Kérdés

Az irritábilis bél szindróma (IBS) súlyos betegség?

Kedves Dr. Podlupszki!
Azt szeretném kérdezni.hogy mi az az IBS? Ez súlyos?
Szép napot.
Csilla

Megválaszolt
Kategóriák: IBS

Válasz

 1. Dr. Podlupszki
  Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
  2014. November 18.

  Kedves Csilla!

  Az irritábilis bél szindróma, azaz az IBS a gyomor és bélrendszer funkcionális rendellenessége, amelyet hasi fájdalom, diszkomfort érzet, hasmenés, székrekedés vagy a kettő váltakozása és hasi feszülés, puffadás jellemez. Általában megkülönböztetik a hasmenéses és a székrekedéses irritábilis bél szindróma betegséget, IBS-t. Nem súlyos betegségről van szó, a beteg az elején a szakorvos által felírt gyógyszereket - néhány esetben antibiotikum szedése is szükséges - használja. Fontos a diéta és a táplálkozási szokások megváltoztatása: kerülni kell az alkoholt, a szénsavas üdítőket, a csípős-fűszeres ételeket és a kávét, így akár a tünetmentességet is el lehet érni. Ajánlom a probiotikumok fogyasztását, mivel a betegeknél a használata nagyon eredményes, segíti a bélflóra egyensúlyának visszaállítását.

  Tisztelettel,

  Dr. Podlupszki Csaba

   

Kérdés

Használhatom a swiss probiotikumot?

Kedves doktor úr,
IBS irritábilis bél szindróma betegségem van ez van a leletemen, azt mondta a kezelőorvosom szedjek probiotikumot tudná ajánlani-használhatom? ami jó erre? Semmi gyógyszert nem kaptam,mivel állitólag nagyon jó a probiotikum,valamint az a gondom még,hogy ha tej-tejterméket fogyasztok mindig is roszul vagyok nem is eszem,de ha még is akkor utána hasmenésem-hasgörcseim vannak.
Köszönöm megtisztelő válaszát
Üdvüzlettel
Gyula

Megválaszolt
Kategóriák: IBS

Válasz

 1. Dr. Podlupszki
  Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
  2014. Szeptember 6.

  Kedves Gyula,

  A probiotikumból naponta 2x1 tablettát vegyen be, ez segíti a bélflóra egyensúlyának visszaállítását, és az irritábilis bél szindróma (IBS) tüneteinek csökkentését. Ami a tejérzékenységet illeti, a háziorvosával kellene megbeszélni a szükséges vizsgálatokat.

  Üdvözlettel,

  Dr. Podlupszki Csaba


Kérdés

Ajánlott irritábilis bél szindróma (IBS) esetén a béltisztitás?

Kedves Doktor úr,
Pár napja rendeltem egy havi adag Cleaninside-t, mert irritábilis bél szindróma, azaz IBS-em van. Ma el is kezdtem használni, de a dobozon fel van tüntetve, hogy IBS esetén nem ajánlott, a használata, pedig Én erre szerettem volna használni. Az interneten is az irritábilis bél szindróma problémára ezt találtam. Most mitévő legyek? Miért nem jó erre a betegségre? Válaszát elöre is köszönöm.
Szép napot
Kovács Ferencné

Megválaszolt
Kategóriák: IBS

Válasz

 1. Dr. Podlupszki
  Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
  2014. Április 25.

  Kedves Kovács Ferencné,

  Aggodalomra semmi ok, a nyugalmi állapotú irritábilis bél szindróma (IBS) esetén a betegeknél kifejezetten előnyös a Natural Swiss termékek használata: általában pár napon belül javulást tapasztalnak. Érdemes odafigyelni a megfelelő táplálkozásra is, sokat segít a tünetmentesítésben. Ha az esetlegesen leromlott állapot miatt nem biztosítható a megfelelő táplálkozás, mindenképp forduljon orvoshoz az irritábilis bél szindróma (IBS) miatt.

  Tisztelettel,

  Dr. Podlupszki Csaba

Kérdés

Irritabilis bélszindtómát álapitott meg az orvos

Kedves Doktor! A naturalswiss oldalán található béltisztitó termékeket  kimondottan IBS-ban szenvedők  is használhatják,ajánlott?

Köszönöm megtisztelő válaszát.
Nagy József
Megválaszolt
Kategóriák: IBS

Válasz

 1. Dr. Podlupszki
  Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
  2014. Március 20.

  Kedves József,használhatja a terméket.A magas rost tartalma enyhiti,a tüneteket,figyelni kell a napi rost bevitelét,kerülni a puffasztó,bélgázt képző ételeket,valamint a folyadék bevitelére.

  Üdvözlettel
  Dr.Podlupszki Cs.