Kérdés

20 cm -es bélférget szedtem ki az egy éves kis fiambó

Kedves Doktor Úr! 2 hete 20 cm -es bélférget szedtem ki az egy éves kis fiambol a gyerek orvosunk gyógyszert irt fel 2 szemet adtunk neki egymást követő este és távozott meg egy darab 15 cm körüli férget és egy széklet vizsgálatot végeztek ami negatív lett. És ezzel le is tudta a betegséget...... Lehet e a kisfiamba pete menjünk e szakorvoshoz alaposabb kivizsgálásra?

Megválaszolt
Kategóriák: Parazita

Válasz

 1. Dr. Podlupszki
  Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
  2016. November 27.

  Kedves Katalin,

  Annyit tudok tanácsolni, hogy én a magam részéről biztosan elvinném a fiam egy infektológushoz kivizsgálásra, mivel nagyon pici még a gyermek!

  Üdvözlettel:
  Dr. Podlupszki Csaba

Kérdés

Slimtea használata

Megkaptam a féregtelenítő teát de az elkészítéséről nincs sehol semmi .Kérem írják meg 1 bögre teához mennyi teafüvet kell tenni és azt is hogyan készítsem el.Főzni ,forrázni ,vagy hidegen áztatni kell.Köszönöm válaszukat előre is.

Megválaszolt
Kategóriák: Parazita

Válasz

 1. Dr. Rónay
  Dr. Rónay Barbara Dietetikus, alternatív gyógyász
  2016. November 17.

  Kedves Anna!

  A Slim Tea használata:  hagyományos módon leforrázni a teafiltert, 2,5- 3 deciliter vízzel.A link megnyitása után, bővebb termékleírást - használati útmutatót talál a termékről.

  http://www.meregtelenites-beltisztitas.com/termekek/belmukodes-szabalyozo-slim-tea/

  Üdvözlettel  Dr.Rónay barbara


Kérdés

Kislányomnál gilisztákat állapított meg az orvos

Üdvözlöm Doktor úr Ma voltunk a 7 éves kislányommal az orvoshoz,tegnap délutántól panaszkodik hasfájásra az orvos megállapitotta hogy gilisztás,felirta a vermax gyógyszert.Felmerült bennem a kérdés hogy milyen veszéjjel jár a hasfájás ,mire kell odafigyelni ,Vasárnap készülünk egy egésznapos kirándulásra ,hogy elmehetünk-e vagy inkább pihenjen itthol .? válaszát előre is köszönöm Aniko

Megválaszolt
Kategóriák: Parazita

Válasz

 1. Dr. Podlupszki
  Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
  2016. November 15.

  Üdvözlöm,

  Véleményem szerint a hasi fájdalmak nagy valószínűséggel elmúlnak, ha a panaszokat élősködő paraziták okozzák. Amennyiben a panaszai nem múlnak el, akkor újabb kivizsgálásra van szükség. És még valami: mértékletességet javasolok az édességfogyasztással kapcsolatban.Javasolnám, a gyógyszer használata alatt és után is a probiotikumos készítmény használatát.Az ilyen kis gyermekeknek részére, a kíméletesebb parazitaölő szörpöt javasolom.

  Üdvözlettel
  Dr. Podlupszki Csaba

Kérdés

Hosszú évek óta fennálló tünetem a végbél körüli viszketés

Tisztelt Szakértők! Hosszú évek óta fennálló tünetem a végbél körüli viszketés. Sajnos az éjszakai pihenésemet is zavarja. Sokszor esténként még a lábaimba is kisugárzik ez az irritáció nyugtalan feszültséget keltve. Természetesen sokféle végbélkenőcsöt kipróbáltam már - sikertelenül. Arra gondolok,hogy ezt valami góc tartja fenn a szervezetemben. Egyszer részt vettem egy alapos candida tisztítókúrán : hydrocolon terápia, parazitaellenes készítmények, klorofil stb. fogyasztásával. Ezután néhány hónapig jól éreztem magam, de sajnos a tüneteim visszatértek. A haspuffadás is gyakori nálam, főleg, ha gyümölcsöt eszem a nap folyamán. Tisztelettel köszönöm a tanácsaikat, javaslataikat. M. Márta

Megválaszolt
Kategóriák: Parazita

Válasz

 1. Dr. Podlupszki
  Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
  2016. November 12.

  Kedves Márta!

  Először is egy infektológiai kivizsgálásra lenne szüksége, hogy ezzel kiszűrjük az esetleges parazitafertőzést.Utánna javasolnám Önnél, a minimum 3 hónapos béltisztító kúra elvégzését, hogy a peték, a lerakódott bélsár is távozni tudjon.

  Tisztelettel:
  Dr. Podluszki Csaba

Kérdés

 Kedves Doktor úr! Szeretném megkérdezni az ANTI-PARAZITA önmagában szedve hasznos-e a bélférgek kiűzésére? Mi a véleménye a Vermox illetve Decaris gyógyszerek, alkalmazása, milyen gyakran kell szedni, hogy tartós tünet mentességet nyújtson? Válaszát előre is nagyon köszönöm! Üdvözlettel, 

Megválaszolt
Kategóriák: Parazita

Válasz

 1. Dr. Podlupszki
  Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
  2016. Október 15.

  Tisztelt Érdeklődő!

  Az antiparazita szerek elsősorban a megelőzésben kapnak szerepet. Ezzel szemben pld. a Vermox a már diagnosztizált parazitahátterű betegségek esetén ajánlott. 

  Üdvözlettel,
  Dr. Podlupszki Csaba