Kérdés

A béltisztító rost használata alatt szedhetek más táplálékkiegészítőket?

Üdvözlöm! Ez a zselés, szivacsos massza (béltisztító rost) mennyiben gátolja a táplálékkiegészítők, vitaminok, ásványok felszívódását (mert elég sokat szedek)? Azokat is magába szívja, és nem tudnak hasznosulni? Vagyis a tisztító kúra alatt ne szedjünk vitaminokat, ásványokat stb.? Köszönettel: Sprok Zsuzsanna

Megválaszolt
Kategóriák: Rost

Válasz

 1. Dr. Podlupszki
  Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
  2016. Szeptember 12.

  Kedves Zsuzsanna!

  A Clean Inside® Béltisztító Program kizárólag természetes gyógynövény összetevőket tartalmaz, ebből adódóan nincs negatív hatással sem más táplálékkiegészítőkre, sem a gyógyszerek hatékonyságára. Arra kell csak ügyelni, hogy a megszokott gyógyszerek bevétele a rostital elfogyasztása előtt vagy után két óra különbséggel történjen meg. Súlyosabb betegség és a kezelés alatt célszerű a kezelőorvossal konzultálni a béltisztításról és a méregtelenítésről. A kúra ilyenkor orvosi felügyelettel történjen.

  Tisztelettel  Dr.Podlupszki Csaba

Kérdés

Bél kitüremkedések esetén javasolt-e a Clean Inside kúra?

Tisztelt Doktor Úr!

66 éves vagyok, Pécsett élek. Nálam kb. l5 éve egy feltöltétes bél rtg. vizsgálat alkalmával megállapították, hogy bél kiboltosulásaim vannak.
Közölték, hogy ilyen vizsgálatot a jövőben nem szabad végezni nálam.
Kérdésem, hogy a cleaninside kúra javasolt-e esetemben?
Gyakran érzem, hogy fel vagyok fújódva,fáradékonyság tör rám és a jobb bordaív alatt is érzek tompa fájdalmakat. Egy hete végbél viszketést éreztem és szeretném elkezdeni a kúrát.

Válaszát, tanácsát előre is köszönöm: Emi

Megválaszolt
Kategóriák: Rost

Válasz

 1. Dr. Podlupszki
  Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
  2013. November 5.

  Tisztelt Hölgyem!

  Az Ön esetében mindenképpen ajánlott a nagyobb mennyiségű rost bevitele, hogy ezzel is meggátolja a széklet bennmaradását a bél kitüremkedéseiben. A rostok az esetleges gyulladások kialakulásátis megelőzhetik. A Clean Inside program ebben segíthet, hiszen a por nagy mennyiségű rostot tartalmaz.

  Tisztelettel,

  Dr. Podlupszki Csaba


Kérdés

Mit jelent a méregtelenítés és mennyiben segít a rost használata?

Tisztelt Dr Úr!

Örömmel láttam a NaturalSwiss oldalán, hogy orvos is van már a szakértők között. Azért érdekes az Ön szerepe számomra, mert eddig nem láttam orvost, főleg gasztroenterológust , aki támogattam a méregtelenítő kúrákat. Ez amolyan természetgyógyász alkalmazás volt eddig. Mit jelent az, hogy méregtelenítés?
A bélrendszerben lerakódik bármilyen salakanyag? Azt el tudja távolítani bármilyen rost? A méregtelenítésre ott a máj és a vese. Megírná nekem, hogy mennyire tudományos ez a méregtelenítő kúra? Nagyon érdekel a véleménye.

Üdvözlettel: Béla

Megválaszolt
Kategóriák: Rost

Válasz

 1. Dr. Podlupszki
  Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
  2013. Október 8.

  Tisztelt Uram!

  A méregtelenítés elsősorban azt jelenti, hogy távoznak a bélből a lerakódott káros salakanyagok, másodsorban a rostok növelik a széklet térfogatát és ezzel serkentik a belek működését. Ezzel megakadályozzák a káros anyagok nagymértékű felszívódását, ami főként a vastagbéldaganatok megelőzésében kap szerepet. Ezen kívül, a méregtelenítés része a bél mikroflórájának helyreállítása, mely fontos szerepet játszik az immunrendszer problémamentes működésében is.

  Tisztelettel,

  Dr. Podlupszki Csaba