Kérdés

Évek óta szenvedek hasi görcsökkel illetve hasmenéssel, tejtermék fogyasztása után

Tisztelt Doktor Úr! Évek óta szenvedek hasi görcsökkel illetve hasmenéssel, tejtermék fogyasztása után. Gondoltam laktózérzékeny lehetek, így elkezdtem laktózmentes termékeket fogyasztani. A tünetek nagyrészt meg is szűntek. A mai napig ragaszkodom ezekhez a termékekhez azonban az elmúlt hónapban rávettem magam hogy én erről egy papírt is szeretnék, amivel úgymond megerősíthetem magamban ezt a feltételezést. H2 kilégzéses teszt elvégzése után az eredmény negatív lett. Gyomorproblémák sem voltak a 25 mg laktóz elfogyasztása után. Viszont most bajban vagyok, mert magasabb laktóztartalmú ételeket továbbra sem tudok fogyasztani mert a hasi problémák fenn állnak, de papírom van róla hogy nem vagyok laktózérzékeny. Ilyenkor mi lenne a teendő? 1 éve tej allergia teszten is voltam ami szintén negatív lett. Kezdek kifogyni az ötletekből és azért jó lenne tudni hogy milyen problémám lehet hogy tudjak a diétára is oda figyelni. Várom válaszát!

Megválaszolt
Kategóriák: Immunrendszer, Allergia

Válasz

 1. Dr. Podlupszki
  Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
  2020. Február 11.

  Kedves Szabolcs!

  A leírtak alapján, javasolnám egy dietetikus felkeresését, aki a megfelelő szaktudásával tudja kezeli az Ön által leírt panaszokat.

  Tisztelettel Dr.Podlupszki Csaba

Kérdés

Fokozott nyáladzasom van

Fokozott nyáladzasom van. nem reflux voltam kivizsgáláson.szivpanaszaim miatt gyógyszer élet szedek de mellé khatasként egyik sem jelez ilyen probléma T. Voltam hasi ultrahang ön is nem találtak semmit.a nyál színtelen habos muszáj kikopni már naponta elhasználom vagy 100 papírzsebkendő t. Már nagyon zavar a körzeti orvos tehetetlen már éjszaka is keletkezik akkor sűrű BB az állaga.mi lehet az ok?

Megválaszolt
Kategóriák: Immunrendszer, Allergia

Válasz

 1. Dr. Podlupszki
  Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
  2019. Március 22.

  Kedves érdeklődő!

  A fokozott nyáltermelés a paraszimpatikus idegrendszer kóros túlsúlyára utal. Ez önálló betegségként nem szokott előfordulni, de más központi idegrendszeri betegség tünete lehet,amit pl.előidézhet az allergia, vagy pszichés állapot is.

  Tisztelettel dr.Podlupszki Csaba

Kérdés

Kb 1 hete főleg étkezések után az egész testem tűzben ég

T.Hölgyem! Kb 1 hete főleg étkezések után az egész testem tűzben ég. A bőröm alatt mintha valami maró folyadék folyna, minden izületem ég, és viszket az egész testem . A torkom kiszárad , a szemeim égnek és ki vannak száradva . Várom megtisztelő válaszát, javaslatát, merre induljak el . Köszönettel Zsolt

Megválaszolt
Kategóriák: Immunrendszer, Allergia

Válasz

 1. Koprivanecz Magdolna
  Koprivanecz Magdolna Dietetikus, okleveles táplálkozástudományi szakember
  2019. Január 21.
  Kedves Zsolt!
  Kérdése alapján egyértelmű választ nem tudok adni.
  Panaszai oka lehet táplálkozás eredetű, de pl.: immun eredetű is.
  Ha Ön biztos abban, hogy a panaszait az elfogyasztott ételek okozhatják, akkor kérem, hogy jegyezze fel az étkezések részleteit és küldje el.
  Ha nem csak étkezés után jelentkeznek ezek a panaszok, akkor az előbb említett immunológus szakembernél javaslom a kivizsgálás kérését.

  Remélem tudtam kérdésében segíteni.

  Üdvözlettel:
  Koprivanecz Magdolna
  dietetikus

Kérdés

Darázs csípés kezelése

Jó napot kívánok! Azzal a kérdéssel fordulok most Önhöz, hogy sógorom megcsipte egy darázs 2 napja a mutató ujján. Eleinte úgy nézett ki neki mintha ki ázott volna a bőre azon a részen, mára már le hamlott neki be vorosodott, be duzzadt (olyan mint akinek megvan égve a keze). Hiába iszik Kalciumot nem múlik neki. Mivel lehetne ezt kezelni vagy mit kéne tenni? Válaszát előre is köszönöm. Szép napot kívánok Önnek!

Megválaszolt
Kategóriák: Immunrendszer, Allergia

Válasz

 1. Dr. Apostol
  Dr. Apostol Éva Bőrgyógyász-kozmetológus
  2018. Július 27.

  Kedves Anikó!

  A csípés helyén jelentkező szokatlan reakciók – elhúzódó, az átlagosan nagyobb méretű duzzanat - után mindenképpen forduljunk allergológus szakorvoshoz.A méh- és darázsméreg allergia tünetei lehetnek enyhe, helyi panaszok, de súlyos, életveszélyes állapot is kialakulhat. Az enyhébb panaszok közül különös figyelmet igényel, ha a csípés helyén több napon át tartósan fennálló, vörös, viszkető, nagyméretű, 12 cm-t meghaladó átmérőjű duzzanatot tapasztalunk.

  A darázs váladéka lúgos méreganyagot juttat a bőrbe, így azt savas oldattal, pl. citromlével, ecetes vízzel érdemes kezelni. A rovar okozta csípés esetén mossuk le a bőrt langyos, szappanos vízzel és használhatunk antihisztamin, illetve lidokain tartalmú kenőcsöt és jeges borogatást is.

  Üdvözlettel Dr.Apostol Éva
   


Kérdés

Vírusos szemölcs eltávolítása

Kedves Doktornő! 7 éves unokámnak a kezén ,mostmár a lábán is ,és a körmémél is vírusosos szemölcs van.sok mindennel próbálkoztunk,de nem múlik.a bőrgyógyásznak nem engedi leszedni.Tudna ajánlani valami hatásos szert? Üdvözlettel:Zsuzsa

Megválaszolt
Kategóriák: Immunrendszer, Allergia

Válasz

 1. Dr. Apostol
  Dr. Apostol Éva Bőrgyógyász-kozmetológus
  2018. Április 23.

  Kedves Zsuzsa!

  A vírusos szemölcs kialakulását, elősegítheti még,  az immunrendszer legyngült állapota.A szemölcsök kezelése elsősorban bőrgyógyászati feladat.Próbáljanak a gyermek lelkére beszélni, hogy mielőbb ezek a szemölcsök legyenek eltávolítva.

  Legoptimálisabb módszer a fagyasztásos szemölcseltávolítás, melynek során speciális eszközzel a szemölcsöt megfagyasztják, melynek hatására az elemelkedik a bőrfelszínről, s néhány nap alatt leszárad.

  Tisztelettel Dr.Apostol Éva

   

Kérdés

Körülbelül 6 hete elkezdtem köhögni

Tisztelt dr.Podlupszki Csaba! Körülbelül 6 hete elkezdtem köhögni, hàziorvosom curam gyógyszert kaptam, àllapotom nem javult,elmentem gégészetre,ott kaptam levolofluxicint. Voltam tüdőgondozóba,arcüreg röntgenen, minden negatív. Egy idő utàn úgy éreztem, mintha valami csiklandoznâ a torkomat, folyamatosan êreutem, hogy jön föl vàladêk,ami nyúlós ragacsos, néha teljesen beragadt a torkomba, orromból is ugyanilyen vàladékot fújok. Sokat fogytam,2 hètig nem èreztem èhsèget. Mostmár ennèk, de ha eszek,utána jön föl a torkomba ez a ragacsos váladèk, nèha csak fölöklendezni birom. Alig merek enni, mert nagyon rossz utána. Voltam gasztroenteorològiám, kaptam savlekötőt, nem sokat segìt Idõnkênt csak nyál jön rengeteg Hetek teltek mire idõpontot ksptam, ês semmire nem jutottam Kêrdèsem,ez lehet reflux,vagy komolyabb problêma? Köszön válaszát előre is!

Megválaszolt
Kategóriák: Immunrendszer, Allergia

Válasz

 1. Dr. Podlupszki
  Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
  2018. Március 23.
  Kedves Gyöngyi,

  Nem hiszem, hogy refluxról lenne szó. Sokkal inkább allergiára tippelnék.

  Üdvözlettel,
  Dr. Podlupszki Csaba

Kérdés

Gyakran visszatérő herpes vírus oka

Tisztelt DR-Nő! Kérdésem az lenne, mi az oka a gyakran visszatérő Herpes vírusnak! Köszönöm!

Megválaszolt
Kategóriák: Immunrendszer, Allergia

Válasz

 1. Dr. Apostol
  Dr. Apostol Éva Bőrgyógyász-kozmetológus
  2018. Február 20.

  Kedves Ibolya!

  A herpesz jellemzően akkor tér vissza, amikor immunrendszerünk valamilyen okból meggyengül. Így beszélhetünk a herpesz aktív és passzív időszakáról. A kiújulás okai között szerepel a kimerültség, a menstruáció vagy a napégés, de lelki összefüggéseket is megfigyeltek a stressz és a szorongás kapcsán.

  Tisztelettel Dr.Apostol Éva

Kérdés

Szeretném tudni, hogy van-e mód rá, hogy az Iga szintjét megemeljük?

Tisztelt Hölgyem/Uram! A 4 éves kisfiamnak csökkent az IGA szintje ( 0.50 g/L), a szelektív IGA szintet még most vizsgálják. Második éve óvodás, de 2-3 nap után torokfájás, köhögés miatt mindig otthon kell maradnia. Mindig szárazon kezd köhögni és csak a Ventolin hörgőtágító adása után tudja csak felköhögni a váladékot. Ételallergiát és néztek nála, de minden negatív, viszont bizonyos ételek (glutén, paradicsom) adása után hol az arcán jön ki ekcémás folt, hol a végbélnyílása lesz tűzpiros. Szeretném tudni, hogy van-e mód rá, hogy az Iga szintjét megemeljük? Köszönettel, Szabó Tünde

Megválaszolt
Kategóriák: Immunrendszer, Allergia

Válasz

 1. Dr. Fachet
  Prof. Dr. Fachet József MD. PhD. orvosi csapata Rákkutató, immunológus, kórélettanász
  2017. Október 31.

  Tisztelt Hölgyem!

  Köszönjük megtisztelő érdeklődését! A Kisfiú egyensúlyának elbillenését az említett funkcionális eltérések igazolják. Ennek vannak fizikai vetületei (IgA, légúti tünetek, allergiás jelenségek) és vannak lelki aspektusai. Valamennyi felé komoly figyelmet kellene fordítani, s nem elég csupán a fizikai szinten maradni.
  Az IgA izolált emelésére tudomásunk szerint nincs konkrét szer, s ez nem is lenne jó cél. Mert az immunrendszer lehető legszélesebb támogatása adja lehető legnagyobb védelmet. Ez több módon elősegíthető. Egyrészt a minőségi táplálkozással, a rendszeres szabad levegőn tartózkodás, fizikai aktivitás (játék, edzés), lelki egyensúly megteremtése (szükség esetén kineziológia, craniosacralis terápia) jöhetnek szóba. Minőségi probiotikum (pl. Progastro Kid) fogyasztása, rendszeres D-vitamin bevitel az egyéb vitaminok bevitele mellett (pl. Biogreen termékek) és pl. a Fachet Vital Defense Plus nevű gyógygombakészítmény fogyasztása (1x1 kapszula/nap ill. a kapszula tartalmának elkeverése pl. joghurtban.).
   
  Reméljük segíthettünk, a Kisfiánok szeretettel kívánunk jobbulást

  Dr Fachet orvosi csapata