Kérdés

Lehet-e a véralvadás gátlóból csak felet szedni a Serrapeptaiz mellé?

Tisztelettel kérdezem Önt, hogy ha szedem az Eliquis véralvadás gátló gyógyszert, akkor szedhetem-e a Serrapeptaiz -t? Többek között az izületi problémáim miatt is szeretném szedni. Lehet-e a véralvadás gátlóból csak felet szedni a Serrapeptaiz mellé? Vagy a szívritmus zavarom miatt adott véralvadás gátlót el lehet hagyni, ha Serrapeptaizt szedek? Köszönöm a válaszát. Irén

Megválaszolt
Kategóriák: Gyógygombák

Válasz

  1. Dr. Fachet
    2019. Szeptember 26.

    Tisztelt Hölgyem!

    Köszönjük bizalmát, hogy hozzánk fordult kérdésével, de a Serrapeptáz nem a mi termékünk, s ennek a terméknek a megfelelő dokumentációja hiányában nem tudunk kérdésére válaszolni, javasoljuk forduljon a gyártóhoz, forgalmazóhoz.
    Engedelmével megjegyezzük, hogy az Eliquis egy modern, kiváló készítmény, amelyet lecserélni egy bizonytalan hatású/gyártású termékre rejt némi kockázatot.
     
    Tisztelettel kívánunk Önnek jó egészséget
    Dr Fachet orvosi csapata

Kérdés

Szeretném ha tanácsot adna Ön is hogy mi lehet a gond ?

Üdv kedves dr.Úr Az élettársam 42 éves férfi aki 10 éve kakaógyárban dolgozik ahol elég sok a por és januarban kapott tudogyulladást amit lábon hordott ki.Azóta allando hát ill.mellkas szúrásra panaszkodik ami par hete fokozodott. Tüdőrontgen,vérvizsgalat,szpirometria vizsgálás volt és mindenhol minden rendben volt az eredményben.Az orvos azt tanácsolta fogyjon le mivel egy picit túlsúlyos és ez miatt lehet a szúrás.Mas tünetei szerencsere nincsenek.Csak szeretném ha tanácsot adni Ön is hogy mi lehet a gond mert nagyon aggasztja őt.Köszönöm

Megválaszolt
Kategóriák: Gyógygombák

Válasz

  1. Dr. Fachet
    2019. Szeptember 24.

    Tisztelt Hölgyem!

    Köszönjük megtisztelő érdeklődését! Az Ön kérdése egy olyan állapotra vonatkozik, amelynek a megoldásához nem lesz elegendő önmagában valamilyen gyógyszer vagy gyógynövény, bár ezek mind segíthetik a tünetek enyhítését.

    A gyógygombák több módon nyújthatnak segítséget az Ön által felsorolt problémák esetében. Erre a Fachet Vital Plus fogyasztását javasoljuk 2x1 kapszula/nap adagolásban, mely adag felemelhető szükség esetén 2x2 kapszulára (testsúlytól függően). A készítményt tartósan kell szedni, 4 hónap aktív szedést követően érdemes tartani egy 1 hónapos szünetet, majd ilyen ciklikussággal a terápiát folytatni 2x1 kapszula/nap fenntartó dózissal.

    A negatív vizsgálati eredmények ellenére fontos lenne, hogy Élettársa vissza tudja állítani szervezete egyensúlyát, de ehhez az Ő életvitelét átfogóan érintő, rendszerbe foglalt, komplex, holisztikus terápiás csomag nyújthatna megoldást. Amennyiben erre érdeklődés és nyitottság mutatkozna a részéről, kérjük szíveskedjen jelezni felénk, hogy a segítségére lehessünk.

    Tisztelettel kívánunk jó egészséget

    Dr Fachet orvosi csapata

Kérdés

Arcdagadás. Mitől lehet?

Udvozlom dr ur! Ket hete dagad az arcom ,mind ket oldalom,reggelente eszlelheto,majd 2 ,3 ora mulva elmulik . A fogaim jok,nincs begyulladva. .koszonom valaszat.

Megválaszolt
Kategóriák: Gyógygombák

Válasz

  1. Dr. Fachet
    2019. Szeptember 21.

    Tisztelt Hölgyem!

    Köszönjük bizalmát, hogy hozzánk fordult kérdésével, de a távolból - a részletek ismerete nélkül - nem tudunk Önnek érdemben segíteni. Javasoljuk a háziorvos és/vagy Fül-Orr-Gégész felkeresését, akik néhány vizsgálattal közelebb tudnak jutni a megoldáshoz.
     
    Tisztelettel kívánunk Önnek mielőbbi gyógyulást
    Dr Fachet orvosi csapata

Kérdés

Lehet e fizikoterápiában, orvosi gyógymasszázsban és forró gyógyfürdőben részesülnöm?

Tisztelt Professzor Úr! Nekem fél éve kivették a vesémet rosszindulatú daganat miatt. Utókezelés nem volt szükséges. Jelenleg panaszmentes vagyok. A kérdésem a következő lenne. Használhatok e elektromos ágymelegítőt? Előtte napi 3-4 órákat feküdtem rajta. Nem tudom, hogy a forróság és az elektromosság nem e ellenjavallt ilyen esetben. Lehet e fizikoterápiában, orvosi gyógymasszázsban és forró gyógyfürdőben részesülnöm? Mert sajnos szükségem lenne rá. Válaszát előre is köszönöm!

Megválaszolt
Kategóriák: Gyógygombák

Válasz

  1. Dr. Fachet
    2019. Szeptember 21.

    Tisztelt Hölgyem!

    Köszönjük bizalmát, hogy hozzánk fordult kérdésével. A válaszokat az Ön állapotának és egyéb betegségeinek ismeretében lehet csak konkrétan megválaszolni, de tekintve, hogy ez nem áll rendelkezésünkre javasoljuk a kérdés megvitatását az onkológussal illetve a reumatológussal/fizikoterapeutával. Az elektromos ágymelegítő mindenképpen kerülendő volna, hogy az Ön teste minél kevesebb terhelő sugárzásnak legyen kitéve.
     
    Tisztelettel kívánunk Önnek jobbulást
    Dr Fachet orvosi csapata

Kérdés

Allergiás reakció kialakulhat e? Valóban tísztítja az ereket?

Tisztelt Professzor Úr! Nyaki meszesedésem egyik oldalon 65%-os a másik oldalon 40-50%-os. A szív ereknél is van meszesedés fokát nem tudom. De a hasi ereknél felhívták a figyelmem szintén meszesedésre. Jelenleg azpirinprotechtet szedek napi 1 tablettát. Vérnyomás csökkentőt. és Antidepresszánst. Nagyon szeretném megúszni a műtétet, ezért a azEliXir Serrappetase Ultra 250.000 IU terméket megvettem, melynek leírása azt írja, hogy csökkenti a meszes plakkokat, Megköszönném, ha ezt visszaigazolnák. A Natura Supergrees cégtől rendeltem. Enyhén érzek egy szagot mikor kibontom az üveget , ezért még nem mertem beszedni, mert pld. hajfetékre is alergiás vagyok már aszagára is. Lejárati dátum a címkén található 2020.10 hó. az üveg alján nincs,. Kérdésem merjem e szedni? Allergiás reakció kialakulhat e? Valóban tísztítja az ereket? fájdalomcsillapítást emésztési zavarok helyreállítását és még sok mondent írnak róla. 65 éves nő vagyok , és Élni szeretnék még . Tetmozgás naponta intenzív séta. Előre is köszönöm válaszukat. Másik kérdésem nagyon rosszul alszom a CBD olajat lehet e este 3 cseppet. Nem üti egymást? Üdvözlettel : és Köszönettel: Mérei Éva

Megválaszolt
Kategóriák: Gyógygombák

Válasz

  1. Dr. Fachet
    2019. Szeptember 19.
    Tisztelt Hölgyem!
     
    Köszönjük bizalmát, hogy hozzánk fordult kérdésével! Az Ön által vásárolt termékkel (EliXir Serrappetase Ultra 250.000 IU) kapcsolatban nem tudunk Önnek válaszolni, mert nem ismerjük ezt a készítményt. Hogy az Önnél fennálló kifejezett meszesedést tudja-e csökkenteni, erről nincs tapasztalatunk, de meglepő lenne, ha ez megoldaná a problémát.
    A CBD olaj fogyasztását támogatjuk, a különféle készítmények bevitelét érdemes időben kissé eltolni egymáshoz képest ~ 1 órával.

    Az érelmeszesedés direkt gyógyulását nem lenne korrekt ígérni önmagukban egyes készítményektől vagy a gyógygombáktól, bár ezek számos jótékony hatással segíthetik a beteg állapotának javulását (gyulladás- és koleszterinszint csökkentő hatás, értágító, véralvadásgátló hatás, zsírok lerakódásának megakadályozása az érrendszeren belül, szervezet oxigénfelhasználásának javítása).

    A Fachet Vital Plus nevű termék fogyasztását javasoljuk 2x1-2 kapszula/nap adagolással. 4 hónap aktív szedést követően érdemes tartani egy 1 hónapos szünetet, majd ilyen ciklikussággal a terápiát folytatni. Ami meghatározó, hogy az életmód, étkezés, életvitel, lelki egyensúly vonatkozásában is megtegye a beteg a szükséges lépéseket. Amennyiben ilyen megközelítésű komplex holisztikus terápia iránt mutatkozna érdeklődés az Ön részéről, kérjük szíveskedjenek jelezni felénk!

    Tisztelettel kívánunk Önnek jobbulást, jó egészséget

    Dr Fachet orvosi csapata

Kérdés

Mit tanácsol?

Tisztelt Doktor Úr Közel 10 éve foglalkozom testépitésel, 5 évvel egy rövid ideig kis adagban (2 honap) probálkoztam anabolikus szteroidok (stanazolol) álltal növelni a teljesitményemet és közben heredaganatom lett. Megmütöttek és eltávolitottak a bal oldali herét, nyirokcsomo vagy más áttét nem volt ezért a szoros megfigyel mellett döntöttek az orvosok és azota is minden rendben van. A szövettan a következő volt, nem szeminoma, yolk sac, embrionalog karcinima, horiokarcioma (10 százalék volt ezeknek az aránya). Az egyik kérdésem hogy a daganat az általam használt gyogyszertöl keletkezett vagy kialakult volna amugy is és csak egy véletlen egybeesés az egész? a másik kérdesem az volna hogy ha a közeljövöben ujra használnék kis adagokban rövid ideig ilyen szereket (versenyzés céljábol) akkor kiujjulhat e a betegség? Tisztában vagyok teljes mértékben a szokásos mellékhatásokkal, mérlegeltem a dolgokat, alkalmi kúrát, nem pedig hosszútávú öngyilkosságot tervezek. Csupán speciális helyzetem miatt vagyok bizonytalan. Sportemberként nem célom szervezetemet leamortizálni, újabb betegségek kialakulását előidézni. Viszont ha bármi is felmerülhet a múltbéliekkel kapcsolatban akkor természetesen elfelejtem a dolgot. Ezúton kérném válaszát. Üdvözlettel Sándor

Megválaszolt
Kategóriák: Gyógygombák

Válasz

  1. Dr. Fachet
    2019. Szeptember 6.

    Tisztelt Uram!

    Köszönjük bizalmát, hogy hozzánk fordult kérdésével! A daganatos betegség - és általában a krónikus állapotok hátterében - nem egyetlen ok húzódik meg, hanem okok eredője idézi elő a szervezet elhangolódását és a betegség kialakulását. Általánosságban elmondható, hogy bármilyen hormonkészítménnyel megzavarni a szervezetet nem tanácsos. Akinek olyan kórelőzménye van, mint Önnek, különösen nem. Sportemberként sportembernek azt tanácsoljuk, hogy első az egészség, nincs az a cél vagy teljesítmény, ami megéri ezt minimálisan is kockáratenni. Ezeknek a készítményeknek még az időszakos alkalmazása is veszélyes, mert a szervezet rendkívül érzékeny, finoman hangolt endokrin rendszerének működését borítják fel, ami után nehéz és kérdéses az ideális visszarendeződés lehetősége.
    Felelősséggel és Önnek a legjobbat kívánva nem tudjuk támogatni az anabolikus szteroid fogyasztását, de termésetesen Önnek szabadságában áll másként dönteni.
     
    Tisztelettel kívánjuk, hogy ilyen segédeszközök nélkül is megtalálja az örömét a sportban és jó egészséget kívánunk Önnek
    Dr Fachet orvosi csapata

Kérdés

A legutóbbi vizsgálatom miatt kérném ki véleményét

Tisztelt Doktor Úr! A legutóbbi vizsgálatom miatt kérném ki véleményét. Cervicalis lymphoadenomegalia miatt aspiratios citogiát végeztek, elsősorban reaktív nycs megnagyobbodás merült fel, de a cytologus véleménye alapján lymphoproliferatív irányában observatioja javasolt. Aktuálisan kóros nycs nem észlelhető j.o. occipitalisan tap egy érzékeny lágyrész terület. Pathologias lgl? Ldh 526 Hasi+nyaki+occipitalis regio uh vizsgálata 10.31-re előirányozva. Kérdésem: Valoban nincs baj? Mármint, hogy ráér 2 hónap mulva uh vizsgálatra menni. Közérzetem jó, vérkép a magas LDH-n kivűl normális. Több megnagyobbodott nyirokcsomóm van, de a két legnagyobb a fejemen és a kulccsont árokban van. Megnyugodhatok? Mert az orvosom azt mondta nincs nagy baj.

Megválaszolt
Kategóriák: Gyógygombák

Válasz

  1. Dr. Fachet
    2019. Szeptember 2.
    Tisztelt Hölgyem!
     
    Köszönjük bizalmát, hogy hozzánk fordult kérdésével. Tekintve, hogy az Ön leírása szerint a laborvizsgálat az LDL kivételével nem mutat kóros eltérést, valóban nincs, ami bajra utalna. Ezért nem indokolt akut vizsgálatokat végezni, de a kivizsgálást érdemes minél szélesebb kiterjesztésben elvégeztetni, amihez az októberi időpont ideális.
    Amennyiben a vizsgálatok befejeződnek, érdeklődése esetén szívesen adunk javaslatot a holisztikus szemléletű gyógyulás, az egyensúly kialakítása, a gyógygomba-terápia irányában.
     
    Tisztelettel kívánunk Önnek jobbulást, jó egészséget
    Dr Fachet orvosi csapata

Kérdés

Esetleg hagyjam a gyógyszert abba,vagy egyéb javaslat ebben az esetben?

Tisztelt Professzor úr! Nagyon fontos kérdéssel fordulnék önhöz tanácsért. Pár napja vettem észre,hogy alacsony a pulzus számom. Volt már 47 de átlag 50-60. Mozgásra napi szinten 60-80 közötti. Reggel vagy pihenéskor 50-55 közötti. Sajnos pánik beteg vagyok,rettegek a betegségektől,így komoly gondot okoz számomra. 2 éve szedek metaprolol hexal 50mg gyógyszert,melyet házi orvosom írt fel napi 1 szem. Kérem segítsen ,mi lehet a probléma,félek attól,hogy akár meg is állhat a szívem? Gondolom ezért is van,olyankor szédülök,bizonytalan érzés.. meg az ijedség,ez miatt a zavartság. Sajnos nincs lehetőségem vissza menni a házi orvosomhoz,jelenleg 1 év időtartamra kint tartózkodok Írországban. Esetleg hagyjam a gyógyszert abba,vagy egyéb javaslat ebben az esetben? Köszönöm a segítségét,válaszát.Üdvözlettel: Sándor

Megválaszolt
Kategóriák: Gyógygombák

Válasz

  1. Dr. Fachet
    2019. Augusztus 31.

    Tisztelt Uram!

    Köszönjük bizalmát, hogy hozzánk fordult kérdésével. Amint arról akkoriban hírt adtunk, Fachet József Professzor Úr két évvel ezelőtt elhunyt, szakmai hagyatékát igyekszünk a lehető legszínvonalasabban továbbvinni. Az Ön által szedett Metoprolol csökkenti a szívfrekvenciát, így a külföldön lévő háziorvos helyettesének beutalójával javasoljuk, hogy vegyen részt egy kardiológiai kivizsgáláson, amely megnyugtatja Önt, és Ön az állapotának megfelelő korrekt terápiát fog kapni. Így nem kell félnie semmilyen nem kívánatos következménytől.
    Kiegészítésként Önnek a Fachet Vital Plus nevű készítmény fogyasztását javasoljuk 2x1 kapszula/nap adagolásban, mely adag felemelhető szükség esetén 2x2 kapszulára (testsúlytól függően). A készítményt tartósan kell szedni, 4 hónap aktív szedést követően érdemes tartani egy 1 hónapos szünetet, majd ilyen ciklikussággal a terápiát folytatni 2x1 kapszula/nap fenntartó dózissal.

     

    Fontos lenne, hogy Ön vissza tudja állítani szervezete egyensúlyát, de ehhez az Ön életvitelét átfogóan érintő, rendszerbe foglalt, komplex, holisztikus terápiás csomag nyújthatna megoldást. Amennyiben erre érdeklődés és nyitottság mutatkozna az Ön részéről, kérjük szíveskedjen jelezni felénk, hogy a segítségére lehessünk.

    Tisztelettel kívánunk Önnek jó egészséget

    Dr Fachet orvosi csapata