Kérdés

Segítene a kiértékelésben?

2019. 03.14 történt egy anyajegy műtétem. 2019.04.11 megérkezett a szövettan eredmény legyen szíves segíteni a kiértékelesben. Szövettani leírás A teljes egészében feldolgozott bőrrészlet centrumában szimmetrikus compound szerkezetű focalisan regresszív jeleket mutató zömmel fészke naevocytás daganat látható. Az epidermális fészkek megnyúlt egymással helyenként horizontális jelleggel összeolvadó hámcsapok mentén helyezkednek el. A tumorsejtek random atípiával jellemezhető néhol kissé megnyúltak pigmentartalmúk relatíve magas. Osztodás nem észlelhető. Az epidermális komponens jelentősen túlér oldaliranyban a dermalison. Ki67-tel a daganatos fészekben 10%alatti a proliferációs aktivitás. A helyenként relatíve kifejezett pagetoid jelleggel terjedő naevus sejtek méltán A IHC reakcióval is jól feltűntethetők. Kimetszés az épben történt. Malignitásra utaló szöveti jelek nem látható. Vélemény :Regressziós jeleket mutató dysplasticus naevus

Megválaszolt
Kategóriák: Gyógygombák

Válasz

  1. Dr. Fachet
    2019. Április 17.

    Tisztelt Hölgyem!

    Köszönjük megtisztelő bizalmát, hogy hozzánk fordult kérdésével! A festékes anyajegy eltávolítását követő szövettani eredmény megnyugtató, hiszen kizárta rosszindulatú folyamat jelenlétét. Mindezek mellett fontos lenne, hogy Ön meg tudja tartani/vissza tudja állítani szervezete egyensúlyát, de ehhez az Ön életvitelét átfogóan érintő, rendszerbe foglalt, komplex, holisztikus terápiás csomag nyújthatna megoldást. Amennyiben erre érdeklődés és nyitottság mutatkozna az Ön részéről, kérjük szíveskedjen jelezni felénk, hogy a segítségére lehessünk.

    A gyógygombák több hatásukon keresztül tudják támogatni az Ön szervezetét. Önnek a Fachet Vital Plus fogyasztását javasoljuk 2x1 kapszula/nap adagolásban, mely adag felemelhető szükség esetén 2x2 kapszulára (testsúlytól függően). A készítményt tartósan kell szedni, 4 hónap aktív szedést követően érdemes tartani egy 1 hónapos szünetet, majd ilyen ciklikussággal a terápiát folytatni 2x1 kapszula/nap fenntartó dózissal.

     

    Tisztelettel kívánunk Önnek jó egészséget

    Dr Fachet orvosi csapata

Kérdés

Apró csomó a nyakban. Mitévő legyek?

Tisztelt Doktor úr 4-5 évvel ezelött találtam egy apró csomót a nyakamban bal oldalt közvetlenül a kulcscsont felett. Azóta sem múlt el és folyton azon aggódom hogy talán komoly bajom lehet. Nem fáj , nem is változott a mérete, de van egy másik problémám ami az izzadás. Nyugalmi állapotban is nedves a hónaljam de ha mozgok (hidegben,melegben) folyton izzad. Tenyér méretű foltot hagy a polómon de más tünetet nem tapasztaltam nem szoktam betegeskedni. Ez is évek óta fennáló probléma és erre a tünetegyüttesre mindig azt találom online felületeken hogy rák. .Ezért is félek elmenni orvoshoz.(24éves vagyok) Válaszát előre is köszönöm.

Megválaszolt
Kategóriák: Gyógygombák

Válasz

  1. Dr. Fachet
    2019. Április 11.

    Tisztelt Uram!

    Köszönjük megtisztelő bizalmát, hogy hozzánk fordult kérdésével! Amennyiben panaszai nem múlnak vagy netán fokozódnak, haladéktalanul keresse fel háziorvosát, kezelőorvosát! A célzott kivizsgálás egyértelmű választ ad a kérdésére, amit távolból csak találgatni lehetne.

    Alapvetően fontos lenne, hogy Ön vissza tudja állítani szervezete egyensúlyát, de ehhez az Ön életvitelét átfogóan érintő, rendszerbe foglalt, komplex, holisztikus terápiás csomag nyújthatna megoldást. Amennyiben erre érdeklődés és nyitottság mutatkozna az Ön részéről, kérjük szíveskedjen jelezni felénk, hogy a segítségére lehessünk.

    Tisztelettel kívánunk Önnek jobbulást, jó egészséget

    Dr Fachet orvosi csapata

Kérdés

Hova forduljak ilyen esetben?

Fürdés közben a napokban egy kisebb, (nagyjából borsó méretű) csomót tapintottam ki a szemérem területemen, a hímvessző felett közvetlen. Külső bőrfelületileg nem látható, azonban tapintásra, nyomásra érezhető, a bőr alatt helyezkedik el. Érdemes ilyen esetben orvoshoz fordulni, és ha igen, konkrétan szakorvoshoz, avagy elég a háziorvosom felkeresni vele első körben? Vajon mi állhat a hátterében? 20/F

Megválaszolt
Kategóriák: Gyógygombák

Válasz

  1. Dr. Fachet
    2019. Április 9.

    Tisztelt Uram!

    Köszönjük megtisztelő bizalmát, hogy hozzánk fordult kérdésével. Elsőként mindenképpen azt javasoljuk, hogy keresse fel háziorvosát, aki indokolt esetben megfelelő szakrendelésre irányítja Önt.
     
    Tisztelettel kívánunk Önnek jó egészséget,
    Dr  Fachet orvosi csapata

Kérdés

Milyen ételeket fogaszthat és milyeneket nem?

Jó napot! Apukám 65éves férfi aki most esett át vastagbél daganat műtéten(teljesen eltávolították, laporoszkopos műtétje volt) ha egeszséges étrenden szeretne tovább élni, milyen ételeket fogaszthat és milyeneket nem? Kérném segítség, mert az orvosok csak pár dolgot sorolnak fel és ha ideje engedi kérnék bővebb tájékoztatást.Üdvözlettel, Timea.

Megválaszolt
Kategóriák: Gyógygombák

Válasz

  1. Dr. Fachet
    2019. Április 6.

    Tisztelt Hölgyem!

    Köszönjük megtisztelő érdeklődését! A daganatos betegség összetett probléma, számtalan külső és belső tényező befolyásolja a folyamatok alakulását. A gyógyulás esélyét rendszerbe foglalt, komplex holisztikus terápia biztosíthatja leginkább, mely a klasszikus és a komplementer medicinát ötvözi, magában foglalja a táplálkozás, gyógynövények, a testmozgás, az életvitel újragondolását és a lelkigyakorlatokat (természetesen az életkor és a fizikai állapot figyelembevételével). Ugyanis a lelki tényezők alapvető törvényszerűségek mentén befolyásolják a fizikai test folyamatait. Édesapjának mindenképpen a makrobiotikus táplálkozást ajánljuk, de azon kívül megkerülhetetlen a felsorolt elemek mindegyikének érintése.

    A gombakészítmények elsősorban az immunrendszer erősítésével segíthetnek (nagyon hatékonyan), bár számos egyéb jótékony hatásuk is van. Daganatos betegség esetén a Fachet Vital Basic nevű, 4 különféle gombát tartalmazó terméket ajánljuk, 2x4 kapszula/nap adagolásban. Minden bevételt javasolt kiegészíteni alkalmanként 500mg C-vitamin bevitelével (nem liposzómás C-vitamin, hanem tabletta formátumú), a felszívódás javítása érdekében. A készítményt tartósan kell szedni, 4 hónap aktív szedést követően érdemes tartani egy 1 hónapos szünetet, majd ilyen ciklikussággal a terápiát folytatni. A termék fogyasztását mielőbb célszerű megkezdeni, s fontos tudni, hogy segíthet semlegesíteni az esetleges sugár- és kemoterápia egyik legfenyegetőbb szövődményét, a hasmenés/étvágytalanság/hányás okozta testsúly vesztést.

    Meghatározó, hogy a gyógymódok, kiegészítő/gyógytermékek alkalmazása is tudatosan, tematikus rendbe foglaltan történjen, mert a gyógygombák vagy a táplálkozás csupán egy-egy "szeletét" képezik a szükséges terápiának, melyek akár áttét esetén is alkalmazhatók. Amennyiben a személyre szabott holisztikus terápia iránt Édesapja ill. Ön érdeklődne, kérjük szíveskedjen jelezni felénk!

    Tisztelettel kívánunk jobbulást Édesapjának

    Dr Fachet orvosi csapata


Kérdés

Doktor Úr mit tud tanácsolni?

Segítséget szeretnék kérni édesanyám emlődaganatával kapcsolatosan. 4 cm daganatot találtak a mellében, mely a medence, a bordacsontra, valamint a csigolyákra áttétet adott. Lágyszövetet nem érint áttét. A daganat jellege: ösztrogénnel és progeszteronnal 100 %-ban jelölődnek, , 3+ intenziással, HER 2 negatív, p53-al egy-egy sejt jelölődik, E-cadherinnel negítv, K67 helyenként meghaladja a 14 %-ot. Diagnózis: Carcinoma lobulare invasivum mammea Az onkoteam a műtétet nem javasolta, hanem az infúziós kemoterápiát indítaná el, viszont az onkológus hormongyógyszert, csonterősítő mellett gyógyszeres kezeléssel kezdené a terápiát. A kérdésem: milyen prognózisra lehet számítani csontáttét esetében. A kezelések mellett a fő daganattal miért nem kezdenek valamit? Tudom, hogy a gyógyulásra nincs esély, de meddig lehet egy ilyen betegség lefolyását elnyújtani, ha jól reagál a kezelésrekre: Köszönettel: Judit

Megválaszolt
Kategóriák: Gyógygombák

Válasz

  1. Dr. Fachet
    2019. Március 26.
    Tisztelt Hölgyem!
     
    Köszönjük megtisztelő bizalmát, hogy hozzánk fordult kérdésével. A leírt állapot sajnos már egy előrehaladott folyamatról árulkodik, amely nem jó prognózisú.
    A részletek ismerete nélkül nem tudjuk megmondani Önnek, miért nem merül fel a műtét.
    Egy daganatos betegség nem biztos, hogy gyógyíthatatlan, de a gyógyulásnak van egy kulcsa és egy feltétele. A kulcs a változás - minden életterületen, amely a fizikai test működését elhangolja, zavarja. A feltétel, hogy ne legyen már visszafordíthatatlan a folyamat.

    A daganatos betegség összetett probléma, számtalan külső és belső tényező befolyásolja a folyamatok alakulását. A gyógyulás esélyét rendszerbe foglalt, komplex holisztikus terápia biztosíthatja leginkább, mely a klasszikus és a komplementer medicinát ötvözi, magában foglalja a táplálkozás, gyógynövények, a testmozgás, az életvitel újragondolását és a lelkigyakorlatokat (természetesen az életkor és a fizikai állapot figyelembevételével). Ugyanis a lelki tényezők alapvető törvényszerűségek mentén befolyásolják a fizikai test folyamatait. Meghatározó, hogy a gyógymódok, kiegészítő/gyógytermékek alkalmazása is tudatosan, tematikus rendbe foglaltan történjen, mert a gyógygombák is csupán egy "szeletét" képezik a szükséges terápiának, melyek áttét esetén is alkalmazhatók. Amennyiben a személyre szabott holisztikus terápia iránt Önök érdeklődnének, kérjük szíveskedjen jelezni felénk!

     

    Tisztelettel kívánunk jobbulást Édesanyjának

    Dr Fachet orvosi csapata

Kérdés

Okozhat orrvérzést?

Tisztelt Doktor Úr! 2017 Őszén, Szédüléssel és hányással bekerültem a sürgősségire. Infúziót kaptam, kivizsgáltak, a diagnózis az volt, hogy idegi alapon lettem rosszul! A további hetekben jártam magánúton orvosnál, kivizsgáltak, MR is készült. Arlevert tablettát kellene szednem, de tartok tőle. Ha visszatér a szédülésem olyankor beveszek egyet, egyet és szedem pár napig. Az elmúlt másfél évben kb. tízszer szédültem ismét. Most viszont megijedtem. Síelésn,este töményeztünk (nem szoktam) reggel nem csak szédültem, hanem pár másodpercre a látásomat is elveszítettem. Másnapos nem voltam. Az lenne a kérdésem, hogy a látásvesztést okozhatta e a pálinka? Az Arlevert tabletta mellett,neha-neha fogyaszthato e alkohol? (pezsgő,bor,aperolspric,semmi tömény! ) Az Arlevert okozhat e Orrvérzést? Amikor szedem, többször vérzett már az orrom. Válaszát előre is köszönöm!

Megválaszolt
Kategóriák: Gyógygombák

Válasz

  1. Dr. Fachet
    2019. Március 24.

    Tisztelt Hölgyem!

    Köszönjük érdeklődését. Javasoljuk, hogy legyen szíves a készítmény betegtájékoztatóját tanulmányozni, melyből valamennyi kérdésére választ kaphat.
    Az Arlevert mellett nem lehet alkoholt fogyasztani, okozhat látászavarokat és akár az orrvérzéssel is összefüggésbe hozható.

    Fontos lenne, hogy Ön vissza tudja állítani szervezete egyensúlyát, de ehhez az Ön életvitelét átfogóan érintő, rendszerbe foglalt, komplex, holisztikus terápiás csomag nyújthatna megoldást. Amennyiben erre érdeklődés és nyitottság mutatkozna az Ön részéről, kérjük szíveskedjen jelezni felénk, hogy a segítségére lehessünk.

    Tisztelettel kívánunk Önnek jó egészséget

    Dr Fachet orvosi csapata

Kérdés

Szeretném a javaslatát kérni

Tisztelt Doktorúr! Tanácsot szeretnék Öntől kérni! Nagyon sokat olvastam a témában, ami bevallom kicsit kezdett összezavarni már. 39 éves vagyok, miómával és polippal diagnosztizáltal, sok évnyi szenvedés és sikertelen gyógyszeres kezelés után a műtét mellett döntöttem. A petefészkek szerepével, fontosságával tisztában vagyok, kérdésem az lenne mi alapján dönt az orvos, vagy kérhetem-e, hogy a méhnyak megmaradjon vagy eltávolításra kerüljön? Az eltávolítást kockázatosabbnak írták le az idegek sérülése miatt, vizelet visszatartás,t székletürítést és szexuális vágyat is negatívan befolyásolja, viszont ha megmarad ott a méhnyakrák kockázata, ami szintén elég gyakori. Ön mit javasolna? Válaszát előre is nagyon köszönöm! Tisztelettel

Megválaszolt
Kategóriák: Gyógygombák

Válasz

  1. Dr. Fachet
    2019. Március 24.

    Tisztelt Hölgyem!

    Köszönjük megtisztelő bizalmát, hogy hozzánk fordult kérdésével. Alapvető hozzáállás kell legyen, hogy kellő biztonsági zónával, de a lehető legminimálisabb legyen a beavatkozás, a szöveteltávolítás. Ezt az alapelvet annak figyelembevételével lehet tartani, hogy mi a konkrét szituáció, az elváltozások elhelyezkedése, azok anatómiai viszonyai milyen mozgásteret adnak a sebésznek.
    Azt tanácsoljuk, egyeztessen a sebésszel, hogy a lehetőségekhez mérten minél többet tartson meg illetve kérjen szakvéleményt másik sebésztől is, hogy lát-e esetleg valamilyen más megoldást.

    Egyebekben az orvosi kezelések mellett alapvetően fontos lenne, hogy Ön vissza tudja állítani szervezete egyensúlyát, de ehhez az Ön életvitelét átfogóan érintő, rendszerbe foglalt, komplex, holisztikus terápiás csomag nyújthatna megoldást. Amennyiben erre érdeklődés és nyitottság mutatkozna az Ön részéről, kérjük szíveskedjen jelezni felénk, hogy a segítségére lehessünk.

    Tisztelettel kívánunk Önnek jobbulást
    Dr Fachet orvosi csapata

Kérdés

Kérem legyen szíves tájékoztatni arról, hogy mi lehet a baj?

Tisztel doktor úr! Panaszaim évekkel ezelőtt kezdődtek de nem foglalkoztam vele. KB 1 hónapja erősebb hasmenés után rosszul lettem majd felkerestem a háziorvosomat. Elkuldott vérvételre, vizelet vizsgálatra, uh ra, gasztroenterológia rá. Vervetelen kimutathato volt a hasnyálmirigy gyulladás. Uh jobb oldali Vesekovet illetve epehólyag polipot mutatott. Uh vizsgálat eredménye :cholesterolpolyposis, cholesystae. Calc. Renis l. D tovább lettem küldve gasztroenterológia rá ahol a gyomor nagygorbuleten bedomborodas volt látható biopszia megtortent eredmény 2 hónap múlva. CT vizsgálat is megtortent eredmény 1 hónap múlva lesz Mellkasrontgen folyamatban van. Panaszaim Hasam bal oldalán nem szuno tompa szorító szűrő fájdalom ami néha erősödik. Étvágytalanság, hányás, hányinger. Fogyás elmúlt 1 hónap alatt kB 10 kg. Fájdalom néha érezhető meg gyomor száj tajekon illetve derekam an valamint a hátam is szokott fájni és a vállam is Haspuffadas szinte már 1 pohár víztől is van. Hasmenés és székrekedés váltakozik Széklet néha sötét barna szinte fekete vért én nem láttam Benne néha világos sárga. Sajnos senki semmit nem mond hogy mi lehet a bajom Kérem legyen szíves tájékoztatni arról, hogy mi lehet a bajom mire számítsak. Sajnos háziorvosok sem ad konkrét tájékoztatás Ezek a csomók amiket találtak csak egy dolgot juttat eszembe.... Viszajelzeset köszönöm Lakatos istvan

Megválaszolt
Kategóriák: Gyógygombák

Válasz

  1. Dr. Fachet
    2019. Március 22.
    Tisztelt Uram!
     
    Köszönjük megtisztelő érdeklődését! Konkrét vizsgálati eredmények híján csupán találgathatnánk, így inkább nem foglalnánk állást kérdését illetően, mert számtalan különféle probléma állhat a háttérben.
    Amennyiben Ön úgy gondolja, hogy a tanácsainkkal, készítményeinkkel a segítségére lehetünk, a kivizsgálások befejeztével legyen szíves elküldeni a diagnózisát.
     
    Tisztelettel kívánunk Önnek jobbulást, mielőbbi gyógyulást
    Dr Fachet orvosi csapata