Kérdés

Reflux,székrekedés?

Tisztelt Doktor Úr!

 Reflux probléma miatt írok. 2010 óta refluxos vagyok, tavaly műtéten estem át. Néhány hónapig minden  rendben volt.Azóta is voltak gyomorfekélyes panaszaim, jelenleg is éppen kiujulóban  van ismét. Gasztroenterológiai vizsgálatok egy részén már túl vagyok.Szövettanra most várunk.Szedem napi egyszer a probiotikumot , de nem sok változást érzek. Székletem van, de inkább szorulásra vagyok hajlamos. Érdemes lenne e a béltisztitó programot kipróbálnom?
Köszönöm szíves válaszát!  
L.Mónika
Megválaszolt
Kategóriák: Gyomorfájdalom, Reflux

Válasz

 1. Dr. Podlupszki
  Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
  2014. Január 2.

  Kedves Mónika,

  Természetesen  a béltisztitó program segít a refluxon, valamint a székrekedési problémáin. Nagyon oda kell figyelni a rostos ételek bevitelére, valamint a kellő folyadék elfogyasztására. A probiotikumot nyugodtan használja a béltisztitás alatt, és utána is.
   
  Üdvözlettel,
  Dr. Podlupszky Csaba

Kérdés

Befolyásolja, illetve javíthatja a Refluxot a CleanInside program?

T.Doktor úr!

36 éves vagyok és 3 hónapja refluxot diagnosztizáltak nálam. Gyomortükrözésnél mindent rendbe találtak,közepes mennyiségű savval.Napi 1 tabletta gyomornedv ellenálló tablettát szedek,illetve most próbálom a bázikus por fogyasztását.A kérdésem a következő: Ön szerint elmúlik-e a betegségem? Illetve a cleaninside béltisztítókúrát ajánlja-e erre a betegségre?

Köszönettel: Györgyi

Megválaszolt
Kategóriák: Gyomorfájdalom, Reflux

Válasz

 1. Dr. Podlupszki
  Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
  2013. December 10.

  Tisztelt Györgyi!

  Sajnos a Clean Inside program a reflux betegséget nem befolyásolja. A gyógyszerek szedése mellett ajánlom a szénsavmentes italok fogyasztását. Egyen naponta többször, de kisebb adagokat, lefekvés előtt 2-3 órával viszont már tilos az étkezés. 

  Tisztelettel,

  Dr. Podlupszki Csaba

Kérdés

Lehet végezni a béltisztitást gyomorfekély esetén?

Tisztelt Doktor Úr!

Köszönöm válaszát! Pénteken elmentem mindenféle kivizsgálásra, hétfőn pedig egy 3D UH-ramegyek. Ön szerint, ha gyomorfekélyem van (erre gyanakszanak, de csak dec közepén lesz tükrözés), a 3D UH ezt kimutatja? A beleim sincsenek rendben, bár a RTG ezt nme jelezte. A beleimre jó hatással lehet a colonx, igaz? Illetve az volna a kérdésem, hogy ha most szedek gyógyszert gyomorfekélyre, attól még végezhetem a Clean Inside programot (a belek tisztítására)?

Tisztelettel várom válaszát: Ildikó

Megválaszolt
Kategóriák: Gyomorfájdalom, Reflux

Válasz

 1. Dr. Podlupszki
  Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
  2013. Október 19.

  Kedves Ildikó!

  A gyomorfekély diagnosztizálásában a tükrözés a legpontosabb módszer, ha már gyógyszeres kezelés alatt áll, a decemberi időpontig biztosan be fog gyógyulni. A 3D-s ultrahangon, az igazat megvallva, nem tudom, hogy lehet-e látni a fekélyt, illetve, ha igen, akkor milyen pontossággal lehet meghatározni. A programot a kezelés alatt is lehet használni, de be kell tartani a minimum 2 órás intervallumot a gyógyszerek bevétele és a program használata között. A belekre a program biztosan jó hatással lesz. Még, amit ajánlanék, az a probiotikum szedése, napi 1 tabletta evés közben vagy után.

  Tisztelettel,

  Dr. Podlupszki Csaba

Kérdés

Az alábbi diagnózis alapján elkezdhetem a méregtelenítő programot?

Tisztelt Doktor Úr!

Szeretném elkezdeni a méregtelenitő programot, de vajon lehet-e nekem.Ha nem,akkor mit javasol helyette?
Nemrég voltam gyomortükrözésen, és a következő a diagnosis:
K9009 Coeliakia k.m.n,
K2970 Gastritis k.m.n
K2100 Gastrooesophagealis reflux,oesophagitissel

Gastroscopia szövettana:
I.cső: Duoedenum nyálkahártya:subtotalis boholyatrophia.Marsh grade III/b.
II.cső:Antrum:Gastritis chronica.Helocobacter pylori negativ.

Előre is köszönettel a segitségéért: Attila

Megválaszolt
Kategóriák: Gyomorfájdalom, Reflux

Válasz

 1. Dr. Podlupszki
  Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
  2013. Október 2.

  Kedves Attila!

  Nyugodtan elkezdheti a Clean Inside méregtelenítő kúrát. A refluxra sajnos nem lesz kihatással a program, azonban glutént nem tartalmaz, ha már esetleg a cöeliákia betegsége vérből is igazolódott.

  Tisztelettel Dr.Podlupszki Csaba


Kérdés

Alkalmazhatom-e a Clean Inside Programot az alábbi gyomor- és bélproblémáimra?

Tisztelt Doktor úr!

Az interneten találtam az Ön email címére, miközben a Clean Inside hatásait tanulmányoztam.
Nagyon tetszik a termék, de nem tudom,hogy én alkalmazhatom-e,mert gyomor és bél problémám van,,ja és reflux.Pontosan leírnám a diagnózist,ugyanis voltam gyomor és vastagbél tükrözésen december 28-án.
Nyelőcső alsó harmada hyperaemiás,cardia kerek,inkopletten zár,hámátmenet felázott,felette 2 quadransba 1-1,5 cm-es fibrines erosiosávok láthatók.2,5 cm-es kis hiatus hernia,fornix szabad.Gyomorban bő succus,nyálkahártya a corpusban és az antrumban hyperaemiás/biopsia/,perisztaltika végigkövethető,áthajlási redő ép.Pylorus kerek,bulbus és leszálló szárban bő epe.   ( Csak megjegyzem epehólyag évekkel ezelőtt eltávolítva)

Vélemény:Reluxoesophagitis Los Angeles B,Hiatus hernia,Pangstritis Antrumban chronocus aktiv lobos jelekkel-szövettan és Hp.eredménye folyamatban.(Még nincs meg az eredmény)
Jav.th: Controloc 2x40 mg,Domperidon EP 3x1,Venter este 1 tasak.
Ez a diagnózis évek óta fennáll.

Másik a béltükrözés diagnózisa:
Colonoscopos vizsgálat
Vélemény:Colitis chr.susp., Nodi haemorrh.-szövettan folyamatban.
Sajnos még cukros is vagyok, de az igazából nincs még kivizsgálva,mert a háziorvosom nem hajlandó terheléses vércukor vizsgálatra elküldeni.Diétáznom kell erre is és az Amaryl nevű gyógyszert szedem.
Szívgyógyszereket is szedek:Concor,Baymycard Preductal és Plavix

Várom szíves válaszát.

Tisztelettel és köszönettel: B. Antalné

Megválaszolt
Kategóriák: Gyomorfájdalom, Reflux

Válasz

 1. Dr. Podlupszki
  Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
  2013. Szeptember 1.

  Kedves Hölgyem!

  A leírtak alapján reflux betegségére , rekeszizomsérvére ill. szívbetegségére a Clean Inside kúra biztosan nem lesz kihatással. Ami az esetleges cukorbetegséget illeti, kis mértékben csökkentheti a cukorszintjét. Viszont mielőtt esetleg elkezdené a kúrát, mindenképpen várja meg a bél szövettani eredményét, mert ettől függően javasolt, vagy ellenjavasolt a Clean Inside fogyasztása.Ha a szövettani eredményét megkapja, kérem jelentkezzen!
  Köszönettel

  Dr. Podlupszki Csaba

Kérdés

Vastagbél tükrözés utáni fájdalmak

Kedves Doktor Úr! 3 nappal ezelőtt vastagbéltükrözésen estem át, amit több gasztroenterológus is javasolt visszatérő jobb oldali hasi fájdalom és változó székelési szokások miatt. Szívprobléma miatt a vizsgálatot fájdalomcsillapítás és bódítás nélkül végezték el rajtam, és a beleim egy szakasza nagyon kanyargós volt, emiatt rettenetes fájdalmaim voltak azon a részen. A vizsgálat 3 nappal ezelőtt történt, de még mindig nagyon fáj a hasam azon a szakaszon, ahol "megkínoztak", folyamatos jelleggel, néha lüktet, szúr is. A vizsgálat óta vérzést nem tapasztaltam, lázam nincs, többször volt székletem. A kérdésem az lenne, hogy normális -e, hogy 3 nappal a vizsgálat után is ilyen hasi fájdalmam van, mitől lehet, és mi a teendő vele. Nagyon aggódom, hogy valami maradandó károsodás történt, Ugye ha perforáció történt volna, már fény derült volna rá. Válaszát előre is nagyon köszönöm!

Megválaszolt
Kategóriák: Gyomorfájdalom, Reflux

Válasz

 1. Dr. Podlupszki
  Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
  -0001. November 30.
  Kedves Katalin,
   
  A fájdalmak indokoltak, azonban minden eltelt nappal enyhülniük kell.
  Nem hiszem, hogy perforációról szó lehet, ennek három napon belül már egyértelmű jelei lennének.
  Ha viszont a fajdalmai megmaradnak, és az intenzitásuk sem gyengül, mindenképpen keressen fel egy sebészt.
   
  Üdvözlettel,
  Dr. Podlupszki Csaba