Kérdés

Krónikus székrekedés, puffadás, vérző aranyér

Tisztelt doktor ur! 40 eves no vagyok, ma kezdtem el a Clean Inside termek fogyasztasat. Panaszom kronikus szekrekedes, tobb mint 10 eve fennall. Hasmenesem soha nincs, szekleturitesi ingerem reggel van, nem is kemeny a szekletem, hanem darabos, szalagszeru, sokaig ulok mindig a wc-n, 5-10 percenkent jon az inger es igy is csak felig urulok ki, sok gazzal. Inkabb gazrekedesnek hivom, mert a gazok nem engedik kijonni a szekletet. Sajnos keseru sot es ricinusolajat szoktam hasznalni rendszeresen, ami tudom veszelyes. Ha viszont nem urulok ki, egesz nap faj a hasam a gazoktol es puffadok. Lenmagolajat is probaltam, nem segitett. Regebben csinaltak kolonoszkopiat, nemreg irrigoszkopiat, negativ. Aranyerem verzik idonkent, ha erolkodom, ezert keseru sozok, sajnos. Mit tudna ajanlani, teljesen ketsegbe vagyok esve es elkeseredve. Ezt a termeket gondoltam megprobalni, hatha segit. Nem tudom ezt ajanlana-e? Valamint protexin probiotikumot szedek regota, folytassam-e es meddig a kura alatt? Tisztelettel, Krisztina

Megválaszolt
Kategóriák: Vastagbéltisztítás

Válasz

 1. Dr. Podlupszki
  Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
  2018. Május 8.
  Kedves Krisztina,
   
  Úgy gondolom, hogy a panaszai sajnos egy életen át megmaradnak. Lehetnek módszerek, amelyek egy ideig hatásosnak bizonyulnak, mint amilyen a Clean Inside, azonban azt tudnia kell, hogy a kedvező változás nem tart örökké.
  Önnek valószínűleg úgynevezett lusta belei vannak, erre egyenlőre nem létezik megoldás. 
  Illetve, van egy gyógyszer, amit esetleg meg lehet próbálni, ez pedig a RESOLOR.
   
  Tisztelettel
                                  Dr. Podlupszki Csaba

Kérdés

Kérdésem javasolja e a fent nevezett kúrát vagy előbb kivizsgálást?

Laktózintoleranciám van gyerekkorom óta.30 éves vagyok a laboreredményeim vashiányt mutattak ki.Probáltam több fajta vaskészitményt de egyik sem vált be.Gondoltam abélférgességre is mert bármennyit eszem nem hizok.Kerdésem javasolja e a fent nevezett kurát vagy előbb kiviszgálast.

Megválaszolt
Kategóriák: Vastagbéltisztítás

Válasz

 1. Dr. Podlupszki
  Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
  2017. Augusztus 31.

  Tisztelt Érdeklődő,

  Előbb a lisztérzékenységet kell kizárni! Ezt beszélje meg a háziorvosával,és utána javasolt a vastagbél megfelelő tisztítása.

  Tisztelettel,
  Dr. Podlupszki Csaba

Kérdés

Székrekedés ellen vastagbéltisztítás?

Tisztelt Doktor úr,
Egy nagyon kellemetlen panasszal fordulok Önhöz, arról van szó, hogy rendszeresen székrekedésem van, előfordul, hogy napokig nem tudok üríteni. Amikor mégis sikerül, akkor pedig nagyon nehezemre esik, általában fájdalommal jár, a székletem kemény, darabos. Előfordul, hogy hetente csak egyszer tudok WC-re menni, ezért feszül a hasam, fel is vagyok puffadva. Szedtem hashajtót, ez egy darabig segített, de félek, hogy rászokom, ezért abbahagytam. E nélkül, viszont tényleg nem megy! Azzal is megpróbálkoztam, hogy nyers zöldségeket eszem, ezek annyira felfújtak, hogy majd szétrobbantam, de a szorulás nem igazán múlt el. El vagyok keseredve, mitévő legyek? Segíthetne rajtam a vastagbéltisztítás? Ajánljon valami megoldást, mert ez az állapot tarthatatlan…
Maros Ditta

Megválaszolt
Kategóriák: Vastagbéltisztítás

Válasz

 1. Dr. Podlupszki
  Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
  2016. Március 10.

  Kedves Ditta!

  Ne gondolja, hogy ezek a panaszok csak Önnél fordulnak elő, sajnos a nem megfelelő táplálkozás miatt, sokan szenvednek a székrekedéstől és a puffadástól. Mielőtt bármilyen megoldást javasolnék, szeretném felhívni a figyelmét a kivizsgálás fontosságára. A leírtak alapján Önnek krónikus székrekedése van, ami az esetek döntő többségében a nem megfelelő táplálkozás és a mozgásszegény életmód következménye, azonban betegségek is kiválthatják. Ezért mindenképpen érdemes lenne szakorvossal kivizsgáltatnia magát. Ami a megoldást illeti, ha nincsen szervi elváltozása, a vastagbél tisztítást ajánlom. A vastagbéltisztítás kicsit olyan, mintha a rostokban gazdag egészséges táplálkozást összesűrítenénk, és minden jó tulajdonságát beleraknánk egyetlen programban. A vastagbél tisztítás lényege, hogy eltávolítja a vastagbélben lerakódott káros salakanyagot, ami gátolja egyrészt a tápanyagok felszívódását, másrészt az egészséges bélmozgásokat. Ráadásul, a salakanyagban a bélparaziták is kiváló élőhelyet találnak maguknak. Nagyon fontos, hogy a vastagbél tisztításra minőségi programot válasszon, ami külön termékkel oldja meg a salakanyag, a mérgek és a paraziták eltávolítását, mert így lehet a legjobb eredményt elérni. Személyesen is rendkívül jók a tapasztalataim a Natural Swiss vastagbéltisztító termékeivel, ezeket bátran merem ajánlani. Természetesen lényeges az egészséges táplálkozás, ezt a kúrától függetlenül is tartsa be: kerülje a zsíros, cukros ételeket, valamint a kész- és félkész élelmiszereket, egyen növényi rostokban dús táplálékokat. Ha emiatt puffadást tapasztal – a vastagbéltisztítás egyébként ezt is megszünteti –, akkor a rost utánpótlásra a psyllium maghéjat, a chia magot, az Aloe verát, a korpát, a spirulina algát és a szilvát javaslom, valamint a hatékony vastagbéltisztítás érdekében, ne felejtsen el naponta legalább 2,5-3 liter tiszta vizet inni. Ha sikerült helyreállítani az emésztését, megelőző jelleggel, évente legalább kétszer ismételje meg a vastagbéltisztítást.

  Bízom benne, hogy tudtam segíteni,

  Üdvözlettel

  Dr. Podlupszki Csaba

Kérdés

Kíméletes vastagbéltisztítás

Tisztelt szakértő!
32 éves vagyok, és elhatároztam, hogy elvégzem a vastagbéltisztítást, abban szeretném a segítségüket kérni, hogy milyen kúra mellett tegyem le a voksom. Fontos számomra, hogy könnyen használható és mellékhatásoktól mentes legyen, valamint ne jelentsem túl nagy megterhelést. Nem szeretnék rosszul lenni, vagy órákat tölteni a WC-n a hasmenés, hascsikarás miatt, éppen ezért a hasjhajtást elvetettem . A természetes készítmények híve vagyok, és inkább tartson hosszabb ideig a kúra, legyen tényleg hatásos. Az sem lenne baj, ha aránylag jó ízű, vagy semleges a termék, minden nap nem szívesen vesz be az ember valamit, amitől undorodik. Egyszóval, milyen természetes, hatékony és a szervezetet kímélő vastagbéltisztítást tudnak ajánlani? Egyáltalán létezik ilyen?
Várom a válaszukat
Köszönettel:
Mátyás

Megválaszolt
Kategóriák: Vastagbéltisztítás

Válasz

 1. Dr. Podlupszki
  Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
  2016. Február 18.

  Kedves Mátyás!

  Jól tette, hogy rászánta magát, a vastagbéltisztítás mindenképpen jót fog tenni Önnek. Abban is igaza van, hogy nem akar hashajtót használni, én sem vagyok a feltétlen híve, azonban van olyan helyzet, amikor elkerülhetetlen. Ez azonban nem a kúraszerű vastagbéltisztítás, hiszen erre létezik sokkal jobb és természetes megoldás. Amikor kiválasztja a vastagbéltisztításra szolgáló terméket, arra figyeljen, hogy a program külön-külön készítményt biztosítson magára a vastagbéltisztításra (ez legyen valamilyen megfelelően összeállított rost), valamint a méregtelenítésre és a paraziták eltávolítására. Sajnos számos olyan kúrával találkozom jómagam is, amelyek ezt a három funkciót egy termékbe akarják sűríteni, ami nem szerencsés. Tapasztalatom szerint az ilyen termékek nem tudnak tökéletes eredményt elérni. Ahogyan Ön is említi, fontos kritérium a természetesség, hiszen a hatékony vastagbéltisztításhoz és méregtelenítéshez nincs szükség mesterséges anyagokra. Ezeknek a feltételeknek mindenben megfelel a Clean Inside béltisztító program, ami a kíméletes vastagbéltisztítás, a méregtelenítés és a paraziták eltávolítása mellett a bélflóra helyreállításában is segítségünkre lehet. Utóbbi azért nagyon fontos, mert a bélflóra probiotikus baktériumainak jelentős része elpusztul a bélrendszerben felhalmozódó salakanyag és mérgek hatására, ez pedig emésztési zavarokhoz, valamint az immunrendszer gyengüléséhez vezet. Ha azonban elvégezzük a vastagbéltisztítást, nem csupán megszüntethetjük, hanem meg is előzhetjük a kellemetlen tünetek kialakulását.

  Üdvözlettel:

  Dr. Podlupszki Csaba


Kérdés

Mire jó a vastagbéltisztítás?

Tisztelt dr. Rónay Barbara!
Sokfelől hallok a vastagbéltisztítás előnyös hatásárairól, de mindenhonnan egy kicsit mást. Megtenné, hogy röviden összefoglalja, miért érdemes elvégezni, milyen panaszok esetén segíthet. Bevallom, kicsit szkeptikus vagyok, például olvastam azt is, hogy a vastagbéltisztítás a megfázás ellen is jó lehet. Hát, ezt nehezen tudom elképzelni…
Várom a válaszát,
Sípos Tímea

Megválaszolt
Kategóriák: Vastagbéltisztítás

Válasz

 1. Dr. Rónay
  Rónay Barbara Dietetikus, funkcionális táplálkozás és hormon tanácsadó
  2016. Február 11.

  Kedves Tímea!

  Örülök, hogy feltette ez a kérdést, mert a vastagbéltisztítással kapcsolatban valóban számos félreértés él a köztudatban, amit érdemes időről-időre tisztázni. A vastagbél rendkívül fontos szervünk, és nem csak az emésztésben és különösen a táplálékok felszívódásában betöltött szerepe miatt. Itt található az immunrendszer 70 százaléka, valamint a bélflóra, melynek jótékony mikroorganizmusai (elsősorban baktériumok) vitaminokat pl. K-vitamin, B12-vitamin, és emésztőenzimeket termelnek. E mellett közvetlenül befolyásolják az immunsejtek és ezáltal az immunrendszer működését. Ha a vastagbélben felszaporodnak a méreganyagok és a lerakódások, romlik az anyagcsere minősége, elégtelenné válik az ürítés, sőt, a bélflóra egyensúlya is felbomlik. Ez ráadásul egy öngerjesztő folyamat, minél több a felgyülemlő salakanyag, annál súlyosabbak a tünetek. A legjellemzőbb a puffadás, a krónikus székrekedés, a hasmenés, a gyakori hasfájás, a kiálló has, a visszatérő fejfájás, a pattanásos bőr, a reflux, a fáradékonyság, az általános rossz közérzet, valamint a Candida gomba elszaporodása. A vastagbéltisztítás ezeket a tüneteket előzi meg, enyhíti, illetve megszünteti, azonban azt is tudni kell, hogy az esetleges szervi elváltozásokat, gyulladásokat nem gyógyítja meg, sőt, bizonyos betegségek esetén nem is javasolt az elvégzése. Ami a megfázást illeti, bár furcsának tűnhet, a vastagbéltisztítás közvetve ebben az esetben is hatásos lehet, igaz, leginkább megelőző jelleggel. Mivel segít helyreállítani a bélflóra egyensúlyát, és így hozzájárul az immunrendszer megerősödéséhez, a vastagbéltisztításnak köszönhetően kisebb eséllyel kapjuk el a szezonális betegségeket is.

  Üdvözlettel

  Dr. Rónay Barbara

Kérdés

Paraziták eltávolítása

Tisztelt Doktor Úr!
Néhány napja apró fehér pöttyöket láttam a székletemben, attól tartok, hogy parazitfertőzésem van. A gyanúmat megerősíti, hogy éjjelente sokszor érzek erős viszketést a végbelem környékén. Az érdekelne, hogy a vastagbéltisztítással megoldódna a problémám?
Köszönettel
Ács Gábor

Megválaszolt
Kategóriák: Vastagbéltisztítás

Válasz

 1. Dr. Podlupszki
  Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
  2016. Február 4.

  Kedves Gábor!

  A leírásából én is arra következtetek, hogy parazitákkal állunk szemben, azonban biztosat, csak a széklet vizsgálata után lehet mondani. Amennyiben a paraziták jelenléte bebizonyosodik, a vastagbéltisztítás megoldást jelent. A legjobb, ha olyan kúrát végez el, ami a rost és a méregtelenítő termék mellett külön antiparazita készítményt is tartalmaz (ilyen pl. a Clean Inside program), így lehet ugyanis a legjobb hatást elérni. Javaslom, hogy a komplex vastagbéltisztítást évente legalább kétszer végezze el, ezzel megelőzhető a paraziták ismételt kifejlődése, valamint számos emésztőrendszeri panaszt is elkerülhet. Ha elkezdte valamelyik programot, és további kérdése van, szívesen válaszolok.

  Tisztelettel

  Dr. Podlupszki Csaba