Kérdés

Mi bizonyítja még hogy parazitám van?

T. Doki Úr. 5 hete pisilek a fenekemen, akár eszek akár vizet iszok, folyamatosan olyan világosbarnát, kissé habos állagú. A körzeti 2 antibiotikumot is felírt de semmi, hasam görcsöl derekam fáj és merev, bal combomban az izom feszül mint a vontatókötél. Szerintem parazitáim mert ettem kolbászt is és sajna bezabáltam a fáról a cseresznyét. Ma kaptuk meg a vérvizsgálatot. 50 éves vagyok. Ami kiugró érték az a ASO(AST 207 csillagozták mert 200 a maximum. Vizeleti fajsúly az a min. érték 1005. Még van hogy éjszaka 2 x is mennem kel vécére. Vizelet üledék 8-10 FVS, LHS a többiérték úgy ahogy jó. Mi bizonyítja még hogy parazitám van? Nagyon köszönöm. Az egyik vesém 3(4 résében ciszta van, a hüvelyben 1,5 cm mióma, a bal mellemben valami kisebb dudor. Lehet hogy ezek is a parazita miatt van? üdv . Timár Zsuzsanna

Megválaszolt
Kategóriák: Tisztítókúra

Válasz

 1. Dr. Podlupszki
  Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
  2017. Szeptember 25.

  Kedves Zsuzsanna!

  Nem hinnem, hogy a paraziták állnának a panaszok hátterében.
  Meg kell beszélni a háziorvosával a tüneteit, mert szerintem egy teljes körű kivizsgálásra lenne szüksége, és ezek után javasolnám a tisztítókúra elvégzését.

  Tisztelettel,
  Dr. Podlupszki Csaba

Kérdés

Újra szeretnék egy tisztítókúrát elkezdeni

Kedves Doktor Úr! Már végigcsináltam egy három hónapos kúrát , és most újra szeretnék egy tisztítókúrát elkezdeni az Önök termékeivel. Teljesen elégedett vagyok. A kérdésem az, hogy egy hónapos kúrát tanácsos tartanom vagy csak a két - három hónapos kúra javasolt. Tavaly december körül kezdtem el és idén kb két hónapot szedtem a terméküket. Köszönettel: Eszter

Megválaszolt
Kategóriák: Tisztítókúra

Válasz

 1. Dr. Podlupszki
  Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
  2016. Augusztus 31.

  Kedves Eszter!

  A béltisztítás-méregtelenítés megismétlése 6-12 hónap múlva ajánlott.Javasolt a minimum 2 hónapos kúra elvégzése, hogy a lerakódott bélsár, paraziták eltávozzanak a szervezetből.

  Tisztelettel  Dr.Podlupszki Csaba


Kérdés

Kíméletes tisztítókúra

Tisztelt Doktor úr!
Tavasszal szeretnék végigcsinálni egy tisztítókúrát, a léböjttől azonban egy kicsit tartok. Attól félek, hogy túlságosan megterhelő lenne napokig kizárólag folyadékot inni, és abban sem vagyok biztos, hogy sikerülne betartani az előírásokat. Ön szerint a hosszabb ideig tartó tisztítókúrák vannak olyan hatásosak, mint a léböjt? Érdemes ezek közül elvégezni valamelyiket? Kicsit tanácstalan vagyok, mert az interneten pro és kontra rengeteg mindent lehet olvasni. Nekem egy olyan tisztítókúra lenne ideális, ami aránylag kevés lemondással jár, mégis hatékony. Jelenleg nincsenek konkrét panaszaim, talán kicsit fáradékonyabb vagyok a szokásosnál, és néha puffadást tapasztalok, de semmi komoly, úgyhogy inkább a megelőzésre helyezném a hangsúlyt. Remélem, tud segíteni!
Köszönettel:
Róbert

Megválaszolt
Kategóriák: Tisztítókúra

Válasz

 1. Dr. Podlupszki
  Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
  2016. Március 27.

  Kedves Róbert!

  Mindig örömmel hallom, amikor valaki annak ellenére gondot fordít szervezete méregtelenítésére, és elvégez egy tisztítókúrát, hogy nincsenek panaszai. Ez nagyon fontos, hiszen a tisztítókúra nagyszerűen szolgálja a megelőzést. Mindenekelőtt szeretném megnyugtatni a léböjtkúrával kapcsolatban, mert általában nem jelent túlzott megterhelést, azonban megértem azt is, ha más megoldást keres. Ebben az esetben, a rostokat tartalmazó béltisztító, méregtelenítő tisztítókúra az, amit ajánlani tudok. A legjobb, a három komponensű program, ennek lényege, hogy a vastagbélben lerakódott mérgek és salakanyagok eltávolításáról, a máj méregtelenítéséről és az esetleges parazitafertőzés megszüntetéséről külön termékek gondoskodnak. Ilyen a Clean Inside tisztítókúra, ami a hiányzó tápanyagok visszapótlásához, és a bélflóra egyensúlyának helyreállításához is hozzájárul. További előnye, hogy nem jár lemondással, a tisztítókúra alatt nincs szükség további diétára. Említette, hogy időnként indokolatlan fáradékonyságot, puffadást tapasztal. A bélflórát támogató tisztítókúra, jó eséllyel, meg fogja szüntetni ezeket a tüneteket, ha pedig évente legalább kétszer megismétli a programot, a panaszok újbóli kialakulását is megelőzheti.

  Üdvözlettel:

  Dr. Podlupszki Csaba

Kérdés

Méregtelenítés, vagy tisztítókúra?

Tisztelt dr. Podlupszki Csaba!
Elhatároztam, hogy kipróbálok egy tisztítókúrát, de egy kicsit zavarban vagyok. Nem tudom eldönteni, hogy mi a különbség a méregtelenítés, a vastagbéltisztítás és a tisztítókúra között. Abban sem vagyok biztos, hogy melyikre lenne szükségem. Segítene nekem a Natural Swiss kúra? Előfordul nálam székrekedés, néha puffadás, hasfájás. Sokszor reggel a nyelvem is lepedékes. Nem vagyok kövér, de mégis nehéznek érzem magam, gyakran rossz a közérzetem… Úgy tudom, hogy a tisztítókúra elmulaszthatja ezeket a panaszokat.
Előre is köszönöm a válaszát!
Papp Ildikó

Megválaszolt
Kategóriák: Tisztítókúra

Válasz

 1. Dr. Podlupszki
  Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
  2016. Március 21.

  Kedves Ildikó!

  Jól tudja! Amennyiben nem szenved szervi elváltozásban, vagy valamilyen emésztőrendszeri betegségben, a helyesen megválasztott tisztítókúra ezeket a panaszokat valószínűleg megszünteti. Kérdezte, hogy mi a különbség a méregtelenítés, a vastagbéltisztítás és a tisztítókúra között. Azt mondanám, hogy a méregtelenítés és a vastagbéltisztítás is lehet tisztítókúra, amennyiben kúraszerűen alkalmazzuk. Önmagában a méregtelenítés ugyanakkor általában a májat érinti, ennyiben más lehet, mint a vastagbéltisztítás. Ezért én az Ön esetében elsősorban a komplex tisztítókúra elvégzését javaslom, ezzel tudja az említett tüneteit a legnagyobb eséllyel megszüntetni. A komplex tisztítókúra lényege, hogy magában foglalja a méregtelenítést, a vastagbél megtisztítását a lerakódott mérgektől és salakanyagtól, valamint a paraziták eltávolítását. Pontosan ilyen a Natural Swiss Clean Inside tisztítókúra, amivel személyesen nekem is igen jók a tapasztalataim. Bátran kezdje el a programot, és már az első napokban érezni fogja a hatását.

  Üdvözlettel:

  Dr. Podlupszki Csaba