Kérdés

Adható neki echinavhea(alkoholmentes) csepp, vagy propolisz csepp?

Tisztelt Doktor Úr! Kislányom 6 éves.Allergiás asztmás.Allergiás a macskaszőrre, kutyaszőrre, háziporra és a házi poratkára. Állandó gyógyszerei :Lordestin 1×5 ml, Flixotide 2×1 puff.Immunotrofinát szedünk immumerősítésre.Most megy az iskolába és szeretném megtámogatni egy kicsit a a szervezetét. Sajnos egy kisebb nátha is hurutos betegséget okoz nála, így sokszor beteges. A kérdésem, hogy adhatok- e neki echinavhea(alkoholmentes) cseppet, vagy propolisz cseppet? Szabad-e alleriásoknak, asztmásoknak? Ha nem mit javasolna? Köszönettel

Megválaszolt
Kategóriák: Gyógygombák

Válasz

  1. Dr. Fachet
    2019. Augusztus 30.

    Tisztelt Hölgyem!

    Köszönjük bizalmát, hogy hozzánk fordult kérdésével! Jótékony hatásainál fogva az Echinacea cseppek vagy a propolisz is alkalmazható, de ez a helyzet komplex, holisztikus megoldást kíván. Ennek fontos elemei a természetbe való fokozatos visszailleszkedés, a lelki egyensúly kialakítása, a táplálkozás megfelelő hangolása, a Buteyko-módszer elsajátítása és alkalmazása, valamint a Fachet vital Defense Plus nevű készítmény fogyasztása (1 kapszula/nap adagolással, 4 hónap szedés, 4 hónap szünet ritmusú tartós szedése).
     
    Tisztelettel kívánunk jobbulást és mielőbbi gyógyulást Kislányának
    Dr Fachet orvosi csapata

Kérdés

Doktor Úr mit tud tanácsolni?

#pemphigus foliaceus Üdvözlöm! Ismerősöm már 2 éve szenved egy bőrbetegségben, aminek a tünetei a pirosodó,hámló, viszkető, majd sebessé alakuló bőr. Rengeteg helyen volt, most sikerült mintát venni a sebből és kiderült, hogy egy autoimmmun bőrbetegség "pemphigus foliaceus" ami IgG lerakódással ellátott. Állítólag komoly szteroidkúrát kell szedni, akár éveken át, ami viszont tönkreteheti a szervezetet. Aki szintén ilyen betegségben szenved és sikerült leküzdenie vagy tanácsa van, kérem írja meg nekem én pedig továbbítom. Köszönöm.

Megválaszolt
Kategóriák: Gyógygombák

Válasz

  1. Dr. Fachet
    2019. Augusztus 28.
    Tisztelt Uram!
     
    Köszönjük bizalmát, hogy hozzánk (is) fordult kérdésével. Valamennyi krónikus állapotból való gyógyulás lehetőségét az adja, ha sikerül a szervezetet mentesíteni azoktól a zavaró hatásoktól, amelyek hosszú idő alatt kibillentették az egyensúlyi állapotból. Ezek fennmaradása állandóvá teszi a szervezet elhangolódását, s az alkalmazott különféle (tüneti) kezelések mindig csak a következményes tünetek ellensúlyozására irányulnak, így azoktól gyógyulás nem várható.
    A gyógyulás kulcsa, hogy a teljes életvitelben olyan változásokat állandósítson a beteg, amelyek összhatása a szervezet működését visszatereli a saját egyensúlyába. A gyógyulás esélyét rendszerbe foglalt, komplex holisztikus terápia biztosíthatja leginkább, mely a klasszikus és a komplementer medicinát ötvözi, magában foglalja a táplálkozás, gyógynövények, a testmozgás, az életvitel újragondolását és a lelkigyakorlatokat (természetesen az életkor és a fizikai állapot figyelembevételével). Ugyanis a lelki tényezők alapvető törvényszerűségek mentén befolyásolják/irányítják a fizikai test folyamatait.
    Amennyiben Ismerőse készen áll ilyen változások megtételére, kérjük szíveskedjen jelezni felénk, hogy a segítségére lehessünk!
     
    Tisztelettel
    Dr Fachet orvosi csapata

Kérdés

Ennek eltávolítása milyen későbbi következményekkel jár?

Tiszteld Doktor úr! Olyan kérdéssel fordulnék önhöz, hogy a jobb combtövemnél van egy megnagyobbodott növekvő reaktív nyirokcsomó kB 1,5éve, nagyjából 4-5cm-es, vérkép, vizelet, ultrahang, biopszias mintavétel, mind negatív lett! , ezek alapján semmi problémát nem állapították meg! Mégis, úgy döntöttek, hogy sebészeti úton eltavolítják azt, az lenne a kérdésem, hogy az eltávolítás milyen későbbi következményekkel jár? (láb dagadás, vizesedes? Sajnos erről nem kaptam kellő felvilágosítást! Válaszát előre is köszönöm : Gábor

Megválaszolt
Kategóriák: Gyógygombák

Válasz

  1. Dr. Fachet
    2019. Augusztus 27.
    Tisztelt Uram!
     
    Köszönjük bizalmát, hogy hozzánk fordult kérdésével. Ha csupán egyetlen nyirokcsomó eltávolításáról van szó - úgy, hogy ennek nem esnek áldozatául nagyobb nyirokerek -, akkor a későbbi ödéma nem fenyeget. Ez a szövődmény akkor alakulhat ki, ha a nyirokcsomó mélyen van, ha nehezen megközelíthető, ha a feltárás során vénák és nyirokerek károsodnak. Érdemes megkérni az operáló orvost, hogy e téren - amennyire ez lehetséges - legyen kiemelt figyelemmel. 

    Jó egészséget kívánunk Önnek

    Dr Fachet orvosi csapata

Kérdés

Lehet ilyenkor ilyen műtétet elvégezni?

Tisztelt dr úr! 26 eves vagyok, lehet tolcser melkast ijen korban muteni

Megválaszolt
Kategóriák: Gyógygombák

Válasz

  1. Dr. Fachet
    2019. Augusztus 26.

    Tisztelt Uram!

    Köszönjük bizalmát, hogy hozzánk fordult kérdésével. Ma már létezik ún. minimálinvazív műtéti megoldás (Nuss-műtét), amely jóval kevésbé megterhelő, mint a korábbi nagy feltárással végzett eljárások. Hogy Önnél a csontosodás adott fázisában kivitelezhető-e a beavatkozás, azt javasoljuk olyan szakemberrel megbeszélni, aki ilyen műtétek végzésében gyakorlott és kellő tapasztalattal bír.
     
    Tisztelettel kívánunk Önnek jó egészséget
    Dr Fachet orvosi csapata

Kérdés

A sebén a kötést cseréljük. Önnek mi a véleménye? Tanácsa?

Doktor úr! Az apukám a mai nap folyamán, miközben almát darált (kézi darálóval) elég mélyen belevágott az ujjába. Persze egyből kapcsolt és kifolyatott a sebből annyi vért amennyit tudott, majd egyből betadinnal kezelte a sebet. A darálonk egy kicsit rozsdás és nagyon aggódok, hogy esetleg tetanuszt kaphatott. Egyenlőre semmien rendellenes dolgot nem tapasztalunk. A sebén a kötést cseréljük. Önnek mi a véleménye? Tanácsa?

Megválaszolt
Kategóriák: Gyógygombák

Válasz

  1. Dr. Fachet
    2019. Augusztus 26.

    Tisztelt Hölgyem!

    Minden tekintetben az adna biztos megnyugvást, ha Édesapja felkeresné a legközelebbi Traumatológiát vagy Sürgősségi Osztályt, ahol megfelelően ellátják a sebét, s megkapja a tetanusz elleni szérumot. Mély seb esetén ez akkor is megfontolandó, ha a tisztított gyümölcs, a nem rozsdás daráló, a tiszta kéz és a megfelelően működő immunrendszer mellett a tetanusz-fertőzés kialakulása nem valószínű. Ha azonban a seb valóban mély, annak szakszerű ellátása indokolt.
     
    Jobbulást kívánunk Édesapjának
    Dr Fachet orvosi csapata

Kérdés

Ez az infúziós kezelés alkalmazható-e ilyen betegeknél.Nem befolyásolja károsan a máj és az epe működését?

Tisztelt doktor úr! Autoimmun májbetegséget diagnosztizáltak nálam,PBC-t.Fülzúgásom miatt rendszeresen járok értágító infúziós kezelésre.Az lenne a kérdésem,hogy ez az infúziós kezelés alkalmazható-e ilyen betegeknél.Nem befolyásolja károsan a máj és az epe működését? Válaszát előre is köszönöm!

Megválaszolt
Kategóriák: Gyógygombák

Válasz

  1. Dr. Fachet
    2019. Augusztus 22.
    Tisztelt Hölgyem!
     
    Köszönjük bizalmát, hogy hozzánk fordult kérdésével. A szervezetbe bekerült gyógyszerek érintik a máj és a vese működését, amely normál esetben nem jelent problémát, hiszen a különböző anyagok feldolgozásának, kiválasztásának ez az útja. PBC esetén kérdéses, hogy a máj milyen mértékben károsodott, minden terápiát ennek függvényében kell mérlegelni (szükség esetén az adag csökkentésével), illetve aszerint, hogy az adott terápia mennyire fontos, "életbevágó".
    Javasoljuk ezért, hogy valamennyi lelet és adat birtokában ezt szíveskedjen kezelőorvosával átbeszélni, mert mi ezek hiányában nem tudjuk reálisan megítélni az Ön konkrét helyzetét.
     
    Tisztelettel kívánunk Önnek jobbulást
    Dr Fachet orvosi csapata

Kérdés

Kérhetem a tanácsát?

Üdvözlöm Doktor Úr! Mellplasztikai műtét előtt állok, melyet egy belgyógyászati vizsgálat megelőzött. Itt kiderült,hogy a melleim tele vannak pici adenofibrómákkal, ezért a belgyógyász-sebész kérte,hogy halasszam el a műtétem. Visszamentem a plasztikai sebészemhez aki szerint pedig ez egyáltalán nem kizáró ok, így műthető vagyok, hisz szinte minden nőnél előfordul ez az eset. Nem tudom mi tévő legyek, Édesanyám mellrákból gyógyult páciens, kicsit részemről ezért is a félelem így az információkat tekintve. Köszönöm tanácsát! Üdvözlettel: Kiss Enikő

Megválaszolt
Kategóriák: Gyógygombák

Válasz

  1. Dr. Fachet
    2019. Augusztus 21.
    Tisztelt Hölgyem!
     
    Köszönjük bizalmát, hogy hozzánk fordult kérdésével! Az Ön által említett mirigyállomány egy sokakat érintő, normál szövettípust takar, amelytől függetlenül - tudomásunk szerint is - elvégezhető a tervezett beavatkozás. Nem tudjuk, hogy a belgyógyász-sebész miért kérte a műtét halasztását és, hogy a halasztás alatt mit érthetett. Az Ön teljes megnyugvása érdekében azt javasoljuk, hogy ezt kérdezze meg tőle, miért látja aggályosnak a műtétet és mi volna az, ami mellett már ő sem látná akadályát. Ez a kérdés azért fontos, mert az ön mellének mirigyállománya nem fog változni, s, ha ő nem talált kivizsgálást indokló eltérést, akkor lehet, hogy ez csupán egy túlzott óvatosságból fakadó megjegyzés volt.
    Tekintve azonban Édesanyja korábbi betegségét, szeretnénk felhívni a figyelmét arra a tényre, hogy a hajlam lehet öröklött, de túlnyomórészt a külsö-belső tényezők, az életmód-életvitel határozzák meg azt, hogy a hajlam aktiválódni tud-e vagy sem. Így, Önnek arra kell törekednie, hogy képes legyen kialakítani/megtartani szervezete testi-lelki-szellemi egyensúlyát. Amennyiben e téren szívesen fogadna további információkat, kérjük legyen szíves jelezni felénk, hogy a segítségére lehessünk!
     
    Tisztelettel kívánunk Önnek jó egészséget, sikeres műtétet és örömöt a végeredményben
    Dr Fachet orvosi csapata

Kérdés

Doktor Úr mit tud tanácsolni?

Tisztelt dr úr! vizeletem legutobb kètkeresztes volt irtak fel kliont ami ugyèrzem jo nemreg uj barátom lett es az lenne a kerdesem mert emiatt idegeskedem az elozo kapcsolatbol nem lehet vmi bajom a volt baratom megnyugtatott semmi nemi baja nincs emiatt aggodom hogy megnyugodhatok?

Megválaszolt
Kategóriák: Gyógygombák

Válasz

  1. Dr. Fachet
    2019. Augusztus 21.
    Tisztelt Hölgyem!
     
    Köszönjük felénk vetített bizalmát, hogy hozzánk fordult kérdésével.
    Az említett ügynek úgy lehet a végérejárni, hogy egy komplex kivizsgálás történik, az esetlegesen felmerülő tünetekből kiindulva.
    Azért javasoljuk ennek elvégeztetését, mert a bizonytalanság, a félelem mind lelkileg, mind fizikailag romboló hatást von maga után. Ebben nem lenne szerencsés őrlődni, mert az további bajok forrása lehet. A kivizsgálás és célzott kezelések mindezeket megelőzik, az esetlegesen igazolódó problémára megfelelő gyógymód adható, így a szervezet egyensúlya visszaállítható.
     
    Tisztelettel kívánunk Önnek mielőbbi gyógyulást
    Dr Fachet orvosi csapata