Kérdés

Fehér pöttyök utalhatnak bélférgeségre?

Jónapot kívánok elnézést kérek a zavarásért .Van egy két ls fél éves kisfiam akinek a székletében pár napja kis fehér pöttyöket láttam ön szerint ez utalhat bélférgességre? Hozzáteszem egy picit étvágytalanabb lett.Van egy nagyobb tesoja akinek az ovistársa volt féregtelenítve nem e lehetséges hogy hazahozatta onnan? Köszönöm

Megválaszolt
Kategóriák: Candida

Válasz

 1. Dr. Fachet
  Prof. Dr. Fachet József MD. PhD. orvosi csapata Rákkutató, immunológus, kórélettanász
  2017. Június 1.

  Tisztelt Hölgyem!

  Köszönjük, hogy hozzánk fordult kérdésével, melyre csak általánosságban tudunk válaszolni. Előfordulhat, hogy az Ön kisfia is megfertőződött, de ez nem feltétlenül állítható biztosan a kis fehér pöttyökből. Az étvágytalanság is akár kapcsolódhat egy féregfertőzéshez, de attól függetlenül is számtalan oka lehet. Pl. a nyári hőség.
  Amennyiben a féregfertőzés gyanúja komolyan felmerül, javasoljuk a házi gyermekorvosnál jelentkezni és a célzott vizsgálatokat elvégeztetni!
   
  Tisztelettel kívánunk jobbulást,
  Dr Fachet orvosi csapata

Kérdés

Candida fertőzéssel kapcsolatban, férfiként küzdök a problémával

Tisztelt Doktor úr! Segitségét szeretném kérni Candida fertőzéssel kapcsolatban, férfiként küzdök a problémával. A nemi szervemen illetve a nyelvemen található lepedék a látható tünet. Több szakorvosi rendelést is felkerestünk mire megtaláltuk a probléma forrását. Már túlvagyok egy 4 szemes fluconazole kúrán canesten krémmel kentem magam. Utána 28 darabos omicral kúrán voltam, szintén krémmel kezelték a péniszem. Most újabb kezelést írtak ki számomra viszont nem érzek változást a kezelések hatására. A férfiak esetén jellemző az ilyen makacs gombás betegség? Illetve a gombás megbetegedés hátterében nem lehet hogy valami rezisztens gombafaj van amire nem hatnak ezek a kezelések? Illetve lehetséges ezt oly mértékben visszaszorítani hogy ne legyenek ilyen panaszaim? Köszönöm a segítségét!

Megválaszolt
Kategóriák: Candida

Válasz

 1. Dr. Podlupszki
  Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
  2017. Május 23.

  Kedves Érdeklődő,

  Gasztroenterológiával foglalkozom, így nincs tapasztalatom ezekkel a panaszokkal. Ettől függetlenül egy immunológiai kivizsgálást ajánlanék.
  Tisztelettel:
  Dr. Podlupszki Csaba


Kérdés

Candida diéta esetén pontosan mit lehet enni és mit sem?

Tisztelt Csaba! Érdeklődni szeretnék, candida diéta esetén pontosan mit lehet enni és mit sem? Interneten ugyanis ahány oldal, annyi változatot találtam.

Megválaszolt
Kategóriák: Candida

Válasz

 1. Dr. Podlupszki
  Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
  2017. Április 8.

  Kedves Érdeklődő!

  A cukros és a kelt tésztából készült ételeket kell elhagyni! Javasolnám a minimum 2 hónapos béltisztító kúra elvégzését, a bélcandida esetén.

  Tisztelettel,
  Dr. Podlupszki Csaba

Kérdés

Candida esetén?

Candida fertőzés esetén szedhető-e a clean inside, hiszen kétféle gomba is van benne, kombucha és pecsétviaszgomba? A kúrát már elkezdtem, de elbizonytalanodtam, hiszen mindenféle gombát mellőzni javasolnak az étrendből.

Megválaszolt
Kategóriák: Candida

Válasz

 1. Dr. Fachet
  Prof. Dr. Fachet József MD. PhD. orvosi csapata Rákkutató, immunológus, kórélettanász
  2017. Február 4.

  Tisztelt Uram!

  Köszönjük, hogy hozzánk fordult kérdésével! A Candida fertőzés komplex terápiás megközelítést kíván, melynek eleme lehet a béltisztítás. A Clean inside összetevői közt valóban fellelhető az Ön által említett két gomba, de ezek nem élő mikroorganizmusok, így a termék alkalmazását nem akadályozza.
   
   
  Tisztelettel kívánunk mielőbbi gyógyulást,
  Dr Fachet orvosi csapata