Kérdés

Ezeket a rossz közérzet hullámokat a szemcsepp okozza?

Tisztelt Doktor Úr, Édesapám 69 éves több mint 15 éve 2. típusú diabéteszben szenved, ezt a mai napig gyógyszerrel, diétával és rendszeres vizsgálatokkal szinten tartják. Emellett több mint 20 éve általános ízületi gyulladása is van Édesapámnak, amire hosszú évekig Prednisolont szedett, majd ezt leváltották más fájdalomcsillapítóra amit a mai napig napi szinten szed. 10 éve súlyos szívinfarktusa volt, amiböl sikeresen felépült, azóta vérnyomás csökkentöt, pulzusszabályzót, vérhígítót, a szívére külön gyógyszert szed. Emellett kétnaponta Furosemid vízhajtót is. A cukorbetegség mellékhatásaként zöldhályog is kilakult nála. (A szürkehályog mellett) Hosszú évekig egy Taflatan nevü szemcseppet használt Édesapám, aminek nem fedeztünk fel mellékhatásait. A szemorvos doktornö egy fél éve lecserélte a Taflatant egy Dozoptikum Duo nevü béta-blokkoló típusú szemcseppre. Azóta Apukámnak a közérzete elképesztöen labilis lett. Elkezdtek megjelenni nála "rossz közérzet hullámok" amikor egyik pillanatról a másikra különösebb elöjel nélkül rájön egy höhullám, elöször leizzad, majd hidegverejtékezik. A gyomra rendszerint émelyeg, majd eröt vesz rajta a nehéz légzés és egyfajta nyugtalanság, irritáltság ami abban nyilvánul meg hogy ha lefekszik úgy érzi fel kell állnia, ha ül akkor le kell feküdnie, és így tovább. Ezek a rossz közérzet hullámok van hogy fél napig eltartanak van hogy egy óra alatt elmúlnak, de elég gyakran ismétlödnek, hetene 2-3-szor vagy gyakrabban. Bennem felmerült a gyanú a Dozoptikum-Duo béta-blokkoló szemcseppel kapcsolatban-miután elolvastam a tájékoztatóját- hogy lehetséges, hogy van köze ezekhez a rosszullétekhez. Az cukor és szív egészségi problémái ellenére fél évvel ezelöttig jó közérzete, hangulata volt Édesapámnak. Az utóbbi fél évben ez teljesen megváltozott. Az észrevételeinkröl, aggályainkról beszámoltunk Apukám szemorvosának, aki mielött végighallgatott volna minket teljesen visszautasította még az esélyét is hogy a szemcsepp okozhatná Apukám tüneteit, és továbbra is felírta a Dozoptikummal való kezelést. Emellett Apukámnak továbbra is maró érzést okoz a szemcsepp használata a szemeiben és idöröl idöre csúnyán begyulladnak, gennyes váladék kíséretében. Mivel nem tudtuk mit tegyünk a rossz közérzet hullámok továbbra is fennálnak, így meglátogattuk a helyi Pszichiátert Apukámmal. További gyógyszereket, kedéllyavítót és valamilyen lazítót kapott. Engem aggaszt, hogy Apukám egyre több, mostmár kb 15 különféle gyógyszert szed, eközben, a probléma igazi okára - hogy mitöl változott meg ennyire drasztikusan a közérzete - nem derült fény. Szeretném megkérdezni Önöket, hogy Önök szerint van-e esélye annak, hogy ezeket a rossz közérzet hullámokat a szemcsepp okozza? Válaszát és idejét nagyon köszönöm, Tisztelettel: Elek Mária

Megválaszolt
Kategóriák: Gyógygombák

Válasz

  1. Dr. Fachet
    2019. November 16.

    Tisztelt Hölgyem!

    Köszönjük bizalmát, hogy hozzánk fordult kérdésével. Mivel távolról nem ismerjük a részleteket, csupán általánosságban foglalunk állást a levelében leírt kórtörténettel kapcsolatban.
    Nem tudjuk, mi indokolta a szemcsepp leváltását.
    A régi szemcsepp egy hatóanyagot tartalmazott, az új egy kettős kombinációt.
    Az új szemcsepp más hatóanyagú és hatásmechanizmusú.
    Az új szemcsepp alkalmazási előirata kiemelt körültekintésre int hypertonia, szívbetegség, cukorbetegség fennállása esetén.
    Bár olykor előfordul, hogy 15 gyógyszert szed valaki, ez a szám azonban már olyan extrém, hogy a gyógyszerkölcsönhatások kiszámíthatatlanok, kibogozhatatlanok. Nem tudjuk megítélni, mennyire indokolt ez a gyógyszerelés.
    Az iránymutató, hogy Édesapja az új szemcsepp előtti időszakban egyensúlyban volt, majd rosszullétei jelentkeztek. Bár ez lehetne véletlen egybeesés is, vélhetően nem az.
    Ön jól érzi, hogy vélhetően az új szemcsepp okozta a zavart, amely ráadásul maró érzést is okoz. Így adja magát, hogy meg kell próbálni szemcseppet váltani. Mivel nem tudjuk, miért került felfüggesztésre a Taflotan alkalmazása, nem javasolhatjuk azt, hogy azt állítsák vissza. Viszont, ha a Doktornő meghallgatás nélkül utasította vissza az Önök felvetését, indokolt felkeresni egy másik szemészt, aki meghallgatja Önöket és megkeresi a szakmailag is korrekt megoldást.
     
    Reméljük segíthettünk, Édesapjának mielőbbi jobbulást kívánunk, tisztelettel
    Dr Fachet orvosi csapata

Kérdés

Mit szedhetne a kemoterápia mellet ami hatásos lenne?

Elnézést kérek! a férjemen szeretnék segíteni ,vastagbél daganata volt , már két alkalommal műtötték ,a végén kivezetésre került a sor . Ez egy éve történt . Most volt vastagbél tükrözésen semmi gond nincs. Volt MRI vizsgálaton is aminek az eredménye sajnos már nem mondható jónak. A farok csontnál beszűrődés van amire azt mondták ,hogy újból daganat van kialakuló félbe.Az lenne a kérdésem ,hogy mit szedhetne a kemoterápia mellet ami hatásos lenne . Előre is nagyon szépen köszönöm!

Megválaszolt
Kategóriák: Gyógygombák

Válasz

  1. Dr. Fachet
    2019. November 14.

    Tisztelt Hölgyem!

    Köszönjük megtisztelő érdeklődését! A daganatos betegség összetett probléma, számtalan külső és belső tényező befolyásolja a folyamatok alakulását. A gyógyulás esélyét rendszerbe foglalt, komplex holisztikus terápia biztosíthatja leginkább, mely a klasszikus és a komplementer medicinát ötvözi, magában foglalja a táplálkozás, gyógynövények, a testmozgás, az életvitel újragondolását és a lelkigyakorlatokat (természetesen az életkor és a fizikai állapot figyelembevételével). Ugyanis a lelki tényezők alapvető törvényszerűségek mentén befolyásolják a fizikai test folyamatait. A gyökeres változtatásokra azért van szükség, mert e nélkül a szervezet nem tud megszabadulni azoktól a romboló hatásoktól, amelyek a háttérben állnak.

    A gombakészítmények elsősorban az immunrendszer erősítésével segíthetnek (nagyon hatékonyan), bár számos egyéb jótékony hatásuk is van. Daganatos betegség esetén a Fachet Vital Basic nevű, 4 különféle gombát tartalmazó terméket ajánljuk, 2x4 kapszula/nap adagolásban. Minden bevételt javasolt kiegészíteni alkalmanként 500mg C-vitamin bevitelével (nem liposzómás C-vitamin, hanem tabletta formátumú), a felszívódás javítása érdekében. A készítményt tartósan kell szedni, 4 hónap aktív szedést követően érdemes tartani egy 1 hónapos szünetet, majd ilyen ciklikussággal a terápiát folytatni. A termék fogyasztását mielőbb célszerű megkezdeni, s fontos tudni, hogy segíthet semlegesíteni az esetleges sugár- és kemoterápia egyik legfenyegetőbb szövődményét, a hasmenés/étvágytalanság/hányás okozta testsúly vesztést. 

    Meghatározó, hogy a gyógymódok, kiegészítő/gyógytermékek alkalmazása is tudatosan, tematikus rendbe foglaltan történjen, mert a gyógygombák csupán egy "szeletét" képezik a szükséges terápiának, melyek áttét esetén is alkalmazhatók. Amennyiben a személyre szabott holisztikus terápia iránt Férje ill. Ön érdeklődne, kérjük szíveskedjen jelezni felénk!

    Tisztelettel kívánunk Férjének jobbulást   

    Dr Fachet orvosi csapata

Kérdés

Milyen eredményre számithatok?

Üdv Doktor Úr. En egy 24 eves anyuka vagyok hollandiaban élek. Kérdésem az lenne hogy múlt hét csütörtökön talaltam egy mozgó fajdalmas csomót a mellemben el is menten rögtön a dokihoz aki elküldöt vizsgalatra volt uh es biopszia minta vétel Annak az eredménye tegnap meg jött es negatív halistenek. Azt mondta a doki a mellrak ki van zarva.de azon az oldalt talalt a doki az uh val egy meg nagyobodot mirigyet ma abból is mintat vet. Kerdesem mi lehet az ha a mellből vet minta jó volt nem mutatott rákot. Milyen eredményre számithatok Nagyon felek hogy a mirigy valami rossz jönn ki. De a mellemben nincs rak azt igazolta a biopszia hogy rendben van. Köszönöm valaszat egy agodo anyuka

Megválaszolt
Kategóriák: Gyógygombák

Válasz

  1. Dr. Fachet
    2019. November 6.

    Tisztelt Hölgyem!

    Köszönjük bizalmát, hogy hozzánk fordult kérdésével. A szövettani vizsgálat egyértelmű választ ad, jóindulatú elváltozás esetén nincs ok az aggodalomra. Ugyanakkor nagyon fontos lenne, hogy szervezetének harmóniáját vissza tudja állítani egy komplex, holisztikus életmódváltással, amely testi-lelki-szellemi lefedettséggel biztosítja az egyensúlyt. Ennek kiegészítő eleme lehet pl. a Fachet Vital Basic vagy Plus nevű készítmények egyike.
     
    További jó egészséget, megnyugvást, és bldog "babázást" kívánunk tisztelettel
    Dr Fachet orvosi csapata

Kérdés

Kérhetem a tanácsát?

Tc dr úr azt szeretném kérdezni ,hogy 2017 oktoberébe tüdődaganatot állapitotak meg végig is mentem a dolgokon szép sorjába hörgőtükrözés mely rossz indulatú daganetot állapitot meg ezek után a Debreceni klinika orvosai onkotim sugár 30 és 5 kemot irt ki mikor letelt ct és mri vizsgálaton voltam és a 9.5 cm átméröjü daganat 5 cm huzodot őssze és a Debreceni auguszta klinikán megmütötek Dr Takács istván le a kaéapal elöte 2018 aug.16 azota is remekül érzem magam volt nem rég ct az is jó eredmény voltnincs panaszom a jobb oldal négy és hatos szegment távolitoták el 64 éves vagyok ,csak azt szeretném kérdezni ,hogy régen amatör szinten tornáztam és kézi sulyzoval nem nagy sulyal 8-10 kg tornáztam heti 2,3, alkalommal folytathatom Tiszteletel miskovics ferenc

Megválaszolt
Kategóriák: Gyógygombák

Válasz

  1. Dr. Fachet
    2019. November 3.
    Tisztelt Uram!
     
    Köszönjük bizalmát, hogy hozzánk fordult kérdésével. Örömmel olvastuk, hogy állapota kielégítő. Tekintve, hogy a műtét már több mint egy évvel ezelőtt történt, az edzéseknek vélhetően nincs akadálya, de a konkrétumok ismerete nélkül ebben nem elegáns dolog látatlanban állást foglalni. Javasoljuk ezért, hogy a műtétet végző orvos illetve a kezelőorvos véleménye alapján legyen szíves eljárni.
    Kiemelten fontos, hogy Ön vissza tudja állítani szervezete egyensúlyát, amihez az Ön életvitelét átfogóan érintő, rendszerbe foglalt, komplex, holisztikus terápiás csomag nyújthatna megoldást. Amennyiben erre érdeklődés és nyitottság mutatkozni az Ön részéről, kérjük szíveskedjen jelezni felénk, hogy a segítségére lehessünk.
     
    Tisztelettel kívánunk Önnek jó egészséget 
    Dr Fachet orvosi csapata

Kérdés

Szeretném kérni segítségét, hogy ezek az értékek nagyjából normálisnak számítana e vagy sem

Tisztelt doktor úr! Különböző tünetek miatt úgy döntöttem önszántamból, hogy egy laborban vizsgálatokat kérek hormonális problémák feltárása céljából. Megjöttek az eredmények, szeretném kérni segítségét, hogy ezek az értékek nagyjából normálisnak számítana e vagy sem. Válaszát előre is köszönöm.. Az eredmények a következők: ACTH 10,5 Kortizol vérből 631,5 nmol/L Kortizol nyálból : 8:00 óra 3,3 nmol/L 13:30 óra 7,3 nmol/L 19:30 óra 1,7 nmol/L Tisztelettel: Áron

Megválaszolt
Kategóriák: Gyógygombák

Válasz

  1. Dr. Fachet
    2019. Október 29.

    Tisztelt Uram!

    Köszönjük bizalmát, hogy hozzánk fordult kérdésével. Az adott értékeket minden esetben a vizsgálatokat végző labor hatérértékeihez mérten lehet értékelni, valamennyi egyéb vizsgálati eredmény ismeretében. Mivel a kortizol érték napi ingadozást mutat, egyetlen vér-érték önmagában nem informatív.
    Javasoljuk, forduljon endokrinológushoz, belgyógyászhoz, aki segít Önnek szakszerűen tisztázni a felmerülő kérdéseket.
     
    Tisztelettel
    Dr Fachet orvosi csapata

Kérdés

Nekem azonban fontos az egésszégem, ezért kérem, ha módjában áll, világosítson fel az értékemet illetően

Tisztelt Doktor Úr! Mai napon kaptam kézhez a laboreredményemet. Egyetlen csillagot véltem rajta felfedezni, mégpedig a Vvt süllyedés sebességét, amely 50 mm/h értéket mutat. Ha jól tudom, ez valamiféle fertőzésre utalhat. Az lenne a kérdésem, hogy ez mit jelent, mi okozhatja a magas szintet, mivel lehet javítani ezen az értéken. Tüneteim nincsenek, az eddig megkérdezett orvostól nem kaptam meg a kielégítő választ, csak annyit mondott, hogy ilyen vérkép mellett ezzel felesleges foglalkozni. Nekem azonban fontos az egésszégem, ezért kérem, ha módjában áll, világosítson fel az értékemet illetően.

Megválaszolt
Kategóriák: Gyógygombák

Válasz

  1. Dr. Fachet
    2019. Október 29.

    Tisztelt Hölgyem!

    Köszönjük bizalmát, hogy hozzánk fordult kérdésével. A süllyedés magasabb értéke gyulladásos folyamatra utalhat, amelynek hátterében eltérő okok húzódhatnak meg és ennek az értéknek a változását számos tényező befolyásolhatja. Az alábbi linken tud tájékozódni a részletekről:
    Egyetlen érték önmagában nem aggasztó, pár héten belül kontroll javasolt.
     
    Tisztelettel
    Dr Fachet orvosi csapata

Kérdés

Milyen kockázati tényezőket tartalmaz?

Jó napot kívánok! Egy kétes együttlét, óvszer használata mellett, milyen kockázati tényezőket tartalmaz? Jelen esetben nyirokrendszer fájdalom torok és fejfájás társul van felni valóm a nemibetegsegekkel szemben? Mondjuk egy hív fertőzés vagy ... Köszönöm előre is

Megválaszolt
Kategóriák: Gyógygombák

Válasz

  1. Dr. Fachet
    2019. Október 18.
    Tisztelt Uram!
     
    Köszönjük bizalmát, hogy hozzánk fordult kérdésével. Óvszer használata mellett Ön viszonylagos biztonságban érezheti magát, amennyiben az nem sérült, bár nem tudni mit takar a "kétes együttlét". A felsorolt tünetek banális fertőzéstől is lehetnek, amelyeknek lehet, hogy semmi köze az együttléthez.
     
    Mielőbbi jobbulást és megnyugvást kívánunk Önnek tisztelettel
    Dr Fachet orvosi csapata

Kérdés

Kérhetem a tanácsát?

Tisztelt Doktor Úr! 27 éves nő vagyok, panaszaim februárban kezdődtek, 1 hétig beteg voltam ( rázta a hideg a hátam, lázas is voltam pedig nem szoktam, égett a mellkasom levegővételkor, nagyon köhögtem szárazon még a gyógyulás után 1 héttel is), majd azt vettem észre hogy légvételre enyhén szúr a jobb mellem körül, és a jobb lapockámnál. Másnap röntgent készítettek, kiderült hogy jobb tüdőcsúcson lett egy spontán 10 mm-es légmellem, mellyel csak pihentettek, felszívódás után kiengedtek a kórházból. Ezután 1 hétig még otthon voltam, mert nehezemre esett beszélni is, hamar elfáradtam. A pihenő után újra mentem dolgozni, azonban mellkasi panaszaim továbbra is voltak (néha rosszabbak mint amikor megvolt a légmellem), véletlenszerűen itt-ott nyomódott/szúrt a mellkasom, ilyenkor fizikai nyomásra is nagyon érzékeny volt az a rész. Közben visszamentem a tüdőgondozóba, készítettek CT-t, azt mndták a tüdőm rendben van, elküldtek reumatológushoz. Július elején mentem, ott vizsgálat nélkül felírtak Zadex fájdalomcsillapítót, amit amíg szedtem szinte teljesen tünetmentes lettem. Miután 2 hét alatt elfogyott, visszatértek a panaszaim pár napon belül, majd egy délután a szívemnél úgy beszorult a levegő, hogy 2 óra múlva sem múlt el, tehát ismét sürgősségi, megállapították hogy ismét egy jobb tüdőcsúcsi már 14 mm-es spontán légmell. 3 nap kórházi pihenés után röntgen alapján azt mondták felszívódott, így kiengedtek. Ez volt július végén, egész augusztusban olyan fájdalmaim voltak (nyilallott a mellkasom, a bal oldalamon azóta sem tudok aludni mert a bal mellem alatti bordaív folyamatosan fáj, és nyomásra is érzékeny, levegővételre is gyakran szúrt) a mellkasomban, hogy a mosdóba is nehezemre esett kimenni, ez augusztus 30-án alábbhagyott, többet tudtam picivel mozogni, viszont a fájdalom ugyanúgy megmaradt, csak elviselhetőbbre mérséklődött. Visszatértem a munkába, majd az egyik nap lehajoltam (óvatosan, mert hajolni sem éppne jó) kikötni a cipőfűzőm, ismét beszorult a levegő a szívemhez ugyanoda mint július végén, azonban kb. 2 perc alatt elmúlt, de a fájdalom ismét fokozódott ezáltal, a hátam is szokott eléggé sajogni a lapockámnál, illetve a levegővétel is gyakran szúr bal oldalon, és folyamatosan érzem a bal oldalamban hónalj alatt is a fájdalmat, és a bordámon a szívemnél, enyhe nyomásra is. Hasi ultrahangon is voltam hátha amiatt lennének a panaszaim, de negatív lett. Jelenleg Aflamin 100 mg-ot szedek reggel és este, illetve Pantoprazole protonpumpa gátlót írtak fel próbaként, ha esetleg a reflux okozná, de egyik sem bizonyul hatásosnak, így ezeket valószínűleg abbahagyom, mert nem a legegészségesebb egyik sem. Készült gerinc MR felvétel is, sérv nem látszódott rajta, holnap viszem az idegsebésznek hogy nézze át a felvételeket. Kardiológiára jövőhéten megyek. Olvastam a herpes zosterről is, a szám mellett az állam bal oldalon már majdnem 2 hónapja tele van gyulladt pattanásszerű pontokkal, ami jelenleg hámlik, viszont még mindig vannak gyulladt részek, teát elég nehezen akar elmúlni, bőrgyógyásznál nem voltam még ezzel, eddig nem gondoltam hogy lehet összefüggés. Nincs olyan csúnya mint az interneten fellelhető övsömörről készült képek, milyen orvoshoz tudnék menni aki ezt a lehetőséget is kivizsgálja, kell e vérvizsgálat a herpesz vírus kivizsgálásához (VZV vizsgálat)? Amennyiben egyik orvos sem talál semmit, nagyon tanácstalan leszek hogy hová forduljak a továbbiakban, mert így 27 évesen nem tudom a napi teendőimet sem csinálni, sehová eljárni a fájdalomtól, és ez elég elkeserítő. Köszönettel.

Megválaszolt
Kategóriák: Gyógygombák

Válasz

  1. Dr. Fachet
    2019. Október 15.

    Tisztelt Hölgyem!

    Köszönjük bizalmát, hogy hozzánk fordult kérdésével. A történtek után fontos, hogy a légmell véglegesen meggyógyuljon, ez egy ideig pihenést, kíméletet, majd kis léptékű, fokozatos terhelést kíván. Az idegsebész és bőrgyógyász véleményezése fontos, de ezek negatív eredménye után érdemes volna az Ön tartását korrigálni (vélhetően szükséges) és ajánljuk a Buteyko-módszer megismerését, elsajátítását.
     
    Reméljük a segítségére lehettünk, tisztelettel kívánunk Önnek jobbulást, mielőbbi gyógyulást
    Dr Fachet orvosi csapata