Kérdés

Vírusos szemölcs eltávolítása

Kedves Doktornő! 7 éves unokámnak a kezén ,mostmár a lábán is ,és a körmémél is vírusosos szemölcs van.sok mindennel próbálkoztunk,de nem múlik.a bőrgyógyásznak nem engedi leszedni.Tudna ajánlani valami hatásos szert? Üdvözlettel:Zsuzsa

Megválaszolt
Kategóriák: Immunrendszer, Allergia

Válasz

 1. Dr. Apostol
  Dr. Apostol Éva Bőrgyógyász-kozmetológus
  2018. Április 23.

  Kedves Zsuzsa!

  A vírusos szemölcs kialakulását, elősegítheti még,  az immunrendszer legyngült állapota.A szemölcsök kezelése elsősorban bőrgyógyászati feladat.Próbáljanak a gyermek lelkére beszélni, hogy mielőbb ezek a szemölcsök legyenek eltávolítva.

  Legoptimálisabb módszer a fagyasztásos szemölcseltávolítás, melynek során speciális eszközzel a szemölcsöt megfagyasztják, melynek hatására az elemelkedik a bőrfelszínről, s néhány nap alatt leszárad.

  Tisztelettel Dr.Apostol Éva

   

Kérdés

Körülbelül 6 hete elkezdtem köhögni

Tisztelt dr.Podlupszki Csaba! Körülbelül 6 hete elkezdtem köhögni, hàziorvosom curam gyógyszert kaptam, àllapotom nem javult,elmentem gégészetre,ott kaptam levolofluxicint. Voltam tüdőgondozóba,arcüreg röntgenen, minden negatív. Egy idő utàn úgy éreztem, mintha valami csiklandoznâ a torkomat, folyamatosan êreutem, hogy jön föl vàladêk,ami nyúlós ragacsos, néha teljesen beragadt a torkomba, orromból is ugyanilyen vàladékot fújok. Sokat fogytam,2 hètig nem èreztem èhsèget. Mostmár ennèk, de ha eszek,utána jön föl a torkomba ez a ragacsos váladèk, nèha csak fölöklendezni birom. Alig merek enni, mert nagyon rossz utána. Voltam gasztroenteorològiám, kaptam savlekötőt, nem sokat segìt Idõnkênt csak nyál jön rengeteg Hetek teltek mire idõpontot ksptam, ês semmire nem jutottam Kêrdèsem,ez lehet reflux,vagy komolyabb problêma? Köszön válaszát előre is!

Megválaszolt
Kategóriák: Immunrendszer, Allergia

Válasz

 1. Dr. Podlupszki
  Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
  2018. Március 23.
  Kedves Gyöngyi,

  Nem hiszem, hogy refluxról lenne szó. Sokkal inkább allergiára tippelnék.

  Üdvözlettel,
  Dr. Podlupszki Csaba

Kérdés

Gyakran visszatérő herpes vírus oka

Tisztelt DR-Nő! Kérdésem az lenne, mi az oka a gyakran visszatérő Herpes vírusnak! Köszönöm!

Megválaszolt
Kategóriák: Immunrendszer, Allergia

Válasz

 1. Dr. Apostol
  Dr. Apostol Éva Bőrgyógyász-kozmetológus
  2018. Február 20.

  Kedves Ibolya!

  A herpesz jellemzően akkor tér vissza, amikor immunrendszerünk valamilyen okból meggyengül. Így beszélhetünk a herpesz aktív és passzív időszakáról. A kiújulás okai között szerepel a kimerültség, a menstruáció vagy a napégés, de lelki összefüggéseket is megfigyeltek a stressz és a szorongás kapcsán.

  Tisztelettel Dr.Apostol Éva

Kérdés

Szeretném tudni, hogy van-e mód rá, hogy az Iga szintjét megemeljük?

Tisztelt Hölgyem/Uram! A 4 éves kisfiamnak csökkent az IGA szintje ( 0.50 g/L), a szelektív IGA szintet még most vizsgálják. Második éve óvodás, de 2-3 nap után torokfájás, köhögés miatt mindig otthon kell maradnia. Mindig szárazon kezd köhögni és csak a Ventolin hörgőtágító adása után tudja csak felköhögni a váladékot. Ételallergiát és néztek nála, de minden negatív, viszont bizonyos ételek (glutén, paradicsom) adása után hol az arcán jön ki ekcémás folt, hol a végbélnyílása lesz tűzpiros. Szeretném tudni, hogy van-e mód rá, hogy az Iga szintjét megemeljük? Köszönettel, Szabó Tünde

Megválaszolt
Kategóriák: Immunrendszer, Allergia

Válasz

 1. Dr. Fachet
  Prof. Dr. Fachet József MD. PhD. orvosi csapata Rákkutató, immunológus, kórélettanász
  2017. Október 31.

  Tisztelt Hölgyem!

  Köszönjük megtisztelő érdeklődését! A Kisfiú egyensúlyának elbillenését az említett funkcionális eltérések igazolják. Ennek vannak fizikai vetületei (IgA, légúti tünetek, allergiás jelenségek) és vannak lelki aspektusai. Valamennyi felé komoly figyelmet kellene fordítani, s nem elég csupán a fizikai szinten maradni.
  Az IgA izolált emelésére tudomásunk szerint nincs konkrét szer, s ez nem is lenne jó cél. Mert az immunrendszer lehető legszélesebb támogatása adja lehető legnagyobb védelmet. Ez több módon elősegíthető. Egyrészt a minőségi táplálkozással, a rendszeres szabad levegőn tartózkodás, fizikai aktivitás (játék, edzés), lelki egyensúly megteremtése (szükség esetén kineziológia, craniosacralis terápia) jöhetnek szóba. Minőségi probiotikum (pl. Progastro Kid) fogyasztása, rendszeres D-vitamin bevitel az egyéb vitaminok bevitele mellett (pl. Biogreen termékek) és pl. a Fachet Vital Defense Plus nevű gyógygombakészítmény fogyasztása (1x1 kapszula/nap ill. a kapszula tartalmának elkeverése pl. joghurtban.).
   
  Reméljük segíthettünk, a Kisfiánok szeretettel kívánunk jobbulást

  Dr Fachet orvosi csapata