Kérdés

C 19-es diagnózisra /végbélrák/ is alkalmazható a Fachet Vital Defense Basic kapszula?

Jó estét kívánok Tisztelt doktor úr! Már írtam Önnek az édesapám betegsége miatt. Azt szeretném kérdezni, hogy a C 19-es diagnózisra /végbélrák/ is alkalmazható az Ön Fachet Vital Defense Basic kapszulája? Várom válaszát. Előre is köszönöm. Tisztelettel : Porubská Karolína.

Megválaszolt
Kategóriák: Daganat kezelés Gyógygombák

Válasz

  1. Dr. Fachet
    2017. Július 23.
    Tisztelt Hölgyem!
     
    Köszönjük megtisztelő kérdését, természetesen igen, a Fachet Vital Basic alkalmazható a kérdéses esetben is!
    A daganatos betegség összetett probléma, számtalan külső és belső tényező befolyásolja a folyamatok alakulását. A gyógyulás esélyét rendszerbe foglalt, komplex terápia biztosíthatja leginkább, mely a klasszikus és a komplementer medicinát ötvözi, magában foglalja az étkezés, gyógynövények, a testmozgás, az életvitel újragondolását és a lelkigyakorlatokat. Ugyanis a lelki tényezők befolyásolják legnagyobb mértékben a fizikai test folyamatait. Erről bővebben az alábbi weboldalon lehet tájékozódni: www.darnoitibor.hu
    A gombakészítmények elsősorban az immunrendszer erősítésével segíthetnek (nagyon hatékonyan), bár számos egyéb jótékony hatásuk is van. Daganatos betegség esetén a Fachet Vital Basic nevű készítményt ajánljuk, 2x4 kapszula/nap adagolásban. Minden bevételt javasolt kiegészíteni alkalmanként 500mg C-vitamin bevitelével (nem liposzómás C-vitamin, hanem tabletta formátumú), a felszívódás javítása érdekében. A készítményt tartósan kell szedni, 4 hónap aktív szedést követően érdemes tartani egy 1 hónapos szünetet, majd ilyen ciklikussággal a terápiát folytatni. A termék fogyasztását mielőbb célszerű megkezdeni, mert segíthet semlegesíteni az esetleges kemoterápia legfenyegetőbb szövődményét, a hasmenés/étvágytalanság/hányás okozta testsúly vesztést. A kemoterápia napjain kimaradhatnak a gombák, de a többi napon a fentiek szerint kellene fogyasztani.
    Fontos, hogy a gyógymódok, kiegészítő/gyógytermékek alkalmazása is tudatosan, tematikus rendbe foglaltan történjen, mert a gyógygombák csupán egy "szeletét" képezik a szükséges terápiának. Amennyiben a terápia összeállításában segítségükre lehetünk, kérjük szíveskedjen jelezni felénk!
     
    Tisztelettel kívánunk jobbulást,
    Dr Fachet orvosi csapata

Kérdés

Doktor Úr milyen vizsgálatokat javasol a leírtak alapján?

Tisztelt Doktot úr, Tavaly november végén köhögés jelentkezett fehér habos köpettel, majd karácsonyra nehézlégzéssel. Tüdőgyógyászati vizsgálattal asztma broncitist diagnosztizáltak (édesanyám is asztmás), és symbicor 2*1- belélegzéssel elmúlt a nehézlégzés. Spirometriás értékeim jóval átlag felettiek voltak. Márciusban panaszaim viszatértek, de már köhögés nélkül, csak a fehér habos köpet és a nehézlégzés jeletkezett. Egy antibiotik kúra megoldotta a problémát. Aztán június második felében ismét kialakult a nehézlégzésem, de most légszomj is társult hozzá. A habos fehér köpet megmaradt, a decemberi negatív tödőröntgenhez képest, a bal tüdőn diszkrét lekerekítés látszik, és egy csipke. Megemelték 2*3-ra a symbicort adagot, ez nem segített, az állapot rosszabodott, rendszerint a délelőtti órákban rosszabb, délután jobb. Nem köhögök, de a nehézlégzés, légszomj megmaradt. Komplett kardiologia negatív, fül-orr-gége negatív, lázam nincs. 188/71 cm/kg, most lefogytam 68 kg-ra. négy napja merdolt szedek 32 mg, és antibiotikumot szedek, és ezek kiegészítő gyógyszereit, állapotom változatlan, nem javul. A légzésfunkcióm továbbra is átlag feletti FEV1/FVC 90%, FEV1-120%, oxigénszint 98-99%, vércukor szintem tegnap 6.0 volt. Sajnos légszennyezett munkahelyen dolgoztam néhány éve, de néhány hete ezt a tényezőt kiiktattam. A fentiek alapján Önnek mi a véleménye, milyen vizsgálatok szükségesek a kórkép felállításáoz? Segítő szándékát előre is köszönöm! Tiszletettel, Róbert

Megválaszolt
Kategóriák: Gyógygombák

Válasz


Kérdés

Fájdalmak, melyek erősödnek. Mit tegyek?

Tisztelt Professzor úr! 53 éves vagyok. Egy éve elhelyezkedtem egy általanos iskolában takarítóként, és időközben leszámoltam mert kórházba kerültem. Mióta ott dolgoztam, az én észrevételem alapján, addig semmi bajom nem volt, azok közül amit azóta felfedeztem magamon. Főképpen csípőm, térdem, bokám, vállam, annyira fáj hogy alig bírok lábraállni, arra ébredek éjszaka hogy a combcsontom nagyon fáj. Ezt csak azóta tapasztalom mióta abban az iskolában dolgoztam. Előtte volt egy kullancs csípésem is, annak eredménye: Borrellia IgG rec.ELISA (BioMedica) negatív minősítés, és Borrelia IgM rec.ELISA (BioMedica) 11,6 BBU/ml, gyengén pozitív. Erre azt mondták hogy figyelmen kívül lehet hagyni mert ez jó, ettől nem lehetnek ilyen tüneteim. A traumatológiára elküldtek, ott kiírtak egy ultrahangos kezelést a térdemre, ezen kívül semmi más nem történt, de a fájdalmam nem csökkent. Az iskolában épp felújítás volt, és kb. 2 hétig erős hígító szagban kellett dolgozni. Esetleg ennek lehet-e köze a fájdalomhoz? Már nem merek orvoshoz folyamodni, mert nem hiszik el, hogy, úgy tudnám megfogalmazni, hogy mindenem fáj, és azt mondják hogy ilyen nincs. Legyen szíves valami tanácsot adni, hogy hova tudnék folyamodni, mert napi szinten csak romlik az állapotom. Előre is köszönöm a válaszát, kedves Professzor úr Tisztelettel Hrabóczki Erika

Megválaszolt
Kategóriák: Gyógygombák

Válasz

  1. Dr. Fachet
    2017. Július 22.

    Tisztelt Hölgyem!

    Köszönjük, hogy hozzánk fordult kérdésével! Kétségtelenül segítene egy komplex belgyógyászati kivizsgálás annak eldöntésére, hogy a panaszai egy esetleges szokatlan (túl)terheléstől származnak vagy egyéb ok van a háttérben. Bár higító szagban semmilyen szempontból nem egészséges dolgozni, vélhetően ezek az Ön panaszait nem magyarázzák.
    Javasoljuk, keressen olyan belgyógyászt, aki felé bizalmat érez és, aki az említett kivizsgálást végig tudja kísérni!
     
    Tisztelettel kívánunk jobbulást,
    Dr Fachet orvosi csapata

Kérdés

Segíthetnek nekem a készítményeik?

Üdvözlöm! 2015-ben diagnosztizáltak nálam nyelvgyök tumort, mely egy nyirokcsomó megnagyobbodásával derült ki. Itt meg volt említve a HPV vírus is és mindig laphámról volt szó. Júliusban megműtöttek , ami jól sikerült, mivel megfelelő biztonsági zónával sikerült kivenni . 2016 áprilisban a másik oldalon is megnőtt egy nyirokcsomó, így a bal oldalamat is megműtötték, szintén megfelelő biztonsági zónával. Gondoltam ezzel vége. Már a második műtétnél gyanús volt a mandulám, de úgy volt vele az orvosom , hogy majd.... 2017 januárban ki is vették a manduláimat melyek közül a jobb oldaliban szintén volt oda nem való dolog. Idén májusban újra lett egy megnagyobbodott nyirokcsomó a jobb oldalon. Ismét műtettem. Többször volt az, hogy ez lehet maradvány is. Ezek a műtétek elég komolyan megviseltek, de most elvileg " tiszta " vagyok. A másodiknál fogytam kb 10 kilót az óta tartom a 73 kilót pussz - ínusz egy kiló, a 170 centis magasságommal. Azt mondták majd a kilók is elindulnak vissza, csak türelem. Ismét javasolták a sugárkezelést - az előzőeknél nem mentem el - azt mondták előzzük meg a bajt. Eddig 11 kezelésen voltam, 28-at írtak elő. Most megálltam a kezeléssel, mert jelntkezett az összes mellékhatás. Alig bírok nyelni, ég a torkom, nincs nyálam, zsibbad a nyelvem . Éjszaka szabályosan össze tapad a szám, azzal hogy nincs étvágyam összeesettebbnek érzem magam, ég a gyomorszájam, délelöttönként alig van hangom. Nagyon megijedtem, úgy döntöttem nem folytatom a sugárkezelést mert nagyon félek sokkal több kárt fog csinálni. Nem akarom szétégetni a torkomat. Azt olvastam, hogy a 16. kezelés után - ami megfelel 30 graynek már véglegesen károsodik a nyálképzés is. Orvosom azt mondta, nyomjam a contromal fájdalomcsillapítót legaláb napi4x20 cseppben, de akkor se hagyjam abba. Ezt nem merem bevállalni. Kérem, adjanak nekem abban segítséget, hogy az Önök gombája tud-e nekem javulást eredményezni . Jól tettem, hogy leálltam a sugárral? - szerintem ki sem bírnám, olyan fájdalmaim vannak. Várva milőbbi válaszukat, Maradok Tisztelettel : Kovács Sándor 20-9218456

Megválaszolt
Kategóriák: Daganat kezelés Gyógygombák

Válasz

  1. Dr. Fachet
    2017. Július 22.
    Tisztelt Uram!
     
    Köszönjük megtisztelő érdeklődését!  Érthető, hogy a fellépő szövődmények miatt nem vállalta a további sugárkezeléseket, bár a többszöri kiújulás arra utal, hogy a folyamat aktív.
    A daganatos betegség összetett probléma, számtalan külső és belső tényező befolyásolja a folyamatok alakulását. A gyógyulás esélyét rendszerbe foglalt, komplex terápia biztosíthatja leginkább, mely a klasszikus és a komplementer medicinát ötvözi, magában foglalja az étkezés, gyógynövények, a testmozgás, az életvitel újragondolását és a lelkigyakorlatokat. Ugyanis a lelki tényezők befolyásolják legnagyobb mértékben a fizikai test folyamatait. Erről bővebben az alábbi weboldalon lehet tájékozódni: www.darnoitibor.hu
    A gombakészítmények elsősorban az immunrendszer erősítésével segíthetnek (nagyon hatékonyan), bár számos egyéb jótékony hatásuk is van. Daganatos betegség esetén a Fachet Vital Basic nevű készítményt ajánljuk, 2x4 kapszula/nap adagolásban. Minden bevételt javasolt kiegészíteni alkalmanként 500mg C-vitamin bevitelével (nem liposzómás C-vitamin, hanem tabletta formátumú), a felszívódás javítása érdekében. A készítményt tartósan kell szedni, 4 hónap aktív szedést követően érdemes tartani egy 1 hónapos szünetet, majd ilyen ciklikussággal a terápiát folytatni. A termék fogyasztását mielőbb célszerű megkezdeni, mert segíthet semlegesíteni az esetleges kemoterápia legfenyegetőbb szövődményét, a hasmenés/étvágytalanság/hányás okozta testsúly vesztést. A kemoterápia napjain kimaradhatnak a gombák, de a többi napon a fentiek szerint kellene fogyasztani.
    Fontos, hogy a gyógymódok, kiegészítő/gyógytermékek alkalmazása is tudatosan, tematikus rendbe foglaltan történjen, mert a gyógygombák csupán egy "szeletét" képezik a szükséges terápiának. Amennyiben a terápia összeállításában segítségére lehetünk, kérjük szíveskedjen jelezni felénk!
     
    Tisztelettel kívánunk jobbulást,
    Dr Fachet orvosi csapata

Kérdés

Mennyire hatékony a lézeres szőrtelenítés?

Tisztelt Doktornő! Mostanában elég sokat lehet hallani a lézeres szőrtelenítésről, ezzel kapcsolatban lenne pár kérdésem: mennyire hatékony, illetve vannak-e káros hatásai a bőrre, mik a veszélyei? Előre is köszönöm a válaszát!

Megválaszolt
Kategóriák: Bőrproblémák Egyéb

Válasz

  1. Dr. Apostol
    Dr. Apostol Éva Bőrgyógyász-kozmetológus
    2017. Június 13.

    Kedves Lilla!

    A lézeres szőrtelenítés előnye, hogy hatása hihetetlenül tartós, kíméletes a bőrhöz, csak a szőrtüszőkre hat, a környező szöveteket nem érinti.Számos előnnyel jár a kezelés, ahogy a legtöbb eljárásnak, ennek is megvannak a hátrányai. Emellett a lézeres szőrtelenítés nem alkalmazható minden bőrtípuson, nagyon világos szőrzetre, és nagyon sötét bőrre nem használható, valamint ahhoz, hogy az eredmény tartós maradjon, évente fenntartó kezeléseket kell végezni.

    Tisztelettel  Dr.Apostol Éva

Kérdés

Izzadás okai mitől lehetnek?

Tisztelt Doktor Úr! Férjemmel kapcsolatosan szeretnék kérdezni, 65 éves. Reggelenként arra ébred, hogy pizsamája elsősorban a jobb oldalon a karján, a hónaljában, a vállán nedves. Megfigyeltem, hogy jobb oldala mindig be van takarva nyakig, a bal keze pedig kinn van. Általában hajnali 3-kor fel szokott ébredni, akkor még teljesen száraz, majd 6-7 körül, amikor felkel, ez a jelenség tapasztalható kb. 1 hete néha kevésbé, néha pedig erősebben. Reumatikus fájdalma is jelentkezett kb. egy hete, a csuklója, elsősorban a bal enyhén fáj, illetve érzi, hogy van, és jobb válla enyhe fájdalmára is panaszkodott. A házat csak este fűtjük, reggelre kb. 19 fokra hűl le. Szeretném megkérdezni, mi lehet az ébredés előtti izzadás oka. Teste más része nem izzad, feje, arca sem, csak az említett helyeken tapasztalható a jelenség. Válaszát előre is köszönöm

Megválaszolt
Kategóriák: Gyógygombák

Válasz

  1. Dr. Fachet
    2017. Április 11.

    Tisztelt Hölgyem!

    Köszönjük, hogy hozzánk fordult kérdésével! A féloldali megjelenése az említett tüneteknek furcsa, ám mégis előfordulhat, hogy belszervi probléma áll a háttérben. Ezért mielőbb javasoljuk egy belgyógyászati kivizsgálás elindítását.
     
     
    Tisztelettel kívánunk jobbulást,
    Dr Fachet orvosi csapata

Kérdés

Férjem a bélférgektől nem tud megszabadulni

Tisztelt Doktor Úr! Azt szeretném megtudni hogy rendel e Tatabányán mert szívesebben beszélném meg személyesen ezt aproblémát ami évekota tart.Férjem a bélférgektöl nem tud megszabadulni a Vermox hatására egy ideig eltünnek de mindig szaporodnak tovább.Mit tegyünk? ?

Megválaszolt
Kategóriák: Béltisztítás Parazita

Válasz

  1. Dr. Podlupszki
    Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
    2017. Február 17.

    Kedves Ibolya!

    Javasolnám a kedves férje számára a legalább 2 hónapos Clean Inside® béltisztító kúrát. A béltisztító program során a béltisztításért a Parasic® anti-parazita kapszula felel. Ez egy olyan táplálék-kiegészítő, amely a béltisztítás mellett a szervezet egyéb részeiből is eltávolítja a káros élősködőket és azok petéit. A bélparazitáktól történő megszabadulás és a béltisztítás érdekében már évezredek óta használnak különböző gyógynövény-kombinációkat, így ezek béltisztító hatása általánosan elfogadott. A Parasic® rendkívül hatékony, önmagukban is parazitaölő hatású gyógynövényösszetevőit már őseink is arra használták, hogy az élősködőket kiűzzék a szervezetből, elpusztítsák azok petéit, kikelt lárváit. A Parasic® hatékony termék, amely nem terheli a felnőtt ember szervezetét, így teljesen biztonságos.Sajnos nem Magyarországon rendelek.

    Tisztelettel  Dr.Podlupszki Csaba 

Kérdés

Szeretnék Önnel konzultálni a fogaim állapotáról.

Kedves Dr. Hermann Gábor! Néhány napja láttam a live videót a HermannOrtho Facebook oldalán, és igazán lebilincselő volt, amit a fogszabályozás átalakulásáról mondott. Elnyerte a bizalmam, és ezért szeretnék Önnel konzultálni a fogaim állapotáról. Azonban én Pécsett élek. Van arra mód, hogy a konzultációra ne, csak a kezelés megkezdésekor kelljen Budapestre utaznom? Esetleg Skype-on tudnánk beszélni? Köszönettel, Kocsis Zsolt, Pécs

Megválaszolt
Kategóriák: Felnőtt fogszabályozas Funkcionális fogszabályozás Modern fogszabályozás

Válasz

  1. Dr. Hermann
    Dr. Hermann Gábor Fogszabályozó szakorvos, funkcionális fogszabályozás-specialista
    2017. Január 4.

    Kedves Zsolt!

    Köszönöm a bizalmát. Természetesen van mód a Skype-konzultációra, azonban hadd ajánljak Önnek egy kézenfekvőbb megoldást. Az AppStore-ból, vagy a Google Play-ről letölthető Smilefie alkalmazásunkkal Önnek lehetősége van fényképet küldeni a fogairól, szájüregéről illetve oda feltölteni egy 3 hónapnál nem régebbi Panoráma Röntgent. A fotók alapján a rendelőben el tudjuk készíteni Önnek a kezelési tervet, melyet e-mailben elküldünk. Így elegendő csupán a kezelés első alkalmával ellátogatnia hozzánk személyesen.

    Várom megkeresését!

    Üdvözlettel,

    Dr. Hermann Gábor

    Fogszabályozó szakorvos, funkcionális fogszabályozás-specialista

Kérdés

Mit jelent a láthatatlan fogszabályozás?

Tisztelt Doktor Úr! Igen régóta gondolkodom, hogy belekezdek a fogszabályozó kezelésbe, de a munkám nem engedné a látható fémkészülék folyamatos viselését. Úgy tudom, hogy ma már létezik láthatatlan fogszabályozás. Szeretnék érdeklődni, hogy ez pontosan mit jelent? Hogyan tud egy fogszabályozó készülék „láthatatlan” lenni? Van esetleg többféle változata is, ami közül a páciens választhat? Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel, Kiss Anna, Szeged

Megválaszolt
Kategóriák: Felnőtt fogszabályozas Modern fogszabályozás

Válasz

  1. Dr. Hermann
    Dr. Hermann Gábor Fogszabályozó szakorvos, funkcionális fogszabályozás-specialista
    2016. December 13.

    Tisztelt Kiss Anna!

    Ma már valóban léteznek szinte teljesen észrevétlen, úgynevezett láthatatlan készülékek. Ezeket elsősorban közismert emberek kedvelik, akik például televíziós szereplésük miatt nem engedhetnék meg maguknak a hagyományos készülékeket.

    A láthatatlan fogszabályozás nagy klasszikusa a nyelv felőli fogszabályozás (ún. lingual technika). A 80-as években alakult technika nagyon sokat változott, különösen 2000 után. Ma jellemzően már digitálisan tervezett nyelv felőli fogszabályozó készülékeket ajánlunk a komplexebb esetekre, bár kisebb torlódásokra egyszerűbb nyelv felőli fogszabályozó készülékek is használatosak. A mai nyelv felőli készülékek már sokkal kisebbek, mint a korábbiak voltak, ennél fogva sokkal komfortosabbak is.A láthatatlan fogszabályozás másik nagyon ismert és népszerű készülékei az ún. alignerek. Ez valójában egy készülékcsalád, hiszen több módon is készülhet egy-egy aligner. A nagyon egyszerű esetekre a laborokban kézi előkészítéssel is elkészíthetők alignerek, míg az összetettebb kezelésekre a digitális tervezés és 3D gyártás a jellemző. A digitális alignerek klasszikusa az Invisalign, ugyanakkor nagyon sok hasonló termék elérhető már. A HermannOrtho, mint Magyarország legnagyobb digitális fogszabályozó laboratóriuma saját aligner terméket állít elő MyClearBrace néven, melyet Európa több országában is alkalmaznak.Mindezek mellett sok kiegészítő készülék minősül láthatatlannak, bár ezek többnyire valamely fent említett eljárás előkészítéseként használatosak.A fogszabályozás megkezdése minden esetben a páciens döntése, az orvos – az igények ismeretében – csupán javaslatot tehet egy-egy készülék alkalmazására. A fogszabályozás összetett kérdés; lehetséges, hogy az Ön esetében nem szükséges a teljes fogsor mozgatása, pusztán kozmetikai kezelésre lenne szüksége, ebben az esetben pedig remek megoldás lehet az Invisalign, vagy a  MyClearBrace készülék. Ezek speciális anyagból készült, átlátszó sínek, melyek étkezés, vagy jeles események alkalmával könnyedén kivehetőek. További kérdés esetén örömmel állok rendelkezésére.

    Üdvözlettel,

    Dr. Hermann Gábor

    Fogszabályozó szakorvos, funkcionális fogszabályozás-specialista

Kérdés

Segíthetnek nekem a készítményeik?

Üdvözlöm! 2015-ben diagnosztizáltak nálam nyelvgyök tumort, mely egy nyirokcsomó megnagyobbodásával derült ki. Itt meg volt említve a HPV vírus is és mindig laphámról volt szó. Júliusban megműtöttek , ami jól sikerült, mivel megfelelő biztonsági zónával sikerült kivenni . 2016 áprilisban a másik oldalon is megnőtt egy nyirokcsomó, így a bal oldalamat is megműtötték, szintén megfelelő biztonsági zónával. Gondoltam ezzel vége. Már a második műtétnél gyanús volt a mandulám, de úgy volt vele az orvosom , hogy majd.... 2017 januárban ki is vették a manduláimat melyek közül a jobb oldaliban szintén volt oda nem való dolog. Idén májusban újra lett egy megnagyobbodott nyirokcsomó a jobb oldalon. Ismét műtettem. Többször volt az, hogy ez lehet maradvány is. Ezek a műtétek elég komolyan megviseltek, de most elvileg " tiszta " vagyok. A másodiknál fogytam kb 10 kilót az óta tartom a 73 kilót pussz - ínusz egy kiló, a 170 centis magasságommal. Azt mondták majd a kilók is elindulnak vissza, csak türelem. Ismét javasolták a sugárkezelést - az előzőeknél nem mentem el - azt mondták előzzük meg a bajt. Eddig 11 kezelésen voltam, 28-at írtak elő. Most megálltam a kezeléssel, mert jelntkezett az összes mellékhatás. Alig bírok nyelni, ég a torkom, nincs nyálam, zsibbad a nyelvem . Éjszaka szabályosan össze tapad a szám, azzal hogy nincs étvágyam összeesettebbnek érzem magam, ég a gyomorszájam, délelöttönként alig van hangom. Nagyon megijedtem, úgy döntöttem nem folytatom a sugárkezelést mert nagyon félek sokkal több kárt fog csinálni. Nem akarom szétégetni a torkomat. Azt olvastam, hogy a 16. kezelés után - ami megfelel 30 graynek már véglegesen károsodik a nyálképzés is. Orvosom azt mondta, nyomjam a contromal fájdalomcsillapítót legaláb napi4x20 cseppben, de akkor se hagyjam abba. Ezt nem merem bevállalni. Kérem, adjanak nekem abban segítséget, hogy az Önök gombája tud-e nekem javulást eredményezni . Jól tettem, hogy leálltam a sugárral? - szerintem ki sem bírnám, olyan fájdalmaim vannak. Várva milőbbi válaszukat, Maradok Tisztelettel : Kovács Sándor 20-9218456

Megválaszolt
Kategóriák: Daganat kezelés Gyógygombák

Válasz

  1. Dr. Fachet
    2017. Július 22.
    Tisztelt Uram!
     
    Köszönjük megtisztelő érdeklődését!  Érthető, hogy a fellépő szövődmények miatt nem vállalta a további sugárkezeléseket, bár a többszöri kiújulás arra utal, hogy a folyamat aktív.
    A daganatos betegség összetett probléma, számtalan külső és belső tényező befolyásolja a folyamatok alakulását. A gyógyulás esélyét rendszerbe foglalt, komplex terápia biztosíthatja leginkább, mely a klasszikus és a komplementer medicinát ötvözi, magában foglalja az étkezés, gyógynövények, a testmozgás, az életvitel újragondolását és a lelkigyakorlatokat. Ugyanis a lelki tényezők befolyásolják legnagyobb mértékben a fizikai test folyamatait. Erről bővebben az alábbi weboldalon lehet tájékozódni: www.darnoitibor.hu
    A gombakészítmények elsősorban az immunrendszer erősítésével segíthetnek (nagyon hatékonyan), bár számos egyéb jótékony hatásuk is van. Daganatos betegség esetén a Fachet Vital Basic nevű készítményt ajánljuk, 2x4 kapszula/nap adagolásban. Minden bevételt javasolt kiegészíteni alkalmanként 500mg C-vitamin bevitelével (nem liposzómás C-vitamin, hanem tabletta formátumú), a felszívódás javítása érdekében. A készítményt tartósan kell szedni, 4 hónap aktív szedést követően érdemes tartani egy 1 hónapos szünetet, majd ilyen ciklikussággal a terápiát folytatni. A termék fogyasztását mielőbb célszerű megkezdeni, mert segíthet semlegesíteni az esetleges kemoterápia legfenyegetőbb szövődményét, a hasmenés/étvágytalanság/hányás okozta testsúly vesztést. A kemoterápia napjain kimaradhatnak a gombák, de a többi napon a fentiek szerint kellene fogyasztani.
    Fontos, hogy a gyógymódok, kiegészítő/gyógytermékek alkalmazása is tudatosan, tematikus rendbe foglaltan történjen, mert a gyógygombák csupán egy "szeletét" képezik a szükséges terápiának. Amennyiben a terápia összeállításában segítségére lehetünk, kérjük szíveskedjen jelezni felénk!
     
    Tisztelettel kívánunk jobbulást,
    Dr Fachet orvosi csapata

Kérdés

Bőrbetegségnél,fogyásnál használhat a béltisztítás?

Tisztelt Professzor Úr! Napok óta böngészem a béltisztítással kapcsolatos honlapokat. A NaturalSwiss programot találtam a legjobbnak. Már írtam levelet Apostol doktornőnek a bőrprobléma maitt, de Önhöz is fordulnék, mert a probléma átfogóbb és az Ön nagy tapasztalata alapján kérném a tanácsát a 20 éves fiammal kapcsolatban. Mivel még én sem végeztem sosem béltisztítást, méregteleníést, így a fiammal miatt különösen óvatos vagyok. Magam részére megrendelem a béltisztító csomagot, ám a fiam kapcsán nem tudom mitévő legyek. Elmúlt 18 éves, és Parasic junior-nál a leírtak a gyerekekre vonatkoznak, ám mégis úgy érzem, hogy egy kíméletesebb változat kellene neki. A fő gondunk az, hogy nagyon sovány, de szerencsére nem beteges. 2-3 éve sokkal jobb teste volt, most kimondottan soványnak látom, különösen az elfogyasztott élet mennyisége alapján. Rendszeresen táplálkozik, itthon reggeli, az iskolában ebéd s gyakran itthon ismét 4 óra körül, majd vacsora, igaz, az későn, 20 óra körül/után. Ez alapján szerintem sovány, ezért is gondoltam egy béltisztításra, mert aggódom, hogy esetleg paraziták szívják el a lényeget. Naponta 2-3-szor is van széklete, ami normális, tehát nem hasmenés, de néha szerintem túl bűzös. Emiatt az óvatosságom, hogy sokan a véleményt írók közül és a tájékoztató is arról szól, hogy sikeresen lead ezzel az ember pár kilót. A fiamnál ez nagyon nem lenne jó. Emellett sajnos a fiam bőre ekcémás/psoriasis-os. (Az orvosunk is bizonytalan abban, hogy melyik) 5 éve az egész testét borítva kezdődött, azóta letisztult, de teljesen el nem múlt sosem. 4-5 kisebb folt mindig van, jobb, vagy rosszabb formájában, általában enyhe seb, néha váladékos is. A hátáról ki kellett vágni egy anyajegyet (jóindulatú lett az eredmény-szerencsére) szeptemberben. A seb hamar gyógyult, ez egy 7 cm-es vágás. Ám az ekcéma meg-megjelenik a felületén, néha egészen sebessé válik, máskor olyan, mint ha teljesen el akarna múlni, de ez csak pár napoig tart. Tehát a bőrbetegsége miatt is szükségét látom egy béltisztítókúrának, de mégis tartok a nagy csomagtól amit magamnak rendelek. Ön szerint válasszam neki is azt, vagy próbáljuk először a Parasic junior készítményt, mert félek a fogyástól. Vagy a csomag nem feltétlenül eredményez fogyást? Kérem, írja meg nekem az Ön által átgondolt legjobb megoldást erre a helyzetre. Nagyon szépen köszönöm előre is, és boldog, egészséggel, szeretettel teli új esztendőt kívánok Professzor Úrnak! Üdvözlettel: Galda Ágnes

Megválaszolt
Kategóriák: Béltisztítás Gyógygombák Immunrendszer, Allergia Méregtelenítés

Válasz

  1. Dr. Fachet
    2016. December 30.
    Tisztelt Hölgyem!
     
    Köszönjük megtisztelő bizalmát! Tisztelettel tájékoztatjuk Önt, hogy Fachet József Professzor Úr pár hónappal ezelőtt elhunyt és a Fachet orvosi csapat igyekszik a válaszokon keresztül is segíteni minden érdeklődőnek, ahogy az korábban is történt.
    Az Ön által említett probléma alapjaiban összetett és nem rendelkezünk elegendő információval arra vonatkozóan, hogy megítélhessük a fiatalemberről leírtakat. Alkati és anyagcsere tényezők eredményezhetik akár azt is, hogy normál (mennyiségi és minőségi) táplálkozás mellett valaki soványabb. Ez önmagában nem feltétlenül jelent kóros állapotot, s nem indoka a béltisztításnak. S, bizony a bőrtünetek megítélése sem mindig egyértelmű, de a psoriasis/ekcéma kérdés általában könnyen eldönthető. Érdemes esetleg több szakember véleményét is meghallgatni. Parazitafertőzés gyanúja esetén laborvizsgálatok elvégzése indokolt. Mindezek figyelembevételével kellene dönteni a béltisztításról, melynek mindenképpen az enyhébb változatát javasolnánk. Kiegészítve az étkezés tudatos vezetésével, megfelelő fizikai aktivitás beépítésével a mindennapokba és minőségi probiotikum fogyasztásával.
     
     
    Tisztelettel kívánunk jobbulást.
    Dr Fachet orvosi csapata
     
     

Kérdés

Veseproblémák esetén veszélyes lehet a CleanInside használata?

Tisztelt Kolléga Úr!

Közel 70 éves vagyok és1976 óta enyhe irritabilis colon syndroma, 1996 óta lassan progrediáló uraemia miatt állok diétás kezelés alatt (jelenlegi Se CN 16,11 mmol/l, Se Kreatinin 289 umol/l) Szinte minden tünet jelentkezik több-kevesebb mértékben nálam, amit a Cleaninside indikációinál felsorol a honlap a túlsúly és a fáradékonyság, a jól befolyásolható, célértéken tartott hypertonia és a puffadás között. Annak ellenére, hogy magam urológus vagyok, a honlap információiból nem volt számomra, de a megkérdezett nephrológus kolléga számára sem, hogy mennyire lenne veszélyes  betegségem szempontjából a Cleaninside szedése, ronthatja-e a hirtelenül a véráramba kerülő méreganyagok mennyisége az állapotomat? Magyarul: szedhetem-e, ha igen van-e szükség az adag csökkentésére vagy ritkítására, milyen szoros legyen a laboratóriumi követés, mik a veszélyt jelző paraméterek, tünetek. Kérem, hogy szíveskedjék ezeket a kérdéseket megválaszolni, javaslatát megadni. Ha a válaszadáshoz egyéb adatok is kellenek, szívesen elküldöm őket.
Tisztelettel és köszönettel: György

Megválaszolt
Kategóriák: IBS- irritábilis bél szindróma

Válasz

  1. Dr. Podlupszki
    Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
    -0001. November 30.

    Tisztelt Dr. Úr!

    Mivel a CleanInside programban használt összetevők, tudomásom szerint kizárólag természetes eredetűek, és eddigi tapasztalataim alapján 1-2 enyhe bőr allergiás tüneten kívül más mellékhatást nem tapasztaltam, ezért úgy gondolom, hogy a Cleaninside programot nyugodtan teljes adagban elkezdheti. Véleményem szerint a laboratóriumi követés 2 hónapig 1-1 hónapos legyen. Ha esetleg renális paraméterei rosszabbodnának, abban az esetben kérem a Cleaninside program megszakítását.

    Tisztelettel Podlupszki Csaba


Kérdés

Nagy stressz mellett javasolt valamelyik termék szedése?

Szeretnem megkerdezni,hogy szedhetnem en is a gyogygombak kapszulakat annak ellenere,hogy nem vagyok beteg. Foleg detox miatt es fogyashoz. A fiam ( 18 eves) sajnos surun faj a torka kohog es nathas.Az intenziv tanulastol nagyon stresszes. O is szedhetne? Koszonettel Agnes

Megválaszolt
Kategóriák: Gyógygombák

Válasz

  1. Dr. Fachet
    2017. Július 6.

    Tisztelt Hölgyem!

    Köszönjük megtisztelő érdeklődését! Általános immunerősítésre a Fachet Vital Plus nevű termék szedését ajánljuk Önnek is és a Fiának is 2x2 kapszula/ nap adagolásban. Évente egy, esetleg két 4 hónapos kúrát javasolt tartani. A stressz megfelelő kezelésében speciális módszerek és gyakorlatok segíthetnek. Ezzel kapcsolatosan javasoljuk megtekinteni az alábbi weboldalt: www.darnoitibor.hu
     
    Tisztelettel kívánunk jó egészséget,
    Dr Fachet orvosi csapata

Kérdés

Kb 5 hete tart, hogy a székletürítés elején mindig széklettel nyákos, vér ürül a végbélből,

Tisztelt Dr.Podlupszki Csaba! Az alábbi leletek, előzmények ismeretében kérném véleményét. Kb 5 hete tart, hogy a székletürítés elején mindig széklettel színetett nyákos, vér ürül a végbélből, majd ezt követi ugye a széklet, ami az elején hasmenéses volt, majd formált, ahol látni, hogy a széklet elején van ez a nyálkás vér, majd a többi területen már nincs. Illetve van olyan, hogy szellentéssel jön ez a széklettel színezett nyákos vér. Mivel a háziorvos sima hasmenésnek gondolta 1 hét után szedtem 3 napig smecta-t, ami nem hatott. Megvizsgálta a végbelemet is ujjal, az nagyon fájdalmas volt, illetve kis rózsaszínes vér volt rajta. Volt széklettenyésztésem (baktérium és vírus), ami negatív lett. Bár nem tudom a mintavétel megfelelő volt-e, hiszen nyákos véres hasmenésszerű mintát tudtam akkor adni. Shigellára gyanakodott még a háziorvos. A véreredményeim szintén jók. CRP 1,0-es, süllyedésem 4. A székletvér pozitív, illetve a tegnapi nap folyamán csináltak kalprotektin szintmérést a székletből, ami 274,2 ug/g lett. 2 hét múlva lesz vastagbéltükrözésem. Ön szerint "sima" bélgyulladás okozza ezt a tünetet (esetleg salmonella, shigella következménye) és viszonylag könnyen gyógyítható? Vagy esetleg ez már olyan magas szint, hogy inkább rákos sejtekre utal? Köszönettel várom válaszát! Anita

Megválaszolt
Kategóriák: Bélgyulladás Vastagbéldaganat

Válasz

  1. Dr. Podlupszki
    Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
    2017. Július 3.


    TiszteltAnita!

    A leírtak alapján nagy valószínűséggel gyulladás áll a panaszai hátterében. 
    Vastagbél tükrözéssel ezt pontosan meg lehet állapítani.
    Nem hiszem, hogy daganatról lenne szó.

    Üdvözlettel,
    Dr. Podlupszki Csaba

Köszönő levél

Nagyon köszönöm a válaszukat, ilyen tökéletes diagnózist senki nem állapított meg, pedig 24 éve sok orvosnál jártam, de eddig magamnak sem mertem bevallani, pedig valahol a lelkem mélyén mindig éreztem.

Kérem szíveskedjenek köszönetemet továbbítani.

Tisztelettel Horváthné

Köszönő levél

Tisztelt Doktor Úr!
A lányom rendelt nekem a Parasic csomagból. Én 90 éves vagyok, övsömör betegség okozta szenvedések után kezdtem el szedni a Parasic kapszulát és a hozzá tartozó rostot és teát. Csodálatos változás történt. Sokkal jobban érzem magam, fájdalmaim elmúltak, emésztésem rendbe jött. Nagyon köszönöm hogy érdeklődött hogylétem után.

Tisztelettel és köszönettel Takács Istvánné, Erzsi.