Kérdés

Ezeket a rossz közérzet hullámokat a szemcsepp okozza?

Tisztelt Doktor Úr, Édesapám 69 éves több mint 15 éve 2. típusú diabéteszben szenved, ezt a mai napig gyógyszerrel, diétával és rendszeres vizsgálatokkal szinten tartják. Emellett több mint 20 éve általános ízületi gyulladása is van Édesapámnak, amire hosszú évekig Prednisolont szedett, majd ezt leváltották más fájdalomcsillapítóra amit a mai napig napi szinten szed. 10 éve súlyos szívinfarktusa volt, amiböl sikeresen felépült, azóta vérnyomás csökkentöt, pulzusszabályzót, vérhígítót, a szívére külön gyógyszert szed. Emellett kétnaponta Furosemid vízhajtót is. A cukorbetegség mellékhatásaként zöldhályog is kilakult nála. (A szürkehályog mellett) Hosszú évekig egy Taflatan nevü szemcseppet használt Édesapám, aminek nem fedeztünk fel mellékhatásait. A szemorvos doktornö egy fél éve lecserélte a Taflatant egy Dozoptikum Duo nevü béta-blokkoló típusú szemcseppre. Azóta Apukámnak a közérzete elképesztöen labilis lett. Elkezdtek megjelenni nála "rossz közérzet hullámok" amikor egyik pillanatról a másikra különösebb elöjel nélkül rájön egy höhullám, elöször leizzad, majd hidegverejtékezik. A gyomra rendszerint émelyeg, majd eröt vesz rajta a nehéz légzés és egyfajta nyugtalanság, irritáltság ami abban nyilvánul meg hogy ha lefekszik úgy érzi fel kell állnia, ha ül akkor le kell feküdnie, és így tovább. Ezek a rossz közérzet hullámok van hogy fél napig eltartanak van hogy egy óra alatt elmúlnak, de elég gyakran ismétlödnek, hetene 2-3-szor vagy gyakrabban. Bennem felmerült a gyanú a Dozoptikum-Duo béta-blokkoló szemcseppel kapcsolatban-miután elolvastam a tájékoztatóját- hogy lehetséges, hogy van köze ezekhez a rosszullétekhez. Az cukor és szív egészségi problémái ellenére fél évvel ezelöttig jó közérzete, hangulata volt Édesapámnak. Az utóbbi fél évben ez teljesen megváltozott. Az észrevételeinkröl, aggályainkról beszámoltunk Apukám szemorvosának, aki mielött végighallgatott volna minket teljesen visszautasította még az esélyét is hogy a szemcsepp okozhatná Apukám tüneteit, és továbbra is felírta a Dozoptikummal való kezelést. Emellett Apukámnak továbbra is maró érzést okoz a szemcsepp használata a szemeiben és idöröl idöre csúnyán begyulladnak, gennyes váladék kíséretében. Mivel nem tudtuk mit tegyünk a rossz közérzet hullámok továbbra is fennálnak, így meglátogattuk a helyi Pszichiátert Apukámmal. További gyógyszereket, kedéllyavítót és valamilyen lazítót kapott. Engem aggaszt, hogy Apukám egyre több, mostmár kb 15 különféle gyógyszert szed, eközben, a probléma igazi okára - hogy mitöl változott meg ennyire drasztikusan a közérzete - nem derült fény. Szeretném megkérdezni Önöket, hogy Önök szerint van-e esélye annak, hogy ezeket a rossz közérzet hullámokat a szemcsepp okozza? Válaszát és idejét nagyon köszönöm, Tisztelettel: Elek Mária

Megválaszolt
Kategóriák: Gyógygombák

Válasz

  1. Dr. Fachet
    2019. November 16.

    Tisztelt Hölgyem!

    Köszönjük bizalmát, hogy hozzánk fordult kérdésével. Mivel távolról nem ismerjük a részleteket, csupán általánosságban foglalunk állást a levelében leírt kórtörténettel kapcsolatban.
    Nem tudjuk, mi indokolta a szemcsepp leváltását.
    A régi szemcsepp egy hatóanyagot tartalmazott, az új egy kettős kombinációt.
    Az új szemcsepp más hatóanyagú és hatásmechanizmusú.
    Az új szemcsepp alkalmazási előirata kiemelt körültekintésre int hypertonia, szívbetegség, cukorbetegség fennállása esetén.
    Bár olykor előfordul, hogy 15 gyógyszert szed valaki, ez a szám azonban már olyan extrém, hogy a gyógyszerkölcsönhatások kiszámíthatatlanok, kibogozhatatlanok. Nem tudjuk megítélni, mennyire indokolt ez a gyógyszerelés.
    Az iránymutató, hogy Édesapja az új szemcsepp előtti időszakban egyensúlyban volt, majd rosszullétei jelentkeztek. Bár ez lehetne véletlen egybeesés is, vélhetően nem az.
    Ön jól érzi, hogy vélhetően az új szemcsepp okozta a zavart, amely ráadásul maró érzést is okoz. Így adja magát, hogy meg kell próbálni szemcseppet váltani. Mivel nem tudjuk, miért került felfüggesztésre a Taflotan alkalmazása, nem javasolhatjuk azt, hogy azt állítsák vissza. Viszont, ha a Doktornő meghallgatás nélkül utasította vissza az Önök felvetését, indokolt felkeresni egy másik szemészt, aki meghallgatja Önöket és megkeresi a szakmailag is korrekt megoldást.
     
    Reméljük segíthettünk, Édesapjának mielőbbi jobbulást kívánunk, tisztelettel
    Dr Fachet orvosi csapata

Kérdés

Mit szedhetne a kemoterápia mellet ami hatásos lenne?

Elnézést kérek! a férjemen szeretnék segíteni ,vastagbél daganata volt , már két alkalommal műtötték ,a végén kivezetésre került a sor . Ez egy éve történt . Most volt vastagbél tükrözésen semmi gond nincs. Volt MRI vizsgálaton is aminek az eredménye sajnos már nem mondható jónak. A farok csontnál beszűrődés van amire azt mondták ,hogy újból daganat van kialakuló félbe.Az lenne a kérdésem ,hogy mit szedhetne a kemoterápia mellet ami hatásos lenne . Előre is nagyon szépen köszönöm!

Megválaszolt
Kategóriák: Gyógygombák

Válasz

  1. Dr. Fachet
    2019. November 14.

    Tisztelt Hölgyem!

    Köszönjük megtisztelő érdeklődését! A daganatos betegség összetett probléma, számtalan külső és belső tényező befolyásolja a folyamatok alakulását. A gyógyulás esélyét rendszerbe foglalt, komplex holisztikus terápia biztosíthatja leginkább, mely a klasszikus és a komplementer medicinát ötvözi, magában foglalja a táplálkozás, gyógynövények, a testmozgás, az életvitel újragondolását és a lelkigyakorlatokat (természetesen az életkor és a fizikai állapot figyelembevételével). Ugyanis a lelki tényezők alapvető törvényszerűségek mentén befolyásolják a fizikai test folyamatait. A gyökeres változtatásokra azért van szükség, mert e nélkül a szervezet nem tud megszabadulni azoktól a romboló hatásoktól, amelyek a háttérben állnak.

    A gombakészítmények elsősorban az immunrendszer erősítésével segíthetnek (nagyon hatékonyan), bár számos egyéb jótékony hatásuk is van. Daganatos betegség esetén a Fachet Vital Basic nevű, 4 különféle gombát tartalmazó terméket ajánljuk, 2x4 kapszula/nap adagolásban. Minden bevételt javasolt kiegészíteni alkalmanként 500mg C-vitamin bevitelével (nem liposzómás C-vitamin, hanem tabletta formátumú), a felszívódás javítása érdekében. A készítményt tartósan kell szedni, 4 hónap aktív szedést követően érdemes tartani egy 1 hónapos szünetet, majd ilyen ciklikussággal a terápiát folytatni. A termék fogyasztását mielőbb célszerű megkezdeni, s fontos tudni, hogy segíthet semlegesíteni az esetleges sugár- és kemoterápia egyik legfenyegetőbb szövődményét, a hasmenés/étvágytalanság/hányás okozta testsúly vesztést. 

    Meghatározó, hogy a gyógymódok, kiegészítő/gyógytermékek alkalmazása is tudatosan, tematikus rendbe foglaltan történjen, mert a gyógygombák csupán egy "szeletét" képezik a szükséges terápiának, melyek áttét esetén is alkalmazhatók. Amennyiben a személyre szabott holisztikus terápia iránt Férje ill. Ön érdeklődne, kérjük szíveskedjen jelezni felénk!

    Tisztelettel kívánunk Férjének jobbulást   

    Dr Fachet orvosi csapata

Kérdés

Milyen eredményre számithatok?

Üdv Doktor Úr. En egy 24 eves anyuka vagyok hollandiaban élek. Kérdésem az lenne hogy múlt hét csütörtökön talaltam egy mozgó fajdalmas csomót a mellemben el is menten rögtön a dokihoz aki elküldöt vizsgalatra volt uh es biopszia minta vétel Annak az eredménye tegnap meg jött es negatív halistenek. Azt mondta a doki a mellrak ki van zarva.de azon az oldalt talalt a doki az uh val egy meg nagyobodot mirigyet ma abból is mintat vet. Kerdesem mi lehet az ha a mellből vet minta jó volt nem mutatott rákot. Milyen eredményre számithatok Nagyon felek hogy a mirigy valami rossz jönn ki. De a mellemben nincs rak azt igazolta a biopszia hogy rendben van. Köszönöm valaszat egy agodo anyuka

Megválaszolt
Kategóriák: Gyógygombák

Válasz

  1. Dr. Fachet
    2019. November 6.

    Tisztelt Hölgyem!

    Köszönjük bizalmát, hogy hozzánk fordult kérdésével. A szövettani vizsgálat egyértelmű választ ad, jóindulatú elváltozás esetén nincs ok az aggodalomra. Ugyanakkor nagyon fontos lenne, hogy szervezetének harmóniáját vissza tudja állítani egy komplex, holisztikus életmódváltással, amely testi-lelki-szellemi lefedettséggel biztosítja az egyensúlyt. Ennek kiegészítő eleme lehet pl. a Fachet Vital Basic vagy Plus nevű készítmények egyike.
     
    További jó egészséget, megnyugvást, és bldog "babázást" kívánunk tisztelettel
    Dr Fachet orvosi csapata

Kérdés

Mi a megoldás erre a problémára?

Tisztelt Doktornő! Édesanyám leforrázta a lábfejét, a seb nagyon csúnya, gennyedzik. Granuflex hidrokolloid kötszerrel kötöttük be, de mikor le szeretnénk szedni a kötést feltépi a sebet, így az nem tud gyógyulni. Az lenne a kérdésem, hogy mi a megoldás erre a problémára?

Megválaszolt
Kategóriák: Bőrproblémák

Válasz

  1. Dr. Apostol
    Dr. Apostol Éva Bőrgyógyász-kozmetológus
    2019. November 5.

    Kedves Eliza!

     A kötéscserék esetén előfordulhat, hogy a sebváladék megszárad, melynek eredményeképpen a kötszer beleragad a sebágyba. Fontos, hogy ilyen esetekben sem szabad áztatgatni a sebet, ugyanis a feláztatott sebváladék nem kívánatos része bekerülhet a sebbe és a sebkörnyék felpuhított bőrébe, tovább növelve a seb méretét és a fertőzésveszélyt! Ha fiziológiás sóoldattal (patikában kapható) megnedvesítjük a beszáradt kötszert, feltépés nélkül kerülhet le a fedőkötés.

    Tisztelettel Dr.Apostol Éva

     


Kérdés

Kérhetem a tanácsát?

Tc dr úr azt szeretném kérdezni ,hogy 2017 oktoberébe tüdődaganatot állapitotak meg végig is mentem a dolgokon szép sorjába hörgőtükrözés mely rossz indulatú daganetot állapitot meg ezek után a Debreceni klinika orvosai onkotim sugár 30 és 5 kemot irt ki mikor letelt ct és mri vizsgálaton voltam és a 9.5 cm átméröjü daganat 5 cm huzodot őssze és a Debreceni auguszta klinikán megmütötek Dr Takács istván le a kaéapal elöte 2018 aug.16 azota is remekül érzem magam volt nem rég ct az is jó eredmény voltnincs panaszom a jobb oldal négy és hatos szegment távolitoták el 64 éves vagyok ,csak azt szeretném kérdezni ,hogy régen amatör szinten tornáztam és kézi sulyzoval nem nagy sulyal 8-10 kg tornáztam heti 2,3, alkalommal folytathatom Tiszteletel miskovics ferenc

Megválaszolt
Kategóriák: Gyógygombák

Válasz

  1. Dr. Fachet
    2019. November 3.
    Tisztelt Uram!
     
    Köszönjük bizalmát, hogy hozzánk fordult kérdésével. Örömmel olvastuk, hogy állapota kielégítő. Tekintve, hogy a műtét már több mint egy évvel ezelőtt történt, az edzéseknek vélhetően nincs akadálya, de a konkrétumok ismerete nélkül ebben nem elegáns dolog látatlanban állást foglalni. Javasoljuk ezért, hogy a műtétet végző orvos illetve a kezelőorvos véleménye alapján legyen szíves eljárni.
    Kiemelten fontos, hogy Ön vissza tudja állítani szervezete egyensúlyát, amihez az Ön életvitelét átfogóan érintő, rendszerbe foglalt, komplex, holisztikus terápiás csomag nyújthatna megoldást. Amennyiben erre érdeklődés és nyitottság mutatkozni az Ön részéről, kérjük szíveskedjen jelezni felénk, hogy a segítségére lehessünk.
     
    Tisztelettel kívánunk Önnek jó egészséget 
    Dr Fachet orvosi csapata

Kérdés

Magas vas tartalom a vérben

Tisztelt Doktor úr/nő A napokban a háziorvosom elküldött laborvizsgálatra. Ma vissza mentem az eredménnyel tulajdonképpen nagy baj nincs de engem egy érték foglalkoztat nagyon. A vas szintem magas 29,9 umol/l és érdekelne hogy ön mit tudna erre mondani ugyan is a háziorvos semmit nem mondott erre. Válaszát előre is köszönöm.

Megválaszolt
Kategóriák: Életmód

Válasz

  1. Dr. Podlupszki
    Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
    2019. Október 31.

    Kedves Annabella!

    A laborvizsgálat során magas vas értéket találtak,  még nem jelenti azt, hogy hemokromatózisa van. A magas vas értéknek lehetnek különböző okai is pl: folyamatosan hasznáta a  C-vitamint, vagy  sok zöld teát iszik, esetleg gyakran fogyaszt alkoholt. Azonban, ha ezek egyike sem áll fenn, akkor is azt tanácsolnám, hogy  szükség van egy kb. 1 hónap múlva vett kontroll vérvételre .

    Üdvözlettel Dr.Podlupszki Csaba

Kérdés

Szeretném kérni segítségét, hogy ezek az értékek nagyjából normálisnak számítana e vagy sem

Tisztelt doktor úr! Különböző tünetek miatt úgy döntöttem önszántamból, hogy egy laborban vizsgálatokat kérek hormonális problémák feltárása céljából. Megjöttek az eredmények, szeretném kérni segítségét, hogy ezek az értékek nagyjából normálisnak számítana e vagy sem. Válaszát előre is köszönöm.. Az eredmények a következők: ACTH 10,5 Kortizol vérből 631,5 nmol/L Kortizol nyálból : 8:00 óra 3,3 nmol/L 13:30 óra 7,3 nmol/L 19:30 óra 1,7 nmol/L Tisztelettel: Áron

Megválaszolt
Kategóriák: Gyógygombák

Válasz

  1. Dr. Fachet
    2019. Október 29.

    Tisztelt Uram!

    Köszönjük bizalmát, hogy hozzánk fordult kérdésével. Az adott értékeket minden esetben a vizsgálatokat végző labor hatérértékeihez mérten lehet értékelni, valamennyi egyéb vizsgálati eredmény ismeretében. Mivel a kortizol érték napi ingadozást mutat, egyetlen vér-érték önmagában nem informatív.
    Javasoljuk, forduljon endokrinológushoz, belgyógyászhoz, aki segít Önnek szakszerűen tisztázni a felmerülő kérdéseket.
     
    Tisztelettel
    Dr Fachet orvosi csapata

Kérdés

Nekem azonban fontos az egésszégem, ezért kérem, ha módjában áll, világosítson fel az értékemet illetően

Tisztelt Doktor Úr! Mai napon kaptam kézhez a laboreredményemet. Egyetlen csillagot véltem rajta felfedezni, mégpedig a Vvt süllyedés sebességét, amely 50 mm/h értéket mutat. Ha jól tudom, ez valamiféle fertőzésre utalhat. Az lenne a kérdésem, hogy ez mit jelent, mi okozhatja a magas szintet, mivel lehet javítani ezen az értéken. Tüneteim nincsenek, az eddig megkérdezett orvostól nem kaptam meg a kielégítő választ, csak annyit mondott, hogy ilyen vérkép mellett ezzel felesleges foglalkozni. Nekem azonban fontos az egésszégem, ezért kérem, ha módjában áll, világosítson fel az értékemet illetően.

Megválaszolt
Kategóriák: Gyógygombák

Válasz

  1. Dr. Fachet
    2019. Október 29.

    Tisztelt Hölgyem!

    Köszönjük bizalmát, hogy hozzánk fordult kérdésével. A süllyedés magasabb értéke gyulladásos folyamatra utalhat, amelynek hátterében eltérő okok húzódhatnak meg és ennek az értéknek a változását számos tényező befolyásolhatja. Az alábbi linken tud tájékozódni a részletekről:
    Egyetlen érték önmagában nem aggasztó, pár héten belül kontroll javasolt.
     
    Tisztelettel
    Dr Fachet orvosi csapata

Kérdés

Fekélyes vastagbél gyulladásra, milyen étred javasolt?

FEKÉLYES VASTAGBÉL GYULLADÁSOM VAN COLITIS MIJEN ÉTRENDET JAVASOL AZT TUDOM HOGY MIT NE EGYEK DE MIT EGYEK KÉREK SEGITSÉGET

Megválaszolt
Kategóriák: Bélgyulladás

Válasz

  1. Koprivanecz Magdolna
    Koprivanecz Magdolna Dietetikus, okleveles táplálkozástudományi szakember
    2017. Október 10.
    Kedves Gábor!
    Az étrendet mindig az egyéni állapothoz és a betegség stádiumához kell igazítani!
    Akut szakaszban láz, hasmenés esetén fontos a folyadék- és ásványi anyag pótlása!
    Ebben az állapotban csipkebogyótea áztatással készítve, nyáklevesek, diétás (zsiradék nélküli) rántott leves, sárgarépa lé, hígított-szűrt almalé, almapüré, birsalmapüré, zöldségfőzet javasolt.
    Állapotjavulást követően bővíthető: frissen áttört burgonyával, vizes burgonyapürével, sós főtt burgonyával, héjában főtt-vagy sült burgonyával, főtt rizzsel, főtt sárgarépával. Ebben az állapotban fogyasztható még: lezsírozott csontleves, húsleves, pirított kenyér, Abonett, Hamlet, párolt alma héj nélkül, tej- és cukormentes almaleves vagy mártás, pirított darával,
    További javulás esetén: lágy tojás, sovány reszelt sajt, főtt hal, főtt csirkemell, csirkecomb bőr nélkül, sovány felvágottak, sovány túró, kefir, joghurt következhetnek. Felhasználhatóak még: zsenge főzelékfélék (főzőtök, saláta, patisszon, cukkini, cékla, sütőtök, zsenge zöldbab, zsenge zöldborsó csak áttörve. Ezeket zsírszegényen egyszerű habarással vagy száraz rántással lehet sűríteni.
    Hosszú távú étrend:
    A durva rostokat ki kell hagyni az étrendből!  (száraz hüvelyesek: száraz bab, sárgaborsó, lencse, káposztafélék, karalábé, kukorica)
    Naponta többször, kis mennyiségű étel fogyasztása javasolt. A napi folyadékbevitel: 2-2,5 l javasolt, amely szénsavmentes folyadék formájában ajánlott.
    Mellőzni kell: az erős fűszereket, pörzsanyagot tartalmazó ételeket (pirított hagyma, magyaros ételek), a friss kelt tésztákat, a túlédesített ételeket, a cukros üdítőitalokat, az alkoholt, a szénsavas italokat, a füstölt húsokat és húskészítményeket, a magas zsírtartalmú nyersanyagokat.
    Az ételek elkészítésénél a főzést, a gőzben főzést, a párolást, a cserépedényben való elkészítést javaslom.Tilos a bő zsírban sült, panírozott ételek, tészták étrendbe tevése. A nagy mennyiségű zsiradék a nyugvó betegséget is fellobbanthatja!
    Javasolt nyersanyagok, élelmiszerek:
    Kenyérfélék, péksütemények: akut állapotban pirítva vagy másnapos formában fehér kenyér, kifli, zsemle. Javulás esetén félbarna, barna, Graham kenyér is kipróbálható kis mennyiségben. Felhasználható: zabpehely, kukoricapehely, rizspehely, Abonett, Hamlet. Töltelék nélküli kalács, fonott kalács, briós másnaposan. 
    Húsok: Sovány húsokat válasszon, a látható zsírréteget és a baromfi bőrét el kell távolítani! A csirke- és pulykamell, a csirkecomb, a sertés karaj-és comb, a marha bélszín,-lapocka,-tarja megfelelő alapanyag. A nyúlhús és a galamb is fogyasztható. A vadhúsok alacsony zsírtartalommal rendelkeznek, de az ételkészítésre ügyelni kell! A sovány halak: tonhal, heck, fogas, busa, pisztráng kedvezőek. A tengeri halak is alkalmazhatóak. A máj zsírtartalma nem magas, de sok koleszterint tartalmaz, ezért ritkán fogyassza! A húsokból natúr szeletet, egyben sült húst, vagdaltot, párolt és töltött húsokat, zöldséges ragut, húsgombócot ajánlott készíteni. 
    Húskészítmények: zsírszegény, nem túl fűszeres változatok javasoltak: sonkafelvágottak, csirkemell felvágott, pulykajava, párizsi, virsli, szafaládé, krinolin, zalai felvágott. 
    Tejtermékek: zsírszegény változatok ajánlottak. Sajtok közül Tenkes, Tolnai sovány, Köményes, Túra, Ordasajt, Medve light, lapka light, Trappista light
    Tojás: lágy tojás, buggyantott tojás, teflonban zsírszegényen tükörtojás. Heti 3-5 db-nál több nem javasolt.
    Zöldség- és főzelékfélék: a fentebb felsoroltakon kívül spenót, sóska. A rizskörethez párolt sárgarépa, zsenge zöldborsó, zöldbab hozzáadható. A friss kerti vetemények egyéni kipróbálással fogyaszthatók: paprika, paradicsom, uborka héj nélkül, retek, póréhagyma. Ha bármelyik panaszt okoz, azonnal elhagyandó!
    Gyümölcsök: Alma, őszibarack, körte, banán ritkán okoznak panaszt. A cseresznye, meggy, kajszibarack, narancs, mandarin egyéni tűrőképességgel fogyaztható. Az aprómagvasok és a szilvafélék puffasztó hatásúak. A diófélék és az olajos magvak zsírtartalma magas, ezért kerülendők.
    Édességek, élvezeti szerek: A túl édes, vajas, margarinos krémmel készült sütik nem javasoltak. A linzerek magas zsírtartalmúak. Piskótafélék gyümölccsel,gyümölcsízzel fogyaszthatók. Teflonedényben sütött, vékonyan túróval vagy lekvárral töltött palacsinta is kipróbálható.Alkohol kerülendő, a sok kávé nem javasolt.
    Zsiradékok: minimális növényi olajok az ételkészítéshez, kenyérre margarin, vajkrém.
    Fűszerek: babérlevél, édes őrölt paprika, borsikafű, kakukkfű, petrezselyem, zeller, lestyán, tárkony, citromlé. Kevés só, cukor, méz használható. A hagyma még főtt állapotban is panaszt okozhat.
    Italok: Szénsavmentes víz, tea, gyümölcslevek, turmixitalok.
     
    Állapotától függően az étrend egyéni. Ajánlom Önnek, hogy a kezdeti időszakban vezessen naplót, hogy mely ételek, nyersanyagok fogyasztása után jelentkeznek panaszok?  
    Jó egészséget kívánok!
    Üdvözlettel:

    Koprivanecz Magdolna dietetikus

     
     

Kérdés

Állandó székrekedésem van

Tisztelt doktor úr! Állandó székrekedésem van, melyre próbáltam már sporttól, rostos ételen át, sok folyadékon keresztül mindent. Ön szerint milyen betegség gyanúja merül fel állandó székrekedés esetén? Milyen vizsgálatra kellene elmennem?

Megválaszolt
Kategóriák: Székrekedés

Válasz

  1. Dr. Podlupszki
    Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
    2017. Október 4.

    Kedves Piroska!

    A székrekedés nagyon sok ember érint, mégis hosszú idő telik el, míg ezekkel a panaszokkal felkeresik az orvost. A helytelen életvitelre, rossz szokásokra, szorongásra visszavezethető, úgynevezett funkcionális székszorulás mellett sokféle szervi megbetegedés is állhat a háttérben. Ilyen pl a divertikulózis, különféle anyagcsere- és endokrin betegségek, a vastagbél daganatos elváltozásai, de nagyon sok gyógyszer használata is okozhat ilyen jellegű panaszokat.Az elégtelen folyadékbevitel is okozhatja a panaszokat: ilyenkor nincs elegendő folyadék a széklet normális víztartalmának kialakításához, a megfelelő napi folyadékbevitel minimum 2-2,5 liter.Javasolt a rostban gazdag ételek fogyasztása, valamint a vizsgálatok után, a vastagbél tisztítása.

    Tisztelettel Dr.Podlupszki Csaba


Kérdés

Egy öröké fogyókúrával küzdő házaspár vagyunk

Tisztelt Magdolna! Egy öröke fogyókúraval küzdő házaspár vagyunk.En 40 éves (70 kg),férjem 47 éves (106 kg).Szeretnem ha ajánlana nekünk valamilyen összeállított csomagot amelyiket egy tisztító kúra alapján tudnánk elkezdeni es esetleg elindítana egy fogyast nalunk .A férjemnel nem gond a mindennapi szeklet,nálam ezt nem mondhatom el van ,hogy csak 2 naponta .Köszöm szépen a lehetőséget ,hogy kérdezhetek önöktől .Udvozlettel a Zelenak család .Szep napot!

Megválaszolt
Kategóriák: Béltisztítás

Válasz

  1. Koprivanecz Magdolna
    Koprivanecz Magdolna Dietetikus, okleveles táplálkozástudományi szakember
    2017. Október 2.

    Tisztelt Zelenák család!

    Köszönöm megtisztelő kérdésüket.

    Véleményem szerint az Önök esetében a sorozatos (örökös) fogyókúrák miatt ásványi anyag-és tápanyaghiány alakult ki.

    Ez Grétánál jelentkezhet ritkább székletürítéssel, lassabb bélműködéssel. Sajnos, az ún.: „csoda diéták” időszakos megoldást jelentenek a testsúly csökkentésre és az ideális testsúly fenntartásához. Bélrendszerünk tisztításával megszabadulhatunk a káros salakanyagoktól, méreganyagoktól. Ajánlom Önöknek a Clean Inside béltisztító programot, amely 3 kitűnő termékből áll. Összetevői a minőségi rostkészítmény, az anti-parazita kapszula és a slim tea. A kúra megkezdése előtt javaslom az egészséges bélflóra helyreállítását.  A SwissProbiotix kiváló minőségű probiotikum, amely hatékonyan képes helyreállítani a károsodott bélnyálkahártya mikroflóráját. Ha nem megfelelő állapotú a bélflóra, akkor a tápanyagok nem tudnak tökéletesen felszívódni és nem érjük el a várt eredményt például a fogyókúrák során.

    Kedves Gréta! Ha panaszai hosszabb ideig megoldatlanok maradnak, kérem, keressen fel gasztroenterológus szakorvost esetleges szervi működési rendellenesség kizárása miatt!

    Mindkettőjüknek jó egészséget kívánok!

    Koprivanecz Magdolna dietetikus

Kérdés

Mennyire hatékony a lézeres szőrtelenítés?

Tisztelt Doktornő! Mostanában elég sokat lehet hallani a lézeres szőrtelenítésről, ezzel kapcsolatban lenne pár kérdésem: mennyire hatékony, illetve vannak-e káros hatásai a bőrre, mik a veszélyei? Előre is köszönöm a válaszát!

Megválaszolt
Kategóriák: Bőrproblémák

Válasz

  1. Dr. Apostol
    Dr. Apostol Éva Bőrgyógyász-kozmetológus
    2017. Június 13.

    Kedves Lilla!

    A lézeres szőrtelenítés előnye, hogy hatása hihetetlenül tartós, kíméletes a bőrhöz, csak a szőrtüszőkre hat, a környező szöveteket nem érinti.Számos előnnyel jár a kezelés, ahogy a legtöbb eljárásnak, ennek is megvannak a hátrányai. Emellett a lézeres szőrtelenítés nem alkalmazható minden bőrtípuson, nagyon világos szőrzetre, és nagyon sötét bőrre nem használható, valamint ahhoz, hogy az eredmény tartós maradjon, évente fenntartó kezeléseket kell végezni.

    Tisztelettel  Dr.Apostol Éva

Kérdés

Izzadás okai mitől lehetnek?

Tisztelt Doktor Úr! Férjemmel kapcsolatosan szeretnék kérdezni, 65 éves. Reggelenként arra ébred, hogy pizsamája elsősorban a jobb oldalon a karján, a hónaljában, a vállán nedves. Megfigyeltem, hogy jobb oldala mindig be van takarva nyakig, a bal keze pedig kinn van. Általában hajnali 3-kor fel szokott ébredni, akkor még teljesen száraz, majd 6-7 körül, amikor felkel, ez a jelenség tapasztalható kb. 1 hete néha kevésbé, néha pedig erősebben. Reumatikus fájdalma is jelentkezett kb. egy hete, a csuklója, elsősorban a bal enyhén fáj, illetve érzi, hogy van, és jobb válla enyhe fájdalmára is panaszkodott. A házat csak este fűtjük, reggelre kb. 19 fokra hűl le. Szeretném megkérdezni, mi lehet az ébredés előtti izzadás oka. Teste más része nem izzad, feje, arca sem, csak az említett helyeken tapasztalható a jelenség. Válaszát előre is köszönöm

Megválaszolt
Kategóriák: Gyógygombák

Válasz

  1. Dr. Fachet
    2017. Április 11.

    Tisztelt Hölgyem!

    Köszönjük, hogy hozzánk fordult kérdésével! A féloldali megjelenése az említett tüneteknek furcsa, ám mégis előfordulhat, hogy belszervi probléma áll a háttérben. Ezért mielőbb javasoljuk egy belgyógyászati kivizsgálás elindítását.
     
     
    Tisztelettel kívánunk jobbulást,
    Dr Fachet orvosi csapata

Kérdés

A kezelés megkezdése előtt érdemes elkezdeni a szedést?

Udvozlom! Sajnos par hete mellrakot diagnosztizaltak nalam es mar ki is operaltak a daganatot szektoros kimetszessel, mellmegtarto mutettel. A sentinel nyirokcsomo nem volt erintett, igy tobb nyirokcsomot nem vettek ki. A daganat hormon reagens (prog 80%, osztrogen 60%, HER2+, Ductalis Carcinoma In Situ, kis meretu daganat volt. 42 eves vagyok, igy a kezelesem az eddig rendelkezesre allo core bipszia szovettan alapjan kemoterapia, 5 ev hormonkezeles es 1 ev Herceptine lesz. Sugarkezelest hogy kell-e kapnom a megtartott emlore, meg nem tudom. Erdeklodom, hogy milyen adagolasban es milyen hosszan vennem hasznat a gyogygombanak illetve rendelheto-e C vitamin nelkul is, nekem abbol megvan a sajat bevalt markam (NOW termekcsalad 1000mg). Erdekelne az is, hogy mennyivel a kezeles megkezdese elott erdemes elkezdeni a szedest? Koszonettel, egy gyogyulni vagyo anyuka

Megválaszolt
Kategóriák: Gyógygombák

Válasz

  1. Dr. Fachet
    2018. Július 31.

    Tisztelt Hölgyem!

    Köszönjük megtisztelő érdeklődését! A daganatos betegség összetett probléma, számtalan külső és belső tényező befolyásolja a folyamatok alakulását. A gyógyulás esélyét rendszerbe foglalt, komplex holisztikus terápia biztosíthatja leginkább, mely a klasszikus és a komplementer medicinát ötvözi, magában foglalja a táplálkozás, gyógynövények, a testmozgás, az életvitel újragondolását és a lelkigyakorlatokat (természetesen az életkor és a fizikai állapot figyelembevételével). Ugyanis a lelki tényezők alapvető törvényszerűségek mentén befolyásolják a fizikai test folyamatait.

    A gombakészítmények elsősorban az immunrendszer erősítésével segíthetnek (nagyon hatékonyan), bár számos egyéb jótékony hatásuk is van. Daganatos betegség esetén a Fachet Vital Basic nevű, 4 különféle gombát tartalmazó terméket ajánljuk, 2x4 kapszula/nap adagolásban. Minden bevételt javasolt kiegészíteni alkalmanként 500mg C-vitamin bevitelével (nem liposzómás C-vitamin, hanem tabletta formátumú, lehet az Ön által említett készítmény is), a felszívódás javítása érdekében. A készítményt tartósan kell szedni, 4 hónap aktív szedést követően érdemes tartani egy 1 hónapos szünetet, majd ilyen ciklikussággal a terápiát folytatni. A termék fogyasztását mielőbb célszerű megkezdeni, s fontos tudni, hogy segíthet semlegesíteni az esetleges sugár- és kemoterápia egyik legfenyegetőbb szövődményét, a hasmenés/étvágytalanság/hányás okozta testsúly vesztést. A kemoterápia beadásának napján ajánlott minden kiegészítő készítmény bevételének kihagyása!

    Meghatározó, hogy a gyógymódok, kiegészítő/gyógytermékek alkalmazása is tudatosan, tematikus rendbe foglaltan történjen, mert a gyógygombák csupán egy "szeletét" képezik a szükséges terápiának, melyek akár áttét esetén is alkalmazhatók. Amennyiben a személyre szabott holisztikus terápia iránt Ön érdeklődne, kérjük szíveskedjen jelezni felénk, hogy mielőbb a segítségére lehessünk!

    Tisztelettel kívánunk Önnek jobbulást

    Dr Fachet orvosi csapata

Kérdés

Tavaly januárban elülső térdszalagszakadásom volt, amit nem műtöttek, csak 6 hétig rögzítettek, majd gyógytorna követte

Kedves Tina, Tavaly januárban elülső térdszalagszakadásom volt, amit nem műtöttek, csak 6 hétig rögzítettek, majd gyógytorna követte. Azóta nem sportoltam, mert nem vagyok különösebben egy sportos alkat, valami azt mondták, hogy egy évet érdemes várni. Februárban kipróbáltam a futást, ám 1 km után már fájt a térdem, nem tudtam tovább folytatni, és ezután már nehezen ment a lépcsőzés is, valamint még ősszel a fallabdát, de az sem volt sikeres. Ha hosszabb túrára/kirándulásra megyek - főleg ha dombos helyszínre -, akkor a nap végére már nagyon fáj a térdem, valamint nehezen lépcsőzöm és hajlítom. A hirtelen, csavaros mozdulatok még mindig fájdalmat okoznak, valamint tartok is ezektől a mozdulatoktól. Ezeken kívül általában tünetmentes, kivéve amikor érzékeny az időjárásra, valamint amikor sokat sétálok. Kérdésem az lenne, hogy hogyan tudnék ezen javítani? Nagyon szeretek kirándulni, főleg a természetben, és nem szeretném, ha ez megakadályozna ebben. Van erre módszer? Érdemes a sportra ráállnom? A fallabdát is nagyon szeretem, van rá valami módszer, hogy tudjak játszani? Ha igen, akkor folyamatosan, fokozatosan terheljem, vagy attól csak rosszabb lesz? Gyakorlással el fog múlni a fájdalom vagy műteni kellene? A későbbi porckopástól is félek, azt hogy tudnám megelőzni? Érdemes felkeresnem az orvosom, vagy házilag megoldható? Válaszát előre is nagyon köszönöm! Üdvözlettel, Dóra

Megválaszolt
Kategóriák: Gyógytornász - fizikoterapeuta

Válasz

  1. Varró Tímea
    Varró Tina Gyógytornász - fizikoterapeuta
    2018. Március 29.

    Kedves Dóra!

    Ilyen esetben, egy komoly sérülés után a rehabilitáció elkerülhetetlen, ha újra egy teljes értékű térdet szeretnénk kapni! Nem fog sajnos segíteni sem a fallabda, sem a fokozatosan felépített kirándulás, csak és kizárólag az alapos vizsgálat utáni célzott gyógytorna. Ebben az esetben mindenképp szükséges egy kolléga felkéresése, aki a gyakorlatok helyes kivitelezését megmutatja. Műtétre csak akkor kerül sor, ha a konzervatív terápia, azaz a folyamatos gyógytorna hatástalannak bizonyul, de fontos kiemelni, hogy a műtét után a rehabilitáció ideje ugyanúgy 1 év, ami folyamatos munkát jelent. Addig semmiképp sem javaslom a fent említett panaszt okozó tevékenységek végzését, mert nagy benne a sérülésveszély. A porckopás megelőzésére szintén ez a megoldás, valamint érdemes kúraszerűen valamilyen komplex porctámogató készítményt szedni.

    Kitartó munkát kívánok: 

    Varró Tina

Kérdés

Elviselhetetlen szagú pattanások kezelése

Jonapot! mitol van Hogy a pattanasoknak elviselhetetlen szgukva,es ezt hogylehet kezelni.

Megválaszolt
Kategóriák: Bőrproblémák

Válasz

  1. Dr. Apostol
    Dr. Apostol Éva Bőrgyógyász-kozmetológus
    2018. Február 8.

    Tisztelt Érdeklődő!

    A kellemetlen szagú pattanások megfelelő kezelését, javasolnám meghagyni bőrgyógyász-illetve megfelelő szaktudású kozmetikusra.A miteszer is lehet kellemetlen szagú, nem szabad nyomkodmi, nehogy még jobban elfertőződjön.

    Tisztelettel Dr.Apostol Éva

Kérdés

Mi okozhatja a kúra alatti görcsös hasmenést?

Tisztelt Doktor Úr!

Egészségügyi gonddal fordulok Önhöz.
20 éve állandó görcsös hasmenéssel küszködöm.Ez úgy jelentkezik hogy ebéd után 1órával elkezdek
egyre rosszabbul lenni,fokozódnak a hasi görcseim-a has bal oldalán-olyannyira hogy még járni sem tudok néha.A székletem mindig híg hasmenés nagyon ritka ha szilárd -ekkor még rosszabbul vagyok
elviselhetetlenek a görcsök,és a második-harmadik menet törvényszerű és katasztrofális.
Ha egy nap kimarad a széklet,másnap erősödnek a görcsök,ilyenkor éjjel is futkosok
Háromszor vizsgáltattam ki magam-1999.2004.2007. A Clean Inside programmal a Neten találkoztam,és láss csodát,egy betegük a gyógyulása után küldött nekem egy adagot.Ezt március 10-én kezdtem szedni,és már a harmadik naptól minden rendbe jött. Minden szép is lenne,ha a 16naptól-március25-újra nem kezdődött volna minden.Visszatértek a görcsök,rettehetesen rosszul vagyok szinte egész nap,nem csak a székeléskor,és teljesen kiszámíthatatlanná vált a WC időpontja.Nagyon megy a hasam,azonnal a WC-re kell rohannom,már teljesen le vagyok merülve.Próbáltam csak másnaponta inni a teát,és a kapszulát is visszavettem 2-re,de nemsok eredménnyel.
A tanácsát kérem,hogy folytassam-e a kúrát,lesz egy hónap múlva hatása a bélproblémámra,vagy ezek a reakcióim túlérzékenység miatt vannak,és mást kellene megpróbálni.Belőlem egyébként nem jött ki semmi szemmel látható,de ez nem is tövényszerű,de akkor mitől van ez az erős bélirritáció?
Táplálkozásom egyszerű nem eszem zsírt,disznóhúst,teát,alkoholt.Nem dohányzom és kávézom.
Anyagi helyzetünk nem rózsás,ezért lenne fontos a véleménye a gyógyulásról hasonló betegekkel kapcsolatban,hogy várhatom-e a javulást és mit jelentenek és meddig tartanak ezek az erős rosszulétekkel kísért hasmenések.
További munkájához sok sikert!  

Tisztelettel: József 

Megválaszolt
Kategóriák: Hasmenés

Válasz

  1. Dr. Podlupszki
    Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
    2013. Szeptember 10.

    Kedves Uram!

    Először is, nem tudom ,hogy  végeztek-e már magának kolonoszkópiai kivizsgálást. Ha nem, abban az esetben ajánlanám. Ami a Clean Inside programot illeti, tessék a teát kihagyni és csak a Clean Insidet ill. a Parasic-ot fogyasztani, melyhez még probiotikumot ajánlanék. Úgy gondolom e három dolog enyhíthet a problémáján.
    Tisztelettel Podlupszki Csaba

Kérdés

Általános jó közérzet megmaradásra mit javasol?

üdvözlöm önt 60-éves vagyok különösebb bajom nincs mint álltalában véve az ilyen kuru embereknekszokott lenni néha itt fály néha ott azt szeretném kérdeni melyik gyógy gombát ajánla megelőzésre vagy álltalános jó közérzet megmaradására. válaszát köszönöm

Megválaszolt
Kategóriák: Gyógygombák

Válasz

  1. Dr. Fachet
    2017. Augusztus 6.

    Tisztelt Hölgyem!

    Köszönjük megtisztelő érdeklődését! Örömmel olvassuk, hogy Ön egészséges! Így kúraszerűen a Fachet Vital Plus nevű termék fogyasztását ajánljuk Önnek 2x2 kapszula/nap adagolással. Évente két alkalommal érdemes egy 3 hónapos kúrát folytatni.
    Ez a termék - összetételének köszönhetően - az immunrendszer erősítésén túl számos egyéb jótékony hatással bír, többek közt jelentősen képes energetizálni a szervezetet és fokozza a sejtek oxigén-felvételét.
     
    Tisztelettel kívánunk jó egészséget
    Dr Fachet orvosi csapata

Köszönő levél

Nagyon köszönöm a válaszukat, ilyen tökéletes diagnózist senki nem állapított meg, pedig 24 éve sok orvosnál jártam, de eddig magamnak sem mertem bevallani, pedig valahol a lelkem mélyén mindig éreztem.

Kérem szíveskedjenek köszönetemet továbbítani.

Tisztelettel Horváthné

Köszönő levél

Tisztelt Doktor Úr!
A lányom rendelt nekem a Parasic csomagból. Én 90 éves vagyok, övsömör betegség okozta szenvedések után kezdtem el szedni a Parasic kapszulát és a hozzá tartozó rostot és teát. Csodálatos változás történt. Sokkal jobban érzem magam, fájdalmaim elmúltak, emésztésem rendbe jött. Nagyon köszönöm hogy érdeklődött hogylétem után.

Tisztelettel és köszönettel Takács Istvánné, Erzsi.