Kérdés

Tartós fejfájás hátterében mi állhat?

Nem szokott fájni a fejem, de az utóbbi pár napban folyamatosan fájt. Tegnap este két sávban erősen nyilalló fájdalmat éreztem a homlokom jobb oldalán, és a halántékomon, mellette pedig hőemelkedésem volt. Ma enyhén zsibbadtnak érzem az egész területet, beleértve a szem alatti részt is és nyomásra fáj, emellett a fejem tetején is fáj a hajtövem , de csak az első érintésre, utána már nem érzem. Múlt héten nem volt étvágyam és nem is aludtam jol. Mii állhat a háttérben? Érdemes orvoshoz fordulnom? Nem ért különösebb stressz a napokban, de egy olyan hónapja két kullancs csípett meg (nem voltak kivizsgálva), utána pedig voltam náthás. 21 éves vagyok.

Megválaszolt
Kategóriák: Fejfájás

Válasz

 1. Dr. Fachet
  Prof. Dr. Fachet József MD. PhD. orvosi csapata Rákkutató, immunológus, kórélettanász
  2017. Május 2.

  Tisztelt Hölgyem!

  Köszönjük, hogy hozzánk fordult kérdésével! A felsorolt tünetek specifikusan nem utalnak egyik vagy másik betegségre, azonban több kórképnek is részét képezhetik. De az is előfordulhat, hogy nem áll betegség a háttérben. A kullancscsípésre való tekintettel viszont mindenképpen javasoljuk, hogy mielőbb forduljon orvoshoz és kérjen kivizsgálást, mert azzal is kapcsolatban lehetnek a panaszai!
   
   
  Tisztelettel kívánunk jobbulást,
  Dr Fachet orvosi csapata

Kérdés

Az én problémám évek óta tartó fejfájás ami fejgörcsbe megy át

Tisztelt szakértő Az én problémám évek óta tartó fejfájás ami fejgörcsbe megy át Orvosom szerint nincs migrénem Voltam már röngenen különböző vizsgákon de semit nem találtak Nem rég ct vizsgálaton amire aszt mondták nincs elváltozás nem látnak semmit Bármilyen fájdalom csilapitót szedem nem használ Már nem tudok mit tenni Kérem ha tud segitsen hova mehetnék még milyen vizsgálatokat ajánl Maradok tisztelettel

Megválaszolt
Kategóriák: Fejfájás

Válasz

 1. Dr. Rónay
  Rónay Barbara Dietetikus, funkcionális táplálkozás és hormon tanácsadó
  2016. Március 19.

  Kedves Érdeklődő!
  Nagyon sok betegemnél az akupunktúrás kezelés megszüntette a fejfájás okozta görcsöket. Érdemes ezzel megpróbálkozni. Keressen fel egy olyan orvost, vagy szakembert, aki foglalkozik a fejfájás akupunktúrás kezelésével. 
  Tisztelettel

  Dr.Rónay Barbara


Kérdés

Rendkívül erős fejfájással küzdök, minden nap jelentkezik

Kedves Doktor Úr, Február 9-én kezdtem el a clean inside kúrát. A múlt hét közepe óta azonban rendkívül erős fejfájással küzdök, minden nap jelentkezik, kizárólag fájdalomcsillapítókkal tudok "létezni". Hasonlót nem tapasztaltam korábban. Lehet köze a kúrához, vagy valószínűbb a véletlen egybeesés? Más változás / változtatás, betegség stb nem volt a közelmúltban. Válaszát előre is köszönöm. Lya

Megválaszolt
Kategóriák: Fejfájás

Válasz

 1. Dr. Podlupszki
  Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
  2016. Február 22.

  Kedves Lia!

  Javasolnám a béltisztító rost kihagyását pár napra.Utánna csökkentett adagolással kezdje el újra használni a béltisztító CleanInside kúrát.

  Tisztelettel   Dr.Podlupszki Csaba

Kérdés

Migrénes fejfájás

Tisztelt Doktor Úr!

18 éve küzdök migrénes fejfájásal. Most 36 éves vagyok,1 gyermeket szültem 10 éve.Minden évben egyre erősebb, és gyakoribb rendszerességgel fordul elő. Gyermekkoromban nem fájt soha, viszont 4 éves koromban történt egy fejsérülésem, betört a fejem. És az az ér van megdagadva és fáj roham esetén.Úgy érzem nem áramlik ott az oxigén. Főleg hajnal 3-4 után alakul ki. Kiváltja: front, stressz, hormonális változás, fáradság, kapcsolati problémák, tartósítószer. Sikerült odáig fajulnia hogy naponta! ! kijött a nyár folyamán. Most egy természetgyógyász tanácsára elkezdtem reggelizni,(nem szoktam) illetve folyamatosan próbál módosítani majd az étrendemen + gyógyteák amit enyhitők most mert, saját hatáskörben elkezdtem Naturalswiss méregtelenítő kúrát. A hagyományos megelőző gyógyszerek nem használnak. Eredményeim negatívak. Roham esetén: Relpax 40mg-os+ Suppositorium Analgeticum Forte használ. (Sajnos napi szinten! ! ! ! ) Kérem a szíves véleményét és tanácsát fenti problémámra.

Tisztelettel: Ujlaki Eszter

Megválaszolt
Kategóriák: Fejfájás

Válasz

 1. Dr. Podlupszki
  Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
  2015. Október 19.

   

  Kedves Eszter!

  Nagyon fontos kerülni azokat az ételeket, amelyek előidézik a fejfájást.

  A méregtelenítő kúra használata segít megszüntetni, illetve enyhíteni a migrénes fejfájást.

  E mellett nagyon fontos a kellő mennyiségű folyadék bevitele!

  Hogy biztosat tudjunk, mindenképpen további célzott kivizsgálásra van szükség.

   

  Tisztelettel,

  Dr. Podlupszki Csaba