Kérdés

Hasmenés, viszketés, hajhullás

Tisztelt Doktor úr! Kétségbeesésemben fordulok Önhöz.67 éves nő vagyok.Múlt év végéig teljes erőnlétben,életvidáman éltem.Télen kezdődtek a problémáim.Sosem volt a székletemmel gond,azóta hasmenésem naponta többször,megállapításom szerint lisztes ételek után,bár néha akkor sem.Emellett olyan intenzív a hajhullásom tavasz óta,hogy lassan elmegy az összes hajam.A haj nekem különösen fontos volt az életemben mindig.A hajhullással egyidőben mindkét mellem alatt mára már elviselhetetlen viszketés.Gondolkodásom,memóriám,mely tökéletes volt,egyre romlik,akár a látásom.Májustól az orvosok egymáshoz küldözgetnek,de egy kivizsgálás nem történt arra,hogy ételallergia,vagy akár egy candida fertőzés áll-e mögötte.Ha ez utóbbi,attól félek,a melleim is veszélyben lehetnek,amint terjed a viszketés.Gomba elleni krémet,és viszketés elleni port kaptam,de nem segítenek.Már létezni sem tudok a viszketéstől.Aug.21-én saját döntésemre székletmintát viszek a KÖJÁL-ba,de az eredményig,illetve a körzeti orvosom szabadságról való visszatéréséig várnom kell.Tudom,nem hosszú idő ez,de az elviselhetetlen viszketés,és az egyre bizonytalanabb állapotom miatt kérdezem,hogy mit tudna Ön javasolni a viszketés enyhítésére? Illetve merjek-e megrendelni egy svájci béltisztító Clean inside +Parasic kapszulát? Mert ezeket már a jövő hét elejétől szedhetném.Azt is tudom,meg kellene várnom a székleteredményt,és az orvosom további teendőit,de már nem bírom. Ha az eredmény ételallergiát mutat, s közben már szedem a fentebb említett tisztítókat,nem lesz belőle baj? Teljesen tanácstalan vagyok,s ha tudtam volna a májusi kivizsgálás elkezdésekor,hogy közönybe és falakba ütközöm,akkor már korábban vettem volna a kezembe a sorsomat.Várom segítő jótanácsát,melyet nagyon-nagyon köszönöm! Tisztelettel Zomboriné Zsoldos Magdolna

Megválaszolt
Kategóriák: Béltisztítás

Válasz

 1. Dr. Podlupszki
  Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
  2017. Augusztus 19.

  Kedves Magdolna!

  Meg kell várni az eredményeket, és csak akkor kezdje el a kúrát, ha nem derül fény semmilyen elváltozásra, betegségre. Biztos, ami biztos, érdemes lenne egy endokrinológiai kivizsgálásra is elmennie, amennyiben ez még nem történt meg.
  Tisztelettel,
  Dr. Podlupszki Csaba

Kérdés

A problémám,hogy naponta többször (4-5) is el kell mennem ,,nagy,,wc-re

Kedves Doktor úr! A problémám,hogy naponta többször (4-5) is el kell mennem ,,nagy,,wc-re.Ez regota tart.Valamikor hasmenés formájában.Haspuffadas is van,és hányingerem is,valamint a gyomorszajnal fájdalmat érzek.Mitol lehet ez? Köszönöm a válaszát.

Megválaszolt
Kategóriák: Béltisztítás

Válasz

 1. Dr. Podlupszki
  Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
  2017. Augusztus 2.

  Kedves Mária!

  Gasztroenterológiai kivizsgálást, székletminta vizsgálatot javasolnék mielőbb, valamit probiotikumos készítmény használatát, ami enyhíti-megújítja a sérült bélflórát.

  Tisztelettel Dr.Podlupszki Csaba

Kérdés

2.5 éves kislányomnál több mint fél éve tapasztalom, hogy naponta 5-6 alkalommal van széklete

kedves Doktor ur! 2.5 eves kislanyomnal tobb mint fel eve tapasztalom, hogy naponta 5-6 szeklete van, egeszen pici mennyisegben, etkezes utan eleg hamar. Mas napokon meg szekrekedessel kuzd, vagyis ezek valtakozva jonnek elo. Elvittem egy biorezonancia meresre es azt mutatta ki, hogy amilaz enzimbol hianya van. Honapok ota iszunk emocio nevu probiotikum es antioxidans kevereket, immunerositonek. tanacstalan vagyok, mit javasolna? A termeszetgyogyasz a szerzetesek korteje nevu teat javasolta, most kezdtunk inni. koszonettel: judit

Megválaszolt
Kategóriák: Hasmenés

Válasz

 1. Dr. Podlupszki
  Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
  2017. Május 22.

  Kedves Anyuka!

  Sajnos, nekem gyerekekkel nincs tapasztalatom, csak felnőttekkel, ezért nem tudok segíteni, javasolnám a gyermek gasztroenterológus felkeresését, valamint a gyermek korához megfelelő folyadék beviteére oda figyelni.
  Üdvözlettel,
  Dr. Podlupszki Csaba

Kérdés

Kb. 2 évvel ezelőtt 1,5 hónapig tartó hasmenés jelentkezett

Jó Napot! Kb. 2 évvel ezelött 1,5 hónapig tartó hasmenés jelentkezett,ami inkább ébredések után hangos bélmozgások,alhasi görcsök előztek meg.10 percen belül rohanás a mosdóba 2-3 alkolammal egymásután.Ha valahova el kellett mennem borzasztó görcsöléseket éltem át és szintén hasmenés.Abbahagytam a fogamzásgátló szedését,amit elötte 2 hónappal kezdtem el szedni.Szépen lassan javultak a tünetek.Voltam gastroenterológusnál.Labor szinte negatív kis vashiánnyal.Weber teszt 2-szer negatív.Regeneral probiotikumot javasolt és étkezési naplót kellett vezetnem 1 hónapig.Étkezéssel nem lehetett kapcsolatba hozni,annyit mondott a doktornő,hogy valószínűleg egy erősebb vírust szedtem össze.Szintén javasulás mutatkozott.Annyi maradt vissza,hogy rendszeresen laza székleteim vannak reggelente kisebb alhasi görcsökkel.A problémám az,hogy elsem merek indulni addig otthonról,amíg nem voltam mosdóba,mert hirtelen tőr rám.Mi tehetnék még,hogy teljesen megjavuljon a bélrendszerem.2 kisgyermek mellett így nagyon rossz.Néha inkább Immodiumot veszek be,hogy biztosra menjek,de nem hinném,hogy a rendszeres alkalmazása jó lenne.Használna,ha időként egy probiotikum kúrát csinálnék?

Megválaszolt
Kategóriák: Hasmenés

Válasz

 1. Dr. Podlupszki
  Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
  2017. Május 11.

  Kedves Érdeklődő!
  A leírtak alapján Önnek valószínűleg IBS-e van. Érdemes lenne végigcsinálnia egy Nomix kúrát, majd egy legalább 2 hónapos cleaninside béltisztító programot.
  Üdvözlettel,
  Dr. Podlupszki Csaba
   


Kérdés

Régóta küzdök , rohamszerű hasmenéssel +szorulással felváltva ,habos széklettel

Tisztelt Dr.úr! Mivel nagyon régóta küzdök , rohamszerű hasmanéssel +szorulással felváltva ,habos széklettel , már minden kivizsgálást végig csináltak ,epehólyagom is kivették,semmi javulás nincs! Most egy fura kérdésem lenne , elnézés érte! Olvastam a Detoxitról ,mit tetszik javasolni megpróbáljam? Már volt féreg bennem arra kaptam gyógyszert ,kb .10 éve . Tisztelettel Livia.

Megválaszolt
Kategóriák: Hasmenés

Válasz

 1. Dr. Podlupszki
  Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
  2017. Április 20.

  Kedves Lívia!

  Az a véleményem, ha eddig semmi sem segített, a béltisztító-méregtelenítő kúra mindenképpen megér egy próbát. Kezdjen el egy rövidebb, kúrát, amennyiben javulást tapasztal, csinálja tovább.

  Üdvözlettel,
  Dr. Podlupszki Csaba

Kérdés

Folyamatos teltségérzetem van, és fel vagyok puffadva

Tisztelt Doktor Úr! Egy 23 éves fiatal nő vagyok, és az alábbi problémával fordulok Önhöz. Nagyon el vagyok keseredve, már nem tudom merre induljak tovább. Több éve már, hogy hasfájós vagyok. Folyamatos teltségérzetem van, és fel vagyok puffadva, levegő is sok távozik belőlem. Az utóbbi pár hónapban annyira rossz lett a dolog, hogy bármit eszek fáj tőle a hasam. Ha egy kicsit olajosabb rántottát eszek, kihányom, de többször is. Minden éjszakám abból áll, hogy szenvedek a hasi görcsöktől, illetve sok este/éjszaka hányok vagy megy a hasam. Úgy érzem, hogy azért, mert nap végére annyira megtelik a hasam étellel, pedig nem eszek sokat, mert étvágyam sem nagyon van. Hangosan dolgozik a hasam, mintha korogna, és olyan érzés, mintha bent maradna az étel a gyomromba. A hasi görcseim erőssége miatt már többször voltam az ügyeleten éjszaka, olyankor nospa és algopirin injekciót kapok. Folyamatosan fáradt vagyok, bár ebben az is közrejátszat, hogy a fájdalom miatt rosszul alszok. Pár éve voltam gyomor tükrözésen, ami negatív lett, ennek ellenére a háziorvos savcsökkentő szedését ajánlotta. 2 hónapig szedtem reggel és este. semmit nem segített. egy évre rá mentem a másik irányból tükrözésre, ami szintén negatív lett, de felmerült az ibs, amire 2 féle gyógyszert is kaptam, de egyiktől sem lett jobb. Itt megjegyezném, hogy az eredményben azt írták, hogy a lelógó transverzumon nehéz volt áthaladni a vizsgálat közben. (Megjegyzem iszonyúan fájt, ahogy az orvos megpróbálta a kamerát átjuttatni azon a szakaszon). A háziorvos annyit mondott rá, hogy pánikbeteg vagyok. Probiotikumot is szedtem már, ami szintén nem segített. Most elmentem az egyik pesti kórházba a mostani súlyos problémáim miatt, ahol elvégeztek egy újabb gyomortükrözést, ami szintén negatív lett. Kaptam egy harmadik fajta gyógyszert ibs-re, de az sem segített. Elküldtek még ct enterográfiára, amire még várok, de az orvos azt mondta, hogy szerinte negatív lesz, és akkor el kell fogadnom, hogy semmi bajom, és pszichés. Viszont én ezzel a napi szintű fájdalommal nem tudok együtt élni, lassan már ettől lesznek pszichés problémáim. Amennyiben a ct is negatív lesz, nem tudom hogyan tovább, mert én érzem, hogy a problémám az ételtől van. Semmi bajom nincsen, leülök enni és már közben fáj, míg be sem fejeztem az ételt. Illetve, ami nem illik ebbe a képbe, hogy nem bírom az alkoholt: megy tőle a hasam, és szó szerint folyamatosan hányok tőle. Már semmi nem is jön, de öklendezek. Elnézést a hosszú leírásért, de minél részletesebben írom le a problémámat, Ön annál jobban belelát a helyzetembe. Már nagyon el vagyok keseredve. Kérem segítsen tanácsot adni, hogy mi lehet a problémám, illetve, hogy ha megvan a ct eredményem, hova fordulhatok a problémámmal. Türelmét és segítségét előre is köszönöm!

Megválaszolt
Kategóriák: Hasmenés

Válasz

 1. Dr. Podlupszki
  Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
  2017. Április 9.

  Kedves Melinda!

  Ha az eddigi kivizsgálások nem hoztak eredményt, az MRCP-t érdemes lenne elvégezni, ami fájdalommentes és megmutatja, milyen állapotban vannak a hasnyálmirigy- és az epejáratok. Ha ez sem mutat ki semmilyen elváltozást, akkor sajnos nem tudok más javaslattal szolgálni, mindamelett, hogy a használni fogja a probiotikumot, emésztést elősegítő enzimet, és elvégzi a béltisztító kúrát.

  Tisztelettel,
  Dr. Podlupszki Csaba
   

Kérdés

Gyomorfájás, hányinger, nyálkás hasmenés, nyelőcső panaszaim vannak

Üdvözlöm! Tisztelt Doktor Úr! 30 éves vagyok, panaszaim 2016 szeptemberében kezdődtek, miután Zadex nevezetű gyulladáscsökkentőt szedtem 5 napig. Főbb tüneteim: gyomorfájás(középen, vagy bordaív alatt jobboldalon), hányinger, nyálkás hasmenés, nyelőcső panaszok(nyelés közben fájdalom, illetve olyan érzésem van mintha felvolna hólyagosodva a nyelőcsövem, továbbá égő csípős érzés szintén végig a nyelőcsővemben ,illetve a nyelven) Vannak még hasi panaszaim, fájdalom, néha nyomásra érzékeny. Szeptember végén voltam vérvételen, melyen minden érték normális volt. Novemberben hasiultrahag készült. Nem mutatott semilyen elváltozást. Februárban voltam gasztroenterologián, amit gyomortüktrőzés követett. A gyomorban, nagyjából minden rendben van, enyhe refluxt leszámitva. Nyelőcső érdes kreppapirszerű, melyből szövetett vettek, az eredmény még nem érkezett meg. A tünetek kezdetétől Januárig gyomorvédőt szedtem ,mely egyáltalán nem használt. Januártól- Március elejéig napi 2 controlocot, napi 3 ventert, illetve napi 3 domperidont szedtem, amit a háziorvosom irt fel. A fájdalom igy valamilyen szinten enyhült, de a nyálkás hasmenés továbbra is ugyanugy fennáll. A gyomortükrőzés után gasztoenterologús tanácsára már csak a controlocot szedem. Azota a tünetek visszaerősödtek, a gyomrom már mozgásra is fáj, szúr. Kérdésem az volna, hogy ezeket a panaszokat milyen betegség okozhatja, illetve milyen vizsgálat volna szükséges? Vászát előre is köszönöm!

Megválaszolt
Kategóriák: Gyomorfájdalom, Reflux

Válasz

 1. Dr. Podlupszki
  Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
  2017. Március 18.

  Tisztelt Tamás!

  A nyálkás széklet hátterében gyulladás is állhat, ezért érdemes elvégeztetni a végbéltükrözést.A vizsgálatok elvégzéséig, valamint még utánna is javasolnám a Swissprobiotikum használatát éjszakára.

  Tisztelettel:
  Dr. Podlupszki Csaba

Kérdés

Bélpanaszaim is voltak a kúra előtt hasmenéssel, vagyis spriccelő széklettel

Köszönöm, hogy felajánlotta a segítségét. Élnék is a lehetőséggel. Egy hónapig szedtem a béltisztító és a méregtelenítő készítményt is együttesen. kb. 3 hete hagytam abba, mert viszkető piros hólyagos lett a mellkasom a kulcscsontom környékén. Tulajdonképpen már az elejétől voltak itt kiütések, de azt hittem majd elmúlik. Sajnos nem így történt, hanem egyre rosszabb, még mindig megvannak a kiütések, éjjelente aludni sem tudok a viszketéstől. A jobb alsó szempillám tövében is keletkezett egy piros folt ebben az időben, mely még szintén nem múlt el teljesen. Tetrán szemkenőccsel kezeltem. Azért kezdtem bele a kúrába, mert férgeket /kb, 15 cm-es vékonyak, talán átlátszóak voltak/ láttam a székletemben. A háziorvosom elküldött egy egyszeri székletvizsgálatra, amely negatív lett. Ez az egy hónapos kúra után volt. Bélpanaszaim is voltak a kúra előtt hasmenéssel, vagyis spriccelő széklettel. Kb. 2 hónapja csak laktózmentes termékeket fogyasztok, azóta sokkal jobb a helyzet. Problémám van még a pajzsmirigyemmel, alul működik. L-Thyroxint szedek. Vitiligós foltjaim is vannak. Az arcomon rosaceas foltok vannak kb: 2 éve. Azt gondoltam talán a méregtelenítéssel ez a gondom is megszűnik. De sajnos még mindig megvannak a foltok. Kérem írja meg mit csináltam rosszul? Most mit kellene tennem? Mi ez a viszketés a kulcscsontomon? És hogyan szabadulhatnék meg tőle? Várom mielőbbi válaszát. Köszönettel: K. Ágota

Megválaszolt
Kategóriák: Béltisztítás

Válasz

 1. Dr. Podlupszki
  Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
  2017. Március 12.

  Kedves Ágota!

  A viszkető foltokat minden bizonnyal valamilyen allergia váltja ki, ami egy idő után elmúlik. Ha ez nem következik be, gyógyszertárban kiváltható allergia elleni gyógyszerrel lehet felgyorsítani a gyógyulást. A foltok azonban sajnos meg fognak maradni, mert ezeket a pigmenthiány okozza, amit nem tudunk pótolni.A hasmenéses panaszokra a probiotikums készítményt ajnlanám.
  Még a legjobb termékek sem képesek erre.
  Üdvözlettel,
  Dr. Podlupszki Csaba