Kérdés

Kellenne aggódnom?

Tisztelt Dr. Úr A nyakamon kb. fél éve van egy csomó és nem akar elmúlni.Voltam háziórvosnál és azt mondta hogy ártalmatlan nyirokcsmó.De azóta nem múlt el.Azóta nem nőtt a csomó,nem volt lázam,nem fogytam és lehet hogy egy kicsit kisebb is lett.Kellenne-e aggódnom a csomó miatt?

Megválaszolt
Kategóriák: Életmód

Válasz

 1. Dr. Fachet
  Prof. Dr. Fachet József MD. PhD. orvosi csapata Rákkutató, immunológus, kórélettanász
  2018. Május 13.

  Tisztelt Uram!

  Köszönjük megtisztelő bizalmát! Bízzon nyugodtan háziorvosában! Egy komplex laborvizsgálat és egy belgyógyászati kivizsgálás megnyugtatóbb választ tudna adni, mint mi látatlanban. Ezért azt javasoljuk, egy ilyen jellegű kivizsgálásnak vesse alá magát!
   
  Tisztelettel kívánunk jó egészséget
  Dr Fachet orvosi csapata

Kérdés

Ijesztő számomra ez az érték, nem túl alacsony?

Tisztelt Doktor Ur! Pánikbeteg 26éves anyuka vagyok. Erre szedek reggel 20mg citapramot 2.5mg rilex, dél 1.875rilex és este is 1.875 rilex. A pulzusom napközbe 55-60 este tv nézés közbe pedig 50-55 re megy. Mozgásra, fizikai munkára emelkedik 70-80ra. De 5 perc pihenés után vissza is áll 60ra. Nem tul alacsonyak ezek a pulzus értékek? Föleg napközbe 55 és az esti 50. Mindenféle vizsgálaton voltam minden oké. Csak ijesztő számomra ez az érték,nem tul alacsony?

Megválaszolt
Kategóriák: Életmód

Válasz

 1. Dr. Fachet
  Prof. Dr. Fachet József MD. PhD. orvosi csapata Rákkutató, immunológus, kórélettanász
  2018. Május 11.

  Tisztelt Hölgyem!

  Köszönjük megtisztelő érdeklődését! Az adott pulzusszámot - az alkati jellemzők mellett - rengeteg tényező befolyásolja. A kérdés az, hogy az illető egyensúlyban van-e az adott pulzussal vagy sem. Ha igen, akkor nincs ok aggodalomra.

  Az Ön panaszát tekintve akár még a gyógyulás is lehetséges, de ahhoz kiterjedt változtatásokat kell tenni a mindennapokban. Ennek pillérei a táplálkozás rendszerbe foglalt, célzott átalakítása, megfelelő aktív életmód, a belső, lelki egyensúly kialakítása (ugyanis a lelki tényezők alapvető törvényszerűségek mentén befolyásolják a fizikai test folyamatait) és egyes gyógymódok, gyógynövények alkalmazása. Amennyiben egy ilyen rendszerbe foglalt, holisztikus program irányában Ön érdeklődést mutatna, kérjük szíveskedjen jelezni felénk, hogy tájékoztathassuk a részletekről, mert az egyensúly csak egy ilyen összehangolt terápia mentén érhető el!

  Tisztelettel kívánunk Önnek jobbulást

  Dr Fachet orvosi csapata


Kérdés

Mi lehet az?

A torkom fáj és bele nézve "mélyen" ez a kép fogad https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.15752-9/32116209_1816419358378206_4016381376285638656_n.jpg? _nc_cat=0&oh=c54ce960a6095933f6a73ef21a82e4fe&oe=5B9616DB mi lehet az a fehér csont szerű valami? kell félnem?

Megválaszolt
Kategóriák: Életmód

Válasz

 1. Dr. Fachet
  Prof. Dr. Fachet József MD. PhD. orvosi csapata Rákkutató, immunológus, kórélettanász
  2018. Május 8.

  Tisztelt Uram!

  Köszönjük bizalmát, hogy hozzánk fordult kérdésével, vélhetően a gégefedő látszik a felvételen! Javasoljuk haladéktalanul keresse fel a körzeti Fül-Orr-Gégészeti szakrendelést! A célzott kivizsgálás egyértelmű választ ad a kérdésére, amit távolból csak találgatni lehetne.

  Tisztelettel kívánunk jobbulást és jó egészséget 

  Dr Fachet orvosi csapata

Kérdés

májfunkció probléma miatti diéta

Jó napot kívánok! Olyan kérdésem lenne, hogy 34 hetes terhes vagyok, a klinkán töltöm sajnos a heteimet, és elkezdtem viszketni. Vettek vért és megállapították hogy a májfunkcióm rossz ezért diétáznom kell. Sajnos nem értek hozzá de gondolom ilyen epe diétát kell tartanom. Viszont hiába kérdeztem az orvost, nővéreket hogy azon az ételen kívűl amit itt kapok mit ehetek vagy mit nem erre nem kaptam választ. Haza fognak engedni nemsokára de így elég nehéz lesz betartani a diétát ha azt sem tudom mit lehet :( nagyon kívánom a csokit az édességet de azt sem merek enni :( esetleg tudna írni valami bővebb információt ezügyben? Vagy mitől múlna el leghamarabb a viszketés, nem tudom. Köszönettel : Kiss Tímea

Megválaszolt
Kategóriák: Életmód

Válasz

 1. Koprivanecz Magdolna
  Koprivanecz Magdolna Dietetikus, okleveles táplálkozástudományi szakember
  2018. Április 27.
  Kedves Tímea!
   
  Az Ön esetében máj-és epekímélő étrend javasolt.
  A küldött epebeteg tájékoztatót, annyiban kiegészíteném, hogy a kakaó és csokoládé az epehólyagot erőteljes összehúzódásokra készteti és ezért a panaszok erősödhetnek. Így a csokoládéval készült édességeket nem javaslom. 

   

  Üdvözlettel:
  Koprivanecz Magdolna 
  dietetikus