Kérdés

Sikertelen teherbeesés

45eves no vagyok nsikerul teherben esnem pedig orvisi vizsgalataltal rendbenvan nalam minden es aparomnalis segitseget kerek koszonom

Megválaszolt
Kategóriák: Életmód

Válasz

  1. Koprivanecz Magdolna
    Koprivanecz Magdolna Dietetikus, okleveles táplálkozástudományi szakember
    2018. Július 26.

     

    Kedves Katalin!

    A sikertelen teherbeesés oka - ha nincs szervi ok -, hogy valószínűleg Önnek és a párjának a szervezetében felhalmozódtak  a méreganyagok.Ennek forrása nemcsak a táplálékkal bevitt káros alkotóelemek, de például az amalgám tömések lehetnek.A szervezet méregtelenítéséhez ajánlom a ToxiClean méregtelenítő kúrát, amely 3 összetevőből áll és teljeskörű tisztítást eredményez.Ezenkívül javasolt a stressz csökkentése, a mobiltelefonok állandó jellegű zsebben tartásának kerülése, az egészséges étrend (nem gyorséttermi ételek) fogyasztása. NEM szükséges csak a BIO élelmiszereket fogyasztani, de amennyire lehet az adalékanyagokat és a mesterséges színezékeket ajánlott csökkenteni illetve kerülni. A dohányzás, az alkohol fogyasztás természetesen tilos!

    A napi stressz és a feszültség szintén nem kedvez a teherbe esésnek. Csökkentsék ennek mennyiségét lehetőség szerint!

     

    Kívánok sok sikert a továbbiakhoz!
    Üdvözlettel:
    Koprivanecz Magdolna
    dietetikus

Kérdés

Nem tudom, mi lenne számomra legmegfelelőbb a supergreens termékei közül

Kedves Viktória! 7 hónapos kisfiam még mindig szopizik, viszont én már eléggé el/lefogytam. Szeretném kissé visszanyerni a vitalitásom, feltölteni a szervezetem, visszanyerni az izmaim. A reggeli turmixomat szeretném kicsit felturbózni, de nem tudom mi lenne számomra legmegfelelőbb a supergreens termékei közül. Köszönettel, Dóra

Megválaszolt
Kategóriák: Életmód

Válasz

  1. Dobor Viktória
    Dobor Viktória Dietetikus, okleveles táplálkozástudományi szakember
    2018. Június 12.
    Kedves Dóra!
    Dobor Viktória kérdéseire egy ideig én válaszolok. Megértését köszönöm.

    Javaslom Önnek a Green Icon termékünket, amely 25 féle szuperzöldség- és gyümölcs legjavát tartalmazza.Kapszulás kiszerelésének köszönhetően könnyen fogyasztható. Napi adagja 3x1 kapszula.

    Üdvözlettel:Koprivanecz Magdolna dietetikus

Kérdés

Kellenne aggódnom?

Tisztelt Dr. Úr A nyakamon kb. fél éve van egy csomó és nem akar elmúlni.Voltam háziórvosnál és azt mondta hogy ártalmatlan nyirokcsmó.De azóta nem múlt el.Azóta nem nőtt a csomó,nem volt lázam,nem fogytam és lehet hogy egy kicsit kisebb is lett.Kellenne-e aggódnom a csomó miatt?

Megválaszolt
Kategóriák: Életmód

Válasz

  1. Dr. Fachet
    2018. Május 13.

    Tisztelt Uram!

    Köszönjük megtisztelő bizalmát! Bízzon nyugodtan háziorvosában! Egy komplex laborvizsgálat és egy belgyógyászati kivizsgálás megnyugtatóbb választ tudna adni, mint mi látatlanban. Ezért azt javasoljuk, egy ilyen jellegű kivizsgálásnak vesse alá magát!
     
    Tisztelettel kívánunk jó egészséget
    Dr Fachet orvosi csapata

Kérdés

Ijesztő számomra ez az érték, nem túl alacsony?

Tisztelt Doktor Ur! Pánikbeteg 26éves anyuka vagyok. Erre szedek reggel 20mg citapramot 2.5mg rilex, dél 1.875rilex és este is 1.875 rilex. A pulzusom napközbe 55-60 este tv nézés közbe pedig 50-55 re megy. Mozgásra, fizikai munkára emelkedik 70-80ra. De 5 perc pihenés után vissza is áll 60ra. Nem tul alacsonyak ezek a pulzus értékek? Föleg napközbe 55 és az esti 50. Mindenféle vizsgálaton voltam minden oké. Csak ijesztő számomra ez az érték,nem tul alacsony?

Megválaszolt
Kategóriák: Életmód

Válasz

  1. Dr. Fachet
    2018. Május 11.

    Tisztelt Hölgyem!

    Köszönjük megtisztelő érdeklődését! Az adott pulzusszámot - az alkati jellemzők mellett - rengeteg tényező befolyásolja. A kérdés az, hogy az illető egyensúlyban van-e az adott pulzussal vagy sem. Ha igen, akkor nincs ok aggodalomra.

    Az Ön panaszát tekintve akár még a gyógyulás is lehetséges, de ahhoz kiterjedt változtatásokat kell tenni a mindennapokban. Ennek pillérei a táplálkozás rendszerbe foglalt, célzott átalakítása, megfelelő aktív életmód, a belső, lelki egyensúly kialakítása (ugyanis a lelki tényezők alapvető törvényszerűségek mentén befolyásolják a fizikai test folyamatait) és egyes gyógymódok, gyógynövények alkalmazása. Amennyiben egy ilyen rendszerbe foglalt, holisztikus program irányában Ön érdeklődést mutatna, kérjük szíveskedjen jelezni felénk, hogy tájékoztathassuk a részletekről, mert az egyensúly csak egy ilyen összehangolt terápia mentén érhető el!

    Tisztelettel kívánunk Önnek jobbulást

    Dr Fachet orvosi csapata


Kérdés

Mi lehet az?

A torkom fáj és bele nézve "mélyen" ez a kép fogad https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.15752-9/32116209_1816419358378206_4016381376285638656_n.jpg? _nc_cat=0&oh=c54ce960a6095933f6a73ef21a82e4fe&oe=5B9616DB mi lehet az a fehér csont szerű valami? kell félnem?

Megválaszolt
Kategóriák: Életmód

Válasz

  1. Dr. Fachet
    2018. Május 8.

    Tisztelt Uram!

    Köszönjük bizalmát, hogy hozzánk fordult kérdésével, vélhetően a gégefedő látszik a felvételen! Javasoljuk haladéktalanul keresse fel a körzeti Fül-Orr-Gégészeti szakrendelést! A célzott kivizsgálás egyértelmű választ ad a kérdésére, amit távolból csak találgatni lehetne.

    Tisztelettel kívánunk jobbulást és jó egészséget 

    Dr Fachet orvosi csapata

Kérdés

májfunkció probléma miatti diéta

Jó napot kívánok! Olyan kérdésem lenne, hogy 34 hetes terhes vagyok, a klinkán töltöm sajnos a heteimet, és elkezdtem viszketni. Vettek vért és megállapították hogy a májfunkcióm rossz ezért diétáznom kell. Sajnos nem értek hozzá de gondolom ilyen epe diétát kell tartanom. Viszont hiába kérdeztem az orvost, nővéreket hogy azon az ételen kívűl amit itt kapok mit ehetek vagy mit nem erre nem kaptam választ. Haza fognak engedni nemsokára de így elég nehéz lesz betartani a diétát ha azt sem tudom mit lehet :( nagyon kívánom a csokit az édességet de azt sem merek enni :( esetleg tudna írni valami bővebb információt ezügyben? Vagy mitől múlna el leghamarabb a viszketés, nem tudom. Köszönettel : Kiss Tímea

Megválaszolt
Kategóriák: Életmód

Válasz

  1. Koprivanecz Magdolna
    Koprivanecz Magdolna Dietetikus, okleveles táplálkozástudományi szakember
    2018. Április 27.
    Kedves Tímea!
     
    Az Ön esetében máj-és epekímélő étrend javasolt.
    A küldött epebeteg tájékoztatót, annyiban kiegészíteném, hogy a kakaó és csokoládé az epehólyagot erőteljes összehúzódásokra készteti és ezért a panaszok erősödhetnek. Így a csokoládéval készült édességeket nem javaslom. 

     

    Üdvözlettel:
    Koprivanecz Magdolna 
    dietetikus

Kérdés

Nekem mi lehet a bajom? Fent leírt kórkép mit jelent?

Tisztelt Doktor Úr! Bár nem feltétlen az Ön szakterülete, de Önnek küldöm el a kérdésem. Talán több információval rendelkezik a kérdést illetően, mint egy dietetikus vagy egy bőrgyógyász. 28 éves férfi vagyok, jobb oldalamon borda alatt pár napja, hete tompa nyomást érzek. Van olyan nap, hogy nem is érzem, máskor viszont igen. Nem fáj, nem akadályoz semmiben, kondim jó, étvágyam van, nem vagyok levert, vagy bármi. Viszont olyan érzés, mintha lenne ott valami. Nyomásra nem reagál, mozgásra sem. kitüremkedés nincs, vagy púp, szimetrikus a hasfalam. Hasonló panaszokkal olvastam egy olvasó hozzászolását, ahol a CT-nek vagy ultrahangnak az alábbi eredménye lett: A máj homogen,reflectivitása jelentősen fokozott. Vélemény Diffus májlaesio. Nekem mi lehet a bajom? Fent leírt kórkép mit jelent? Tisztelettel, Cs. Balázs

Megválaszolt
Kategóriák: Életmód

Válasz

  1. Dr. Fachet
    2018. Április 24.

    Tisztelt Uram!

    Köszönjük megtisztelő érdeklődését! Az Ön panasza/tünete nem olyan specifikus, hogy azt azonosítani lehetne a korábbi olvasói hozzászólással, de akár előfordulhat a problémák tekintetében azonosság is. A kérdés tisztázására mielőbbi belgyógyászati kivizsgálást javasolunk! Az említett diagnózis a máj egészét érintő működési zavart jelez.
     
    Tisztelettel kívánunk jobbulást, jó egészséget
    Dr Fachet orvosi csapata

Kérdés

A kérdésem az, hogy jogos-e a félelmem?

Tisztelt Doktor Úr! A hétvégén barátokkal Tatabánya mellett egy kulcsosháznál sütögettünk és az este folyamán egy róka is szegődött hozzánk, többször megjelent ellopva asztal mellől kolbászt, kenyeret... A háziak állítása szerint ők szoktatták oda, avval, hogy etették és ezért nem tart az embertől. Nekem a nap folyamán a lábam feltörte a cipő és így este mezítláb mászkáltam, azonban egy kicsi viszonylag felületes, de kicsit vérző seb volt bal sarkamon. Sajnos mivel estére szinte ki is ment a fejemből, így le sem mostam, illetve le sem fertőtlenítettem alvás előtt. Másnap jutott az eszembe az, amitől félek, hogy mi van, ha a róka esetlegesen mégis veszett volt és nekem a sebes lábam érintkezett a székkel, amire felraktam illetve földdel, amiken az ő testnedve előfordulhatott akár. A kérdésem az, hogy jogos-e a félelmem? Kell-e így félnem a veszettségtől? Kell-e oltás? Vagy ilyen módon nem kaphatom el? Válaszát előre is köszönöm.

Megválaszolt
Kategóriák: Életmód

Válasz

  1. Dr. Fachet
    2018. Április 23.

    Tisztelt Hölgíem!

    Köszönjük megtisztelő kérdését! A róka nem biztos, hogy veszett volt, a veszett állat viselkedése bizonyos jellegzetességeket mutat. Amennyiben a róka veszett volt, előfordulhat fertőzés a leírt módon, de akár csak a földdel érintkező seb is elfertőződhet. Emiatt a seb megfigyelése, kezelése kiemelten fontos, bármilyen apró tünet, panasz, zavar esetén azonnal orvoshoz kell fordulni! Ha Önt nyugtalanítja a kérdés, javasoljuk, hogy haladéktalanul keresse fel a Baleseti Sebészeti Ambulanciát!
     
    Tisztelettel kívánunk jó egészséget
    Dr Fachet orvosi csapata