Kérdés

Kb 1-1,5 éve vannak panaszaim :gyomorégés, hányás

Tisztelt Doktor úr 41 éves vagyok kb 1-1,5 éve vannak panaszaim gyomorégés hányás.Kórosan elhízott vagyok. Voltam gyomortükrözésen, ahol kiderült hogy megvan csavarodva a gyomrom. Az orvosom azt mondta ez egy nagyon ritka betegség műteni kell. A klinikán az orvos azt mondta ez az elhízás következménye, nagyon veszélyes a műtét ilyen túlsúllyal, és jelenleg nagyobb panaszt nem okoz! Jelenleg pantoprazolt szedek 2x40 mg. Gaviscont és 5 x eszek nagyon keveset.2 hete nem hánytam és a gyomorfájást is egyre ritkábban érzem. Leírnám Önnek a tükrözés és a gyomorrtg eredményt.Az lenne a kérdésem,hogy Ön szerint valóban lehet az elhízás következménye? Nem fog a gyomrom teljesen megcsavarodni és leállni az emésztésem. Ha fogyok visszaáll a helyére? Szükség van műtétre? Köszönöm előre is a válaszát. Gastroscopia:az eszköz akadálytalanul vezethető le. A nyelőcső alsó szakaszán több irányban, 2-3 mm hosszúságú erosiok láthatók. Átmenet 40 cm- nél van az inverzió során jól látható nyitott cardiával és ép fundussal.A gyomorban nagy mennyiségű víztiszta éhgyomri secretum,az alak rendkívül furcsa, J-alakú,fali elváltozás nem látható,a nyha redőzet megtartott,az anguluson lokális elváltozás nem látható. Az atrumba csak különböző műfogásokkal jutunk el,hanyatfektetett pózban az alak szabálytalan,rajta a peristaltica jól végig követhető. A pylorus felkapott,nyitott a lumenbe jutni csak has palpációjával lehet, a bulbus ép. A vater papilláig lejutva kóros nem figyelhető meg. Gyomor rtg: a nyelés akadálytalan a nyelőcső ép. A gyomor fundusa hátra hajlik tágabb. A gyomor a cardia-pylorus körül elfordult, a corpus cranial felé helyezkedik el, a fornixból az ürülés annak megtelése, vagy jobbra fektetés után indul.Gastrooesophagealis reflux is megfigyelhető. A redőzet ép, a pylorus spontán nyílik.

Megválaszolt
Kategóriák: Emésztés, gyomorpanaszok, reflux

Válasz

  1. Dr. Podlupszki
    Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
    2016. Július 27.

    Kedves Erzsébet!

    A leírtak alapján Önnek nagy valószínűség szerint refluxa van, illetve a nyelőcsövét kimarta a gyomorsav, ami a reflux következménye.
    Véleményem szerint az elhízás miatt kialakult gyomordeformáció műtéti korrigálására még nincsen szükség. Ha sikerül lefogyni, azt a gyomra is meghálálja.
    Azt javaslom, hogy szedje tovább gyógyszert, és próbáljon megszabadulni pár kilótól.
    Tisztelettel:Dr.Podlupszki Csaba

Kérdés

Cukor és vérnyomás

Tisztelt Professzor úr,

Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy már régóta problémám van a cukrommal, sokszor magasabb mint a megengedett, de még nem kaptam rá gyógyszert, viszont félek, hogy hamarosan ez is bekövetkezik. Olvastam ezekről a gyógygombákról és az lenne a kérdésem, hogy segíthet-e ez rajtam? A vérnyomásom is kicsit magas szokott lenni, de más problémám nincs. A cukor miatt gyógyteát iszom, mellette lehet szedni az Ön készítményét?

Köszönöm a válaszát!

Tisztelettel: Király Gáborné

Megválaszolt
Kategóriák: Cukorbetegség Gyógygombák Szív- és érrendszeri problémák

Válasz

  1. Dr. Fachet
    Prof. Dr. Fachet József MD, PhD. Rákkutató, immunológus, kórélettanász
    2016. Július 26.

    Kedves Király Gáborné,

    Köszönöm, hogy hozzám fordult problémájával!

    Nagyon fontos hangsúlyoznom, hogy mennyire fontos a prevenció, a megelőzés, hiszen, sokkal könnyebb egy betegség kialakulását megakadályozi, mint magát a betegséget kezelni. Ha már a családban is előfordulnak krónikus megbetegedések, cukorprobléma, vérnyomás gondok, rákos megbetegedések, érdemes a gyógygombákhoz fordulnunk, hogy megelőzzük a bajt. 

    Készítményem a Vital Defense Basic, a leghatékonyabb gyógygombák kombinációja. Összeállításuk során figyelembe vettem tulajdonságaikat, hogyan hatnak leginkább jótékonyan a szervezetre. Az egyik gyógygombám, a mandulagomba tartalmazza a legnagyobb mennyiségben a gyógygombák közül a béta-glükánt, mely bizonyítottan kiváló daganat gátló, vírusölő hatással rendelkezik valamint eredményesen helyt áll a cukor és vérnyomás problémákkal szemben. De ide sorolhatnám a Vital Defense termékcsaládban megtalálható további gyógygombákat is, melyek tulajdonságainak köszönhetően (Pecsétviaszgomba-rendkívül jó antioxidáns) mind elősegítik a cukorszint és a vérnyomás optimális beállítását. Mivel a gyógygombákból álló készítményem természetes összetevőket tartalmaz, nincs semmifelé mellékhatása, nyugodtan szedhető a gyógytea mellett. 

    Ajánlom a Vital Defense Basic 3x2 db szedését, kúra szerűen 3 hónapig fogyasztani!

    Köszönöm a bizalmát, üdvözlettel:

    dr. Fachet József 

     

Kérdés

Kiszáradtak az ajkaim

Tisztelt doktornő! Szeretnèk tanácsot kèrni Öntől,mert már nagyon elvagyok keseredve. A törtènetem a következő. Körülbelül 4-5 hónapja valamitől rettentően kiszáradtak az ajkaim,próbáltam különfèle szölőzsírokat e vitaminbol olajjal stb.eredmènytelenül. Elmentem a házoirvoshoz mert már beis gyulladt,aki nèzetet teljes vèrkèpet,vasat minden rendbe volt.Kaptam egy tyrosoul nevü krèmet,ami a gyulladást atmenetileg levitte,de a szárazság ègő èrzès továbbra is fennállt,ès egy idő után újra begyulladt.Majd elmentem bőrgyógyászhoz aki egy lipobase krèmet írt fel ès azt mondta,hogy cheilitis. A tünetem sajnos továbbra sem változott,száraz ègő ajak sűrűn begyullad ès hámlik. Próbáltam canestent hátha gomba nem hozott javulást.mèg szárazabb lett a szám ,akkor probáltam batrafennel,attól felduzzadtak az ajkaim abbahagytam most csak sajnos nagyon sokára kaptam megint időpontot de addig is javítani szeretnèk az állapoton jobb esetben vègre megszabadulni tőle. Az alsó ajkam vonalán duzzanat is van,ami szintén nem akar javulni.Sajnos kèpet nem tudtam feltenni,ezèrt igyekeztem nagyjából rèszletessen leírni a tüneteimet ès az eddigi kezelèseket.Kèrnèm ha lehet akkor mit tehetnèk,hogy vègre visszakaphassam az ajkaim egèszsègèt? Válaszát előre is köszönöm ès maradok tisztelettel egy kètsègbeesett nő.A korom 40 èves,gyógyszerwket nem szedek,cukorbeteg nem vagyok ill.anyagcsere problèmáim sincs.

Megválaszolt
Kategóriák: Bőrproblémák

Válasz

  1. Dr. Apostol
    Dr. Apostol Éva Bőrgyógyász-kozmetológus
    2016. Július 25.

    Kedves Érdeklődő!

    A cheilitis lefolyása alapján megkülönböztetünk akut és krónikus formátheilitis atopica-t nagyon sok tényező válthatja ki : étel, ital , légúti ,pollenek, atkák, kórokozók, bakterium, vírus, gomba, allergének.
    Kiválthatják környezeti tényezők : napfény, meleg, hideg, szél, stb. A cheilitis atopica felléphet önállóan, de társulhat más atopiás betegséghez : atopiás dermatitis-hez, rhinitis allergica-hoz, asthma bronchiálé-hoz, stb.Kezelése megfelel az allergiás betegségeknek. Helyi, belső szervi antiallergicumok,steroidok, fényvédő, zsíros kenőcsök, stb. használata javasolt.

    Üdvözlettel : Dr.Apostol Éva

     

Kérdés

Vírus és allergia

Kedves Doktor úr!

Szeptember, október környékén mindig elkapom az aktuális influenza járványt, próbálkoztam már mindenféle immunerősítéssel, eddig nem vált be, illetve a nyári szezon alatt nagyon kellemetlen tüneteket produkál az allergiám. Erre jó a gyógygomba? Szedhetem?

Előre is köszönöm a válaszát, üdvözlettel: Szűcs Lívia

Megválaszolt
Kategóriák: Gyógygombák Immunrendszer, Allergia Vírus és bakteriális fertőzések

Válasz

  1. Dr. Fachet
    Prof. Dr. Fachet József MD, PhD. Rákkutató, immunológus, kórélettanász
    2016. Július 25.

    Kedves Lívia,

    Köszönöm, hogy feltette kérdését. 

    A gyógygombákban megtalálható poliszacharidok jelentősége abban mutatkozik meg, hogy megerősíti az immunrendszert így jóval ellenállóbb lesz a fertőzésekkel, gyulladásokkal szemben. Ha mégis átestik egy vírusos megbetegedésen, sokkal gyorsabban gyógyul és kevésbbé viseli meg a szervezetét. Több évtizedes kutató munkám alapján alkottam meg a Vital Defense termékcsaládot, a gyógygombák amelyeket használok, illetve az összetétel aránya a legoptimálisabb hatást gyakorolja a szervezetre. A Basic és Plus készítményemben is megtalálható például a pecsétviaszgomba, mely nagyon erős antioxidáns, így csökketni a gyulladásos panaszokat és az allergia tüneteit. Mivel fennálló kóros megbetegedése nincs, ajánlom a Fachet Plus szedését, napi 2x1 szemet, kúraszerűen, 3 hónapos időtartamra. Immunrendszere így megkapja azt a lökést, mely sokkal ellenállóbbá teszi a szervezetét. Remélem tudtam Önnek segíteni!  

    Üdvözlettel:

    dr. Fachet József 

Kérdés

Babavárás alatt lehet-e laktóz enzimet szedni?

Tisztelt Doktor Úr! Csináltattam laktóz intolerancia vizsgálatot, és hálás lennék, ha segítene kiértékelni, hogy mennyire vagyok laktóz érzékeny. Ugyani gyermeket tervezünk, és szeretnék rá odafigyelni addig is, mielőtt bejutok személyes konzultációra: Éhgyomori Se Glukóz: 5,3 mmol/L Glükóz 30 perc (laktóz): 6,2 mmol/L Glükóz 60 perc (laktóz): 5,6 mmol/L Glükóz 90 perc (laktóz): 5,7 mmol/L Arra lennék kíváncsi, hogy elhagynom érdemes, mérsékelnem, vagy semmi komoly? Valamint arra, hogy babavárás alatt lehet-e laktóz enzimet szedni. Előre is köszönettel, Gerda

Megválaszolt
Kategóriák: Emésztőenzimek

Válasz

  1. Dr. Podlupszki
    Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
    2016. Július 24.

    Kedves Gerda!

    Laktózérzékenység esetében meg kell figyelni, hogy mennyire bírja a tejtermékek fogyasztását. Amennyiben Ön úgy tapasztalja, hogy nincsenek tünetei, nyugodtan ihat tejet és ehet tejet tartalmazó készítményeket. Ez sem Önre, sem a kisbabára nem lesz negatív hatással. Ha viszont bármilyen panasza van a tejtermékek fogyasztása után, mindenképpen mellőzze azt a készítményt, ami kiváltotta a tüneteket. 

    Üdvözlettel:Dr.Podlupszki Csaba

Kérdés

Kérem szíveskedjék tanácsot adni, hogy esetemben milyen étrendet kövessek

Tisztelt Szarka Anita! Kérem szíveskedjék nekem segítséget/tanácsot adni az alábbi problémámra: 61 éves vagyok, 2015. év elején ultrahang és ct vizsgálat máj metasztázisokat mutatott ki. Máj biopszia útján megállapították, hogy jól differenciált carcinoid daganat van a szervezetemben, amely a karcinoid szindróma tüneteit: majdnem napi szinten fellépő flusht és gyakori, hirtelen jelentkező hasmenést okoz. Az elsődleges tumor helyét az eltelt egy év alatt semmilyen vizsgálattal nem sikerült megállapítani, egy éve onkológiai kezelés alatt állok, (havonta kapok sandostatin injekciót) és március eleje óta májtranszplantációs várólistán vagyok. Kérem szíveskedjék tanácsot adni, hogy esetemben milyen étrendet kövessek, melyek lennének az ajánlott és melyek a kerülendő ételek , mert erre vonatkozólag ezidáig nem kaptam tanácsot. Válaszát előre is megköszönöm, üdvözlettel: Erika

Megválaszolt
Kategóriák: Egészséges táplálkozás

Válasz

  1. Szarka Anita
    Szarka Anita Dietetikus
    2016. Május 7.

    Kedves Erika!

    Az emésztőrendszer kímélése érdekében gyakran kell étkezni és egyszerre kisebb mennyiséget kell elfogyasztani, ez napi 5-6 étkezést jelent. Így az étvágytalan betegek is el tudják fogyasztani a számukra szükséges mennyiségű ételt.Májproblémák esetén a zsíros ételek puffadást, teltségérzetet, rossz hasi közérzetet válthatnak ki, ezért kevesebbet kell felhasználni a zsírban gazdag nyersanyagokból (zsíros sajtok, vaj, tejszín, tejföl, zsíros húsok és húskészítmények, pl. tepertő, szalonna, császárhús, tarja, disznósajt stb.), sőt a legjobb ezeket teljesen kihagyni az étrendből. Tartózkodni kell a zsíros ételkészítési módoktól: rántott hús, zsíros húsból készült töltött és rakott hús- és főzelékételek igen sok zsiradékot tartalmaznak, ezeket az ételkészítési módokat kerülni kell! Helyettük zsírszegényen: alufóliában, teflonedényben, agyagedényben, párolva, gőzölve elkészített ételekből kell összeállítani a menüt.A diéta alapja a zöldség,- főzelékfélék és a gyümölcsök fogyasztása. Így elegendő vitamin, ásványi só és cukor, továbbá rendszeres bélmozgást, székletürítést elősegítő rostanyag is jut a szervezetbe. Ez utóbbi különösen fontos azoknak, akik székrekedésben, vagy hasmenésben szenvednek. Gyakori panasz lehet a puffadás is. Vannak a gyümölcsök, zöldség- és főzelékfélék között olyanok, amelyek illóolajokat, durva emészthetetlen rostokat, puffasztó anyagokat tartalmaznak, amelyek a puffadásért, haszfeszülésért felelősek, ilyenek pl. szárazhüvelyesek, káposztafélék, kukorica, zöldborsó, gomba, citrusfélék, aprómagvas gyümölcsök. Ezek a bélben tényleges puffadást eredményeznek. Egyéni tűrőképességtől függően a durva rostokat pl. áttöréssel,szűréssel, hámozással távolíthatjuk el. Igen fontos, hogy a zöldség- és főzelékféléket zsírszegényen kell elkészíteni: tejföl helyett kefirt használjunk, ételkészítéshez repceolajat, olívaolajat, és változatosan készítsük el a zöldségféléket, ne mindig rántott zöldséget készítsünk! Hasmenésre pedig jó hatású lehet az utifűmaghéj használata, mint kíméletes rostforrás.Burgonya, rizs, gabonafélék is értékes táplálékok. Legyenek az étrend mindennapos részei. Májproblémák esetén különösen ajánlott a köles fogyasztása.Fontos a májvédő hatású fehérjék rendszeres fogyasztása. Leghasznosabb a növényi és állati fehérjéket együttesen fogyasztani. Ez azt jelenti, hogy a rizs, a burgonya és a gabona  fehérjéje teljes értékűvé alakítható tojás, tej, tejtermék, hús, húskészítmény hozzáadásával.Ha a reggeli zsemléből, teából és tojásból áll, akkor a kétféle fehérje (zsemlében és a tojásban lévő) jól kiegészíti egymást. Ugyanez vonatkozik pl. a burgonyából és húsból álló ebédre is.Kifejezetten ajánlott a túró.

    Alkoholos ital fogyasztása tilos! A májsejtek különösen érzékenyek az alkohol májmérgező hatása iránt, súlyos szövődményt, állapotromlást idéz elő néhány korty is.A máj igen fontos szerepet játszik a vitaminháztartásban, májbetegségben, ezért vitaminhiány is kifejlődhet kisebb-nagyobb mértékben, különösen azokban, akik egyoldalúan válogatva táplálkoznak. A kellően változatos, az élelmianyagok, élelmiszerek főként a zöldség- és főzelékfélék, gyümölcsök széles skáláját használó táplálkozás biztonságot nyújt a vitaminhiány, ásványisó hiány ellen. De bármilyen étrendkiegészítő fogyasztása előtt konzultáljon kezelőorvosával!

    Erőt és kitartást kívánok a betegség elleni harcban!

    Üdvözlettel: Anita

Kérdés

Clostrídium toxin jelenléte található a székletemben

Tisztelt Dr.Podlupszki!

Clostrídium toxin van-volt jelen a székletben. Ma újra székletmintát vittem a laborba,vizsgálatra. A kezelő orvosom hylak forte cseppeket írt fel, még a swissprobiotikum használata mellé -kérdésem ha használom és tudja a Swissprobiotikumot, ami segített : -miért kell használnom a hylakot? -miért adják ilyen esetben? -milyen hatása van? -Van valami speciális hatóanyaga,direkt erre az esetre? -Ilyen esetben javasolt e a gasztroenterológus kivizsgálás? Sajnos a hozzá tett használatin nincs feltüntetve nagyon semmi, a neten sem találtam választ a kérdéseimre, és a múltkor Ön is ezt ajánlotta, vegyek hylak forte cseppeket. Köszönöm megtisztelő válaszát.

Tisztelettel Marianna

Megválaszolt
Kategóriák: Probiotikum

Válasz

  1. Dr. Podlupszki
    Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
    2016. Április 20.

    Kedves Marianna!

    A hylak forte, olyan baktériumokat tartalmaz, mint a probiotikum.
    Véleményem szerint, nem szükséges mind két készítmény használata,
    elég csak az egyik.A hylak forte cseppeket azért kapja, mivel a Clostrídium fertőzésnél nem szükséges az antibiotikumos kezelés.Sok esetben akkor jelenik meg, mikor hosszú antibiotikumos kezelés után van a beteg.Gasztroenetrológiai kivizsgálásra nincs szükség.
    Tisztelettel   Dr.Podlupszki Csaba
     

Kérdés

Véres széklet,haspuffadás

Tisztelt Dr. Úr! 36 éves, napi szinten sportoló ffi vagyok. Odafigyelek az étkezésre, nem eszem szemetet. Iszom eleget. Szedek táplálékkiegészítőket, jó minőségűeket (fehérje, omega3, izületvédő, vitamin, ) A következő történt velem. Észrevettem, hogy a belem mindig kemény, fel van fújódva. Lelassult az anyagcserém a jó táplálkozás ellenére. Azt gondoltam majd elmúlik. Néha véres lett a WC papír is de nem nagyon. Egyszer viszont rosszabbra fordult a helyzet. Az egyik wc-zés alkalmával rendkívül véres volt a székletem (1-1.5 dl vér), eléggé meg is ijedtem. Azonnal abbahagytam minden húsevést és nagyon rövid időn belül (1-2 nap) elmúlt minden tünetem. Ezután 2 hétig halat ettem meg zöldséget. jól éreztem magam, míg nem egyszer ettem csirkés gyrost és visszajött az összes tünetem. Azóta nem eszem csirkét, a székletem nem véres, nem vagyok felfújódva, stb. A kérdésem a következő lenne. Ha komoly bélproblémám lenne az nem múlik el 1-2 nap alatt. Inkább valami allergiás jelenségre gondolok de ez az Ön szakterülete. Ön szerint menjek el orvoshoz és vizsgáltassam ki, annak ellenére, h már nincsenek panaszaim mióta kerülöm a csirkét? Most fogom elkezdeni egy Natural Swiss béltisztító kúrát és a méregtelenítőset is meg fogom csinálni. Jókat hallottam róla. Ártani nem árthat most egy béltisztítás. Mindenféle tanácsot szívesen fogadok és előre is köszönöm a segítségét! ! ! Tisztelettel: Kincses László

Megválaszolt
Kategóriák: Aranyér

Válasz

  1. Dr. Podlupszki
    Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
    2015. Augusztus 31.
     
    Kedves László!
     
    A végbél vérzését nem a húsos ételek okozzák, ugyanakkor kiválthatja a fűszerek és a csípős ételek fogyasztása, illetve a megfázás, vagy akár a nehéz tárgyak hirtelen emelése. A leírtak alapján aranyérre gyanakszom, ezért azt javaslom, ha újra jelentkeznének a tünetek (végbél vérzés), mielőbb keresse fel a sebészetet, ahol a vizsgálat után a megfelelő kezelésben részesítik Önt. A béltisztító program használata ebben az esetben egyáltalán nem árt, sőt kifejezetten segít az aranyérben szenvedőkön. Ráadásul megszűnik a haspuffadás és a lelassult anyagcsere is felgyorsul a program segítségével.
     
    Tisztelettel
     
    Dr. Podlupszki Csaba

Kérdés

Fura hangok a hasban,székrekedés,hasmenés,hasi feszülés

Tisztelt Doktor Úr! 3-4 héttel ezelőtt 2 éjszakán felriadtam az álmomból. Semmi fájdalom és kellemetlenség nem volt, csak olyan, mintha valaki felébresztett volna, de aztán a hasamban szintén nem éreztem fájdalmat sem kellemetlenséget, csak olyan érzés volt, mintha a hasamban valami nem lenne rendben; illetve furcsa hangokat adott. A felriadások többé már nem nagyon, csupán pár alkalommal jelentkeztek és kezdetben csak néhány tünet volt: megváltozott székelési szokások (gyakoribb lett és táplálkozásomból kifolyólag vagy nem, székrekedéses és hasmenéses időszakok kezdték el egymást váltani; a székletem székrekedéses időszakban kis átmérőjű és sötétebb volt néha, néha pedig kicsi sötét gömbökre hasonlított), furcsa hangok a hasból, fokozottabb szelesség alul és felül, kezdetben erős hányinger és étvágytalanság. Mostanra a kellemetlen érzést felváltotta a hasi feszülés - olyan, mintha felüléseztem volna és izomlázam lenne a hasamban folyamatosan -, a furcsa hangok mérséklődtek, a hányinger és az étvágytalanság teljesen elmúlt, továbbá a már kezdeti megváltozott székletről sem tudok beszámolni, a székelésem maradt ugyanolyan - bár a hasmenéses időszakok ritkábbak lettek és székrekedés és sötét, vékony vagy kis golyószerű széklet pedig már nem is jelentkezik -, a székletem színe normális, barna; azonban az utóbbi napokban a normális mennyiségű alvás ellenére fokozott fáradtság, illetve enyhe béllüktetés jelentkezett. A családomban generációkra visszamenőleg sem a közvetlen, sem a közvetett rokonságban nem volt egy rákbeteg sem, és a fent felsorolt tüneteken kívül más tünet nem jelentkezett. Sok gyümölcsöt és zöldséget fogyasztok, a húsbevitel mérsékelt, az életmódom mozgásszegény a nyári időszakban, tej- és tejtermékfogyasztásom pedig nem túlzott, továbbá stresszes életet élek, káros szenvedélyekkel (dohányzás, alkohol, drog) nem rendelkezem. Vérképem egy hete készült és minden normális volt, a hugysav volt egy leheletnyivel több. A válaszát előre is nagyon szépen köszönöm. Tisztelettel: János

Megválaszolt
Kategóriák: Székrekedés

Válasz

  1. Dr. Podlupszki
    Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
    2015. Augusztus 31.

    Kedves János!

    A hangokat azon idegvégződések aprócska görcsei okozzák, amelyek a vékonybélbe juttatják az elfogyasztott élelmet, így összehúzódást (és korgó morgást, zajos hangok kiadását) okozzák. A székrekedés, illetve hasmenés, valamint a leírt tünetek alapján erős a gyanúja, hogy Ön IBS-ben szenved.

    Mielőbb keresse fel háziorvosát, és végeztessen béltükrözést. A colonoscopia hozzásegít a diagnózis felállításához, és az ezt követő kezelési terv elkészítéséhez. A béltükrözés eredménye nélkül csak találgatásokba lehetne bocsátkozni. Addig is ajánlanám a probiotikumos készítmény használatát, ami hozzájárul a bélflóra egyensúlyának visszaállításához. A gyümölcs- és a tejcukorban gazdag ételek elhagyása segíthet a problémák megoldásában. Bizonyos szénhidrátok és a cukoranyagcserében részt vevő anyagok elkerülése is javíthat az állapotán. A szénsavas üdítők, ásványvizek, kávé elhagyása is a panaszai enyhítéséhez vezethetnek. Ajánlott ez esetben a béltisztító program elvégzése, ami az esetleges lerakódástól és a bélben található parazitáktól is megszabadítja a szervezetet, a béltisztítás után a szervezete megkönnyebbül, a haspuffadás is elmúlik.

    Tisztelettel,


    Dr. Podlupszki Csaba

Kérdés

Szükséges a probiotikum használata?

Kedves Dr.Rónay Barbara!

Szükséges a probiotikum használata,ha antibiotikumot írt fel az orvos?

Köszönöm szépen a válaszát.

Kálmán

Megválaszolt
Kategóriák: Immunrendszer, Allergia

Válasz

  1. Dr. Rónay
    Dr. Rónay Barbara Dietetikus, alternatív gyógyász
    2014. November 25.

    Kedves Kálmán!

    Az antibiotikum szedésekor nagy szükség van a probiotikumok bevitelére, hiszen ezek segítenek visszaállítani a bélflóra visszaállítását, ezzez hozzájárulnak a gyógyuláshoz. Nem mindegy azonban ,hogy milyen probiotikumos készítményt választunk. Fontos, hogy a termék vaóban élő baktériumot tartalmazzon. Oda kell figyelni a szedésére, az antibiotikum bevétele után ugyanis minimum három órát kell várni.

    Tisztelettel,

    Dr. Rónay Barbara

Kérdés

Bél kitüremkedések esetén javasolt-e a Clean Inside kúra?

Tisztelt Doktor Úr!

66 éves vagyok, Pécsett élek. Nálam kb. l5 éve egy feltöltétes bél rtg. vizsgálat alkalmával megállapították, hogy bél kiboltosulásaim vannak.
Közölték, hogy ilyen vizsgálatot a jövőben nem szabad végezni nálam.
Kérdésem, hogy a cleaninside kúra javasolt-e esetemben?
Gyakran érzem, hogy fel vagyok fújódva,fáradékonyság tör rám és a jobb bordaív alatt is érzek tompa fájdalmakat. Egy hete végbél viszketést éreztem és szeretném elkezdeni a kúrát.

Válaszát, tanácsát előre is köszönöm: Emi

Megválaszolt
Kategóriák: Rost

Válasz

  1. Dr. Podlupszki
    Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
    2013. November 5.

    Tisztelt Hölgyem!

    Az Ön esetében mindenképpen ajánlott a nagyobb mennyiségű rost bevitele, hogy ezzel is meggátolja a széklet bennmaradását a bél kitüremkedéseiben. A rostok az esetleges gyulladások kialakulásátis megelőzhetik. A Clean Inside program ebben segíthet, hiszen a por nagy mennyiségű rostot tartalmaz.

    Tisztelettel,

    Dr. Podlupszki Csaba

Kérdés

A páromnál az utóbbi hónapokban ,már több alkalommal jelentkezett főleg délután-este felé gyomorfájás

A páromnál az utóbbi hónapokban már több alkalommal jelentkezett főleg délután-este felé gyomorfájás, volt, hogy ügyeletes orvost kellett hívni hozzá. Görcsoldók, fájdalomcsillapítók, savlekötők nem használnak. Pár napig tart, majd elmúlik. Addig nem eszik, nem alszik. Gasztrovizsgálat: Hasi UH negatív, gyomor tükrözésnél reflux megállapítva, vmint múló gyulladás nyoma gyomorszöveten. Szövettani vizsg. rosszindulatú elváltozást nem állapított meg. Ulprix 40 mg 1x1 javasolt naponta, majd 1 év múlva kontroll. Vérmintából Helicobakter negatív. Megint már 3. napja szenved, nem tud enni, aludni, széklete nincs (korábban naponta 1-2 szer laza), de nem tudjuk, hogy ez a változás attól van-e, hogy nem tud enni sem. Mit tegyünk? Köszönettel várom válaszát.

Megválaszolt
Kategóriák: Emésztés, gyomorpanaszok, reflux

Válasz

  1. Dr. Podlupszki
    Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
    2016. Január 18.

    Kedves Mária!

    Az Ön esetében mindenképpen javasolt a kolonoszkópia, valamint a neurológiai /hátgerinc/ kivizsgálás. Amennyiben a vizsgálati eredmények negatívak, akkor a hasi CT vizsgálat alapján lehet meghatározni a megfelelő terápiát, amely enyhíti a betegség tüneteit.
    Tisztelettel   Dr.Podlupszki Csaba

Kérdés

Fogamzásgátló szedése mellett is megcsinálhatom a kúrát?

Tisztelt Doktor Úr! Méregtelenítő, és béltisztító kúrát szeretnék végezni. Lassú az emésztésem, fáradékony vagyok, sokszor puffadt, és súly problémákkal is küzdök. Szeretnék egészségesebb életmódra térni, ezt kezdené egy méregtelenítéssel. Fogamzásgátló szedése mellett is megtehetem ezt? Még egy éve írta fel nekem az orvosom, mert rendszertelenül jött meg a mezeszem. Többször is vettek vért, mert az magas volt a prolaktin szintem. Voltam ultrahangon, és endokrinológusnál is, mindenhol azt a visszajelzést kaptam, hogy minden rendben működik, az utolsó vérvételem eredménye is tökéletes lett. A tabletta szedése mellett is, nyugalommal elvégezhetem a kúrát? Válaszát előre is köszönöm!

Megválaszolt
Kategóriák: Béltisztítás

Válasz

  1. Dr. Podlupszki
    Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
    2016. Június 18.

    Kedves Enikő!

    A fogamzásgátló gyógyszer használata melett is használható a bél és méregtelenítő kúra.A gyógyszerek és a termékek közt fontos a  2 órás időintervallum betarása.

    Tisztelettel  Dr.podlupszki Csaba

Kérdés

54 éves vagyok, és a változókor kapcsán híztam 10kg-t

Kedves Barbara,
54 éves vagyok, és a változókor kapcsán híztam 10kg-t, amiből már 5kg lement. Most a Regenorral folytattam a tisztítást. Ma megrendeltem a NaturalSwiss 2 tisztító csomagját. A hasam tájékán van nagy úszógumi. Mivel a barátnőm is a béltisztító kúra után büszkélkedett alakjával, fogyás, lapos has, megrendeltem én is. Kíváncsi lennék, vannak- e bennem paraziták, illetve a kúra végén is jó lenne egy kontroll mérés. Ennek érdekelne a lebonyolítása, illetve hogy mennyibe kerül.
Üdv.
L. Bernadette

Megválaszolt
Kategóriák: Lapos has, Fogyás

Válasz

  1. Dr. Rónay
    Dr. Rónay Barbara Dietetikus, alternatív gyógyász
    2016. Március 2.

    Kedves Bernadette!

    A NaruralSwiss béltisztító program használata alatt nem javasolnám a Regenor készítmény használatát, ez nagyon megterhelő lenne a szervezetnek. A kúra viszont valóban segíti a lapos has elérését! :)

    Lépjen velem kapcsolatba, a további részleteket megbeszélhetjük.

    Üdvözlettel: Dr. Rónay Barbara

Kérdés

Lehet valami betegség jele a puffadás?

Kedves Csaba! Az lenne a kérdésem,hogy lehet valami betegség jele a puffadás? Sajnos sokszor vagyok felpuffadva. Viszont nem tudtam eddig rájönni mitől. Köszönettel Albertné Tóth Zsanett

Megválaszolt
Kategóriák: Puffadás

Válasz

  1. Dr. Podlupszki
    Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
    2016. Február 9.

    Kedves Zsanett!
    A haspuffadás legfőbb oka, hogy az emésztés közben kialakult gázok nem tudnak akadálytalanul áthaladni a beleken, hanem felgyülemlenek, ezzel lassítva az emésztést, amely tovább fokozza a gázképződést. A lelassult emésztés következményeképpen lehetővé válik a salakanyagok lerakódása a bélfalra. Az így kialakult lerakódás egészségi kockázatot jelent.
    A haspuffadás másik gyakori oka az, ha az elégtelen emésztés és felszívódás miatt jelentős mennyiségű emésztetlen táplálék marad a bélcsatornában, amelyet a bélbaktériumok lebontanak és az így anyagcseretermékként nagy mennyiségű bélgáz termelődik, aminek következtében haspuffadás alakul ki. Ez olykor veszélyes is lehet, mert nem ritka, hogy a rossz emésztés hátterében lisztérzékenység, hasnyálmirigy elégtelenség vagy laktóz intolerancia áll.
    Általában akkor is haspuffadás alakul ki, amikor a vékonybél működése akadályozott, ez az állapot általában egy-egy korábbi műtét utáni szövődményként szokott kialakulni.
    Egy súlyos, hosszú időn keresztül tartó székrekedés következtében is kialakulhat haspuffadás.
    A haspuffadás ellen hatékony megoldás lehet a rostokban gazdag étrend, a rendszeres testmozgás, az táplálék alapos megrágása, valamint a tartós eredmény érdekében ajánlott a gyakori méregtelenítés.
    Az immunrendszer működése 75%-ban a belekben történik, bár sokan erről nem vesznek tudomást. Az életet kevés erőfeszítéssel, haspuffadástól mentesen, jó egészséggel, megfelelő emésztéssel és közérzettel is lehet élni. Érdemes rendszeres időközönként egy alapos tisztító, méregtelenítő kúrát végezni.
    Tisztelettel
    Dr.Podlupszki Csaba