Kérdés

Fèrjem 5. hónapja állandóan puffad

Tisztelt Dr.Úr! A fèrjem problèmája kapcsán îrnèk ès kèrdeznèk Öntől. Fèrjem 5. hónapja állandóan puffad.A hasa nagyon nagy ès feszes,kemèny lesz minden ètkezès után,ami mindig orrfolyással van egybekötve.Eddig sok vizsgálatot csináltak Nála.Volt gyomortükrőzèse,vastagbèltükrőzèse,2* hasi ultranang,hidrogènkilègzèses teszt ezenkívül CT vizsgálat ès többször szèklet vizsgálat is.Minden lelet negatív lett.Volt 6 napot kórházban is.A szèklete nem normális ( hîg ès vikágosbarna)ezenkívül a szellentès sem úgy megy neki mint, egy átlag embernek.Kèrdèsem hova forduljuk tovább sok orvost megjárt már.Pajzsmirigy alulműkődèse van lehetbez csinálja nála ezt? Erre Letroxot szed.Lehet gyógyszert kellene váltani? Bármit eszik egyből puffad.Ezektől meg szenved mert fáj feszít neki. Válaszát várva,köszönettel:Farkasnè G.Edit

Megválaszolt
Kategóriák: Hasmenés

Válasz

 1. Dr. Podlupszki
  Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
  2017. Szeptember 18.

  Kedves Edit!

  Allergológiai kivizsgálást javaslok, mert ez kimutatja az esetleges hisztaminintoleranciát, és probiotikumos készítményt éjszakára.
  Üdvözlettel,
  Dr. Podlupszki Csaba

Kérdés

4 éve egy fertőzés után kezdődtek a problémáim

Tisztelt Dr.Úr. A következő probléma miatt kérném a véleményét! 4 éve egy fertőzés után kezdődtek a problémáim.3 hétig tartó hasmenés,10kg minusz, Vizsgálatok:hasi uh,lisztérzékenység, vérkép,colonoskópia,minden negatív. Jelen pillanatban fokozott gázképződésem van,és reggelente hígabb székletem.(egyéb tünet nincs) Nem tudom kizárni,de szinte minden étel kivált gázosodást. Már sokféle gyógyszert kipróbáltam,de semmi külömbség. Most voltam a napokban ismét vérvételen a kreatinkináz értékem 341. (24-195)Ez mitől lehet? Ön mit ajánlana,milyen vizsgálat derítheti ki mi a probléma oka? Köszönettel! !

Megválaszolt
Kategóriák: Egészséges táplálkozás

Válasz

 1. Dr. Podlupszki
  Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
  2017. Augusztus 23.

  Kedves Ferenc!

  A keratinin értéke magasabb, de szükség lenne egy másik, kontroll vérvizsgálat elvégzésére. Ebből sok minden kiderülhet. E mellett érdemes lenne a hasnyálmirigy irányában is vizsgálódni.
  Tisztelettel,
  Dr. Podlupszki Csaba


Kérdés

Mit jelent hogy fokozotabb reflexió?

Tisztelt Doktor Úr/Nő 30 éves nő vagyok Tegnap Hasi ultrahangon voltam: Hepar fokozottabb reflexiójú,homogen szerkezetű.Ductus choledochus 4,8mm tágasságú.Cholecysta septalt,közepesen telt.Pancreas szerkezete megtartott,Wirsung-vezeték 0,8mm.Gyomor vaskosabb nyálkahártyája mérsékelten vaskosabb.Duodenum nyálkahártyája mérsékelten vaskosabb.Vékonybél jejunumkacsok echoszegények,köldök magasságában fokozott nyákképződés,ileumkacsok a panaszos területnek megfelelően fokozott nyákképződést mutatnak,nyálkahátya vaskosabb.A belek között kevés reaktív folyadék,egy két gyulladt nyírokcsomó.Colon ascendens jól hastralt,telt,transversus közepesen telt ,jól haustralt,descendes vaskosabb nyálkahártyájú,jól haustralt.lép 85×35mm,homogen.bal vese szabályos alakú,üregrendszeri tágulat nem található.jobb vese szabályos alakú pyelon 11mm, mérsékelten tágult. Szeretném megkérdezni hogy esetleg van e komolyabb eltérés,sajnos nem igazán értem a lelet. Májammal is minden rendben? Mit jelent hogy fokozotabb reflexió? Ultrahang jobb alhasi tompa fajdalom miatt lett csinálva ami néha van néha elmúlik.székletem naponta 1szer van de az álltalában híg. Köszönöm Üdvözlettel Sandra Pinterova

Megválaszolt
Kategóriák: Egyéb

Válasz

 1. Dr. Podlupszki
  Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
  2017. Augusztus 23.

  Tisztelt Sandra,

  Nagyobb eltéréstől nem kell tartania, azonban a leletet mindenképpen beszélje meg a kezelőorvosával vagy a háziorvossal.
  Üdvözlettel,
  Dr. Podlupszki Csaba

Kérdés

Hasmenés, viszketés, hajhullás

Tisztelt Doktor úr! Kétségbeesésemben fordulok Önhöz.67 éves nő vagyok.Múlt év végéig teljes erőnlétben,életvidáman éltem.Télen kezdődtek a problémáim.Sosem volt a székletemmel gond,azóta hasmenésem naponta többször,megállapításom szerint lisztes ételek után,bár néha akkor sem.Emellett olyan intenzív a hajhullásom tavasz óta,hogy lassan elmegy az összes hajam.A haj nekem különösen fontos volt az életemben mindig.A hajhullással egyidőben mindkét mellem alatt mára már elviselhetetlen viszketés.Gondolkodásom,memóriám,mely tökéletes volt,egyre romlik,akár a látásom.Májustól az orvosok egymáshoz küldözgetnek,de egy kivizsgálás nem történt arra,hogy ételallergia,vagy akár egy candida fertőzés áll-e mögötte.Ha ez utóbbi,attól félek,a melleim is veszélyben lehetnek,amint terjed a viszketés.Gomba elleni krémet,és viszketés elleni port kaptam,de nem segítenek.Már létezni sem tudok a viszketéstől.Aug.21-én saját döntésemre székletmintát viszek a KÖJÁL-ba,de az eredményig,illetve a körzeti orvosom szabadságról való visszatéréséig várnom kell.Tudom,nem hosszú idő ez,de az elviselhetetlen viszketés,és az egyre bizonytalanabb állapotom miatt kérdezem,hogy mit tudna Ön javasolni a viszketés enyhítésére? Illetve merjek-e megrendelni egy svájci béltisztító Clean inside +Parasic kapszulát? Mert ezeket már a jövő hét elejétől szedhetném.Azt is tudom,meg kellene várnom a székleteredményt,és az orvosom további teendőit,de már nem bírom. Ha az eredmény ételallergiát mutat, s közben már szedem a fentebb említett tisztítókat,nem lesz belőle baj? Teljesen tanácstalan vagyok,s ha tudtam volna a májusi kivizsgálás elkezdésekor,hogy közönybe és falakba ütközöm,akkor már korábban vettem volna a kezembe a sorsomat.Várom segítő jótanácsát,melyet nagyon-nagyon köszönöm! Tisztelettel Zomboriné Zsoldos Magdolna

Megválaszolt
Kategóriák: Béltisztítás

Válasz

 1. Dr. Podlupszki
  Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
  2017. Augusztus 19.

  Kedves Magdolna!

  Meg kell várni az eredményeket, és csak akkor kezdje el a kúrát, ha nem derül fény semmilyen elváltozásra, betegségre. Biztos, ami biztos, érdemes lenne egy endokrinológiai kivizsgálásra is elmennie, amennyiben ez még nem történt meg.
  Tisztelettel,
  Dr. Podlupszki Csaba