Kérdés

Pattanásos bőr

Tisztelt Dr.Apostol Éva!

 Szeretnék érdeklődni,a fiam 22-éves egyetemista,nagyon sok csúnya pattanás van a testén,arcán.Használtunk különböző krémeket,de sikertelenül,a pattanások visszatérnek.Szeretném megkérdezni Öntől,tanácsos-e elvégezni a bél-méregtelenitő kúrát,ami megszabaditaná a kellemetlenségeitől? Nagyon szivesen fogadnám ha tanácsolna valamit,ami megszüntetné a pattanásokat. Köszönöm szépen,a megtisztelő válaszát. Egy aggódó Anya Esztergomból

Megválaszolt
Kategóriák: Bőrproblémák

Válasz

 1. Dr. Apostol
  Dr. Apostol Éva Bőrgyógyász-kozmetológus
  2014. November 26.

  Kedves aggódó anyuka!

  Elsősorban a táplákozási szokásain kell változtatni. Kerülje a cukros ételeket és italokat, valamint a zsíros fogásokat. Egyen több zöldséget és rostos ételeket. Utána javasolnám a program elvégzését.

  Üdvözlettel

  Dr. Apostol Éva

   

Kérdés

Fertőző a pikkelysömör?

Kedves Dr.Apostol Éva!

Meg tudom e fertőzni a 2 hetes csecsemőnket,ha pikkelysömör bőrbetegségem van? valamint tanácsát szeretném kérni e betegség gyógyításában.

Köszönöm,és várom mielőbbi válaszát.

Márton

Megválaszolt
Kategóriák: Bőrproblémák

Válasz

 1. Dr. Apostol
  Dr. Apostol Éva Bőrgyógyász-kozmetológus
  2014. November 23.

  Kedves Márton!

  A pikkelysömör nem tartozik a fertőző bőrbetegségek közé. Nem tudja megfertőzni a csecsemőt, a családot, és a környezetét sem. A bőrgyógyásza által felírt krémek, gyógyszerek rendszeres használata melett az étrendváltással a pszoriázisban szenvedő betegek enyhülést vagy tünetmentességet érhetnek el.

  Tisztelettel

  Dr.Apostol Éva

Kérdés

Segíthet-e a köszvényes és pikkelysömörös állapoton a Clean Inside kúra?

Tisztelt Dr.Apostol Éva!

Elnézését kérem, amiért érdeklődésemmel Önhöz fordulok, s egyben kérném szíves segítségét.
A Clean Inside  oldalon találtam Önre, mert kétségbeesettségemben folyton gyógymódok után kutakodom.
Közel tíz éve köszvény betegségben szenvedek hozzá társult pikkelysömörrel, melynek tünetei mind
gyakrabban jelentkeznek.A köszvény olyan nagymértékben elhatalmasodott rajtam, hogy a mozgás
is szinte kín számomra.
Sokféle gyógymóddal próbálkoztam, de ezidáig sajnos sikertelen.Ezúton kérném véleményét a
Clean Inside kúrával kapcsolatban, vajon segíthet-e állapotom jobbátételében.
Válaszát várva, megköszönve tájékoztatását!

Megválaszolt
Kategóriák: Bőrproblémák

Válasz

 1. Dr. Apostol
  Dr. Apostol Éva Bőrgyógyász-kozmetológus
  2014. November 12.

  Tisztelt Uram!

  Eddigi tapasztalatom alapján az ön által leírt betegségekkel és a Clean Inside  program hatásával nem találkoztam, de véleményem szerint az Ön problémáján sajnos a  Clean Inside program nem segít.
  Tisztelettel Dr. Apostol Éva

Kérdés

Herpesz virusra is segitene a bél és méregtelenitő kúra?

Tisztelt Doktor Nő!
46 éves nö vagyok, egy 16éves kislány edesanyja. Kérdésem a Herpesz virusra vonatkozik.
18 évesen, az érettségi vizsgára keszülődés idején jött ki először a virus fertőzés tünete, az arcomon. Innen évek során lehúzodott az orrom és a szám környékére, nem gyakran jelentkezik de megfigyeltem, hogy kizárólag stressz és erős lelki, érzelmi emóciók váltják ki nálam.Kikértem a bőrorvosom,valamint a héziorvosom véleményét,de a vizsgálatok-gyógyszerek-krémek sajnos nem segitettek.
Mindig azt gondoltam, hogy az I-es tipusu Herpesz Simplex van a szervezetemben, mely ugyan labialis de lehúzodott a csipőmre, enyhe lefolyásu Herpes Zoster formát öltve. Soha nem volt és most sincs okom arra – főleg életvitelemből adódóan: soha nem váltogattam partnert, ami kapcsolatom volt az  többéves párkapcsolat volt. A Herpeszt a fent emlitett párkapcsolatokban soha nem okozott problemát, senki el nem kapta tőlem, kislányom sem kapta el.Szeretném a segitségét kérni,hogy a béltisztitó kúra valamint a méregtelenitő kúra segitene e a herpeszvirus megszüntetésére? Elkeseredettségemben kérem szépen a  szakértői véleményét és bölcs tanácsát, melyeket párommal is el szeretnék olvastatni.
Köszönöm az idejét, hogy elolvasta a levelem – feltételezem, hogy ehhez hasonló fertőzések  megkeserithetik  mások élet is – Előre is köszönöm szives válaszát!

Megválaszolt
Kategóriák: Bőrproblémák

Válasz

 1. Dr. Apostol
  Dr. Apostol Éva Bőrgyógyász-kozmetológus
  2014. November 9.

  Kedves Asszonyom !

  A herpes vírus hominis 2 nem okvetlenül csak az Ön által megjelölt helyeken- szerveken fordul elő, hanem más régiókat is érinthet – a kiütés lokalizációjából a vírus pontos nevére/fajára egyértelműen következtetni nem lehet.
  A dolog érdeméhez: sajnos nincs biztos orvosi garancia arra, hogy a kiütés jelenlétekor (egészen addig, amíg a folyamat nem pörkösödik és az le nem szárad) Ön ne lenne fertőző: a vírus a hólyagocsákban jelen van, és – egyéb feltételek megléte esetén – másra átkerülhet. Leginkább a partnere nyálkahártyái veszélyeztetettek, más bőrrész ritkán fertőződik.
  Ezért viszont különösen sajátos az Ön esete, mert a lokalizáció nem tekinthető típusosnak. Bár a kiújulás jellegzetes az Ön elmondása alapján, azonban a folyamat megjelenésének helye nem szokványos, így nem vírusos eredetű “herpetiformis” folyamatok lehetőségét is felmerül.
  A herpetiformis hólyagocsák  vizsgálatával direkt víruskimutatás elvégeztetését javaslom,és utána a béltisztitás-méregtelenitő kúrát.
  Tisztelettel
  Dr.apostol Éva


Kérdés

Ön szerint akne esetén is segítene a Clean Inside Program?

Tisztelt Doktor Nő!

A Naturalswiss honlapján olvastam az ajánlását. Szeretnék pár kérdést feltenni. A bőrömön már régóta aknék jönnek ki. Sok mindent kipróbáltam már. Egy ismerősöm tanácsolta, hogy menjek el egy kolon-hydroterápiára. Utána néztem, de hallottam róla rosszat is. Tapasztalat után nyilatkozta egy-két ember, hogy puffadnak a kezelés óta és tönkrement az emésztésük is. Emiatt nem mertem belevágni.
A Clean Inside csomag felkeltette az érdeklődésemet, csak erre a problémára szeretném használni.
Ön szerint segítene?

Várom válaszát. Tisztelettel, Kinga

Megválaszolt
Kategóriák: Bőrproblémák

Válasz

 1. Dr. Apostol
  Dr. Apostol Éva Bőrgyógyász-kozmetológus
  2013. November 5.

  Kedves Kinga!

  A kolonhidro-terápia után a bél mikroflórája valószínűleg károsodik.Az Ön esetében elsősorban a probiotikumot ajánlom, másodsorban , ha anyagi helyzete megengedi, akkor a Clean Inside program is megér egy próbát, mivel az aknék kialakulásában tudomásom szerint bizonyos mértékig a toxikus anyagok is szerepet játszanak, melyeknek egy része a bélfalon keresztül jut a szervezetbe. Ezt a felszívódást a Clean Inside program bizonyos mértékig csökkenti.

  Tisztelettel Dr.Apostol Éva

Kérdés

5 éve küzdök a pikkelysömörrel

Kedves Doktornő! 5 éve küzdök a pikkelysömörrel, az arcomon és a mellkasomon jelentkeznek a foltok. Több bőrgyógyász többféle krémével, méregtelenítő kúrával, colon hidroterápiával, szinkro-balneo-fototerápiával, a foltokat esetleg irritáló ételek elhagyásával már próbálkoztam. Lehetőség szerint nyáron napoztatom a bőrömet. A biológiai eljárást nem szeretném kipróbálni. Az a kérdésem, hogy milyen lehetőségeim lennének a tünetek enyhítésére, mert eddig szinte semmi eredményt nem értem el. Válaszát előre is köszönöm.

Megválaszolt
Kategóriák: Bőrproblémák

Válasz

 1. Dr. Apostol
  Dr. Apostol Éva Bőrgyógyász-kozmetológus
  -0001. November 30.

  A leírtak alapján főleg a táplálkozási szokásain kellene mielőbb változtatni.Nagy odafigyelést igényel,viszont nagyon sok betegemnél bevált a  kalóriaszegény étkezés, a testsúly csökkentése ez viszont igazoltan jó hatású. Az alkoholfogyasztás,a csípős-fűszeres ételek fogyasztása nagyon káros.Ajénlanám még a fény és pszichoterápia alkalmazását is.

  Tisztelettel.Dr.Apostol Éva