Kérdés

Kiértékelné nekem az alábbi eredményt?

Tisztelt Doktor úr! 52 éves férfi vagyok, 25 éve kerekesszékes gerincsérült.van egy végbél sípoly OM mely korábbi tályog mütét következménye, 3 éve állandó katétert használok, egy katéter csere alkalmával megfertőztek a Klebsiella pneumoniae baktériummal ami elég sok kellemetlenséget okoz! Ez csak vizeletből mutatható ki. Gyakori hólyag fájdalom miatt CT vizsgálaton voltam amely a következőt írja : A hasi nagyerek meszes falunak. Paraaorticusan több apró nyirokcsomó van, melyek harántátmérője 3-5 mm nagyságú. Közvetlenűl az anus felett a rectum kissé jobbra diszlokált, mellette baloldalt a pararectalis zsírtér inhomogén denzitás emelkedés látszik, helyenként kontraszthalmozással. Az elváltozás nem elhatárolható a bal oldali levátor anitól, mely kiszélesedett, inhomogén denzitású és a kontrasztos felvételeken benne egy 10 mm - es hypodens részlet különül el gyürűszerű kontraszthalmozással, mely kis tályog lehet. A levátor ani-tól dorsal felé húzódó vaskos kötegárnyék baloldalt az intervertebrális rés mentén a bőr felszínig követhető, melynek megfelelően a porcbőrön behuzodás látszik, ez lehet a fistula nyílás. A pararectalis régióban több 4-7 mm átmérőjű nyirokcsomó látszik. A hólyagfal körkörösen, főként a ventralis fal mentén megvastagodott, a 16 mm-t is eléri, a külső kontúron köteges kihúzottság látszik, mely többszörös. Baloldalt a fal mellett a localis vesicális zsírszövetben egy 6 mm-es nyirokcsomó ábrázolodik. A hólyagban katéter ballon látszik. Vélemény: A kis medencében baloldalt pararectalisan látható eltérések valószinüleg gyulladásos conglomeratumnak felelnek meg, mely befogja a baloldali levátor anit, itt kis tályog is lehetséges, illetve a dorsalisan az intervertebrális bőrfelszin felé baloldalt fistula. A pararectalisan lévő nyirokcsomók valószinüen reaktív jellegűek. A hólyagfal megvastagodást chronicus gyulladás vagy malignitás egyaránt lehet, cystoscopia javasolt. Szeretném,ha ki értékelné nekem ezt az eredményt mert a háziorvosom és a belgyógyász is daganatról beszél! Mekkora a daganat esélye? Válaszát előre is köszönöm!

Megválaszolt
Kategóriák: Gyógygombák

Válasz

  1. Dr. Fachet
    2020. Január 6.

    Tisztelt Uram!

    Köszönjük bizalmát, hogy hozzánk fordult kérdésével. A radiológus véleménye csupán felveti a daganat lehetőségét, de nem igazolta azt. A nevezett elváltozás krónikus gyulladás is lehet. Ennek tisztázása végett javasol további kivizsgálást, amelyet mielőbb érdemes megtenni a pontos diagnózis érdekében.
     
    Remélve a legjobbakat, tisztelettel kívánunk Önnek jobbulást
    Dr Fachet orvosi csapata

Kérdés

Szeretném kérdezni az eredmény mit jelent, miért nem gyógyulok?

Jó napot kívánok. Tavaly július 31-én meg műtöttek agydaganat, a jobb lebenyből indult, 8,9-6,2 cm-es volt, Pesten műtöttek, 4 órás volt a műtét, vért kellett kapjak, rajta volt mind két artérián, az egyikről nem tudták levenni, és ki vágták az a részt, meg benne volt az orr nyeregben is. Hála istennek jó indulatú volt. A daganat helye tele lett agy vízzel, a csont amit ki vágtak be süppedt, és mellette szivárog ki a víz a bőr alá. Minden reggel fel dagadó, szedek rá Medrét, és glicerint, és keringés javítót. Utolsó MRI vizsgálatom október 14- án volt. Le írom az eredményt. T2 TÁRsulós, T1 SE digitális, és axiális, valamint FLAIR tipusúcoronális síkúképeket készítettünk a koponyáról majd 7 m lGandobist ív. Kontrasztanyag szövődménymentes adása után a T1 súlyozású scanneket meg ismételtük. A Wikis-köreteiről 3D MR angolórába készült. ST. Post craniotomiam. Frontalisan basalisan a kp vonaglana korábbi megingatómba helyének megfelelően jelenleg 40-szer 35-szőr 30 mm-es át.A centrumában és caudalis részében kis folyadék jelenetezésű részt is tartalmazó, ill.natív képeken u. Itt kis jelintenzívebb rézeket is tartalmazó terület képlet ábrázolódik, amely prosztkontrasztos metszetekben a széli részein ventralisan 5-10 mm széles sávban bal o lateralisan 7mm széles sávban, dorsalisan 1-4mm széles sávban az ív.ka-ot kifejezetten halmozza, körülötte keskeny sávban oedema. Az oldalkamrák hátsó szarva, de főleg a bal o. Min. Dorsal felé dolgozatlan ábrázolódik.A III agykamra és a IV. Agyamra mór.helyzetű és tágasságú. Megacystema magna, a Wilis- kör erein anutysmara, szűkületre utaló jel nem látható. Szeretném kérdezni az eredmény mit jelent, miért nem gyógyulok, és miért dagadok még mindig, és azt mondták, ha nem javulók, akkor be kellene ültetni -söntöt. Ön szerint is. Nagyon várom válaszát, és segítségét. Előre is köszönöm szépen. Viszont látásra.

Megválaszolt
Kategóriák: Gyógygombák

Válasz

  1. Dr. Fachet
    2020. Január 5.

    Tisztelt Hölgyem!

    Köszönjük bizalmát, hogy hozzánk fordult kérdésével, de részben a leírás pontatlanságai, részben az előzmények ismeretének hiányában nem tudunk pontos választ adni Önnek. Amit mondhatunk, hogy amíg az agyvíz szabadon éri el a műtéti üreget és onnan az elvezetése nem biztosított, addig ennek a következményes tünetei törvényszerűen megmaradnak. Amennyiben az agyvíz útjának elzárása a műtéti üreg irányába nem megoldható, a shunt beültetése megoldás lehet, ha ennek egyéb - általunk nem ismert - akadálya nincs.
    Javasoljuk az MRI lelettel keresse fel neurológus vagy idegsebész kezelőorvosát.
     
    Tisztelettel kívánunk Önnek jobbulást
    Dr Fachet orvosi csapata

Kérdés

Tudna segíteni mit tudnék én segíteni neki,hogy jobban legyen esetleg?!

Tisztelt Professzor Úr! Azzal a kérdéssel fordulnék Önhöz,hogy egy nagyon kedves barátom 7 éve csotrákos és prosztata! Több kemoterápiát nem kap már ,sajnos nem lett jobb! Erőtlen és nincs haemoglobin termelődése,egyre soványabb és nagy fájdalmai vannak,nem segít a morfium sem! Tudna segíteni mit tudnék én segíteni neki,hogy jobban legyen esetleg? !

Megválaszolt
Kategóriák: Gyógygombák

Válasz

  1. Dr. Fachet
    2020. Január 2.
    Tisztelt Hölgyem!
    Köszönjük bizalmát, hogy hozzánk fordult kérdésével. Amint arról akkoriban hírt adtunk, Fachet József Professzor Úr elhunyt, de szakmai hagyatékát igyekszünk a lehető legszínvonalasabban továbbvinni. Az Ön leírása alapján egy csontáttéttel járó prosztatarákról van szó, amely már sajnos nagyon előrehaladott. Ha Barátja fájdalmai morfium adását teszik szükségessé, annak adagja emelhető, de sajnos ezt a folyamatot innen nem lehet visszafordítani. A gyógygombák mellett egyéb készítmények fogyasztása illetve egyénre szabott komplex életmódváltás időben történő elindítása adhat esélyt a gyógyulásra, de ehhez időre van szükség és kitartó, aktív cselekvésre, ami jelen esetben már nem kivihető. Kérjük, őszinteségünket korrekt hozzáállásnak tekintse, mert nem szeretnénk Önöket hitegetni, anyagilag terhelni. Ugyanakkor, ha Barátja szeretné, lehet fogyasztani a gyógygombákat illetve az ilyenkor alkalmazható termékeket, ebben az esetben kérjük visszajelzését és privát email címére megküldjük az ajánlást.
    Tisztelettel kívánunk erőt és jobbulást 
    Dr Fachet orvosi csapata

Kérdés

Aggódom amiatt, hogy melanóma és kihatott a környező nyirokcsomókra. Ön szerint ez mennyire lehetséges?

Tisztelt Doktor Úr! Utolsó reményemként írok Önnek, ugyanis egy életminőségemet nagyban megnehezítő betegséggel küzdök, amelynek okát a mai napig feltárni nem tudtam. A panaszom az lenne, hogy a fejem jobb oldalán mindennapos hirtelen jövő szemfájdalom, a fejtető melletti jobb oldali részen nyilaló villámcsapásszerű fájdalom, valamint tarkó jobb oldalának zsibbadása jelentkezik. Olyan érzés mintha egy ér nyilalna a fejemben és a tarkómban. Van hogy egyszerre van hogy a tünetek csak külön jelentkeznek a nap teljesen véletlenszerű részein, általam megfigyelve külső tényezőtől függetlenül. Nagyon megnehezíti az életem, ugyanis állandó halálfélelmet okoz a tünetek megjelenése számomra. Az lenne a kérdésem, hogy Ön szerint milyen betegség tünete lehet ez? Mire gondol milyen szakorvos irányába induljak el ezzel, mert egyszerűen annyira komplex tünetegyüttest érzek, hogy bizonytalanvagyok még abban is egyáltalán merre induljak. Elsősorban bőrgyógyász felkeresését gondoltam, ugyanis nagyon anyajegyes vagyok a fejemen is és van egy kemény körülbelül fél centiméteres barna színű csomó a fejemen a jobb oldalon a fájdalom környékén. Aggódom amiatt, hogy melanóma és kihatott a környező nyirokcsomókra. Ön szerint ez mennyire lehetséges? Kérem megtisztelő segítségét, egy élhető élet reményében.

Megválaszolt
Kategóriák: Gyógygombák

Válasz

  1. Dr. Fachet
    2019. December 20.
    Tisztelt Uram!
     
    Köszönjük bizalmát, hogy hozzánk fordult kérdésével. Mindenképpen egy komplex kivizsgálás indokolt, melynek jogos eleme a bőrgyógyászat, de egy neurológiai szakvizsgálat is szükséges, ami a megfelelő képalkotó vizsgálatokra nyit lehetőséget.
    A kivizsgálást azért is ajánljuk figyelmébe, hogy ne feszélyezze Önt se találgatás, se feltételezés a melanomát vagy más betegséget illetően.
    A kivizsgálásokat követően kérjük jelentkezzen az eredménnyel, hogy célirányos kiegészítő javaslatokat tehessünk Önnek az "élhető élet reményében", mert Ön nagyon sokat tehet az egyensúlyáért.
     
    Tisztelettel kívánunk Önnek mielőbbi megnyugvást és jobbulást
    Dr Fachet orvosi csapata

Kérdés

Lehet valami nagyobb probléma ebből?Ön mit tanácsolna?

Tisztelt Doktor Úr! Édesanyám 66éves. Több éve szed vérnyomás csökkentőt. Mostanában nagyon alacsony a vérnyomása viszont a háziorvosa, NEM mondta hogy ne szedje tovább a vényomás csökkentőjét.Csináltatott egy vérképet és 1hétig mérnie kell naponta 5x. Aztán “kitalálunk valamit”. Idéztem az orvostól. Viszont édesanyám mivel nem kapott megfelelő választ igy nem szedi tovább a vérnyomás csökkentőjét. Kérdésem a következő lenne, ha alacsony akkor elhagyhatja a magas vérnyomás elleni gyógyszerét? Mert igy már nem szúr a szive és tud aludni normálisan. A házi orvosa nem mondta hogy ne szedje tovább ha alacsony. Lehet valami nagyobb probléma ebből? Ön mit tanácsolna? Nagyon köszönöm a válaszát!

Megválaszolt
Kategóriák: Gyógygombák

Válasz

  1. Dr. Fachet
    2019. December 16.

    Tisztelt Hölgyem!

    Köszönjük bizalmát, hogy hozzánk fordult kérdésével! Édesanyja állapotára vonatkozóan a teljesség ismerete nélkül nehéz konkrétan nyilatkozni, így válaszunkat általánosságban fogalmazzuk meg. Mindenre választ adnak a naponta többszöri vérnyomásmérések. Ha a vérnyomásértékek alacsonyak, akkor ne vegye be Édesanyja a vérnyomáscsökkentőt, de a gyógyszer bevételét vagy kihagyását is dokumentálja, azaz az adott vérnyomásérték mellett tüntesse fel a vérnyomásnaplóban, szedett-e gyógyszert vagy sem, mikor, mennyit. Így jól láthatóvá válik, hogy a heti vérnyomásértékek milyen tartományba esnek, mutatnak-e ingadozást, ha igen, jellemzően mely napszakban, s, mindez gyógyszer mellett vagy anélkül alakult így.
    Az alacsony vérnyomásérték sem jó, mert keringési zavart okozhat, szédüléssel járhat, így mindenáron nem kell szeedni a gyógyszert. Mindezt megerősítik a gyógyszer elhagyásával megszűnt tünetek (már nem szúr a szive és tud aludni normálisan). A háziorvos a vérnyomásnapló alapján tudja eldönteni, szükség van-e a gyógyszerre, esetleg gyógyszerváltás indokolt, vagy komináció alkalmazása.
     
    Tisztelettel kívánunk Édesanyjának jobbulást, jó egészséget
    Dr Fachet orvosi csapata

Kérdés

Mit tanácsol?

Tisztelt Doktorúr! Vizeletvizsgálataim során a "Vizelet fehérje: negatív" , de viszont ha a rutintól eltérően kérünk vizelet protein koncentrációt is akkor meg 0,180g/L ami mindig magasabb mint a határérték. Gyűjtött és sima vizeletnél is ez a helyzet. Illetve gyakran kapok el fertőzéseket, egy influenza is nálam majd 1 hónap. A kérdésem az hogy melyik vizsgálatot érdemes megcsináltatni az alábbiak közül: Celluláris immunstatus CD4 és CD8 lymphocyta HLA-B27 meghatározás NK lymphocyta funkció Celluláris immunstatus NK funkció méréssel TH1/TH2 citokin arány gamma interferon és IL4 méréssel Elég drágák, így csak egyet szeretnék, de nem tudom melyik a legrelevánsabb ha gyakori fertőzéseket kapok el. Válaszát előre is köszönöm!

Megválaszolt
Kategóriák: Gyógygombák

Válasz

  1. Dr. Fachet
    2019. December 11.
    Tisztelt Levélíró!
     
    Köszönjük bizalmát, hogy hozzánk fordult kérdésével! Távolról, látatlanban, részinformációk alapján nem lenne korrekt és etikus tanácsot adnunk, és a kiragadott vizsgálatokhoz képest mindig megbízhatóbb, ha átfogó képet lehet kapni az állapotról. Megértve mindennek az anyagi vonzatát azt javasoljuk, hogy konzultáljon egy infektológussal, aki valamennyi lelet birtokában, a szükséges vizsgálatok alapján és valamennyi lelet/adat értékelésével tudna Önnek célirányosan segíteni.
     
    Tisztelettel kívánunk Önnek mielőbbi gyógyulást
    Dr Fachet orvosi csapata

Kérdés

Miből áll a genetikai vizsgálat?

Tisztelt Doktor Úr! 31 éves, 138 cm magas nő vagyok. Alacsonyságon sosem volt megvizsgálva, hogy kisnövésű vagyok, vagy törpenövésű. Ezt szeretném megtudni, illetve hogy az egyéb mozgásszervi rendellenességgel (végtagrövidülés) együtt, örökíthetem-e ezeket. Hol tudnák elvégezni a genetikai vizsgálatot? Az állam támogatja az elvégzését? Miből áll a genetikai vizsgálat? Előre is köszönöm válaszát!

Megválaszolt
Kategóriák: Gyógygombák

Válasz

  1. Dr. Fachet
    2019. December 9.

    Tisztelt Hölgyem!

    Köszönjük bizalmát, hogy hozzánk fordult kérdésével. Sajnos ezekre nem tudunk válaszolni. Javasoljuk, hogy a genetikai vizsgálatokat végző centrumokat (pl. Czeizel Intézet) szíveskedjen felkeresni, ahol mind a vizsgálatokra, mind a szabályozásra, támogatottságra vonatkozóan naprakész információkkal rendelkeznek és az Ön segítségére tudnak lenni.
     
    Tisztelettel
    Dr Fachet orvosi csapata

Kérdés

Ez a hosszútávú antibiotikum szedés okozhatja e a graft krónikus gyulladását?

Tisztelt Professzor Úr! Fiam vesetranszplantált 14 éve, most 17 éves. Az immunszupressziv gyógyszereket mellett közel 10 éve rendszeresen szed Furadantin Retard 100 mg-os gyógyszert. A biopszia véleménynél AMR jelenléte figyelhető meg. Kérdésem az lenne, hogy ez a hosszútávú antibiotikum szedés okozhatja e a graft krónikus gyulladását? Valamint, mit gondol a folyamatos antibiotikum szedéséről? Válaszát köszönöm!

Megválaszolt
Kategóriák: Gyógygombák

Válasz

  1. Dr. Fachet
    2019. December 5.

    Tisztelt Hölgyem!

    Köszönjük bizalmát, hogy hozzánk fordult kérdésvel. Amint arról akkoriban hírt adtunk, Fachet József Professzor Úr elhunyt, de szakmai hagyatékát igyekszünk a lehető legszínvonalasabban továbbvinni. Mivel az adott helyzetben eleve egy gyulladásos folyamat áll fent, nehéz megmondani, hogy az antibiotikum okozhatja-e a graft gyulladását. Ugyan nincs gyakorlatunk ezen a téren, azt gondoljuk, hogy nem. A folyamatos antibiotikumszedés azonban teljesen felborítja a szervezet normál flóráját, ami számos egyéb zavart eredményez. Így a táplálkozás, a probiotikumok fogyasztása kiemelt fontosságú, de természetesen az orvosi kezelések kell legyenek iránymutatóak. Immunszupresszív gyógyszer szedése esetén a gyógygombák fogyasztása ellenjavallt.
     
    Tisztelettel kívánunk jobbulást Fiának
    Dr Fachet orvosi csapata