Kérdés

Újra szeretnék egy tisztítókúrát elkezdeni

Kedves Doktor Úr! Már végigcsináltam egy három hónapos kúrát , és most újra szeretnék egy tisztítókúrát elkezdeni az Önök termékeivel. Teljesen elégedett vagyok. A kérdésem az, hogy egy hónapos kúrát tanácsos tartanom vagy csak a két - három hónapos kúra javasolt. Tavaly december körül kezdtem el és idén kb két hónapot szedtem a terméküket. Köszönettel: Eszter

Megválaszolt
Kategóriák: Tisztítókúra

Válasz

 1. Dr. Podlupszki
  Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
  2016. Augusztus 31.

  Kedves Eszter!

  A béltisztítás-méregtelenítés megismétlése 6-12 hónap múlva ajánlott.Javasolt a minimum 2 hónapos kúra elvégzése, hogy a lerakódott bélsár, paraziták eltávozzanak a szervezetből.

  Tisztelettel  Dr.Podlupszki Csaba

Kérdés

Kíméletes tisztítókúra

Tisztelt Doktor úr!
Tavasszal szeretnék végigcsinálni egy tisztítókúrát, a léböjttől azonban egy kicsit tartok. Attól félek, hogy túlságosan megterhelő lenne napokig kizárólag folyadékot inni, és abban sem vagyok biztos, hogy sikerülne betartani az előírásokat. Ön szerint a hosszabb ideig tartó tisztítókúrák vannak olyan hatásosak, mint a léböjt? Érdemes ezek közül elvégezni valamelyiket? Kicsit tanácstalan vagyok, mert az interneten pro és kontra rengeteg mindent lehet olvasni. Nekem egy olyan tisztítókúra lenne ideális, ami aránylag kevés lemondással jár, mégis hatékony. Jelenleg nincsenek konkrét panaszaim, talán kicsit fáradékonyabb vagyok a szokásosnál, és néha puffadást tapasztalok, de semmi komoly, úgyhogy inkább a megelőzésre helyezném a hangsúlyt. Remélem, tud segíteni!
Köszönettel:
Róbert

Megválaszolt
Kategóriák: Tisztítókúra

Válasz

 1. Dr. Podlupszki
  Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
  2016. Március 27.

  Kedves Róbert!

  Mindig örömmel hallom, amikor valaki annak ellenére gondot fordít szervezete méregtelenítésére, és elvégez egy tisztítókúrát, hogy nincsenek panaszai. Ez nagyon fontos, hiszen a tisztítókúra nagyszerűen szolgálja a megelőzést. Mindenekelőtt szeretném megnyugtatni a léböjtkúrával kapcsolatban, mert általában nem jelent túlzott megterhelést, azonban megértem azt is, ha más megoldást keres. Ebben az esetben, a rostokat tartalmazó béltisztító, méregtelenítő tisztítókúra az, amit ajánlani tudok. A legjobb, a három komponensű program, ennek lényege, hogy a vastagbélben lerakódott mérgek és salakanyagok eltávolításáról, a máj méregtelenítéséről és az esetleges parazitafertőzés megszüntetéséről külön termékek gondoskodnak. Ilyen a Clean Inside tisztítókúra, ami a hiányzó tápanyagok visszapótlásához, és a bélflóra egyensúlyának helyreállításához is hozzájárul. További előnye, hogy nem jár lemondással, a tisztítókúra alatt nincs szükség további diétára. Említette, hogy időnként indokolatlan fáradékonyságot, puffadást tapasztal. A bélflórát támogató tisztítókúra, jó eséllyel, meg fogja szüntetni ezeket a tüneteket, ha pedig évente legalább kétszer megismétli a programot, a panaszok újbóli kialakulását is megelőzheti.

  Üdvözlettel:

  Dr. Podlupszki Csaba


Kérdés

Méregtelenítés, vagy tisztítókúra?

Tisztelt dr. Podlupszki Csaba!
Elhatároztam, hogy kipróbálok egy tisztítókúrát, de egy kicsit zavarban vagyok. Nem tudom eldönteni, hogy mi a különbség a méregtelenítés, a vastagbéltisztítás és a tisztítókúra között. Abban sem vagyok biztos, hogy melyikre lenne szükségem. Segítene nekem a Natural Swiss kúra? Előfordul nálam székrekedés, néha puffadás, hasfájás. Sokszor reggel a nyelvem is lepedékes. Nem vagyok kövér, de mégis nehéznek érzem magam, gyakran rossz a közérzetem… Úgy tudom, hogy a tisztítókúra elmulaszthatja ezeket a panaszokat.
Előre is köszönöm a válaszát!
Papp Ildikó

Megválaszolt
Kategóriák: Tisztítókúra

Válasz

 1. Dr. Podlupszki
  Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
  2016. Március 21.

  Kedves Ildikó!

  Jól tudja! Amennyiben nem szenved szervi elváltozásban, vagy valamilyen emésztőrendszeri betegségben, a helyesen megválasztott tisztítókúra ezeket a panaszokat valószínűleg megszünteti. Kérdezte, hogy mi a különbség a méregtelenítés, a vastagbéltisztítás és a tisztítókúra között. Azt mondanám, hogy a méregtelenítés és a vastagbéltisztítás is lehet tisztítókúra, amennyiben kúraszerűen alkalmazzuk. Önmagában a méregtelenítés ugyanakkor általában a májat érinti, ennyiben más lehet, mint a vastagbéltisztítás. Ezért én az Ön esetében elsősorban a komplex tisztítókúra elvégzését javaslom, ezzel tudja az említett tüneteit a legnagyobb eséllyel megszüntetni. A komplex tisztítókúra lényege, hogy magában foglalja a méregtelenítést, a vastagbél megtisztítását a lerakódott mérgektől és salakanyagtól, valamint a paraziták eltávolítását. Pontosan ilyen a Natural Swiss Clean Inside tisztítókúra, amivel személyesen nekem is igen jók a tapasztalataim. Bátran kezdje el a programot, és már az első napokban érezni fogja a hatását.

  Üdvözlettel:

  Dr. Podlupszki Csaba

Kérdés

A tisztítókúrával fogyni is lehet?

Tisztelt Rónay Barbara!
Úgy hallottam, hogy a tisztítókúra segítségével a hasi zsír is csökken, és fogyni is lehet. Az esetemben néhány kilóról lenne szó, ami leginkább a hasamon van, és már elég régóta nem tudok megszabadulni tőle. Ezért is gondoltam a tisztítókúra kipróbálására, ami, ha jól tudom, az emésztési problémákra is használható. Tud valami bíztatót mondani?
Köszönettel,
Mirtill

Megválaszolt
Kategóriák: Tisztítókúra

Válasz

 1. Dr. Rónay
  Rónay Barbara Dietetikus, funkcionális táplálkozás és hormon tanácsadó
  2016. Március 19.

  Kedves Mirtill!

  Való igaz, hogy a tisztítókúra hatására a felesleges kilók és a hasi zsír egy részétől is megszabadulhatunk, azonban látványos javulásra ne számítson. A súlycsökkenés egyik oka, hogy a tisztítókúra során, eltávozik a szervezetünkben feleslegesen felgyülemlett víz, helyreáll a vízháztartásunk, ami a haskörfogatunkban is megmutatkozik. Szintén a tisztítókúra eredménye, hogy távozik a vastagbélből az évek alatt lerakódott, és a bélfalra tapadt salakanyag, ami akár a 2-3 kilót is elérheti. Ez természetesen nincsen kőbe vésve, nagyban függ a kortól, a táplálkozási szokásoktól, valamint a tisztítókúra gyakoriságától. Mivel, ha jól értem, Ön most először végezné el a kúrát, valószínűleg nagyobb mennyiségű méreg és pangó salakanyag távozik majd a szervezetéből. Mivel megszűnnek a vastagbélben a lerakódások, az anyagcsere sokkal hatékonyabb lesz, ráadásként a tisztítókúra a bélflóra egyensúlyát is helyreállítja, ami tovább javítja a tápanyagok hasznosítását, hiszen a bélflóra baktériumai többek között emésztőenzimeket termelnek. Mindez bizonyos mértékig elősegíti a hason felgyülemlett zsírok lebontását, ami akár centikben is mérhető lehet. Ennek ellenére fontos tudni, hogy a tisztítókúra célja nem a fogyás, vagy a lapos has elérése, ezeket inkább kellemes „mellékhatásoknak” mondanám. A tisztítókúra igazi jótéteménye, hogy megszabadít a mérgektől és az egészséges emésztést megzavaró lerakódásoktól.

  Üdvözlettel,

  Dr. Rónay Barbara