Kérdés

Pár hónapja hullani kezdett egy foltban a hajam

Üdvözlöm! Pár hónapja hullani kezdett egy foltban a hajam, jobb oldalon, elöl, nem kör, hanem inkább szabálytalan folt alakban. Amikor észre vettem először is bőrgyógyászhoz fordultam, aki góc kutatásra küldött, valamint alpicort hajszeszt és egy gyógyszertári kevert hajszeszt írt fel amit felváltva kellett használnom. Használtam is kb 2 hónapig, de a hajam egyre inkább csak ritkul azon a területen. Pár centiméteren teljesen ki hullott. Történt fül orr gegeszeti kivizsgálás, 2 különböző orvosnál jártam hogy biztos legyek a dologban. Történt orr és torok váladék tenyésztés, az orromban egy staphylococcus nevű bakterumot találtak, ami a doktor nő szerint nem okozhat ilyen panaszt, azért kaptam rá egy antibiotikumos orr cseppet. Torok váladék mintavetel negatív. Jártam fogorvosnál, jövő héten lesz meg a röntgen felvétel, jártam nőgyógyásznál, ott is minden rendben. Jópár hónapja tart a hajhullás ezen a területen, és már nagyon meg vagyok ijedve hogy ott nem marad hajam, ki fog hullani az összes. El mentem egy másik bőrgyógyászhoz, aki szemrevételezte a hajam, Annyit mondott hogy a bőröm ott enyhén rózsaszín, de nem lát semmijen különösebb elváltozást. Panaszkodtam neki arról is, hogy azon a területen folyamatosan, minden nap egy egy gennyes pattanás jelent meg a fejbőrömön az utóbbi pár hétben. Ezeket ki nyomom majd fertőtlenítem. Arra gondolt hogy talán valami féle bakteriális dolog lehet a háttérben, ezért fel irt egy 4 hetes antibiotikum kúrát, amelynek már csak az utolsó tablettája van hátra. Heti egy darabot kell be vennem a fluconazole q pharma gyógyszerből. Azt mondta hogy ha bakteriális, illetve gombás fertőzés lenne akkor a gyógyszertől el kell hogy múljon, és vissza fog nőni a hajam. Még mindig folyamatosan elő jönnek a pattanások, illetve kiütések, nem tudom minek nevezzem.. Most türelmesen várnom kell? Pajzsmirigy alulműködésem van, másfél éve szedek l thyroxint, folyamatosan ellenőrzik a tsh - t, jó az érték, és nem autoimmun. Eddig is volt kisebb mértékű hajhullásom, de nem így. Történt terheléses vércukor és inzulin meghatározás, nem találtak semmit. Nőgyógyászati hormonok is rendben vannak. Milyen további vizsgálatokat ajánlana, hogy ki derüljön mi a foltos hajhullásom okozója? Jelenleg dr hair hajcseppekkel kezelem a területet, valamint ma még be veszem az utolsó darabot a fluconazole gyógyszerből. Nem kellene esetleg egy alaposabb kivizsgálás? Hátha tudna egy kis tanácsot adni merre lenne érdemes még fordulnom? Valamint valami kiegészítő helyi kezelést? Nagyon szépen köszönöm előre is válaszát! Szép napot! Barbara.

Megválaszolt
Kategóriák: Bőrproblémák Egyéb Immunrendszer, Allergia

Válasz

 1. Dr. Apostol
  Dr. Apostol Éva Bőrgyógyász-kozmetológus
  2017. Augusztus 3.

  Kedves Barbara!

  Az erős hajhullás problémái lehetnek:Autoimmun betegségből kiterjedők, nem megfelelő pajzsmirigy gyógyszerek használata,testi-lelki stressz, nem megfelelő vitamin, ásványi anyagok használata, közmetikai cikkek használata, gombás fertőzések, ezekben az esetekbe: Itt a haj foltokban hullik ki. Először csak kis területeken, majd a területek egyre nagyobbak lesznek. A feltételezett ok autoimmún rendellenesség ahol a gyökerek begyulladnak, nem kapnak elegendő tápanyagot és végül kihullanak. Ezt az állapotot nehéz gyógyítani. A gyógymód topikus nagy erejű steroidokból, topikus anthralinból, bőrbe beadott steroidokból, PUVA-ból (Psoralen + ibolyántúli sugárzás) és cikloszporinból áll.A megfelelő cél eléréséhez, javasolnám a fent leírtak alapján a vizsgálatokat elvégeztetni, csak természetes samponok-kozmetikai készítmények használatát javasonám jelen pillanatban.

  Üdvözlettel Dr.Apostol Éva

Kérdés

Későn diagnosztizált kullancs csípés

Kedves Doktornő! Későn diagnosztizált kullancs csípés utánni LYME kor kezelését XORIMAX 500mg (4 doboz) három hét szedésével kezelték. Harmadik héten csillapíthatatlan fejfájás és zavaros látás tüneteim lettek, három hét után vissza mentem a bőrgyógyászhoz ahol elmondtam a tüneteket. Doktornő válasza hogy ilyen tüneteket még nem is hallott és a betegségemhez semmi köze és tünet mentes gyógyultnak minősített. Vérvételt kértem mivel a betegség megállapítása is szemre vételezéssel történt közérzetem rossz volt erre a doktornő válasza hogy nem kell mivel megkaptam a kezelést. Ezek után felkerestem háziorvosomat aki szerint csak beképzelem a betegséget és nem hitte el hogy nem vettek vért bőrgyógyászaton és bízzam meg a doktornőben. Tisztelettel kérdezném a Doktornőt mit tegyek hová fordulhatok mert a tüneteim nem szűnnek és idegesít hogy komolyabb szövődmények alakulhatnak ki. Megtisztelő válaszát köszönettel várom: Sahin Mihály

Megválaszolt
Kategóriák: Bőrproblémák Egyéb Vírus és bakteriális fertőzések

Válasz

 1. Dr. Apostol
  Dr. Apostol Éva Bőrgyógyász-kozmetológus
  2017. Július 31.

  Kedves Mihály!

  Ha a háziorvosának, bőrgyógyászának nincs gyakorlata LB kezelésében, kérjen tanácsot egy infektológus szakorvostól.

  Tisztelettel Dr.Apostol Éva


Kérdés

A pattanásaim is többször jönnek ki

Üdvözlöm! 31 éves anya vagyok.Az a kérdésem Önhöz,hogy májusban be kellett vennem Escapelle esemény utáni tablettát,mert védekezés során sajnos azt tapasztaltuk a párommal,hogy kiszakadt az óvszer. Azóta megjött,de viszont a pattanásom is többször jön ki...-Mikor fog ez helyre állni,vagy mit tehetnék,hogy jobb legyen? Köszönöm a elöre is a kedves válaszát! Tisztelettel: Anita.

Megválaszolt
Kategóriák: Béltisztítás Bőrproblémák Egyéb

Válasz

 1. Dr. Rónay
  Rónay Barbara Dietetikus, funkcionális táplálkozás és hormon tanácsadó
  2017. Július 4.

  Kedves Anita!

  Panaszával, javasolnám a bőr és nőgyőgyásza felkeresését.Amit javasoni tudnék, próbáljon meg változtatni a táplálkozi szokásain, és végezzen el egy komplett béltisztító-méregtelenítő kúrát.

  Üdvözlettel Dr.Rónay Barbara

Kérdés

A problémám egy nem múló pattanás okozza az orromon

Tisztelt Doktornő! A problémám egy nem múló pattanás okozza az orromon. Kamaszként pattanásos voltam, kesobb egy Roaccutane kurán estem át. Az orromon a miteszerek gyakran ujrakepzodnek, kb. 2 éve elojott egy nagy dudoros,belso pattanas ami azota is meg van. Neha begyulladt ez ido alatt, de nem fakadt ki, vagy ért meg feher pattanasa mint egy atlagos pattanas. Nyugodt allapotaban is piros, dudoros - ami hol igy marad vagy neha begyullad. Hasznaltam rá zyneritet, Ebrimycin gelt,es sok mas keszitmenyt de nem segitett semmi. A bororvosom azt monta,hogy nem tud mit csinalni vele. Szerintem ez egy cisztas pattanas lehet, mit tanacsol mit csinaljak vele? Sebeszetet kene keresnem ahol kivagjak? csak felek hogy seb marad utana, vagy varni kell a vágás után. Van egy reggebi kepem rola amikor be volt gyulladva: http://i.imgur.com/RboT2cz.jpg Koszonom a valaszát!

Megválaszolt
Kategóriák: Bőrproblémák Egészséges táplálkozás

Válasz

 1. Dr. Apostol
  Dr. Apostol Éva Bőrgyógyász-kozmetológus
  2017. Július 4.

  Kedves Zoltán!

  A bőrhibák többféle ok miatt is kialakulhatnak: lelki, étkezés, életvitelbeli problémák, vagy testi bajok miatt.A jelentkező pattanások kezelését azzal érdemes kezdeni, hogy megkeresik a "rügyezés" okát.Kérem keresse fel a háziorvosát-bőrgyógyászát, akik a megfelelő vizsgálatok elindítását kezdeményezik.Javasoljuk ilyen esetben, a helyileg ható készítmények használata mellett nagyon lényeges, hogy az étrendünket is megváltoztassuk.

  Üdvözlettel Dr.Apostol Éva