Kérdés

Vasárnap óta, súlyos hasfájással küzdök

Tisztelt Doktor Úr! Vasárnap óta súlyos hasfájással küzdök, a hasam folyamatosan megy és hétfő este lázam (38,2) is volt. Főtt krumplin és háztartási kekszen kívül nem ettem semmit, és bevettem széntablettát, 2 féle probiotikumot és a lázra egyszer panadolt. A hasfájás olyan intenzív, leginkább a köldök körüli és az az alatti részen, hogy még az alvás vagy a fekvés is gondot okoz, leginkább ülve és előregörnyedve a legkevésbé fájdalmas. Illetve a hasmenés sem múlt el, csak az alkalmak ritkábbak. Amint tudok, próbálok elmenni személyesen orvoshoz, addig is mi a teendő hogy elmúljanak a kellemetlen tünetek. Kezdetben azt hittem hogy ételmérgezés, mivel ugyanazt ettük szombat este a barátommal, és egy napig neki is rossz volt a gyomra, de úgy gondolom ez esetben már el kellett volna múlnia a problémának. Válaszát előre is köszönöm.

Megválaszolt
Kategóriák: Hasmenés

Válasz

 1. Dr. Podlupszki
  Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
  2018. Július 26.

  Kedves Eszter!

  Javasolnám a mielőbbi háziorvos felkeresését, aki a megfelelő székletminta vizsgálat, és panaszai elmondása után, a legmegfelelőbb gyógyulási folyamatot tanácsolja az Ön részére.Addig is javasolnám a megfelelő folyadék bevitelét, és a pro és prebiotikumok használatát.

  Tsiztelettel Dr.Podlupszki Csaba

Kérdés

10hete tartó hasmenés után gasztroenterológus biopsziát végzett

Tisztelt Doktor Úr! 10hete tartó hasmenés után gasztroenterológus biopsziát végzett, mejnek eredménye az lett, hogy enyhe részleges boholyatrophia alakult ki, interstitialisan diffus jellegu idült lobsejtes reakcio jött létre, diagnozis: duodenitis chronica enyhe reszleges boholyatrophiaval. Emellett a kilégzéses teszten fennakadtam, Sibom is van. Sajnos a doktor úr nem vérvételt nem kért, igy ezt pár napja intéztem, viszont már 19napja gm diétázom. A vérvétel eredménye a következő: IgA 0.18 IgG 0.42. minden értekem jó, a vasam még picit magasabb is, 31.5 Dietetikus szerint nem egyértelmű a glutenerzekenyseg, és mindenképp javasolta a további vizsgálatok kérését, genetikai akár. Ön szerint a labor es biopszia alapján mi a diagnozis? Azért nem az orvosom kérdezem, mert ő utamra engedett azzal, hogy ez glutén, most már a google a barátom, ott minden fenn van.

Megválaszolt
Kategóriák: Hasmenés

Válasz

 1. Dr. Podlupszki
  Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
  2018. Június 19.
  Kedves Nikoletta,
   
  Nem gondolnék cöliákiára. 
  Először a SIBO-t kezelném, aztán meglátjuk, mi legyen a következő lépés!
  Üdvözlettel,
  Dr. Podlupszki Csaba
   

Kérdés

A gyógyszer szedésével egyidejűleg, hasmenés alakult ki nálam

Tisztelt Doktor úr! 22 éves vagyok, nemrég antibiotikumos kezelést kaptam, legúti megbetegedésre, Cefzil nevű gyógyszert szedtem. A gyógyszer szedésével egyidejűleg, hasmenés alakult ki nálam. Ami nyákos, néha véres, de a vér az piros. Miután kialakult normaflort szedtem, diétázok (piritós, alma, banán, joghurt) tehát csak olyan ételeket fogyasztok aminek állítólag meg kellene fogni a székletem. Nem fogytam csupán csak a diétából kifolyólag. Napi 3-4x megyek mosdóba, viszont a székletem állaga, és a széketben megjelenő vér megijesztett. Volt már hasonló két évvel ezelőtt, de akkor két héten belül elmúlt. Lehet gyulladásos betegségre gyanakodni? Mindenképp felkeresem háziorvosom ha nem javul a helyzet, csak félek, hogy elküld tükrözésre. Erősen vashiányos és vérszegény vagyok. Erre is gyanakodtam, hogy talán ez okozhatta. Nem akarok komolyabb dologra gondolni. Ön szerint mi okozhatja? Aggódjak? Válaszát és segítségét köszönöm! Üdvözlettel: G.Brigitta

Megválaszolt
Kategóriák: Hasmenés

Válasz

 1. Dr. Podlupszki
  Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
  2018. Április 26.

  Kedves Brigi!

   
  Véleményem szerint a panaszokat az antibiotikum okozza. Amennyiben nem javul a helyzet, akkor székletmintát kell leadni Clostridium toxinra.Addig is javasolnám a probiotikum használatát.
  Tisztelettel Dr.Podlupszki Csaba
   

Kérdés

Néhány hónapja naponta többször kell wc-re mennem

Tisztelt Dr. Podlupszki Csaba! 30 éves férfi vagyok. Néhány hónapja naponta többször kell wc-re mennem nagydolgot végezni leginkább étkezések után nemsokkal (5-10 perc). ami 70 %-ban hasmenés jellegű. Egy ideje normaflore probiotikumot szedek, így vannak jobb és rosszabb napjaim. Utóbbi pár napban pedig nagyon sokat hangosan rotyog, morog, kortyog a hasam. Emellett haspuffadás is szokott néha jelentkezni. Mi lehet a probléma? Mit javasol merre felé induljak el? Előre is köszönöm válaszát. Tisztelettel: Tibor

Megválaszolt
Kategóriák: Hasmenés

Válasz

 1. Dr. Podlupszki
  Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
  2018. Április 9.

  Kedves Tibor!

  A leírtak alapján nagy a gyanú, hogy IBS- betegsége van. Javasolnám a gasztroenterológus felkeresését, ahol a megfelelő vizsgálatok választ adnak a panaszaira. 

  Tisztelettel Dr.Podlupszki Csaba