Kérdés

Érdemes-e béltisztító kúrát tartanom, ha a hasnyálmirigyem elsorvadt ?

Tisztelt doktor Úr! Érdemes-e béltisztító kúrát tartanom, ha a hasnyálmirigyem elsorvadt évek óta tartó krónikus gyulladás matt. A Water papillaszűkület miatt pangott bennem az összes emésztő enzim, tönkrement a felszívódás. A szűkület tágitása még 2002-ben történt. Diétázom - ROSTOK TILTVA vannak és szedek kreont, vitaminokat, mégis fogyok, székrekedésem már elviselhetetlen. Lehet óriási béltágulat,ujjommal érzem, ha felnyúlok, bélkövek nem jönnek ki, álciszták is lehetnek, éjjel és nappal nehezen viselhető fájdalmak miatt gyenge és fáradt vagyok. Több orvosnál kértem segítséget, nem kaptam megfelelőt, napról napra rosszabb a közérzetem, Kérem, ha érdemes, adjon tanácsot: A béltisztító rost segíthet-e vagy rosszabb lesz. köszönettel Sarolta 

Megválaszolt
Kategóriák: Rost

Válasz

 1. Dr. Podlupszki
  Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
  2018. Október 9.

  Kedves Sarolta!

  Nem tudom miért nem  tanácsolja a rost fogyasztását?
  Én kimondottan ajánlom a rost fogyasztását, akár kevesebb mennyiségben is,  amivel segítheti a széklet megfelelő távozását.
  Tisztelettel Dr.Podlupszki Csaba

Kérdés

A béltisztító rost használata alatt szedhetek más táplálékkiegészítőket?

Üdvözlöm! Ez a zselés, szivacsos massza (béltisztító rost) mennyiben gátolja a táplálékkiegészítők, vitaminok, ásványok felszívódását (mert elég sokat szedek)? Azokat is magába szívja, és nem tudnak hasznosulni? Vagyis a tisztító kúra alatt ne szedjünk vitaminokat, ásványokat stb.? Köszönettel: Sprok Zsuzsanna

Megválaszolt
Kategóriák: Rost

Válasz

 1. Dr. Podlupszki
  Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
  2016. Szeptember 12.

  Kedves Zsuzsanna!

  A Clean Inside® Béltisztító Program kizárólag természetes gyógynövény összetevőket tartalmaz, ebből adódóan nincs negatív hatással sem más táplálékkiegészítőkre, sem a gyógyszerek hatékonyságára. Arra kell csak ügyelni, hogy a megszokott gyógyszerek bevétele a rostital elfogyasztása előtt vagy után két óra különbséggel történjen meg. Súlyosabb betegség és a kezelés alatt célszerű a kezelőorvossal konzultálni a béltisztításról és a méregtelenítésről. A kúra ilyenkor orvosi felügyelettel történjen.

  Tisztelettel  Dr.Podlupszki Csaba

Kérdés

Bél kitüremkedések esetén javasolt-e a Clean Inside kúra?

Tisztelt Doktor Úr!

66 éves vagyok, Pécsett élek. Nálam kb. l5 éve egy feltöltétes bél rtg. vizsgálat alkalmával megállapították, hogy bél kiboltosulásaim vannak.
Közölték, hogy ilyen vizsgálatot a jövőben nem szabad végezni nálam.
Kérdésem, hogy a cleaninside kúra javasolt-e esetemben?
Gyakran érzem, hogy fel vagyok fújódva,fáradékonyság tör rám és a jobb bordaív alatt is érzek tompa fájdalmakat. Egy hete végbél viszketést éreztem és szeretném elkezdeni a kúrát.

Válaszát, tanácsát előre is köszönöm: Emi

Megválaszolt
Kategóriák: Rost

Válasz

 1. Dr. Podlupszki
  Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
  2013. November 5.

  Tisztelt Hölgyem!

  Az Ön esetében mindenképpen ajánlott a nagyobb mennyiségű rost bevitele, hogy ezzel is meggátolja a széklet bennmaradását a bél kitüremkedéseiben. A rostok az esetleges gyulladások kialakulásátis megelőzhetik. A Clean Inside program ebben segíthet, hiszen a por nagy mennyiségű rostot tartalmaz.

  Tisztelettel,

  Dr. Podlupszki Csaba

Kérdés

Mit jelent a méregtelenítés és mennyiben segít a rost használata?

Tisztelt Dr Úr!

Örömmel láttam a NaturalSwiss oldalán, hogy orvos is van már a szakértők között. Azért érdekes az Ön szerepe számomra, mert eddig nem láttam orvost, főleg gasztroenterológust , aki támogattam a méregtelenítő kúrákat. Ez amolyan természetgyógyász alkalmazás volt eddig. Mit jelent az, hogy méregtelenítés?
A bélrendszerben lerakódik bármilyen salakanyag? Azt el tudja távolítani bármilyen rost? A méregtelenítésre ott a máj és a vese. Megírná nekem, hogy mennyire tudományos ez a méregtelenítő kúra? Nagyon érdekel a véleménye.

Üdvözlettel: Béla

Megválaszolt
Kategóriák: Rost

Válasz

 1. Dr. Podlupszki
  Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
  2013. Október 8.

  Tisztelt Uram!

  A méregtelenítés elsősorban azt jelenti, hogy távoznak a bélből a lerakódott káros salakanyagok, másodsorban a rostok növelik a széklet térfogatát és ezzel serkentik a belek működését. Ezzel megakadályozzák a káros anyagok nagymértékű felszívódását, ami főként a vastagbéldaganatok megelőzésében kap szerepet. Ezen kívül, a méregtelenítés része a bél mikroflórájának helyreállítása, mely fontos szerepet játszik az immunrendszer problémamentes működésében is.

  Tisztelettel,

  Dr. Podlupszki Csaba


A kategória jelenleg üres

Ebben a kategóriában pillanatnyilag nem található kérdés.

Böngésszen tovább vagy tegye fel saját kérdését.


Küldjön be kérdést