Kérdés

Milyen gomba szedhető így?

Autoimmun betegségre(reumatoid arthiritis) milyen gomba szedhető úgy, hogy mellette 20m metotrexát NAMAXIR injekciót kapok hetente egyszer?

Megválaszolt
Kategóriák: Gyógygombák

Válasz

 1. Dr. Fachet
  Prof. Dr. Fachet József MD. PhD. orvosi csapata Rákkutató, immunológus, kórélettanász
  2018. December 14.

   Tisztelt Hölgyem!

  Köszönjük megtisztelő érdeklődését! Korrekten közelítve kérdését gyógyulást a gombakészítményektől önállóan nem ígérhetünk, de a tüneteket képesek lehetnek jótékonyan befolyásolni több módon is. Pl. a gyulladásos folyamatok mérséklése, az immunrendszer harmonizálása, a szervezet oxigénfelhasználásának javítása mind javíthatják az életminőséget.

  A tünetek enyhítésére a Fachet Vital Plus nevű készítmény fogyasztását javasoljuk 2x1 kapszula/nap adagolásban, amennyiben nem zajlik célzott immunműködést gátló (immunszupresszív) kezelés, mert ebben az esetben a gombakészítmények ill. valamennyi immunerősítő fogyasztása ellenjavallt! Vagyis nem az autoimmun folyamat képez ellenjavallatot, hanem az immunműködést gátló gyógyszer alkalmazása. Amennyiben nincs ütközés, a készítményt tartósan kell szedni, 4 hónap aktív szedést követően érdemes tartani egy 1 hónapos szünetet, majd ilyen ciklikussággal a terápiát folytatni.

  Mivel egészségünket érintően számtalan külső és belső tényező befolyásolja a folyamatok alakulását, a gyógyulás esélyét rendszerbe foglalt, komplex terápia biztosíthatja leginkább, mely a klasszikus és a komplementer medicinát ötvözi, magában foglalja a táplálkozás, gyógynövények, a testmozgás, az életvitel újragondolását és a lelkigyakorlatokat. Ugyanis a lelki tényezők alapvetően befolyásolják a fizikai test folyamatait. Amennyiben Ön egy ilyen holisztikus terápiás program iránt érdeklődne, és a segítségére lehetünk, kérjük szíveskedjen jelezni felénk!

  Tisztelettel kívánunk Önnek jobbulást

  Dr Fachet orvosi csapata

Kérdés

Szeretné kipróbálni a gyógygombákat. Javaslatot kérhetünk?

Tisztelt Doktor úr/hölgy! Feleségemet 2017. 03.-ik hónapban szűrték ki az éves alkalmassági vizsgán. Bal tüdőn a tüdőkapunál VI. segmentumban 60mm átmérőjű, helyenként egyenetlen kontúrú, nyúlványos képlet látható, amely az aortával, a pulnalis erekkel és a pleurával összefügg. Szövettan: Adenocarcinoma pulmonis infiltráló részletei a TTB-s szövethengerben. Más lokalizációban malignitásra metastasisra utalóradiofarmakonakkumláció nem detektálható. Élettani értékek. diff. csökkenés nem észlelhető. Sebészet: nem műthető. Javasolt neoadjuváns Taxán- Platina kemo. Első vonalbeli IV.CDDP- TXT 4 alkalommal majd 60 sugár 30 részletben. A daganat csökkemt 4x3,3 cm- re. 5 hónap múlva az ellenőrző CT-n a daganat5,4x4,3 cm. 7. hó 17.-étől 9 db másodvonalban Pemetrexed monoterápia. Ebből 3-at tudott felvenni, nagyon rosszul lett. Ízületei begyulladtak és dagadtak, a májfunkciók rosszak lettek ,a szív frkvencia megnőtt130- ra Az amúgy is alacsony nyomás még lejjebb ment. 85/55-re. Kardiológus kezelés. közben a daganat jelentős mértékű progressziója látható.A laesio és az általa okozott attelectásia együttes legnagyobb átmérője 10cm. Áttét nem észlelhető Jelenleg 3. vonal 3. Optivo 240mg 3.-ik kezelésen esett át. A daganat kiszűrésekor elkezdte szedni a Culevitet, a D és C vitamint a propoliszt és méhpempőt, szőlőmag kivonatot. Másfél év után a Culevitet ami egyébként nagyon jó erőben tartotta, abba kellett hagyni, mert olyan gyomorsavat csinált. Egyébként is nőtt mellette a daganat. Most Avemart szed helyette, de nem veszünk észre semmit a hatásából. Szeretné kipróbálni a gyógygombákat. Javaslatot kérünk. Közben 5 kilót fogyott de jó az étvágya és a közérzete. Előre is köszönjük! Szilágyi Sándor

Megválaszolt
Kategóriák: Gyógygombák

Válasz

 1. Dr. Fachet
  Prof. Dr. Fachet József MD. PhD. orvosi csapata Rákkutató, immunológus, kórélettanász
  2018. December 13.

  Tisztelt Uram!

  Köszönjük megtisztelő érdeklődését!  A daganatos betegség összetett probléma, számtalan külső és belső tényező befolyásolja a folyamatok alakulását. A gyógyulás esélyét rendszerbe foglalt, komplex holisztikus terápia biztosíthatja leginkább, mely a klasszikus és a komplementer medicinát ötvözi, magában foglalja a táplálkozás, gyógynövények, a testmozgás, az életvitel újragondolását és a lelkigyakorlatokat (természetesen az életkor és a fizikai állapot figyelembevételével). Ugyanis a lelki tényezők alapvető törvényszerűségek mentén befolyásolják a fizikai test folyamatait.

  A gombakészítmények elsősorban az immunrendszer erősítésével segíthetnek (nagyon hatékonyan), bár számos egyéb jótékony hatásuk is van. Daganatos betegség esetén a Fachet Vital Basic nevű, 4 különféle gombát tartalmazó terméket ajánljuk, 2x4 kapszula/nap adagolásban. Minden bevételt javasolt kiegészíteni alkalmanként 500mg C-vitamin bevitelével (nem liposzómás C-vitamin, hanem tabletta formátumú), a felszívódás javítása érdekében. A készítményt tartósan kell szedni, 4 hónap aktív szedést követően érdemes tartani egy 1 hónapos szünetet, majd ilyen ciklikussággal a terápiát folytatni. A termék fogyasztását mielőbb célszerű megkezdeni, s fontos tudni, hogy segíthet semlegesíteni az esetleges sugár- és kemoterápia egyik legfenyegetőbb szövődményét, a hasmenés/étvágytalanság/hányás okozta testsúly vesztést.

  Meghatározó, hogy a gyógymódok, kiegészítő/gyógytermékek alkalmazása is tudatosan, tematikus rendbe foglaltan történjen, mert a gyógygombák csupán egy "szeletét" képezik a szükséges terápiának, melyek áttét esetén is alkalmazhatók. Amennyiben a személyre szabott holisztikus terápia iránt Felesége és Ön érdeklődne, kérjük szíveskedjen jelezni felénk!

  Tisztelettel kívánunk jobbulást Feleségének

  Dr Fachet orvosi csapata

Kérdés

Tisztelettel kérdezem, hogy mi az Önök véleménye?

Doppler vizsgálaton voltam,. ahol a következő dg. írták le, bár a doktornő elismerte, hogy nem tudja, hogy mi az amit a doppler kimutat. 45x38x20 mm-es echomentes, belső csillámló echokat is tartalmazó éles kontúrú képlet. valamint több vele közlekedő több kis 10-12 mm-es átmérőjü kerekeded echomentes képlet is megfigyelhető.

Megválaszolt
Kategóriák: Gyógygombák

Válasz

 1. Dr. Fachet
  Prof. Dr. Fachet József MD. PhD. orvosi csapata Rákkutató, immunológus, kórélettanász
  2018. December 13.

  Tisztelt Hölgyem!

  Köszönjük megtisztelő bizalmát! Kérjük pontosan írja le a tüneteit, panaszait, a leletet és a vizsgálat irányát, mert doppler vizsgálatot a koponya ereitől az alsó végtagi erekig kiterjedően testszerte lehet végezni. Mindez talán segíthet, bár a leírást jelen formájában mi sem tudjuk értelmezni.
   
  Tisztelettel kívánunk Önnek jó egészséget
  Dr Fachet orvosi csapata

Kérdés

Melyik gombával tudnám elősegíteni?

Tisztelt Professzor Úr! Non-Hodgkins limfómám van csontvelői érintettséggel, most nyugalmi állapotban. Túlvagyok a kemoterápiás kezelésen. Melyik gombával tudnám elősegíteni, hogy ez az állapot minél tovább megmaradjon. Válaszát előre is köszönöm. Üdvözlettel: Somogyi Edit

Megválaszolt
Kategóriák: Gyógygombák

Válasz

 1. Dr. Fachet
  Prof. Dr. Fachet József MD. PhD. orvosi csapata Rákkutató, immunológus, kórélettanász
  2018. December 12.

  Tisztelt Hölgyem!

  Köszönjük megtisztelő érdeklődését! A gyógygombák több úton támogathatják a szervezetet (pl. gyulladásos folyamatok mérséklése, az immunrendszer harmonizálása, a szervezet oxigénfelhasználásának javítása), de gyógyulást önmagukban szintén nem hozhatnak. Daganatos betegségek kezelésére a Fachet Vital Defense Basic nevű terméket szoktuk ajánlani, de limfomák esetén nagy körültekintéssel. Ennek oka, hogy a gombák befolyásolják az immunrendszer működését. S, bár a kóros immunfolyamatokat a gombák nem támogatják, mindenképpen óvatosságra van szükség!   A gombák szedése csak akkor javasolt, amennyiben nem zajlik célzott immunműködést gátló (immunszupresszív) kezelés, mert ebben az esetben a gombakészítmények ill. valamennyi immunerősítő fogyasztása ellenjavallt!

  Javasolt adagolás:

  1. hét: reggel 1 kapszula Fachet Vital Basic + 500mg C-vitamin (tabletta formátumú) a gombapoliszacharidák felszívódásának elősegítésére

  2. hét: (amennyiben a gombák fogyasztása nem okozott zavart) az adag felemelhető 2x1 kapszulára naponta + 2x500mg C-vitamin (tabletta formátumú)

  3. hét: (amennyiben a gombák fogyasztása nem okozott zavart) reggel 2, este 1 kapszula Fachet Vital Basic + 2x500mg C-vitamin (tabletta formátumú)

  4. héttől: (amennyiben a gombák fogyasztása nem okozott zavart) 2x2 kapszula naponta + 2x500mg C-vitamin (tabletta formátumú)

  Amennyiben a gombák fogyasztása továbbra sem okozott zavart, ez lehet a fenntartó adag. Javasolt 4 hónap szedés után 1 hónap szünetet tartani és ezt hosszú távon újra és újra megismételni.

  A daganatos betegség összetett probléma, számtalan külső és belső tényező befolyásolja a folyamatok alakulását. A gyógyulás esélyét rendszerbe foglalt, komplex holisztikus terápia biztosíthatja leginkább, mely a klasszikus és a komplementer medicinát ötvözi, magában foglalja a táplálkozás, a gyógynövények, a testmozgás, az életvitel újragondolását és a lelkigyakorlatokat (természetesen az életkor és a fizikai állapot figyelembevételével). Ugyanis a lelki tényezők alapvetően befolyásolják a fizikai test folyamatait. Mindennek törvényszerűségei vannak, s a felsorolt elemek rendezése, összehangolása elengedhetetlen a gyógyuláshoz.

  Meghatározó, hogy a gyógymódok, kiegészítő/gyógytermékek alkalmazása is tudatosan, tematikus rendbe foglaltan történjen, mert a gyógygombák csupán egy "szeletét" képezik a szükséges terápiának, melyek akár áttét esetén is alkalmazhatók. Amennyiben a komplex holisztikus terápia iránt Ön érdeklődne, kérjük szíveskedjen jelezni felénk, hogy a segítségére lehessünk!

  Tisztelettel kívánunk Önnek jó egészséget    

  Dr Fachet orvosi csapata


Kérdés

Mi a teendö ilyenkor vagy ne szedjem?

Azt vettem eszre hogy eg kapszula felnyomta a vérnyomásom nagyon megijedtem.mi a teendö ilyenkor vagy ne szedjem? a basic tipsú

Megválaszolt
Kategóriák: Gyógygombák

Válasz

 1. Dr. Fachet
  Prof. Dr. Fachet József MD. PhD. orvosi csapata Rákkutató, immunológus, kórélettanász
  2018. December 10.
  Tisztelt Hölgyem!
   
  Köszönjük kérdését, visszajelzését! A gombáknak ilyen hatása nem ismert, hasonló esetre még soha nem volt példa. A jótékony hatásuk kialakulásához is hosszabb időre van szükség, így vélhetően nem ez okozta a vérnyomás kiugrását.
  Javasoljuk, hogy esetleges egyéb gyógyszerek, készítmények bevételéhez képest időben tolja el 1-2 órával a Fachet kapszulák bevételét. Ha a vérnyomás kiugrás megismétlődne és az egyértelműen a Fachet készítményekkel lenne összefüggésbe hozható, hagyja abba azok szedését.
   
  Reméljük készítményünk az Ön segítségére lesz! Tisztelettel kívánunk Önnek jó egészséget
  Dr Fachet orvosi csapata

Kérdés

Javasolja a gyógygombát? Segítene a szedés?

Üdvözlöm! Mindkét tüdőlebenyben 1-1rákos daganat volt, melyeket 1 lapaloszkópos műtéttel eltávolítottak. Megelőzés képpen 3 kemot írták elő. Az elsőt már megkaptam, de sajnos két nap múlva nem tudtam lábra állni. A csípő, térd, boka ízületek, a comb és lábszár csontok elviselhetetlenül fájtak. Jelenleg is csak erős fájdalomcsillapító és magne b 6 segítségével létezem. Javasolja a gyógygombát? Segítene a szedés? Köszönöm szépen ha válaszol!

Megválaszolt
Kategóriák: Gyógygombák

Válasz

 1. Dr. Fachet
  Prof. Dr. Fachet József MD. PhD. orvosi csapata Rákkutató, immunológus, kórélettanász
  2018. December 10.

  Tisztelt Hölgyem!

  Köszönjük megtisztelő érdeklődését! A daganatos betegség összetett probléma, számtalan külső és belső tényező befolyásolja a folyamatok alakulását. A gyógyulás esélyét rendszerbe foglalt, komplex holisztikus terápia biztosíthatja leginkább, mely a klasszikus és a komplementer medicinát ötvözi, magában foglalja a táplálkozás, gyógynövények, a testmozgás, az életvitel újragondolását és a lelkigyakorlatokat (természetesen az életkor és a fizikai állapot figyelembevételével). Ugyanis a lelki tényezők alapvető törvényszerűségek mentén befolyásolják a fizikai test folyamatait.

  A gombakészítmények elsősorban az immunrendszer erősítésével segíthetnek (nagyon hatékonyan), bár számos egyéb jótékony hatásuk is van. Daganatos betegség esetén a Fachet Vital Basic nevű, 4 különféle gombát tartalmazó terméket ajánljuk, 2x4 kapszula/nap adagolásban. Minden bevételt javasolt kiegészíteni alkalmanként 500mg C-vitamin bevitelével (nem liposzómás C-vitamin, hanem tabletta formátumú), a felszívódás javítása érdekében. A készítményt tartósan kell szedni, 4 hónap aktív szedést követően érdemes tartani egy 1 hónapos szünetet, majd ilyen ciklikussággal a terápiát folytatni. A termék fogyasztását mielőbb célszerű megkezdeni, s fontos tudni, hogy segíthet semlegesíteni az esetleges sugár- és kemoterápia egyik legfenyegetőbb szövődményét, a hasmenés/étvágytalanság/hányás okozta testsúly vesztést. 

  Meghatározó, hogy a gyógymódok, kiegészítő/gyógytermékek alkalmazása is tudatosan, tematikus rendbe foglaltan történjen, mert a gyógygombák csupán egy "szeletét" képezik a szükséges terápiának, melyek áttét esetén is alkalmazhatók. Amennyiben a személyre szabott holisztikus terápia iránt Ön érdeklődne, kérjük szíveskedjen jelezni felénk!

  Tisztelettel kívánunk Önnek jobbulást    

  Dr Fachet orvosi csapata

Kérdés

Segíthet a készítmény?

Nagyon jó barátom nem kissejtes tüdőrakban szenved. 3 kemoterápias kezelés után enni egyáltalan nem tud állando hanyingere van. Kijön belőle az étel ha megis megtud enni 2 falatot. Inni ritkan tud és csak kortyokat. Segítene e rajta a gyogygomba.

Megválaszolt
Kategóriák: Gyógygombák

Válasz

 1. Dr. Fachet
  Prof. Dr. Fachet József MD. PhD. orvosi csapata Rákkutató, immunológus, kórélettanász
  2018. December 9.

  Tisztelt Hölgyem!

  Köszönjük megtisztelő érdeklődését! Kérdés, hogy Barátjánál mennyire előrehaladott állapotról van szó. Engedelmével összefoglalnánk a legfontosabb tudnivalókat. A daganatos betegség összetett probléma, számtalan külső és belső tényező befolyásolja a folyamatok alakulását. A gyógyulás esélyét rendszerbe foglalt, komplex holisztikus terápia biztosíthatja leginkább, mely a klasszikus és a komplementer medicinát ötvözi, magában foglalja a táplálkozás, gyógynövények, a testmozgás, az életvitel újragondolását és a lelkigyakorlatokat (természetesen az életkor és a fizikai állapot figyelembevételével). Ugyanis a lelki tényezők alapvető törvényszerűségek mentén befolyásolják a fizikai test folyamatait.

  A gombakészítmények elsősorban az immunrendszer erősítésével segíthetnek (nagyon hatékonyan), bár számos egyéb jótékony hatásuk is van. Daganatos betegség esetén a Fachet Vital Basic nevű, 4 különféle gombát tartalmazó terméket ajánljuk, 2x4 kapszula/nap adagolásban. Minden bevételt javasolt kiegészíteni alkalmanként 500mg C-vitamin bevitelével (nem liposzómás C-vitamin, hanem tabletta formátumú), a felszívódás javítása érdekében. A készítményt tartósan kell szedni, 4 hónap aktív szedést követően érdemes tartani egy 1 hónapos szünetet, majd ilyen ciklikussággal a terápiát folytatni. A termék fogyasztását mielőbb célszerű megkezdeni, s fontos tudni, hogy segíthet semlegesíteni az esetleges sugár- és kemoterápia egyik legfenyegetőbb szövődményét, a hasmenés/étvágytalanság/hányás okozta testsúly vesztést. A kemoterápia beadásának napján ajánlott minden kiegészítő készítmény bevételének kihagyása!

  Meghatározó, hogy a gyógymódok, kiegészítő/gyógytermékek alkalmazása is tudatosan, tematikus rendbe foglaltan történjen, mert a gyógygombák csupán egy "szeletét" képezik a szükséges terápiának, melyek áttét esetén is alkalmazhatók. Amennyiben a személyre szabott holisztikus terápia iránt Barátja ill. Ön érdeklődne, kérjük szíveskedjen jelezni felénk!

  Tisztelettel kívánunk Barátjának jobbulást 

  Dr Fachet orvosi csapata

Kérdés

Szeretném most Öntől megkérdezni, hogy erre a próblémámra mi lehet a megoldás?

Tisztelt Doktor Úr! 22 éve élek Lupus, összervezeti izületi gyulladás ,vese károsodás,izom-ideg axon károsodás,magas vérnyomás, paizsmirigy alulműködés, és egyébb krónikus betegségekben. Kérdésem a következő: Hátul a farcsontom iszonyatos fájdalma miatt amely fel megy a gerincbe,az ágyékomba , le mindkét lábamba, és leblokkolok,egy lépést sem tudok tovább menni.Nagyon fáradékony vagyok, csak rövid távon tudok menni, pár lépés után le kell ülnöm, ha nincs ülő alkalmatosság, akkor az ájulás határán vagyok a farcsont fájdalom miatt. Ráadásul ahogy lemegy a fájdalom a lábaimba, azok elkezdenek zsibbadni is, és vizesek a lábaim is a vese betegség miatt.Kezelések nem használnak. Hiába mondom a kezelőorvosomnak, hogy kellene CT,vagy MR-t készíteni, nem válaszol rá, nem is kűld tovább sehova,mivel autoimmun beteg vagyok, és azon belül alakultak ki a fentiekben leírt betegségek. Szeretném most Öntől megkérdezni, hogy erre a próblémámra ortopédus vagy ideg gyógyász esetleg tudna segyteni ,megoldást találni? Vagy hova kihez lehetne fordulnom. Erős fájdalom csillapítókat /contramal,tramadol csepp/ szedek, gyulladás gátlót,és több, a betegségeimhez szükséges gyógyszereket. Köszönettel várom válaszát.

Megválaszolt
Kategóriák: Gyógygombák

Válasz

 1. Dr. Fachet
  Prof. Dr. Fachet József MD. PhD. orvosi csapata Rákkutató, immunológus, kórélettanász
  2018. December 9.

  Tisztelt Hölgyem!

  Köszönjük megtisztelő bizalmát, hogy hozzánk fordult kérdésével! A leírtak alapján belgyógyászati, esetleg reumatológiai vonalon lehetne az Ön számára enyhülést jelentő terápiát beállítani az autoimmun folyamat megfékezésére. Sajnos ez sem hozna gyógyulást, de a tünetek enyhítése is könnyebbséget jelentene.

  Korrekten közelítve kérdését gyógyulást a gombakészítményektől sem ígérhetünk, de a tüneteket képesek lehetnek jótékonyan befolyásolni több módon is. Pl. a gyulladásos folyamatok mérséklése, az immunrendszer harmonizálása, a szervezet oxigénfelhasználásának javítása mind javíthatják az életminőséget.

  A tünetek enyhítésére a Fachet Vital Plus nevű készítmény fogyasztását javasoljuk 2x1 kapszula/nap adagolásban, amennyiben nem zajlik célzott immunműködést gátló (immunszupresszív) kezelés, mert ebben az esetben a gombakészítmények ill. valamennyi immunerősítő fogyasztása ellenjavallt! Vagyis nem az autoimmun folyamat képez ellenjavallatot, hanem az immunműködést gátló gyógyszer alkalmazása. Amennyiben nincs ütközés, a készítményt tartósan kell szedni, 4 hónap aktív szedést követően érdemes tartani egy 1 hónapos szünetet, majd ilyen ciklikussággal a terápiát folytatni.

  Mivel egészségünket érintően számtalan külső és belső tényező befolyásolja a folyamatok alakulását, a gyógyulás esélyét rendszerbe foglalt, komplex terápia biztosíthatja leginkább, mely a klasszikus és a komplementer medicinát ötvözi, magában foglalja a táplálkozás, gyógynövények, a testmozgás, az életvitel újragondolását és a lelkigyakorlatokat. Ugyanis a lelki tényezők alapvetően befolyásolják a fizikai test folyamatait. Amennyiben Ön egy ilyen holisztikus terápiás program iránt érdeklődne, és a segítségére lehetünk, kérjük szíveskedjen jelezni felénk!

  Tisztelettel kívánunk Önnek jobbulást

  Dr Fachet orvosi csapata