Kérdés

Doktor Úr mit tud javasolni, hogy tudunk segíteni ezen az állapoton?

Tisztelt dr.Nő/Úr! 88 éves anyukámmal kapcsolatban érdeklődnék. 8 éve volt egy emlőműtéte lencse nagyságú daganattal, azóta kontrollra járt, rendeben volt minden. Áprilisban egy csigolyaműtétre került volna sor, állandó hátfájása miatt, de sajnos kiderül csontizotóp, CT vizsgálat során, hogy csontáttét, valamint valószínű, hogy májban is átét keletkezett. Az Onkológián /Kékgolyó utca/ sürgős sugárkezelést ajánlottak a háti 5 - 10. csigolyára, mert ott lyticus átépülést irnak le. Kérdésem az lenne, hogy mit tudnak ajánlani, hogyan tudunk segíteni az állapotán. Üdvözlettel Dr. Tóth Tiborné

Megválaszolt
Kategóriák: Gyógygombák

Válasz

  1. Dr. Fachet
    2017. Augusztus 14.

    Tisztelt Hölgyem!

    Köszönjük megtisztelő érdeklődését! A daganatos betegség összetett probléma, számtalan külső és belső tényező befolyásolja a folyamatok alakulását. A gyógyulás esélyét rendszerbe foglalt, komplex terápia biztosíthatja leginkább, mely a klasszikus és a komplementer medicinát ötvözi, magában foglalja az étkezés, gyógynövények, a testmozgás, az életvitel újragondolását és a lelkigyakorlatokat (természetesen az életkor és a fizikai állapot figyelembevételével). Ugyanis a lelki tényezők befolyásolják legnagyobb mértékben a fizikai test folyamatait. Erről bővebben az alábbi weboldalon lehet tájékozódni: www.darnoitibor.hu

    Édesanyja korára való tekintettel a felsorolt lehetőségek alkalmazhatósága korlátozott, így az alábbiak jöhetnek szóba - természetesen a kórházban javasolt kezelések mellett.

    A gombakészítmények elsősorban az immunrendszer erősítésével segíthetnek (nagyon hatékonyan), bár számos egyéb jótékony hatásuk is van. Daganatos betegség esetén a Fachet Vital Basic nevű, 4 különféle gombát tartalmazó terméket ajánljuk, 2x4 kapszula/nap adagolásban (átlagos testsúly esetén). Minden bevételt javasolt kiegészíteni alkalmanként 500mg C-vitamin bevitelével (nem liposzómás C-vitamin, hanem tabletta formátumú), a felszívódás javítása érdekében. A készítményt tartósan kell szedni, 4 hónap aktív szedést követően érdemes tartani egy 1 hónapos szünetet, majd ilyen ciklikussággal a terápiát folytatni. A termék fogyasztását mielőbb célszerű megkezdeni, s fontos tudni, hogy segíthet semlegesíteni az esetleges sugár- és kemoterápia egyik legfenyegetőbb szövődményét, a hasmenés/étvágytalanság/hányás okozta testsúly vesztést. A kemoterápia beadásának napján ajánlott minden kiegészítő készítmény bevételének kihagyása!

    Meghatározó, hogy a gyógymódok, kiegészítő/gyógytermékek alkalmazása is tudatosan, tematikus rendbe foglaltan történjen, mert a gyógygombák csupán egy "szeletét" képezik a szükséges terápiának, melyek áttét esetén is alkalmazhatók. Felmerülhet még vagy az Avemar vagy az Oncomar szedése (ezen termékek elsősorban a daganatos szövetre hatnak), a Kaqun víz fogyasztása, illetve napi 2000 NE D-vitamin, citrocalcium bevitele a csontképzés támogatására.

    Tisztelettel kívánunk jobbulást Édesanyjának

    Dr Fachet orvosi csapata

Kérdés

Autoimmun betegség mellett mit javasol?

Üdvözlöm Professzor Úr! 5 hónapja derült ki sajnos,hogy súlyos Autoimmun RA betegségem van! :( Het 1 -szer kell adagolnom magamnak az Ebetrexát injekciot,kérdésem az lenne, halottam a NaturalSwiss féreghajtó,béltisztitó termékekről,hogy milyen jó hatást lehet vele elérni? -, használhatnám -e én ezt a terméket, segitene vajon valamennyit,ezen a betegségen? vagy sem? -- ,tudom sajnos, hogy gyógyithatalan ez a betegség,! :( Köszönöm megtisztelő válaszát! Maradok Tisztelettel Klér Tiborné Maja

Megválaszolt
Kategóriák: Gyógygombák

Válasz

  1. Dr. Fachet
    2017. Augusztus 13.

    Tisztelt Hölgyem!

    Köszönjük bizalmát, hogy hozzánk fordult kérdésével! Tisztelettel tájékoztatjuk Önt, hogy Fachet professzor úr az elmúlt év végén elhunyt, amint arról akkoriban az oldalon hírt adtunk. Kérdésére válaszolva korrekten azt kell mondjuk, hogy a RA betegség gyógyulása nem várható a NaturalSwiss féreghajtó, béltisztító termékétől, de kúraszerű alkalmazása ezen terméknek biztosan hasznos volna. Különösen kiegészítve a béltisztítást követően a NaturalSwiss probiotikus készítményével, amely segít a bélflóra regenerálásában, újraépítésében. Mindez kiemelten az immunrendszer működése szempontjából volna meghatározó. Ezen kívül - szintén kúraszerűen - érdemes volna fogyasztani a Fachet Vital Plus nevű gyógygombakészítményt 2x2 kapszula/nap adagolásban, amely szintén az immunrendszer harmonikus működését támogatja. Évente két alkalommal célszerű egy-egy 3 hónapos kúrát folytatni.
    További kérdés esetén állunk szíves rendelkezésére! Tisztelettel kívánunk jobbulást
    Dr Fachet orvosi csapata

Kérdés

Sugárkezelés alatt szedhető a készítmény?

Tisztelt Doktor Úr és csapata! A napokban derült ki, hogy a nővéremnek sajnos rosszindulatú mellrákja van. Az orvosa szerint szerencsére időben észrevették így nagyon jó esélye van a gyógyulásra. Műtétet követően sugárkezelés fog kapni ez biztos de azt még nem tudják hogy kemoterápiára is szükség lesz e. Szeretnék neki segíteni hogy minél hamarabb és minél biztosabban meggyógyuljon. A kérdésem az lenne hogy melyik készítményt ajánlják ilyen esetben és hogy sugárkezelés alatt szedhető e vagy csak azt követően? Válaszukat előre is köszönöm! Üdvözlettel: Egy aggódó testvér

Megválaszolt
Kategóriák: Daganat kezelés Gyógygombák

Válasz

  1. Dr. Fachet
    2017. Augusztus 11.

    Tisztelt Hölgyem!

    Köszönjük megtisztelő érdeklődését! A daganatos betegség összetett probléma, számtalan külső és belső tényező befolyásolja a folyamatok alakulását. A gyógyulás esélyét rendszerbe foglalt, komplex terápia biztosíthatja leginkább, mely a klasszikus és a komplementer medicinát ötvözi, magában foglalja az étkezés, gyógynövények, a testmozgás, az életvitel újragondolását és a lelkigyakorlatokat. Ugyanis a lelki tényezők befolyásolják legnagyobb mértékben a fizikai test folyamatait. Erről bővebben az alábbi weboldalon lehet tájékozódni: www.darnoitibor.hu

    A gombakészítmények elsősorban az immunrendszer erősítésével segíthetnek (nagyon hatékonyan), bár számos egyéb jótékony hatásuk is van. Daganatos betegség esetén a Fachet Vital Basic nevű, 4 különféle gombát tartalmazó terméket ajánljuk, 2x4 kapszula/nap adagolásban. Minden bevételt javasolt kiegészíteni alkalmanként 500mg C-vitamin bevitelével (nem liposzómás C-vitamin, hanem tabletta formátumú), a felszívódás javítása érdekében. A készítményt tartósan kell szedni, 4 hónap aktív szedést követően érdemes tartani egy 1 hónapos szünetet, majd ilyen ciklikussággal a terápiát folytatni. A termék fogyasztását mielőbb célszerű megkezdeni, s fontos tudni, hogy segíthet semlegesíteni az esetleges sugár- és kemoterápia egyik legfenyegetőbb szövődményét, a hasmenés/étvágytalanság/hányás okozta testsúly vesztést. A kemoterápia beadásának napján ajánlott minden kiegészítő készítmény bevételének kihagyása!

    Meghatározó, hogy a gyógymódok, kiegészítő/gyógytermékek alkalmazása is tudatosan, tematikus rendbe foglaltan történjen, mert a gyógygombák csupán egy "szeletét" képezik a szükséges terápiának, melyek áttét esetén is alkalmazhatók. rendszerbe foglalt, komplex egyéni terápiás csomag összeállításához a megadott link kapcsolati oldalán szíveskedjen érdeklődni!

     

    Tisztelettel kívánunk jobbulást Testvérének,

    Dr Fachet orvosi csapata

Kérdés

Mit tegyek, hogy jól legyek?

Lelki problemam nagy emiatt a bajt nem tudom kezelni de a lekemet sem Segitsen Kerem segitsen. Nem tudom mit tegyek, sajnos volt nogyogyaszati TOT SZALAG MUTETEM ES NEM SIKERULT, MAJD KISZEDTEK 25 NAPJA A SZALAGOT , ES SAJNOS csak nem vagyok jol. Mintha mostmar tenyleg veszitenem a pisit. Gyakran folt van a bugyimon , ami nem ut at a nadragon, de a folt okolnyi formaju neha meg gitar formaju.Ejszakankent a bugyim szaraz , de nap kozben 5-6 szor is cserelek bugyit. Sokaig hordtam szarnyasbetetet ( 2 – 3 ev) , de azt mar nem akarom, mert ennek is kellemetlen szaga van, es kenyelmetlen. A LABORERDMENYEIM jok , de nem tudom mit tegyek.Ha tud segitsen , mert igy nem tudok ulni, elni,dolgozni , felorankent vizes a bugyim, igy hogy eljek. Az ulessel sajnos csak rosszabb a helyzetem, ugyszinten a mutetek utan is. Ha fekszem nem foltos a bugyim viszont nagyon hideg a labam, van hogy papucsot veszek az agyban, es mintha bizsergeto erzesem lenne a talpomtol felfele, a labszaramba mintha enyhe rezego erzes lenne. Talpam kozepet mintha nyomna valami de nem faj, mindig hidegnek erzem a a labam csukot cipo nelkul ( vagy 2-3 eve) Mit tehetek hogy jol legyek? Mi lehet a gyors megoldas? Koszonom elore is.

Megválaszolt
Kategóriák: Gyógygombák

Válasz

  1. Dr. Fachet
    2017. Augusztus 10.

    Tisztelt Hölgyem!

    Köszönjük, hogy hozzánk fordult kérdésével! Lelki problémáinak megoldására felmerülhet megoldás, amennyiben Ön kész aktívan tenni ennek érdekében a mindennapokban. Kérjük látogassa meg a www.darnoitibor.hu weboldalt, ahol a betegségek lelki hátteréről lehet tájékozódni. Esetleges személyes konzultációs igényét a kapcsolati oldalon megadott elérhetőségek egyikén kérjük jelezze!
    A vizelettartás rendezését jelentősen segítheti intimtorna napi rendszerességű végzése, mely tanfolyamok után kérjük mielőbb tájékozódjon az interneten!
    Tisztelettel kívánunk jobbulást
    Dr Fachet orvosi csapata

Kérdés

Mennyire hatékony a lézeres szőrtelenítés?

Tisztelt Doktornő! Mostanában elég sokat lehet hallani a lézeres szőrtelenítésről, ezzel kapcsolatban lenne pár kérdésem: mennyire hatékony, illetve vannak-e káros hatásai a bőrre, mik a veszélyei? Előre is köszönöm a válaszát!

Megválaszolt
Kategóriák: Bőrproblémák Egyéb

Válasz

  1. Dr. Apostol
    Dr. Apostol Éva Bőrgyógyász-kozmetológus
    2017. Június 13.

    Kedves Lilla!

    A lézeres szőrtelenítés előnye, hogy hatása hihetetlenül tartós, kíméletes a bőrhöz, csak a szőrtüszőkre hat, a környező szöveteket nem érinti.Számos előnnyel jár a kezelés, ahogy a legtöbb eljárásnak, ennek is megvannak a hátrányai. Emellett a lézeres szőrtelenítés nem alkalmazható minden bőrtípuson, nagyon világos szőrzetre, és nagyon sötét bőrre nem használható, valamint ahhoz, hogy az eredmény tartós maradjon, évente fenntartó kezeléseket kell végezni.

    Tisztelettel  Dr.Apostol Éva

Kérdés

Izzadás okai mitől lehetnek?

Tisztelt Doktor Úr! Férjemmel kapcsolatosan szeretnék kérdezni, 65 éves. Reggelenként arra ébred, hogy pizsamája elsősorban a jobb oldalon a karján, a hónaljában, a vállán nedves. Megfigyeltem, hogy jobb oldala mindig be van takarva nyakig, a bal keze pedig kinn van. Általában hajnali 3-kor fel szokott ébredni, akkor még teljesen száraz, majd 6-7 körül, amikor felkel, ez a jelenség tapasztalható kb. 1 hete néha kevésbé, néha pedig erősebben. Reumatikus fájdalma is jelentkezett kb. egy hete, a csuklója, elsősorban a bal enyhén fáj, illetve érzi, hogy van, és jobb válla enyhe fájdalmára is panaszkodott. A házat csak este fűtjük, reggelre kb. 19 fokra hűl le. Szeretném megkérdezni, mi lehet az ébredés előtti izzadás oka. Teste más része nem izzad, feje, arca sem, csak az említett helyeken tapasztalható a jelenség. Válaszát előre is köszönöm

Megválaszolt
Kategóriák: Gyógygombák

Válasz

  1. Dr. Fachet
    2017. Április 11.

    Tisztelt Hölgyem!

    Köszönjük, hogy hozzánk fordult kérdésével! A féloldali megjelenése az említett tüneteknek furcsa, ám mégis előfordulhat, hogy belszervi probléma áll a háttérben. Ezért mielőbb javasoljuk egy belgyógyászati kivizsgálás elindítását.
     
     
    Tisztelettel kívánunk jobbulást,
    Dr Fachet orvosi csapata

Kérdés

Férjem a bélférgektől nem tud megszabadulni

Tisztelt Doktor Úr! Azt szeretném megtudni hogy rendel e Tatabányán mert szívesebben beszélném meg személyesen ezt aproblémát ami évekota tart.Férjem a bélférgektöl nem tud megszabadulni a Vermox hatására egy ideig eltünnek de mindig szaporodnak tovább.Mit tegyünk? ?

Megválaszolt
Kategóriák: Béltisztítás Parazita

Válasz

  1. Dr. Podlupszki
    Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
    2017. Február 17.

    Kedves Ibolya!

    Javasolnám a kedves férje számára a legalább 2 hónapos Clean Inside® béltisztító kúrát. A béltisztító program során a béltisztításért a Parasic® anti-parazita kapszula felel. Ez egy olyan táplálék-kiegészítő, amely a béltisztítás mellett a szervezet egyéb részeiből is eltávolítja a káros élősködőket és azok petéit. A bélparazitáktól történő megszabadulás és a béltisztítás érdekében már évezredek óta használnak különböző gyógynövény-kombinációkat, így ezek béltisztító hatása általánosan elfogadott. A Parasic® rendkívül hatékony, önmagukban is parazitaölő hatású gyógynövényösszetevőit már őseink is arra használták, hogy az élősködőket kiűzzék a szervezetből, elpusztítsák azok petéit, kikelt lárváit. A Parasic® hatékony termék, amely nem terheli a felnőtt ember szervezetét, így teljesen biztonságos.Sajnos nem Magyarországon rendelek.

    Tisztelettel  Dr.Podlupszki Csaba 

Kérdés

Szeretnék Önnel konzultálni a fogaim állapotáról.

Kedves Dr. Hermann Gábor! Néhány napja láttam a live videót a HermannOrtho Facebook oldalán, és igazán lebilincselő volt, amit a fogszabályozás átalakulásáról mondott. Elnyerte a bizalmam, és ezért szeretnék Önnel konzultálni a fogaim állapotáról. Azonban én Pécsett élek. Van arra mód, hogy a konzultációra ne, csak a kezelés megkezdésekor kelljen Budapestre utaznom? Esetleg Skype-on tudnánk beszélni? Köszönettel, Kocsis Zsolt, Pécs

Megválaszolt
Kategóriák: Felnőtt fogszabályozas Funkcionális fogszabályozás Modern fogszabályozás

Válasz

  1. Dr. Hermann
    Dr. Hermann Gábor Fogszabályozó szakorvos, funkcionális fogszabályozás-specialista
    2017. Január 4.

    Kedves Zsolt!

    Köszönöm a bizalmát. Természetesen van mód a Skype-konzultációra, azonban hadd ajánljak Önnek egy kézenfekvőbb megoldást. Az AppStore-ból, vagy a Google Play-ről letölthető Smilefie alkalmazásunkkal Önnek lehetősége van fényképet küldeni a fogairól, szájüregéről illetve oda feltölteni egy 3 hónapnál nem régebbi Panoráma Röntgent. A fotók alapján a rendelőben el tudjuk készíteni Önnek a kezelési tervet, melyet e-mailben elküldünk. Így elegendő csupán a kezelés első alkalmával ellátogatnia hozzánk személyesen.

    Várom megkeresését!

    Üdvözlettel,

    Dr. Hermann Gábor

    Fogszabályozó szakorvos, funkcionális fogszabályozás-specialista

Kérdés

Mit jelent a láthatatlan fogszabályozás?

Tisztelt Doktor Úr! Igen régóta gondolkodom, hogy belekezdek a fogszabályozó kezelésbe, de a munkám nem engedné a látható fémkészülék folyamatos viselését. Úgy tudom, hogy ma már létezik láthatatlan fogszabályozás. Szeretnék érdeklődni, hogy ez pontosan mit jelent? Hogyan tud egy fogszabályozó készülék „láthatatlan” lenni? Van esetleg többféle változata is, ami közül a páciens választhat? Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel, Kiss Anna, Szeged

Megválaszolt
Kategóriák: Felnőtt fogszabályozas Modern fogszabályozás

Válasz

  1. Dr. Hermann
    Dr. Hermann Gábor Fogszabályozó szakorvos, funkcionális fogszabályozás-specialista
    2016. December 13.

    Tisztelt Kiss Anna!

    Ma már valóban léteznek szinte teljesen észrevétlen, úgynevezett láthatatlan készülékek. Ezeket elsősorban közismert emberek kedvelik, akik például televíziós szereplésük miatt nem engedhetnék meg maguknak a hagyományos készülékeket.

    A láthatatlan fogszabályozás nagy klasszikusa a nyelv felőli fogszabályozás (ún. lingual technika). A 80-as években alakult technika nagyon sokat változott, különösen 2000 után. Ma jellemzően már digitálisan tervezett nyelv felőli fogszabályozó készülékeket ajánlunk a komplexebb esetekre, bár kisebb torlódásokra egyszerűbb nyelv felőli fogszabályozó készülékek is használatosak. A mai nyelv felőli készülékek már sokkal kisebbek, mint a korábbiak voltak, ennél fogva sokkal komfortosabbak is.A láthatatlan fogszabályozás másik nagyon ismert és népszerű készülékei az ún. alignerek. Ez valójában egy készülékcsalád, hiszen több módon is készülhet egy-egy aligner. A nagyon egyszerű esetekre a laborokban kézi előkészítéssel is elkészíthetők alignerek, míg az összetettebb kezelésekre a digitális tervezés és 3D gyártás a jellemző. A digitális alignerek klasszikusa az Invisalign, ugyanakkor nagyon sok hasonló termék elérhető már. A HermannOrtho, mint Magyarország legnagyobb digitális fogszabályozó laboratóriuma saját aligner terméket állít elő MyClearBrace néven, melyet Európa több országában is alkalmaznak.Mindezek mellett sok kiegészítő készülék minősül láthatatlannak, bár ezek többnyire valamely fent említett eljárás előkészítéseként használatosak.A fogszabályozás megkezdése minden esetben a páciens döntése, az orvos – az igények ismeretében – csupán javaslatot tehet egy-egy készülék alkalmazására. A fogszabályozás összetett kérdés; lehetséges, hogy az Ön esetében nem szükséges a teljes fogsor mozgatása, pusztán kozmetikai kezelésre lenne szüksége, ebben az esetben pedig remek megoldás lehet az Invisalign, vagy a  MyClearBrace készülék. Ezek speciális anyagból készült, átlátszó sínek, melyek étkezés, vagy jeles események alkalmával könnyedén kivehetőek. További kérdés esetén örömmel állok rendelkezésére.

    Üdvözlettel,

    Dr. Hermann Gábor

    Fogszabályozó szakorvos, funkcionális fogszabályozás-specialista

Kérdés

MVT esetén kivizsgálások mellett mi javasolt?

Az 52 eves lanyom, aki dohanyzik, nem vagyok benne biztos, hogy a dohanyzasnak van-e koze a jelenlegi allapotahoz, karacsony elott eros fajdalma volt a lababan, elment a korzeti orvosahoz, es az kozolte vele, hogy egy ideig pihentesse a labat, fekudjon, jarkaljon, uljon, valtakozva. nem lett job csak rosszabb, egy het utan visszament akkor kapott eros izomlazitot, ami valamelyest enyhitette a fajdalmat es mar nem volt annyira dagadt a laba. kb. 3 nap mulva annyira fajt, hogy mar nem tudott labra allni, ekkor az orvosa beutalta a korhazba, szigoru fekves, mert melyvenas trombozisa van, nehezen tudtak a verhigitot sincomat beallitani meg a hasaba is kell onmaganak szurit adni. Karacsony elott kb harom nap utan hazaengedtek azzal a feltetellel,hogy naponta vissza kell jarni vervetelre. Pentek januar 6.-a ota ujra korhazban van, mert most meg a masik lababan van a MVT. Mindezek elott o meg volt fazva es szedett megfazasra valamit, kohogesre mert nagyon melyrol jott az eroltetes, es koptetot is szedett. nem tudom, hogy emiatt, vagy mas miatt vert kohogott fel.Lanyom kert CT Scant es az eredmeny azt mutatta ki, hogy Tudo Emboliaja van mindket tudejeben es egy daganat, ezt mondta a belgyogyaszati osztaly foorvosa . En ma beszeltem az ugyeletes orvossal aki azt mondta, hogy nincs daganat. KERDESEM: mitol van a kopetben ver? es hogyan lehet CT leolvasasabol megallapitani, hogy rossz indulatu a daganat, ha egyaltalan van. Kalocsara kuldik a lanyomat tukrozesre. Remelem, hogy az tiszta kepet fog adni. Ne adj Isten ha a lanyomnak rossz indulatu daganata van akkor mit javasol a Doctor Ur, hova menjunk melyik korhazba es szemely szerint kihez,aki minel elobb kezelesbe tudja venni. Eore is koszonve varom mieobbi szives valaszat . Tisztelettel Marika 2017.01.17

Megválaszolt
Kategóriák: Gyógygombák

Válasz

  1. Dr. Fachet
    2017. Január 10.

    Tisztelt Hölgyem!

    Köszönjük felénk irányuló bizalmát! A kedves Lánya állapota a leírás alapján súlyos, kérjük forduljon bizalommal a kezelőorvosaihoz, akik a vizsgálati leletek birtokában a lehető legtisztábban képesek megítélni az ő helyzetét, szükségleteit, kezelését. Ha bizonytalansága volna, kérje ki esetleg más szakorvos véleményét, de a leletek birtokában!
    Általában a CT és/vagy MRI vizsgálatok megbízható diagnózist tudnak adni, bár olykor előfordul, hogy kiegészítő vizsgálatokra van szükség. A tükrözés is ilyen, ami pontosabb diagnózishoz vezethet - bár kérdéses, hogy a Lánya mikor lesz olyan állapotban, hogy ez elvégezhető legyen? A véres köpet valóban lehet akár tüdődaganatból fakadó is, de egyéb banális ok is meghúzódhat a háttérben. Pl. gyulladt, irritált nyálkahártya (amire akár a köhögés is utalhat), szivárgó fogínyvérzés, stb. A köpetben lévő vér mennyisége iránymutató lehet.
    Célszerű olyan távolságon belülre szervezni a kezelést, ami szükség esetén könnyen elérhető a Lánya által, közel van a lakhelyéhez.
     
    Tisztelettel kívánunk mielőbbi gyógyulást,
    Dr Fachet orvosi csapata

Kérdés

Az alábbi problémára is javasoltak a termékek?

Üdvözlöm! A kérdésem a következő:Az Önök termékei hugyhólyag daganatra is hatásosak lehetnek? Egy hete állapítottak meg gesztenye nagyságú daganatot.Válaszát előre is köszönöm!

Megválaszolt
Kategóriák: Daganat kezelés Gyógygombák

Válasz

  1. Dr. Fachet
    2017. Május 2.

    Tisztelt Hölgyem!

    Köszönjük megtisztelő érdeklődését! A Fachet készítmények nem szövetspecifikus hatásúak, hanem az immunrendszer támogatásával segítik a szervezet egyensúlyi állapotának visszaállítását. A hólyag elváltozása esetén is alkalmazhatóak, Önnek a Fachet Vital Basic nevű terméket ajánljuk 2x4 kapszula napi adagolással. Minden egyes bevételt ki kell egészíteni 500mg C-vitamin bevitelével a jobb felszívódás érdekében.
    Szeretnénk felhívni szíves figyelmét arra, hogy az immunrendszer támogatása csupán egy része annak a komplex terápiás csomagnak, amely az Ön számára is szükséges volna, hogy a megfelelő életviteli változtatások fordulatot hozhassanak a folyamatban. Erről a témáról ingyenes előadást tartunk előreláthatólag május 23-án 17:00 órakor a budapesti Art'Otel-ben (Budapest, Bem rakpart 16-19.), ahová szeretettel hívjuk Önt és esetleges érdeklődő ismerőseit. Kérjük legyen szíves a weboldalon tájékozódni a végleges időpontról és előregisztrációval jelezni a részvételi szándékot!

    Tisztelettel kívánunk jobbulást,

    Dr Fachet orvosi csapata


Kérdés

Pajzsmirigy túlműködés tünetei lehetnek?

Tisztelt Doktor úr! Júniusban kezdődtek a panaszaim,amik a következők voltak: émelygés, hányinger, remegés, szédelgés, zsibbadás, látászavar, hajhullás, alvászavar, magas pulzus. A panaszok egy része idközben elmúlt, a remegés, látászavar, hajhullás időnkénti alvászavar megmaradt. Sok kivizsgáláson voltam, neurológián, MR-en, különféle laborokban de minden negatív, Októberben jutottam el pajzsmirigy kivizsgálásra, az eredményem: TSH 0.092 mlU/l FT4 17.900 pmol/l FT3 4.990 pmol/l Prolaktin 229.000 µlU/ml Immunszerológia negatív, UH negatív. 6 hete szedek napi 1 Metothyrin, azóta a remegés, alvászavar, magas pulzus elmúlt, a látászavarom és a hajhullás viszont nem. Látászavar alatt azt értem, hogy utóképesen látok (ha valami éles kontrasztú dolgora nézek utána visszalátom a kontúrjait pár percig), éjszaka rosszul látom a fényes dolgokat és szellemképes a látásom. A hajam pedig eléggé megritkult, fél év leforgása alatt. Azt szeretném kérdezni, hogy ezek vajon fognak javulni? Illetve, tényleg a pajzsmirigy túlműködés számlájára írható? Előre is köszönöm a válaszát!

Megválaszolt
Kategóriák: Gyógygombák

Válasz

  1. Dr. Fachet
    2017. Január 11.

    Tisztelt Hölgyem!

    Köszönjük bizalmát, hogy hozzánk fordult kérdésével! A panaszok hátterében valóban állhat pl. a hormonális egyensúly megbomlása, azonban - mint minden probléma esetében - sok tényező befolyásolhatja az állapotot. Az egyensúly felbomlása adódhat az életkorból, a tápanyagbevitel minőségének, a mozgásnak az elégtelenségéből, az élettér/életvitel zavaró körülményeiből, gyógyszerfogyasztásból, de leginkább a belső egyensúly megbomlásából.
    Mindezek komplex odafordulást és kezelést kívánnak.  Erről 2017. január 30-án 17:00 órától tartunk ingyenes tájékoztató előadást az Art'otelben (1011. Budapest, Bem rakpart 16-19.), melyre ezúton szeretettel hívjuk Önt Édesapjával együtt. Érdeklődés esetén a Fachet-weboldalon vagy facebook oldalon keresztül illetve telefonon előregisztráció elküldését kérjük!
     
     
    Tisztelettel kívánunk jobbulást,
    Dr Fachet orvosi csapata

Kérdés

Irritabilis bélszindtómát álapitott meg az orvos

Kedves Doktor! A naturalswiss oldalán található béltisztitó termékeket  kimondottan IBS-ban szenvedők  is használhatják,ajánlott?

Köszönöm megtisztelő válaszát.
Nagy József
Megválaszolt
Kategóriák: IBS- irritábilis bél szindróma

Válasz

  1. Dr. Podlupszki
    Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
    2014. Március 20.

    Kedves József,használhatja a terméket.A magas rost tartalma enyhiti,a tüneteket,figyelni kell a napi rost bevitelét,kerülni a puffasztó,bélgázt képző ételeket,valamint a folyadék bevitelére.

    Üdvözlettel
    Dr.Podlupszki Cs.

Kérdés

Panaszokra segítség kérés

Jónapot Doktor úr Olyan kérdéssel fordulok önhöz ami már egy jó ideje felborítja a normális életem. Lassan 2 évvel ezelőtt megszületett a kisfiam. Sajnos koraszülött lett. rá 1 hétre a bal mellem elkezdett fájni nem tulajdonítottam különösebb dolgot ennek, gondoltam tejbelővés miatt van. Aztán pár napra rá keletkezett egy egy sebesedés a bimbón majd gennyes lett és iszonyatosan fájt .. 4 nap mulva kifakadt . Elmúlt,szoptatni nem tudtam a tejem elapadt. 2 havonta visszatérő dolog ez ami történik. Háziorvos mammográfiára utalt fél év mulva kaptam időpontot majd onann elküldtek minden vizsgálat nélkül hogy túl fiatal vagyok 22 évesen. Most kiujúlt ujra. Újra szenvedés. Arra gondolok ahogy utána olvastam hogy tályog lehet. Félek , kérdésem az lenne mit tudnék csinálni hova kihez forduljak hogy végleg meg gyógyuljon? Köszönöm a válaszát.

Megválaszolt
Kategóriák: Gyógygombák

Válasz

  1. Dr. Fachet
    2016. November 20.

    Tisztelt Hölgyem!

    Megértéssel olvassuk levelét, amelyben leírt problémája valóban mielőbbi tisztázást kíván. Javasoljuk sebész szakorvos felkeresését, aki a megfelelő vizsgálatokkal segíthet megoldást találni.
     
     
    Jobbulást kívánunk tisztelettel és sok boldogságot a Kisfiával!
    Dr Fachet orvosi csapata

     

Köszönő levél

Nagyon köszönöm a válaszukat, ilyen tökéletes diagnózist senki nem állapított meg, pedig 24 éve sok orvosnál jártam, de eddig magamnak sem mertem bevallani, pedig valahol a lelkem mélyén mindig éreztem.

Kérem szíveskedjenek köszönetemet továbbítani.

Tisztelettel Horváthné

Köszönő levél

Tisztelt Doktor Úr!
A lányom rendelt nekem a Parasic csomagból. Én 90 éves vagyok, övsömör betegség okozta szenvedések után kezdtem el szedni a Parasic kapszulát és a hozzá tartozó rostot és teát. Csodálatos változás történt. Sokkal jobban érzem magam, fájdalmaim elmúltak, emésztésem rendbe jött. Nagyon köszönöm hogy érdeklődött hogylétem után.

Tisztelettel és köszönettel Takács Istvánné, Erzsi.