Kérdés

Mit javasol Ön, hogyan kezeljem az IBS-t?

Tisztelt Doktor Ur, IBS miatt szedtem a Normix-ot és ProtexinIBS-t.Ez utóbbit jelenleg is szedem.Mostanában puffadás tünetem van inkább.A laborleletemben a Lipáz és az Amiláz enzim értékek kissé magasak voltak, ill. a CPR érték is.Megjegyzem korábban már volt hasnyálmirigy gyulladásom. Fiatalon pajzsmirigy operációm volt, 100 mg Letrox-ot szedek naponta.Ezek az értékeim jók. Mit javasol Ön, hogyan kezeljem az IBS-t, ami jelentkezget, ill. milyen +probiotikumokat szedjek még? Köszönöm. H.Ibolya

Megválaszolt
Kategóriák: IBS

Válasz

 1. Dr. Podlupszki
  Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
  2016. Szeptember 2.

  Kedves Ibolya!

  Javasolnám a SwissProbiotix használatát, este lefelfés előtt.Ha a normix használata óta eltelt 3 hónap, akkor lehet újra kezdeni egy hónapot.

  Tisztelettel   Dr.Podlupszki Csaba

Kérdés

Kb másfél éve IBS-em van a szakorvos szerint

Tisztelt Doktor Úr! Kb másfél éve IBS-em van a szakorvos szerint.Az a furcsa hogy egyáltalán nincsenek fájdalmas hasgörcseim, de sajnos 4-5 ször kell székelnem,nagyon nehezen, szinte erőlködve tudom csak kiüríteni,pedig általában puha a székletem.Sajnos aranyerem is van ami a többszöri székelés miatt nagyon fáj és kifordul.Három hónapig szedtem IBS probiotikumot,de sajnos semmit nem használ.Nagyon el vagyok keseredve,van-e erre gyógyszer, ami rendbe tenné ezt? Válaszát előre is köszönöm.Tisztelettel:Derda Lászlóné

Megválaszolt
Kategóriák: IBS

Válasz

 1. Dr. Podlupszki
  Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
  2016. Március 19.

  Kedves D.Lászlóné!
  Javasolom a Normix nevű gyógyszer szedésének elkezdését. A gyógyszerben található antibiotikum, nagyon kedvező hatással van az IBS tüneteinek enyhítésére. 
  Tisztelettel

  Dr.Podlupszki Csaba

Kérdés

Glutén érzékenységgel is lehet ezt a tisztító kúrát csinálni?

Jó napot!
Kérdésem a következő, glutén érzékenységgel is lehet ezt a tisztító kúrát csinálni? Irritábilis bél szindróma (Ibs) diagnózisom van és rosszul reagál a szervetetem a gluténos dolgokra.

Megválaszolt
Kategóriák: IBS

Válasz

 1. Dr. Podlupszki
  Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
  2015. Szeptember 22.

  Kedves Beatric!

  Természetesen a tisztító program termékeit a gluténérzékenyek is használhatják, mivel nem a búzafű, hanem a csírája található a termékben. Az irritábilis bél szindróma (IBS) betegségben szenvedő betegek részére a béltisztító- és méregtelenítő program kifejezetten ajánlott.

  Tisztelettel,

  Dr. Podlupszki Csaba

Kérdés

Csuklás szerű büfögések, nehéz érzet a gyomorban, mi lehet a baj?

Tisztelt Doktor Úr!
Majdem egy hónapja, kórházba kerültem vak bél gyanúval. Végül nem műtöttek meg, de azóta a tüneteim a következők: Evés után szinte azonnal csuklás szerű büfögések, nehéz érzet a gyomorban, jobb oldalon, egyszer-egyszer szúró fájdalom, este ahogy le fekszem, feszül az egész has falam, és morajlik, bugyog a hasam. mintha a jobb oldali lágyék tájáról bugyogna először. 2010-ben refluxot állapítottak meg nálam. Mások azt mondják, IBS, irritábilis bél szindróma. Ön szerint mi lehet a baj, mit javasol?
Köszönettel:
Szabó Ferenc

Megválaszolt
Kategóriák: IBS

Válasz

 1. Dr. Podlupszki
  Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
  2015. Szeptember 2.

  Kedves Ferenc!

  Javasolnám a bél- és gyomortükrözés, valamint a mielőbbi székletminta vizsgálat elvégzését. Mivel a feltüntetett tünetek az irritábilis bél szindróma (IBS), reflux, Chron-betegségek előjelei is lehetnek, ezért tartanám fontosnak a vizsgálatokat. Addig is kerülje az olyan ételek és italok fogyasztását, amelyeknek puffasztó, gázosító hatása van.

  Tisztelettel,

  Dr. Podlupszki Csaba