Kérdés

Milyen gyakran kell ismételni a kúrát és meddig tart egy kúra?

Milyen gyakran ismételni a kúrát és meddig tart egy kúra?

Megválaszolt
Kategóriák: Tisztítókúra

Válasz

 1. Dr. Rónay
  Rónay Barbara Dietetikus, funkcionális táplálkozás és hormon tanácsadó
  2019. Április 13.

  Kedves Érdeklődő!

  Első alkalommal a kettő vagy három hónapos Clean Inside® Béltisztító Programot javasoljuk, hiszen a vastagbélben évtizedek alatt lerakódott salakanyagok találhatók, és ez tetemes mennyiség. Ennek kitakarítása időt vesz igénybe, ez a folyamat pár nap alatt nem történik meg maradéktalanul. A későbbi béltisztítások alkalmával már valószínűleg az egy hónapos béltisztítás is elegendő lesz. A kúrát minimum 6 hónap múlva kezdheti újra.

  Tisztelettel Rónay Barbara

Kérdés

Nem tudom eldönteni mi befolyásolja ezt, és hogyan lehet ezt megszüntetni?

Tisztel Doktor Úr! Én egy 20-éve Nő vagyok .Egy olyan panaszom van amiben , még a háziorvos is kételkedik.! A panaszom pontosan emlékszem Szeptember 10-én megcsapott egy ritka büdős szag mintha lentről jönne egy intenzív erős rohadásszaghoz hasonlítanám. Mindennap este 7-óra körűl jön ez a erős szag belőlem és kb 8 óráig tart ez a szag , csak el nem tudom dönteni honnan jön. Majd időről időre a szokásos 7 orakor jött a szag de egyre hosszabb ideig volt, éppen koncerten voltam mikor a mellettem álló férfi a bűzre mindig lehajolt es lattam hogy szagolgatott, szóval nem bemesélem , mások is érzik. Pontosabban a buszon ülök vagy akárhol és mikor ez a erős hulladékszag megcsap akkor mindenki rám néz aki körülöttem van és fejeket vágnak. És most már a szokásostól eltér mert van hogy 4-órakor is előjön. Nem tudom eldönteni mi befolyásolja ez és hogyan lehet ezt megszüntetni. Annyira elszomorít hogy már utazni se merek nagyon , és nem akarok lelkisérelmet vagy pszihés lenni mert ha igy folytatódik lehet ennek következménye evvel kapcsolatban. Nőgyógyásznál is voltam és azt mondták nincs semmi bajom odalent se ( fentragadt-tampon) vagy ilyesmi. Elküldtek vérvételre és vizeletre minden minden jó lett . Annyit észrevettem még mintha a baloldalam felől jönne a szag ( nem a felsőtestemből ) . Nem tudom hogy a Dktor Úr hallot -e ilyenről és ,hogy jó helyen járok vagy hogy hol kellene keresnem .. Kérem Segítsen. Üdv.: Barbara

Megválaszolt
Kategóriák: Tisztítókúra

Válasz

 1. Dr. Podlupszki
  Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
  2017. November 13.

  Kedves Barbara!

  Azt kell, hogy mondjam, nem találkoztam még ilyen esettel. Endokrinológushoz és bőrgyógyászhoz mindenképpen el kellene mennie. Utánna, pedig javasolt lenne egy tisztító kúra elvégzése.

   

  Üdvözlettel,
  Dr. Podlupszki Csaba

Kérdés

Mi bizonyítja még hogy parazitám van?

T. Doki Úr. 5 hete pisilek a fenekemen, akár eszek akár vizet iszok, folyamatosan olyan világosbarnát, kissé habos állagú. A körzeti 2 antibiotikumot is felírt de semmi, hasam görcsöl derekam fáj és merev, bal combomban az izom feszül mint a vontatókötél. Szerintem parazitáim mert ettem kolbászt is és sajna bezabáltam a fáról a cseresznyét. Ma kaptuk meg a vérvizsgálatot. 50 éves vagyok. Ami kiugró érték az a ASO(AST 207 csillagozták mert 200 a maximum. Vizeleti fajsúly az a min. érték 1005. Még van hogy éjszaka 2 x is mennem kel vécére. Vizelet üledék 8-10 FVS, LHS a többiérték úgy ahogy jó. Mi bizonyítja még hogy parazitám van? Nagyon köszönöm. Az egyik vesém 3(4 résében ciszta van, a hüvelyben 1,5 cm mióma, a bal mellemben valami kisebb dudor. Lehet hogy ezek is a parazita miatt van? üdv . Timár Zsuzsanna

Megválaszolt
Kategóriák: Tisztítókúra

Válasz

 1. Dr. Podlupszki
  Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
  2017. Szeptember 25.

  Kedves Zsuzsanna!

  Nem hinnem, hogy a paraziták állnának a panaszok hátterében.
  Meg kell beszélni a háziorvosával a tüneteit, mert szerintem egy teljes körű kivizsgálásra lenne szüksége, és ezek után javasolnám a tisztítókúra elvégzését.

  Tisztelettel,
  Dr. Podlupszki Csaba

Kérdés

Újra szeretnék egy tisztítókúrát elkezdeni

Kedves Doktor Úr! Már végigcsináltam egy három hónapos kúrát , és most újra szeretnék egy tisztítókúrát elkezdeni az Önök termékeivel. Teljesen elégedett vagyok. A kérdésem az, hogy egy hónapos kúrát tanácsos tartanom vagy csak a két - három hónapos kúra javasolt. Tavaly december körül kezdtem el és idén kb két hónapot szedtem a terméküket. Köszönettel: Eszter

Megválaszolt
Kategóriák: Tisztítókúra

Válasz

 1. Dr. Podlupszki
  Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
  2016. Augusztus 31.

  Kedves Eszter!

  A béltisztítás-méregtelenítés megismétlése 6-12 hónap múlva ajánlott.Javasolt a minimum 2 hónapos kúra elvégzése, hogy a lerakódott bélsár, paraziták eltávozzanak a szervezetből.

  Tisztelettel  Dr.Podlupszki Csaba


Kérdés

Kíméletes tisztítókúra

Tisztelt Doktor úr!
Tavasszal szeretnék végigcsinálni egy tisztítókúrát, a léböjttől azonban egy kicsit tartok. Attól félek, hogy túlságosan megterhelő lenne napokig kizárólag folyadékot inni, és abban sem vagyok biztos, hogy sikerülne betartani az előírásokat. Ön szerint a hosszabb ideig tartó tisztítókúrák vannak olyan hatásosak, mint a léböjt? Érdemes ezek közül elvégezni valamelyiket? Kicsit tanácstalan vagyok, mert az interneten pro és kontra rengeteg mindent lehet olvasni. Nekem egy olyan tisztítókúra lenne ideális, ami aránylag kevés lemondással jár, mégis hatékony. Jelenleg nincsenek konkrét panaszaim, talán kicsit fáradékonyabb vagyok a szokásosnál, és néha puffadást tapasztalok, de semmi komoly, úgyhogy inkább a megelőzésre helyezném a hangsúlyt. Remélem, tud segíteni!
Köszönettel:
Róbert

Megválaszolt
Kategóriák: Tisztítókúra

Válasz

 1. Dr. Podlupszki
  Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
  2016. Március 27.

  Kedves Róbert!

  Mindig örömmel hallom, amikor valaki annak ellenére gondot fordít szervezete méregtelenítésére, és elvégez egy tisztítókúrát, hogy nincsenek panaszai. Ez nagyon fontos, hiszen a tisztítókúra nagyszerűen szolgálja a megelőzést. Mindenekelőtt szeretném megnyugtatni a léböjtkúrával kapcsolatban, mert általában nem jelent túlzott megterhelést, azonban megértem azt is, ha más megoldást keres. Ebben az esetben, a rostokat tartalmazó béltisztító, méregtelenítő tisztítókúra az, amit ajánlani tudok. A legjobb, a három komponensű program, ennek lényege, hogy a vastagbélben lerakódott mérgek és salakanyagok eltávolításáról, a máj méregtelenítéséről és az esetleges parazitafertőzés megszüntetéséről külön termékek gondoskodnak. Ilyen a Clean Inside tisztítókúra, ami a hiányzó tápanyagok visszapótlásához, és a bélflóra egyensúlyának helyreállításához is hozzájárul. További előnye, hogy nem jár lemondással, a tisztítókúra alatt nincs szükség további diétára. Említette, hogy időnként indokolatlan fáradékonyságot, puffadást tapasztal. A bélflórát támogató tisztítókúra, jó eséllyel, meg fogja szüntetni ezeket a tüneteket, ha pedig évente legalább kétszer megismétli a programot, a panaszok újbóli kialakulását is megelőzheti.

  Üdvözlettel:

  Dr. Podlupszki Csaba

Kérdés

Méregtelenítés, vagy tisztítókúra?

Tisztelt dr. Podlupszki Csaba!
Elhatároztam, hogy kipróbálok egy tisztítókúrát, de egy kicsit zavarban vagyok. Nem tudom eldönteni, hogy mi a különbség a méregtelenítés, a vastagbéltisztítás és a tisztítókúra között. Abban sem vagyok biztos, hogy melyikre lenne szükségem. Segítene nekem a Natural Swiss kúra? Előfordul nálam székrekedés, néha puffadás, hasfájás. Sokszor reggel a nyelvem is lepedékes. Nem vagyok kövér, de mégis nehéznek érzem magam, gyakran rossz a közérzetem… Úgy tudom, hogy a tisztítókúra elmulaszthatja ezeket a panaszokat.
Előre is köszönöm a válaszát!
Papp Ildikó

Megválaszolt
Kategóriák: Tisztítókúra

Válasz

 1. Dr. Podlupszki
  Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
  2016. Március 21.

  Kedves Ildikó!

  Jól tudja! Amennyiben nem szenved szervi elváltozásban, vagy valamilyen emésztőrendszeri betegségben, a helyesen megválasztott tisztítókúra ezeket a panaszokat valószínűleg megszünteti. Kérdezte, hogy mi a különbség a méregtelenítés, a vastagbéltisztítás és a tisztítókúra között. Azt mondanám, hogy a méregtelenítés és a vastagbéltisztítás is lehet tisztítókúra, amennyiben kúraszerűen alkalmazzuk. Önmagában a méregtelenítés ugyanakkor általában a májat érinti, ennyiben más lehet, mint a vastagbéltisztítás. Ezért én az Ön esetében elsősorban a komplex tisztítókúra elvégzését javaslom, ezzel tudja az említett tüneteit a legnagyobb eséllyel megszüntetni. A komplex tisztítókúra lényege, hogy magában foglalja a méregtelenítést, a vastagbél megtisztítását a lerakódott mérgektől és salakanyagtól, valamint a paraziták eltávolítását. Pontosan ilyen a Natural Swiss Clean Inside tisztítókúra, amivel személyesen nekem is igen jók a tapasztalataim. Bátran kezdje el a programot, és már az első napokban érezni fogja a hatását.

  Üdvözlettel:

  Dr. Podlupszki Csaba

Kérdés

A tisztítókúrával fogyni is lehet?

Tisztelt Rónay Barbara!
Úgy hallottam, hogy a tisztítókúra segítségével a hasi zsír is csökken, és fogyni is lehet. Az esetemben néhány kilóról lenne szó, ami leginkább a hasamon van, és már elég régóta nem tudok megszabadulni tőle. Ezért is gondoltam a tisztítókúra kipróbálására, ami, ha jól tudom, az emésztési problémákra is használható. Tud valami bíztatót mondani?
Köszönettel,
Mirtill

Megválaszolt
Kategóriák: Tisztítókúra

Válasz

 1. Dr. Rónay
  Rónay Barbara Dietetikus, funkcionális táplálkozás és hormon tanácsadó
  2016. Március 19.

  Kedves Mirtill!

  Való igaz, hogy a tisztítókúra hatására a felesleges kilók és a hasi zsír egy részétől is megszabadulhatunk, azonban látványos javulásra ne számítson. A súlycsökkenés egyik oka, hogy a tisztítókúra során, eltávozik a szervezetünkben feleslegesen felgyülemlett víz, helyreáll a vízháztartásunk, ami a haskörfogatunkban is megmutatkozik. Szintén a tisztítókúra eredménye, hogy távozik a vastagbélből az évek alatt lerakódott, és a bélfalra tapadt salakanyag, ami akár a 2-3 kilót is elérheti. Ez természetesen nincsen kőbe vésve, nagyban függ a kortól, a táplálkozási szokásoktól, valamint a tisztítókúra gyakoriságától. Mivel, ha jól értem, Ön most először végezné el a kúrát, valószínűleg nagyobb mennyiségű méreg és pangó salakanyag távozik majd a szervezetéből. Mivel megszűnnek a vastagbélben a lerakódások, az anyagcsere sokkal hatékonyabb lesz, ráadásként a tisztítókúra a bélflóra egyensúlyát is helyreállítja, ami tovább javítja a tápanyagok hasznosítását, hiszen a bélflóra baktériumai többek között emésztőenzimeket termelnek. Mindez bizonyos mértékig elősegíti a hason felgyülemlett zsírok lebontását, ami akár centikben is mérhető lehet. Ennek ellenére fontos tudni, hogy a tisztítókúra célja nem a fogyás, vagy a lapos has elérése, ezeket inkább kellemes „mellékhatásoknak” mondanám. A tisztítókúra igazi jótéteménye, hogy megszabadít a mérgektől és az egészséges emésztést megzavaró lerakódásoktól.

  Üdvözlettel,

  Dr. Rónay Barbara

Kérdés

Tisztítókúra és diéta

Tisztelt Podlupszki Csaba!
Rászántam magam egy tisztítókúra elvégzésére, szeretném tudni, hogy mellette diétáznom is kell, vagy szükséges bármilyen étrendváltás? Most is igyekszem egészségesen táplálkozni, de például az édességekről nehezen mondanék le. Hogyan tudnám koplalás nélkül növelni a tisztítókúra hatásosságát?
Köszönettel,
Nagy Róbert

Megválaszolt
Kategóriák: Tisztítókúra

Válasz

 1. Dr. Podlupszki
  Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
  2016. Március 5.

  Kedves Róbert!

  Megnyugodhat, nem szükséges koplalnia! Van viszont egy rossz hírem is: az édességek fogyasztását ajánlatos lenne minimalizálni. Egyáltalán nem a tisztítókúra miatt, hanem azért, mert a finomított répacukor fogyasztása, valamint a túlzott szénhidrátbevitel egész egyszerűen rosszat tesz a szervezetének. Ha mindenképpen édesre vágyik, az agavé szirupot és a sztíviát ajánlom, ezek ugyanolyan édesek, mint a hagyományos cukor, de sokkal egészségesebbek. Visszatérve a kérdésére, a minőségi tisztítókúra mellett nem kell diétáznia, azonban még jobb eredményt érhet el, ha –és ez is független a tisztítókúra elvégzésétől– minél több rostos, vitaminokban, nyomelemekben, ásványi anyagokban gazdag élelmiszert fogyaszt. Ami viszont nagyon fontos a tisztítókúra alatt, az megfelelő mennyiségű folyadékbevitel, ha eddig nem tette volna, mostantól igyon napi 2,5-3 liter tiszta vizet. Ebbe nem számítanak bele a gyümölcslevek és a gyógyteák sem, ezért hangsúlyozom, hogy a kúra során vízből kell ennyit inni! Javaslom ezen felül, hogy mozogjon minden nap, az intenzív séta, a kocogás, a biciklizés, az úszás, vagy akár a lépcsőzés is fokozza a tisztítókúra hatékonyságát.

  Tisztelettel,

  Dr. Podlupszki Csaba