Kérdés

Az étvágytalanságot mi okozhatja?

Győrfi Ibolya vagyok és az unokámmal kapcsolatosan szeretnék egy pár kérdést ...5 éves és Edinának hívják a kislánynak nincsen étvágya és csak gyengén eszegeti az ételt ..vajon ezt az étvágytalanságot mi okozhatja? ...Az anyukája féregre gyanakszik ...ha lehetséges nagyon szépen megkérem a doktor urat ,hogy mit lehetne tenni ...az anyukája és mi a család nagyon aggódunk érte.Köszönöm, maradunk tisztelettel ...

Megválaszolt
Kategóriák: Parazita

Válasz

 1. Dr. Podlupszki
  Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
  2015. Július 1.

  Kedves Ibi!

  Az étvágytalanság nem biztos, hogy a bélférgek jelenlétére utal. A fogcsikorgatás, vakaródzás sokkal jellemzőbb tünet. Ajánlatos a széklet vizsgálata, ezzel megnyugszik az anyuka és a család is. Bátran ajánlom a NaturalSwiss ParasicJunior szörpöt, amely nem tartalmaz tartósítószereket, és gyógynövényekből tevődik össze.Nagyon jók a tapasztalatainka termékkel kapcsolatban.
  Ami a gyermek étvágytalanságát illeti, keressenek olyan vitaminkészítményeket, amelyek fokozzák az étvágyat. Érdemes legalább egy kis időre szüneteltetni az édesség fogyasztását, amit pótoljanak friss gyümölccsel. Az 5 éves kislány már nagyon értelmes, neki akár játszva, de leültetve is el lehet magyarázni a nem megfelelő táplálkozás miatt várható kellemetlenségeket.

   

  Tisztelettel,

   
  Dr. Podlupszki Csaba  

Kérdés

3-4 hónapja végbélnyílás körül viszketést érzek

Tisztelt Doktornő! Körülbelül 3-4 hónapja végbélnyílás körül ( pontosabban egy területre orientálódva ) viszketést érzek. Ezen a területen kicsit másabb színű is a bőr és másabb a tapintása is. A viszketési inger gyakorisága változó, de általában maximum 2 nap telik el úgy,hogy ne jelentkezzen a viszketés. Nem elviselhetetlen és legfeljebb 1 percen keresztül tart,de ami kicsit aggaszt, hogy nem múlik el. Fájdalom nincs. 30 éves férfi vagyok. Várom válaszát és esetleges segítségét!

Megválaszolt
Kategóriák: Parazita

Válasz

 1. Dr. Apostol
  Dr. Apostol Éva Bőrgyógyász-kozmetológus
  2015. Június 8.

  Kedves Érdeklődő!

  A viszketés a végbélnyílásnál a bélférgekre utalnak. Javaslom, konzultáljon a háziorvosával, valamint végezze el a béltisztító programot, és kérjen székletminta vizsgálatot. A viszketés enyhítésére a gyakori tisztálkodást, és a krémek használatát ajánlom, ezzel a végbélnyílás körüli gyulladás is megelőzhető.
   
  Üdvözlettel
   
  Dr. Apostol Éva

Kérdés

A székletemben furcsa dolgokat találtam

Tisztelt Dr. Podlupszki Csaba!

A székletemben találtam egy először féregnek gondolt hosszúkás, barna színű valamit. A háziorvos javaslatára Vermox-ot szedtem 3 napig, majd ezután egy gasztroenterológus javaslatára széklettenyésztés történt, amely negatív lett féregre. A hosszúkás nyálkák és fehér pöttyök továbbra is a székletemben voltak, így beutaltak végbéltükrözésre, ott sem találtak semmit. A probléma nem szűnik meg és normális választ sem kaptam erre, hogy mi lehet fehér a székletben és az a bizonyos nyálka és miért lehet végbélviszketésem néha. (egyébként laktózérzékeny vagyok). Üdvözlettel, Gabriella

Megválaszolt
Kategóriák: Parazita

Válasz

 1. Dr. Podlupszki
  Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
  2015. Január 20.

  Kedves Gabriella!

  Az Ön számára mindenképpen erősen ajánlott a béltisztító program elvégzése. Ennek segítségével a székletben található nyálkás fehér pöttyök, a bélféreg petéi is távoznak a szervezetéből.

  Tisztelettel,

  Dr. Podlupszki Csaba

Kérdés

Hosszú idő óta harcolok a parazitákkal

Tisztelt Doktor Úr!

 Kérem a segitségét az alábbiakban. Hosszú idő óta, jelen van sajnos a szervezetemben a székletemben a lapos fejű galand féreg. Már lassan két éve szedem a Natural Swis parazita elleni kapszulát, a rost anyagot.. stb... nagyon szépen hajtja is ki ezeket az élősködőket, de tünet mentességet nem sikerült elérnem ez idő alatt sem. Nem tudom ,meddig lehet ezt a terméket szedni, és mi az oka, hogy nem tisztulok ki ezektől az élősködőktől? Kérném tisztelettel az Őn segitségét, hogy van e valamilyen lehetőság, vagy módszer, hogy a szervezetem meg tisztuljon a parazitáktól? Tisztelettel várom a segitségét.
 Köszönettel: Monostoriné, Terike
Megválaszolt
Kategóriák: Parazita

Válasz

 1. Dr. Podlupszki
  Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
  2014. Augusztus 28.

  Kedves Terike!


  A Naturalswiss béltisztitó programot 3-hónapig ajánlott használni,utána szünetet kell tartani,legalább 5-6 hónapot.Volt esetleg székletminta vizsgálaton? Mindenféleképpen a táplálkozáson is kellene változtatni,kis időre kihagyni a húst,valamint a háziállatok-macska stb.mellőzését kellene megoldani,amik szintén problémát okoznak.

  Üdv.Dr.Podlupszki Csaba

Kérdés

Parazita ügyben keresem Önt

Tisztelt Doktor úr! !
Üdvözlöm,parazita ügyben keresem önt! ! !
Szeptemberben kezdődött minden,lezsibbadt az arcom bal oldala,remegés,rosszul lét követte,azt mondta az orvos,vírus telepedett az arcideg központra,kaptam vírusölő gyógyszert és antibiotikumot, talán 1 hét múlva lettem jobban,ez max 2 hétig tartott,aztán kezdődtek a szédülések,mindig balra forgó jellegű szédülés,különböző váratlan helyzetekben minden előzmény nélkül,december elejétől már 2-3 naponta ,december végére már napi szinten.,Januárban a munka helyemre mentőt hívtak,egy hétig feküdtem a neurológián,koponya mr a komoly dolgokat kizárta,ált.vérképem is nagyjából jó.,haza engedtek,szédülésem azóta szinte folyamatos,gerincem nagyon fáj a lapockáim között és a bal lapocka alatt,nehéz légzést is érzek.,a mai napon február 05 bekerültem a korházba, infekció osztályára,ahol csináltak,vér vizelet vizsgálatot,még nincs eredmény,már 3 napja hőemelkedésem is van,és 1 napja megy a hasam,ma itt a korházban elmentem wc-re,és láttam hogy véres a székletem,jobban megnézve láttam hogy fehér vékony mozgó férgek vannak benne, most adtam le széklet mintát is....   Kérdésem az hogy lehet-e minden tünetnek: bőrszárazság,szédülés,hányinger,izom-izületi,gerinc fájdalomnak,gyengeségnek,hőemelkedésnek a féreg az oka? ? ? mert egyenlőre semmit nem találnak ami igazolná az állapotomat.,várom mihamarabbi válaszát! ! ! !  
Nagyon köszönöm! ! ! Anita
Megválaszolt
Kategóriák: Parazita

Válasz

 1. Dr. Podlupszki
  Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
  2014. Február 2.
  Jó napot!

  Én nem vagyok infektológus, de amit még az egyetemi tanulmányaimból emlékszem, akkor ezeknek a panaszoknak a hátterében lehet a parazita is.

  További kitartást

   Dr.Podlupszki Csaba
                                    

Kérdés

Ajánlaná gyermekeimnek a Parasic Juniort?

Tisztelt Doktor Úr!

A Clean Inside kúrával kapcsolatban érdeklődöm. Magam három hete kezdtem el, mert több panaszom is volt a felsoroltakból, főképp aranyeres problémáim miatt vágtam bele. A program rendben megy, talán már valami javulást is  észlelek. Most az iránt érdeklődöm, hogy a Parasic juniort kezdjük-e el adni Ön szerint majdnem négy és öt éves  gyerekeinknek, akiknek nincsenek egyértelmű tünetei. A nagyobbik nagyon szereti az édességet, sokszor követeli, ami szerintem már túlzás, és az utóbbi időben többször fájt a feje. Más tünetet nem észleltünk nála. A kisebbik pedig néha vakarózik a feneke körül (naponta 1-2 szer). Székletük kinézetre normális, napi rendszerességgel.
Kérdésem az, hogy ha elindítok nekik egy egyhónapos kúrát, és esetleg nincs is bajuk, árthat-e nekik valamit a Parasic  Junior, vagy legfeljebb csak a pénzt dobtuk ki? Illetve, Ön szerint kezdjük el? És ha Ön úgy ítéli meg, hogy bajuk van,  elég-e nekik az egy hónapos kúra?
Várom válaszát, tisztelettel: Eszter

Megválaszolt
Kategóriák: Parazita

Válasz

 1. Dr. Podlupszki
  Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
  2013. Október 1.

  Kedves Eszter!

  A nagyobbik gyermeknek fejfájás oka véleményem szerint a túlzott édességfogyasztásban keresendő, mely később esetleg migrénné alakulhat. A kisebbik gyermeknél minden képen egy parazitális kivizsgálást végeztetnék, hogy nincsenek-e bélférgei. A Parasic  juniort nála próbálnám, a nagyobbiknál nem látom értelmét.

  Tisztelettel Dr. Podlupszki