Kérdés

Az elmúlt hetekben kezdődtek hasi panaszaim,hol bal-hol jobb oldali borda alatti maró érzéssel

Tisztelt Doktor Úr! 32 éves nemdohányzó nő vagyok. Az elmúlt hetekben kezdődtek hasi panaszaim,hol bal-hol jobb oldali borda alatti maró érzéssel. Rossz mozdulatnak tudtam be, mivel általában oldalt fekvő és ülő helyzetben jött elő, és a kellemetlen érzés csak pár pillanatig tartott. Az elmúlt pár napban viszont társult mellé étkezés után jelentkező böfögés, szegycsont körüli nyomásérzés, hátfájás, valamint gombócérzés a torkomban. Emiatt lassan enni sem merek. Egy hét múlva tudok háziorvoshoz menni, addig is az lenne a kérdésem,mivel enyhíthetném ezeket a panaszokat, illetve milyen betegségre utalhatnak a tünetek? Családomban előfordul a reflux, állhat ez a háttérben? Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel: Fné Renáta

Megválaszolt
Kategóriák: Gyomorfájdalom, Reflux

Válasz

 1. Dr. Podlupszki
  Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
  2018. Február 6.

  Kedves Renáta,

   Több betegségre, illetve hibás működésre is lehet gondolni az Ön esetében. Ebben a fázisban felelőtlenség lenne bármint mondani. Mindenképpen menjen el a háziorvosához, és kezdjék el mihamarabb a kivizsgálást.

   Üdvözlettel:

  Dr. Podlupszki Csaba

Kérdés

38 éves férfi vagyok, egy hónapja gyomorpanaszokkal küzdök

Tisztelt Doktor Úr, 38 éves férfi vagyok, egy hónapja gyomorpanaszokkal küzdök ( gyomorfájás, néha hányinger ) Mivel már 10 éve volt egy gyomortükrözésem, ahol refluxot és diónyi rekeszizomsérvet állapítottak meg, ezért elkezdtem a Nolplaza gyógyszert szedni, de a tüneteim nem szüntek meg, ezért időpontot kértem gasztrora és 3 napja újra átestem egy gyomortükrözésen, ahol semmi " komoly" eltérést nem találtak a refluxon kívül, ezért az orvos most omeprazolt és domperidont írt fel. Én úgy gondolom, hogy a Nolplaza is ugyanúgy kellett volna hasson, mint az új gyógyszer. Nagyon sok mindent olvastam a neten, de gondolom, hogyha egyéb probléma lett volna a gyomorban( daganat vagy esetleg Zollinger szindróma ) akkor ezt a tükrözésnél észrevették volna. Háziorvosom szerint egyéb teendő nincsen, minthogy szedjem a gyógyszereket és figyeljek oda, hogy mit, hogyan eszem. Ön szerint is lehetséges, hogy egy hónap gyógyszeres kezelés után még mindig tüneteim legyenek-és tényleg nyugodjak meg, mert a reflux okozza a tüneteket-sajnos mindig bebeszélek magamba mindenféle betegséget és a legapróbb tünetnél is a legrosszabbra gondolok? Válaszát előre is köszönöm.

Megválaszolt
Kategóriák: Gyomorfájdalom, Reflux

Válasz

 1. Dr. Podlupszki
  Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
  2017. December 8.

  Tisztelt László!

  Nyugodjon meg, a tükrözés során kiderül minden szervi elváltozás! Ha viszont a Nolpaza és az Omeprazol sem segít, akkor egyáltalán nem biztos, hogy reflux okozza a panaszait. Sőt, arra is érdemes gondolni, hogy lúgos refluxról van szó. Éppen ezért, igyon reggel, éhgyomorra citromos vizet, és egy ideig hagyja el az Omeprazolt, csak a Domperidont szedje.

  Remélem, ez segíteni fog,
  Dr. Podlupszki Csaba

Kérdés

Sok gyomorsav esetén mi a teendő?

Fiamnak nagyon sok a gyomorsava,nagyon sokszor meg akad a szilárdabb étel nyelőcsövében! Szeretném kérdezni,hogy mit tegyünk? Melyik terméket javasolják? Gyomor tükrözésen már voltunk,megállapitoták,hogy sok a gyomorsava!

Megválaszolt
Kategóriák: Gyomorfájdalom, Reflux

Válasz

 1. Dr. Fachet
  Prof. Dr. Fachet József MD. PhD. orvosi csapata Rákkutató, immunológus, kórélettanász
  2017. November 19.

  Tisztelt Hölgyem!

  Köszönjük megtisztelő érdeklődését! Az étkezés mennyiségének, minőségének és módjának megfelelő beállítása mellett a Fachet Vital Plus nevű termék fogyasztását javasoljuk 2x1 kapszula/nap adagolásban, mely adag felemelhető szükség esetén 2x2 kapszulára. A készítményt tartósan kell szedni, 4 hónap aktív szedést követően érdemes tartani egy 1 hónapos szünetet, majd ilyen ciklikussággal a terápiát folytatni. A gyógygombák fogyasztásától nem ígérhetünk 100%-os gyógyulást, de az állapot enyhítése várható. Fontos kiegészítő a rendszeres intenzív testmozgás bevezetése (min. 3-4 alkalom/hét) valamint javasoljuk a craniosacralis terápia kipróbálását.
   
  Tisztelettel kívánunk jó egészséget,
  Dr Fachet orvosi csapata

   

Kérdés

Reflux és genitális herpeszre hatásos a készítményük?

Üdvözlöm! Érdeklődnék, hogy reflux es genitális herpeszre hatásos lenne- e valamelyik készítményük? A javulás mennyi időn belül várható? Üdvözlettel Gizella

Megválaszolt
Kategóriák: Gyógygombák

Válasz

 1. Dr. Fachet
  Prof. Dr. Fachet József MD. PhD. orvosi csapata Rákkutató, immunológus, kórélettanász
  2017. Június 12.

  Tisztelt Hölgyem!

  Köszönjük megtisztelő érdeklődését! Elsősorban az immunrendszer erősítésére szolgáló Fachet termékek jótékonyan támogathatják a szervezetet abban, hogy a herpesz ne vagy csak ritkán okozzon panaszokat. Javasolt lenne a Fachet Vital Plus nevű készítmény fogyasztása 2x2 kapszula/nap adagolásban.
  A reflux vonatkozásában nem várható érdemi változás a gyógygombák fogyasztásától, de az immunrendszer erősítésére szolgáló 4 hónapos kúra választ adhat arra, hogy a refluxos tünetekben mutatkozik-e változás. Ez inkább a belső egyensúly megteremtésének szükségességét kívánja, melyről érdeklődés esetén szívesen adunk tájékoztatást.
   
  Tisztelettel kívánunk jobbulást,
  Dr Fachet orvosi csapata