Kérdés

Körülbelül 3 héttel ezelőtt a mellbimbóm alatt illetve a vállamon kisebb rózsaszín folt jelent meg

Üdvözlöm. Körülbelül 3 héttel ezelőtt a mellbimbóm alatt illetve a vállamon kisebb rózsaszín folt jelent meg, nem fektettem rá nagyobb hangsúlyt, ám elkezdtek nőlni és egy lapos kb 100 forintos nagyságú hámló körré alakultak, majd ezt követően két hét múlva elkezdtek szaporodni a kis pöttyek a felsőtestemen (has, hát, mellkas) amik szintén egyik napról a másikra száraz, hámló, ám már csak kis borsónyi nagyságú körré alakulnak. 23 éves lány vagyok, gyermek koromban voltam himlős, így arra nem gyanakszom, de mivel napról napra szaporodik, kicsit elkezdtem aggódni. Előre is köszönöm a válaszát!

Megválaszolt
Kategóriák: Bőrproblémák

Válasz

 1. Dr. Apostol
  Dr. Apostol Éva Bőrgyógyász-kozmetológus
  2019. December 12.

  Kedves Viktória!

  Mielőbb keresse fel a bőrgyógyászatot, ahol a vizsgálatok elvégzse után, megfelelő kezelésben részesítik Önt, nem javasolt ennyi időt várni.

  Tisztelettel Dr.Apostol Éva

Kérdés

Hogyan döntsem el,hogy szűkséges-e viselnem vagy nem.?

Űdvözlöm.A kérdésem a következö lenne: Májusban lett egy trombózisom aminek következtében tűdöembolia jött létre. Inekciokat,infuziot és kompreszios térdig érö harisnyát kaptam. Pár nap után el kezdtem kapni a Marcoumar nevű gyógyszert meg maradt a harisnya. Amikor kijöttem a korházbol azt mondták ez egy féléves kezelés és utána nincs szükség továbi kezelésre. Közben 3 hónap útán az orvosságomat lecserélték a Xarelto 20mg-re,hogy evel nem kell ellenörzésre járnom. Pénteken lejárt a fél év és a házi orvosom nem is irt ki több ovosságot. Aztán kórházi elbocsáton is ez a dátum szerepelt,hogy eddig tart a kezelés.A harisnyára pedig azt mondták ,hogy ahogy jónak látom a viselését,ha gondolom ne húzzam tovább ha pedig ugy érzem viseljem. A kérdésem az volna hogyan döntsem el,hogy szűkséges-e viselnem vagy nem.? Önök mit tanácsolnak. Elöre is köszönöm válaszukat. Tisztelettel:Csaba

Megválaszolt
Kategóriák: Bőrproblémák

Válasz

 1. Dr. Apostol
  Dr. Apostol Éva Bőrgyógyász-kozmetológus
  2019. December 9.

  Kedves Csaba!

  Kezelőorvosa, a műtétet végző szakorvos, felkeresését javasolnám, aki a vizsgálat után a megfelelő gyógymódot tanácsolja a leírt panaszra.

  Tisztelettel Dr.Apostol Éva

Kérdés

Jobb csuklóm alatt megjelent egy kis hólyag szerű, viszkető kiütés

Tisztelt Doktornő! Körülbelül 1 hónappal ezelőtt kezdődődött, hogy a Jobb csuklóm alatt megjelent egy kis hólyag szerű, viszkető kiütés. Egy idő után Nagyobb lett, majd bevarasodott (mivel nem bírtam megállni a vakarást) de nem úgy, ahogy általában a sebek szoktak. Sárgás színű volt a felülete, vérnek semmi nyoma. Ahogyan elkapartam, rögtön ömlött belőle (szó szerint)a folyadék, amiről sejtésem sincs, hogy mi lehet. Körülbelül 3 hét kellett, hogy elmúljon. 3 db apróbb hasonló hólyag jött elő a felkaromon is (balkezemen). Ezekből csak egy lett nagyobb, de nem olyan mértékű mint ami a csuklómon volt. Most azonban egy ugyan olyan jött ki a bal kezemen (kisujj bütyök) ugyan ezen tünetekkel. Rendkívül zavaró és egy cseppet sem bizalomgerjesztő látvány. Nem vagyok allergiás, nem szedek gyógyszert, nem hordok ékszereket. Válaszát előre is köszönöm!

Megválaszolt
Kategóriák: Bőrproblémák

Válasz

 1. Dr. Apostol
  Dr. Apostol Éva Bőrgyógyász-kozmetológus
  2019. December 6.

  Kedves Érdeklődő!

  Beutalót kell kérni a bőrgyógyszarta, ahol az adott területett a kollégák megviszgálják.

  Tisztelettel Dr.Apostol Éva

Kérdés

Mi a megoldás erre a problémára?

Tisztelt Doktornő! Édesanyám leforrázta a lábfejét, a seb nagyon csúnya, gennyedzik. Granuflex hidrokolloid kötszerrel kötöttük be, de mikor le szeretnénk szedni a kötést feltépi a sebet, így az nem tud gyógyulni. Az lenne a kérdésem, hogy mi a megoldás erre a problémára?

Megválaszolt
Kategóriák: Bőrproblémák

Válasz

 1. Dr. Apostol
  Dr. Apostol Éva Bőrgyógyász-kozmetológus
  2019. November 5.

  Kedves Eliza!

   A kötéscserék esetén előfordulhat, hogy a sebváladék megszárad, melynek eredményeképpen a kötszer beleragad a sebágyba. Fontos, hogy ilyen esetekben sem szabad áztatgatni a sebet, ugyanis a feláztatott sebváladék nem kívánatos része bekerülhet a sebbe és a sebkörnyék felpuhított bőrébe, tovább növelve a seb méretét és a fertőzésveszélyt! Ha fiziológiás sóoldattal (patikában kapható) megnedvesítjük a beszáradt kötszert, feltépés nélkül kerülhet le a fedőkötés.

  Tisztelettel Dr.Apostol Éva

   

Kérdés

Szőrtüsző eltávolítása

Tisztelt Dr Apostol Éva! Egy olyan kérdésem lenne egy szőrtüsövel kapcsolatban ,hogy mi lenne most a teendő mert nekem sajnos van egy ilyenem és ha megyek egy bőrgyógyászhoz akkor ő mit csinál ezzel a mélye körülötte piros gyuladt sebbel kérem amint tud válaszoljon. Előre is köszönöm a válaszát!

Megválaszolt
Kategóriák: Bőrproblémák

Válasz

 1. Dr. Apostol
  Dr. Apostol Éva Bőrgyógyász-kozmetológus
  2019. Október 10.

  Kedves Érdeklődő!

  Felszínes gyulladások esetén elegendő a szőrszál eltávolítása, lokális fertőtlenítő használata. Súlyosabb esetekben, ha nagy kiterjedésű vagy mély folyamatokról van szó, mérlegelendő antibiotikum elindítása, mellette fertőtlenítő hatású helyi kezelést alkalmazunk.
  Üdvözlettel Dr.Apostol Éva