Kérdés

Szükséges gyógyszert szedni, szoktak-e a rögöt műteni, vagy valóban felszívódik 1 év alatt?

Tisztelt Professzor Úr! 30 éves nő vagyok és 5 hónappal ezelott volt egy melyvenas trombozis a bal combnyakto területen a fő venamban. Valószínűleg fogamzásgátló tabletta okozta amit azóta nem szedek. 3 hónapnyi Rivaroxaban kúrát kaptam de meg mindig nem távozott a rög teljesen az ultrahangos vizsgálat alapján és vannak enyhe tüneteim -fájdalom dagadas. A hasam alján elkezdtek kidulledni az erek. A kérdésem az hogy most mire szamithatok ugyanis minden orvos eddig mást mondott? Szükséges gyógyszert szedni, szoktak-e a rögöt műteni, vagy valóban felszívódik 1 év alatt? Mennyire vagyok életveszélyben? Köszönöm ha válaszol a kérdésemre.

Megválaszolt
Kategóriák: Gyógygombák

Válasz

  1. Dr. Fachet
    2019. Július 15.

    Tisztelt Hölgyem!

    Amint arról akkoriban hírt adtunk, Fachet József Professzor Úr két évvel ezelőtt elhunyt, szakmai hagyatékát igyekszünk a lehető legszínvonalasabban továbbvinni.

    A mélyvénás trombózis veszélyes állapot, a gyógyulása hosszadalmas lehet, de annak érdekében mindent meg kell tenni. A vérhigító kezelés elengedhetetlen, miként az orvosi utasítások betartása is. Többnyire a rög felszívódik, az ér újra átjárhatóvá válik, de a gyógyulás folyamatában számos tünet (pl. fájdalom, ödéma) jelen lehet. Legyen türelemmel, kövesse az orvosi javaslatokat és bő folyadékbevitellel éljen.
    Roborálásra, a szervezet harmonikus működésének támogatására a Fachet Vital Plus fogyasztását javasoljuk 2x1 kapszula/nap adagolásban, mely adag felemelhető szükség esetén 2x2 kapszulára (testsúlytól függően). A készítményt tartósan kell szedni, 4 hónap aktív szedést követően érdemes tartani egy 1 hónapos szünetet, majd ilyen ciklikussággal a terápiát folytatni 2x1 kapszula/nap fenntartó dózissal. 

    Tisztelettel kívánunk Önnek jobbulást, jó egészséget

    Dr Fachet orvosi csapata

Kérdés

Hogyan lehet kinyomozni a C reaktív protein pontos okát mielőbb?

Vérképemben az alábbi főbb eltéréseket tapasztalták: Limfocita 11% (standard 20-40), C reaktív protein 21mg/L (standar 0,1-5,0), Koleszterin 5,64 mmol/L. Utóbi időkben a vérnyomásom 168/109 értékű átlagot mutatott. Hogyan lehet kinyomozni a C reaktív protein pontos okát mielőbb? Tudnak ebben az orvosi Csapatuk segíteni? Kérem szíves elérhetőségüket! Köszönettel: Kisfalvi István

Megválaszolt
Kategóriák: Gyógygombák

Válasz

  1. Dr. Fachet
    2019. Július 15.
    Tisztelt Uram!
     
    Köszönjük bizalmát, hogy hozzánk fordult kérdésével! A CRP értéke nem olyan magas, hogy az feltétlenül aggodalomra adjon okot és lehet, hogy csupán egy átmeneti eltérés. Kivizsgálására az esetleges tünetek/panaszok alapján javasolt szakorvost keresni vagy kérni ebben a háziorvos segítségét. 
     
    Tisztelettel kívánunk Önnek jó egészséget
    Dr Fachet orvosi csapata

Kérdés

Melyik terület foglalkozik a csontokkal? Kihez forduljak panaszommal?

Tisztelt Doktor úr/nő! Tanácsát kérem, hogy hova forduljak, mivel háziorvosom nincsen. Hónapok óta pontokban nyomásra fájnak csontjaim - egy pontban a bal bordámon, egy pontban az alsó állcsontomon jobb oldalon és egy ponton a bal lábfejemen. A bordafájdalom , ha a bal oldadamra fekszem felébreszt. Gasztroenterológusnál jártam, mert a fájdalomtól függetlenül, a gyomromnal, szintén a bordamnal is van problémám, olyan érzésem van, mintha valami beszorult volna. Emiatt gyomortükrözesem is volt, negatív eredménnyel. Ő készítetett mellkasröntgent is, semmilyen elváltozást nem talált. Továbblépnék, de nem tudom merre - Milyen orvos, melyik terület foglalkozik a csontokkal? Kihez forduljak panaszommal? Semmilyen baleset, sérülés nem ért, a fájdalom egyszercsak elkezdődött, egymástól függetlenül Megtisztelő válaszát előre is köszönöm!

Megválaszolt
Kategóriák: Gyógygombák

Válasz

  1. Dr. Fachet
    2019. Július 14.
    Tisztelt Hölgyem!
     
    Köszönjük megtisztelő bizalmát, hogy hozzánk fordult kérdésével. Mindenképpen egy komplex belgyógyászati kivizsgálást javasolnánk, amely részletes diagnosztikával, széleskörű laborvizsgálatokkal adhatna választ. Reméljük ez mielőbb megtörténik és megnyugtató eredménnyel zárul.
    A szervezet roborálására, az anyagcserefolyamatok harmonizálására a Fachet Vital Plus nevű készítmény fogyasztását javasoljuk 2x1 kapszula/nap adagolásban, mely adag felemelhető szükség esetén 2x2 kapszulára (testsúlytól függően). A készítményt tartósan kell szedni, 4 hónap aktív szedést követően érdemes tartani egy 1 hónapos szünetet, majd ilyen ciklikussággal a terápiát folytatni 2x1 kapszula/nap fenntartó dózissal. 
    Amennyiben bármiben a segítségére lehetünk, kérjük szíveskedjen jelezni felénk.
     
    Tisztelettel kívánunk Önnek jobbulást, jó egészséget
    Dr Fachet orvosi csapata

Kérdés

Okozhatta ezt vírus?

Jó napot! 21 éves férfi vagyok és már egy hete nem volt erekcióm akármit is csinálok. A libidóm lankadni kezdett, amikor két hónappal ezelőtt övsömörre kaptam kezelést, amitől a fájdalom mostanáig elhúzódott. Legyengültem. Mikor kiújúlt ez a betegség már hónapok óta barátnőm volt és utolsó együttlétünkkor (2 hete) sem volt maximális merevedésem. Az övsömör kiújulás előtt sem néztem pornót és azelőtt egyszer egy nap maszturbáltam, ám kevés élvezettel, de a barátnőmmel régen teljes merevedésem volt. Mindig használtunk óvszer és a partnerem tiszta, Már vagy két éve viszont sűrű vizeléssel fordultam orvoshoz, ám ecográf után semmilyen elváltozást nem mondtak. Nem iszom, nem dohányozom, nem szedek kábítószereket. Ebben az évben viszont nagyon sok stressz ért minden téren. A péniszen semmilyen külső elváltozást nem látok. Krónikus betegségekben nem szenvedem tudtommal. Okozhatta az erekció hiányát a vírus? vagy prostata probléma? Válaszát köszönöm!

Megválaszolt
Kategóriák: Gyógygombák

Válasz

  1. Dr. Fachet
    2019. Július 8.
    Tisztelt Uram!
     
    Köszönjük bizalmát, hogy hozzánk fordult kérdésével. A probléma tisztázására javasoljuk urológus szakorvos felkeresését.
     
    Tisztelettel kívánunk Önnek jó egészséget
    Dr Fachet orvosi csapata

Kérdés

Vérvételen ez normál érték?

Tisztelt dr úr! erdeklodnek laborleletem felöl hogy megnyugodjak háziorvosom aztmondta ne aggodjak vervetelen 2ertek magas minimalis gyulladas sokszor vagyok felfazva az ertek .we:18mm/h es Crp:12.2mg/h.megijjedtem kicsit az lymph 18.2aztmondta ez normal ez az ertek! Remelem megnyudohatok

Megválaszolt
Kategóriák: Gyógygombák

Válasz

  1. Dr. Fachet
    2019. Július 8.

    Tisztelt Hölgyem!

    Köszönjük bizalmát, hogy hozzánk fordult kérdésével! Az Ön által írt értékek minimális eltérést takarnak, ha más tünet, panasz nincs, ezek nem adnak okot aggodalomra.
    A gyulladásos folyamatok mérséklésére és a szervezet roborálására a Fachet Vital Plus nevű készítmény fogyasztását javasoljuk 2x1-2 kapszula/nap adagolásban. A készítményt tartósan kell szedni, 4 hónap aktív szedést követően érdemes tartani egy 1 hónapos szünetet, majd ilyen ciklikussággal a terápiát folytatni.
     
    Tisztelettel kívánunk Önnek jó egészséget

    Dr Fachet orvosi csapata

Kérdés

Koszorúérsztenttel lehet e szoláriumba menni?

Kérdésem az lenne, hogy koszorúérsztenttel lehet e szoláriumba menni? Ma voltam. Erröl megfeledkeztem, hogy esetleg nem szabadna. Kicsit szur azota ott valami, nem is éreztem jól magam benne. 3 perc volt. Arra gondoltam, ha Mr vizsgálat engedélyezett, akkor a szolárium is. Szeretnék pontos információt! Köszönöm a választ!

Megválaszolt
Kategóriák: Gyógygombák

Válasz

  1. Dr. Fachet
    2019. Július 4.

    Tisztelt Hölgyem!

    Véleményünk szerint lehet szoláriumozni, de javasoljuk megkérdezni erről a sztent beültetését végző orvost.
     
    Tisztelettel
    Dr Fachet orvosi csapata

Kérdés

Szeretném kérni a véleményét erről az eredményről

Tisztelt dr.ur! Szeretném kérni a véleményét erről az eredményről :kóros meoplasztikus elváltozás hamelvaltozasok lap hámsejtek; asc-h

Megválaszolt
Kategóriák: Gyógygombák

Válasz

  1. Dr. Fachet
    2019. Július 4.

    Tisztelt Hölgyem!

    Köszönjük kérdését. Ez a leírás így pontatlan, de a neoplasztikus (nem meoplasztikus) elváltozás daganatos elváltozásra utal. Javasoljuk elküldeni a teljes leírást pontosítva, illetve a vizsgálatot elrendelő orvossal való konzultációt.
     
    Tisztelettel kívánunk Önnek jó egészséget
    Dr Fachet orvosi csapata

Kérdés

Azt szeretném kérdezni, hogy ez még mindig a mononukleózis?

Tisztelt Doktor úr! 34 éves nő vagyok. Május 6-án mononukleózis vette kezdetét nálam. Nagyon erős, szinte elviselhetetlen torokfájással, nyelési nehézséggel, váladékos köhögéssel, duzzadt nyaki nyirokcsomóval, magas, 39 fokos lázzal. Elesettség érzéssel. A máj és a lép nem nagyobbodott meg. Ez az állapot 10 napig tartott, majd a láz elmúlt, hőemelkedés maradt, a torokfájás normalizálódott, de nem szűnt meg még 4 héten keresztül. Aztán június 8-án a tüneteim teljesen megszűntek. 10 napig tünetmentes voltam. Majd egy elázásnak köszönhetően megfáztam, szipogás, torokfájás és hőemelkedés jelentkezett. A tünetek elmúltak, de a rossz közérzet és a hőemelkedés megmaradt,ami minden nap 18 óra körül a legmagasabb. Reggelre lemegy, este ismét fel. Azt szeretném kérdezni, hogy ez még mindig a mononukleózis? Jelenleg ágyban fekszem, felkelni sem merek. Mit tegyek? Mikor térhetek vissza a napi teendőim elvégzéséhez?

Megválaszolt
Kategóriák: Gyógygombák

Válasz

  1. Dr. Fachet
    2019. Július 2.

    Tisztelt Hölgyem!

    Köszönjük megtisztelő bizalmát, hogy hozzánk fordult kérdésével. A gyógyulási folyamat akár 2 hónapot is igénybe vehet, amit egy "ráfázás", újrafertőződés tovább nyújthat. Hogy konkrétan mi áll a háttérben, arra a tünetek és a vérkép adhat egyértelmű választ, így javasoljuk, legyen szíves keresse fel kezelőorvosát.  
    Az immunrendszer erősítése érdekében figyelmébe ajánlanánk a gyógygombákat. Önnek a Fachet Vital Plus fogyasztását javasoljuk 2x1 kapszula/nap adagolásban, mely adag felemelhető szükség esetén 2x2 kapszulára (testsúlytól függően). A készítményt tartósan kell szedni, 4 hónap aktív szedést követően érdemes tartani egy 1 hónapos szünetet, majd ilyen ciklikussággal a terápiát folytatni 2x1 kapszula/nap fenntartó dózissal.
     
    Tisztelettel kívánunk Önnek jobbulást, mielőbbi gyógyulást
    Dr Fachet orvosi csapata

Kérdés

Fekélyes vastagbél gyulladásra, milyen étred javasolt?

FEKÉLYES VASTAGBÉL GYULLADÁSOM VAN COLITIS MIJEN ÉTRENDET JAVASOL AZT TUDOM HOGY MIT NE EGYEK DE MIT EGYEK KÉREK SEGITSÉGET

Megválaszolt
Kategóriák: Bélgyulladás

Válasz

  1. Koprivanecz Magdolna
    Koprivanecz Magdolna Dietetikus, okleveles táplálkozástudományi szakember
    2017. Október 10.
    Kedves Gábor!
    Az étrendet mindig az egyéni állapothoz és a betegség stádiumához kell igazítani!
    Akut szakaszban láz, hasmenés esetén fontos a folyadék- és ásványi anyag pótlása!
    Ebben az állapotban csipkebogyótea áztatással készítve, nyáklevesek, diétás (zsiradék nélküli) rántott leves, sárgarépa lé, hígított-szűrt almalé, almapüré, birsalmapüré, zöldségfőzet javasolt.
    Állapotjavulást követően bővíthető: frissen áttört burgonyával, vizes burgonyapürével, sós főtt burgonyával, héjában főtt-vagy sült burgonyával, főtt rizzsel, főtt sárgarépával. Ebben az állapotban fogyasztható még: lezsírozott csontleves, húsleves, pirított kenyér, Abonett, Hamlet, párolt alma héj nélkül, tej- és cukormentes almaleves vagy mártás, pirított darával,
    További javulás esetén: lágy tojás, sovány reszelt sajt, főtt hal, főtt csirkemell, csirkecomb bőr nélkül, sovány felvágottak, sovány túró, kefir, joghurt következhetnek. Felhasználhatóak még: zsenge főzelékfélék (főzőtök, saláta, patisszon, cukkini, cékla, sütőtök, zsenge zöldbab, zsenge zöldborsó csak áttörve. Ezeket zsírszegényen egyszerű habarással vagy száraz rántással lehet sűríteni.
    Hosszú távú étrend:
    A durva rostokat ki kell hagyni az étrendből!  (száraz hüvelyesek: száraz bab, sárgaborsó, lencse, káposztafélék, karalábé, kukorica)
    Naponta többször, kis mennyiségű étel fogyasztása javasolt. A napi folyadékbevitel: 2-2,5 l javasolt, amely szénsavmentes folyadék formájában ajánlott.
    Mellőzni kell: az erős fűszereket, pörzsanyagot tartalmazó ételeket (pirított hagyma, magyaros ételek), a friss kelt tésztákat, a túlédesített ételeket, a cukros üdítőitalokat, az alkoholt, a szénsavas italokat, a füstölt húsokat és húskészítményeket, a magas zsírtartalmú nyersanyagokat.
    Az ételek elkészítésénél a főzést, a gőzben főzést, a párolást, a cserépedényben való elkészítést javaslom.Tilos a bő zsírban sült, panírozott ételek, tészták étrendbe tevése. A nagy mennyiségű zsiradék a nyugvó betegséget is fellobbanthatja!
    Javasolt nyersanyagok, élelmiszerek:
    Kenyérfélék, péksütemények: akut állapotban pirítva vagy másnapos formában fehér kenyér, kifli, zsemle. Javulás esetén félbarna, barna, Graham kenyér is kipróbálható kis mennyiségben. Felhasználható: zabpehely, kukoricapehely, rizspehely, Abonett, Hamlet. Töltelék nélküli kalács, fonott kalács, briós másnaposan. 
    Húsok: Sovány húsokat válasszon, a látható zsírréteget és a baromfi bőrét el kell távolítani! A csirke- és pulykamell, a csirkecomb, a sertés karaj-és comb, a marha bélszín,-lapocka,-tarja megfelelő alapanyag. A nyúlhús és a galamb is fogyasztható. A vadhúsok alacsony zsírtartalommal rendelkeznek, de az ételkészítésre ügyelni kell! A sovány halak: tonhal, heck, fogas, busa, pisztráng kedvezőek. A tengeri halak is alkalmazhatóak. A máj zsírtartalma nem magas, de sok koleszterint tartalmaz, ezért ritkán fogyassza! A húsokból natúr szeletet, egyben sült húst, vagdaltot, párolt és töltött húsokat, zöldséges ragut, húsgombócot ajánlott készíteni. 
    Húskészítmények: zsírszegény, nem túl fűszeres változatok javasoltak: sonkafelvágottak, csirkemell felvágott, pulykajava, párizsi, virsli, szafaládé, krinolin, zalai felvágott. 
    Tejtermékek: zsírszegény változatok ajánlottak. Sajtok közül Tenkes, Tolnai sovány, Köményes, Túra, Ordasajt, Medve light, lapka light, Trappista light
    Tojás: lágy tojás, buggyantott tojás, teflonban zsírszegényen tükörtojás. Heti 3-5 db-nál több nem javasolt.
    Zöldség- és főzelékfélék: a fentebb felsoroltakon kívül spenót, sóska. A rizskörethez párolt sárgarépa, zsenge zöldborsó, zöldbab hozzáadható. A friss kerti vetemények egyéni kipróbálással fogyaszthatók: paprika, paradicsom, uborka héj nélkül, retek, póréhagyma. Ha bármelyik panaszt okoz, azonnal elhagyandó!
    Gyümölcsök: Alma, őszibarack, körte, banán ritkán okoznak panaszt. A cseresznye, meggy, kajszibarack, narancs, mandarin egyéni tűrőképességgel fogyaztható. Az aprómagvasok és a szilvafélék puffasztó hatásúak. A diófélék és az olajos magvak zsírtartalma magas, ezért kerülendők.
    Édességek, élvezeti szerek: A túl édes, vajas, margarinos krémmel készült sütik nem javasoltak. A linzerek magas zsírtartalmúak. Piskótafélék gyümölccsel,gyümölcsízzel fogyaszthatók. Teflonedényben sütött, vékonyan túróval vagy lekvárral töltött palacsinta is kipróbálható.Alkohol kerülendő, a sok kávé nem javasolt.
    Zsiradékok: minimális növényi olajok az ételkészítéshez, kenyérre margarin, vajkrém.
    Fűszerek: babérlevél, édes őrölt paprika, borsikafű, kakukkfű, petrezselyem, zeller, lestyán, tárkony, citromlé. Kevés só, cukor, méz használható. A hagyma még főtt állapotban is panaszt okozhat.
    Italok: Szénsavmentes víz, tea, gyümölcslevek, turmixitalok.
     
    Állapotától függően az étrend egyéni. Ajánlom Önnek, hogy a kezdeti időszakban vezessen naplót, hogy mely ételek, nyersanyagok fogyasztása után jelentkeznek panaszok?  
    Jó egészséget kívánok!
    Üdvözlettel:

    Koprivanecz Magdolna dietetikus

     
     

Kérdés

Állandó székrekedésem van

Tisztelt doktor úr! Állandó székrekedésem van, melyre próbáltam már sporttól, rostos ételen át, sok folyadékon keresztül mindent. Ön szerint milyen betegség gyanúja merül fel állandó székrekedés esetén? Milyen vizsgálatra kellene elmennem?

Megválaszolt
Kategóriák: Székrekedés

Válasz

  1. Dr. Podlupszki
    Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
    2017. Október 4.

    Kedves Piroska!

    A székrekedés nagyon sok ember érint, mégis hosszú idő telik el, míg ezekkel a panaszokkal felkeresik az orvost. A helytelen életvitelre, rossz szokásokra, szorongásra visszavezethető, úgynevezett funkcionális székszorulás mellett sokféle szervi megbetegedés is állhat a háttérben. Ilyen pl a divertikulózis, különféle anyagcsere- és endokrin betegségek, a vastagbél daganatos elváltozásai, de nagyon sok gyógyszer használata is okozhat ilyen jellegű panaszokat.Az elégtelen folyadékbevitel is okozhatja a panaszokat: ilyenkor nincs elegendő folyadék a széklet normális víztartalmának kialakításához, a megfelelő napi folyadékbevitel minimum 2-2,5 liter.Javasolt a rostban gazdag ételek fogyasztása, valamint a vizsgálatok után, a vastagbél tisztítása.

    Tisztelettel Dr.Podlupszki Csaba


Kérdés

Egy öröké fogyókúrával küzdő házaspár vagyunk

Tisztelt Magdolna! Egy öröke fogyókúraval küzdő házaspár vagyunk.En 40 éves (70 kg),férjem 47 éves (106 kg).Szeretnem ha ajánlana nekünk valamilyen összeállított csomagot amelyiket egy tisztító kúra alapján tudnánk elkezdeni es esetleg elindítana egy fogyast nalunk .A férjemnel nem gond a mindennapi szeklet,nálam ezt nem mondhatom el van ,hogy csak 2 naponta .Köszöm szépen a lehetőséget ,hogy kérdezhetek önöktől .Udvozlettel a Zelenak család .Szep napot!

Megválaszolt
Kategóriák: Béltisztítás

Válasz

  1. Koprivanecz Magdolna
    Koprivanecz Magdolna Dietetikus, okleveles táplálkozástudományi szakember
    2017. Október 2.

    Tisztelt Zelenák család!

    Köszönöm megtisztelő kérdésüket.

    Véleményem szerint az Önök esetében a sorozatos (örökös) fogyókúrák miatt ásványi anyag-és tápanyaghiány alakult ki.

    Ez Grétánál jelentkezhet ritkább székletürítéssel, lassabb bélműködéssel. Sajnos, az ún.: „csoda diéták” időszakos megoldást jelentenek a testsúly csökkentésre és az ideális testsúly fenntartásához. Bélrendszerünk tisztításával megszabadulhatunk a káros salakanyagoktól, méreganyagoktól. Ajánlom Önöknek a Clean Inside béltisztító programot, amely 3 kitűnő termékből áll. Összetevői a minőségi rostkészítmény, az anti-parazita kapszula és a slim tea. A kúra megkezdése előtt javaslom az egészséges bélflóra helyreállítását.  A SwissProbiotix kiváló minőségű probiotikum, amely hatékonyan képes helyreállítani a károsodott bélnyálkahártya mikroflóráját. Ha nem megfelelő állapotú a bélflóra, akkor a tápanyagok nem tudnak tökéletesen felszívódni és nem érjük el a várt eredményt például a fogyókúrák során.

    Kedves Gréta! Ha panaszai hosszabb ideig megoldatlanok maradnak, kérem, keressen fel gasztroenterológus szakorvost esetleges szervi működési rendellenesség kizárása miatt!

    Mindkettőjüknek jó egészséget kívánok!

    Koprivanecz Magdolna dietetikus

Kérdés

Mennyire hatékony a lézeres szőrtelenítés?

Tisztelt Doktornő! Mostanában elég sokat lehet hallani a lézeres szőrtelenítésről, ezzel kapcsolatban lenne pár kérdésem: mennyire hatékony, illetve vannak-e káros hatásai a bőrre, mik a veszélyei? Előre is köszönöm a válaszát!

Megválaszolt
Kategóriák: Bőrproblémák

Válasz

  1. Dr. Apostol
    Dr. Apostol Éva Bőrgyógyász-kozmetológus
    2017. Június 13.

    Kedves Lilla!

    A lézeres szőrtelenítés előnye, hogy hatása hihetetlenül tartós, kíméletes a bőrhöz, csak a szőrtüszőkre hat, a környező szöveteket nem érinti.Számos előnnyel jár a kezelés, ahogy a legtöbb eljárásnak, ennek is megvannak a hátrányai. Emellett a lézeres szőrtelenítés nem alkalmazható minden bőrtípuson, nagyon világos szőrzetre, és nagyon sötét bőrre nem használható, valamint ahhoz, hogy az eredmény tartós maradjon, évente fenntartó kezeléseket kell végezni.

    Tisztelettel  Dr.Apostol Éva

Kérdés

Izzadás okai mitől lehetnek?

Tisztelt Doktor Úr! Férjemmel kapcsolatosan szeretnék kérdezni, 65 éves. Reggelenként arra ébred, hogy pizsamája elsősorban a jobb oldalon a karján, a hónaljában, a vállán nedves. Megfigyeltem, hogy jobb oldala mindig be van takarva nyakig, a bal keze pedig kinn van. Általában hajnali 3-kor fel szokott ébredni, akkor még teljesen száraz, majd 6-7 körül, amikor felkel, ez a jelenség tapasztalható kb. 1 hete néha kevésbé, néha pedig erősebben. Reumatikus fájdalma is jelentkezett kb. egy hete, a csuklója, elsősorban a bal enyhén fáj, illetve érzi, hogy van, és jobb válla enyhe fájdalmára is panaszkodott. A házat csak este fűtjük, reggelre kb. 19 fokra hűl le. Szeretném megkérdezni, mi lehet az ébredés előtti izzadás oka. Teste más része nem izzad, feje, arca sem, csak az említett helyeken tapasztalható a jelenség. Válaszát előre is köszönöm

Megválaszolt
Kategóriák: Gyógygombák

Válasz

  1. Dr. Fachet
    2017. Április 11.

    Tisztelt Hölgyem!

    Köszönjük, hogy hozzánk fordult kérdésével! A féloldali megjelenése az említett tüneteknek furcsa, ám mégis előfordulhat, hogy belszervi probléma áll a háttérben. Ezért mielőbb javasoljuk egy belgyógyászati kivizsgálás elindítását.
     
     
    Tisztelettel kívánunk jobbulást,
    Dr Fachet orvosi csapata

Kérdés

Körülbelül egy másfél ével ezelőtt elkezdtek rosszulléteim lenni

Tisztelt Doktor Úr! Körülbelül egy másfél ével ezelőtt elkezdtek rosszulléteim lenni amik az idő haladtával egyre sűrűsödtek. A rosszulléteket erős fejfájás és nagyfokú dekoncentráltság jellemzi, jóformán azt sem tudom olyankor megmondani fiú vagyok e vagy lány, illetve érdekes módon aranyér vagy aranyér szerű tünetegyüttest tapasztalok ami a rosszulétek erősödésével annyira felerősödik, hogy szinte járni is fáj, emelett hasi fájdalom is sokszor jelentkezik. Először elmentem gasztroenterológushoz, aki elküldött végbéltükrözésre, hasi ultrahangra illetve székletvizsgálatra, a vizsgálatokon semmi nem volt látható, így egy javaslattal átirányított a háziorvosomhoz, aki azt mondta, hogy szerinte étel intolerancia alakult ki nálam amennyire én értettem "béláteresztő szindróma" miatt. És azt mondta, hogy mivel sörtől lettem legutóbb rosszul, ezért valószínűleg a glutén a probléma, ezért elkezdtem diétázni, az aranyér szerű tünetek szinte azonnal eltűntek és az állapotom javult, áttértem főként erre a csirke-rizs-zöldség étrendre, hogy kiiktassam a glutént az étrendemből. Kenyeret zablisztből fogyasztottam egy bizonyos fajtától nem is volt gond, de egyszer előfordult, hogy másfajtát vettünk és egy pár órára rá, hogy abból a lisztből készült kenyeret ettem előjöttek megint az aranyérszerű tünetek és éreztem, hogy valami nincs rendben ekkor megnéztük és ezen az "új" zabliszten fel volt tüntetve, hogy glutént tartalmaz csak nem vettük észre. Ezután egy jó ideig még diétáztam és az állapotom javult, viszont nem voltam teljesen tünetmentes ettől függetlenül még előfordultak rosszullétek. Körülbelül 4 hónapig diétáztam majd újra elmentem gasztroenterológushoz ahol adtak beutalót vérből való gluténérzékenység kimutatására és mondták,hogy terheljek vissza legalább 4-5 hétig, ez így is történt és körülbelül 5 hét visszaterhelés után elmentem a vizsgálatra ami negatív lett, ezután visszamentem és gyomortükrözést javasolt a Doktor Úr ezért körülbelül 2-3 hónapos visszaterhelés után, a gyomortükrözést is megcsináltak és vettek szövetmintát. Ezek alapján nem vagyok gluténérzékeny és nincsen helicobacterem, azon kívül, hogy refluxot állapított meg a Doktor Úr nem mutatott ki egyebet a vizsgálat. Viszont a rosszullétek továbbra is fent állnak és azóta egyre rosszabbul vagyok. Abban szeretném kérni a segítségét, hogy mi is lehet a problémám, illetve, hogy mi lehet a megoldás rá. Üdvözlettel: Dániel

Megválaszolt
Kategóriák: Egészséges táplálkozás

Válasz

  1. Dr. Podlupszki
    Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
    2018. Április 5.
    Kedves Dániel,

    Könnyen lehet, hogy nincs cöliákiája, hanem úgynevezett nem cölikáliás gluténérzékenységben szenved. Ilyenkor ugyanúgy be kell tartani a gluténmentes diétát, ugyanakkor a vér- és szövettani vizsgálatok nem mutatnak ki elváltozásokat.

    Remélem, tudtam segíteni,
    Üdvözlettel,
    Dr. Podlupszki Csaba

Kérdés

Szeretném kikérni a véleményét

Tiszelt Professzor Úr és Csapata! Olyan kéréssel fordulnék Önökhöz, hogy apósomnak 2016. fenruárjában jobb felsőlebenyi T3N2M0 std. III/A tüdőadenocc.-t diagnoztizáltak. Inoperábilis ezért első körben 6 ciklus paclitaxel+carboplatin meoadj. kemotherápiát kapott. Majd 2017.02-i CT progressziót igazolt, ami meghaladta a 20 %-ot, ekkor az Onkoteam T3N2M1a st. IV-be sorolta. Ezután 10 ciklus docetaxel+nintedanib kezelést kapott. 2018.02. CT ismét prgressziót igazolt, jelenleg 7. ciklus mono pemetrexed kezelés kapja. 2016.02.24. CT azygos nyirokcsomó 25x16 mm, jobb 3-as segmentumban 28x18 mm átmérőjű, a bal 4-es segmentumban egy 16x12mm-es, a bal 9-es segmentumban egy 5mm-es 2018.02.05. CT azígos nyirokcsomó 36x22 mm, jobb 3-as segmentumban meghaladja a 3 cm-t,a bal 4-es segmentumban jelenleg 1 cm-es,a bal 9-es segmentumban változatlan. Egyéb metastasist nem mutattak ki. Elmúlt 3 hétben 5 kg-ot fogyott, gyenge, sokat fekszik, hamar elfárad, enyhe fizikai terhelésre (séta, 10-15 perc ülés) szédülés, gyengeség tör rá. A kezelő orvostól azt az információt kaptam, hogy "max 1 év". A család sajnos nem tud beszélni erről a helyzetről (én egészségügyi dolgozó vagyok), sajnálatos módon strucc politikaként élik a minden napokat. Szeretném megkérdezni, hogy ténylegesen ennyire rossz a helyzet, és komolyan el kell kezdenem felkészíteni a családot a bekövetkező halálesetre, vagy valamivel hosszabb távban lehet gondolkodni? (Gondolok itt 3-5-10 évre) Köszönettel Andrea

Megválaszolt
Kategóriák: Gyógygombák

Válasz

  1. Dr. Fachet
    2018. Augusztus 19.
    Tisztelt Hölgyem!
     
    Köszönjük megtisztelő bizalmát, hogy hozzánk fordult kérdésével! Sajnos a leírás alapján nehéz biztató jövőképet vázolni. Hogy ez időben mit takar, azt a körülmények hiányos ismerete miatt nem tudjuk megmondani. A daganatos betegség összetett probléma, számtalan külső és belső tényező befolyásolja a folyamatok alakulását. A gyógyulás esélyét rendszerbe foglalt, komplex holisztikus terápia biztosíthatja leginkább, mely a klasszikus és a komplementer medicinát ötvözi, magában foglalja a táplálkozás, gyógynövények, a testmozgás, az életvitel újragondolását és a lelkigyakorlatokat (természetesen az életkor és a fizikai állapot figyelembevételével). Ugyanis a lelki tényezők alapvető törvényszerűségek mentén befolyásolják a fizikai test folyamatait.
    Tehát egy olyan összetett terápiás csomag adhat leginkább esélyt a gyógyulásra, amely az orvosi kezelések mellett valamennyi életviteli elem gyökeres megváltoztatásával jár, ám ehhez szükség van időre és a beteg aktív részvételére. Érdemi változtatások nélkül sajnos minden kezelés (orvosi kezelések is) csupán a következményes tünetek befolyásolására képes. Ugyanis, ha a mélyben meghúzódó, a betegséget kialakító és fenntartó folyamatok érintetlenül maradnak, azok romboló hatása változatlanul fennáll, fenntartva a tüneteket és a betegséget.
    Az Ön által összefoglalt folyamat előrehaladottnak tűnik, de érdeklődés esetén a gyógygomba készítményekről ill. a holisztikus terápiás kezelésről részletesebb tájékoztatást adunk.
     
    Tisztelettel kívánunk jobbulást Apósának

    Dr Fachet orvosi csapata

Kérdés

Méregtelenítés alatt milyen ételek fogyasztása javasolt?

Tisztelt Szakértő!
Barátnőmmel szeretnénk tavaszi méregtelenítő kúrát csinálni, de nem tudjuk, milyen ételek fogyasztása javasolt ilyenkor. Alapvetően betartjuk az egészséges táplálkozás elveit, nem eszünk cukrot, sok gyümölcsöt, zöldséget és teljes kiőrlésű készítményeket eszünk. Van valami speciális dolog, amit ilyenkor enni kell?
Köszönjük:
Kriszti és Eszti

Megválaszolt
Kategóriák: Egészséges táplálkozás

Válasz

  1. Dr. Podlupszki
    Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
    2016. Március 31.

    Kedves Hölgyeim!

    Általánosságban azt tudom ajánlani, amennyiben pénztárcájuk engedi, fogyasszanak minél több bio élelmiszert: az egészséges táplálkozás alapja ugyanis a különböző méreg- és adalékanyagoktól mentes táplálékok. Ezen belül a nyers gyümölcs fogyasztása nagyon fontos, mivel magas rost- és víztartalmával a méregtelenítés folyamatát hatékonyan támogatja. A bio gyümölcsök ugyan drágák, viszont adalékanyag-mentességüknél és ellenőrzött minőségüknél fogva az egészséges táplálkozás legfontosabb képviselői.
    A bio zöldségek (káposzta, sárgarépa, zeller, cékla, hagyma, spenót, uborka, brokkoli) is az egészséges táplálkozás részét képzik, úgy a mindennapokban, mint a méregtelenítés alatt: alacsony kalóriatartalmuk mellett rengeteg vitamint tartalmaznak, és nem mellékesen segítenek a szervezetben a lúg-sav egyensúly kialakításában. Az egészséges táplálkozás további alkotóelemei a hüvelyesek (lencse, zöldborsó, bab, csicseriborsó), a rostok (hajdina, barna rizs, amaránt, köles) is. Az egészséges táplálkozás elősegítésére fogyasszanak mogyorót, diót, kesudiót, tökmagot, szezámmagot, ezek a méregtelenítés alatt rendkívül jó E-vitamin, valamint esszenciális zsírsav forrásai a szervezetnek. A napraforgó olaj helyett az egészséges táplálkozás kialakításakor használjanak olíva- és szezámolajat, melyek segítik a vérkeringést, így kedvezően hatnak a méregtelenítési folyamatra.

    Sok sikert kívánok Önöknek,

    Üdvözlettel:

    Dr.Podlupszki Csaba

Kérdés

Doktor Úr véleményét szeretném kérni

Szép napot! Olyan gondom van,hogy szeptember 14- én volt az utolsó rendes menstruációm,október 10- én is volt elég sok alvadt vérrel,teszteltem 20- án pozitívat meg 23- án pozitívat! Boldogan mentem 24- én orvoshoz aki nem látott terhességet csak egy zöld diónyi cisztát,a méhen kívül terhességet kizárta! Rákszűrés negatív! Hogy lehetnek + tesztek ha nincs baba? Úgy tudom a ciszta nem termel hcg- T! Remélem tud nekem segíteni

Megválaszolt
Kategóriák: Életmód

Válasz

  1. Dr. Fachet
    2017. Október 25.

    Tisztelt Hölgyem!

    Köszönjük megtisztelő érdeklődését. Csupán általánosságban tudunk válaszolni a kérdésére, hogy általában a ciszták nem termelnek HCG-t és a tesztek megbízhatósága sem egyforma. Ugyanakkor nagyon fontos a bizalmon alapuló szakorvosi háttér, amely az Ön esetét a konkrétumoknak megfelelően tudja értékelni és szükség esetén befolyásolni, ami kiegészíthető az életvitel átalakításával, gyógynövényekkel, lelki gyakorlatokkal. Kívánjuk, hogy álljon helyre mielőbb az egészsége, hogy megérkezhessen a várva várt baba!
     
    Tisztelettel kívánunk jó egészséget,
    Dr Fachet orvosi csapata

Kérdés

Swiss Probiotix-érdekelne

A Swiss Probiotix-ból venni szeretnék, Mennyibe kerül? Üdvözlettel Lévai Margit

Megválaszolt
Kategóriák: Probiotikum

Válasz

  1. Dr. Fachet
    2018. Június 29.

    Kedves Margit!

    A link megnyitása után, bővebb információt olvashat a termékről.

    https://www.meregtelenites-beltisztitas.com/termekek/swiss-probiotix-probiotikum

    Üdvözlettel Orvos válaszol csapat

Köszönő levél

Nagyon köszönöm a válaszukat, ilyen tökéletes diagnózist senki nem állapított meg, pedig 24 éve sok orvosnál jártam, de eddig magamnak sem mertem bevallani, pedig valahol a lelkem mélyén mindig éreztem.

Kérem szíveskedjenek köszönetemet továbbítani.

Tisztelettel Horváthné

Köszönő levél

Tisztelt Doktor Úr!
A lányom rendelt nekem a Parasic csomagból. Én 90 éves vagyok, övsömör betegség okozta szenvedések után kezdtem el szedni a Parasic kapszulát és a hozzá tartozó rostot és teát. Csodálatos változás történt. Sokkal jobban érzem magam, fájdalmaim elmúltak, emésztésem rendbe jött. Nagyon köszönöm hogy érdeklődött hogylétem után.

Tisztelettel és köszönettel Takács Istvánné, Erzsi.