. Gyógyszeres kezelést nem kaptam . Szeretném megkérdezni mi a véleménye a Swiss Probiotikumról? Ismeri ezt a terméket? Esetleg tudna ajánlani valamilyen természetes gyógymódot, amely rendbeteszi az emésztésemet? Méregtelenítésre alkalmas-e, és valóban bevizsgált termékről van szó? A kérdést azért Önnek teszem fel, mert fontos a véleménye. Köszönöm: Kaczor Dénesné Ica

Megválaszolt
Kategóriák: Probiotikum

Válasz

  1. Dr. Podlupszki
    Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
    2016. Augusztus 1.

    Tisztelt Érdeklődő!

    Mindenekelőtt tudnia kell, hogy a polipokat rendszeresen ellenőrizni kell! A kolonoszkópia mamár nem feltétlenül okoz kellemetlenséget, viszont ez az egyetlen módszer arra, hogy minimális beavatkozással eltávolítsák a veszélyes kinövéseket, illetve mintát vegyenek belőlük, amiből 100 százalékos pontossággal kiderül az eseteleges rosszindulatú elváltozás. A polipok ellen sem a probiotikum, sem a méregtelenítő kúra nem használ.  
    A probiotikum azonban ettől függetlenül rendkívül hasznos: helyreállítja a bélflórát, erősíti az immunrendszert, enyhíti az emésztési és ürítési zavarokat.
    Hasonló hatásai vannak, de méregtelenítő kúrának, ami eltávolítja a lerakódott salakanyagot a vastagbélből, valamint megszabadít a toxikus anyagoktól. 
    Mindkét termék segíti az egészségmegőrzést, használatuk mindenképpen javasolt,a termékeket én is használom évente!

    Üdvözlettel  Dr.Podlupszki Csaba

Kérdés

Évek óta nagyon magas a koleszterinszintem

Tisztelt Doktorúr!
Végső elkeseredésemben keresem fel Önt. Évek óta rettentő magas a koleszterinszintem (tavaly 7,2 idén két, az elmúlt hónapban történt mérés alapján is 7,8 mmol/l), és egyre csak nő. 31 éves vagyok. Az orvosok az életmódváltást, egészséges táplálkozás szabályainak betartását javasolták, ezt be is tartom. Nagy mennyiségben szedem a halolaj kapszulát, sok zöldséget eszem, nem fogyasztok semmilyen zsiradékot, csak olivaolajat, csakis csirkét és halat eszem, nem fogyasztok már szinte semmilyen tejterméket, stb. Mi az egészséges táplálkozás, ha nem ez? Ott akkor azt mondták, hogy mivel nem csökken, hanem ennek ellenére nő a koleszterinszintem, valószínűleg örökölt problémáról lehet szó. A háziorvos már kétszer is vett tőlem vért az elmúlt egy hónapban, a pajzsmirigyemmel semmi gond, a koleszterin viszont éppen olyan magas, sőt, magasabb, mint pár éve. Ő is csak annyit mondott, menjek el tanácsadásra, fogyjak (167 cm és 61 kg vagyok), és még inkább figyeljek oda az egészséges táplálkozás betartására. De sajnos ennél jobban már nem tudom betartani az egészséges táplálkozás szabályait. Viszont borzasztóan aggódom, hogy ez még így rövid távon is visszafordíthatatlan károkat okoz. Tud nekem segíteni? Válaszát előre is nagyon-nagyon köszönöm,
Üdvözlettel
Dóra

Megválaszolt
Kategóriák: Egészséges táplálkozás

Válasz

  1. Dr. Podlupszki
    Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
    2015. December 17.

    Kedves Dóra!

    A leírtak alapján az egészséges táplálkozás fontos ugyan, de a diéta és az odafigyelés sajnos nem segít. Az Ön esetében mindenképpen a gyógyszeres kezelést javaslom, amivel csökkenthető a koleszterinszintje.

    Üdvözlettel

    Dr.Podlupszki Csaba


Kérdés

Mit tegyek, nem tudok fogyni

Már kipróbáltam mindenféle gyógyszert, kúrát, diétát, rendszeresen edzem, de nem tudok fogyni. A kérdésem az lenne mit tegyek? ? ? ? ? hogy lehetne karcsú a derekam? és lapos hasam?
köszönöm válaszukat.

Megválaszolt
Kategóriák: Lapos has, Fogyás

Válasz

  1. Dr. Rónay
    Dr. Rónay Barbara Dietetikus, alternatív gyógyász
    2016. Március 14.

    Kedves Levélíró!

    Annak, hogy nem tud fogyni, sok oka lehet. A következőket mindenképpen érdemes lenne megvizsgálni. 1. Mennyi szénhidrátot fogyaszt, ez arányban van-e a testmozgással? 2. Milyen a szervezete zsír- és szénhidrátbontó képessége? 3. Hormonok működése (különösképpen a pajzsmirigy és hasnyálmirigy) 4. Enzimműködés, nyirokrendszer működése.
    A lapos has elérése érdekében ajánlatos egy béltisztító kúra elvégzése, ezzel egy időben az egészséges táplálkozásra való áttérés.

    Tisztelettel: Dr. Rónay Barbara

Kérdés

Segíthet-e a CleanInside, diabéteszes beteg súlyfeleslegénél?

Tisztelt Doktor Úr!

Segítségét szeretném kérni az alábbiak miatt. 48 éves férfi vagyok ,magasságom 177 centi , 4 éve hagytam abba a dohányzást, azután híztam 18 kilót , valamint két és fél éve 2-es típusu diabéteszt állapítottak meg. Ezzel egy időben zajlott a válóperem amiután a feleségem elhagyott és elvitt minden vagyonunkat arra hivatkozva hogy nála maradt a két gyermek. Testsúlyom mindeközben 89 kilóról 106-108 kiló köré ugrott és egyszerűen nem tudok megszabadulni tőle. Érdekessége még a dolognak hogy a cukor miatt szedett gyógyszerektől állandó hasmenésem van de még így sem fogyok. Az is igaz viszont hogy nem tudok megfelelően étkezni.

Alkoholt soha sem fogyasztok semmilyen formában sem . Azt szeretném megtudni hogy meg tudok -e szabadulni a feleslegemtől az önök módszerével vagy inkább viseljem el ezt az egész súlyfelesleget ami természetesen rettenetesen zavar mint fizikálisan mind pedig mentálisan. HIába fogyókúrázom vagyis eszem kevesebbet,semmi sem történik. Viszont olyan drasztikusan nem tudom csökkenteni a bevitt kalóriát mert a diabéteszes állapotom ezt nem engedi meg. Várom válaszát és esetleges tanácsait.

Köszönettel: Tibor

.

Megválaszolt
Kategóriák: Egészséges táplálkozás

Válasz

  1. Dr. Podlupszki
    Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
    2013. Szeptember 1.

    Tisztelt Uram!

    A Clean Inside  program inkább egy tisztítókúra, mintsem fogyókúra! A súlycsökkenés lehetséges, de nem törvényszerű velejárója a programnak. Ezért a programot az Ön problémájára nem ajánlom. A leírtak alapján úgy gondolom a hízás hátterében a nem elegendő mozgás, illetve a helytelen étkezési szokások állnak, amelyeket valahol az Ön esetében meg is értek.

    Tisztelettel: Dr. Podlupszki

Kérdés

Terhesség,szoptatás alatt végezhető e a méregtelenítés?

Terhesseg vagy szoptatas alatt vegezhetö-e meregetlenites? Köszönöm mielőbbi válaszát.

 

Megválaszolt
Kategóriák: Méregtelenítés

Válasz

  1. Szarka Anita
    Szarka Anita Dietetikus
    2015. Március 5.

    Kedves Anyuka!

    A terhesség és a szoptatás ideje alatt  nem tanácsos a méregtelenítő kúrát használni, ugyanúgy, ahogy a diétát sem javasoljuk. Ha mindenképpen méregteleníteni szeretne, próbáljon meg olyan ételeket fogyasztani, amik nem tartalmaznak adalékanyagokat, tartósítószereket, aromát, ízfokozót stb. Ezzel az étrenddel a magzatnak/babának is jót tehet.

    Üdvözlettel

    Szarka Anita

     

Köszönö levél

Nagyon köszönöm a válaszukat, ilyen tökéletes diagnózist senki nem állapított meg, pedig 24 éve sok orvosnál jártam, de eddig magamnak sem mertem bevallani, pedig valahol a lelkem mélyén mindíg éreztem.

Kérem szíveskedjenek köszönetemet továbbítani.

Tisztelettel Horváthné