Kérdés

Gyengeség, aluszékonyság! Mi okozhatja ezeket a tüneteket?

Tisztelt Dr. Úr! Gondolom mivel nem jutott el Önhöz/Önökhöz a levelem, így kénytelen vagyok ide írni..... Ide másolom a levelet. Megmondom Önöknek az igazat, leges legelőszőr amikor robbanás szerűen kezdett fájni a hátam, akkor a reumatológus 4-féle kezelést írt ki, és 1 hónapig jártam. ( fizió, gyógy- masszázs/torna, úszás ). Akkor a gyógy-és sport masszőr iskolám 2-dik éve volt, amikor gyakorlatra jártam, a Ráckevei gyógyfürdőbe. Ott ugye tudták a hátamat masszírozni, és úsztam. Közben jártam Csepelre fizió terápiára. Egyedül a gyógytorna nem ment mert az mindig délelőtti időszak lett volna. Mindegy, jártam 1 hónapig erre a 3-rom kezelésre, de nem volt nagy eredménye, így mikor letettem a vizsgát, újra mentem orvoshoz, ortopéd orvoshoz küldtek aki 10-alkalmas gyógytornát írt ki, a többit az előző levélben leírtam. Most a maszek gyógytornászom, felfedezett valamit, érdekelne a véleménye! Amikor rá hasaltam a gimnasztikai labdára észrevett egy csigolyapúpot. Megérintette a csigolyát, és nagyon fájt. Létezik olyan Dr. úr, hogy fájhat? És miért? Úgy gondolom tényleg minden szóba jövő terápiát, kezelést csináltam, de semmi se használ. Fáradt, gyenge vagyok, nappal aluszékony, a végtagjaim állandóan hidegek, pedig nem fázok, vérzik a fogam vagy az ínyem, a vérnyomásom alacsony..... Nem tudom, de szerintem itt van valami a háttérben. Tisztelettel:Dancs Ágnes.

Megválaszolt
Kategóriák: Fáradtság

Válasz

 1. Dr. Fachet
  Prof. Dr. Fachet József MD. PhD. orvosi csapata Rákkutató, immunológus, kórélettanász
  2017. Június 16.

  Tisztelt Hölgyem!

  Köszönjük, hogy hozzánk fordult kérdésével! A leírásból nem derül ki, történt-e kivizsgálás ill. milyen vizsgálatok lettek elvégezve a panaszokhoz kötődően. A gerinc fájdalom okának tisztázására röntgen-, valamint CT vagy MRI vizsgálat elvégzése indokolt, amit az általános tünetek miatt laborvizsgálattal kellene kiegészíteni, s ezek eredménye adhatna konkrét támpontot a terápia beállításához.
  Kérjük ebbe az irányba tegyen mielőbb lépéseket!
   
  Tisztelettel kívánunk jobbulást
  Dr Fachet orvosi csapata

Kérdés

Gyengeség, szédülés

Tisztelt Professzor Úr! 20 éves, egyetemista lány vagyok. Kb 2 hete kezdődött az egész, azzal, hogy fájni kezdett a mandulám. Nem folyamatosan, hol éreztem, hol nem. Nem igazán törődtem vele, elmentem egy 4 napos utazásra, ahol szintén meg-megfájdult, de akkor ijedtem meg, amikor egy vármászás után rosszul lettem. Hirtelen gyorsabban vert a szívem, kivert a víz, és olyan érzésem volt, hogy mindjárt elájulok. Későbbiekben egyre gyengébb lettem, már egy lépcsőre felmenést sem bírtam. Mikor hazajöttem, elmentem orvoshoz, mandulagyulladást diagnosztizált és Augmentin duót írt fel. Azóta már beszedtem a gyógyszert, de a tüneteim csak egyre furcsábbak lettek. Gyakran fáj mindkét hónom alatt, illetve a mellizmom környékén, valamikor a tarkóm fáj, valamikor a fülem alatt vagy maga a fülem - hol itt érzem, hol ott. Gondoltam a nyirokcsomóim, de voltam orvosnál és azt mondta, nem tapintható ki hogy meg lenne duzzadva. Közben sokkal gyengébb vagyok mint máskor, levert és fáradékony. Folyamatos hőemelkedésem van, 37,6-7 körüli. Gyakran az ízületeimet fájlalom, illetve úgy érzem, mintha lenne a fejemben valami - nem fejfájás, hanem inkább mikor bedugul az ember füle. Ha fizikailag jobban terhelem magam, előjön a gyengeség, szédüléses érzés. Nem tudom mi lehet a bajom, de ez már 2 hete így van és kezdek megijedni. Elég sportos vagyok, nem dohányzok és nem szoktam beteges lenni. Most azonban aggódom, mert Apukámnak 2 éve fibrosarcomát diagnosztizáltak, azóta rettegek a daganatoktól. Neki is nem múló hőemelkedéssel kezdődött, igaz, ő ki tudta tapintani a tumort. Persze lehet csak egy vírus, de akkor miért ilyen hosszú lefolyású? Vagy valami egészen más? Előre is köszönöm a válaszát!

Megválaszolt
Kategóriák: Fáradtság

Válasz

 1. Dr. Fachet
  Prof. Dr. Fachet József MD. PhD. orvosi csapata Rákkutató, immunológus, kórélettanász
  2016. November 22.

  Kedves Hölgyem!

  Köszönjük bizalmát, hogy hozzánk fordult kérdésével! A leírás alapján nem feltétlenül kell rosszra gondolni - még az Édesapja betegsége okán sem -, de megnyugtató egy olyan alapos belgyógyászati kivizsgálás volna, amely egyértelműen képes tisztázni a helyzetet és kizárni bármilyen elváltozást. Kérjük legyen szíves mielőbb ezt elindítani!
   
  Jobbulást kívánunk tisztelettel.
  Dr Fachet orvosi csapata

   

Kérdés

Erős fáradékonyság esetén javasoltak a készítmények?

Tisztelt Doktor Ur! Fiam borzsztóan fáradékony , aluszékony , szédül , ... Vérszegénységre gondolok ...olyan táplálékkiegészítőre lenne szükségem...amiben kevesebb a kálcium ...mert mert egy veleszületett anyagcsere rendellenesség miatt erre kevésbé lenne szükség! Szeretnèk vásàrolni a keszítményeiből ....tanàcsát szeretném ..kerni ebben! Üdvözlettel; Barna Éva

Megválaszolt
Kategóriák: Fáradtság

Válasz

 1. Dr. Fachet
  Prof. Dr. Fachet József MD. PhD. orvosi csapata Rákkutató, immunológus, kórélettanász
  2016. Október 16.
  Tisztelt Hölgyem!
  Köszönjük megtisztelő érdeklődését!  Mindenek előtt javasolnánk egy sürgős kivizsgálást, hogy mi az oka a fáradékonyságnak, különösen az aluszékonyságnak és a szédülésnek! Ennek folyamán kiderül az is, van-e a háttérben vérszegénység. A Fachet Vital Defense termékek az immunrendszer erősítését szolgálják. Amennyiben a kivizsgálás nem igazol konkrét betegséget, a Vital Defense Plus terméket napi 2x1 adagolásban javasoljuk fogyasztani legalább 3-4 hónapon keresztül. Ezen kívül fontos a kielégítő pihenés, a szabad levegőn történő mindennapos fizikai aktivitás, a megfelelő étkezés. A Vital Defense Plus készítmény a kalcium tartalma miatt vélhetően nem fog problémát jelenteni.
   
   
  Jobbulást kívánunk tisztelettel,
  Dr Fachet orvosi csapata
   

Kérdés

Fáradékony,refluxom van

Tisztelt Doktor Úr!

Fáradékony vagyok,igen rossz alvó,sűrűn szorulásos.Refluxom évek óta van .Artrózis is,ez már csak hab a tortán.Műtetni nem szeretném magam. vajon a béltisztítás menyire segítene?

Tisztelettel! Julika

Megválaszolt
Kategóriák: Fáradtság

Válasz

 1. Dr. Podlupszki
  Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
  2015. Március 2.

   

  Kedves Julika!


  A béltisztítás az Ön által leírt problémákra mindenképpen segítség! Megszünteti ugyanis a fáradékonyságot, enyhíti a reflux tüneteit, a tea használata hozzájárul ahhoz, hogy kipihenten ébredjen. Ráadásul a béltisztításnak köszönhetően a lerakódott bélsár-paraziták is távoznak a szervezetből. Figyeljen arra, hogy a kúra alatt kellő mennyiségű folyadékot igyon, ezzel elkerülhető a szorulás vagy a puffadás kialakulása.
   

  Tisztelettel,

  Dr. Podlupszki Csaba


Kérdés

Krónikus fáradtságban szeretném a segitségét kérni

Kedves Doktor Úr,krónikus fáradtságban szenvedek mér elég rég óta,a kérdésem az lenne a bél és méregtelenitő programok használata után javulna az állapotom?

Nagyon ritkán főleg ha stresszesebbek a napjaim néha a székrekedés is előfordul.
Köszönöm válaszát.
 
Lili Budapestről
Megválaszolt
Kategóriák: Fáradtság

Válasz

 1. Dr. Podlupszki
  Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
  2014. Szeptember 11.

  A leírtak alapján Önnek nagy szüksége van a béltisztításra és a folyadékbevitel növelésére. Ezen kívül mindenképpen érdemes lenne elvégeztetni egy átfogó vérvizsgálatot.

  Tisztelettel,

   

  Dr. Podlupszki Csaba

   

Kérdés

Nyugalmi állapotú Colitis Ulcerosa esetén alkalmazható a CleanInside Program?

Tisztelt Doktor Úr!

Véletlenül rátaláltam a neten a cleaninside programra és nagyon felkeltette az érdeklődésem. A felsorolt tünetek közül sokkal rendelkezem én is. (fáradékonyság,fejfájás, puffadás,  alig eszem mégis rámrakódott vagy 7-8 kg,) Szóval szivesen kipróbálnám. A gondom azonban az, hogy colitis ulcerosa betegségem van, ami hál istennek kb. 6 éve nem aktív, és nem szeretném, ha ismét kiújulna. A kérdésem tehát az, hogy alkalmazhatom-e a cleaninside programot?
Várom válaszát!
Köszönettel: Erika

Megválaszolt
Kategóriák: Fáradtság

Válasz

 1. Dr. Podlupszki
  Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
  2013. Október 17.

  Kedves Erika!
   

  Mivel Colitis ulcerosa-ja nyugalmi állapotban van, nyugodtan elkezdheti a Clean Inside programot.

  Tisztelettel,

  Dr. Podlupszki Csaba