Kérdés

Kb 5 hete tart, hogy a székletürítés elején mindig széklettel nyákos, vér ürül a végbélből,

Tisztelt Dr.Podlupszki Csaba! Az alábbi leletek, előzmények ismeretében kérném véleményét. Kb 5 hete tart, hogy a székletürítés elején mindig széklettel színetett nyákos, vér ürül a végbélből, majd ezt követi ugye a széklet, ami az elején hasmenéses volt, majd formált, ahol látni, hogy a széklet elején van ez a nyálkás vér, majd a többi területen már nincs. Illetve van olyan, hogy szellentéssel jön ez a széklettel színezett nyákos vér. Mivel a háziorvos sima hasmenésnek gondolta 1 hét után szedtem 3 napig smecta-t, ami nem hatott. Megvizsgálta a végbelemet is ujjal, az nagyon fájdalmas volt, illetve kis rózsaszínes vér volt rajta. Volt széklettenyésztésem (baktérium és vírus), ami negatív lett. Bár nem tudom a mintavétel megfelelő volt-e, hiszen nyákos véres hasmenésszerű mintát tudtam akkor adni. Shigellára gyanakodott még a háziorvos. A véreredményeim szintén jók. CRP 1,0-es, süllyedésem 4. A székletvér pozitív, illetve a tegnapi nap folyamán csináltak kalprotektin szintmérést a székletből, ami 274,2 ug/g lett. 2 hét múlva lesz vastagbéltükrözésem. Ön szerint "sima" bélgyulladás okozza ezt a tünetet (esetleg salmonella, shigella következménye) és viszonylag könnyen gyógyítható? Vagy esetleg ez már olyan magas szint, hogy inkább rákos sejtekre utal? Köszönettel várom válaszát! Anita

Megválaszolt
Kategóriák: Bélgyulladás

Válasz

 1. Dr. Podlupszki
  Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
  2017. Július 3.


  TiszteltAnita!

  A leírtak alapján nagy valószínűséggel gyulladás áll a panaszai hátterében. 
  Vastagbél tükrözéssel ezt pontosan meg lehet állapítani.
  Nem hiszem, hogy daganatról lenne szó.

  Üdvözlettel,
  Dr. Podlupszki Csaba

Kérdés

Perforálódott vastagbéldaganatot követően?

Csak,hogy rátaláltam arra az Emberre akihez bizalommal fordulhatok. Betegségem története röviden: 2015. júliusában perforálódott vastagbél daganattal műtöttek.Szövettani vizsgálat rosszindulatú daganatot mutatott.Műtét alkalmával 15 nyirokcsomóból 1-ben találtak áttétet, és a következő CT vizsgálat a májban talált még áttétet. Azóta kemoterápiát kapok, a daganatok kis mértékben,de növekedtek. Még volt két esetben májtályogom,amit sikerült lecsapolni. Szeretném kikérni tanácsát,milyen irányban kellene elindulnom,mert Én még élni szeretnék annak ellenére,hogy 77 éves vagyok. Mindezt súlyosbítja az a tény, hogy lisztérzékeny vagyok, szigorú,diétát tartok és elég sovány vagyok. Segítségét, illetőleg tanácsait nagyon szépen megköszönöm. Tisztelettel Icumama.

Megválaszolt
Kategóriák: Gyógygombák

Válasz

 1. Dr. Fachet
  Prof. Dr. Fachet József MD. PhD. orvosi csapata Rákkutató, immunológus, kórélettanász
  2016. November 16.

  Tisztelt Hölgyem!

  Köszönjük megtisztelő bizalmát!
  Kérdésére válaszolva szeretnénk jelezni, hogy komplex terápiával van legnagyobb esély arra, hogy a folyamatban változást lehessen elérni. Ennek részét képezi az étkezés, az életvitel számos elemének megváltoztatása és lelki-szellemi gyakorlat alkalmazása. Ennek a komplex terápiának a részleteit szívesen megosztjuk Önnel érdeklődés esetén, melynek része többek közt az immunerősítést szolgáló Fachet Vital Basic nevű termék fogyasztása is (2x4 kapszula/nap adagolással, C-vitamin tartalmú folyadékkal bevéve). További részleteket illetően várjuk szíves visszajelzését!
   
  Tisztelettel kívánunk jobbulást.
  Dr Fachet orvosi csapata

Kérdés

Műtét utána tanács kérés

Tisztelt Doktor Úr! Apámat vastagbélrákkal műtőtték 2 hónapja kiderült hogy van egy áttét a hasüregben, máshol nincs áttét., most volt Pet-CT vizsgálaton meg egy vérvizsgálaton is, amit az onkologus kért. Két dolog szerepelt a vérvizsgálat eredményén. CEA értéke 194 volt 0-2,5 helyett illetve CA 19,9 értéke pedig majdnem 1600 volt a normlis helyett, ami 0-32 között lett volna, most fejből nem emlékszem. Tudom hogy ez a hasnyálmiriggyel kapcsolatos, anyukámnak nem is mertem szólni erről még, gondolom ott van az áttét, mennyire súlyos a helyzet? Apámnak egyébként semmi baja nincsen, nincsen semmi panasza. Tisztelettel Sipos László

Megválaszolt
Kategóriák: Gyógygombák

Válasz

 1. Dr. Fachet
  Prof. Dr. Fachet József MD. PhD. orvosi csapata Rákkutató, immunológus, kórélettanász
  2016. November 9.

  Tisztelt Uram!

  Köszönjük megtisztelő bizalmát! Való igaz, a felsorolt értékek magasak, a CA19,9 pedig a hasnyálmirigyre vonatkozik. A műtét és minden egyéb kezelés hasznosak lehetnek, ha másért nem azért, mert időt adnak. Időt a változáshoz. Komplex életvitel-váltó csomagot kellene az Édesapjának beépítenie a mindennapokba, hogy a betegség felé tartó folyamatok irányváltására lehetőség nyíljon. Ennek része a gondolkodás megváltoztatása, az életmód/életvitel, fizikai aktivitás, étkezés, vízfogyasztás, lelki-szellemi munkálkodás és megannyi lehetséges termék és módszer. Mindezeket összehangoltan, személyre szabottan, hosszú távon és következetesen kellene kiválasztani és alkalmazni.
  Immunerősítőként a Fachet Basic termék lenne választható (2x4 kapszula/nap), amely a kemoterápia emésztőrendszeri tüneteinek (hasmenés, hányás, étvágytalanság, fogyás) a mérséklődésében is hasznos lehet.
  A tervek szerint november 21-én tartunk egy nyilvános, ingyenes előadást mindezekről, melyre szeretettel hívjuk Önöket!
   
   
  Jobbulást kívánunk tisztelettel:
  Dr Fachet orvosi csapata

Kérdés

Műtét vastagbél daganattal

Tisztelt Doktor Úr! Nevelőapámat előző héten műtötték vastagbél daganattal. Most hazaengedték a kórházból. 13 nyirokcsomóból 9-t kivettek és sajnos találtak áttétet a hasüregben. Májban és tüdőben nem találtak semmit. Kemoterápiát fog kapni. Ön szerint meggyógyítható teljesen illetve, mennyire nagy baj, hogy a hasüregben találtak áttétet, mondjuk a májjal és tüdővel ellentétben? Tisztelettel László

Megválaszolt
Kategóriák: Gyógygombák

Válasz

 1. Dr. Fachet
  Prof. Dr. Fachet József MD. PhD. orvosi csapata Rákkutató, immunológus, kórélettanász
  2016. Szeptember 26.

  Tisztelt Uram!

  Köszönjük megtisztelő bizalmát, hogy hozzánk fordult kérdésével! Az áttétek közvetlen szervi érintkezéssel, a nyirok vagy a vér útján terjedhetnek. A nyirokkal többnyire közelebbi, a vérrel inkább távolabbi területek lehetnek érintettek, de szervtől függően ebben mutatkoznak bizonyos törvényszerűségek. Csak a nyirokcsomók érintettsége, távolabbi szerv áttéte nélkül mindenképpen bíztatóbb, de a műtét elvégzése fontos volt.
  Az, hogy miként alakul a Nevelőapja állapota, több mindentől függ. Sokan meggyógyulnak vastagbél daganatos betegségből, de ahhoz komplex életmódváltás szükséges, valamennyi életterület felülvizsgálatával, átfogó kezelési stratégiával. Ebben szívesen állunk rendelkezésére, amennyiben erre érdeklődésük mutatkozik.
  A jelen állapotban az immunerősítő készítményeink fogyasztása azért is indokolt lehet, mert segíthetnek ellensúlyozni a kemoterápiás kezelések egyes mellékhatásait.
   
   
  Tisztelettel kívánunk jobbulást:
  Fachet Csapat