Kérdés

Kérhetem a tanácsát?

Tisztelt Doktor Úr! 27 éves nő vagyok, panaszaim februárban kezdődtek, 1 hétig beteg voltam ( rázta a hideg a hátam, lázas is voltam pedig nem szoktam, égett a mellkasom levegővételkor, nagyon köhögtem szárazon még a gyógyulás után 1 héttel is), majd azt vettem észre hogy légvételre enyhén szúr a jobb mellem körül, és a jobb lapockámnál. Másnap röntgent készítettek, kiderült hogy jobb tüdőcsúcson lett egy spontán 10 mm-es légmellem, mellyel csak pihentettek, felszívódás után kiengedtek a kórházból. Ezután 1 hétig még otthon voltam, mert nehezemre esett beszélni is, hamar elfáradtam. A pihenő után újra mentem dolgozni, azonban mellkasi panaszaim továbbra is voltak (néha rosszabbak mint amikor megvolt a légmellem), véletlenszerűen itt-ott nyomódott/szúrt a mellkasom, ilyenkor fizikai nyomásra is nagyon érzékeny volt az a rész. Közben visszamentem a tüdőgondozóba, készítettek CT-t, azt mndták a tüdőm rendben van, elküldtek reumatológushoz. Július elején mentem, ott vizsgálat nélkül felírtak Zadex fájdalomcsillapítót, amit amíg szedtem szinte teljesen tünetmentes lettem. Miután 2 hét alatt elfogyott, visszatértek a panaszaim pár napon belül, majd egy délután a szívemnél úgy beszorult a levegő, hogy 2 óra múlva sem múlt el, tehát ismét sürgősségi, megállapították hogy ismét egy jobb tüdőcsúcsi már 14 mm-es spontán légmell. 3 nap kórházi pihenés után röntgen alapján azt mondták felszívódott, így kiengedtek. Ez volt július végén, egész augusztusban olyan fájdalmaim voltak (nyilallott a mellkasom, a bal oldalamon azóta sem tudok aludni mert a bal mellem alatti bordaív folyamatosan fáj, és nyomásra is érzékeny, levegővételre is gyakran szúrt) a mellkasomban, hogy a mosdóba is nehezemre esett kimenni, ez augusztus 30-án alábbhagyott, többet tudtam picivel mozogni, viszont a fájdalom ugyanúgy megmaradt, csak elviselhetőbbre mérséklődött. Visszatértem a munkába, majd az egyik nap lehajoltam (óvatosan, mert hajolni sem éppne jó) kikötni a cipőfűzőm, ismét beszorult a levegő a szívemhez ugyanoda mint július végén, azonban kb. 2 perc alatt elmúlt, de a fájdalom ismét fokozódott ezáltal, a hátam is szokott eléggé sajogni a lapockámnál, illetve a levegővétel is gyakran szúr bal oldalon, és folyamatosan érzem a bal oldalamban hónalj alatt is a fájdalmat, és a bordámon a szívemnél, enyhe nyomásra is. Hasi ultrahangon is voltam hátha amiatt lennének a panaszaim, de negatív lett. Jelenleg Aflamin 100 mg-ot szedek reggel és este, illetve Pantoprazole protonpumpa gátlót írtak fel próbaként, ha esetleg a reflux okozná, de egyik sem bizonyul hatásosnak, így ezeket valószínűleg abbahagyom, mert nem a legegészségesebb egyik sem. Készült gerinc MR felvétel is, sérv nem látszódott rajta, holnap viszem az idegsebésznek hogy nézze át a felvételeket. Kardiológiára jövőhéten megyek. Olvastam a herpes zosterről is, a szám mellett az állam bal oldalon már majdnem 2 hónapja tele van gyulladt pattanásszerű pontokkal, ami jelenleg hámlik, viszont még mindig vannak gyulladt részek, teát elég nehezen akar elmúlni, bőrgyógyásznál nem voltam még ezzel, eddig nem gondoltam hogy lehet összefüggés. Nincs olyan csúnya mint az interneten fellelhető övsömörről készült képek, milyen orvoshoz tudnék menni aki ezt a lehetőséget is kivizsgálja, kell e vérvizsgálat a herpesz vírus kivizsgálásához (VZV vizsgálat)? Amennyiben egyik orvos sem talál semmit, nagyon tanácstalan leszek hogy hová forduljak a továbbiakban, mert így 27 évesen nem tudom a napi teendőimet sem csinálni, sehová eljárni a fájdalomtól, és ez elég elkeserítő. Köszönettel.

Megválaszolt
Kategóriák: Gyógygombák

Válasz

  1. Dr. Fachet
    2019. Október 15.

    Tisztelt Hölgyem!

    Köszönjük bizalmát, hogy hozzánk fordult kérdésével. A történtek után fontos, hogy a légmell véglegesen meggyógyuljon, ez egy ideig pihenést, kíméletet, majd kis léptékű, fokozatos terhelést kíván. Az idegsebész és bőrgyógyász véleményezése fontos, de ezek negatív eredménye után érdemes volna az Ön tartását korrigálni (vélhetően szükséges) és ajánljuk a Buteyko-módszer megismerését, elsajátítását.
     
    Reméljük a segítségére lehettünk, tisztelettel kívánunk Önnek jobbulást, mielőbbi gyógyulást
    Dr Fachet orvosi csapata

Kérdés

Ez okozhat mellrákot vagy esetleg bőrrákot?

Tisztelt Doktorúr! Pár napja észrevettem az egyik mellemen egy pattanásnak tűnő dolgot, de nem igazán foglalkoztam vele. Ma, amikor jobban megnéztem, egy sötét pontot láttam a közepében, egyértelműen olyan votl, mint egy akné. Próbáltam kinyomni, de a nyomásra csak vér távozott belőle. Aztán egy steril orvosi tűvel próbáltam “kipiszkálni”, majd újra megnyomni, de szinten csak vér távozott, majd sokadik próbálkozásra kevés genny (mint általában a pattanásoknál). Viszont a folyamat végére maradt egy “lyuk”, benne mélyen sötét felszín, mint egy benőtt szortuszo vagy ilyesmi. Édesanyám ápolónő, azt hiszem, tetran kenőccsel párakötést tett rá. Megijedtem, hogy akár komolyabb következménye is lehet ennek. A kérdésem az lenne, hogy ez okozhat mellrákot vagy esetleg bőrrákot?

Megválaszolt
Kategóriák: Gyógygombák

Válasz

  1. Dr. Fachet
    2019. Október 13.

    Tisztelt Hölgyem!

    Köszönjük bizalmát, hogy hozzánk fordult kérdésével. Amit Ön csinált, az nem okozhat rákot, bár házilag, nem steril eszközökkel nem tanácsos ilyen beavatkozásokat végezni. Bármilyen gyanú esetén ajánlott szakember segítségét kérni, aki megfelelő felszereléssel és körülmények között tud ellátást nyújtani.
    A szervezet erősítéséhez, roborálásához a Fachet Vital Plus nevű gyógygomba-termék fogyasztását javasoljuk 2x1 kapszula/nap adagolásban, mely adag felemelhető szükség esetén 2x2 kapszulára (testsúlytól függően). A készítményt tartósan kell szedni, 4 hónap aktív szedést követően érdemes tartani egy 1 hónapos szünetet, majd ilyen ciklikussággal a terápiát folytatni 2x1 kapszula/nap fenntartó dózissal.

     

    Tisztelettel kívánunk Önnek jó egészséget
    Dr Fachet orvosi csapata

Kérdés

A jobb alkaromba pedig izomrángást tapasztalok. Dohányzás miatt lehet?

Tisztelt Professzor Úr! 27 éves vagyok. Elég régóta dohányzom. Egyik napról a másikra elkezdtem nagyon köhögni. Valami mindig irritál és köhögök. Száraz köhögés. A jobb alkaromba pedig izomrángást tapasztalok. Egyéb tünetem nincs. Kérem mi hamarabbi válaszát. Előre is köszönöm.

Megválaszolt
Kategóriák: Gyógygombák

Válasz

  1. Dr. Fachet
    2019. Október 11.
    Tisztelt Uram!
     
    Köszönjük bizalmát, hogy hozzánk fordult kérdésével. Az Ön által írt panaszok tisztázására mielőbbi orvosi szakvizsgálatot javasolunk és elsődleges lenne a dohányzás abbahagyása. Végleg. Az egészséges fiatal szervezetet tünkreteszi, s mivel nem azonnal, hanem akár több éves/évtizedes késéssel okoz problémát, sokáig úgy tűnik büntetlenül lehet folytatni. De ez nem igaz, mert a következmények megkerülhetetlenül jelentkeznek...
    A kivizsgálás alapján célzott terápia segíthet az állapot rendezésében, ami támogatható pl. a gyógygombákkal. Önnek a Fachet Vital Plus fogyasztását javasoljuk 2x1 kapszula/nap adagolásban, mely adag felemelhető szükség esetén 2x2 kapszulára (testsúlytól függően). A készítményt tartósan kell szedni, 4 hónap aktív szedést követően érdemes tartani egy 1 hónapos szünetet, majd ilyen ciklikussággal a terápiát folytatni 2x1 kapszula/nap fenntartó dózissal.

     

    Fontos lenne, hogy Ön vissza tudja állítani szervezete egyensúlyát, de ehhez az Ön életvitelét átfogóan érintő, rendszerbe foglalt, komplex, holisztikus terápiás csomag nyújthatna megoldást. Amennyiben erre érdeklődés és nyitottság mutatkozna az Ön részéről, kérjük szíveskedjen jelezni felénk, hogy a segítségére lehessünk.

    Tisztelettel kívánunk Önnek jobbulást, jó egészséget

    Dr Fachet orvosi csapata

Kérdés

PCO-ra és inzulin rezisztenciára is szeretnék tanácsot kérni

Édesapamnak pár éve szívinfarktusa volt, emellett COPD beteg. Milyen gyógygombát ajánlana az Ő részére? Valamint PCO-ra és inzulin rezisztenciára is szeretnék tanácsot kérni, melyik gyógygomba lenne a legmegfelelőbb? Köszönettel. Andrea

Megválaszolt
Kategóriák: Gyógygombák

Válasz

  1. Dr. Fachet
    2019. Október 7.

    Tisztelt Hölgyem!

    Köszönjük bizalmát, hogy hozzánk fordult kérdéseivel! Mindegyik egy olyan összetett állapotra vonatkozik, amelynek a megoldásához nem lesz elegendő önmagában valamilyen gyógyszer vagy gyógynövény, bár ezek mind segíthetik a tünetek enyhítését. 
    A gomba-készítmények közül - a kiegészítő terápiák sorában - mindkettőjüknek a Fachet Vital Plus fogyasztását javasoljuk 2x1 kapszula/nap adagolásban, mely adag felemelhető szükség esetén 2x2 kapszulára (testsúlytól függően). A készítményt tartósan kell szedni, 4 hónap aktív szedést követően érdemes tartani egy 1 hónapos szünetet, majd ilyen ciklikussággal a terápiát folytatni 2x1 kapszula/nap fenntartó dózissal.
    Édesapjának ezen felül figyelmébe ajánlanánk a bőséges folyadékfogyasztást, napi rendszerességű mozgást, a Buteyko-módszer elsajátítását és alkalmazását, valamint a Kaqun víz fogyasztását.
    A PCO és az inzulinrezisztencia vonatkozásában fordulatot hozhat a célzott makrobiotikus táplálkozás, a rendszeres testmozgás, az eperfalevél tea vagy kapszula és a 125-130 ppm Preventa víz fogyasztása.

    Egyebekben fontos lenne, hogy mindenki vissza tudja állítani szervezete egyensúlyát, de ehhez az illető életvitelét átfogóan érintő, rendszerbe foglalt, komplex, holisztikus terápiás csomag nyújthatna megoldást. Amennyiben erre érdeklődés és nyitottság mutatkozna az Önök részéről, kérjük szíveskedjen jelezni felénk, hogy a segítségükre lehessünk.

    Tisztelettel kívánunk Önöknek jobbulást, jó egészséget

    Dr Fachet orvosi csapata


Kérdés

Mit jelent a vesekéreg elvékonyodása?

Tisztelt Doktor Úr! Mit jelent a vesekéreg elvékonyodása? Vezethet e halálhoz? Mivel lehet kezelni? Válaszát előre is köszönöm.

Megválaszolt
Kategóriák: Gyógygombák

Válasz

  1. Dr. Fachet
    2019. Október 3.

    Tisztelt Hölgyem!

    Köszönjük bizalmát, hogy hozzánk fordult kérdésével. A vesekéreg elvékonyodásának hátterében a vizelet elfolyásának tartós akadályoztatása miatti tartós nyomásfokozódás áll. Ennek számos oka lehet, amit fontos mielőbb tisztázni és lehetőség szerint megoldani. Kezeletlen esetben olyannyira elvékonyodhat a kéregállomány, hogy a vese nem képes vizeletet termelni, így a kiválasztó, méregtelenítő funkcióját sem tudja ellátni. Nem feltétlenül betegség idézi elő, így sajnos sokáig rejtve maradhat és olykor már csak előrehaladott állapotban kerül felismerésre. 
    Urológiai gondozás, és a kiváltó oknak megfelelő terápia indokolt.
     
    Tisztelettel kívánunk jobbulást
    Dr Fachet orvosi csapata

Kérdés

Labor eredményem a következő. Mit tanácsol?

Tumor marker labor eredményemen CEA < 0,5 ug/L érték Megjegyzés Dohanyos 0-5 ug/I Nem dohányzom Köszönettel

Megválaszolt
Kategóriák: Gyógygombák

Válasz

  1. Dr. Fachet
    2019. Szeptember 30.

    Tisztelt Hölgyem!

    Köszönjük levelét. Kérjük, szíveskedjen megírni, hol tart a kivizsgálás, milyen terápia alkalmazása történt vagy várható, hogy célzottan lehessünk a segítségére.
     
    Köszönettel várjuk válaszát
    Dr Fachet orvosi csapata

Kérdés

Krónikus limfoid leukémia. Milyen kezelés javasolható állapotom kezelésére?

Tisztelt Szakértő! 63 éves vagyok, pár hónapja krónikus limfoid leukémiával diagnosztizáltak. Lymphociták jelenleg kb. 20 ezer/ 60 % - megfigyelési státusz. Az elmúlt fél évben szaporodtak a duzzadt nyirokcsomóim, még nem műtéti nagyságra. Keresgélem a lehetséges megoldásokat az állapotomra, és miután a legutóbbi tipp a Dr. Fachet-féle kezelési irány felé vezetett, kérdezném az Ön javaslatát/válaszát az állapotom kezelésére. A komplex holisztikus terápiával kapcsolatban szívesen egyeztetnék. Előre is köszönettel: H.Miklós

Megválaszolt
Kategóriák: Gyógygombák

Válasz

  1. Dr. Fachet
    2019. Szeptember 28.

    Tisztelt Uram!

    Köszönjük megtisztelő érdeklődését! A gyógygombák több úton támogathatják a szervezetet (pl. gyulladásos folyamatok mérséklése, az immunrendszer harmonizálása, a szervezet oxigénfelhasználásának javítása), de gyógyulást önmagukban szintén nem hozhatnak. Daganatos betegségek kezelésére a Fachet Vital Defense Basic nevű terméket szoktuk ajánlani, de vérképzőszervi érintettség esetén nagy körültekintéssel. Ennek oka, hogy a gombák befolyásolják az immunrendszer működését. S, bár a kóros immunfolyamatokat a gombák nem támogatják, mindenképpen óvatosságra van szükség!   A gombák szedése csak akkor javasolt, amennyiben nem zajlik célzott immunműködést gátló (immunszupresszív) kezelés, mert ebben az esetben a gombakészítmények ill. valamennyi immunerősítő fogyasztása ellenjavallt!

    Javasolt adagolás:

    1. hét: reggel 1 kapszula Fachet Vital Basic + 500mg C-vitamin (tabletta formátumú) a gombapoliszacharidák felszívódásának elősegítésére

    2. hét: (amennyiben a gombák fogyasztása nem okozott zavart) az adag felemelhető 2x1 kapszulára naponta + 2x500mg C-vitamin (tabletta formátumú)

    3. hét: (amennyiben a gombák fogyasztása nem okozott zavart) reggel 2, este 1 kapszula Fachet Vital Basic + 2x500mg C-vitamin (tabletta formátumú)

    4. héttől: (amennyiben a gombák fogyasztása nem okozott zavart) 2x2 kapszula naponta + 2x500mg C-vitamin (tabletta formátumú)

    Amennyiben a gombák fogyasztása továbbra sem okozott zavart, ez lehet a fenntartó adag. Javasolt 4 hónap szedés után 1 hónap szünetet tartani és ezt hosszú távon újra és újra megismételni.

    A daganatos betegség összetett probléma, számtalan külső és belső tényező befolyásolja a folyamatok alakulását. A gyógyulás esélyét rendszerbe foglalt, komplex holisztikus terápia biztosíthatja leginkább, mely a klasszikus és a komplementer medicinát ötvözi, magában foglalja a táplálkozás, a gyógynövények, a testmozgás, az életvitel újragondolását és a lelkigyakorlatokat (természetesen az életkor és a fizikai állapot figyelembevételével). Ugyanis a lelki tényezők alapvetően befolyásolják a fizikai test folyamatait. Mindennek törvényszerűségei vannak, s a felsorolt elemek rendezése, összehangolása elengedhetetlen a gyógyuláshoz. A gyökeres változtatásokra azért van szükség, mert e nélkül a szervezet nem tud megszabadulni azoktól a romboló hatásoktól, amelyek a háttérben állnak.

    Meghatározó, hogy a gyógymódok, kiegészítő/gyógytermékek alkalmazása is tudatosan, tematikus rendbe foglaltan történjen, mert a gyógygombák csupán egy "szeletét" képezik a szükséges terápiának, melyek akár áttét esetén is alkalmazhatók. Amennyiben a komplex holisztikus terápia iránt Ön érdeklődne, privát levélben tájékoztatjuk a részletekről.

    Tisztelettel kívánunk Önnek jobbulást, jó egészséget 

    Dr Fachet orvosi csapata

Kérdés

Lehet-e a véralvadás gátlóból csak felet szedni a Serrapeptaiz mellé?

Tisztelettel kérdezem Önt, hogy ha szedem az Eliquis véralvadás gátló gyógyszert, akkor szedhetem-e a Serrapeptaiz -t? Többek között az izületi problémáim miatt is szeretném szedni. Lehet-e a véralvadás gátlóból csak felet szedni a Serrapeptaiz mellé? Vagy a szívritmus zavarom miatt adott véralvadás gátlót el lehet hagyni, ha Serrapeptaizt szedek? Köszönöm a válaszát. Irén

Megválaszolt
Kategóriák: Gyógygombák

Válasz

  1. Dr. Fachet
    2019. Szeptember 26.

    Tisztelt Hölgyem!

    Köszönjük bizalmát, hogy hozzánk fordult kérdésével, de a Serrapeptáz nem a mi termékünk, s ennek a terméknek a megfelelő dokumentációja hiányában nem tudunk kérdésére válaszolni, javasoljuk forduljon a gyártóhoz, forgalmazóhoz.
    Engedelmével megjegyezzük, hogy az Eliquis egy modern, kiváló készítmény, amelyet lecserélni egy bizonytalan hatású/gyártású termékre rejt némi kockázatot.
     
    Tisztelettel kívánunk Önnek jó egészséget
    Dr Fachet orvosi csapata