Kérdés

Érdeklődhetek emésztési problémákkal kapcsolatban?

udv a belek mukodese tisza belek hormon es az emesztesi problemakrol erdeklodnek ha szabad? ? koszonettel julianna

Megválaszolt
Kategóriák: Gyógygombák

Válasz

  1. Dr. Fachet
    2019. December 5.

    Tisztelt Hölgyem!

    Köszönjük érdeklődését! Nagy témákat ölel fel kérdésével, de ezek mind összefüggnek egymással. A bélrendszer megfelelő működése, a bélflóra stabilitása elsődleges, így a táplálkozásnak, probiotikumoknak kiemelt jelentőségük van. Mindezek nagyban befolyásolják a tápanyagok felszívódását, az anyagcserét, az immunrendszer működését, valamint a pszichés működéseket. Utóbbi témáról "pszichobiotikumok" kereső szó alatt lehet részletesebben tájékozódni. A felsoroltak - a pszichés működésekkel együtt - akár folyamatos gyulladást is tarthatnak fenn, ami érintheti pl. a hormonális rendszert is.
    Mindezeknek a rendszerbe foglalt rendezése, a szervezet működésének egyensúlya biztosíthatja az egészséget, amit általános roborálásként a Fachet Vital Plusz nevű termékkel lehet megtámogatni, napi 2x1 kapszula adagolással, tartósan fogyasztva.
     
    Jó egészséget kívánunk tisztelettel
    Dr Fachet orvosi csapata

Kérdés

Mi a véleménye Doktor Úrnak? Mi a teendő?

Tisztelt Doktor úr! Néhány napja fáj a hasam jobb oldalon alul illetve a jobb oldali borda ívemnél. (2012-ben eltávolították az epehólyagomat kövesség miatt.) A hasfájással együtt jött még émelygés, hőhullámok, térdtől lefelé lábfájdalom, és fáradékonysag. (Előtte 5nappal kaptam influenza elleni oltást). Bementem a kórház sürgősségi osztályára ott csináltak labort. Illetve csináltak egy vese röntgent aminek negatív lett eredménye. (Vérképemben az alábbi eltérések voltak: karbamid: 8,1mmol/l itt a felső határ 7,5; sgpt: 66 IU/l 50 a felső határ; ggt: 126 IU/l 55 a felső határ; kalcium: 2,7mmol/l itt 2,65 a felso határ; segment: 72,1% a felső határ 70%; eosinophyl: 1,1% az alsó határ 2%; Limphocyta: 20% at alsó határ 25%.) Az lenne a kérdésem tisztelt Doktor úr, hogy a vérképem és tünetek mutatnak e valami további tennivalót vagy nem. Mert a sürgősségi osztályon nem tudtak érdemi dolgot mondani. A háziorvosomat felkerestem ma és ő azt mondta nincs semmi teendő. Egyedül a máj enzimekkel kell foglalkozni továbbra is. De van ott még emelkedett kalcium szint, felső határ közelében lévő fehérvérsejt, hatarérték feletti segment. És határérték alatti eosinophyl és limphocyta szám. Köszönöm szépen előre is a válaszát. Üdvözlettel Gergő

Megválaszolt
Kategóriák: Gyógygombák

Válasz

  1. Dr. Fachet
    2019. December 2.
    Tisztelt Uram!
     
    Köszönjük bizalmát, hogy hozzánk fordult kérdésével. Távolból, részeredmények ismeretében nem lehet még csak megítélni sem az Ön állapotát. A leírt értékek nem utalnak olyan elváltozásra, amely iránymutató lehetne. Amennyiben a panaszai nem változnak érdemben, egy teljeskörű belgyógyászati kivizsgálást javasolunk, amely messze túlterjed a sürgősségi osztály vizsgálati határain, így feltárhat vagy kizárhat eltéréseket.
     
    Mielőbbi gyógyulást kívánunk tisztelettel
    Dr Fachet orvosi csapata

Kérdés

Mi okozhatja és merre induljak tovább?

Tisztelt Cím! Kb. 2 hónapja bizonyos időközönként, allergiás kiütések jelennek meg a testemen. ( arc, nyak, felsőtest, kar, hát) Vér és vizeletvizsgálatom voltam ,az egyik eredményem miatt (kreatin 82 umol/1 és baktérium üledèkzsufoltság):továbbküldtek vese uh-ra, de negatív lett. Pajzsmirigy(csak TSH) illetve 40 paneles allergia vizsgálat is negatív lett. Egyre többször és erőteljesebben törnek rám a rohamok, ilyenkor kipirosodik a bőröm, forró kész, és család kiütések vagy nagyobb szúnyogcsípés szerű csalánkiütés jelenik meg. Gyakran megemelkedik a vérnyomásom és a pulzusom és gyengének érzem magam. Sajnos nem tudom mi okozhatja és merre induljak tovább, ebben kérem segítségüket! Köszönöm!

Megválaszolt
Kategóriák: Gyógygombák

Válasz

  1. Dr. Fachet
    2019. November 30.

    Tisztelt Hölgyem!

    Köszönjük megtisztelő érdeklődését! Mindenek előtt a kivizsgálások teljeskörű lefuttatását javasoljuk, egyébként az Ön kérdése egy olyan összetett állapotra vonatkozik, amelynek a megoldásához nem lesz elegendő önmagában valamilyen gyógyszer vagy gyógynövény, bár ezek mind segíthetik a tünetek enyhítését.

    A gyógygombák több módon nyújthatnak segítséget az Ön által felsorolt problémák esetében. Erre a Fachet Vital Plus fogyasztását javasoljuk 2x1 kapszula/nap adagolásban, mely adag felemelhető szükség esetén 2x2 kapszulára (testsúlytól függően). A készítményt tartósan kell szedni, 4 hónap aktív szedést követően érdemes tartani egy 1 hónapos szünetet, majd ilyen ciklikussággal a terápiát folytatni 2x1 kapszula/nap fenntartó dózissal.

    Fontos lenne, hogy Ön vissza tudja állítani szervezete egyensúlyát, de ehhez az Ön életvitelét átfogóan érintő, rendszerbe foglalt, komplex terápiás csomag nyújthatna megoldást, tengelyében a bélflóra rendezésével. Amennyiben erre érdeklődés és nyitottság mutatkozna az Ön részéről, kérjük szíveskedjen jelezni felénk, hogy a segítségére lehessünk.

    Tisztelettel kívánunk Önnek jobbulást, jó egészséget

    Dr Fachet orvosi csapata

Kérdés

Most biobrán kezelést kap. Mit lehetne még tenni?

Tisztelt dr.úr Apukámnak három hónapja adenokardszindrómát állapítottak.Az elsődleges tumor a tüdő ott négy tu-mor van, a másodlagos az agy ott a jobboldalon volt egy nagy amit meg is operáltak mert életveszélyben volt,de sajnos kiderült,hogy van a baloldalon is és az sajnos az olyan mélyen van,hogy nem mertek hozzá nyúlni,ezérz kapott sugárkezelést az onkológián Szegeden 15db ot kellet volna fel vennie de nem bírt csak 11- et.Deszken volt a kórházban sokáíg a tüdő végett,ott azt mondták hogy pár hete van hátra,jelenleg otthon van mivel volt egy gége bénulása ezért gyomorszondája van és így kapja a speciális tápszert mert 91kg ról-64kg ra fogyott.Most biobrán kezelést kap ami Hajtó Tibor dr.úr ajánlott,ön szerint mit lehetne tenni még,hogy hosszabítani tudnánk az életvitelén.Nagyon maga alatt van nagyon ritkán beszéldet velünk csak gondolkozik.Kérem dr.úr ha tud segíteni valamit kérem írjon nagyon szépen megköszöném.

Megválaszolt
Kategóriák: Gyógygombák

Válasz

  1. Dr. Fachet
    2019. November 28.

    Tisztelt Hölgyem!

    Sajnos vannak bizonyos daganattípusok, előrehaladott állapotok, melyek különösen nagy kihívást jelentenek. A daganatos betegség összetett probléma, számtalan külső és belső tényező befolyásolja a folyamatok alakulását. A gyógyulás esélyét rendszerbe foglalt, komplex holisztikus terápia biztosíthatja leginkább, mely a klasszikus és a komplementer medicinát ötvözi, magában foglalja a táplálkozás, gyógynövények, a testmozgás, az életvitel újragondolását és a lelkigyakorlatokat (természetesen az életkor és a fizikai állapot figyelembevételével). Ugyanis a lelki tényezők alapvető törvényszerűségek mentén befolyásolják a fizikai test folyamatait. A gyökeres változtatásokra azért van szükség, mert e nélkül a szervezet nem tud megszabadulni azoktól a romboló hatásoktól, amelyek a háttérben állnak. A kérdés az, hogy ezeknek a változásoknak a létrehozására van-e elegendő idő, amikor már a szervezet ilyen mértékben megterhelt az áttétekkel...?

    A gombakészítmények elsősorban az immunrendszer erősítésével segíthetnek (nagyon hatékonyan), bár számos egyéb jótékony hatásuk is van. Daganatos betegség esetén a Fachet Vital Basic nevű, 4 különféle gombát tartalmazó terméket ajánljuk, 2x4 kapszula/nap adagolásban. Minden bevételt javasolt kiegészíteni alkalmanként 500mg C-vitamin bevitelével (nem liposzómás C-vitamin, hanem tabletta formátumú), a felszívódás javítása érdekében. A készítményt tartósan kell szedni, 4 hónap aktív szedést követően érdemes tartani egy 1 hónapos szünetet, majd ilyen ciklikussággal a terápiát folytatni. A termék fogyasztását mielőbb célszerű megkezdeni, s fontos tudni, hogy segíthet semlegesíteni az esetleges sugár- és kemoterápia egyik legfenyegetőbb szövődményét, a hasmenés/étvágytalanság/hányás okozta testsúly vesztést. 

    Meghatározó, hogy a gyógymódok, kiegészítő/gyógytermékek alkalmazása is tudatosan, tematikus rendbe foglaltan történjen, mert sajnos a gyógygombák sem csodaszerek, csupán egy "szeletét" képezik a szükséges terápiának, miként a Biobran is. Szóbajöhet még a Preventa víz, ill. Avemar fogyasztása. 

    Tisztelettel kívánunk jobbulást Édesapjának

    Dr Fachet orvosi csapata


Kérdés

Elképzelhető, hogy 3 hónappal a fertőzést követően negativ teszteredmény született, de mégis hiv pozitiv valamelyikünk ?

Tisztelt Doktor Úr! A kérdésem a következő lenne: 2015. Marciusaban a párommal meglatogattunk egy hivatásos örömlányt, aktus nem történt , kizarolag csak oralis kielégítés. Páromnál körülbelül 1 hettel a latogatás utan gonococcusos fertőzést diagnosztikáltak, a gyògyulást követően mindketten bőrgyógyászati rendelőbe jártunk 3 hónapig kontrolvizsgalatra. 2015. Június 27-dikén, azaz 3 hónappal a fertőzést követően vért is vettek, ami alapjan HIV-szűrést vegeztek. Az eredmény negatív lett. Ekkor voltunk utoljára. Elképzelhető, hogy 3 hónappal a fertőzést követően negativ teszteredmény született, de mégis hiv pozitiv valamelyikünk? Valaszat előre is Köszönöm!

Megválaszolt
Kategóriák: Gyógygombák

Válasz

  1. Dr. Fachet
    2019. November 28.

    Tisztelt Uram!

    Köszönjük bizalmát, hogy hozzánk fordult kérdésével. Mivel ezen szakterületen nincs jártasságunk és tapasztalatunk, nem szeretnénk Önt a legjobb szándékkal sem félrevezetni, ezért kérjük a kérdéssel forduljon infektológus szakemberhez.
     
    Remélve a legjobbakat, tisztelettel kívánunk Önöknek jobbulást, jó egészséget
    Dr Fachet orvosi csapata

Kérdés

Ez jellemző a szívproblémákra? Esetleg lehet angina?

Üdv! Az lenne a kérdésem,hogy ha a mellkasi panaszokat nem enyhíti a gyógyszer,pl: aspirin protect,vagy nitromint spray akkor ki lehet zárni a szív eredetű problémát? ? Úgy fogalmaznék,hogy szinte semmit nem használnak a gyógyszerek! Érdemes esetleg kardiológiai vizsgálatot kérni ilyen esetben? A panasz kb 5-6hete minden nap jelentkezik álltalában a bal oldalt de néha jobb oldalt is érezhető! A fájdalom jellege inkább szúró vagy nyilaló érzés és nem sugárzik át más testrészre! Egyéb tünet nem társul mellé! Éjszaka nem jellemző,leginkább nappal mozgás és pihenés közben egyaránt jelentkezik,van amikor egy nap akár 15-20 alkalommal! Néha egy-két bizonyos mozdulat közben egy picit erőssebb de szinte azonnal elmúlik! Ez jellemző a szívproblémákra? Esetleg lehet angina? Előre is köszönöm a választ!

Megválaszolt
Kategóriák: Gyógygombák

Válasz

  1. Dr. Fachet
    2019. November 27.

    Tisztelt Uram!

    Köszönjük bizalmát, hogy hozzánk fordult kérdésével. Vannak típusos és sok esetben atípusos tünetek/panaszok, így a kardiológiai kivizsgálás mielőbb indokolt. Negatív eredmény a megnyugtató érzés mellett alkalmat teremt a gyógyszeres terápia újragondolására, és Önnek is lehetőséget kínál, hogy életmó-életvitel szempontjából végiggondolja, szükséges-e bizonyos változásokat tennie.
     
    Tisztelettel kívánunk Önnek jobbulást, mielőbbi gyógyulást
    Dr Fachet orvosi csapata

Kérdés

Lehet lytikus folyamat eredménye. Kérdésem lenne mit jelent ez?

Üdvözlöm Doktor Úr! Kérdésem lenne, fáj a sarokcsontom, a körzeti orvos elküldött röntgenre: Bal láb sarokcsont oldalirányú felvétele. Lelet: A nyak állományában 1 cm élesen határolt, csökkent denzitású terület ábrázolódik, mely lehet lytikus folyamat eredménye. Kérdésem lenne mit jelent ez . Előre is köszönöm!

Megválaszolt
Kategóriák: Gyógygombák

Válasz

  1. Dr. Fachet
    2019. November 27.

    Tisztelt Uram!

    Köszönjük bizalmát, hogy hozzánk fordult kérdésével. A lyticus folyamat a csontszerkezet felbomlását jelenti, amelynek számos oka lehet. Teljeskörű kivizsgálás alapján lehet korrekt véleményt formálni, addig csak feltételezések fogalmazódhatnak meg. Eleve már a leírás is feltételesen fogalmaz "mely lehet lytikus folyamat eredménye", az élesen határolt szél azonban bíztató.
     
    Mielőbbi kivizsgálást javasolunk, s jó egészséget kívánunk
    Dr Fachet orvosi csapata

Kérdés

Ez nem tett jót az érték szempontjából?

Tisztelt Doktor úr! Az AST értekem 56 IU/mL lett. De van olyan hely a neten, ahol azt írják, 40-ig normális az érték, valahol 200. Nem igazán tudok eligazodni rajta. Bár a vizsgálatot megelőző este 2 fájdalomcsillapítót is bevettem, lehet ez nem tett jót az érték szempontjából?

Megválaszolt
Kategóriák: Gyógygombák

Válasz

  1. Dr. Fachet
    2019. November 21.

    Tisztelt Hölgyem!

    Minden eredményt az adott labor által megadott határértékeknek megfelelően kell értékelni, valamennyi vizsgálati érték ismeretében. Javasoljuk, kezelőorvosával konzultáljon arról, hogy a vizsgálatok összessége milyen kezelést tesz szükségessé.
     
    Tisztelettel kívánunk Önnek mielőbbi gyógyulást
    Dr Fachet orvosi csapata