Kérdés

Pajzsmirigy alul működéssel és aranyérrel ,és állandó székrekedéssel küszködök

Tisztelt Doktor Úr! Pajzsmirigy alul működéssel és aranyérrel ,és állandó székrekedéssel küszködök. Euthyroxot szedek az alul működére . Érdeklődni szeretnék.hogy ezt a tisztító kúrát elvégezhetem -e? Ugyan is három négy havonta ,kiüt valami úgy viszketek mint aki rühes. Már nagyon nehezen viselem,szeretnék már megszabadulni a viszketéstől. Tessék javasolni valamit! Vagy csináljam a tisztító kúrát? Várom szíves válaszát . Köszönöm Mária.

Megválaszolt
Kategóriák: Béltisztítás

Válasz

 1. Dr. Podlupszki
  Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
  2016. November 16.

  Üdvözlöm,

  Mindenképpen végezze el a tisztítókúrát, kedvező hatásait biztosan érezni fogja.
  Ettől függetlenül, érdemes lenne egy kontroll endokrinológiai kivizsgáláson is részt vennie, ugyanis a nem megfelelően kezelt pajzsmirigy is okozhat keményebb székletet, sőt, viszketést is.

  Üdvözlettel,
  Dr. Podlupszki

Kérdés

Használhatom a béltisztító kúrát?

Tisztelt dr. Podlupszki Csaba, kolléga! 84 éves, súlyos vesebetegségem, cukorbetegségem van. Szedhetem-e a béltisztító kúrát? Esetleg csökkentett mennyiségben (másnaponta)? Köszönettel, Dr. Balázs Ottó, nyugdíjas háziorvos

Megválaszolt
Kategóriák: Béltisztítás

Válasz

 1. Dr. Podlupszki
  Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
  2016. Szeptember 27.

  Tisztelt kolléga!

   
  Az Ön által leírt betegségek mellett, teljes adagolásban használhatja a béltisztító kúrat.
  Csak abban az esetben javasolnám a béltisztító rost használatát csökkenteni, ha a vesebetegsége  végett a folyadékbevitelt  csökkenteni kell.
  Tisztelettel   Dr.Podlupszki Csaba

Kérdés

Fogamzásgátló szedése mellett is megcsinálhatom a kúrát?

Tisztelt Doktor Úr! Méregtelenítő, és béltisztító kúrát szeretnék végezni. Lassú az emésztésem, fáradékony vagyok, sokszor puffadt, és súly problémákkal is küzdök. Szeretnék egészségesebb életmódra térni, ezt kezdené egy méregtelenítéssel. Fogamzásgátló szedése mellett is megtehetem ezt? Még egy éve írta fel nekem az orvosom, mert rendszertelenül jött meg a mezeszem. Többször is vettek vért, mert az magas volt a prolaktin szintem. Voltam ultrahangon, és endokrinológusnál is, mindenhol azt a visszajelzést kaptam, hogy minden rendben működik, az utolsó vérvételem eredménye is tökéletes lett. A tabletta szedése mellett is, nyugalommal elvégezhetem a kúrát? Válaszát előre is köszönöm!

Megválaszolt
Kategóriák: Béltisztítás

Válasz

 1. Dr. Podlupszki
  Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
  2016. Június 18.

  Kedves Enikő!

  A fogamzásgátló gyógyszer használata melett is használható a bél és méregtelenítő kúra.A gyógyszerek és a termékek közt fontos a  2 órás időintervallum betarása.

  Tisztelettel  Dr.podlupszki Csaba

Kérdés

A férjem szeptemberben súlyos infarktuson esett át

Kedves Doktor Úr! Nem tudom, megtudja e válaszolni a kérdésem. A férjem szeptemberben súlyos infarktuson esett át, és azóta is gyógyszereket szed reggel és este is. Kérdésem, hogy a két méregtelenítő program hatással van e a gyógyszerek hatékonyságára. Ha igen, javallott e neki ez a program, ha igen, mire kell figyelni? Köszönettel Singhoffer Éva

Megválaszolt
Kategóriák: Béltisztítás

Válasz

 1. Dr. Podlupszki
  Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
  2016. Június 3.

  Tisztelt Érdeklődő!
  A béltisztító kúra használata mindenképpen javasolt! Arra azonban ügyelni kell, hogy a béltisztító termék és az Ön gyógyszereinek bevétele között legalább két óra teljen el. Ezenkívül naponta legalább 2,5-3 liter víz fogyasztására is szükség van, ez a mennyiség nem helyettesíthető más folyadékokkal.

  Tisztelettel   Dr.Podlupszki Csaba


Kérdés

Székrekedés kezelése béltisztítással

Tisztelt doktor úr!
Régóta küzdök a székrekedéssel, ami valósággal megkeseríti a mindennapjaimat. Nem is hiszi el, mennyit szenvedek. Kétsége vagyok esve, mert lassan minden gondolatom a vécé körül forog. Sokszor napokig nincsen székletem, amikor mégis, akkor pedig nehézkes az ürítés. Sokat olvastam a székrekedésről, kb. másfél hónapja megváltoztattam az étrendemet is, igyekszem egészségesen étkezni, nem iszom kávét, nem eszem cukros, zsíros ételeket, mégsem érzek nagy javulást. Bár, amióta több rostos ételt fogyasztok, kicsit jobb a helyzet, a székletem valamivel lazább lett, de még mindig nagyok a szünetek két vécézés között. Abban kérem a segítségét, hogy ajánljon olyan módszert a székrekedés ellen, amivel gyorsabban eredményre vezet. Létezik egyáltalán ilyen?
Válaszát várja, egy elkeseredett anyuka

Megválaszolt
Kategóriák: Béltisztítás

Válasz

 1. Dr. Podlupszki
  Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
  2016. Május 2.

  Kedves anyuka!

  Ne keseredjen el, hiszen jó úton jár, megtette az első lépést a székrekedés megszüntetése érdekében. Nagyon fontos, hogy legyen türelmes, gondoljon arra, hogy a székrekedés sem egyik napról a másikra alakult ki. Tételezzük fel, mert ez a leggyakoribb, hogy Önnek nincsen semmilyen emésztőrendszeri betegsége, ezért a székrekedése a nem megfelelő táplálkozásra vezethető vissza. A diétája megfelelőnek tűnik, ezt kiegészíteném azzal, hogy a kész- és fékész ételeket is próbálja meg elkerülni, valamint igyon minél több vizet. Nagyon jól teszi, hogy növelte a növényi rostok fogyasztását –ezek közül a psyllium maghéjat, a chia magot, az Aloe verát és a korpát különösen ajánlom–, hiszen nagyszerűen letakarítják a bélfalra tapadt, és a víz felszívódása miatt, megkeményedett salakanyagot. Úgy működnek, mint egy hatékony seprű. A lerakódásoktól megszabadított vastagbélnek nő az átmérője, és visszaáll az egészséges bélmozgás, ennek köszönhetően az ürülék zavartalanul távozhat. Ráadásul a felszívódás ismét normális lesz, így, ha továbbra is egészségesen étkezik, kisebb az esélye a mérgek- és a salakanyagok ismételt felhalmozódásának. Mindez azonban lassú folyamat, ezért javasolt a méregtelenítés- és béltisztítás rendszeres elvégzése. Lényeges, hogy minőségi kúrát válasszon, mert ezek pótolják a nem megfelelő anyagcsere miatt hiányzó tápanyagok egy részét is, valamint a probiotikumokhoz hasonlóan, támogatják a bélflóra helyreállítását. Utóbbi különösen fontos, hiszen a bélflóra jótékony baktériumai emésztőenzimeket termelnek, és segítik a hasznos anyagok felszívódását. Azt ajánlom tehát, hogy továbbra is tartsa be a kímélő étrendet, és végezzen el egy béltisztító programot, amit évente legalább kétszer ismételjen meg.

  Tisztelettel

  Dr. Podlupszki Csaba

Kérdés

Egészséges vagyok, csak egy általános méregtelenítést - vastagbéltisztítást szeretnék

A méregtelenítő kúrával kapcsolatban szeretnék érdeklődni Egészséges vagyok csak egy általános Méregtelenítést szeretnék. vastagbéltisztítást ,féregtelenítés,zsírsejt tisztítást candida tisztítást nehézfém tisztítást illetve máj epe vese tisztítást A kérdésem : A Clean inside kurái ezeket a tisztításokat mind magába foglalja? Lehet e mind a két kúrát egyidejűleg csinálni vagy jobb ha egymás után és ha egymás után melyikkel ideális kezdeni? Mennyi ideig kell ezt csinálni? Szükséges beöntés és ha igen van e mód a hozzávalókat önöknél beszerezni? Előre is köszönöm! Üdvözlettel Zita

Megválaszolt
Kategóriák: Béltisztítás

Válasz

 1. Dr. Podlupszki
  Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
  2016. Április 14.

  Kedves Zita!

  A kúra első alkalmazásakor érdemes a béltisztítással kezdeni – vagyis a Clean Inside® Béltisztító Programmal –, hiszen a megtisztított emésztőrendszeren át a ToxiClean® Méregtelenítő Program által a szervezetbe juttatott tápanyagok felszívódása is sokkal hatékonyabb. A Méregtelenítő Programot még a Béltisztító-kúra befejezése előtt elkezdve, erőteljesebb és teljesebb méregtelenítést érhetünk el. A kettő együttes alkalmazása tehát alaposan megtisztítja és méregteleníti a májat és a bélrendszert, valamint az egész szervezetet.A beöntést nem javasolnám.

  Tisztelettel   Dr.Podlupszki Csaba

Kérdés

Segíthet rajtam a béltisztítás?

Tisztelt Doktor Úr!
Az utóbbi időben egyre többször tapasztalom, hogy sárgás és zsíros a székletem, az ízületeim, főleg az ujjaim is gyakrabban fájnak. Mi lehet ennek az oka? Segíthet rajtam a béltisztítás?
Köszönettel
Imre

Megválaszolt
Kategóriák: Béltisztítás

Válasz

 1. Dr. Podlupszki
  Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
  2016. Március 18.

  Kedves Imre,

  A tünetei alapján könnyen elképzelhető, hogy enzimhiánnyal küzd, ezen belül a lipáz enzimekből nincsen elegendő mennyiség a szervezetében. A lipázok a szervezetbe kerülő zsírok lebontását végzik, hiányukra figyelmeztethetnek az Ön által tapasztalt izületi gyulladások, a sárga színű, zsíros széklet, valamint a zsírban oldódó vitaminok alacsony szintje (ilyen az A-, D-, E-, K-vitamin) és a pattanásos, gyulladt bőr. Szintén a lipáz emésztőenzimek lecsökkent mennyiségére utalhatnak a szív- és érrendszeri betegségek. Nem kell azonban megijedni, ezek az emésztőenzimek ugyanis megfelelő táplálékkiegészítőkkel, például a Natural Swiss Probiotix készítménnyel pótolhatók, illetve javaslom a probiotikumok szedését. A béltisztítás annyiban segíthet, hogy hozzájárul a bélflóra egyensúlyának helyreállításához, valamint eltávolítja a mérgeket, amik közvetve előidézhetik az enzimtermelődés zavarát. Az enzimpótlás és béltisztítás mellett nagyon fontos a kivizsgálás, hiszen az emésztőenzimek hiánya a hasnyálmirigy hibás működésére utalhat.

  Üdvözlettel

  Podlupszki Csaba

Kérdés

Béltisztítás, de hogyan?

Elsavasodott a szervezetem, azt mondták, méregtelenítő kúra vagy béltisztítás lenne szükséges. Nos annyi féle terméket reklámoznak, Dr.ur mit ajánlana, melyiket érdemes kiprobálni? (ARPA.por? stb) Köszönöm szives segitseget!

Megválaszolt
Kategóriák: Béltisztítás

Válasz

 1. Dr. Podlupszki
  Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
  2016. Február 7.

  Kedves Érdeklődő!
  A CleanInside-ot jómagam is használom évente béltisztítás és méregtelenítés elvégzésére, nagyon jó tapasztalataim vannak. Betegeim részére is javasolom a használatot - nem csak azoknak, akik bélproblémáikkal keresnek fel. Esetenként akár egy béltisztítás program elvégeztével is javulnak vagy megszűnnek a beteg panaszai.
  
Tisztelettel,
  Dr. Podlupszki Csaba