Kérdés

Hasmenés

Tisztelt Dr. Úr! Két hete vizes, nyálkás hasmenésem van napi reggel és étkezés után 2-3 órával, Eközben az aranyerem is előjőtt ezért nem tudom mi is vérzik. Hasi görcsöm csak a székelés előtt jelentkezik, làzam nincs. Széklet vizsgákat folyamatban van, nem merek enni mivel minden kijön. Probiotikumot szedek, 6 kilót fogytam. Kivizsgálásra van időpontom, de nagyon aggódom. Mi lehet a problémám 40 éves 2 gyerekes anyuka vagyok. Háziorvos Válaszát előre is köszönöm Bardon K.

Megválaszolt
Kategóriák: Hasmenés

Válasz

 1. Dr. Podlupszki
  Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
  2018. Március 15.
  Tisztelt Bardon, 

   

  Elképzelhető, hogy Colitis ulcerosa áll a panaszai hátterében. Erről biztosat a vastagbéltükrözés után lehet tudni.
   
   
  Üdvözlettel,
  Dr. Podlupszki Csaba

Kérdés

Hasi diszkomfort érzet

64 éves vagyok. Kb. másfél hónapja kezdődött egy nagyon rossz diszkomfort érzet a hasamban. Elmentem az orvoshoz; elküldött vér és vizelet valamint hasi ultrahang vizsgálatra. Mindkettő negatív eredményt hozott . Az orvos felírt Nomix 200 mg. 12db.-os gyógyszert amit be is szedtem. Az állapotom most olyan hogy egész nap ráz a hideg ,időnként hányingerem is van és hasmenésem van időnként . Mit tagadjam aggaszt a helyzetem. Doktor úrat kérdezném ,hogyan tovább?

Megválaszolt
Kategóriák: Hasmenés

Válasz

 1. Dr. Podlupszki
  Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
  2018. Február 21.

  Üdvözlöm,

  Ne hagyja annyiban! Vissza kell menni a háziorvoshoz, és vele megbeszélni a további teendőket.

  Tisztelettel,
  Dr. Podlupszki Csaba

Kérdés

Gyakori hasmenés főleg meleg étel fogyasztását követően

Tisztelt Doktor Úr! Évek óta küszködöm egy problémával amelyet már több szempontból megvizsgáltak de problémát nem oldotta meg Nagyon gyakori a hasmenés és főleg meleg étel fogyasztása után Nem vagyok lisztérzékeny de enyhe fokú tejcukorérzékenység fenn áll. Aug.-ban vastagbél tükrözést csináltattam ami s.emmi negatív elváltozást nem mutat ui. a gyomortükrözés sem / Reflux fenn áll/ Az epémet már sokszor megnézték uh-val és minden esetben az az eredmény hogy nincs kövem és rendben van. Ennek ellenére a hasmenés után fáj az epém környéke és sokszor keserű a szám. Sajnos már bizonyos pszichés gondokat is okoz. Csak hasmenés elleni gyógyszerrel merek elmenni idegen helyre és állandóan attól reszketek mikor kell futnom.Kérem javasoljon valamilyen megoldást. Köszönettel : Zsók Antalné

Megválaszolt
Kategóriák: Hasmenés

Válasz

 1. Dr. Podlupszki
  Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
  2018. Február 11.

  Tisztelt Zsók Antalné,

   

  A panaszait szinte biztosan funkcionális probléma okozza, amire nincsen tökéletes megoldás. Amit megpróbálnék a tünetek enyhítése érdekében, az a Normix nevű gyógyszer, valamint probiotikum szedése, illetve a rostbevitel növelése.

   

  Remélem, segítettem,

   

  Üdvözlettel,

  Dr. Podlupszki Csaba

Kérdés

Tisztelt Doktor Úr! Az lenne a problémám, hogy napi 5-6-7 szer is wc-znem kell. És ezen alkalmakkor mindig nagy adag széklet is jön ki belőlem, pedig nem eszek olyan sokat. 178 cm és 90 kg vagyok. A munkám során már sajnos kellemetlen, hogy naponta többször is ki kell mennem 10 percekre. Voltam már hasi ultrahangon semmit nem találtak. Vérvételnél azon kivül, hogy a húgysavam magas volt, szintén nem találtak semmit. 28 éves férfi vagyok és a volt párkapcsolatom erre ment rá. Sajnos nagyon el vagyok már keseredve, mert már több mindent próbáltam: perui kovaföldet is, kamilla tea (gyulladás miatt), elhagytam a tejet az étrendemből. Nagyon félek amiatt, hogy Chrohn betegségem lehet esetleg, de az ismerőseim szerint semmilyen tünet nem mutat rá. Nem véres a székletem, általában puha, normális állagú, csak nagy mennyiségű. 5. éve küzdök már ezzel, hogy állandóan wcz-si ingert érzek. És olyankor úgy nyilal is meg fáj a hasam. Mikor végeztem, rá két órára ugyanezek az érzések. Mit tudna ajánlani doktor úr? Előre is köszönöm.

Megválaszolt
Kategóriák: Hasmenés

Válasz

 1. Dr. Podlupszki
  Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
  2018. Január 29.

  Tisztelt József!

  Ha eddig még nem történt meg, a kolonoszkópiát (vastagbéltükrözés) mindenképpen végeztesse el, mert ezzel megnyugtatóan kizárhatók, illetve kimutathatók az esetleges elváltozások. A napi többszöri hasmenés valószínűleg élete végéig elkíséri, ugyanis jó eséllyel ez egy funkcionális zavar következménye.Javasolt a probiotikum használata legalább 2-3 hónapig, ami segíti a sérült bélflóra regenerálódását. 

  Remélem, tudtam segíteni,
  Üdvözlettel:
  Dr. Podlupszki


Kérdés

Tavaly diagnoztizáltak nálam, a laphám rákot végbélnél

Jó napot kivánok.Azzal a kérdéssel fordulnék önhöz hogy tavaly diagnoztizáltak nálam laphámrákot végbélnél .kemot es sugár kezelést kaptam rá.volt nyirokcsomo átétem is amire sugár kezelést kaptam.Ez a kezelés tavaly szeptemberbe telt le.Decemberig nnéha néha ment a hasam.de december közepétol fáj zubog feszul és megy a hasam.tiszta vizes es sárgas buzös.Szedek most espumisant es smecta hasfogot.Az volna a kérdesem mitöl lehet ez és hogy doktor ur mit tanácsol.Meg tisztelö válaszát köszönöm

Megválaszolt
Kategóriák: Hasmenés

Válasz

 1. Dr. Podlupszki
  Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
  2018. Január 15.

  Tisztelt Érdeklődő,

  Valószínűsíthető, hogy a sugárkezelés utóhatásáról van szó. Előfordul, hogy ez akár a kezelést követően hónapokkal, évekkel később jelentkezik. Segíthet a Salofalk vagy a Pentasa kezelés, de nincs semmire sem garancia. Sajnos, az is lehet, hogy ezek sem hozzák meg a várt eredményt, és a panaszokkal együtt kell élnie. 

  Tisztelettel,
  Dr. Podlupszki Csaba 

Kérdés

Fèrjem 5. hónapja állandóan puffad

Tisztelt Dr.Úr! A fèrjem problèmája kapcsán îrnèk ès kèrdeznèk Öntől. Fèrjem 5. hónapja állandóan puffad.A hasa nagyon nagy ès feszes,kemèny lesz minden ètkezès után,ami mindig orrfolyással van egybekötve.Eddig sok vizsgálatot csináltak Nála.Volt gyomortükrőzèse,vastagbèltükrőzèse,2* hasi ultranang,hidrogènkilègzèses teszt ezenkívül CT vizsgálat ès többször szèklet vizsgálat is.Minden lelet negatív lett.Volt 6 napot kórházban is.A szèklete nem normális ( hîg ès vikágosbarna)ezenkívül a szellentès sem úgy megy neki mint, egy átlag embernek.Kèrdèsem hova forduljuk tovább sok orvost megjárt már.Pajzsmirigy alulműkődèse van lehetbez csinálja nála ezt? Erre Letroxot szed.Lehet gyógyszert kellene váltani? Bármit eszik egyből puffad.Ezektől meg szenved mert fáj feszít neki. Válaszát várva,köszönettel:Farkasnè G.Edit

Megválaszolt
Kategóriák: Hasmenés

Válasz

 1. Dr. Podlupszki
  Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
  2017. Szeptember 18.

  Kedves Edit!

  Allergológiai kivizsgálást javaslok, mert ez kimutatja az esetleges hisztaminintoleranciát, és probiotikumos készítményt éjszakára.
  Üdvözlettel,
  Dr. Podlupszki Csaba

Kérdés

4 éve egy fertőzés után kezdődtek a problémáim

Tisztelt Dr.Úr. A következő probléma miatt kérném a véleményét! 4 éve egy fertőzés után kezdődtek a problémáim.3 hétig tartó hasmenés,10kg minusz, Vizsgálatok:hasi uh,lisztérzékenység, vérkép,colonoskópia,minden negatív. Jelen pillanatban fokozott gázképződésem van,és reggelente hígabb székletem.(egyéb tünet nincs) Nem tudom kizárni,de szinte minden étel kivált gázosodást. Már sokféle gyógyszert kipróbáltam,de semmi külömbség. Most voltam a napokban ismét vérvételen a kreatinkináz értékem 341. (24-195)Ez mitől lehet? Ön mit ajánlana,milyen vizsgálat derítheti ki mi a probléma oka? Köszönettel! !

Megválaszolt
Kategóriák: Egészséges táplálkozás

Válasz

 1. Dr. Podlupszki
  Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
  2017. Augusztus 23.

  Kedves Ferenc!

  A keratinin értéke magasabb, de szükség lenne egy másik, kontroll vérvizsgálat elvégzésére. Ebből sok minden kiderülhet. E mellett érdemes lenne a hasnyálmirigy irányában is vizsgálódni.
  Tisztelettel,
  Dr. Podlupszki Csaba

Kérdés

Mit jelent hogy fokozotabb reflexió?

Tisztelt Doktor Úr/Nő 30 éves nő vagyok Tegnap Hasi ultrahangon voltam: Hepar fokozottabb reflexiójú,homogen szerkezetű.Ductus choledochus 4,8mm tágasságú.Cholecysta septalt,közepesen telt.Pancreas szerkezete megtartott,Wirsung-vezeték 0,8mm.Gyomor vaskosabb nyálkahártyája mérsékelten vaskosabb.Duodenum nyálkahártyája mérsékelten vaskosabb.Vékonybél jejunumkacsok echoszegények,köldök magasságában fokozott nyákképződés,ileumkacsok a panaszos területnek megfelelően fokozott nyákképződést mutatnak,nyálkahátya vaskosabb.A belek között kevés reaktív folyadék,egy két gyulladt nyírokcsomó.Colon ascendens jól hastralt,telt,transversus közepesen telt ,jól haustralt,descendes vaskosabb nyálkahártyájú,jól haustralt.lép 85×35mm,homogen.bal vese szabályos alakú,üregrendszeri tágulat nem található.jobb vese szabályos alakú pyelon 11mm, mérsékelten tágult. Szeretném megkérdezni hogy esetleg van e komolyabb eltérés,sajnos nem igazán értem a lelet. Májammal is minden rendben? Mit jelent hogy fokozotabb reflexió? Ultrahang jobb alhasi tompa fajdalom miatt lett csinálva ami néha van néha elmúlik.székletem naponta 1szer van de az álltalában híg. Köszönöm Üdvözlettel Sandra Pinterova

Megválaszolt
Kategóriák: Életmód

Válasz

 1. Dr. Podlupszki
  Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
  2017. Augusztus 23.

  Tisztelt Sandra,

  Nagyobb eltéréstől nem kell tartania, azonban a leletet mindenképpen beszélje meg a kezelőorvosával vagy a háziorvossal.
  Üdvözlettel,
  Dr. Podlupszki Csaba