Kérdés

1,5 os EOS szint nagyon alacsony

Szép Napot Kívánok! :) Azt szeretném kérdezni, hogy az 1,5 os EOS szint, nagyon alacsony és utalhat cushing szindromára? Egy honapja még 3,2 volt. Nagyon stresszes vagyok mostanaban. Koszonom a válaszát! :)

Megválaszolt
Kategóriák: Parazita

Válasz

 1. Dr. Rónay
  Rónay Barbara Dietetikus, funkcionális táplálkozás és hormon tanácsadó
  2018. Március 6.

  Kedves Alexandra!

  Miért történt a vérvizsgálat, mert az lehet nagyon sok mindent megmagyaráz, és választ ad a kérdésére.

  Számos megbetegedés jele lehet, ezért nagyon fontos kizárni két fő okot: bélférgesség, allergiás reakció bizonyos gyógyszerek használatától/ antibiotikumok/

  Tisztelettel Rónay Barbara

Kérdés

15 éves vagyok és a himvesszőm is hirtelen nőtt, és a reggeli erekcióm is tovább tart

Tisztelt doktornő! Az utóbbi héten azt vettem észre magamon hogy a reggeli erekcióm tovább tart mint szokott (30 perc 45 perc) lehet ez valami hormon kezelési gond? 15 éves vagyok és a himvesszőm is hirtelen két hét alatt 4 centit nőtt. Válaszát előre is köszönöm.

Megválaszolt
Kategóriák: Egyéb

Válasz

 1. Dr. Rónay
  Rónay Barbara Dietetikus, funkcionális táplálkozás és hormon tanácsadó
  2018. Február 13.

  Kedves Márton!

  Kérdéseire, javasolnám keressen fel egy szexológust-urológus doktort, akik a megfelő idő és növekedésről tájékoztatják Önt.

  Tisztelettel Rónay Barbara

Kérdés

Hasmenés, viszketés, hajhullás

Tisztelt Doktor úr! Kétségbeesésemben fordulok Önhöz.67 éves nő vagyok.Múlt év végéig teljes erőnlétben,életvidáman éltem.Télen kezdődtek a problémáim.Sosem volt a székletemmel gond,azóta hasmenésem naponta többször,megállapításom szerint lisztes ételek után,bár néha akkor sem.Emellett olyan intenzív a hajhullásom tavasz óta,hogy lassan elmegy az összes hajam.A haj nekem különösen fontos volt az életemben mindig.A hajhullással egyidőben mindkét mellem alatt mára már elviselhetetlen viszketés.Gondolkodásom,memóriám,mely tökéletes volt,egyre romlik,akár a látásom.Májustól az orvosok egymáshoz küldözgetnek,de egy kivizsgálás nem történt arra,hogy ételallergia,vagy akár egy candida fertőzés áll-e mögötte.Ha ez utóbbi,attól félek,a melleim is veszélyben lehetnek,amint terjed a viszketés.Gomba elleni krémet,és viszketés elleni port kaptam,de nem segítenek.Már létezni sem tudok a viszketéstől.Aug.21-én saját döntésemre székletmintát viszek a KÖJÁL-ba,de az eredményig,illetve a körzeti orvosom szabadságról való visszatéréséig várnom kell.Tudom,nem hosszú idő ez,de az elviselhetetlen viszketés,és az egyre bizonytalanabb állapotom miatt kérdezem,hogy mit tudna Ön javasolni a viszketés enyhítésére? Illetve merjek-e megrendelni egy svájci béltisztító Clean inside +Parasic kapszulát? Mert ezeket már a jövő hét elejétől szedhetném.Azt is tudom,meg kellene várnom a székleteredményt,és az orvosom további teendőit,de már nem bírom. Ha az eredmény ételallergiát mutat, s közben már szedem a fentebb említett tisztítókat,nem lesz belőle baj? Teljesen tanácstalan vagyok,s ha tudtam volna a májusi kivizsgálás elkezdésekor,hogy közönybe és falakba ütközöm,akkor már korábban vettem volna a kezembe a sorsomat.Várom segítő jótanácsát,melyet nagyon-nagyon köszönöm! Tisztelettel Zomboriné Zsoldos Magdolna

Megválaszolt
Kategóriák: Béltisztítás

Válasz

 1. Dr. Podlupszki
  Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
  2017. Augusztus 19.

  Kedves Magdolna!

  Meg kell várni az eredményeket, és csak akkor kezdje el a kúrát, ha nem derül fény semmilyen elváltozásra, betegségre. Biztos, ami biztos, érdemes lenne egy endokrinológiai kivizsgálásra is elmennie, amennyiben ez még nem történt meg.
  Tisztelettel,
  Dr. Podlupszki Csaba

Kérdés

Jódhiányos pajzsmirigy alul működés esetén is javasolt a gyógygombák használata?

Tisztelt Barbara! Kérdésem, hogy számomra is volna lehetőség a gyógygomba alkalmazása? Jódhiányos pajzsmirigy alúlműködésem van és ezért sokat híztam annak ellenére, hogy oda figyelek az étkezésemre. Sajnos ebből kifolyólag magas vérnyomásom is lett. Fordultam már több orvoshoz és az volt a válasz törődjek bele, de én nem akarok így élni! Türelmesen várom válaszát, bármilyen segítséget elfogadnék, csak tudnék a súlyomból leadni ami 30 kg lenne.

Megválaszolt
Kategóriák: Gyógygombák

Válasz

 1. Dr. Rónay
  Rónay Barbara Dietetikus, funkcionális táplálkozás és hormon tanácsadó
  2017. Augusztus 9.

  Tisztelt Hölgyem!
  Köszönjük bizalmát, hogy hozzánk fordult kérdésével! A jódhiányos pajzsmirigy alulműködés jódpótlással rendezhető, ám a szervezet általános egyensúlyának, harmonikus működésének megtartása illetve visszaállítása kulcsfontosságú!
  Gombakészítményeink közül Önnek a Fachet Vital Plus nevű terméket ajánljuk 2x2 kapszula/nap adagolással. Célszerű lenne egy 4 hónapos kúrát folytatni, s megnézni ez milyen eredményt hoz!

  Kérjük engedje meg, hogy néhány további fontos információt megosszunk Önnel! A szervezet működését befolyásoló számos tényező közül ki kell emelni a lelki-szellemi egyensúly jelentőségét, mivel a gondolati/érzelmi impulzusok irányítják alapvetően a fizikai test működését. Amennyiben ezen a téren nem sikerül egyensúlyt tartani, a test zavaró, romboló hatások alá kerül. Ezért nem sikerül meggyógyulni azoknak a betegeknek, akik elmulasztják ezt beemelni a terápiájukba. A fizikai test gyógyítása és támogatása mellett ezért középpontba kell helyezni a belső munkát, mely speciális gyakorlatot kíván, továbbá valamennyi életterület átgondolása, szükség esetén újraszervezése is fontos, hogy minden egy irányba mutasson és ne maradjon terápia tekintetében rés a pajzson.

  Tisztelettel kívánunk jó egészséget

Kérdés

Sajnos , az utóbbi időben nem volt étvágyam és a néném javasolta a MEGYRINA szuszpenziót

Jó napot kívánok Dr. Nő! Sajnos , az utóbbi időben nem volt étvágyam és a néném javasolta a MEGYRINA szuszpenziót ,mert mivel ö sajnos rákos beteg és neki az orvosa ezt írta fel , mivel neki is használt ,így gondolta nekem is fog . Elkezdtem szedni a gyógyszert naponta egy kis kupakkal , amit 4-5 napon keresztül ittam . Viszont abba hagytam ,mert július 19.-én kellett volna a menstruációnak jönnie , de valami oknál fogva azóta sem jött még meg . És ezért fordulok most önhőz, mert szeretném megtudni hogy mi lehet ennek az oka és mit kell ilyenkor tennem vagy számíthatok -e valami komoly bajra . Nagyon aggódóm hogy valami komoly bajom lehet , mivel sajnos már 2 hete úgymond késik . Nagyon remélem ,hogy minél hamarább tud válaszolni és segíteni . Előre is köszönöm .!

Megválaszolt
Kategóriák: Egyéb

Válasz

 1. Dr. Rónay
  Rónay Barbara Dietetikus, funkcionális táplálkozás és hormon tanácsadó
  2017. Augusztus 2.

  Kedves Kiara!

  Javaslatom a következő: mielőbb keresse fel háziorvosát, és a nyőgyógyászát, hogy a megfelelő vizsgálatok után, az étvágytalanságra és a kimaradt menstruációra is a választ megadják.Sajnos, a nénje által javasolt készítmény nem biztos, hogy megfelelő volt az Ön részére.

  Tisztelettel Dr.Rónay Barbara

Következő oldal