Kérdés

Mivel lehetne csökkenteni a fájdalmat?

Tisztelt dr. Fachet József és csapata! Tanácsot, segítséget szeretnék kérni 69 éves vagyok. 2 hónapja megállapították, hogy Reumatoid arthritis betegségben szenvedek. Sajnos jelenleg nagyon nagy fájdalmam van, már voltunk kettő reumatólugusnál, majd 3 hét múlva kell visszamenni a labor eredménnyel. A kezelésem jelenleg csak gyógyszerből áll: Medrol 4 mg R: 2, vitaminD3 3000 R: 1, Apo-Famotidin 20 mg 2x2, Salazopyrin 500 mg, 3xl. Kérdésem a nagy fájdalmat mivel lehetne csökkenteni, a baktériumokat elpusztítani. Nagy fájdalmam van válla, lába. Megértő, gyors válaszukat előre is megköszönöm! tisztelettel: HGYULA

Megválaszolt
Kategóriák: Gyógygombák

Válasz

 1. Dr. Fachet
  Prof. Dr. Fachet József MD. PhD. orvosi csapata Rákkutató, immunológus, kórélettanász
  2019. Június 27.

  Tisztelt Uram!

  Köszönjük megtisztelő bizalmát, hogy hozzánk fordult kérdésével. Leírása alapján, a jelenlegi akut állapotban, a heves panaszok és az alkalmazott terápia miatt nem javasoljuk a gyógygombák fogyasztását. Amint a gyulladásos folyamat alábbhagy, lehetőség nyílik a gombakészítmények alkalmazására. Ekkor Önnek a Fachet Vital Plus fogyasztását javasoljuk 2x1 kapszula/nap adagolásban. A készítményt tartósan kell szedni, 4 hónap aktív szedést követően érdemes tartani egy 1 hónapos szünetet, majd ilyen ciklikussággal a terápiát folytatni 2x1 kapszula/nap fenntartó dózissal.

  Tisztelettel kívánunk Önnek mielőbbi javulást, jó egészséget

  Dr Fachet orvosi csapata

Kérdés

Milyen gyakran javasolt controll vizsgálat és mi?

Tisztelt dr Fachet József és csapata! Tanácsot, javaslatot, véleményt szeretnék önöktől kérni. 38 éves,Tripla negatív,Brca 2 pozitív kezelt emlőtumor ( 4EC/4Docetaxel, sugár) után milyen gyakran javasolt contoll vizsgálat és mi? Illetve önök szerint mi növelné a túlélési esélyeket? Válaszukat előre is köszönöm!

Megválaszolt
Kategóriák: Gyógygombák

Válasz

 1. Dr. Fachet
  Prof. Dr. Fachet József MD. PhD. orvosi csapata Rákkutató, immunológus, kórélettanász
  2019. Június 20.

  Tisztelt Hölgyem!

  Köszönjük megtisztelő érdeklődését! A kontrollvizsgálatok rendjét az Ön kezelőorvosa fogja meghatározni, mi igyekszünk Önnek segíteni egy széleskörű összefoglalóval.

  A daganatos betegség összetett probléma, számtalan külső és belső tényező befolyásolja a folyamatok alakulását. A gyógyulás esélyét rendszerbe foglalt, komplex holisztikus terápia biztosíthatja leginkább, mely a klasszikus és a komplementer medicinát ötvözi, magában foglalja a táplálkozás, gyógynövények, a testmozgás, az életvitel újragondolását és a lelkigyakorlatokat (természetesen az életkor és a fizikai állapot figyelembevételével). Ugyanis a lelki tényezők alapvető törvényszerűségek mentén befolyásolják a fizikai test folyamatait. A gyökeres változtatásokra azért van szükség, mert e nélkül a szervezet nem tud megszabadulni azoktól a romboló hatásoktól, amelyek a háttérben állnak.

  A gombakészítmények elsősorban az immunrendszer erősítésével segíthetnek (nagyon hatékonyan), bár számos egyéb jótékony hatásuk is van. Daganatos betegség esetén a Fachet Vital Basic nevű, 4 különféle gombát tartalmazó terméket ajánljuk, 2x4 kapszula/nap adagolásban. Minden bevételt javasolt kiegészíteni alkalmanként 500mg C-vitamin bevitelével (nem liposzómás C-vitamin, hanem tabletta formátumú), a felszívódás javítása érdekében. A készítményt tartósan kell szedni, 4 hónap aktív szedést követően érdemes tartani egy 1 hónapos szünetet, majd ilyen ciklikussággal a terápiát folytatni. A termék fogyasztását mielőbb célszerű megkezdeni, s fontos tudni, hogy segíthet semlegesíteni az esetleges sugár- és kemoterápia egyik legfenyegetőbb szövődményét, a hasmenés/étvágytalanság/hányás okozta testsúly vesztést.

  Meghatározó, hogy a gyógymódok, kiegészítő/gyógytermékek alkalmazása is tudatosan, tematikus rendbe foglaltan történjen, mert a gyógygombák csupán egy "szeletét" képezik a szükséges terápiának, melyek áttét esetén is alkalmazhatók. Amennyiben a személyre szabott holisztikus terápia iránt Ön érdeklődne, kérjük szíveskedjen jelezni felénk, hogy a segítségére lehessünk!

   

  Tisztelettel kívánunk Önnek jobbulást

  Dr Fachet orvosi csapata

Kérdés

Tudna nekem tanácsot adni?

Üdvözletem! 2002. óta vagyok Szklerózis Multiplex beteg, 2015-ig tudtak kezelni, után kezdett lassan romlani állapotom. 2017-be volt egy vesekő műtétem, műtét közben orvosi hiba történt, átfúródott a vastagbelem, amiért másnap életmentő műtéten estem át. Mivel még nincs gyógyszer ennél a betegségnél, ebben a stádiumban, és a 2017-ben 2 nap alatt 2 műtéten mentem keresztül legyengült szervezetem. 2 éve próbálom felerősíteni magam mindenféle vitamínnal és étrend kiegészítőkkel, ezidáig sikertelenül. Sajnos változókorban is vagyok, ez is nehezíti azt, hogy jobban legyek. Tanácsot szeretnék kérni, mivel tudnám felerősíteni magam annyira, hogy ne legyen folyamatos napi küzdelmem egy emberibb életért, 54 évesen, nap mint nap látni hogy körülöttem mindenki jön megy, tud mozogni, én meg sajnos napjaim nagyobb részét a lakásban élem, és ha ki tudok menni sétálni bottal és társamba karolva, 300 méter séta után olyan fáradt leszek, mintha kilométereket gyalogoltam volna. Bocsánatot kérnék elkeseredett panaszkodásomért! Köszönettel: Fehérné

Megválaszolt
Kategóriák: Gyógygombák

Válasz

 1. Dr. Fachet
  Prof. Dr. Fachet József MD. PhD. orvosi csapata Rákkutató, immunológus, kórélettanász
  2019. Június 19.

  Tisztelt Hölgyem!

  Köszönjük megtisztelő érdeklődését és őszinte levelét! Az Ön kérdése egy olyan összetett állapotra vonatkozik, amely minden elemében nagy kihívás és amelynek a megoldásához nem lesz elegendő önmagában valamilyen gyógyszer vagy gyógynövény, bár ezek mind segíthetik a tünetek enyhítését.

  A gyógygombák több módon nyújthatnak segítséget az Ön által felsorolt problémák esetében. Erre a Fachet Vital Plus fogyasztását javasoljuk 2x1 kapszula/nap adagolásban, mely adag felemelhető szükség esetén 2x2 kapszulára (testsúlytól függően). A készítményt tartósan kell szedni, 4 hónap aktív szedést követően érdemes tartani egy 1 hónapos szünetet, majd ilyen ciklikussággal a terápiát folytatni 2x1 kapszula/nap fenntartó dózissal.

  Fontos lenne, hogy Ön vissza tudja állítani szervezete egyensúlyát, de ehhez az Ön életvitelét átfogóan érintő, rendszerbe foglalt, komplex, holisztikus terápiás csomag nyújthatna megoldást. Amennyiben erre érdeklődés és nyitottság mutatkozna az Ön részéről, kérjük szíveskedjen jelezni felénk, hogy a segítségére lehessünk.

  Tisztelettel kívánunk Önnek jobbulást, jó egészséget

  Dr Fachet orvosi csapata

Kérdés

Jobb fülnél van a probléma. Mit javasol?

A kérdés az lenne, hogy füorgégéhez támaszkodna. Volt egy áram ütésem , a jobb fülemnél zenét hallok. És rádió frekvenciákat is. Már kicsit zavaró. Köszönöm a választ.

Megválaszolt
Kategóriák: Gyógygombák

Válasz

 1. Dr. Fachet
  Prof. Dr. Fachet József MD. PhD. orvosi csapata Rákkutató, immunológus, kórélettanász
  2019. Június 13.

  Tisztelt Uram!

  Köszönjük bizalmát, hogy hozzánk fordult kérdésével. Kérjük, legyen szíves írja meg pontosabban kérdését.
   
  Tisztelettel
  Dr Fachet orvosi csapata

Kérdés

Milyen vizsgálatra lehet szükségem, van e sűrgős teendőm?

Kedves Doktor Úr! Jelenleg Egyiptomban élek, és egy macskakarmolás miatt kértem veszettség elleni védoóltás beadását. A macska valószínűleg nem volt fertőzött, de én nagyon megijedtem, napokig ezen aggódtam. Az elso oltás beadása után pánikrohamom volt, amivel egy bal kar zsibbadása, égése, szurkáló, nyomó érzése kisért mely tünet azóta szinte folyamatosan fennáll. Van hogy éjjel is erre a fajdalomra ébredek fel. Ez kb egy hete tart, es mikor nagyon rosszul éreztem magam bevettem alprazolamot. Ez idő alatt összesen 4db-ot. Orvosom szerint a kar tünetek nem lehetnek az oltóanyag mellékhatasai, de én nagyon aggódok, hogy ez mikor fog elmúlni vagy mitől lehet. Néha a jobb karban is érzem. Milyen vizsgálatra lehet szükségem, van e sűrgős teendőm? Nagyon köszönöm válaszát!

Megválaszolt
Kategóriák: Gyógygombák

Válasz

 1. Dr. Fachet
  Prof. Dr. Fachet József MD. PhD. orvosi csapata Rákkutató, immunológus, kórélettanász
  2019. Június 11.

  Tisztelt Hölgyem!

  Köszönjük bizalmát, hogy hozzánk fordult kérdésével. A labor- és szerológiai vizsgálatok illetve kezelőorvosa megnyugtató válaszokat tudnak adni Önnek. A leírt tünetek vélhetően valóban nem az oltás szövődményeként tekinthetők, mert azok másként szoktak jelentkezni. Tünetei várhatóan rövidesen rendeződnek, így engedelmével türelemre intenénk Önt.
   
  Mielőbbi jobbulást kívánunk Önnek tisztelettel

  Dr Fachet orvosi csapata

Kérdés

Mit jelent ez az eredmény?

Tisztelt Doktor ur.Szeretném ha segitene nekem értelmezni a zövettani eredményemet.Sajnos már 2 szer irtam de választ egyszer sem kaptam.Külföldön élek és a nyár végéig nem fogom megtudni mit is jelent az eredményem.Kérem segitsen.A szövettanom a következö Vizsgálati anyag: 8137/19 Duodenum biopszia. 8138/19 Antrum, corpus biopszia. Érkezés dátuma: 2019-04-03 Indítás időpontja: 2019-04-04 Makroszkópos leírás: 8137/19 3 db gombostűfejnyi szürkésfehér szövetdarab. Egész. /RM 8138/19 3 db gombostűfejnyi szürkésfehér szövetdarab. Egész. /RM Mikroszkópos leírás: 8137/19 Mikroszkóp alatt igen felszínes, magas, gracilis boholystruktúrát mutató, megtartott szerkezetű vékonybélnyálkahártyarészletek láthatók. Érdemi kórjelző eltérés nem azonosítható. Az intraepithelialis lymphocyták száma a fiziológiást nem haladja meg. 8138/19 A mikroszkóp alatt antrum és corpus típusú gyomornyálkahártya-részletek láthatók. Érdemi kórjelző eltérés nem észlelhető. Módosított Giemsa festéssel Helicobacter pylori pálcák jelenléte nem azonosítható.A corpus típusú nyálkahártya-részletekben parietalis sejtes hypertrophia jelei is megfigyelhetőek. Diagnózis / Vélemény: 8137/19 Szabályos duodenum nyálkahártya részletek, boholyatrófia és egyéb érdemi kórjelző eltérés nélkül. 8138/19 Megtartott szerkezetű, érdemi kórjelző eltérést nem mutató antrum és corpus típusú gyomornyálkahártya-részletek, a corpusban fundusmirigy hyperplasiára utaló szöveti jelek mellett. Helicobacter pylori pálca jelenléte nem volt azonosítható. Köszönöm

Megválaszolt
Kategóriák: Gyógygombák

Válasz

 1. Dr. Fachet
  Prof. Dr. Fachet József MD. PhD. orvosi csapata Rákkutató, immunológus, kórélettanász
  2019. Június 10.
  Tisztelt Hölgyem!
   
  Köszönjük megtisztelő bizalmát, hogy hozzánk fordult kérdésével! Nem tudjuk, hogy fordulhatott elő, hogy két levele maradt válasz nélkül, mert valamennyi beérkező levelet, kivétel nélkül megválaszolunk. Elnézését kérjük. Örömmel válaszolunk kérdésére, mert a leírt lelet ép viszonyokat mutat mind a vékonybél kezdeti szakaszán (duodenum), mind a gyomor régiójában. Sőt, még a gyomorfekély ill. gyomorrák kialakulásának egyik lehetséges kórokozóját (Helicobacter pylori nevű baktérium) sem lehetett igazolni, így Ön megnyugodhat.
  Amennyiben szervezetének széleskörű támogatására, immunerősítésre lenne igénye, a Fachet Vital Plus fogyasztását javasoljuk Önnek 2x1 kapszula/nap adagolásban, mely adag felemelhető szükség esetén 2x2 kapszulára (testsúlytól függően). A készítményt tartósan kell szedni, 4 hónap aktív szedést követően érdemes tartani egy 1 hónapos szünetet, majd ilyen ciklikussággal a terápiát folytatni 2x1 kapszula/nap fenntartó dózissal.

   

  Tisztelettel kívánunk Önnek további jó egészséget
  Dr Fachet orvosi csapata

Kérdés

Ennek mennyi valóságtartalma van?

Jó estét! Olvastam ,hogy rák szakértő. 12 éves vagyok, fejlődésben vagyok de pár hónapja a melleimen kékes lilás vonalak vannak ami kívülről a bimbó felé halad . Ha végig simitom a kezem rajta lehet érezni ,hogy ki domborodik .Egyre jobban látszanak .Azt olvastam hogy ennek köze lehet a mellrákhoz. Ennek mennyi valóságtartalma van? ! Előre is köszönöm a választ!

Megválaszolt
Kategóriák: Gyógygombák

Válasz

 1. Dr. Fachet
  Prof. Dr. Fachet József MD. PhD. orvosi csapata Rákkutató, immunológus, kórélettanász
  2019. Június 4.

  Tisztelt Levélíró!

  Köszönjük megtisztelő érdeklődését! Az Ön korában, a nemi érés is okozhat időszakosan ilyen jelenséget, lehet, hogy csupán a vénák látszódnak át a bőrön. Megnyugtatásul javasoljuk, hogy keressék fel a háziorvosukat, aki a vizsgálat alapján segíteni tud abban, szükséges-e továbblépni, s, ha igen milyen irányban.
   
  Tisztelettel kívánunk Önnek jó egészséget
  Dr Fachet orvosi csapata

Kérdés

Meg lehet fordítani ezt az állapotot?

Jo napot kivanok Dr Ur. Edesapam 2016 ota meningiomaval diagnosztizaltak most 70 eves. Epilepszias rohamon kivul semmilyen mas tunete nem volt. ekkor irtak neki fel a Depakine Chrono tabletat es azota folyamatosan romlott az allapota , Demenciaval es Parkinson korral diagnosztizaltak par honapja. Hallucinaicoi , elbolyongasai, furcsa dolgokat csinalt es felre beszelt. Voltak tiszta idoszakai is. Most 2 hete teljesen leepult meztelen jarkalt es fuvet szedett a parkban, pszichiatrian kezelik es 5 napja altatjak mivel agressziv volt es ejjel koborolt el. Kerdesem az ,h normalis h ilyen sokaig altatjak es h okozhattae a Depakine gyogyszer a demenciat , a halucinacioit es a parkinsont mivel a gyogyszer tajekoztaton levo mellekhatasok kozul irja a demeciat es aparkinsont is. Meglehet forditani ezt az allapotot vagy lehet meg valamit tenni erte mert sajnos meg beszelni se tud csak nez maga ele mikor ebren volt, VALASZAT KOSZONOM SZEPEN.

Megválaszolt
Kategóriák: Gyógygombák

Válasz

 1. Dr. Fachet
  Prof. Dr. Fachet József MD. PhD. orvosi csapata Rákkutató, immunológus, kórélettanász
  2019. Május 31.

  Tisztelt Hölgyem!

  Köszönjük megtisztelő bizalmát, hogy hozzánk fordult kérdésével. Nehéz megmondani, hogy a felsorolt tünetek kialakulásáért mennyiben felelős a gyógyszer, mert ezek a tünetek/betegségek önmagukban is jelentkezhetnek. Édesapja kezelőorvosa, aki átfogóan ismeri a kórtörténetet talán többet tudna erről mondani, mint mi a távolból, a részletek ismerete nélkül.
  Amennyiben a gyógyszer tehető felelőssé - aminek kisebb a valószínűsége -, felmerülhet elviekben a terápia módosítása, de kérdés, hogy ez megtehető-e vagy egyéb (általunk nem ismert) körülmények ezt nem teszik lehetővé. Egy ilyen összetett helyzet terápiás szempontból nagy kihívás, így sajnos előfordulhat, hogy jelentős javulás nem érhető el - de javasoljuk, hogy ezt próbálja meg átbeszélni Édesapja kezelőorvosával.
   
  Tisztelettel kívánunk Édesapjának gyógyulást, Önnek jó egészséget
  Dr Fachet orvosi csapata