Kérdés

Tisztelt Dr. Podlupszki Csaba! 26 éves férfi vagyok. Már több mint egy éve szenvedek. Kezdetekben fáradtság, torokfájás, erősen kaparó torok, majd gyomor panaszok. 2018 április FOG vizsgált és nem talált eltérést, baktérium nem tenyészett. 2018.07.05-én Bal oldali borda alatti szúró érzet éjszaka. (Megesik, hogy néha érzek még egy két gyengébb szúrást) Duodenitis, Idült Gastritis k.m.n (Duodenum nyh-ja ép, redőzete megtartott, a papilla ép, bulbus gyulladt, a plyorus kerek, spontán nyílik. Az antrum gyulladt, 2 kicsípő biopsia megtörtént. Gyomor többi részének nyh-ja ép, redzőete megtartott. Oesophagus alsó harmagában I.std reflux oesophagitis képe látható. (2x1 quamatel, 4x10ml gaviscon, 1tbl Cerucal, 2x1 Lacto Seven két havonta 1 hetes kúra) 2 hét múlva kontroll: Kórszövettan (Carbamid serum 5.0 negatív, Creatinin 65 negatív, eGFR-EPI >90) Gastritis chronica levoris gredus M43000 K:K2950, Helicobacte p. negatív. Vélemény: Duodenitis, Antrumgastritis chr. Reflux betegség. 2018.07.11-én vérvétel. Minden véreredmény ref. értéken belül, de Epstein-Barr vírust detektáltak nálam (IgM 0,125 + , VCA IgG/ELISA 48.5 NTU +, nukleáris antigén (EBNA) IgG/ELISA 34.9 NTU +) Eredmények alapján friss ferzőtés. Hasi ultrahang on Haemangioma láttak ezért Hasi CT-n voltam de kiderült, hogy minden rendben. Egyéb problémát nem láttak. Fogorvosi panaszom nincs, panoráma röntgen volt. Jelenlegi állapot: Azóta sem múlt a nyaki panaszom. Gyakori fáradtság, kicsi libidó. Nyelési nehézséget érzek, kilégzéskor úgy érzem, hogy tüzes levegőt fújok. Állam alatti nyirokcsomót enyhén érzem, tapintható feszülnek érzem. Enyhén kaparó, váladékos torok. Vérvétel. Vas serum 12.6 alacsony , GPT/ALAT 69 magas, HGB 132 alacsony, HCT 0,400 alacsony. Ismételt FOG vizsgálat: idülten vérbő garat és tonsillák, idülten vérbő algarat és gégenyálkahárta, egyéb probléma nincs. Neo-ferro-forgamma-t szedtem, sötétebb székletet okozott. Éjszaka Reflux párnán alszok. Gaviscont folyamatosan szedem, próbáltam quamatel 40mg 2x1-et, időszakos böjtölést, koffeint és szénsavat kerülöm, diétázok. De lényegi változást nem érzékelek, így nem látom a helyes utat. Rosszul élem meg ezt az állapotot, már ezzel kelek-fekszek, koncentrálásban meggátol. Ön szerint elképzelhető, hogy a nyaki panaszomat a reflux, vagy a gastritis csinálja? Hogyan deríthetem ki? Köszönöm a segítségét! Tamás

Megválaszolt
Kategóriák: Fáradtság

Válasz

  1. Dr. Podlupszki
    Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
    2019. Június 17.

    Kedves Tamás!

     Panaszait okozhatja a reflux, a felmaródott nyálkahártya miatt érzi úgy, hogy tüzes levegőt fúj. Mivel a reflux miatt nem tudja kipihenni magát éjszaka, fáradt, ami kihat a libidójára, és pszichésen is megviseli. A torok területét érő gyomorsav a felmaródás miatt gyulladást okozhat (a torka és gégéje is irritált), míg a szegycsont vagy bordák mögötti részen szúró  fajdalommal járó égető érzést is valószínűleg a reflux miatt érzi. A „gombóc” érzés a torokban tipikusan reflux tünet. A reflux betegség okozta kellemetlen tünetek enyhítésére a gyógyszerek mellett a mályva és az útifű főzete sikerrel alkalmazható, de javaslom egy gasztroenterológus felkeresését, aki részletes kezelési tervet állít fel Önnek.  Ez TB alapon is igénybe vehető. 

    Tisztelettel Dr.Podlupszki Csaba

Kérdés

Gyengeség, aluszékonyság! Mi okozhatja ezeket a tüneteket?

Tisztelt Dr. Úr! Gondolom mivel nem jutott el Önhöz/Önökhöz a levelem, így kénytelen vagyok ide írni..... Ide másolom a levelet. Megmondom Önöknek az igazat, leges legelőszőr amikor robbanás szerűen kezdett fájni a hátam, akkor a reumatológus 4-féle kezelést írt ki, és 1 hónapig jártam. ( fizió, gyógy- masszázs/torna, úszás ). Akkor a gyógy-és sport masszőr iskolám 2-dik éve volt, amikor gyakorlatra jártam, a Ráckevei gyógyfürdőbe. Ott ugye tudták a hátamat masszírozni, és úsztam. Közben jártam Csepelre fizió terápiára. Egyedül a gyógytorna nem ment mert az mindig délelőtti időszak lett volna. Mindegy, jártam 1 hónapig erre a 3-rom kezelésre, de nem volt nagy eredménye, így mikor letettem a vizsgát, újra mentem orvoshoz, ortopéd orvoshoz küldtek aki 10-alkalmas gyógytornát írt ki, a többit az előző levélben leírtam. Most a maszek gyógytornászom, felfedezett valamit, érdekelne a véleménye! Amikor rá hasaltam a gimnasztikai labdára észrevett egy csigolyapúpot. Megérintette a csigolyát, és nagyon fájt. Létezik olyan Dr. úr, hogy fájhat? És miért? Úgy gondolom tényleg minden szóba jövő terápiát, kezelést csináltam, de semmi se használ. Fáradt, gyenge vagyok, nappal aluszékony, a végtagjaim állandóan hidegek, pedig nem fázok, vérzik a fogam vagy az ínyem, a vérnyomásom alacsony..... Nem tudom, de szerintem itt van valami a háttérben. Tisztelettel:Dancs Ágnes.

Megválaszolt
Kategóriák: Fáradtság

Válasz

  1. Dr. Fachet
    2017. Június 16.

    Tisztelt Hölgyem!

    Köszönjük, hogy hozzánk fordult kérdésével! A leírásból nem derül ki, történt-e kivizsgálás ill. milyen vizsgálatok lettek elvégezve a panaszokhoz kötődően. A gerinc fájdalom okának tisztázására röntgen-, valamint CT vagy MRI vizsgálat elvégzése indokolt, amit az általános tünetek miatt laborvizsgálattal kellene kiegészíteni, s ezek eredménye adhatna konkrét támpontot a terápia beállításához.
    Kérjük ebbe az irányba tegyen mielőbb lépéseket!
     
    Tisztelettel kívánunk jobbulást
    Dr Fachet orvosi csapata

Kérdés

Gyengeség, szédülés

Tisztelt Professzor Úr! 20 éves, egyetemista lány vagyok. Kb 2 hete kezdődött az egész, azzal, hogy fájni kezdett a mandulám. Nem folyamatosan, hol éreztem, hol nem. Nem igazán törődtem vele, elmentem egy 4 napos utazásra, ahol szintén meg-megfájdult, de akkor ijedtem meg, amikor egy vármászás után rosszul lettem. Hirtelen gyorsabban vert a szívem, kivert a víz, és olyan érzésem volt, hogy mindjárt elájulok. Későbbiekben egyre gyengébb lettem, már egy lépcsőre felmenést sem bírtam. Mikor hazajöttem, elmentem orvoshoz, mandulagyulladást diagnosztizált és Augmentin duót írt fel. Azóta már beszedtem a gyógyszert, de a tüneteim csak egyre furcsábbak lettek. Gyakran fáj mindkét hónom alatt, illetve a mellizmom környékén, valamikor a tarkóm fáj, valamikor a fülem alatt vagy maga a fülem - hol itt érzem, hol ott. Gondoltam a nyirokcsomóim, de voltam orvosnál és azt mondta, nem tapintható ki hogy meg lenne duzzadva. Közben sokkal gyengébb vagyok mint máskor, levert és fáradékony. Folyamatos hőemelkedésem van, 37,6-7 körüli. Gyakran az ízületeimet fájlalom, illetve úgy érzem, mintha lenne a fejemben valami - nem fejfájás, hanem inkább mikor bedugul az ember füle. Ha fizikailag jobban terhelem magam, előjön a gyengeség, szédüléses érzés. Nem tudom mi lehet a bajom, de ez már 2 hete így van és kezdek megijedni. Elég sportos vagyok, nem dohányzok és nem szoktam beteges lenni. Most azonban aggódom, mert Apukámnak 2 éve fibrosarcomát diagnosztizáltak, azóta rettegek a daganatoktól. Neki is nem múló hőemelkedéssel kezdődött, igaz, ő ki tudta tapintani a tumort. Persze lehet csak egy vírus, de akkor miért ilyen hosszú lefolyású? Vagy valami egészen más? Előre is köszönöm a válaszát!

Megválaszolt
Kategóriák: Fáradtság

Válasz

  1. Dr. Fachet
    2016. November 22.

    Kedves Hölgyem!

    Köszönjük bizalmát, hogy hozzánk fordult kérdésével! A leírás alapján nem feltétlenül kell rosszra gondolni - még az Édesapja betegsége okán sem -, de megnyugtató egy olyan alapos belgyógyászati kivizsgálás volna, amely egyértelműen képes tisztázni a helyzetet és kizárni bármilyen elváltozást. Kérjük legyen szíves mielőbb ezt elindítani!
     
    Jobbulást kívánunk tisztelettel.
    Dr Fachet orvosi csapata

     

Kérdés

Erős fáradékonyság esetén javasoltak a készítmények?

Tisztelt Doktor Ur! Fiam borzsztóan fáradékony , aluszékony , szédül , ... Vérszegénységre gondolok ...olyan táplálékkiegészítőre lenne szükségem...amiben kevesebb a kálcium ...mert mert egy veleszületett anyagcsere rendellenesség miatt erre kevésbé lenne szükség! Szeretnèk vásàrolni a keszítményeiből ....tanàcsát szeretném ..kerni ebben! Üdvözlettel; Barna Éva

Megválaszolt
Kategóriák: Fáradtság

Válasz

  1. Dr. Fachet
    2016. Október 16.
    Tisztelt Hölgyem!
    Köszönjük megtisztelő érdeklődését!  Mindenek előtt javasolnánk egy sürgős kivizsgálást, hogy mi az oka a fáradékonyságnak, különösen az aluszékonyságnak és a szédülésnek! Ennek folyamán kiderül az is, van-e a háttérben vérszegénység. A Fachet Vital Defense termékek az immunrendszer erősítését szolgálják. Amennyiben a kivizsgálás nem igazol konkrét betegséget, a Vital Defense Plus terméket napi 2x1 adagolásban javasoljuk fogyasztani legalább 3-4 hónapon keresztül. Ezen kívül fontos a kielégítő pihenés, a szabad levegőn történő mindennapos fizikai aktivitás, a megfelelő étkezés. A Vital Defense Plus készítmény a kalcium tartalma miatt vélhetően nem fog problémát jelenteni.
     
     
    Jobbulást kívánunk tisztelettel,
    Dr Fachet orvosi csapata
     

Kérdés

Fáradékony,refluxom van

Tisztelt Doktor Úr!

Fáradékony vagyok,igen rossz alvó,sűrűn szorulásos.Refluxom évek óta van .Artrózis is,ez már csak hab a tortán.Műtetni nem szeretném magam. vajon a béltisztítás menyire segítene?

Tisztelettel! Julika

Megválaszolt
Kategóriák: Fáradtság

Válasz

  1. Dr. Podlupszki
    Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
    2015. Március 2.

     

    Kedves Julika!


    A béltisztítás az Ön által leírt problémákra mindenképpen segítség! Megszünteti ugyanis a fáradékonyságot, enyhíti a reflux tüneteit, a tea használata hozzájárul ahhoz, hogy kipihenten ébredjen. Ráadásul a béltisztításnak köszönhetően a lerakódott bélsár-paraziták is távoznak a szervezetből. Figyeljen arra, hogy a kúra alatt kellő mennyiségű folyadékot igyon, ezzel elkerülhető a szorulás vagy a puffadás kialakulása.
     

    Tisztelettel,

    Dr. Podlupszki Csaba

Kérdés

Krónikus fáradtságban szeretném a segitségét kérni

Kedves Doktor Úr,krónikus fáradtságban szenvedek mér elég rég óta,a kérdésem az lenne a bél és méregtelenitő programok használata után javulna az állapotom?

Nagyon ritkán főleg ha stresszesebbek a napjaim néha a székrekedés is előfordul.
Köszönöm válaszát.
 
Lili Budapestről
Megválaszolt
Kategóriák: Fáradtság

Válasz

  1. Dr. Podlupszki
    Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
    2014. Szeptember 11.

    A leírtak alapján Önnek nagy szüksége van a béltisztításra és a folyadékbevitel növelésére. Ezen kívül mindenképpen érdemes lenne elvégeztetni egy átfogó vérvizsgálatot.

    Tisztelettel,

     

    Dr. Podlupszki Csaba

     

Kérdés

Nyugalmi állapotú Colitis Ulcerosa esetén alkalmazható a CleanInside Program?

Tisztelt Doktor Úr!

Véletlenül rátaláltam a neten a cleaninside programra és nagyon felkeltette az érdeklődésem. A felsorolt tünetek közül sokkal rendelkezem én is. (fáradékonyság,fejfájás, puffadás,  alig eszem mégis rámrakódott vagy 7-8 kg,) Szóval szivesen kipróbálnám. A gondom azonban az, hogy colitis ulcerosa betegségem van, ami hál istennek kb. 6 éve nem aktív, és nem szeretném, ha ismét kiújulna. A kérdésem tehát az, hogy alkalmazhatom-e a cleaninside programot?
Várom válaszát!
Köszönettel: Erika

Megválaszolt
Kategóriák: Fáradtság

Válasz

  1. Dr. Podlupszki
    Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
    2013. Október 17.

    Kedves Erika!
     

    Mivel Colitis ulcerosa-ja nyugalmi állapotban van, nyugodtan elkezdheti a Clean Inside programot.

    Tisztelettel,

    Dr. Podlupszki Csaba